Orijinalini görmek için tıklayınız : An ve an Sivas-Madımak Katliamı
http://img172.imageshack.us/img172/5692/untitled18vn3.jpg
http://aycu08.webshots.com/image/12767/2004501558873451880_rs.jpg (http://allyoucanupload.webshots.com/v/2004501558873451880)
http://img172.imageshack.us/img172/3507/untitled15gc2.jpg
http://aycu19.webshots.com/image/14658/2004597764490936698_rs.jpg (http://allyoucanupload.webshots.com/v/2004597764490936698)
http://img412.imageshack.us/img412/8059/untitled19ya6.jpg
http://aycu40.webshots.com/image/15959/2000411684426753672_rs.jpg (http://allyoucanupload.webshots.com/v/2000411684426753672)
http://img407.imageshack.us/img407/6531/untitled22ls0.jpg
http://aycu28.webshots.com/image/13867/2000417008491599800_rs.jpg (http://allyoucanupload.webshots.com/v/2000417008491599800)
http://img412.imageshack.us/img412/9388/untitled23uc3.jpg
http://aycu03.webshots.com/image/12602/2003511875575005942_rs.jpg (http://allyoucanupload.webshots.com/v/2003511875575005942)
Bu resimler 7-13 Temmuz 1993 "Panorama" dergisinde yayınlanmıştı. O zamandan beri saklıyorum o dergiyi ve hep saklayacağım. Her baktığımda içim acıtan kareler ve acı hatıralarla dolu. ne zaman gelecekde ben bunları birileriyle paylaşacağım diye düşünürken kendimi burda buldum. resimleri birleştirip o şekilde size sunmak istedim çünkü ne bir satır ne de bir karesinde eksiklik olmasın istedim.
Sivas da o gün yaşananlar katliyamdı ve tarihe kara bir leke olarak geçti. biz hep dışarda olanları gördük oysa içerde neler yaşandı asıl acısıda bu işte.. içerde neler yaşandı? oysa son olduğunu bilmeden baktıkları objektife yansıyan bu resimler o güzel canların son görüntüleri oldu.. UNUTMADIK..UNUTMAYACAĞIZ
hepinize teşekkür ederim. iyiki burdayım iyiki varsınız diye...
Bunları daha önce de görmüştüm ya kanımı donduruyo..:36_1_44:
çeşm-i naz 23.04.2007, 16:40 lanet yobazlar bunları daha önce bende görmüştüm içimi acıtıyorlar kanıma dokunuyorlar kabullenmek istemiyorum ama ne yazık ki tarihin kara sayfalarında yerini aldı lanet olsun!!:crying:
Abla inan şuan gözlerim doldu. O anı yaşadım, onlarla beraberdim. Bu resimleri bulup bizimle paylaşmak istediğin için sana çok teşekkür ederim.. Bunu yapanlara söylicek laf bulamıyorum. Adalet bu saate kadar yapmadı bundan sonrada yapmaz. Ben onları ilahi adalete bırakıyorum..
Baran336 23.04.2007, 16:49 Sivas Şehitlerimiz
Yıl 1993
Yıl 2007
Bavyera Bölgesinin düzenleyeceği Sivas Şehitlerimizi Anma Etkinliği çalışmaları , Bavyera Alevi Kültür Merkezleri nin katılımıyla başladı. Anma etkinliği tam bir Anma içeriği ile insanlara sunulsun diye, büyük küçük herkes bir telaş içinde çalışmalarını yapıyor.
Bu sene Afişlerinde ki slogan, Madımak Müze Olacak.
Kurulan çalışma gruplarına, her AKM temsilci gönderiyor. Anma konseptinde yer almak için Regensburg, Ingolstadt, Plattling ve Hof AKM lerinden, 5 yaşında ki Sıla dan tutun orta yaşlı Perihan ablamıza kadar bir coşku var.
Nisan Pazar günü Hof AKM de yaptığımız çalısma için, Platling ve Regensburg AKM leri bir otobüs tuttarak çalışmaya katıldılar. Otobüste her yaştan canlarımız var. Nural acıkarak otobüs te babasına geliyor, ismini Hejar taktığımız küçük kızımızın gözleri gülüyor.
Malatyalı arkadaşlarımızla, Malatya türküleri , Sivas türkülerine karışarak, şiirler okunarak yol alınıyor.
Şehitlerimize geleceğimize sahip çıkma adına, yollara düşülüyor.
Birlikte yaptığımız otobüs yolculuğunda aklıma, 1993 yılın da Sivas a doğru yola çıkan Şehitlerimiz geldi, Gözlerim de canlandı 1993 yılın da yaptıkları hazırlıkları.
Onlarda böylesine hazırlıklara girmişlerdi. Hesap etmeden, hesaba katmadan kendilerini bekleyen katlıamı.
Yıllar da geçse aradan, yine vazgeçmemiştik inançlarımızdan. 1993 yılında gencleri Semaha hazırlayan Asuman hoca yok biliyorum, bugün Nilgün hoca hazırlıyor Semaha duracak gençleri. Sahnelenen Tiyatro yu bugün Bülent yüklenmiş . Ak saçlı Ismail abimiz eksiklerimizi tamamlıyor. Ve daha niceleri .
Yıl 1993 Sivas ta ve diger iller de hazırlıklar yapılıyor. Asuman hoca hazırlarken ekibini, gözlerindeki parıltı yansıyor Semaha duracak gençlerimize.
Istanbul da , Ankara da, İzmir de hazırlıklarını yapıyorlar. Otobüsler tutuluyor, her şey tamam olsun diye.
Sivas a doğru çıkılacak yola, Koca Haydar ın topraklarına doğru yol alan, emek ve özveri.
Sahip çıkma duyguları yüreklerin de, yaklaştıkca Sivas a heyacan doruk noktasına yükseliyor.
Banaz Şenliklerine katılacak olan, yazarlar , sanatcılar ve katılımcılar da ayrı bir heyacan var.
Dökülen alınteri , inanç ve felsefemize sahip çıkma duygusu.
Ya Sivas taki hazırlıklar.
Kendisi gibi olmayanı, kendine benzetme , katletme. İnançlarından sıyırma çabaları ve inkar.
Sivasta da gerici güruh hazırlıklarını yapıyor. Günler önceden yapılan hazırlıklar var.
Müslüman Mahallesinde Salyangoz satanlara hadlerini bildirmek !
Her şeye rağmen sahiplendiğimiz inancımız, değerlerimiz bugün hala yaşıyor.
Ayak bastığımız topraklar dün Sivas, bugün Avrupa, yarın başka topraklar.
Nerede, kiminle olmamız engel değil, yüreklerimizde ki inanca ve kararlılığa.
Ağıtlarımız Umutlarımıza yol alarak filizlenmekte !
Biz hep buradayız, yine eskisi gibi.
Biz hep Ateşte Semaha duruyoruz Madımak ta.
Yüreklerimiz den asla korku geçmeden, sırtımızı vererek yoldaşlarımıza tükülerimizı söylüyoruz.
Biz hala Pirimize gidiyoruz yüz sürmeye.
Bizlere güç veren yol gösteren Şehitlerimiz den aldığımız şiarla , daha bir güclü hissederek kendimizi.
Biz hala buradayız !
Ya Siz ?
MAHMUT AKGÜL
Not: Yazi Alevi.com sitesinden alinmistir.
Sivas Şehitlerimiz
Yıl 1993
Yıl 2007
Bavyera Bölgesinin düzenleyeceği Sivas Şehitlerimizi Anma Etkinliği çalışmaları , Bavyera Alevi Kültür Merkezleri nin katılımıyla başladı. Anma etkinliği tam bir Anma içeriği ile insanlara sunulsun diye, büyük küçük herkes bir telaş içinde çalışmalarını yapıyor.
Bu sene Afişlerinde ki slogan, Madımak Müze Olacak.
Kurulan çalışma gruplarına, her AKM temsilci gönderiyor. Anma konseptinde yer almak için Regensburg, Ingolstadt, Plattling ve Hof AKM lerinden, 5 yaşında ki Sıla dan tutun orta yaşlı Perihan ablamıza kadar bir coşku var.
Nisan Pazar günü Hof AKM de yaptığımız çalısma için, Platling ve Regensburg AKM leri bir otobüs tuttarak çalışmaya katıldılar. Otobüste her yaştan canlarımız var. Nural acıkarak otobüs te babasına geliyor, ismini Hejar taktığımız küçük kızımızın gözleri gülüyor.
Malatyalı arkadaşlarımızla, Malatya türküleri , Sivas türkülerine karışarak, şiirler okunarak yol alınıyor.
Şehitlerimize geleceğimize sahip çıkma adına, yollara düşülüyor.
Birlikte yaptığımız otobüs yolculuğunda aklıma, 1993 yılın da Sivas a doğru yola çıkan Şehitlerimiz geldi, Gözlerim de canlandı 1993 yılın da yaptıkları hazırlıkları.
Onlarda böylesine hazırlıklara girmişlerdi. Hesap etmeden, hesaba katmadan kendilerini bekleyen katlıamı.
Yıllar da geçse aradan, yine vazgeçmemiştik inançlarımızdan. 1993 yılında gencleri Semaha hazırlayan Asuman hoca yok biliyorum, bugün Nilgün hoca hazırlıyor Semaha duracak gençleri. Sahnelenen Tiyatro yu bugün Bülent yüklenmiş . Ak saçlı Ismail abimiz eksiklerimizi tamamlıyor. Ve daha niceleri .
Yıl 1993 Sivas ta ve diger iller de hazırlıklar yapılıyor. Asuman hoca hazırlarken ekibini, gözlerindeki parıltı yansıyor Semaha duracak gençlerimize.
Istanbul da , Ankara da, İzmir de hazırlıklarını yapıyorlar. Otobüsler tutuluyor, her şey tamam olsun diye.
Sivas a doğru çıkılacak yola, Koca Haydar ın topraklarına doğru yol alan, emek ve özveri.
Sahip çıkma duyguları yüreklerin de, yaklaştıkca Sivas a heyacan doruk noktasına yükseliyor.
Banaz Şenliklerine katılacak olan, yazarlar , sanatcılar ve katılımcılar da ayrı bir heyacan var.
Dökülen alınteri , inanç ve felsefemize sahip çıkma duygusu.
Ya Sivas taki hazırlıklar.
Kendisi gibi olmayanı, kendine benzetme , katletme. İnançlarından sıyırma çabaları ve inkar.
Sivasta da gerici güruh hazırlıklarını yapıyor. Günler önceden yapılan hazırlıklar var.
Müslüman Mahallesinde Salyangoz satanlara hadlerini bildirmek !
Her şeye rağmen sahiplendiğimiz inancımız, değerlerimiz bugün hala yaşıyor.
Ayak bastığımız topraklar dün Sivas, bugün Avrupa, yarın başka topraklar.
Nerede, kiminle olmamız engel değil, yüreklerimizde ki inanca ve kararlılığa.
Ağıtlarımız Umutlarımıza yol alarak filizlenmekte !
Biz hep buradayız, yine eskisi gibi.
Biz hep Ateşte Semaha duruyoruz Madımak ta.
Yüreklerimiz den asla korku geçmeden, sırtımızı vererek yoldaşlarımıza tükülerimizı söylüyoruz.
Biz hala Pirimize gidiyoruz yüz sürmeye.
Bizlere güç veren yol gösteren Şehitlerimiz den aldığımız şiarla , daha bir güclü hissederek kendimizi.
Biz hala buradayız !
Ya Siz ?
MAHMUT AKGÜL
Not: Yazi Alevi.com sitesinden alinmistir.
http://www.aleviforum.com/attachment.php?attachmentid=11376&stc=1&d=1177332500
Bir yerde kanım donuyor,
Bir yerde nefretim daha da büyüyor,
Vuruncaya dek diyorum kendime,
vuruncaya dek hainin şah damarına
Rahat yok bana ve yoldaşlara...
Sivasda Maraşda heryerde katlediyorlar. Bu faşistlerin yaptıkları yakmak boğaz kesmek gibi barbarca eylemlerdir. Bunları görelim bilelim ki saldırmalarına fırsat vermeyelim. Hepsi kana susamış insanlar(!).
Ne kadar ansakta onları az diye düşünüyorum!
Abla inan şuan gözlerim doldu. O anı yaşadım, onlarla beraberdim. Bu resimleri bulup bizimle paylaşmak istediğin için sana çok teşekkür ederim.. Bunu yapanlara söylicek laf bulamıyorum. Adalet bu saate kadar yapmadı bundan sonrada yapmaz. Ben onları ilahi adalete bırakıyorum..
bu olanların zaten insanlığa sığar bir tarafı yok olamazda. emin ol ki o vakit orada olup da bu olaya şakşak yapanlarda bu resimler karşısında insanlıklarını hatırlarlardı ve utanç duyarları yaptıklarından...
İNSANCA'YA...
ayrıca bu resimleri ben buldum ama senin bu topiği hazırlama esnasındaki yardımlarınıda gözardı edemem. çok teşekkür ederim... iyiki varsın... ikimizin emeği var bunda sadece benim değil.
Onlar Yezid'in soyu,
Onlar Emevi Hanedanlığının Mezhebinden,
Onlar Yavuz'un soyu,
Onlar Ebussuud'un Müritleri,
Onlar Ewlade Kutiklerdir !
Hasret Gültekin, öldükten 2 ay sonra oğlu Roni doğdu..
O çocuğu kimsenin babasız bırakmaya hakkı yoktu..
Anadolu Kültürünü yaşatan, Türkiyenin en büyük yazarları, aydınları ve Şairlerindendi onlar..
İşte İslam gericiliği budur..
İşte Sanata karşı İslam,
İşte farklı fikirlere göz yuman İslam,
Hepsi Din adına yapılan, Bu ülkenin vefasızlığıdır.
gözlerim bir kez daha doldu öfkem,nefretim.kinim bir kat daha arttı ün ola devran döne mazlumların yüzü güle tek temennim bu hak ettiğimiz özgür mutlu yarınlarda hep beraber kardeşce insana yakışan şekilde yaşamak dileği ile tüm yoldaşlarımı tüm canlarımı tüm insanlarımı saygıyla selamlıyorum
yaşasın insacıl mücadelemiz!..
Bu resimleri görünce ölesiye aglamak istiyorum... Insanlardan nefret ediyorum, bunu yapanlar allahin güzel kuluysa, ben o allahdanda nefret ediyorum...
Bu resimleri görünce ölesiye aglamak istiyorum... Insanlardan nefret ediyorum, bunu yapanlar allahin güzel kuluysa, ben o allahdanda nefret ediyorum...
Öfkeni ve üzüntünü anlıyabiliyorum ama düşünce şeklin yanlış! İnsanlar böyle düşünüyor, böyle yapıyor diye sen Allah'ı suçluyamazsın! Bizim inancımız değilmidir herkes kendi yaptıklarından sorumludur diyen? İyi yada kötü eylemler bizim elimizde. Zamanı geldiğinde ödül yada cezayı vericek olan ise Allah'tır. Sakin bir kafayla mesajını tekrardan düzenlemeni tavsiye ederim..
Öfkeni ve üzüntünü anlıyabiliyorum ama düşünce şeklin yanlış! İnsanlar böyle düşünüyor, böyle yapıyor diye sen Allah'ı suçluyamazsın! Bizim inancımız değilmidir herkes kendi yaptıklarından sorumludur diyen? İyi yada kötü eylemler bizim elimizde. Zamanı geldiğinde ödül yada cezayı vericek olan ise Allah'tır. Sakin bir kafayla mesajını tekrardan düzenlemeni tavsiye ederim..
Beni belki iyi anlamamisin, demek istedigim, eyer bu insanlar allahin güzel kuluysa (sözde iyi müslümanlar), ben o Allahi tanimam.
Beni belki iyi anlamamisin, demek istedigim, eyer bu insanlar allahin güzel kuluysa (sözde iyi müslümanlar), ben o Allahi tanimam.
onların allahın ii ve güzel kulları olduğunu kim söyleyebilir? hiçkimse.. hiç bir dinde yoktur insana zulüm, işkence ve cinayet.. hiçbir din kabul etmez bu yapılanları, gerçek islamiyette.. bunları yapanlar din sömürüsü yapan zatlardır. insanlardır diyemiyorum dikkat et.. öfkeni anlıyorum. bu hepimizin öfkesidir. alevi değilde sunnide olsam bu öfkem olurdu. emin ol ki en az bizim kadar onlardanda bu olaya içi yananları biliyorum. asıl sorun faşist ve gerici zihniyettir. bunun ne allah nede islamiyetle ilgisi yok.
onların allahın ii ve güzel kulları olduğunu kim söyleyebilir? hiçkimse.. hiç bir dinde yoktur insana zulüm, işkence ve cinayet.. hiçbir din kabul etmez bu yapılanları, gerçek islamiyette.. bunları yapanlar din sömürüsü yapan zatlardır. insanlardır diyemiyorum dikkat et.. öfkeni anlıyorum. bu hepimizin öfkesidir. alevi değilde sunnide olsam bu öfkem olurdu. emin ol ki en az bizim kadar onlardanda bu olaya içi yananları biliyorum. asıl sorun faşist ve gerici zihniyettir. bunun ne allah nede islamiyetle ilgisi yok.
"Aleviyi nerde görürsen, ne zaman olursa olsun, öldürürsen cenetlik olursun" Böyle düsünceler var...
Otele saldirinca, kahr olsun laiklik deniyordu... Din meselesi bu :bitmisbu:
Dediğini iyi anladım can. Sanırım sen anlattığını iyi anlamamışsın ama..
Ablam iyi bir şekilde yorumlamış..
merhaba canlar;
Ben Ozanların sehri Sivas'tan Esra.
Sivas katliamı,şu yıllarda buralarda unutturulmaya çalışılıyor.Biz buradaki alevi canları 2 temmuzda Madımak Oteli önüne taşıyamıyoruz.Halkım yıllarca korkutulmuş ve sindirilmiş.1993 2 Temmuz günü burdaki canlar yanık et kokularını evlerinden duymuş ama otel önüne inmeyi bırakın evlerinden dışarı çıkamamışlar.
Bu korkaklık sürdükçe nice 37 canlar,nice Pir Sultan severler,solcular.aydınlar ve devrimciler ölecektir.Ben inanıyorum ki yüreğimizde varolan potansiyeli kinetiğe çevirecek atılımlar yapacaktır aleviler.Bu yolda ben yüreğimi ortaya koydum sizlerinde yobazlığı,faşizmi yenmek için taşın altına elinizi koymanız dileğiyle,
Sivas'tan tüm canlara kardeşçe sevgiler...
Alevi toplumu korkmuş ve sinmiş bir toplumdur bu gerçeği artık kabul edin. Bunu aşan pek çok insan var bu korkaklığı ve sindirilmişliği artık bırakmak gerekiyor. Öyle çok korkutulmuşlarki kendi inanclarına sahip çıkmakdan bile ürküyorlar.
Umarım bu aşılır gençlere büyük görev düşüyor bu açıdan.
alevı devrımcı 23.04.2007, 20:33 arkdaslar anmayla olmuya bunları yapanların ortaya cıkması lazım bu olaylar bence devletın buyuk payı var ılk olarak solcularla basladı daha sonra alevılere yoneldı devletın kanlı sılahı daha sonra kürtlere ve halen devam edıyo suan bırde dını azınlıklara bunları sadece ulkucu fasıst lere veya yobazlara maletmek bence yanlıs
Sivas vahşetini kimlerin yaptığını; kimlerin kışkırtıcı olduğunu ve kimlerin adeta kışkırtılmaya açık olduğunu çok iyi gördük...
Aydınlarımızı ve Canlarımızı, kimlerin korumayı bile zul saydığını da çok iyi gördük...
Bu kışkırtma ve kışkırtılma tutumunun sahipleri bağnaz faşizan-dinci anlayıştır...
Bu vahşi-iğrenç katliamın sahipleri, alçaklıklarını, "hiçbir bahane ve çarpıtma ile" gizleyemezler...
Bu vahşet, tarih sayfalarının yazdığı önemli bir aydın-düşünür-sanatçı-demokrat katliamıdır.
Salyalı faşizm ve bağnaz dincilik, kurban törenlerinden birisine imzasını atmış, o tarihte, halkın aydınlanmasının önüne set çekme işlevini de ayrıca yerine getirmiştir... Bu, 21. yüzyıla kayıdı düşülmüş çok önemli bir vahşet törenidir...
Lanetlenmesi gereken, öncelikle bu anlayış ve bu anlayışın sahibi olan faşizan bakış açısıdır...
sivasta bizleri yakan o yobaz zihniyet bu gün bizi yönetiyor canalr.o zamanın belediye başkanı halklı toplayarak pir sultan abdal hykelini yerinden sokerek meydana kadar sürüklüyor sonrasında da habercilerin dorularına kaçamak cevaplar veriyor inkar ettiği yüzünden okunuyor..
askerin olaya müdahale şekli, kendini bilmez bir itfaiyecinin aziz nesine olan dert tavrı olaylar esnasında belediyeye ait bir aracın gelip " yatar müslüman kardeşlerim gereken tepkiyi gösterdiniz édiyerek insanları nasıl örgütlediğini gözler önüne sürüyor.
ki bir saat öncede yine müslüman kardeşlerim diyerek oradaki insanları kışkırtıyorlardı.bunları devlet bilmiyor mu.o kadar yobaz katil neredeler ya yurt dışında yada bürokraside yer alıyor.
bunların hiç degişmemiş vakalarını maraşta da malatyada da gazi de de gördük.yine aynı olaylar yine aynı yobazlıklar faşistlikler.
nedeni çok açık canlar yokedilmeye çalışılıyoruz.
can_sivaslım 25.04.2007, 11:12 öncelikle tyeke yapmış oldugun paylaşım işçin tşk ederim.
bu yobazlara tek dilegim onlarda mahşer ateşinde yansınlar.diri diri can versinler.
güldane17 25.04.2007, 13:21 her gördümde her okudugumda ve sivasta her önunden gectıgımde sankı canımdan can gidiyorr ve içimde alevlenen ve git gide buyuyen bi yara ve bu yaranın arkasından her defasında yapanlara naletten baska hiç bişi gelmıyoo elımdenn onları anmak onları dusunmek yetmıoo daha fazlası gerıkıyyo dılerımm ALLAH tann yapanların kökü kurusun binlerce kes lanet lanettt :cursing: :34:
Nefret duygusunu bu kadar derinden hissetmedim hiç.Yezidler geldi yaktı canımızı.
Adaletli ya ülkemiz ceza bile veremdiler....
Bu olay bizim kanayan yaramızdır.
Sivas olayı unutulmadı unutulmayacak..
sivaslı_sevda 25.04.2007, 14:41 Ne zaman okusam içim acıyor bogazımda bişeyler dügümleniyor insan ne olursa olsun diri diri yakılırmı bu nasıl insanlık bu nasıl bi bölücülük nasıl bi inanış bilmiyorum hepsine lanet olsun bu katliam unutulmadı unutulmayacak
gizemli7575 25.04.2007, 20:04 Bu sayfayı okurken bile yaşanan olaylar gözümün önünden film şeridi gibi geçiyor ve içim adeta kan ağlıyor şu anda bile nefretimden ellerim titriyor. Allahım orda Annelerin,Babaların, Evlatların hepsinden önemlisi İnsanların yandığını düşündükçe çıldıracak gibi oluyorum. yakınlarının acısını düşünemiyorum bile. yemin ediyorum o katiileri benim gözümün önünde yaksalar kesinlikle üzülmem.
Baran336 26.04.2007, 16:39 Bu sayfayı okurken bile yaşanan olaylar gözümün önünden film şeridi gibi geçiyor ve içim adeta kan ağlıyor şu anda bile nefretimden ellerim titriyor. Allahım orda Annelerin,Babaların, Evlatların hepsinden önemlisi İnsanların yandığını düşündükçe çıldıracak gibi oluyorum. yakınlarının acısını düşünemiyorum bile. yemin ediyorum o katiileri benim gözümün önünde yaksalar kesinlikle üzülmem.
Tüm Canlara!!!!!
Madem ki Cogumuzda Bu Ates Bu Isyan Var? Bu Yilki, Sivasta Madimakin Onündeki Yürüyüste Bulusalim! Her Yil Katilimci sayisi Cogaliyor, Gecen Yil 10binin Üstünde Canimiz Katildi! Avrupadan Insanlar 1-2 Günlügüne Isini Gücünü Birakip, Tutuklanmalari Göze alip orda yer aliyor! Gücümüzü Sesimizi Ortaya Koyalim Duyuralim Diyenler Temmuzda Sivasta Madimak Otelinin Önüne!
Selamlar!!!!!
Not: Yürüyüs Tarihi Önümüzdeki Günlerde 1 yada 2 Temmuz olarak kesinlesince Bildirecegim!
gizemli7575 27.04.2007, 19:45 Tüm Canlara!!!!!
Madem ki Cogumuzda Bu Ates Bu Isyan Var? Bu Yilki, Sivasta Madimakin Onündeki Yürüyüste Bulusalim! Her Yil Katilimci sayisi Cogaliyor, Gecen Yil 10binin Üstünde Canimiz Katildi! Avrupadan Insanlar 1-2 Günlügüne Isini Gücünü Birakip, Tutuklanmalari Göze alip orda yer aliyor! Gücümüzü Sesimizi Ortaya Koyalim Duyuralim Diyenler Temmuzda Sivasta Madimak Otelinin Önüne!
Selamlar!!!!!
Not: Yürüyüs Tarihi Önümüzdeki Günlerde 1 yada 2 Temmuz olarak kesinlesince Bildirecegim!
Çok haklısın, mademki içimiz bu denli yanıyor o zaman bu isyanımızı bi şekilde dile getirmemiz gerekir. Bence imkanı olan herkesin bu yürüyüşe katılması gerekir ve nekadar iyi olur.
Sen tarihi yaz can burda sivaslı arkadaşlarım var, onlarla birlikte gitmek için belki imkan yaratabilirim.
Enazından gidebilecek olanları bilgilendiririm.
alevı devrımcı 27.04.2007, 20:47 ben bu olanları sadece dıncılere yuklemeyı yanlıs buluyorum arkadaslar bu devletın bızler uzerınde oynadıgı bır oyundu bence dıncılerde burada masa ıdı sadece bız bu katlıamın gercek suclularını gormemız lazım o gun olanları devlet bılmıyomudu ordu bılmıyomudu sıvas ta radyolar provakasyonu yaparken alevılerın o kadar sarıldıgı orduları nerdey dıben ce bunu sorun o cok guvendıgınız ordunun gercek yuzunu gorun
hepiniz güzel şeyler yazmışsınız.Bunu yapanlar maalesef ceza almayacaklar belki. Ben şöyle duşunmuyorum ' adalet onların cezasını veremedi ben onları İLAHİ adalete bırakıyorum.' eger oyle dusunursek bız daha cooooook yanarız. Onalrın yasarken cezalarını cekmesı lazım öldukten sonra ne ceza sı çekecekmişş. Saygılarımla
yüzyıllardır aleviler katledilmektedir,
ve sözde sol siyasetler,alevilerin yanında olan siyasetler,nedense son yıllardaki olaylar onlar ya iktidarken ya da iktidar ortağıyken oluyor,
artık uyanık olalım,
ve herkes ettiğini bulur,allah herkesin cezasını verir gibi safsataları da bırakın
mazlum olmaktan kurtulmak için mücadele edilmelidir
gerekirse de namluların önderliğinde mücadele edilmelidir
biz ne kadar susup ne kadar kabuğumuza çekildiysek,
baskılar,zulumler,katliamlar o kadar arttı,
Baran336 29.04.2007, 02:52 hepiniz güzel şeyler yazmışsınız.Bunu yapanlar maalesef ceza almayacaklar belki. Ben şöyle duşunmuyorum ' adalet onların cezasını veremedi ben onları İLAHİ adalete bırakıyorum.' eger oyle dusunursek bız daha cooooook yanarız. Onalrın yasarken cezalarını cekmesı lazım öldukten sonra ne ceza sı çekecekmişş. Saygılarımla
sana Ozan Emekcinin Bir Türküsünün Misrasini Hatirlatayim!
Onlar Vermaz Biz aliriz Zor ile!!!!!!!!!
izle (http://www.hasretgultekin.com/2tem.avi)
burdan sivas şehitlerinin görüntülerini izleyebilirsiniz
http://www.youtube.com/watch?v=yMgmr6UuLe4
http://www.youtube.com/watch?v=FYxtpRIOlOA&mode=related&search=
Allah onları Cehennemin en kor ateşinde yaksın nediyim başka.. :crying:
sunagngr 19.05.2007, 22:15 bu resimleri gördüğümde insan olarak kendini gören o insan demek gelmiyor aslında bir isimde veremiyorum canilere sadece küçüklüklerinden dolayı acıyorum onlar nefret edilmeye bile laik değiller
Westside 19.05.2007, 22:21 Polisin izlemesi adama nasıl koyuyor degil mi?
Bu yaşananlar akıl alacak şey değil ama işte yaşandı yine bizim insanlarımıza yapıldı yine bizim insanlarımız aşşağılandı ezildi öldürüldü.ağlamamak için kendimi tutuyorum ama elimde olmadan göz yaşı döküyorum.bunları yapanlar allahın kulu ama o insanlarda allah korkusu yok .okadar çok inanıyorum ki bunları yapanlar bizleri aşşağılayanlar ezenler umarım diğer tarafta karşımıza çıkarlarda hepimizin karşısına geçip hesap verirler kurban olduğum allah bunları tüm canlara yaşatır umarım o öldürülen ailelerin çektiği üzüntüleri bir bir hesabını verirler inşallah ve mezarlarında rahat uyurlarmı bilemem ama tüm alevi canların ahını aldıklarından nasıl rahat uyurlar ..................ellerimiz yakalarında olduğu sürece bunların; yaşananların hesabı bir bir sorulur umarımm... allah bir daha böle bir olayla karşılaştırmasın..
inadimiza virüs gibi türkiyede cogalacaz .. piz köpekler, binlerce kisi bizi yakmaya geliyorlar, bu katliama katilan insanlar hepsi gebersin.. hak ediyorlar..
bizi susturmaya calisyor bu devlet, böyle gerici insanlar, polisler, memurlar, cogu zaman da türk askeri...
biz alevi dogduk , alevi ölecegiz, bizi susturamasziniz !
bu katliami ve yüzlerce baska katliamlari kiniyorum...
katliamin videosuna bakarsin cok üzüliyorum ve sinirleniyorum...
sivas sehitlerimizi unutmadik ...
DiLkeT-CeZaM 19.05.2007, 23:52 Birde bu yapılan katliamı yapanlara birde destek amaçlı konuşurlar yok aziz nesin kışkırtmasaydı olmazdı felan filan peki onlar öyle diyorlarsa şimdi katledilen canlar tüm alevileri kışkırtmak değil midir? biz ne yapalım topla, tüfekle evlerini yakıp yıkalım, analarına, bacılarına mı tecavüz edelim (tıpkı maraşta bize yapıldığı gibi?)? .yok hayır bu tür pislikler bize yakışmaz, aleviler erdemli insanlardır ne yapacaklarını çok iyi bilirler birgün onlara çok iyi bir ders verecegiz o zaman alevinin ne olduğunu anlayacaklar!! ayrıca bunu yapanlar ve destekleyenler veya bir şekilde kıvırtıp katledenleri savunmaya çalışanlar eşek gezegeninden gelmiş birer sıpa beyinli yaratıklardır!!! hepsinin canı cehenneme!
allahın verdgı canı alan ınsan allahsızdır beyınsızdır onların deyımıyle kafirdir...
Baran336 30.05.2007, 05:44 Tüm Canlara!!!!!
Selamlar!!!!!
Merhaba Arkadaslar!!!
Madimagin Önündeki Yürüyüs Tarihi 1 Temmuz olarak kesinlesti!!!!
Duyarsiz Kalmayacaginiz Umuduyla...
Selamlar
Ozcandan 30.05.2007, 05:58 ben kaldıramıyorum bu olayı bi çok kez video olarak seyrettim askerler bile içeri giremiyorlar yada girdirilmiyorlar ve ben bunu hazm edemiyorum... gururuma dokunuyor içim acıyor... cahillik ve cehaletin sonucu yaşanan trajedi : (
gencsosyalist 30.05.2007, 11:29 arkadaşar işte sivas madımak.bunları görüncü kanım donuyor.
karakartal 30.05.2007, 12:11 Sivası unutturmak istiyorlar. Kimler ?
Tabiki sunniler. Ilımlı İslamcılar. Faşist bir olay olabilir, ama bu katliamın başrolünü yobaz sunniler oluşturuyor. Konuyu siyasi çekişmeden uzaklaştırmamız gerekiyor.
Yaklaşık 10 senedir özellikle zaman gazetesinin başı çektiği büyük kitle, hoşgörülü, insana değer veren, mevlana ve yunus emreye sahiplenen bir islam modeli yarattılar. Gayet de başarılı bir şekilde model raylarını oturmaya başladı.
İşte tek kötü tarafı bu sivas olayı. Olay a sebeb-sonuç ilişkisi bağlamaya çalıştılar olmadı. Bir türlü sivas olayı gerçeğini kabul edemiyorlar. En kestirmece yaptıkları : "Sivastaki BİR KAÇ yobazın yaptıklarını tüm islama mal etmek YANLIIIIIŞ". Bir papağan gibi bunu tekrarlar..
Hayır arkadaşlar. Bu olay islamın bizzat iç yüzüdür. İsterseniz kendinize kabul etmeyin isterseniz duymazdan gelin. Bastırılmış duyguları belirli bir dönem süsleyebilirsiniz. Camileri tıklım tıklım dolduran insanların içindeki kini, öfkeyi, Allah adına öldürme duygularını islamik motiflerle süsleyip kapatabilirsiniz. Ama asla kritik anlarda birden patlayıveren bu duyguların önünde geçemezsiniz.
Anadolu köylerinde camilerden uzak bir başına kalmış insanların vicdanları nasıl olurda şehirlerde bin bir çeşit din adamları ile HUZUR VEREN camilerinizde büyümüş insanların vicdanlarından daha temiz olabilir ?
Yıllardır türlü oyunlarla İslam ı ele geçirmiş, yanlış noktalara götürmüş sunni inancın suni tarafı Sivas ta su yüzüne çıkmıştır. Biz Alevilere kalan tek şey nefrete kapılmadan bu geceyi asla unutmamak ve unutturmamaktır.
EREN izm 30.05.2007, 12:23 bende her dakkasına kadar cekilmiş videosu var valla her izledigimde gözlerim doluyo ya bu canlara siz nasıl kıydınız yazık degilmi sonuçta bunlarıda allah yaratmış. allahın verdigi canı allah alır diyolar ama burdaki görüntüler ney.
Çok kötü bişey her yer kapalı çıkış yerleri yok. Özellikle Hasret Gültekin bu insana nasıl kıydınız siz.bir de allahu ekber diyolar yaaa bu kadar cahillik olabilirmi?? hayır benim anlamadıgım orayı yaktılar o canları öldürdüler ellerine ne geçti acaba? tabi burda polisinde suçu vardı resmen seyretti olan biteni.
dikkat ederseniz orda hacının birde var bagırıyo allahu ekber diye. sanki adamlar ne yapmış suçlarını ne. cahillik gerçekten çok kötü birşey.
ahmet_turan 30.05.2007, 17:28 ateş düştüğü yeri yakar
yanıyor yanıyor yüreğim
kurşun girdiği yeri deler
kanıyor kanıyor yüreğim
bu ülkeyi yangın sarar
seller sürükler şimdi
bu ülkeyi yangınlar sarar
yangın büyür yanar orman
alevler yakar yakanı
kan birikir taşar bir an
sel olur boğar celladını
bu ateşi yakanlar
sanıyor sönecek
anaların yüreğinde
öfkeyi görecek
bu ah kıyamete kalmaz
gelir o günler gelir
bu ülkeyi yangınlar sarar
Ya en cok neye kiziyorum arif sagin belinde silah var cekip silahini vur kim rastlarsa zaten olan olmus kimden kormus kendini koruma degilmi.Ben olsaydim kaldigim yeri atese vercekler canlar yanacak ölümünede olsa disaridaki karabalikdaki kisileri vururdum suclular serbest iki kurban sectiler tamam bitti saniyorlar orda otelin etrafindaki herkes suclu cezalari agir olmaliydi.Arif sagi hic sevmem benim gözümden düsmüstür kendisi.
pirsultanca 03.06.2007, 22:20 Bu topickte yer alan Panorama Dergisi fotografları tykhe dostumuzun izniyle sitemizde yayınlanmıştır. Kendisine tekrar teşekür ederiz.
http://www.psakd.org/panorama_dergisi_sivas_katliami.html
Aşağıdaki fotograflar 7-13 Temmuz 1993 tarihli "Panorama Dergisi" nden alınmıştır.
Fotoğrafları bizimle paylaşan http://www.aleviforum.com üyesi tykhe isimli dostumuza teşekür ederiz.
Kılıç Ali 03.06.2007, 22:37 Kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak, buna o kadar inanıyorum ki..... günü ve zamanı geldiğinde bu kanların bedeli sorulacak...
bu Madımak olayını can dündar'dan izlemiştim. çok güzel anlatmıştı. çok üzücü bşr olay bu madımak olsun maraş olsun... izlerken tek bir noktaya takılıp kalmıştım. bir pankart gibi birşeyde allah için savaşa gibisinden bir şey yazıyordu. o na çok takıldım. sen onları öldürmezsen allah allah olmuyor mu? ya da allah ın senin canları öldürmene mi ihtiyacı var. ya da maraşta da aynısı ufacık çocuğu ne diye öldürdün yazık günah değil mi. bir gün gelecek ve onlar bunun acısını çekecek. bir gün gelecek onlar bunun bedelini ödüyecek.
Bu topickte yer alan Panorama Dergisi fotografları tykhe dostumuzun izniyle sitemizde yayınlanmıştır. Kendisine tekrar teşekür ederiz.
Çok sağol dostum beni onure ettin.. Eğer bu resimleri yayınlamakla siz dostlarımla bir şeyler paylaşabildiysem bu benim için çok büyük bir mutluluktur.
Ben teşekkür ediyorum size ve tüm PSAKD lılara sevgi ve saygılarımı yolluyorum..
nanis_75 12.06.2007, 17:38 .................................................. hic bir kelime yada cümle bu vahsetin acisini dindirmez o yüzdende bisey yazamiyorum.............
Orada bu ülkenin gerçek aydınları yanarken bizim de yüreğimiz yandı ve hâla yanmaya devam ediyor.Şimdiye kadar gelen yönetimlerin bu vahşete karşı kayıtsız kalması, bunun üzerine Madımak'ın trajikomik bir şekilde ''kebapçı''ya dönüştürülmesine izin verilmesi, bu ateşi daha da körüklüyor.
Ama içimizdeki bu yangın mutlaka bir gün sönecek, bu vahşetin sorumluları hakettikleri cezayı alacak.
Kahrolsun ortaçağ zihniyeti.
barikatci 15.06.2007, 22:56 http://www.youtube.com/watch?v=BV8Q3PEQH2I
halitseyfi 15.06.2007, 23:22 Bu katliamı gerçekleştirenlerin kendileri,çocukları bu utançla nasıl gezebiliyorlar. Ellerinde kan kokmuyor mu? O elleriyle yedikleri her lokması kana bulanmıyor mu???????????????
Gerçi bu saydığım şeyler insanlara mahsus..........................
ahmet_turan 15.06.2007, 23:46 sıvas (gün tutuşur)
yumrukluyorum duvarları
yumrukluyorum kara gecenin bedenini
ellerim kan içinde nehirler taşmış yanaklarımdan
otuzyedi can
otuzyedi gül çatlamış susuzluktan sıvas’ın içinde
nasıl uyku tutar gözlerimi?
döne döne semaha dönenler tutuştu önce
sonra türküler
sonra da şiir çığlıksız düştü türkülerin yanıbaşına.
sıvas, sıvas... yiğitlik midir emanet cana kıymak?
yiğitlik midir bir tutam ışığı
kör bıçakla güneşten koparıp karanlığa kurban etmek?
söyle hangi kitapta vardır elleri kolları bağlıyı yakmak?
var mıdır kardelen akında bir avuç inciyi
ateşe tutmak lo?
böyle garip düştüğüme bakma
böyle mahzun durduğuma...
varsın ateşin suskunlukla beslensin
benim de yüreğim gençliğini almış yanına
yürür başı dik
senin de dağların var sıvas, senin de dağların...
dağlarında şahanların...
gün tutuşur canım gece tutuşur
yangınlarda tutsak canlar tutuşur
külüm toprak olur yele karışır
yürür gelir canlar yollar tutuşur
sıvas ellerinde sazım tutuşur
söz tutuşur canım türkü tutuşur
teller bizi söyler diller yarışır
özgürlüğü yazan kalem tutuşur
canlar can olur da eller tutuşur
dost evinde canım sevda tutuşur
pir sultan’lar ölmez binler yetişir
akar gelir canlar tarih tutuşur
söz: savaş ezgi-hayati azim
müzik: grup yorum
erdem_akyurek 16.06.2007, 01:22 orada yobazların Aziz Nesin'i bahane ederek o kadar can yakması iğrenç bir olaydır.arkadaşım eline sağlık .arkadaşlar böyle olayları unutmayalım unuturmayalım.1 temmuz da Ankara/Yenimahalle şubesi Pir Sultan Abdal kültür derneği tarafından düzenlenecek olan Sivas olaylarını anma konserine tüm canlar davetlidir.konser batıkent/vedat dalokay parkında düzenlenecektir.saygılarımla...
Sivas'taki katliamı kimsenin unutturmaya gücü yetmez,hiç bir katliamda unutulmaz ve aslada unutulmayacak acıları içimizde yüz yılda geçse çıkmaz.2 Temmuz tarihe kanlı bir sayfa olarak geçti, yobazlar derslerini mutlaka er yada geç alacaklar...
Yalnız benim anlamadığım o zamanın başındaki hükümet isteseydi önlem alamazmıydı. Asker yığamazmıydı oraya devletin başında o zamanlar Erdal İnönü vardı, 3,5 çapulcu yobaza o imkanı vermeye bilirlerdi,bu olaylarda o zamanın hükümetide suçlu değilmi...
Sivas'taki katliamı kimsenin unutturmaya gücü yetmez,hiç bir katliamda unutulmaz ve aslada unutulmayacak acıları içimizde yüz yılda geçse çıkmaz.2 Temmuz tarihe kanlı bir sayfa olarak geçti, yobazlar derslerini mutlaka er yada geç alacaklar...
Yalnız benim anlamadığım o zamanın başındaki hükümet isteseydi önlem alamazmıydı. Asker yığamazmıydı oraya devletin başında o zamanlar Erdal İnönü vardı, 3,5 çapulcu yobaza o imkanı vermeye bilirlerdi,bu olaylarda o zamanın hükümetide suçlu değilmi...
İşte bizim içimizi asıl en büyük yakan ateşde o değilmi. Hükümetin ve devletin kolluk güçlerinin arasında tüm bunların yapılması ve müdahalede tamamen etkisiz kalınması..
Yumrukluyorum duvarları
Yumrukluyorum kara gecenin bedenini ellerim kan içinde
Nehirler taşmış yanaklarımdan
Otuz yedi can
Otuz yedi gül çatlamış susuzluktan Sivas'ın içinde
Nasıl uyku tutar gözlerimi
Döne döne semaha duranlar tutuştu önce
Sonra türküler
Sonra şiir çığlıksız düştü türkülerin yanıbaşına
Sivas... Sivas..
Yiğitlik midir emanet cana kıymak
Yiğitlik midir bir tutam ışığı kör bıçakla koparıp karanlığa kurban etmek
Söyle hangi kitapta vardır elleri kollları bağlı yakmak
Var mıdır kardelen akında bir avuç inciyi ateşe tutmak lo...
Böyle garip düştüğüme bakma
Böyle mahsun durduğuma
Varsın ateşin suskunlukla beslensin
Benim de yüreğim gençliğini almış yanına yürür başı dik
Senin de dağların var Sivas, senin de dağların
Dağlarında şahanların
Yarın saat 5 de kadıköyde mitingdeyiz tüm canlar işi yoksa mitinge katılmaya davet ediyorum orada bulunmak en azından bir anma bir tepki olarak önemlidir.
Grup Munzur konseride olacak güzel geçecek
akarsular gibi dost dost cağlar pirimi asanlar doymadı cana canımı yakanlar baktı dumana zulüm yapmaz ey dost insan insana can veririz can almayız biz canız nesimiler ölmez gafil aldanır mazlumlar ardından gelmezmi sandın can veririz can almayız biz canız canımı yaktınız ey dost kanlı sivasta gülemez ağlarım ey dost şu gönül yasta canım feda olsun pir sultan dosta can veririz can almayız bir canız bizi yakıp duman duman baktınız yetmedimi birde alkış tuttunuz sonra birer masum olup çıktınız can veririz can almayız biz canız ----------------------------- CENGİZ ÖZKAN yazmış SELDA BAĞCAN yüreğinle yorumlamış.bu vahşet karşısında insan olmaktan,sünni olmaktan utanıyorum,bu vahşeti yapanlar yüzlü yüzlü geziyor.dinimezhep,ırk vb ayrımı yapanlar tarih sizi affetmicek
bıldırcın24 01.07.2007, 18:47 Yaramızı Açık bıraktılar yıllar yılı her akla gelişte,söyleşi'de yıl dönemlerinde kanıyor....
Acıyarak,can yakarak,gözyaşı dökerek kanıyor......nefret etmiyorum,kin güdtmüyorum,ölesiye dövüp öç almakta istemiyorum.
Alevler içinde Yanan,kavrulan kül olan canı gözleri önünde görmezden gelen, ellerini uzatıp alacak yakınlıkta olan,fakat aksini tercih edenler,yüreğindeki serinliği ile üflese harlanan ateşi söndürebilcek içtenlikte olmayan; ağlayıp ızdırap duymaları gerektiği yerde;alevle birleşen bedenleri; gülerek,nara atıp tekbir getirerek alkışlama küstahlığında bulunan bu yobazları lanetliyorum.
insanlık tarihinin bu ayıbına yıllar yılı ayıplar eklendi yüreğimiz,canımız,içimiz harlayıp yanmaya devam etti.on dört yıldır failleeri meçhul göstermeye,kanatlarının altına alıp barındırmaya;bu leşleri beslemeye kol kanat gerip tekrar insanların içine sürmeye kalkışıp durdular.
Yıllar yılı arandığı tamamen söylentilere dayanan Madımak zanlısı İhsan Çakmak'ın İstanbul Belediyesi Ulaşım A.Ş’ye bağlı Güngören Yavuz Sultan Selim Mahallesi metro durağında gişe memuru olarak çalıştığı ortaya çıktığından haberdarsınız.
Pekiyi bu adamı sicili alnı yüreği tertemiz ve vasıflarla dolu insanlar duruken aç sefil dolaşıp iş ararken bir kenara itip, 1 nci derceden aranan bir zanlıyı işe almanın altında yatan gerçeği mukayase dahi atmeden işe alan zihniyeti biri bana anlatabilir mi ? yoksa yüreğim yana yana iç çekmeye lanet okumaya devam mı edeyim.
3 yıl çalışıp belediyesini kalkındıran bu lanet yaratığı eminim ki yakalanıp tıkıldığı metris cezaevinde;insanları yakıp yıkmak için halen
bazı bozuk zihniyetlerce beslenip,bakıldığından da şüphe duymuyorum artık.işte yüreğimizi közleyip yakan bu düşüncenin günümüzde varlıklarını sürdürüp,düşüncelerinden birşey kaybetmediklerinin en canlı örneği.....
Bunlardan iyi ders çıkarıp bir olmamız birlik olmamız kenetlenip varlığımızı hissettirmenin gününün geldiğini görmemiz lazım.bir sivas'a,çorum ve maraş'a daha yüreğimiz dayanmaz.artık yeter diyelim ve sivasta,istanbul ve ankara'da düzenlenen ya da bulunduğunuz şehirlerdeki 2 temmuz etkinliklerine,anma törenleri katılıp varolan acılarımızı meydanlarda paylaşıp dindirmeye hafifletmeye çalışalım...........
Bugün 2 Temmuz.. Sivas olaylarının 14. yılı.. düşündüm ki acımız büyük bunu hiçbir zaman unutmadık ama bir kezde onlarla aynı yüzyılda yaşadığımız için şanslı olduğumuzu düşünelim.. Hasret Gültekin ve Muhlis Akarsudan güzel türküler dinleyelim...
http://www.youtube.com/watch?v=oNxwmd9AobY
http://www.youtube.com/watch?v=GJ3zw2sWgUM
canmuratcan 01.08.2007, 21:58 Gansızlarrr
Zülcenah Çakmak 03.08.2007, 11:19 Öncelikle emeklerin için teşekkürler arkadaşım..
Bu görüntü ve yazılara pek çoğumuz daha önce de rastladık.
Her görüşümüzde kahredip isyan ettik,
yaşarken diri diri yanmanın acısını içten hissettik,
bunu yapan insan olamaz dedik.
35 cana kıyan soysuzla aynı canlı sıfatını taşımaktan kurtulamadık.
İnsandır dediler, insanlığımızdan utandık..
ibrahim Dogan 03.08.2007, 12:08 Merhaba canlar diyer katliyamların hic biri unutulmadı ama yaşım geregi ve yakın tarih olarak sivas katliamı hale yüregizde hüznünü taşıyor sivasta bizim canlarımızı alan yakan insanların olusturdugu taban suan iktidarda bundan sonra bu tür olaylara tepkisiz kalmayalım hepimiz bi yürek olmalıyız zalime karşı tarih boyunca ezile geldik,yüzüle geldik,kesile geldik,asıla geldik yakıla geldik.'''''BİZ BİR ÖLÜR BİN DİRİLİRİZ''''
YitikUlke 15.11.2008, 16:08 Saldiri ve katliamdan iki gün önce dagitilan bildirilerden biri söyle:
“MÜSLÜMAN KAMUOYUNA
“Bismillâhirrahmânirrahim
“Peygamber, mü’minlere kendi canlarindan ileridir. Onun hanimlari da mü’minlerin analaridir.” (Ahzâb:6)
“Mü’minlere öz canlarindan daha ileri olan Allah Resûlü (S.A.V.)’ne ve O’nun temiz zevcelerine, Allah’in beytine (Kâbe’ye) ve kitab’i Kur’an’a alçakça küfredilmekte ve mü’minlerin izzet ve namuslarina saldirilmaktadir.
“Dünyanin bazi bölgelerinde seytan ve onun yandaslari olan emperyalist kâfirler, dinimize ve mukaddes degerlerimize dil uzatmaktadirlar. Bunun basini ise satilmis, mürted Salman Rüsdi köpegi çekmektedir.
“Bu seytanî oyunlara karsi, izzetli ve duyarli Müslümanlar yigitçe mücadele ortaya koyarak, bu ugurda canlarini feda etmekten çekinmemislerdir.
“Bu igrenç oyunlarin bir uzantisi olarak ülkemizde de; AYDINLIK gazetesi denilen bir paçavrada, mel’un Rüsdi’nin figüranligina soyunan, dünya emperyalizminin gönüllü usagi Aziz Nesin, ayni sekilde, Kur’an’in korunmusluguna dil uzatmis, Hazret-i Peygamber (S.A.V.)’in aile hayatini (hâsâ) bir genelev ortamina benzetmis ve ümmetin analari olan hanimlarina (hâsâ) fahise deme cür’etinde bulunmustur. Bu olay, dünyanin degisik yerlerinde kâfir devletler tarafindan dahi kabul görmezken, basimina müsaade edilmezken, ne yazik ki laik ve ikiyüzlü T.C. Devleti tarafindan yayimlanmasina izin verilmis, ayrica bunu kabullenmeyip protesto eden izzetli Müslümanlar, devletin polis ve jandarmasi tarafindan coplanmis, kursunlanmis, bir kismi da hapishanelere atilmistir.
“Salman Rüsdi köpegi Müslümanlar’in çok az oldugu kâfir bir ülkede korkudan sokaga çikmaya bile cesaret edemezken, onun yerli usagi Aziz Nesin köpegi, yaninda kendisiyle beraber bir ekiple birlikte, sehrimiz Valisi tarafindan davet edilip, sehirde adeta Müslümanlar’la alay edercesine gezebilmektedir.
“Kâfirler sunu iyi bilmeli ki:
“Islâmin Peygamberi’ni ve kitab’in izzetini korumak için, bu ugurda verilecek canlarimiz vardir.
“Gün, Müslümanligimizin geregini yerine getirme günüdür.
“Gün, Allah (C.C.)’in vahyi Kur’an-i Kerim’e, Allah’in meleklerine, Allah’in Resûlü Hz. Muhammed (S.A.V.)’e, O’nun ailesine ve ashabina yöneltilen çirkin küfürlerin hesabinin sorulmasi günüdür.
“‘Iman edenler, Allah yolunda savasirlar. Kâfirler de tagut yolunda savasirlar. O halde seytanin dostlariyla savasin. Çünkü seytanin hilesi zayiftir.’ (Nisa:76)
“Galip gelecek olanlar, süphesiz ki Allah taraftari olanlardir.
MÜSLÜMANLAR”
Onlar için gün Müslümanlıklarını yerine getirme günü idi
Onlar için gün Islâmin Peygamberi’ni ve kitab’in izzetini koruma günü idi ....
Ya bizim için o gün ......
YitikUlke 15.11.2008, 16:10 Devlet yetkilileri ne dedi?
Sivas’ta eli sopali, tasli, zincirli onbini askin saldirgan, insan avindaydi. Korkunç durum, Basbakana, Içisleri Bakani’na defalarca bildirildigi halde herhangi bir yardim gelmedi ve önlem alinmadi. 35 insan yakilarak feci sekilde katledildi. Böyle bir ortamda Cumhurbaskani Süleyman Demirel; “Halkla güvenlik güçlerini karsi karsiya getirmeyiniz” diyor, ilgilileri uyariyordu. Cumhurbaskaninin “halk”tan kastettigi oteli kusatan saldirgan kalabalikti. Gerçi Süleyman Demirel, politik yasama kazandirdigi, “Bana sagcilar suç isliyor dedirtemezsiniz” seklindeki veciz sözü ile tarafini çoktan açiklamisti.
Basbakan Tansu Çiller ise, “Çok sükür, otel disindaki halkimiz bir zarar görmemistir” diyebiliyordu. Daha sonra TBMM’de yaptigi bir konusmada da Van’da yakilan bir oteli, Sivas’takiyle karistirmis ve “Bir vatandas, sigortadan para almak için sigortali oteli yakmistir” demisti. Bir basbakan, ülke sorunlarina ve toplumsal gelismelere bu denli duyarsiz olabiliyordu.
Ülkenin iç asayisinden sorumlu bir yetkilisi, Içisleri Bakani Mehmet Gazioglu, otele yapilan saldiriyi, “Aziz Nesin’in halkin inançlarina karsi bilinen tahrikleriyle halk galeyana gelerek tepki göstermistir” seklinde yorumlayarak saldirganlari mazur göstermistir.
Devlet yetkililerinin açikça taraf tutmalari, güvenlik güçlerinin ilk sorusturmasini da etkilemistir. Saldiri öncesinde, sirasinda ve sonrasinda yeterince önlem alinmadigindan insanlar yakilmis, saldirgan katiller ellerini kolllarini sallayarak kent disina çikmis ve izlerini kaybettirmislerdir. 10-15 bin saldirgandan ancak 35 kisi, katliamdan bir gün sonra gözaltina alinmistir. Artan toplumsal tepkiler sonucu, gözaltina alinanlarin sayisi daha sonra 190’a çikarildi. Gözaltina alinanlar hakkinda Toplanti ve Gösteri Yürüyüsleri Yasasina muhalafetten dolayi sorusturma baslatilmis, fezlekeler bu dogrultuda hazirlanarak Cumhuriyet Savciligi’na sevkedilmislerdir. Sorusturmanin bu yetersiz çerçevede kalmasi sonucu, 190 kisiden 124’ü tutuklanmis, geri kalanlar serbest birakilmislardir.
Olay, rejime yönelik ve arkasinda irkçi-seriatçi örgütlerin bulundugu siyasal bir gelisme seklinde ele alinmadi. Hukuki süreç bu yönde isletilmedi. Böylece, 35 kisinin katledilmesine, 60 kisinin agir yaralanmasina, onlarca arabanin yakilmasina neden olan katliamin düzenleyicileri olan irkçi-seriatçi örgütler ve katliamda kusuru bulunan sorumlular ortaya çikarilmadi.
yagoyago 15.11.2008, 20:28 insanınlıktan nasibini almamış köpek sürülerine ne denebilirki.ama her şeye rağmen hacı bektaşı velinin bir söz var incilsende incitme....
tüylerim diken diken oldu...
bu fotograflarin bazilarini siyah beyaz görmüstüm...
aklima bizim tiyatro oyunu geldi...oynarken nasil da hüngür hüngür aglamistik,nasil da bu karelere bakip oyunumuza calismistik..
keske olmasaydi, olmasaydi da biz bunu oynamasaydik...
TurkmenAlevi 24.11.2008, 21:34 Can Dündar'ın Sivas Katliamını anlatan O Gün belgeselini aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.
http://video.google.com/videoplay?docid=7213947314297011810
oooyyyyy ne ayrım biter nede alevilik kabul edilir bunların yaptığı rolden başka bişey değil yine seçim geldi başladılar atmaya baksanıza madımak olayı aklıma geldikçe toplayıp hepsini yakasım geliyo ama ben ALEVİYİM yani insanım yapamam kiiiii herşeyden önce ALLAH tan korkarım çünkü bilirimki o müslüman olduğuna alevileri yaktıktan sonra kavuşan insan müsvettelerine bir gün elbet hesap soracak
aşk ile.....:bitmisbu:
|
|