Orijinalini görmek için tıklayınız : Allah Erkekleri Kayırıyormu?

Zahir
23.04.2007, 16:31
Aslında bu konuyu daha önce açmak istiyordum ama son zamanlarda işlerim dolayısla pek aktif olamıyorum.

Konun özü toplum tarafından yanlış bilinen cenneteki huri meselesi. Biz inanlar daha doğrusu Kuranı kendine rehber edinen ve Kuran dışında hiç bir söze itibar etmeyen müslümanlar biliyoruz ki: Yaradanımızın hiç bir şekilde yarattığı cinsler arasında ayırım gözetmediği, kimseyi kimseden üstün tutmadığı üstünlüğün ancak kendi katında takva ile olacağını bildirmesidir.

Sürekli olarak karşı çıktığımız emevi zihniyeti, kurandışı bilgilerle bireyleri gereçek islam bilgisinden uzaklaştırdığı malesef Kuran dışında İslamla ilgisi olmayan bir din yaratıldığı şeklindedir.

Ölüm sonrası hayat için biz inanlara vaadedilen cennet nimetlerinden saptırılan huri olayının aslı Kuran ayatlerine göre şudur:

Tur Suresi ayet 20: Ardarda dizilmiş koltuklar üzerinde yaslanmış olarak. Ve biz onları parlak iri gözlülerle eşleştirdik.

Saffa suresi 48,49. ayet: Yanlarında gözlerini onlara dikmiş iri gözlüler vardır. Korunmuş yumurtalar gibidir onlar.

Ayetleri çoğaltmak mümkün.

Ayetlerde geçen "Hur" ve "lyn" sözcüklerinin anlamlarını araştırdım. Şimdi bu bilgiyi sizlerle paylaşacam.

Hur sözcüğü yapı olarak cem çoğul bir sözcüktür. Bu sözcük hem müzekker/eril haver sözcüğünüğün çoğulu , hemde münnes/dişil havra sözcüğünün çoğuludur.

Yani Hem erkekleri hemde kadınları ifade eder.

Anlamı ise parlak siyah göz demektir. Sığır gözü, ceylan gözü gibi. Ayrıca gözün akının çok ak karasınında çok kara olması anlamındadır.

lyn sözcüğü ise büyük gözler anlamındadır. Bu sözcükte yapı olarak hem müzekker a'yün kelimesinin hemde hemde münnes ayna kelimesinin çoğuludur. Her iki cins manayıda ifade eder. Araplar iri gözlü kadınlara imreetün aynaün, iri gözlü erkeklere ise racülün a'yünün derler. anlamı iri parlak gözlüler olurki ayetlerde verilen eşlerin niteliğide iri parlak gözlü eşler anlamındadır.

Şimdiye kadar duymuş olduğunuz Kuran dışı bilgilerdeki iri parlak huriler anlamı kesinlikle yanlıştır. Hur ve ıyn sözcüğünün dişi olarak algılanması tamamen yanlıştır.

Allah kesinlikle vaad ettiği cennetnimetlerin den biri olan iri gözlü eşlerde erkekleri kayırmamakta ve olayı cinsel manada ifade etmemektedir.

Emevi zihniyeti taşıtan sunni islama itibar etmek tamamen inanç konusunda bizleri yanılgıya götürür. Dolayısla inan her bireyin tek itikati Kuran olmalıdır.

Not: Arkadaşlardan ricam yorumların kesinlikle konu özüne bağlı kalınarak yapılmasıdır. Putperest sunnilerin itikati olan hadis zırvalarını değil Kurandan ayetler koyarak yorumda bulunmanız durumunda tartışmaktan zevk duyarım aksi takdirde konuyu ilgilendirmeyen yorumlara cevap vermeyecem.

Bir diğer önemli husus lütfen kimse slogan atmasın. Sadece Kurana göre verdiğim bilgilerin doğru yada yanlış hususunda yorumlar olsun.

Herkese Selamlar
(Zahir)

Servan
23.04.2007, 17:29
peki zahir kuranda cennetteki erkeklere kişi başı 70 huri verilecektir diye kesin birşey belirtmiyor mu .yada herhengi bir sayı cünkiü baıları bu işe o yönüyle bakıyorlar.tam olarak bir huri kelimesi de mi geçmiyorsa o arkadaslar çok üzülecekler.
yada böyle birşey erkeklere vadedildiyse kadınlar da erkekler mi vaadedildi yoksa bu soruyu islam adapsızlık olarak mı kabul eder.

selef
23.04.2007, 18:44
"göğüsleri yeni tomurcuklanmış eşlerin" erkekler için olmaması mümkün değil heralde.

Zahir
23.04.2007, 19:19
"göğüsleri yeni tomurcuklanmış eşlerin" erkekler için olmaması mümkün değil heralde.

Bu ifadenin kaynağını yazarsanız yorumda bulunabiliriz.

izmirksk
23.04.2007, 19:52
ibadet edeceksem bile o niyetle ibadet edecektim ,gitti bütün umutlarım:)

asd.1950
23.04.2007, 19:52
Ne günlere kaldık yahu. Şu günlerde bunu tartışmak, Osmanlı Orduları İstanbulu sardığında onların melekler erkek mi yoksa dişi mi diye tartışmalarını hatırlattı bana. Kardeşim inancı tartışamazsın. İnanırsın veya inanmazsın. Biz niye Aleviyiz? Şu günlerde tartışılacak çok konu var. Bir sıralama yaparsak sizin konu sona kalır herhalde. Şu Cumhuru bir seçelim, Kıbrıs, Irak, Ege, PKK meselelerini çözelim, yapacak işimiz kalmayınca senin konuyu da tartışırız. Esen kalın.

selef
24.04.2007, 13:03
Bu ifadenin kaynağını yazarsanız yorumda bulunabiliriz.

Naziat31-34 'Dogrusu Allah'a karsi gelmekten sakinanlara kurtulus, bahceler, baglar, gogusleri yeni tomurcuklanmis yasit kizlar ve dolu kadehler vardir.

Zahir
24.04.2007, 17:26
Naziat31-34 'Dogrusu Allah'a karsi gelmekten sakinanlara kurtulus, bahceler, baglar, gogusleri yeni tomurcuklanmis yasit kizlar ve dolu kadehler vardir.

Naziat 31 Ondan suyunu, otlağını çıkardı.

Naziat 32 Dağları, demir atmış gibi oturttu;

Naziat 33 Sizin için ve hayvanlarınız için bir geçim aracı olarak.

Naziat 34 O güç yetmez büyük felaket geldiğinde,

Naziat 31-34 arası ayetler bunlar. Sizin ifade etmek istediğiniz başka bir ayet olmasın??? Tekrar gözden geçiri verin. Ben ifade ettiğiniz şekilde bir ayete rastlamadım. Değişik meallerde varsa ayet numarasına tekrar bakın. Ona göre araştıralım.

selef
24.04.2007, 17:55
Naziat 31 Ondan suyunu, otlağını çıkardı.

Naziat 32 Dağları, demir atmış gibi oturttu;

Naziat 33 Sizin için ve hayvanlarınız için bir geçim aracı olarak.

Naziat 34 O güç yetmez büyük felaket geldiğinde,

Naziat 31-34 arası ayetler bunlar. Sizin ifade etmek istediğiniz başka bir ayet olmasın??? Tekrar gözden geçiri verin. Ben ifade ettiğiniz şekilde bir ayete rastlamadım. Değişik meallerde varsa ayet numarasına tekrar bakın. Ona göre araştıralım.

pardon bir yanlışlık olmuş .

Nebe Suresi.. Elmalı Hamdi Yazır Meali
31. Kuşkusuz takva sahipleri için bir kurtuluş var
32. Bahçeler var, bağlar var.
33. Memeleri tomurcuklanmış yaşıt kızlar var.
34. Dopdolu kadehler var.
35. Orada ne boş bir söz işitirler, ne de bir yalan.
36. Bunlar Rabbinden yeterli bir bağış olarak verilir.

Nebe 31 / 34 - Gölpınarlı Meali
31- Şüphe yok ki çekinenlere bir kurtuluş, bir kutluluk ve murada eriş yeri var
32- Bahçeler üzümler
33- Ve memeleri yeni sertleşmiş yaşıt kızlar
34- Ve dopdolu kadeh

Zahir
24.04.2007, 18:03
pardon bir yanlışlık olmuş .

Nebe Suresi.. Elmalı Hamdi Yazır Meali
31. Kuşkusuz takva sahipleri için bir kurtuluş var
32. Bahçeler var, bağlar var.
33. Memeleri tomurcuklanmış yaşıt kızlar var.
34. Dopdolu kadehler var.
35. Orada ne boş bir söz işitirler, ne de bir yalan.
36. Bunlar Rabbinden yeterli bir bağış olarak verilir.

Evet baktım şimdi. Nebe suresini çeviren Elmalının mealinde sizin yazdığınız gibi. Ben sunni saltanatın itimatı olan ve islamı saptıran bu zihniyete itibar etmediğim için çevirilerini okumam. Benim okuduğum çevirilerde ayetin anlamı bu şekilde değil.

Peki bunu gramer yani Arapdili bazında araştırsak bu bağlamda araştırmalarımızda (şahsen ben çok az biliyom Arapça) otoriter sahibi dil bilimci olan araştırmacıların düşüncelerine yer versek bilgilerimiz paylaşımcı olabilir mi???

Bu bağlamda ben şu an için araştırmaya başlıyom. Gramer bazında bulabileceğim ve öğrenebileceğim bilgileri paylaşmaya çalışacam.

haciyannis
08.06.2007, 18:47
sizleri büyük bir itina ile takip ediyorum, ilmihallerinde güvenilir olmadığını mı söylemeye çalıştınız?
Benim de kafam çok karıştı açıkçası...Bende araştırmak için kolları sıvadım

Murat AKAN
08.06.2007, 19:08
İslam dini, erkek egemen bir toplum öngörmüştür.

Kadınların haklarını korumuştur. Fakat bu hakların koruyucusu olarak yine erkekleri yetkili kılmıştır.

Şahitlikte, Mirasta vs.. hep bir erkeği iki kadına denk görmüştür. Ne diyelim Allah'ın hikmeti. Tabi biraz erkekleri kayıracak!, ne de olsa peygamber(ler) de erkek.

gözdecst
08.06.2007, 23:57
Ne günlere kaldık yahu. Şu günlerde bunu tartışmak, Osmanlı Orduları İstanbulu sardığında onların melekler erkek mi yoksa dişi mi diye tartışmalarını hatırlattı bana. Kardeşim inancı tartışamazsın. İnanırsın veya inanmazsın. Biz niye Aleviyiz? Şu günlerde tartışılacak çok konu var. Bir sıralama yaparsak sizin konu sona kalır herhalde. Şu Cumhuru bir seçelim, Kıbrıs, Irak, Ege, PKK meselelerini çözelim, yapacak işimiz kalmayınca senin konuyu da tartışırız. Esen kalın.

tartışılmasını düşünmediğin bir konuysa cevap yazma,ilgilenme olsun bitsin tartışmak isteyen insanlar var saygı duyman gerekir...

uzaklardabiri
09.06.2007, 00:31
bende onu şöyle duymuştum..
erkeklere ve eşlerine birlikte hizmet edecek huriler var...
yani tek olursa erkeğe de kadına da huriler var,evli ise eşiyle buluştugu zaman da huriler...erkek olarak belirtiliyor mu??
erkekler öyle mi anlamak istiyor yoksa:)
şaka bir yana bu konunun sonunu bekliycem..
sonunda doğru olan mutlaka çıkacaktır ortaya...öyle görünüyor...
saygılar

saheser
09.06.2007, 02:00
Ya bu erkekler herseyi gördügü gibi görmek istiyor.Kendi kendilerine birseyler yazip cizmisler huriler bekliyorla kendini avutuyorlar bu kadar hayelleri kuvvetli acaba öbür dünyaya gidip gelen olmusmu bu kadar kesin konusuyorlar tabiki böyle sacmaliklara inananlar icin söylüyorum.

Huriler sopayla beklemesinmi öbür dünyada kadinlara cektirdikleriniz nedir diye yermisin yemezmisin.Hemde 40 huri tarafindan dövülmesinmi.

Hep erkekler yazmis bir kadin niye kuranda su ayetler geciyor diye kitap yazmamis yada yazan varda benmi bilmiyorum.

sausen
09.06.2007, 03:05
Merhaba Canlar,

Allah katında her kul eşittir.
Kayırmak gibi bir şey olamaz.
Bunların çıkış noktası bence sonradan yapılan eklemelerdir.
Kafasına göre Kuran-ı Kerimi yorumluyanlar bu sonuca ulaştırmıştır.

ilker_che
17.06.2007, 02:42
islam ın kadına verdiği değer hep kafama takılıp durdu yıllarca.bi de şöle bi ayet varmış dogru veya yanlış olduğunu söylerseniz sevinirim.
(erkekler)kadınlar sizlerin tarlalarıdır onları istediğiniz gibi sürün.
tartışma programlarında cok gecti bu ayet ararsanız sevinirim.ama su aşikar peygamber bile 8-10 tane hanım almış.e onun yaptığını yapmak sünnettir deyip harem kuranlar bile olmuş.bu gösteriyo bence kadına werilen degeri.cahiliye devri nde kız cocukları diri diri topraga gömülüyodu islam da böle bişey yok.bu fark o zaman devrim etkisi yapmış halkı şasırtmış ve şimdilere kadan gelen islamiyet kadına hosgörü gösteriri felsefesini dogurmuştur.
saygılarımla...

gül_rasul
17.08.2007, 18:45
islamiyetın kadına kazandırdığı....
cahılıye devrınde ınsanlar carıyelere laf atıp sarkıntılık yaparlardı.bu durum ortu ayetı ınene kadar da devam etmişti.buyurdu hz omer YA RASULULLAH sole ozgur fur kadınlara onlar carıyelerden ayrılsınlar cunku hur ıle carıye olan kadınlar ayırtedılemedıgı ıcın hur kadınlara da sarkıntılık yapılıyor. hz omer ın bu sozu uzerıne ayetı kerıme ındı ve hur olan kadınların mahrem yerlerını belırlı kısılerden saklamaları boylece onların carıyelerden kolayca ayırtedılebılmelerı saglandı.hur kadınlar cılbabla gezmek zorundayken carıyeler sırtları gerdanları acık bır sekılde gezebılırler.son soyleyecegımın konuyla ılgısı yok ama soylemek ıstıyorum su zamanda kı kadınlarımıza bakılırsa (acık gezen) kendılerının carıye hukmunde olmaları cok hoslarına gıdıyor galıba!!!!!! neyse..işte bunun gibi islamın erkegı kayırmadıgı bır cok sekılde ıfade edılebılır...