Orijinalini görmek için tıklayınız : yoksul birinin adağı varmış....

Dogan24
23.12.2005, 14:08
şu işim olursa kurban kesecem demiş..
işi olmus gel gelki kurbanı alacak parası yokmuş ..
gece kalkmış dağa cıkmış çoban davarları otlatırken bir koyunu omuzuna alıp kacmış
adam koyun sırtında ''mevlanaya''gelmiş
''ya mevlana ben bir adak adadım ama param yoktu bu koyunu çaldım.
adağımı ancak boyle yerine getire biliyorun şimdi bunu kurban edeceğim ''
'''yok'''demiş mevlana ''burasıdogruluk kapısıdır burada calıntı mal kesilemez olmaz''
bu yanıt uzerine adam hacim bektaşa gitmiş aynı hikayeyi hacim bektaşada anlatmış
''hacim bektaş; eyvellah ''yüzsünler burada herşey hallolur''
bu söz karşısında adam''ya hacım bektaş_i veli'' ben bunu mevlanaya göturtüm banaburada calıntı mal kesilemez dedi
''tabikabul etmez mevlana pırlantadır pislik kabul etmez !!

kurban dönuşu adam mevlanaya gitmiş
''kesmedinde iyimi oldu yani kötülugün yanında kalsın kurbanımı 'hacımbektaş_i veliye götürdüm o kesti''
''evladım''demiş mevlana'''hacim bektaş_i veli'' terdemiz bir ummamdır;pislik onda kaybolur

khaydar
23.12.2005, 17:18
veli olmak, insanı kamil olmak böyle bişey olsa gerek.günümüzdeki kişilerin büyük bir kısmı benzer durumlar için birbirini suçlar herhalde.

Dogan24
18.01.2006, 21:44
veli olmak, insanı kamil olmak böyle bişey olsa gerek.günümüzdeki kişilerin büyük bir kısmı benzer durumlar için birbirini suçlar herhalde.
haklısın toplumun kendini yetiştirmesini beklemekdense bireyin kendini yetiştirip topluma desdek olması gerekir erdemlikle ve anlayışla olacagı kanadindeyim insanı sevmek ona sahip çikmak hatalarıyla yanlışlarıyla elinden tutmak bilinçli olmasını saglamakdaki çabaların verimli olacagına emin olabiliriz