Orijinalini görmek için tıklayınız : HACKER lık hakında ardınız herşey programlar dahil bu linkte toplancak

cagsaklı_reso
23.12.2005, 16:35
arkdaşlar öncelikel kısa tanımlar yapcagım(tabi bunlar alıntı olcak=) daha sonra istek üzerine programlar yayınlıycam.:ilgili:

Alevimen
23.12.2005, 17:26
Merhaba
Bu tür makaleler bu forumda o kadar ilgi görmez hele program yayımlamaktan çok uzak duralım. Hertelden bir forum olmak gibi bir niyetimizde yok...

Lisansız proramların linkini buraya yerleştirmeyin.
Makalelerinize ilgi beklemeyin, ilgi olmayıncada küsmeyin.
İyi günler.

cagsaklı_reso
23.12.2005, 21:26
gercekden faydalı olmuycananı düşünüyosunuz sayfayı toptan kadırırım ama eminim ihtiyacı olan kişiler vardır. onalar yazsınlar diyorum

rockçı turna
23.12.2005, 22:13
arkdaşlar öncelikel kısa tanımlar yapcagım

ben hala tanım yapmanı bekliyorum. farklı bi konu nede olsa; bir bilgimiz olsun:)

Erki
23.12.2005, 23:26
hacker arkadas, gecenlerde haberlere geldi. Bi Hackerin tutuklanmasi.
yani yasal is degil, birakin böle seyleri. Kimsenin kimseyi rahatsiz etmeye hakki yok. Ben Hackerleri burdaki Nazilere benzetiyorum.
Icine kapanik büyüyenler
utangac, sikilganlar
cevresi tarafindan baya ezilenler
arkadas cevresi az olanlar....
eskiden benimde ilgim vardi, bu doru.
ama kendi kendime düsününce, bosveeer cocukluk bu dedim.

seyyahname
24.12.2005, 01:55
öncelikle konuyu açan kişi bu başlığı açarak suç işliyor...

forumu yöneten kişiler bu tip başlıkların burada yer almasına izin verdikleri için suça ortaklık ediyor...

bir alevi genci olarak alevi başlığı altında yayın yapan bir sitede forumda ne derseniz deyin bu tip başlıkların açılmasına izin vererek aleviliğin ruhuna felsefesine aykırı haraket ediyor bu nedenel forum yöneticilerini bu tip başlıkları silmesini rica ediyorum...

Alevimen
24.12.2005, 02:13
öncelikle konuyu açan kişi bu başlığı açarak suç işliyor...

forumu yöneten kişiler bu tip başlıkların burada yer almasına izin verdikleri için suça ortaklık ediyor...

bir alevi genci olarak alevi başlığı altında yayın yapan bir sitede forumda ne derseniz deyin bu tip başlıkların açılmasına izin vererek aleviliğin ruhuna felsefesine aykırı haraket ediyor bu nedenel forum yöneticilerini bu tip başlıkları silmesini rica ediyorum... hayır hiç bir suç unsuru bulunmuyor yanlış bilgilenmişsiniz.
Hacker kelimesinin tercümesi 'programlayıcı'dır, yani proram yazan bir şahıs. Türkiyede kısır bilgilerden dolayı 'Hackerler' kötü bişey olarak tanıtılmış ondan dolayı böyle bir ön yargılar oluşuyor. Ve 'proram dağıtırım' demiş arkadaş, fakat internette bedava yani GNU lisans veya 'Freeware' olarak adlandırılan proramlarda mevcut...
Hiç bir yasal sorunu yaşamamaktayız bilginize sunulur. :3D_NG (4)

bunları bir kenera bırakın ve sağlıklı düşünün nerde bir suç var iyice bir düşünün, düşünürken fantazilerinizi sınırlandırmaya çalışın :3D_NG (4).
İyi çalışmalar.

Erki
24.12.2005, 03:05
yasal is degil demekle genel olarak tanimlamisim. blindigi gibi artik hack deyince akla mail calma, sayfa kapatma gibi seyler geliyor bu bana göre suca giriyor. ve burdada kurallarda yaziyor zaten, hack isi hos karsilanmiyor....
onun icin gerek yok lamerlige...

yaraLiCeyLan
24.12.2005, 13:05
Gecen sitenin biri hackerlendi ve yöneticisiyle konustum hackernin adini bana söyledi ve site yeniden acildiginda o hackernin hala orda üye oldugunu gördüm:)))
Bana msj atti cvb yazmadim sonra bir kac gün sonra yine msj atti dediki;ben hacker tolga msjlarima cvb ver yoksa pcni dagitirim pisman olursun:))
sonra yöneticiye dedim; hacker beni rahatsiz ediyor, sonrasinda yönetici onunla konustu ona demiski;saka yaptim sadece:))) sonrada msj yazmadi bana:)))
allahim ya baska isleri gücleri yok mu bunlarin:))

seyyahname
24.12.2005, 17:02
hayır hiç bir suç unsuru bulunmuyor yanlış bilgilenmişsiniz.
Hacker kelimesinin tercümesi 'programlayıcı'dır, yani proram yazan bir şahıs. Türkiyede kısır bilgilerden dolayı 'Hackerler' kötü bişey olarak tanıtılmış ondan dolayı böyle bir ön yargılar oluşuyor. Ve 'proram dağıtırım' demiş arkadaş, fakat internette bedava yani GNU lisans veya 'Freeware' olarak adlandırılan proramlarda mevcut...
Hiç bir yasal sorunu yaşamamaktayız bilginize sunulur. :3D_NG (4)

bunları bir kenera bırakın ve sağlıklı düşünün nerde bir suç var iyice bir düşünün, düşünürken fantazilerinizi sınırlandırmaya çalışın :3D_NG (4).
İyi çalışmalar.

:) ya beni çok güldürdün ne diyim

http://www.tekniksozluk.com/sozluk.asp?keyword=hacker

burada teknik olarak hack, hacker terimlerinin sözlük karşılığını ingilizce ve türkçe anlamlarıyla gayet net biçimde görürsün... ama matematik kökenli bir programcı olarak bu yazdığına çok güldüm şimdi okuyanlar bir vayyyy Hacker kelimesinin tercümesi 'programlayıcı'ymış vay be diyecek ben ozaman dahada çok güleceğim ya neyse :)

Lamekan
24.12.2005, 17:50

burada teknik olarak hack, hacker terimlerinin sözlük karşılığını ingilizce ve türkçe anlamlarıyla gayet net biçimde görürsün... ama matematik kökenli bir programcı olarak bu yazdığına çok güldüm şimdi okuyanlar bir vayyyy Hacker kelimesinin tercümesi 'programlayıcı'ymış vay be diyecek ben ozaman dahada çok güleceğim ya neyse :)

bu konu hakında tartışmak istiyoorsanız bir konu başlıgı adı altında açın orada tartışılsın.. Milletin açtıgı konuyu lütfen baltalamayın..

seyyahname
24.12.2005, 18:07
bu konu hakında tartışmak istiyoorsanız bir konu başlıgı adı altında açın orada tartışılsın.. Milletin açtıgı konuyu lütfen baltalamayın..

sen şimdi ilk mesajı okumadan buna cevap veriyorsun e bu da güzel ben diyorumki alevi adı altında yayın yapan bir forumda yada sitede ne derseniz deyin kanunen suç olan bu tip başlıklar açılmamalı açılırsada bunlar silinmeli burayı çoluk çocuk bahçesine çevirmek yerine ciddi konuların tartışıldığı ve verimli bilgilerin verildiği bir platform haline getirilmesi lazım ben iki gündür gelip gidiyorum buraya benim gibi gelecek konusunda belli bilgilere sahip kişiler olacaktır bunlar sırf ziyaretçi değil destekçide olacaktır bu tip risklerin olduğu bir yere bu tip insanların gelir ve gider dahada gelmez onların buraya sırt dönmesine neden olacak bu tip yada benzer başka başlık açmak yerine bu tip başlıkların çocukça kaprisler yapılmadan silinmesi lazım. burada hackerlik değil bilgi paylaşımı yapılmalı...

cagsaklı_reso
24.12.2005, 18:11
arkadaşım siz hacker ın ne anlama geldigini tam olarak bilmiyosunuz.Bu forumda hackerın işi; zarar gören pc kulanıcılarına yardım etmek ve kötü niyetli olan kişileri engelemek dir.!!!! LÜTFEN HACKER DİYİNCE ZARAR VEREN KİŞİ AKLINIZA GELMESİN.saygılarımla

hacker arkadas, gecenlerde haberlere geldi. Bi Hackerin tutuklanmasi.
yani yasal is degil, birakin böle seyleri. Kimsenin kimseyi rahatsiz etmeye hakki yok. Ben Hackerleri burdaki Nazilere benzetiyorum.
Icine kapanik büyüyenler
utangac, sikilganlar
cevresi tarafindan baya ezilenler
arkadas cevresi az olanlar....
eskiden benimde ilgim vardi, bu doru.
ama kendi kendime düsününce, bosveeer cocukluk bu dedim.

seyyahname
24.12.2005, 18:21
arkadaşım siz hacker ın ne anlama geldigini tam olarak bilmiyosunuz galiba hackerın işi; zarar gören pc kulanıcılarına yardım etmek ve kötü niyetli olan kişileri engelemek dir. saygılarımla

yok daha neler birde burda kavram tartışması yapıyoruz güzel kardeşim bir gir arama motoruna hacker+sözlük deyip arat karşına ne çıkacak buraya sözlük karşılığını bile link olarak koydum onadamı tıklamadın hackerin teknik sözlük karşılığı bilgisayar korsanıdır korsanın ne olduğunuda anlatmamı istermisin sen şimdi korsanada gemisi batanlara yardımcı olan kızılay gibi bir kuruluş dersin siz ne alem adamlarsınız ya....

cagsaklı_reso
24.12.2005, 18:22
Hackerlıgı cocukca görmeniz beni şaşırtı acıkcası ÇOGU PC KULLANICISI KÖTÜ NİYETLİ KİŞİLER YÜZÜNDEN MADUR DURUMDA, AMAÇ ONLARA YARDIMCI OLMAK. saygılarımla

sen şimdi ilk mesajı okumadan buna cevap veriyorsun e bu da güzel ben diyorumki alevi adı altında yayın yapan bir forumda yada sitede ne derseniz deyin kanunen suç olan bu tip başlıklar açılmamalı açılırsada bunlar silinmeli burayı çoluk çocuk bahçesine çevirmek yerine ciddi konuların tartışıldığı ve verimli bilgilerin verildiği bir platform haline getirilmesi lazım ben iki gündür gelip gidiyorum buraya benim gibi gelecek konusunda belli bilgilere sahip kişiler olacaktır bunlar sırf ziyaretçi değil destekçide olacaktır bu tip risklerin olduğu bir yere bu tip insanların gelir ve gider dahada gelmez onların buraya sırt dönmesine neden olacak bu tip yada benzer başka başlık açmak yerine bu tip başlıkların çocukça kaprisler yapılmadan silinmesi lazım. burada hackerlik değil bilgi paylaşımı yapılmalı...

cagsaklı_reso
24.12.2005, 18:26
arkadaşım öncelikle alaycı tavırınıza son verin ve sizin sözlügü kim düzenlediyse yanlış düzenlemiş. ama sizede hak veriyorum niyete göre hacker kelimesine anlam biçmeniz dogru ama emin olun burdaki hacker olayı zarar deyil yarar içindir.

yok daha neler birde burda kavram tartışması yapıyoruz güzel kardeşim bir gir arama motoruna hacker+sözlük deyip arat karşına ne çıkacak buraya sözlük karşılığını bile link olarak koydum onadamı tıklamadın hackerin teknik sözlük karşılığı bilgisayar korsanıdır korsanın ne olduğunuda anlatmamı istermisin sen şimdi korsanada gemisi batanlara yardımcı olan kızılay gibi bir kuruluş dersin siz ne alem adamlarsınız ya....

cagsaklı_reso
24.12.2005, 18:30
Alevimen:msn mmsn gibi saçma sapan çalma konular daha önce bu forumda yasaklandı ayırıntılar için arama sisteminden yararlanın birçok eski topikler mevcut

Lamekan

arkadaşım kendin çalıp kendin oynuyorsun... Ben hepsini okudum sen merak etme. Bu teknoloji ve bunu hepimiz gerek amotörce gerekse profosyonelce kullanıyoruz.. Sistemde birtakım açıklar kullanıma bağlı olarak oluşabilir. Burada ögrenilecek ufak bilgiler bizim hata yapma şansımızı azaltır diye düşünüyorum. Kelimeler ve onların anlamları üzerine alay etmiyorum ben.

Alevilik adına bilgiler zaten paylaşılıyor ve tartışma ortamlarıda güzel güzel yapılıyor.

seyyahname
Hackerlıgı cocukca görmeniz beni şaşırtı acıkcası ÇOGU PC KULLANICISI KÖTÜ NİYETLİ KİŞİLER YÜZÜNDEN MADUR DURUMDA, AMAÇ ONLARA YARDIMCI OLMAK. saygılarımla

offf ne kadar laf oyunu yapma meraklısısın nerede hackerlik çocukça demişim göster sen yazıları nasıl okuyorsun

bu tip başlıkların çocukça kaprisler yapılmadan silinmesi lazım. burada hackerlik değil bilgi paylaşımı yapılmalı

önce yazılanları dikkatli oku ondan sonra laf et..

ayrıca bilgisayar kullanıcılarının güvenliğini kriptoloji ve mikronomi konusunda uzmanlaşmış programcılar yaparlar ve bunlarında yaptıkları işin açılımına yada ünvanlarına elektronik güvenlik uzmanı denir...

bir güvenlik uzmanı ortalama 8 yıda yetişir asebley unix ve nt konusunda uzmanlaştıkları gibi c ve devamı olan 2 nci kuşak dilleride oldukça üst seviyede bilirler...

Lamekan
24.12.2005, 18:32
çagraşaklı reşo yanılmıyorsam msn kurtarma hakkında daha detaylı bilgi daha öncede verilmişti....

yinede saol

seyyahname
24.12.2005, 18:37
arkadaşım kendin çalıp kendin oynuyorsun... Ben hepsini okudum sen merak etme. Bu teknoloji ve bunu hepimiz gerek amotörce gerekse profosyonelce kullanıyoruz.. Sistemde birtakım açıklar kullanıma bağlı olarak oluşabilir. Burada ögrenilecek ufak bilgiler bizim hata yapma şansımızı azaltır diye düşünüyorum. Kelimeler ve onların anlamları üzerine alay etmiyorum ben.

Alevilik adına bilgiler zaten paylaşılıyor ve tartışma ortamlarıda güzel güzel yapılıyor.

ozaman burada blgisayar güvenliği konusunda bir başlık açılır o başlığın içinede bilgisayar güvenliğini zaafa uğratan nedenler anlatılır ve bunların çözüm yolları kullanıcılar ile paylaşır bunada bilgi paylaşımı denir bunun yolu bir bilgisayarı ele geçirmek için trojan ve diğer script ve uyglama kodlarıyla bilgisayar kullanıcısının ağ üzerinden bilgilerini bir başkalarına açacak sistemlerin yapılmasını sağlayan programları dağıtmak yada tanıtmak değildir ne kadar mesnetsiz ve gereksiz bir tavır içindesin sen burayı anlaşılan kendi arakdaşlarınızla çal çal oyna alanı yapmışsınız bunu yapacaksanız forum adını değiştirin yada tavsiyelere kulak vermeyi öğrenin...

cagsaklı_reso
24.12.2005, 18:37
çoluk cocuk bahcesinden anladıgım bu ayrıca nt konusunda uzaman oldugumu bildiririm. isterseniz windows işletim sistemi uzman belgesini yayınlayayım. 8 yıllık bi eyitime gerek yok bunuda belirtiyim. lütfen konuyu gereksiz yere uzatmayınız.

offf ne kadar laf oyunu yapma meraklısısın nerede hackerlik çocukça demişim göster sen yazıları nasıl okuyorsun

önce yazılanları dikkatli oku ondan sonra laf et..

ayrıca bilgisayar kullanıcılarının güvenliğini kriptoloji ve mikronomi konusunda uzmanlaşmış programcılar yaparlar ve bunlarında yaptıkları işin açılımına yada ünvanlarına elektronik güvenlik uzmanı denir...

bir güvenlik uzmanı ortalama 8 yıda yetişir asebley unix ve nt konusunda uzmanlaştıkları gibi c ve devamı olan 2 nci kuşak dilleride oldukça üst seviyede bilirler...

seyyahname
24.12.2005, 18:42
çoluk cocuk bahcesinden anladıgım bu ayrıca nt konusunda uzaman oldugumu bildiririm. isterseniz windows işletim sistemi uzman belgesini yayınlayayım. 8 yıllık bi eyitime gerek yok bunuda belirtiyim. lütfen konuyu gereksiz yere uzatmayınız.

size daha fazla zaman ayırıp gereksiz zaman kaybı içine girmek istemiyorum nt uzmanıyım diyorsun ve windows uygulaması uzmanlığından bahsediyorsun önce o sertifakayı sana verenlere git nt nin ne olduğunu öğren windowsla ne ilgisi varmış neden nt üzerine kurulmuştur diyor diye sor öğren burda titrini açıklama ihtiyacı duyarsan batarsın senin uzmanım dediğin sistemleri gece gündüz kodlayan 4 yıl deli gibi matematik ve algortima okuyan insanlara haksızlık edip bunun için 8 yıllık bir eğitime gerek yok martavallarınıda bir kenara bırak....

cagsaklı_reso
24.12.2005, 18:46
arkadaşım nt uzmanı olmadan önce bagzı alanlarda kendini kanıtlaman gerekiyor. en öncede windows geliyor lütfen daha saygılı olun konuyu başka alanlara cekmeyin.

Alevimen
24.12.2005, 18:46

Wikipedia'yada bir göz atın:
alıntı: Hacker is a term used to describe people who create and modify computer software and computer hardware.
ayrıntılar için o makaleyi okuyun :3D_NG (4) buyrun:
http://en.wikipedia.org/wiki/Hacker

Alevimen
24.12.2005, 18:47
Bu ara 'hacker' türkçe kelime mi ki türkçe sözlüğüne bakıyorsunuz hudutları aşarak bilgilenin, daha avantajlı olursunuz. yoksa bu durumdaki gibi gene rezil olursunuz.