Orijinalini görmek için tıklayınız : CHP' nin sol parti olduğunu iddia edenlere!

Amedli
24.04.2007, 01:06
http://img406.imageshack.us/img406/4412/b163577ddc4f1b4d82e7243qj2.jpg (http://imageshack.us)
http://img458.imageshack.us/img458/9483/b281553f1cc80647b1b836bbl0.jpg (http://imageshack.us)

Sivas'ın Divriği ilçesi MHP üyeleri, CHP yönetiminin izniyle, ulusalcı çıkışına destek verdikleri Baykal'ı karşılama törenine katıldılar, konvoyda yer aldılar.
Merkez sağa açılım politikasıyla dikkat çeken CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "ulusalcı" çıkışlarının ilk karşılığını aldı. Hafta sonunda Sivas'a giden Baykal, dün Divriği ilçesinde sürprizle karşılaştı. Baykal'ı karşılamaya gelen CHP'liler arasında, yakasında üç hilal rozeti olanlar dikkat çekti. MHP'lilerin Baykal'ı karşılayan araç konvoyu içinde yer almasının, CHP ve MHP ilçe yöneticileri arasındaki anlaşma sonucu gerçekleştiği ortaya çıktı.
----
MHP İl Başkanı'ndan Baykal'a övgüler
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın gittiği bölgelerde partililerin yanı sıra MHP'liler tarafından da karşılanması gelenek haline geldi. Baykal'ı Sivas'tan sonra Giresun'da da MHP İl Başkanı Mahmut Karakuş karşılaması dikkat çekti. CHP'lilerin arasına girerek Baykal'a "Hoş geldiniz" diyen MHP'li Karakuş, daha sonra mitinge katılarak Baykal'ın konuşmasını sonuna kadar dinledi, giderken de uğurlama törenine yer aldı.
http://arsiv.sabah.com.tr/2006/07/30/siy112.html
------
Baykal'ı bu kez çiçekle karşıladılar
CHP lideri Baykal, 12 Eylül öncesinin gergin ortamında kendisini Antalya'nın Senir beldesine sokmadığı için özür dileyen MHP'li Belediye Başkanı Hüseyin İnan'ı ziyaret etti. Çiçeklerle karşılanan Baykal, Başkan İnan'a övgü yağdırdı. Baykal, 'O olaylar acısıyla, tatlısıyla geride kaldı. Sağlam dostluklar zaten çekişmeyle başlar' dedi.
http://www.aksam.com.tr/arsiv/aksam/...politika2.html
------
Baykal: Memnunum ve yadırgamıyorum
CHP lideri Deniz Baykal, SABAH'ta yayınlanan "Baykal'ı MHP'liler karşıladı" haberinin yarattığı etkiye karşı, "Yadırganacak bir şey yok" dedi ve memnuniyetini ifade etti. SP Genel Başkanı Recai Kutan, dün CHP Genel Merkezi'ne giderek Baykal'la görüştü. İki lider, görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Baykal, "MHP'lilerin sizi karşılamasına ne diyorsunuz?" diye soran gazetecilere şu karşılığı verdi: "Ben insanları hiçbir şekilde tasnif etmeyi doğru bulmuyorum. İnsanları ayrı ayrı hücrelere ayırmayı da doğru bulmuyorum. 'Sen şu partidensin, bizimle dayanışma içine giremezsin' diye bir yaklaşımımız yok. Önemli olan doğruları savunmak. Bu söylemimiz karşısında bazen nezaketten, bazen dayanışmadan kaynaklanan böyle tablolar ortaya çıkıyor. Memnuniyetle karşılıyorum, yadırganacak bir şey görmüyorum."
----
Baykal: Milliyetçilik toplumun çimentosu
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Hrant Dink cinayetinin ardından atılan 'Hepimiz Ermeniyiz' sloganıyla gündeme gelen milliyetçilik tartışmalarını değerlendirirken "Milliyetçilik bu milletin çimentosudur" dedi. CHP lideri, partisinin dünkü grup toplantısında şunları söyledi: "Dünya inanç, mezhep ve etnik kimlik ekseni etrafında bir çatışmaya sürükleniyor. Türkiye kendisini bu tehlikelerin dışında tutmaya çalışıyor. Buna benzer olaylar karşısında yapılması gereken, herkesin söylemine dikkat etmesi. Herkes söylemini, çatışmayı tahrik edecek, gerginliği artıracak, husumeti ve düşmanlığı güçlendirecek bir söylem olmaktan çıkarmak zorunda. Herkes olayı yumuşatıcı, kucaklayıcı, toparlayıcı bir anlayışla konuşmak zorunda.
http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=211668
MİLLİYETÇİLİK YARIŞINDA BAYKAL’DAN ATAK...
http://www.guncelhaber.com/haber.asp?id=4123
-------
Baykal: DTP sıkıysa seçime girsin
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, önümüzdeki milletvekili seçimlerine bağımsız adaylarla gireceğini açıklayan DTP'ye yüklenerek, "DTP artık seçimlere girmeye cesaret edemez, kolaysa girsin. Sıkıysa girsin, girsin de görelim" dedi.
Deniz Baykal, Olay TV'de İsmet Solak'ın sorularını yanıtladı. Baykal, DTP'nin Nevruz kutlamaları sonrasında umduğunu bulamadığına değindi. Baykal, "PKK işinin nemasını değerlendirmek üzere siyaset yapanların" artık, ağırlığını ve etkinliğini kaybettiğini belirterek, Nevruz kutlamalarından sonra "PKK uzantısı olan DTP'nin" seçimlere girecek cesareti bulamayacağını söyledi.
http://www.internethaber.com/news_de..._id=1177942083
-----

Baykal'ın yeni CHP'si
'Ortanın solu CHP'nin halka açılımıydı, şimdi yeni adım atıyoruz, bu sağa kaymak değil. Yeni bir kriz kapıda. Cumhuriyet'e yalnız kurumlar sahip çıkınca demokrasi yara alıyor. Çağrımız herkese' CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Cumhuriyet'in laiklik ekseninde girdiği krize karşı yeni bir siyaset anlayışı arayışında olduğunu açıkladı. Yeni siyasetin amacını, siyasetin sivilleşmesi ve Cumhuriyete kurumlardan çok toplumun sahip çıkmasının sağlanması olarak duyuran Baykal, bu dönüşümün CHP'nin geçmişte 'ortanın solu' siyasetini benimsemesi kadar önemli olduğu görüşünde.
http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=41487
---
Araştırmacı U. Özkırımlı: CHP milliyetçiliği, etnik milliyetçiliktir
http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=187334
---
CHP radikal milliyetçi oldu
İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Umut Özkırımlı, Milliyetçilik üzerine yaptığı çalışmalarla tanınıyor. Özkırımlı’ya göre son dönemin Radikal Milliyetçi partisi CHP oldu… “Bugünkü CHP yönetiminin gerek söylem, gerekse politika düzeyinde sol ya da sosyal demokrasi ile en ufak bir ilişkisi yok” tespitini ortaya koyan Özkırımlı, bunu da CHP’nin kullandığı dil ile kanıtlıyor; Meclis’te söylenen sözler Tarih 31 Ekim 2006… Meclis’te Vakıflar Yasa Tasarısı görüşülüyor. Kürsüde CHP’li Bayram Meral var; -Kim istiyor bu yasayı Avrupa Birliği. Ne olacak? Agop’un mallarını vereceksiniz. 1 Kasım 2006, CHP’li Onur Öymen; -Kendi ülkelerinde olmayan hakları sizden istiyorlar. Niçin? Çünkü İstanbul’daki azınlık onu istiyorda onun için. 2 Kasım 2006, CHP’li Mehmet Küçükaşık -Yabancılar Türkiye’nin her tarafına girecekler şirket kuracaklar, takır takır almadık toprak bırakmayacaklar, köye gidecekler köyde gayrimenkul alacaklar, herşeyi yapacaklar. Bu örnekleri veren Özkırımlı “fazla söze gerek yok” diyerek “Bu derece azınlık düşmanı, hatta yer yer açıkça ırkçı bir partinin solla, sosyal demokrasiyle ne ilgisi olabilir?” tespitini yapıyor. MHP ile CHP ARASINDA FARK VAR MI?Özkırımlı bu soruya da iki örnek konuşma ile cevap veriyor. İlki 17 Ekim 2006 tarihinde 301. madde konusunda Deniz Baykal’ın konuşması. Baykal şöyle diyor; -301. madde neyi koruyor? Türklüğe hakaret vez tezyif yönetilmemesini. Ya, bu sizi niye bu kadar rahatsız ediyor arkadaşlar? Bunun insan hakları, düşünce özğürlüğü, demokrasiyle ne ilgisi var? Bak, biz bir sürü acı olay yaşamışız. Bak bir tanesi bu Ermeni meselesi, oradan geçiyoruz. Yani bizim tahkir ve tezyif edilmemeyi talep etmek hakkımız değil mi Türkiye’nin? MHP lideri Devlet Bahçeli’nin 301. madde hakkındaki görüşleri de şöyle; -Türkiye’nin şerefli tarihini karalam, Türk milletini ve Türklük değerlerini aşağılamak maalesef günün modası haline gelmiştir. Tarihle yüzleşmek adı altında da Ermeni yalanlarının sözcülüğünü yapanları himaye eden, bu yöndeki faaliyetlerin önünü açan AK parti hükümeti, şimdi de Türklüğe hakareti tamamen serbest bırakmak için harakete geçmiştir. Ceza Kanunu’nun 301. maddesinde ince ayar yapmak için uygun bir zaman kollanmaktadır. Bu iki örneği veren Özkırımlı, CHP ve MHP’nin söylemi arasında hiç bir fark olmadığını söylüyor. Yani her ikisi de aynı dilden “Milliyetçi çizgiden” konuşuyor. BAYKAL’IN DİLİNİN İSTATİSTİĞİ Özkırımlı, CHP lideri Baykal’ın grup konuşmalarında kullandığı dili de incelemiş. 15 grup toplantısında Baykal, sadeci 7 kez “Sosyal demokrat” bir parti olduklarını ifade etmiş. “Sol”, “solcu” ve “sosyal demokrasi” kavramlarını ise sadece bir kez kullanıyor. “İlerici” ve “evrensel” kimi tanımlamaları ise hiç kullanmamış. Solun temel kavramlarından olan “eşitlik” kelimesini de Baykal sadece iki kez anıyor. Buna karşılık, 19 kez “Türkiye’de rejime yönelik tehditlerden”, 96 kez “karşı karşıya olduğumuz tehlikelerden”, 52 kez “terörden”, 11 kez “ulusal duyarlıktan”, 15 kez de “ulusal bütünlükten” bahsediyor. Baykal 191 kez “devlet”, 162 kez “Türk”, 1580 kez ise “Türkiye” kavramlarını kullanıyor.

nusayri
24.04.2007, 08:27
arkadaşım CHP sol parti olarak idia edilmiyor , sağ partide olmadığını diyebilyoruz en azından sosyal demokrat bir parti içinde solcuyum diyebilen bir kesimin olduğunu unutmıyalım ,çoğulcu bir düzenin partisidir.

emperyalist ulkelere karşı,
ulkemin halkların menfaatı içim bir solcu olarak bir miliyetçiden daha fazla halklarımın miliyetçisiyim .

kendi ülkemin bağımsızlığını istemek bir nevi miliyetçilkse'' bunun dışında olan kavram ise, içinde miliyetçilik ırıkçı bir eksen içinde kulanılması faşizim niteliyi taşır .

din ırka mezhep dayalı olan miliyetçilik emperyalist düzenin ürünüdür,ülkemizde oluşan ve oluşturulmak istenen miliyetçilik hareketler ülkenin bağımsız olmasını engelemek için yapılmaktadır.

ülkenin bağımsızlığı ulusal bağımsızlık,bir ulusu teşkil eden ulusların bağımsızlığı demektir.

bu şartlarla,ne ulusun ne ulusların bağımsızlığı olacaktır emperyalist ülkelere yem olmaya mahkum kalacağız.

saygılarımla.

Servan
24.04.2007, 13:26
chp sağ parti demek ne kadar yanlışsa yine sol demekte yalnış adamlar mhp ile iş birliği kuracak bir yakınlaşma var bunun neresi solcu.

Servan
24.04.2007, 13:32
DPT nin neresi solcu.?
DPT de bir sag partidir.
IRK cilik yapiyor.

arkadasım dtp yazmak istemişsin galiba ki ben bu partinin solcu oldugunu yazmadım.orası tartışılr ama sola yakın bir partidir.

aykudgöksun
24.04.2007, 13:33
DPT nin neresi solcu.?
DPT de bir sag partidir.
IRK cilik yapiyor.

DPT nedir yav??devlet planlama teşkilatı mı??:D:D...bir cahillik ettiysem affola da anlayamadım hakkaten..

aykudgöksun
24.04.2007, 14:00
DTP milliyetci, asiri sagci bir partidir.
Türk solcularindan sempatik görünüp oy alabilmek icin sola yakin gibi görünmeye calismaktadir.
iki yüzlüdür.

yanlış saptamalarda bulunuyorsunuz..egemen ulusu benimseyen ve daha çok ezmeye yönelik politika güden bir partiyle yüzyıllardır ezilen bir milletin sözcülüğünü yapan bir partiyi karşılaştıramazsınız bile..kürt tabanlı olabilir.zaten amaçları da kürt halkının diğer halklar gibi haklarına kavuşmasıdır..ancak bu milliyetçi bir tarzda değildir..ha siz ve sizin gibiler böyle yapmaya devam ettikçe bu partinin milliyetçi bir çizgiye geçeceğini görebiliriz.ancak bu da sizin suçunuzdur..kendi halkının haklarını isteyen bir partiye aşırı sağcı iki yüzlü yakıştırmaları yapmak yerinde ve hoş değil..

izmirksk
24.04.2007, 15:50
chp nin sol parti olduğunu iddia etmediğim için sorun yok....mhp den pek farkıda kalmadı chp nin....

anadolu75
24.04.2007, 20:01
eski chpyle simdiki chp cok farkli eskiden solun onderligini yapan parti simdi baykalin yuzunden saga kayiyor bunu onlemek lazim chp gibi solun krali olan parti nasil olurda milliyetcilige yonelir.

tuncerbio
24.04.2007, 22:41
sayın ibrahim ch ve onunla aynı eksende yazan arkadaşlar ; konumuz açık chp solcumu değil mi ? neden her konuyu dtp ye bağlamak gibi bir sorumluluk hissediyorsunuz kendinizde .....
bence chp solcu değil ...olamazda....

PirO_62
25.04.2007, 01:07
SAYIN TUNCERBiO
KONUYU HEP DAGITIP ANLAMSIZ iDDiALARA SARKITAN iBRAHiM C-H...
ARTIK GEREGiNiN YAPILMASINI ARZ EDiYORUM.
MEDENi BiR TARTISMA ORTAMI YERiNi ;SEViYESiZ DALASMALARA BIRAKIYOR BU KiSi SAYESINDE

ARTIK GEREGiNi YAPIN

Sayın Melkanlı,
Sizde biraz sakin olursanız Forum kurallarımızıda bildiğinizi kabul edip, Büyük yazmanıza Bir Son vermenizi umuyorum. Gerektiği yerde Yönetim Gerekeni yapacaktır.

İyi Forumlar.

Sayın Melkanlı ve İbrahim-ch
Konu dışı mesajlar silinmiştir lütfen topiğin İçeriği ile ilgili Yorumlar Yapın.Gereksiz Tartışmaların Hakaretlere Uzandıgını unutmayın..
Konu dısına cıkmadan Fikirlerinizi Paylaşabilecek İseniz devam edin. Bunu Başaramıyacaksanız Mesaj kirliliği yaratmayın

sausen
25.04.2007, 01:17
Trafsiz bilimsel bir bakis acisiyla DTP nin konumu,
SAGCI Milliyetci bir partidir.
Sizin sagcilik ve milliyetcilik gibi kelimelere karsi alerjinizin olmasi gercegi degistirmez.

Kosova daki UCK ve devami neyse DTP ve PKK da ayni seydir.

tek fark UCK lilar solculuk numarasi yapmadilar.
acik acik amacimiz sadece arnavutlarin konumunu saglamlastirmak dediler.
bütün yugoslavyadan solculuk numarasiyla desdek istemediler.

Biraz daha yumuşak bir uslüpla tartışırsak daha doğru olur sanıyorum.
Sende şunu açıkça söyleyebilirsin. Ben kürtlerden haz almıyorum diyebilirsin.
Eğer öyleyse partinin yaptığından ya da bir kaç zümrenin yaptığından kürtleri sorumlu tutamazsın...
Çünkü halk ezilmiştir, çünkü halk yine ezilmektedir...
Ulusal mücadele vermek ayrı şey kendi ülkenin içinde milliyetçilik yapmak ayrı şeylerdir.
Mhp gibi bir zihniyet yani faşist bir zihniyetle Dtp yi özleştirmek pek doğru sayılmaz.
Ezilmişlik bazen öyle şeylere insanı gebe yapar ki bunu sen bile tahmin edemezsin...

Amedli
25.04.2007, 01:19
ibrahim ch
sende artik istersen bilip bilmedigin her konuya muhalefet yapma,ispatsiz dayaniksiz VE IRKCILIGA DAYANAN MiLiTARist iddialardan ve yorumlardan kacin..

ben bu topikte chp nin isgüzarligindan bahsedip yorum almaya calisiyorum.ama sen kin güttügün kürtleri vedtp yi konu icine alamadan yapamiyorsun.

BENDEMi SORUN YOKSA SENDE Mi?

ibrahim-ch
25.04.2007, 01:36
ibrahim ch
sende artik istersen bilip bilmedigin her konuya muhalefet yapma,ispatsiz dayaniksiz VE IRKCILIGA DAYANAN MiLiTARist iddialardan ve yorumlardan kacin..

ben bu topikte chp nin isgüzarligindan bahsedip yorum almaya calisiyorum.ama sen kin güttügün kürtleri vedtp yi konu icine alamadan yapamiyorsun.

BENDEMi SORUN YOKSA SENDE Mi?

yazdiklarim silindigi icin bir sey yazmam gereksiz.

Ben kimseye kin gütmüyorum.
AYIP bu senin iftiran.

LaDY
25.04.2007, 01:45
melkanlı can yazı çok uzun okuyamadım şimdi sabah okuyacam :blush: ama başlığa istinaden ben de genel bir şeyler yazmak isterim :)

Efendim CHP sol parti mi? bir kaç ay öncesine kadar bu sorunuza hiç düşünmeden "tabi ki soldur, hem de ana soldur" cevabını verirdim... Maraş Katliamının ayrıntılarını öğrenene kadar... O dönem CHP iktidara ortak değil miydi, koaliasyon değil miydi, keza Sivas Katliamında da öyle... insan katline göz yuman partilerin "sol"dan anılması şimdi bana komik geliyor... çocukmuşum bir zamanlar :yamukgul:

İyi Forumlar...

alirada
25.04.2007, 02:15
chpnin ne solla nede halkcilikla bir lgisi kalmamistir yeni secimlerde umarim yurttaslarimizin gozleri acilir ve dogrupartiye oy verir.ben chp yerine dspye sans verilmesini gerekir kanaatindeyim tabi bu benim gorusum arap kurt cerkez laz turk butun turkiyelilere onumuzdeki secimlerin hayirli olmasini dilerim saygilarimla

amor3
25.04.2007, 02:35
Türkiyede laik ve sosyal hukuk devletinde sözde değil özde sahip çıkan Atatürk devrimleriyle, askerle, yüksek öğretim kurumlarıyla kavgalı olmayan vs..bir parti varsa o da Cumhuriyet Halk Partisidir.Ana Çatıdır

Cumhuriyet Halk Partisi üzerine o kadar çok iftira hakaret atılıyor ki inanamıyorum.hepside sindirme amaçlı ve bunu bizim insanlarımızada bir güzel işliyolar.helal olsun ne diğim !

tehlikenin farkında değilsiniz,sizde kafanızı çok vuracaksınız çok !

saygılar

cornflakegirl
25.04.2007, 16:35
http://www.gazetem.net/aaltanyazi.asp?yaziid=284

Servan
25.04.2007, 17:10
http://www.gazetem.net/aaltanyazi.asp?yaziid=284

güzel bir yazı hani diyor ya eskiden kemalistlik te solculukta bir di ama kendisi diyor o eskidendi zaman degişti.sol ile hiç bir alakası yok günümüz chp sinin.
ve ekliyor “Milliyetçilerin” hedefleri arasındaydılar. e şimdi sırt sırtalar.

kigılı
25.04.2007, 17:19
chp sol bir partıdır..ama baykal ve onun arkasındaki destekcılerı tamamen milliyetcı sıfatına bürünmüşlerdir..chp baykal olduğu sürece faşizt bir parti olarak kalacaktır...avrupada bütün sol partler bir çatı altındadır.ama ülkemızde sol partıler mantar gıbı turemektedır.yazık sadece üzülüyorum tek başına sol bir iktıdar partısı göremeden öleceğim dıye baykalın chp sıne oy vereceğıme hiç vermem daha ıyı