Serhatlı
27.04.2007, 11:49
forum da ekseri gözümüze çarpan sünni:alevi,kürt:türk,alevilikve ateistlik,gibi konuların biraz dışına çıkarak.(Çünkü bunların çoğunda birbirimize giriyoruz sanki başka birşey yok çevremizde)DÜN açıklanan Amerika n senatosunun ırak dan çıkma kararı ve amerikan başkan ının tutumu.sizlerin bu konudaki düşünceleri.bana göre AMERİKA orda vietnam dan daha büyük bi batağa battı ve hala çıkamıyo ortadoğu ya şekil verecem derken tüm şekilleri bozdu şuan da bundan kurtulmak istiyor ama ısrarla dabul buşh kalmaktan yana,buşh bu dünyaya özellikle gönderilmiş bir felaketmi acep ne dersiniz??
Merhaba Canlar,
Başından belliydi bunun olacağı. Çünkü direnen halk kazandı.
Amerika'lılar bu direnişin çabuk kırılacağını sandı ama direniş gün geçtikçe büyüyor.
Zaten asıl savaş direnişle başlamıştı. Yani iş Saddam'ı yakalamakta değildi.
Ama sonuçta orada bir petrol var ve buna sahip olmak isteyen ABD.
Yine de bazı oyunlar oynanacaktır.
Serhatlı
27.04.2007, 12:00
petrol büyük etken bana görede dabul buşh onu düşündüğü içinde orda,bahsanıza etrafa ırak da bi yerde unutulmuş herkes en büyük rezerve sahip kerkük ü kımseye bırakmaya niyetli değil barzani,talabani,bir yanda türkmenler de bi yanda çoğu buna endekslendi.
insanlar kardeş
27.04.2007, 12:37
Sevgili canlar,
ABd nin ırakta bir bataklığa falan battığı yok.Ortadoğu planları tıkır tıkır işlemeye devam etmektedir.
Yüz yıl planlarını güceli saptırarak hayatta tutmaya çalışılan politik manevralar karşısında görüneni farklı algılamak çabalarıdır.Abd nin konsey kararları 2008 deki askerini ırakta tamamen geri çekme planları yenilgiden az zararla çıkma meselesi değildir.
ABD ırakta başarılı olmuştur.
İstediği ortamı sağlamıştır.
Artık orada kalmanın Abd ye hiç bir faydası kalmamıştır.
Kuzey ıraktaki Kürt liderlerinin üsleri olarak garanti altına alma planları devam etmektedir.
Türkiyedeki Ilımlı İslam devlet anlayışı planları canlılığını korumakla birlikte Irakta yaşanan kaosun Türkiye için yakın olduğunu kuzey ıraktaki refarandum sonrasında hız kazanacağını hep birlikte göreceğiz.
Yarın tandoğan kalabalıkları 29 nisan mitinklerini takiben il il türkiyede Ülkücü grupların yanı sıra muhafazakar islamcıların (ABD nin ılımlı islamları) Cumhurbaşkanlığı zafer şarhoşlukları ile sokalarda, meydanlarda 80 öcesi manzaralardan öteye halkların din mezhep kavgalarına tanık olmak pekde uzak değil.
ABD ve Türkiyede ki uşakları bu ortamı ırakta olduğu gibi ülkemizdede aynı planları usul usul işletmeye devam etmektedirler....
Umudum halkımızın bu tahriklere ve içinde bulundukları kaostan sağduyu ile çıkmasıdır.
saygılarımla....
maktunpek
27.04.2007, 13:41
abdNİN O KADAR ZARARA GİRDİKTEN SONRA IRAGI BIRAKMAYACAKTIR. SADECE IRAKTAKİ DENGELERİNİ SAGLAYARAK ÇEKİLİR PETROL REZERFLERİNİ BIRAKMAYACAKTIR KİMSEYE