Orijinalini görmek için tıklayınız : Enterasan oda

cicim
27.04.2007, 14:21
Size karşılaştığım bir olayı anlatmak istiyorum..

Sene 2001 üniversiteyi yeni kazanmıştım.Ailemle beraber Kastamonuya gittik.K.Y.K yedekte olduğum için yurt araştırması yapıyorduk.Birkaç yurt gezdik fakat beğenmedik.Temiz değildi, odalar kalabalıktı vs. nedenlerden dolayı.

Bir afişte yazan adresteki yurda gittik.Yurt değil sanki saray.Herşey mükemmel fiyat uygun odalar 2 kişilik okula servisi var.İmkanlar süper yani.
Babamla yurdu geziyorduk.Bir odanın üstünce bir tabela "belleme odası"diye.Komik ama işin garip ve üzücü olayı burası.

Yurdun müdüresiyle konuştuk.Yurt giriş çıkışları falan bilirsiniz işte.Ve odanın adının anlamını sordum.Odanın anlamı ve amacı dini vecibelerini yerine getiremeyen gençlerimizi din hakkında bilgilendirmekmiş(beyin yıkıyoruz diyemiyor tabi)

Tabi o yurda kaydolmadım.Fakat körü körüne beyninin yıkanmasını isteyen gençlerimiz var.

Evet canlar durum çok vahim.Oda ismi olarak komik ama aslında çok kötü bir olay.
Yolumuzdan ayrılmayalım ayırmak isteyenleri bizden ayıralım..

Saygılarımla..:crying:

asnet62
27.04.2007, 14:29
beyin yıkama olayını o kadar güzel yapıyorlar ki.eskiden kuran kurslarında camilerde yurtlarda vs vs vs yaparlardı beyın yıkama olaylarını.artık iyice geliştirdiler olayları.artık her mahallede belli başlı evler vardır oralarda yapıyorlar bu tarz seyleri ve kucuk yastan ıtıbaren baslanıyor.ağaç yaş iken eğilir mantıgı.

yagmur12
27.04.2007, 14:45
Büyük bir olasılıkla cemaat yurtlarından biridir. Bende sizlerle birşey paylaşmak istiyorum. Kardeşim Antalya'da okuyor fakat yurtta kalamıyor çünkü devlet yurdu yok bulunduğu yerde maddi açıdan uygun olan yurtlar ise; Nur Cemaati'nin vb. Cemaatlerin. :) Düşünebiliyor musunuz mecburen orda kalan öğrenciler var. Kardeşim evde kalıyor gerçi ama herkes Onun kadar şanslı değil. Bu gruplar işi büyütmüş yurt açıyorlar, ev açıyorlar. Günde şu kadar saat şu kitabı okuyacaksın, şu duayı ezberleyceksin, bu kadar zaman namaz kılacaksın deniliyor. Birey olma vasfını tamamen yitiriyorsun yani... Anlatacak şey çok, ne kadar acı bir durum! Cicim konu için teşekkürler.

sausen
27.04.2007, 14:46
Bende üniversite yıllarımda böyle durumlarla karşılaşmıştım.
Adamlar düzeni kurmuş, birilerinin gelmesini bekliyorlar.

izmirksk
27.04.2007, 14:55
başlığı okuyunca biri biri gözetliyor türünde ,bir oda bekliyordum..görüşme odası varya:)ner bileyim bana enterasan gelmiştir:)

bu konuya gelince,bende daha önce ilk lisans eğitimimi aldığım üniversitede devet yurdu bulamayınca ,bende fethulalh gülen in okulalrında bir süre kalmıştım..bahsedilen odayı yaşadım:)
cuma namazı başlamak üzere iken gelir ,odaları tek tek dolaşır , herkesi cumaya çağırırlardı..ben gitmezdim..sanırım bir tek ben .....o abi diye hitap ettikleri kişinin, ben her defasında, gelmiyorum dediğimde,bana dönüp ,ALLAH KURTARSIN dediğini hiç unutmam::)

Allah bizi kurtarsın ve korusun..kafalarındaki islami modeli dayatıp
,Atatürk ilke ve inkılaplarını yıkmaya çalışanlar varsa(-ki vardır)Allah bizi onlardan korusun..ya da iyisimi Allah ı beklemeden biz bizi koruyalım:)

rinda
27.04.2007, 15:00
yolundan dönmüş asimile olmuş bazı sözde aleviler aramızda bu odanın görevini zaten yapıyorlar, öncelikle bunun bilincinde olmak lazım..
Sevgili cicim kendi inanç ve değerlerinin farkındaysan ve sahip çıkarsan bu tür beyin yıkamalar seni korkutmasın.. sevgiler..

munzur_62
27.04.2007, 15:32
beyin yıkama olayını o kadar güzel yapıyorlar ki.eskiden kuran kurslarında camilerde yurtlarda vs vs vs yaparlardı beyın yıkama olaylarını.artık iyice geliştirdiler olayları.artık her mahallede belli başlı evler vardır oralarda yapıyorlar bu tarz seyleri ve kucuk yastan ıtıbaren baslanıyor.ağaç yaş iken eğilir mantıgı.

Onuda bırak bu ders artık dershanelerede sıçradı amacı eğitim adı altında beyin yıkama olan bir çok dershane var

yağ_MuR
27.04.2007, 16:20
evet dershanelerdede var ablalar abiler faln yeni gelenlere öğretioo ve ypmak zorundasın bunu yani namazdı dualardı bilmem neydi...

serap_kerasus
27.04.2007, 16:50
Size karşılaştığım bir olayı anlatmak istiyorum..

Sene 2001 üniversiteyi yeni kazanmıştım.Ailemle beraber Kastamonuya gittik.K.Y.K yedekte olduğum için yurt araştırması yapıyorduk.Birkaç yurt gezdik fakat beğenmedik.Temiz değildi, odalar kalabalıktı vs. nedenlerden dolayı.

Bir afişte yazan adresteki yurda gittik.Yurt değil sanki saray.Herşey mükemmel fiyat uygun odalar 2 kişilik okula servisi var.İmkanlar süper yani.
Babamla yurdu geziyorduk.Bir odanın üstünce bir tabela "belleme odası"diye.Komik ama işin garip ve üzücü olayı burası.

Yurdun müdüresiyle konuştuk.Yurt giriş çıkışları falan bilirsiniz işte.Ve odanın adının anlamını sordum.Odanın anlamı ve amacı dini vecibelerini yerine getiremeyen gençlerimizi din hakkında bilgilendirmekmiş(beyin yıkıyoruz diyemiyor tabi)

Tabi o yurda kaydolmadım.Fakat körü körüne beyninin yıkanmasını isteyen gençlerimiz var.

Evet canlar durum çok vahim.Oda ismi olarak komik ama aslında çok kötü bir olay.
Yolumuzdan ayrılmayalım ayırmak isteyenleri bizden ayıralım..

Saygılarımla..:crying:

Bunlar neki, bu cemaat tayfası en küçük ilçelerde dahi var.
Müthiş organize halindeler.
Bir çok üniversite öğrensisine sunduğu imkanlar bağlamında cazip geliyor, bir çok aile de "aman bunlar çocularımıza sahip çıkar, bozulmaz çocuklarımız üniveristede" mantığıyla, teslim ediyorlar çocukalarını onlara. Bu konuda hem aile hem öğrenci bilinçli olmalı. Eğer tepki koyacaksak, ne sunarlarsa sunsunlar kabul etmememiz lazım.
Beni dersanelerine ücretsiz istemişlerdi, gitmedim. Hatta kavga ettim.
Kız kardeşim çok iyi diye onların drsanesine gitmek istedi, ağladı sızladı, benim karşı çıkmama rağmen babam "gitisn de görsün gününü " der gibi yolladı.
bir yılda kızın beynini yıkadılar, tabi ailemizden dolayı biz onu çabucak düzelttik, ama bir çok öğrenci kapılıyor maalesef. Ben bir çok arkadaşımın gitmesini engelledim, ama işin içine maddi imkansızlıklar girince o zamn bişey söylemiyorsun.
sistemin iğrençlikleri, ee bunlar da sistemin çıkarcı sermayedarları olduğu için, bu ayıbı kendi güzellikleriymiş gibi öğrencilere sunarak örtmeye çalışıyorlar.
ah insanoğlu, neden düşünemez, neden sorgulamazki

betüş
27.04.2007, 16:51

Evet bizim alt katların birinde de böle bi ev var.Bi ton türbanlı kız yaşıyo bi arada.Bi kez apartman boşlugundaydım duyuluyodu bi kızın konuşması kız bu tarafta yaptıgınız her iyilik karşılıgını bulacak, Allah ödüllendirecek sizi filan tarzında bişeyler anlatıyodu.:1eye: :laugh: Bir diğer olay da malum yurtlar.Gebzede okuyorum ben ve gebzede bu iki tane Fethullahçı yurttan başka yurt yok.Okulun kendi yurdu da senelerdr bitirilemediği için millet mecburen bu yurtlara gidio.Ben de gidicektm bi ara.Gittik içerden turbanlı bi kız çıktı gayet iyi davrandı şaşrdk bi.Gezdk yurt da çok guzeldi.Ama daha okulların açılmasına epey vardı ondanmış meger bu iyiliği.Müşteri çekmek için.:wink: Sonra sorduk dedik baskı yapıyo musunuz fln diye açık açık.Yok fln dediler kem küm ettiler.Ama alt katta biz de o tarz bi belleme odasından görmüştük ve bi de yer de şu namaz kılarken kafalarına geçirdkleri beyaz takkeden.Neyse lafın kısası gördüğümüz manzaradan çok korktum ve şok oldum açıkçası.:sad: Hiç karşılaşmamiştm daha önce böyle bişeyle.Okulların açılma zamanı tekrar gittk yurda o masum iyi niyetli türbanlı genç kız gitmiş yerine çehresi değişmiş sinirli ve bi ton yalan soyleyen korkunç bi kız gelmişti.İçeri almadı bizi.Doldu kontenjanımız alamayız filan dedi ama bize soylediği tarihte gitmiştk oysa biz..:biggrin: Ve daha bi ton yalan..Sonra kalmadım o yurtta evden gidip geliyorum.Bu enteresan odalar hiç bitmeyecek sanırım.Allah korusun bizi onlardan ne diyim:turned: Kurtarsın hatta...:uhhm:

serap_kerasus
27.04.2007, 17:03
başlığı okuyunca biri biri gözetliyor türünde ,bir oda bekliyordum..görüşme odası varya:)ner bileyim bana enterasan gelmiştir:)

bu konuya gelince,bende daha önce ilk lisans eğitimimi aldığım üniversitede devet yurdu bulamayınca ,bende fethulalh gülen in okulalrında bir süre kalmıştım..bahsedilen odayı yaşadım:)
cuma namazı başlamak üzere iken gelir ,odaları tek tek dolaşır , herkesi cumaya çağırırlardı..ben gitmezdim..sanırım bir tek ben .....o abi diye hitap ettikleri kişinin, ben her defasında, gelmiyorum dediğimde,bana dönüp ,ALLAH KURTARSIN dediğini hiç unutmam::)

Allah bizi kurtarsın ve korusun..kafalarındaki islami modeli dayatıp
,Atatürk ilke ve inkılaplarını yıkmaya çalışanlar varsa(-ki vardır)Allah bizi onlardan korusun..ya da iyisimi Allah ı beklemeden biz bizi koruyalım:)

evet allahı beklemeden bizim bizi korumamız lazım.:biggrin:
ama maalesef herkes bu kadar bilinçli olamıyor.ben lise ve ortaokul çağlarından beri, direniş halindeyim bunlarla. gidenleri yerden yere vururdum, biizm aileden de kurban giden oldu. erkek kardeşim dersaneye giderken namaz kılıyordu, ün. sınavına giridği gün bıratı namazı. allahtan babamız inançsız, anti-islamcı da yakamızı kurtardık bunlardan, biizm aile de herkes okuyor diye "hedef kitle" idik.
bir de bunlar yazın fındık toplarlar, yardım için.
en son olay çıkarmıştım, beni eve zor tıktılar.
adam peşimden bağırıyor, "hanım kızım, sen yanlış tanıyorsun bizi gibisinden bişeyler zırvaladı."
babamdan ve benden dolayı pek uğrayamazlar biizm eve o yüzden.babam camiye , kuran kursu, cemaat evleri vs gibi yerlere fındık ya d apara vs toplandığında, "emperyalizmin kışlasına " benden bişi yok der, millet tövbe tövbe başımıza taş yağacak diye söylenir.

ben ün. hazırlıktayken, iki ay mı ne namaz kılmıştım, bir an kendi içimden gelerek ibadet yapma gereği duymuştum. gerçi eşofmanla kıldığım için, arada saçım da gözükerek eleştiri alıyordum da sallamıyordum kimseyi. gerçi tam öğrenmeden kıldığım için sonradan öğrendimki yanlış kılmışım:lol:
inançlı annem bile bu olayı duyunca yüreğine inmişti, hiç beklemiyorlarya benden böyle bişey.cemaatçilere uydum sanmıştı annem.
neyse sınıfta ceaamtçi bi kız vardı, kazara demiştim bben bi ara namz kıldım diye, bu peşimi bırakmaz.çok da iyi yaklaşıyor, kırmamak için açıkca bişey demedim,
bir gün şöyle "kızlı- erkekli" bir piknik resmimi, ve tabi içki içlirken, saz çalınıp söylenirken resmilerimi gösterdim. baktı, ben de susutum o da, mesele kapandı:thumbup1: