Orijinalini görmek için tıklayınız : Cumhurbaşkanlığı seçimi...

Şah-Mat
27.04.2007, 21:56
Merhaba Arkadaşlar...;

Bildiginiz üzere bugün ilk tur seçimi için yapıldı...

Oylamaya katılan partiler şunlar mış....

http://img237.imageshack.us/img237/1268/oyypc6.jpg

DYP ve Anavatan fire verdi. Ağar'a ve Mumcu'ya ikişer vekil karşı çıktı.

Mehmet Ağar, DYP'li 4 milletvekilinin katılmayacağını açıklamıştı. Ancak iki milletvekili bu karara uymadı. DYP Denizli Milletvekili Ummet Kandoğan ile Mehmet Eraslan da katıldı.

Anavatan'dan Hasan Özyer ve Miraç Akdoğan oylamaya katılıyor.

5 bağımsız milletvekili, 2 Anavatan partili ve CHP'den Esat Canan genel kurul oturumuna katıldı. Meclis'teki sayı 361'ı buldu. Anayasa Mahkemesi riskinden kurtulmak için 6 vekile ihtiyaç var.

Bu arada Ersönmez Yarbay adaylıktan çekildi.

Abdullah Gül tek aday olarak seçime gidiliyor.

Kaynak ; İnternetajans

Yorum;

Hani artık ne olur bilemiyorum.İlk turda sonuç çıkmayacağı belliydi.Sonuçta siyaset bu..karşşılıklı beklentiler var.Anap ve DYP'nin diğer turlarda tam kadro olarak katılacağı kanısındayım.Yani karşılıklı beklentiler ve çıkarlar sağlandıktan sonra sorun yaşamıyacakları düşüncesindeyim.Bu arada AKP bildiğiniz gibi iyi bir kumpas oyunu kurmuş ve vekilleri sıkıştırıyor.Özelliklede ANAP'lıları turgut özal'ında nasıl seçildiğini anlatıyor.R.C.T.E ninde bugun yapmış oldugu çağrıda..türk milletinin kurtuluş savaşında bile mecliste tam kadro ile bulundugunu vurguladı.Tabii bu ister istemez bazı vekillerin kanına dokunmuşta olabilir.Mesala CHP'li vekil örnek olarak gösterilebilir..Bakalım diğer sonuçlar ne olacak..bekleyip..görelim....hehe..:)

LaDY
27.04.2007, 22:37
televizyonda oturumu izlerken, aklıma sözleri ve müziği Tuncay Akdoğan' a ait güzel bir kızılırmak şarkısı geldi. günümüze bakıp bakıp söylenmesi gereken şarkı...

güneşin altında donan bir çiçek gibi
kar altında alev ateş yanan bir kuş gibi
denizler ortasında çöle düşmüş bir ülkesin
ağla sevgili yurdum ağla.

doğumsuz bir toprak ışıksız yaprak gibi
sazımdan dökülen acı türküler gibi
aşkım sevgilim ve hüzünlü yoldaşlarım gibi

bilirim her karanlık aydınlığa çıkmaz
toprağında gözlerimin ırmağı kurumaz
seni kor sevdalarla ateşlere yakan olmaz

nasırlı taş yüreklerin kor sevdasına
özgürlük adına yuattığın sunaklara
sevgilere öfkeyle sarılan çocuklarına

gün gelir dört bir yanın nefrete boğulursa
güllerin göllerin dağlarin ayrılırsa
aşkımız sevgimiz seni yalnız bırakırsa

Ağla Sevgili Yurdum, Ağla Sevgili Halkım Ağla :mad:

selef
27.04.2007, 22:44
katılanları gösteren toplamada hata var 351 +15 = 366 eder.

Şah-Mat
27.04.2007, 22:47
katılanları gösteren toplamada hata var 351 +15 = 366 eder.

Evet abi..doğru söylüyorsun...

Buda orjinal olmadıgını gösterir....:thumbup1:

Düzeltme için teşekkürler....

halitseyfi
27.04.2007, 22:52
SHP hiç katılmadı, Anap ta 2 milletvekili katıldı. hata orda neydana geliyor.

asd.1950
27.04.2007, 23:28
Çirkin siyasetin çirkin oyunlarını ibretle izliyoruz. Örnekler, benzetmeler yanlış. Tek gerçek kanunların istendiği gibi yorumlanarak sonuçlara varılmak istenmesi. Hele Arınç denen siyasetçinin yaptıkları insanı hayretler içinde bırakıyor. Bir insan nasıl bu kadar çelişkili olabilir. Ortamı kendi çıkarına yorumlayabilir. Göreceğiz bakalım. Bu ülke bir muz umhuriyeti değilse gereğini yapacaktır. Seçimlerde buluşmak üzere....

Şah-Mat
27.04.2007, 23:41
Genelkurmay'dan şok açıklama

27.04.2007 23:29

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, son günlerde, Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde öne çıkan sorunun, laikliğin tartışılması konusuna odaklanmış durumda olduğu belirtildi. Açıklamada, ''Bu durum, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından endişe ile izlenmektedir. Unutulmamalıdır ki, Türk
Silahlı Kuvvetleri bu tartışmalarda taraftır ve laikliğin kesin savunucusudur. Ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri yapılmakta olan tartışmaların ve olumsuz yöndeki yorumların kesin olarak karşısındadır, gerektiğinde tavrını ve davranışlarını açık ve net bir şekilde ortaya koyacaktır. Bundan kimsenin şüphesinin olmaması gerekir'' denildi.

(AA)

Yorum;

Sanırım bu önemli bir mesaj ve akp'de bu mesajda gerekenleri alacaktır.TSK..direkt cumhurbaşkanlığı seçimlerinde taraf oldugunu vurguluyor.:)

insanlar kardeş
27.04.2007, 23:47
Bu gün parlementoda yaşanan karga tilki oyunları epey komik olsada
CHP nin yüksek yargı organını siyasete dahil etmesini bir çıkar yol olarak görmek ezimetin kendisinin ötesinde ,yaşanan bütün çirkinliklerin gizli aktörlüğüne soyunan Chp nin AKP kadar olmasada ona yakın ABD uşaklığı devam etmektedir.

Cumhuriyet tarihinde bu kadar basit mahalle kavgası görünümünde bir parlemento tablosunu izlemenin derin üzüntüsünü yaşamakla birlikte;

Solda birlik adına acilen şiddetle adımların atılması gerekliliğini her defasında daha bir yüksek sesle haykırma gereğini duymamız lazım diye düşünüyorum..

Bu tavırlar Tandoğan ve 29 nisan hazırlıklarıya meydanlarda gündemi saptırmakla olmuyor olamaz..

Bu milletin uşaklık yapacak ne hali kaldı ne sabrı .

Bütün solcu ,sosyalist ve devrimciyim diyen her kim varsa Parti ,toplum sivil örgütleri,işçi ,emekçi,köylü, talebe esnaf memur ,sanatçı ,zeneaatçı top yekün artık bu gafletten uyanması lazım.

AKP ye
CHP ye
MHP ye
DYP ye
ANAP a
% 10 barajına karşı
Sözde Derin devlete
Cuntacı darbecilere karşı
ABD(AB) ye karşı

Kaostan ve karanlık her gücün karşısında solda birlik kaçınılmaz reçetedir.

saygılarımla....

LaDY
27.04.2007, 23:58
gördüklerim hiç hoşuma gitmiyor :mad: 1960'ı görüyorum,1980'i görüyorum... Gidişat hiç iyi değil ve olan gene bize olacak, gene halk olacak telef olan :mad: