Orijinalini görmek için tıklayınız : 8.AleviForum Şiir yarışması Yorum topiği

Nesimi
28.04.2007, 00:11
Merhaba canlar,

Yarışmamız için burada yorumlarınızı ekleyebilirsiniz.

Şiir ismi vermek yasakdır, reklam yapmak yasakdır :)

Oy Kullanmak için TIKLAYIN (http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=30000)

Şoreş
28.04.2007, 00:42
Ben tüm yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim..
Güzel Şiirler gelmiş..
Umarım hakeden, içinden gelerek yazan kazanır..
Nesimi bıram'ada uğraşı için sonsuz teşekkürler ;)

Alevimen
28.04.2007, 00:47
rahat rahat okudum tüm şiirleri. 13-15 gibi aday olmayınca daha eğlenceli oluyor gibi en azından bana öyle geldi :)
katılanada yönetmenede teşekkürler.

Niwan
28.04.2007, 00:54
Yarışmaya Katılan Tüm Canları Kutlarım..Gerçekten Bütün Şiirler Güzel Ve Bir Okadarda Anlamlı Seçim Yapmak Güç Olacak.Umarım Hak Eden Kazanır

Yarışmaya Katılan Bütün Dostlara Başarılar Diliyorum.

Agop
28.04.2007, 01:09
Pek ilgimi çekmeyen bi konu ama yinede emeğe saygıdan dolayı şiirleri okudum ve değerlendirdim. Tüm katılımcı arkadaşlara başarılar dilerim.

LaDY
28.04.2007, 01:14
seçenekler bu defa az ama işimiz gene zor gerçi ben seçenekleri ikiye düşürdüm bakalım hangisine verecem :) bir de benim ayrıca heyecanlı olmam gerekiyor, kelebeği ben takacam bu defa değil mi :innocent: :rolleyes:

emeği geçen herkese bütün canlara ve Nesimi'ye emeklerinden ve yüreklerini ortaya koyduklarından dolayı teşekkür ederim :)

Nesimi
28.04.2007, 01:16
Belli olmaz bu sefer belki ben kelebek alırım :D

LaDY
28.04.2007, 01:20
Belli olmaz bu sefer belki ben kelebek alırım :D

Nesimi peki rengin ne olacak :innocent: Nesimi

Agop
28.04.2007, 01:23
Nesimi peki rengin ne olacak :innocent: Nesimi

Geçen gün kararlaştırdıkya. Modların ve Alevimenin kelebek alması halinde renkleri PEMBE olacak :lol:

seyhunbey
28.04.2007, 02:05
Yürekten söylenen sözler çok önemlidir..katilan bütün arkadaşlara başarilar diliyorum nesimi yede emeklerinden dolaği teşekür ediyorum...:thumbup1:

Ayrica Lütfen konuyu ilgisi çekmeyen arkadaşlar yorum yapmasin :wink:

PirO_62
28.04.2007, 10:57
Katılan Yürekli canlara Başarılar.

Emek herşeyin başı. Umarım hak eden alacaktır.

Bu arada Nesimi canada teşekkürler.

sausen
28.04.2007, 19:12
Gerçekten şiirler çok güzel... Katılan arkadaşlara başarılar...

Akayizm
28.04.2007, 21:33
Halka ve Milette Şairler Kazandırıyoruz Hehe :)
Hepinizin Yüregine Saglik Hepsi Birbirinden Güzel

Şiir Tadında Kalmanız Dileğiyle

Kolay Gelsin

deniz olmak
28.04.2007, 23:32
Şiir yarışması için yorumları buraya yazmayın aşağıdaki linkdeki konuya yapın teşekkürler

http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=29999

şiirlerin hepsi hoştu
bütün arkadaşları şimdiden tebrik ediyorum bi kaçtane favorim var...
Nesimi sana da çok teşekürler can

insanca
29.04.2007, 01:14
Bir emek var ortada, herkesin emeğine sağlık.. Bende yazmak istedim, ama şiir yazmak isteyince yazılmıyor.. Kendiliğinden gelmeli ilham.. Şiirleri yazan arkadaşlar ilhamı beklememişler sanırım.. Ne olursa olsun bu etkinlik için özveride bulunan ve katılma cesaretini gösteren canlar bizden bir adım öndedir. Genede oy kullanmıyacağım ve bence yarışmalarda birde boş oy seçeneği olmalı.. Böylece sadece oy kullanmak için kullanan kişiler bir haksızlığa ve hak yemeye sebebiyet vermemiş olurlar. İyi yada kötü, ama bir fikir.. :confused1

LaDY
29.04.2007, 01:27
Bir emek var ortada, herkesin emeğine sağlık.. Bende yazmak istedim, ama şiir yazmak isteyince yazılmıyor.. Kendiliğinden gelmeli ilham.. Şiirleri yazan arkadaşlar ilhamı beklememişler sanırım.. Ne olursa olsun bu etkinlik için özveride bulunan ve katılma cesaretini gösteren canlar bizden bir adım öndedir. Genede oy kullanmıyacağım ve bence yarışmalarda birde boş oy seçeneği olmalı.. Böylece sadece oy kullanmak için kullanan kişiler bir haksızlığa ve hak yemeye sebebiyet vermemiş olurlar. İyi yada kötü, ama bir fikir.. :confused1

yalçın hayırdır, Türkiye'nin seçim sistemi çok hoşuna gidiyor sanırım:p boş oy kullanmaktan ne zevk alınır hiç anlamam, anlamıcam da sanırım :confused1
başımıza ne geldiyse bu oyları boş vermelerden geldi, biz hala boş oy istiyoruz...

neyse bir başka takıldığım yere gelince, "şiirleri yazan arkadaşlar ilhamı beklememiş" demişsin, bu ne Yalçın? valla şöyle diyim konuyla ilgili iki şiir yazdım ve öle ilhamı bekleyecek konu değil, az kaldırıp kafalarımızı baksak neler yazılır neler... bana deseler ben destan yazarım...
umarım yarışmaya katılan arkadaşlar kırılmamıştır bu lafından dolayı ben şahsen kendim kırıldığımı belirtmek isterim, inceden bir alay sezilmekte çünkü... bence gayet te güzel olmuş şiirler, hem şiir dediğin yürekle yazılır elle değil, yüreğindir kalemi oynatan elin değil... pardon ama hangi birimizin yüreği bu küçümser gibi yazını hakediyor...

aspava
29.04.2007, 01:29
tüm canların emeğine yüreğine sağlıkk hepsii güzel ve anlamlı olmuş ama iki tane vardıkii gerçekten benii çokk etkiledii ehh birinii seçtikk artıkk ama gerçektenn herkezii kutlarım yorumlarınıza sağlık canlar :clap:

Nesimi
29.04.2007, 01:40

Merhaba insanca kardeşim,

Bu yarışmadaki amaç insanların kendisini şiir konusunda denemesi veya geliştirmesidir. Burda şiir yarışmasına katılanlar belki ilk kez şiir yazdılar böyle "ilham gelmedi" şeklinde acımasız eleştirilerin insanların şevkini kırıyor ve onları üzüyor daha yapıcı olalım.

Gelelim boş oy meselesine. Oy kullanmak isteyen kullanıyor. Zorlama yapmıyoruz. Oy kullananların listesini görebiliyorum her yarışmada şiirleri okuyan kesimler beğendiklerini işaretliyorlar. Oy vermek istemeyen vermeyebilir. Boş oy seçeneği demek ben bunların hiç birini beğenmedim bir daha şiir yazmayın demekdir ve yukarda da söylediğim gibi ilk kez şiir yazanları acımasızca eleştirip onların şevklerini kırmak ve üzmekdir. Silah dayayıp kimseye şiir yazın, oy kullanın demiyoruz...

insanca
29.04.2007, 01:46
yalçın hayırdır, Türkiye'nin seçim sistemi çok hoşuna gidiyor sanırım:p boş oy kullanmaktan ne zevk alınır hiç anlamam, anlamıcam da sanırım :confused1
başımıza ne geldiyse bu oyları boş vermelerden geldi, biz hala boş oy istiyoruz...

neyse bir başka takıldığım yere gelince, "şiirleri yazan arkadaşlar ilhamı beklememiş" demişsin, bu ne Yalçın? valla şöyle diyim konuyla ilgili iki şiir yazdım ve öle ilhamı bekleyecek konu değil, az kaldırıp kafalarımızı baksak neler yazılır neler... bana deseler ben destan yazarım...
umarım yarışmaya katılan arkadaşlar kırılmamıştır bu lafından dolayı ben şahsen kendim kırıldığımı belirtmek isterim, inceden bir alay sezilmekte çünkü... bence gayet te güzel olmuş şiirler, hem şiir dediğin yürekle yazılır elle değil, yüreğindir kalemi oynatan elin değil... pardon ama hangi birimizin yüreği bu küçümser gibi yazını hakediyor...

Ben şaka yapmayı seven biriyim Leylacım bukonuda hem fikiriz. Ama burada insanların emeği ve güzel olduğunu düşündüğüm ve gerçekten severek takip ettiğim bir organizasyondan bahsediyorsak ben ne şaka yaparım, ne küçümserim, nede alay ederim.. Konu üzerine evet sayfalar yazılabilir hak veriyorum ama şiiryarışması kompozisyon yarışması değil konumuz.. Küçük bir eleştiri vardı yazımda neden sadece güzel, övücü hatta abartılı övgüler bekliyorsunki insanların yazdıklarında.. Ben düşümcemi yazdım. Hep içimde olanı söyledim, bunuda kimseyi ne kırarak nede inciterek yaptım.. Heleki küçümsemek haşa!! Çok güzel bir etkinlik ve katılmak bile çok önemli bunuda herzaman belirttim.. Peki beğenmek zorundamıyım? Ya şiirleri övücü sözler yazmalı yada susmalımıyım? Bence eleştiriye açık olmalıyız heleki böylesi abartısız ve dostani eleştirilere.. Boş oy kullanmaya gelince. Üstün körü okuyup oy kullananlarda vardır bence.. Olmayada bilir tabi.. Ama neden insanları illa bir şiire oy kullandırmaya yada oy kullanmamaya zorlayan bir anket olsunki. En azından insanların, katılımını o şiirleri okumuş olduğunu bilmek lazım. Konumuz şiir ve şiir duygularla yazılır ama lütfen eleştiriye duygularını katma :surrender

LaDY
29.04.2007, 02:11
Ben şaka yapmayı seven biriyim Leylacım bukonuda hem fikiriz. Ama burada insanların emeği ve güzel olduğunu düşündüğüm ve gerçekten severek takip ettiğim bir organizasyondan bahsediyorsak ben ne şaka yaparım, ne küçümserim, nede alay ederim.. Konu üzerine evet sayfalar yazılabilir hak veriyorum ama şiiryarışması kompozisyon yarışması değil konumuz.. Küçük bir eleştiri vardı yazımda neden sadece güzel, övücü hatta abartılı övgüler bekliyorsunki insanların yazdıklarında.. Ben düşümcemi yazdım. Hep içimde olanı söyledim, bunuda kimseyi ne kırarak nede inciterek yaptım.. Heleki küçümsemek haşa!! Çok güzel bir etkinlik ve katılmak bile çok önemli bunuda herzaman belirttim.. Peki beğenmek zorundamıyım? Ya şiirleri övücü sözler yazmalı yada susmalımıyım? Bence eleştiriye açık olmalıyız heleki böylesi abartısız ve dostani eleştirilere.. Boş oy kullanmaya gelince. Üstün körü okuyup oy kullananlarda vardır bence.. Olmayada bilir tabi.. Ama neden insanları illa bir şiire oy kullandırmaya yada oy kullanmamaya zorlayan bir anket olsunki. En azından insanların, katılımını o şiirleri okumuş olduğunu bilmek lazım. Konumuz şiir ve şiir duygularla yazılır ama lütfen eleştiriye duygularını katma :surrender

*ben şaka yaptığını ima etmedim, kırıldığım halde kırmamak için cümlelerimi ikişer kez düşünerek yazdım, şimdi de öyle yapacam...

*abartılı övgüler beklemiyor hiç kimse, eleştiriler elbette olacak olmalı da bizi bi yerlere getiren övgülerden çok yergilerdir bir yerde... ben kırıldım evet ama bu demek değil ki ben bi daha şiir yazmayacam, ben yazmazsam ölürüm ;) ama bir düşün bakalım burada ilk defa şiir yazan biri senin bu cümlelerinden sonra ne düşünecek "hımm demek ki yapamıyomuşum, ben şiir yazamam, baksana adam nasıl yorum yapmış, yok yok ben bidaha şiir yazmayım en iyisi okumaya devam edeyim, nasıl olsa yazan var" bu düşünceyi sanki birilerinin kafasında görür gibiyim... eleştirilerimiz yapıcı olmalı, kırıcı değil... eleştirirken öyle bir dil kullanmalıyız ki karşıdaki azimle inatla kendini düzeltmeli (ki burda düzeltilecek bişey yok bence) yılmamalı...

* evet bu bir şiir yarışması, kompozisyon değil... şiir çeşitlerini anlatmayalım burada başka bir topikte yazar tartışırız, ölçülü şiirler vardır matematik dehası gibi, ölçüsüz şiirler vardır... kafiyeli şiirler okudukça akar gider kelimeler, uyaksız serbest uyaklı şiirler vardır okudukça akar gider cümleler...

*beğenmek zorunda mısın, elbette hayır beğenmek zorunda değilsin, oy vermek zorunda mısın, hayır değilsin; okumak zorunda mısın, hayır değilsin; eleştirmek zorunda mısın, evet bir yerde zorundasın fikirlerini sunuyosun paylaşıyosun peki beni kırmaya hakkın var mı :mad:

*konumuz şiir evet biliyorum, şiirde eleştiriler duygularla yapılır... üzgünüm ama konu ekonomi değil ki mantıkla yaklaşayım... duygularıma yapılan eleştiriye tabi ki duygularımla cevap verecem. beynime değil ki yapılan eleştiri yüreğime eee o zaman beynime ne???

insanca
29.04.2007, 02:44
*ben şaka yaptığını ima etmedim, kırıldığım halde kırmamak için cümlelerimi ikişer kez düşünerek yazdım, şimdi de öyle yapacam...

*abartılı övgüler beklemiyor hiç kimse, eleştiriler elbette olacak olmalı da bizi bi yerlere getiren övgülerden çok yergilerdir bir yerde... ben kırıldım evet ama bu demek değil ki ben bi daha şiir yazmayacam, ben yazmazsam ölürüm ;) ama bir düşün bakalım burada ilk defa şiir yazan biri senin bu cümlelerinden sonra ne düşünecek "hımm demek ki yapamıyomuşum, ben şiir yazamam, baksana adam nasıl yorum yapmış, yok yok ben bidaha şiir yazmayım en iyisi okumaya devam edeyim, nasıl olsa yazan var" bu düşünceyi sanki birilerinin kafasında görür gibiyim... eleştirilerimiz yapıcı olmalı, kırıcı değil... eleştirirken öyle bir dil kullanmalıyız ki karşıdaki azimle inatla kendini düzeltmeli (ki burda düzeltilecek bişey yok bence) yılmamalı...

* evet bu bir şiir yarışması, kompozisyon değil... şiir çeşitlerini anlatmayalım burada başka bir topikte yazar tartışırız, ölçülü şiirler vardır matematik dehası gibi, ölçüsüz şiirler vardır... kafiyeli şiirler okudukça akar gider kelimeler, uyaksız serbest uyaklı şiirler vardır okudukça akar gider cümleler...

*beğenmek zorunda mısın, elbette hayır beğenmek zorunda değilsin, oy vermek zorunda mısın, hayır değilsin; okumak zorunda mısın, hayır değilsin; eleştirmek zorunda mısın, evet bir yerde zorundasın fikirlerini sunuyosun paylaşıyosun peki beni kırmaya hakkın var mı :mad:

*konumuz şiir evet biliyorum, şiirde eleştiriler duygularla yapılır... üzgünüm ama konu ekonomi değil ki mantıkla yaklaşayım... duygularıma yapılan eleştiriye tabi ki duygularımla cevap verecem. beynime değil ki yapılan eleştiri yüreğime eee o zaman beynime ne???

Yazdığım yazıyı tekrar kopyalamak zorunda kaldım.. Çünkü senin yazını okuyan benim şiirleri yerden yere vurduğumu sanıcaktır :no: Gene belirtmek isterim seni kırdıysam ki öyleysede istemeden yaptım.. Özür dilerim.. Seninle aynı duyguda olan tüm canlardanda özür dilerim..

Nesimi
29.04.2007, 02:50
Merhaba insanca kardeşim,

Bu yarışmadaki amaç insanların kendisini şiir konusunda denemesi veya geliştirmesidir. Burda şiir yarışmasına katılanlar belki ilk kez şiir yazdılar böyle "ilham gelmedi" şeklinde acımasız eleştirilerin insanların şevkini kırıyor ve onları üzüyor daha yapıcı olalım.

Gelelim boş oy meselesine. Oy kullanmak isteyen kullanıyor. Zorlama yapmıyoruz. Oy kullananların listesini görebiliyorum her yarışmada şiirleri okuyan kesimler beğendiklerini işaretliyorlar. Oy vermek istemeyen vermeyebilir. Boş oy seçeneği demek ben bunların hiç birini beğenmedim bir daha şiir yazmayın demekdir ve yukarda da söylediğim gibi ilk kez şiir yazanları acımasızca eleştirip onların şevklerini kırmak ve üzmekdir. Silah dayayıp kimseye şiir yazın, oy kullanın demiyoruz...

insanca bu mesajımı tekrar okumanı tavsiye ediyorum. Ayrıca özel mesaj yolu ile yarışmadan önce öneriler getirebilirdin :thumbup1: illa yarışmayı beklemek şart değil. Dediğim gibi nobel ödülü yok işin ucunda insanlar kendini denemek, eğlenmek gibi türlü nedenlerle bu aktiviteye katılıyorlar.

ÖM ile her tür eleştiri ve önerileri bekliyorum.

firariHH
29.04.2007, 16:27
Katilan herkezin yüregine saglik...siirler birbirinden güzel.

Nesimi
29.04.2007, 20:40
Yarışmadaki şiirleri okuyup oy kullanmak için tıklayın (http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=30000)

ÖNCE (Cumhuriyetin ilk yılları)
http://galeri.milliyet.com.tr/2007/4/29Iste_Ataturkun_bilinmeyen_fotograflari/18.jpg

SONRA(Cumhuriyetin son dönemleri)
http://www.gallipoli1915.org/images/mazlum/5yobaz.JPG

Şeriatçı Osmanlıdan laik Cumhuriyete geçiş yaptık tekrar geriye dönmeyelim. Şiir yarışmamız bu açıdan anlamlıdır.

KızılBant
30.04.2007, 15:15
Konu anlamlı olmuş özellikle günümüzde Yobazlarla batılı emperyalistler kolkola geziyorlar. Bir yandan vatanımızı satarken bir yandanda iran gibi bir düzen getirmeye çalışıyorlar.

kahrolsun şeriyat

BerfeM
30.04.2007, 16:41
katılan herkesin yüreğine sağlık...şiirler gayet güzel olmuş..oyumuzu kullandık bakalım...

pelegozlu
30.04.2007, 16:55
hepside güzeldi. tüm yarışmacıların emeğine sağlık. şimdi tebrik ediyorum tüm yarışmacıları.

Nesimi
30.04.2007, 18:55
Son oy kullanma 2 mayıs akşamına kadar.

Birkaç şiir birbirine yakın oylar almış. Oylamaya katılın.

Bakır
30.04.2007, 19:02
katılımcı arkadaşların yüreklerine sağlık.

şiir yazma özürlüyüm ne yazıkki :) keşke şiir yazma gibi bir yeteneğim olsa da bu tür organizasyonlara katılabilsem...

sertur
01.05.2007, 10:53
tüm emeği geçenlere teşekür ederim, şiirler güzel ama bazılarının içerisinde, imla olmasada mana bakımından yanlışlıklar mevcut, yarışma neticesinde izahatte bulunacağım, başarılar.

Nesimi
01.05.2007, 22:04
3 şiir birbirine yakın oy almış 1 tanesi ise birinci şu anda.

Bakalım son güne giriyoruz yarın akşama kadar oylama bitecek :)

Nesimi
02.05.2007, 12:00
Yarışmada son güne girdik. 2 şiir yakın oylarda , Son dakika oyları herşeyi değiştirebilir :)

Divani
02.05.2007, 12:17
Merak ettim şimdi:) Nesimi sende gerilim veriyorsun :D Bakalım son güne giriyoruz yarın akşama kadar oylama bitecek
Yarışmada son güne girdik. 2 şiir yakın oylarda , Son dakika oyları herşeyi değiştirebilir

Nesimi
02.05.2007, 13:22
Merak ettim şimdi:) Nesimi sende gerilim veriyorsun :D

:D Gerilim iyidir. Henüz oy kullanmamış arkadaşlar var

Nesimi
02.05.2007, 22:01
Son 2 saate girdik.

ilk şiirle ikinci arasında 5 oy fark var. Oy kullanmayan arkadaşları bekliyoruz :)