Orijinalini görmek için tıklayınız : IRKCILIk ve Kürt düsmanligi üretmekden VASGECIN
cihan24xx 24.12.2005, 00:58 Selam canlar ,
ben malesef cok üsücü seyler okuyorum,bazi kardeslerimiz,cok bilimsiz cok önyargili yaklasiyorlar.
Aleviligde irkcilik olmaz ,hangi türlüsü olursa olsun,ama malesef görüyorum ki ,bazi insanlar burda kürt-karsitli yasilara doyamiyorlar!!!Aleviligin temek noktasi
-saygi
-sevgi
-hosgörü
-insanlikci
-barisal dir.
Bunlari ezip gecemesiniz,irkcilik yapan ister kürt ister türk ister arap olsun ALEVI OLAMAZ ..ve malesef aleviligin özünü anlamamis.
O yüzden herkesi kardeslige barisa davet ediyorum,aramisda irkciligamüsade etmiyelim,kim nereli hangi dine hangi ethnike mensup olursa olsun..Kollarimizi acalim..
Bütün halklar kardesdir....
Herkesin hakki dir anadillinde egtim görmek,dinini özgürce ,korkmadan cekinmeden praktikte yasamak cocuklari aktarmak.
sizden tek bir ricam var.
Elesdiri yasarkene birkere sadece birkere....ben ben olmasaydim ben farkli bir dine bagli farkli bir ethnike irka bagli olsaydim farkli düsünürmüydüm???yoksa ozaman tamamen ideologim degisirmiydi????
O acidan gelecegin türkiyesinde ALevi gencleri büyük rol düsüyor ,kardesligin motoro biz olacagiz.Insanligi humanismi biz yasayip yasatacagiz.
Lütfen irkcilik dan vazgecin
NE MUTLU INSANIM DIYENE
SAYgilarimla
Zülfikar
cihan can, kimleri kast ettigini bilmiyorum. ama kürt karsiti, irkici kesim zaten karsiliksiz kalmadi bu forumda. hepimiz burda kardesiz. buarada iyi forumlar dilerim. hos geldin aramiza.
burakyılmaz 24.12.2005, 11:36 Şahsen kimseyle problemim yok ama söylemeden de edemeyeceğim, gerek askerlik hizmetimi yaparken gereksede öğretmen olan akrabalaımı ziyarete gitiğimde (D. ve Güneydoğu anadolu'da) pkkya sempati ile bakan buna karşılık oyunu şeriatçı partilere vermekte beis görmeyip, akıllarına esen her anda kızılbaşlar şöyledir, böyledir, mumu söndürürler... tarzı konuşmaları duyup, (gerçi cevabını versemde) bunun artık o bölgelerde kanıksanan bir davranış olduğunu gördükten sonra ve de bu tarz muameleye maruz kalan onlarca kişi ile tanıştıktan sonra şunu rahatlıkla söyleyebilirm,Alevilerin kafasında kürtlere karşı önyargı (bir grup alevi arasında) var.Bu önyargı; nedenini anlıyamadığım biçimde bu insanların hareketlerini mazur görmekten ibaret.Benim gibi canlı örneği ile şafi kürtlerin dünyaya bakış açılarını görenler en ufak ses çıkardığında ırkçılık (!) ve insanlık-dışı olmakla suçlanıyor.Son söz:cemevi cümbüş evi diyen zihniyeti iktidara ben getirmedim.Merak eden google'dan seçim sonuçlarına bakar, hangi parti nereden en çok oyu almış görür.
Hala birileri bu başlığa da gelip "Ben geçenlerde...", "Şunu ziyaret ettiğimde..." şeklinde bir takım kişisel tecrübeler anlatıyor. Anlatamadık, anlatamıyoruz. Sizin kişisel çıkarımlarınız bir ırkı toptan yargılamak için yeterli olamaz. Eğer bunu yapmaya kalkarsanız işte bu ırkçılık olur. Irkçılığın tanımı budur zaten. Evet bu ırkçılık terimi hiç hoşunuza gitmiyor. Ama siz de biliyorsunuz öyle olduğunuzu. Şimdi Çorum'un birçok köyünde Alevilere karşı "mum söndü" benzeri önyargılar çok yaygın. Hatta Çorum Olayları'nda bu önyargılar katliama dönüştü. Ama bizler çıkıp bunu Türk halkına mal etmedik. İşte siz Kürtler arasında gördüğünüz bazı olumsuzlukları çıkıp bütün Kürtlere mal ettiğiniz için ırkçısınız. Ve ırkçılığa geçit vermeyeceğimizi çok önceden beyan ettik.
izmirksk 24.12.2005, 11:45 Selam canlar ,
.
Aleviligde irkcilik olmaz ,hangi türlüsü olursa olsun,ama malesef görüyorum ki ,bazi insanlar burda kürt-karsitli yasilara doyamiyorlar!!!Aleviligin temek noktasi
-saygi
-sevgi
-hosgörü
-insanlikci
-barisal dir.
dediklerin zaten ortak söylemlerimiz.bu sitede ırkçılık yapanlar belli bir süre sonra gerekli tepkiyi alınca siteden kendi istekleri ile ayrılıyorlar.
sorun yok yani.
ayrıca ırkçılık yapanlara gelince onlarda milliyetçi rüzgarın etkisinde kalmış kendilerini bir şey zannediyorlar akılları sıra bir şey yaptıklarını sanıyorlar.
EŞİTLİK PARTİSİ 24.12.2005, 12:09 Sevgili cihanxxx...
Öncelikle hoş geldiniz der saygılar sunarım...
Kusura bakmayın ırkçılığı tel-in etmişsiniz ama,ne mutlu insanım diyede incecikten bir ırkçılık yapmışsınız...
Elbette bilirsiniz ki insanlık,özellikle ALEVİLİK,insanlığın ortaklaşa yarattığı her türlü insani değerleri hiç bir insanın,gurubun,kuruluşun velhasıl insanların şu veya bu ad altında oluşturduğu toplulukların tekelinde saymaz ve bunlara sahip çıkar,nasıl elektriği kullanıp,kahrolsun elektriği icat edenler demiyorsak,dersekte gülünç duruma düşeceksek,aslında bir bilim dalı olan ve içerisinde bilimsellik taşıyan,siyasi,askeri,sosyolojik ve bu gibi alanlarda da insanlığa yol göstericilik yapanları tanımaz,ret edersek,bu tavrımızın o insanlara değil,kendimize zararının dokunduğunu insanlık tarihi milyonlarca kez ispatlamıştır...
Şurası da bir gerçektirki,insanların,insanlık düşmanlarınca elinden alınan,yapmalarına yine o ucubelerce müsade edilmeyen bir takım insani işleri yapanlara karşı insani olmayan kıskançlık duygusu taşımak,esas bu işleri yapanlara kızılacağına,onlara karşı tavır alınacağına,insani eylemi koyanlara kızmak,tavır almak geçmişte olduğu bu günde,ülkemizde ve ülkemizin bulunduğu coğrafi bölgede MODA haline geldi...
Şimdi bakın,dini inançlarda,tövbe etmek,günah çıkarmak,siyasi sistemlerde özeleştride bulunmak ama bir daha bu konuda aynı hataya düşmemek en büyük insanlık erdemidir,böyle yapmayıp,hatada ısrar edip,hele bu hata kişileri değilde,kişinin konumu gereği on binlerce insanı etkiliyecekse ve onların felaketine neden olacaksa bunu adı sizce ne olur acaba,adını siz koyun...
IRKÇILIK tartışmasını açmak,şunu kesinlikle söyleyeyim ki,bu konuda iyi niyetli olanları tenzih ederek belirtelim,IRKÇILIK düşüncesini genlerinden atamayanların,antiırkçılık düşüncesini özümsemeyenlerin işidir,şunuda hemen belirtelimki,bu kültür,insanlığa insanlık için yaratılmış,bu çağda halen geçerli üç dini,hatta hindu dini anlayışı hadleri olmadığı halde kendi çıkarları için kullanmaya kalkanların körüklediği insanlık dışı bir anlayıştır vede bitmek üzeredir,bir örnek verecek olursak,Hz.Muhammed dini önderimiz her sözüne EY İNSANLAR DİYE başlar,ey ARAPLAR,TÜRKLER,ACEMLER diye başlamaz,gelin görünki,Müslümanlıkta Araplar,Hristiyanlıkta Bizanslılar,Musevilikte Yahudiler,Hindulukta Hintliler bu dini anlayışları insanlığın ortak anlayışı değilde,kendi özel mülkiyetlerinde bir anlayış gibi ''algılamışlar'',kendi ırksal her türlü kültürlerini katarak din diye yutturmaya kalkmışlar ve insanlıkta bu yüzden çok acılar çekmiştir,halada çekmektedir,tabi bu tahlilimizi dinler tarihi kesitinde değerlendirdik,daha iyi anlaşılsın diye diğer çağlara gitmedik.
Bu anlayışa en anlamlı cevabı,ünlü halk ozanımız AŞIK MAHSUNİ ŞERİF,ALLAH TÜRKÇE BİLMİYORMU diyerek vermiştir...
Ülkemizde bu güne gelecek olursak,tekrar tekrar söylediğimiz gibi,TÜRKİYE,İRAN,IRAK,SURİYE devletlerine yayılmış ve kendilerine KÜRT diyen insanlarımız,kendilerini,antidemokratik ve adeta tek kişinin her türlü kararı alıp zorla uygulattığı AŞİRET,AĞA,ŞIH düzeninde türlü oyunlarla tutanlara kızacaklarına,tavır alacaklarına,hatta başlarından defedeceklerine,diğer uluslara olduğu gibi,onlarada yol gösterici olan düşünce sistemlerine karşı savaş veriyorlar,tabi yine kendileri bilir ama,BU YOL,YOL DEĞİL,tekrar özür dileyerek ve bu anlayışta olmayan ve kendilerine KÜRT diyen insanlarımızı tenzih ederek söylüyorum,çevrenizdeki,TÜRK,ACEM,ARAP kökenli insanları VE DEVLETLERİ yok ettirmek üzere,insanlığın çağımızda en büyük düşmanı G-8 ülkelerinden oluşan ve başını ABD'nin ve AB ülkelerinin çektiği DÜNYA DEVLETLERİ MAFYA ÖRGÜTÜNÜ bölgemizde,geçmişte ARAPLARIN yaptığı gibi,(ki,onların yürekler acısı durumu şimdi ortada...) ''ağırlayacaksınız'',sonrada,ister kendinize KÜRT-ALEVİ deyin,ne derseniz deyin,BÖLGE HALKI SİZLERİ ASLA AFETMEYECEKTİR...yine kusura bakmayın ama birde lütfen bize ALEVİLİK dersi vermeye kalkmayın...
Yine belirtelim ki,ULU ÖNDERİMİZ ATATÜRK'ün sözleri,bu günler de,diğer ırkçı anlayıştaki,PARTİLERİN,DERNEKLERİN,VAKIFLARIN,SEND İKALARIN ve her türlü siyasi anlayışlarda olduğu gibi,CIA atarfından kurulduğu artık kesinlik kazanan,MHP ve diğer versiyonları tarafından farklı şekilde halka lanse edilmeye çalışılan sözleri yani,
-NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
-BİR TÜRK DÜNYAYA BEDELDİR
sözleri,HER ANLAMDA İSPATLANMIŞ VE EVERENSEL DEĞER KAZANMIŞ insanlığın kurtuluşunun bu kültürle olacağını belirtmek için söylemiştir...
Mesala,
-BÜTÜN DÜNYA İŞÇİLERİ BİRLEŞİN diyen,DÜŞÜNCE ÖNDERİMİZ LENİN için RUSLARAMI KIZACAĞIZ,
-EMPERYALİSTLER İÇİN,BAKMAYIN BUNLARIN PALAVRASINA,BUNLAR KAĞITTAN KAPLANDIR diyen,DÜŞÜNCE ÖNDERİMİZ MAO için ÇİNLİLEREMİ KIZACAĞIZ...
Nitekim,ATATÜRK'ÜN,LENİNİN,MAO'NUN dediklerini uygulamayanların halleri meydan da,diğer dini önderlerimizin ULU SÖZLERİNİDE daha tekrarlamadık...
Elbetteki bu sözleri söyleyen önderlerimiz bir başka kültürleri aşağılamak,hakir görmek,yok saymak vs...gibi amaçlarla söylemediler ve eğer diğer kültürlerde bu anlamda önderler ve sözleri varsa adlarını anmak,sözlerini söylemek ve insanlık adına tekrarlamak biz ALEVİLERİN temel görevidir diyor,yine ÜNLÜ OZANIMIZIN,YANİ AŞIK MAHSUNİ ŞERİFİN bir sözüyle bu yazımızı bitiriyoruz...
DAĞILIR ORDULAR KALKAR MAHKEME,İNSANLIK ADINA ERDİĞİ ZAMAN...
Saygılarımla...
Bektaş ÇELEBİ
burakyılmaz 24.12.2005, 12:40 Öncelikle Bektaş ÇELEBİ büyüğüme saygılarımı sunarım, benim yazacağım şeyleri kendisi önce yazarak (ve aslında daha güzel dile getirerek) konuyu iyi bir şekilde dile getirmiş.Ben bazı eklemelerde bulunmak istiyorum.Önce ırk ayrımcılığı nedir onu açığa çıkaralım;
Bireylerin, toplumsal kümelerin veya toplumların ırk özelliklerinden dolayı eşit olmayan işlemler karşısında bırakılmaları, ayrı tutulmaları, dışlanmaları, sınırlandırılmaları veya üstün tutulmaları.(kaynak:TDK sözlüğü)Ve şimdi
ırkçılık ne anlama geliyor onada bir gözatalım,
İnsanların toplumsal özelliklerini biyolojik, ırksal özelliklerine indirgeyerek bir ırkın başka ırklara üstün olduğunu öne süren öğreti:(kaynak:TDK sözlüğü)
Ben yazdığım yazılarda kelime anlamı ile ırkçılık yapmadım, fakat kelime anlamı ile dini yönden ait olduğum gruba iftiralar atıldı.O yalanları söyleyenler bunları rastgele öğrenmediler illaki.Kendi yetiştikleri kültürde, kadının elini dahi sıkmayan, tokalaştıktan sonra gidip abdest tazelyen insanların, Alevi eşitlikçiliği karşısında böyle iftiralara başvurması bana şaşırtıcı gelmedi.Beni asıl şaşırtan bunları dile getirdiğimde nedenini hala anlıyamadığım biçimde kendi toplumumdan tepki almak ve ırkçılık suçlaması ile karşılaşmak oldu.Bugün Kürtlerin yaptığı bir çok ahlakdışı eylemin eleştirilmesi Kürt düşmanlığı suçlaması ile karşılaşılmasına sebep oluyor.Irak'ta, Felluce de en büyük zulümü yapanların amerika tarafından oraya götürülen kürt zavita milislerinin olduğu, kadın çoluk çocuk demeden vahşice katliam yaptıkları gerçeğini, kürt entellüektellerin konu grup haklarına gelince şahin kesilip en ufak eleştiriyi dahi kabul etmeden, terör yolunu dahi meşru görüp-, kendi isteklerini empoze ettirmeye çalıştıklarını, parlementoda 120 küsur milletvekili olan kürtlerin neden bu hırsı toprak reformu konusunda, ağalık düzenine karşı göstermediğini, bugün ülkemizde yaşanan bir çok olayda sanki başka ülkenin vatandaşıymış gibi, fırsat bu fırsat ne koparsam kardır mantığı ile hareket ettiklerini, küresel emperyalizme karşı tepkilerinin fısıltı ama kendi ülkelerinin sorunlarında neden bas bas bağırdıklarını merak ettiğimde ben yine kürt düşmanı, ırkçı olarak yaftalanıyorsam bu sadece karşımdakli insanların beni anlamamak istediklerinden ileri gelir diye düşünüyorum.Yoksa eşitlikçi ve özgürlükçü olarak her toplumun kendi tekamül sürecini aştıktan sonra beraber kardeşçe yarınlara güvenli bakmasından başka istediğim bir şey yok.SON SÖZ:Artık problemleri halının altına silkelemekle görmemezlikten gelmemeliyiz.
Öncelikle Bektaş ÇELEBİ büyüğüme saygılarımı sunarım, benim yazacağım şeyleri kendisi önce yazarak (ve aslında daha güzel dile getirerek) konuyu iyi bir şekilde dile getirmiş.Ben bazı eklemelerde bulunmak istiyorum.Önce ırk ayrımcılığı nedir onu açığa çıkaralım;
Bireylerin, toplumsal kümelerin veya toplumların ırk özelliklerinden dolayı eşit olmayan işlemler karşısında bırakılmaları, ayrı tutulmaları, dışlanmaları, sınırlandırılmaları veya üstün tutulmaları.(kaynak:TDK sözlüğü)Ve şimdi
ırkçılık ne anlama geliyor onada bir gözatalım,
İnsanların toplumsal özelliklerini biyolojik, ırksal özelliklerine indirgeyerek bir ırkın başka ırklara üstün olduğunu öne süren öğreti:(kaynak:TDK sözlüğü)
Ben yazdığım yazılarda kelime anlamı ile ırkçılık yapmadım, fakat kelime anlamı ile dini yönden ait olduğum gruba iftiralar atıldı.O yalanları söyleyenler bunları rastgele öğrenmediler illaki.Kendi yetiştikleri kültürde, kadının elini dahi sıkmayan, tokalaştıktan sonra gidip abdest tazelyen insanların, Alevi eşitlikçiliği karşısında böyle iftiralara başvurması bana şaşırtıcı gelmedi.Beni asıl şaşırtan bunları dile getirdiğimde nedenini hala anlıyamadığım biçimde kendi toplumumdan tepki almak ve ırkçılık suçlaması ile karşılaşmak oldu.Bugün Kürtlerin yaptığı bir çok ahlakdışı eylemin eleştirilmesi Kürt düşmanlığı suçlaması ile karşılaşılmasına sebep oluyor.Irak'ta, Felluce de en büyük zulümü yapanların amerika tarafından oraya götürülen kürt zavita milislerinin olduğu, kadın çoluk çocuk demeden vahşice katliam yaptıkları gerçeğini, kürt entellüektellerin konu grup haklarına gelince şahin kesilip en ufak eleştiriyi dahi kabul etmeden, terör yolunu dahi meşru görüp-, kendi isteklerini empoze ettirmeye çalıştıklarını, parlementoda 120 küsur milletvekili olan kürtlerin neden bu hırsı toprak reformu konusunda, ağalık düzenine karşı göstermediğini, bugün ülkemizde yaşanan bir çok olayda sanki başka ülkenin vatandaşıymış gibi, fırsat bu fırsat ne koparsam kardır mantığı ile hareket ettiklerini, küresel emperyalizme karşı tepkilerinin fısıltı ama kendi ülkelerinin sorunlarında neden bas bas bağırdıklarını merak ettiğimde ben yine kürt düşmanı, ırkçı olarak yaftalanıyorsam bu sadece karşımdakli insanların beni anlamamak istediklerinden ileri gelir diye düşünüyorum.Yoksa eşitlikçi ve özgürlükçü olarak her toplumun kendi tekamül sürecini aştıktan sonra beraber kardeşçe yarınlara güvenli bakmasından başka istediğim bir şey yok.SON SÖZ:Artık problemleri halının altına silkelemekle görmemezlikten gelmemeliyiz.
Bir de bu var. Sanki "mum söndü"yü Kürtler uydurdu. Sanki memlekette şeriatçı olan sadece Kürtler var. Sanki Alevi düşmanlığını sadece Kürtler yapıyor gibi atılıp tutuluyor. Konya'daki Türk şeriatçılığı görmezden gelinir. Çorum'daki Türk Alevi düşmanlığı, hatta katliamı görmezden gelinir. Bütün suç, torlanıp toplanıp uydurulup bir ırka mal edilir. Ondan sonra "Ben ırkçı değilim.", "Ben bilmemne değilim." Oldu. Peki.
burakyılmaz 24.12.2005, 13:00 Bir de bu var. Sanki "mum söndü"yü Kürtler uydurdu. Sanki memlekette şeriatçı olan sadece Kürtler var. Sanki Alevi düşmanlığını sadece Kürtler yapıyor gibi atılıp tutuluyor. Konya'daki Türk şeriatçılığı görmezden gelinir. Çorum'daki Türk Alevi düşmanlığı, hatta katliamı görmezden gelinir. Bütün suç, torlanıp toplanıp uydurulup bir ırka mal edilir. Ondan sonra "Ben ırkçı değilim.", "Ben bilmemne değilim." Oldu. Peki.
Meselnenin o yönüde var tabiki.Bunu kimsenin reddettiğide yok.Ben hala sorduğum sorulara cevap alamadım.Okadar...
Meselnenin o yönüde var tabiki.Bunu kimsenin reddettiğide yok.Ben hala sorduğum sorulara cevap alamadım.Okadar...
Ben sorup da cevap alamadığınız hiçbirşey görmedim. Siz cevap alamadığınızı düşünüyorsanız; tekrar sorun, tekrar cevaplandıralım. Ömrümüz zaten benzer şeyleri cevaplamakla geçti bu forumda. Belki 500. defa aynı filmi seyrediyoruz. Buyrun, sizi de cevaplandıralım.
burakyılmaz 24.12.2005, 13:28 ayrıca ben kürt ırkçılığı da yapmıyorum.En azından kafamı bazı kavramlarla kilitlemedim.
Sevgili Arkadaslar,
Durup dururken bu irkcilik tartismasi neden basladi anlamadim.
Galiba birileri irkci ve fasist bulamayinca, burada irkci ve fasist yaratma amaci tasiyor.
Aleviler yillarca irkcilara ve seriatcilara karsi mücadele ettiler.Etmeyede devam edecekler.Cünkü insan ayirimciligindan en cok zarar gören toplumlardan biridir.
Yillarca irkcilara karsi mücadele eden insanlar neden simdi saf degistirsinler.
Daha dogrusu bu forumda T... irkcisi yok.Eger T... irkcilari ile tartismak isteniyorsa ilan verin,foruma üye olsunlar onlarla bu tartismalari devam ettirin.
Buradaki üyelerin yazilarindan manalar cikarip irkci ilan edilmesine gerek yok.
Ayrica bu forumdaki üyelerin büyük cogunlugu yurtdisindan katiliyor.Yani irkcilarladan zarar gören ve her zaman onlara karsi mücadele eden kisiler.
Irkci tartismalarini baslatan kisilere baktigimiz zaman,ya forumdan ayrilmis ya da banlanmis.Oysa onlarin baslattiklari tartisma aylarca devam ediyor.Ya da yeni basliklarla konu gündemde tutuluyor.Aynen bu baslikta oldugu gibi.
Artik "öküz altinda buzagi aramak"tan vazgecin.
ayrıca ben kürt ırkçılığı da yapmıyorum.En azından kafamı bazı kavramlarla kilitlemedim.
Evet. Beklenen şeyler bunlar. Bu başlık altında Kürt ırkçılığı yapan, kokan, ima eden, anımsatan somut bir yazı gösterebilir misiniz lütfen. Dedikya izledik bu filmi. Az sonra sizin aleyhinize görüş belirten tüm üyeler "Kürtçü" ilan edilirse de şaşırmayacağım. Anlamadığınız noktalardan biri de bu. Sizin gibi olaya ırk temelinden bakmayan, kendi gördüğü bir iki örnekten yola çıkıp başka ırkları toptan yargılama yolunu tercih etmeyen herkes karşı ırkın taraftarı değil. Herkes dünyaya Türk/Kürt/Arap/Çerkes çerçevesinden bakmak zorunda değil. Bunu anlamaya çalışın.
Sevgili Arkadaslar,
Durup dururken bu irkcilik tartismasi neden basladi anlamadim.
Galiba birileri irkci ve fasist bulamayinca, burada irkci ve fasist yaratma amaci tasiyor.
Aleviler yillarca irkcilara ve seriatcilara karsi mücadele ettiler.Etmeyede devam edecekler.Cünkü insan ayirimciligindan en cok zarar gören toplumlardan biridir.
Yillarca irkcilara karsi mücadele eden insanlar neden simdi saf degistirsinler.
Daha dogrusu bu forumda T... irkcisi yok.Eger T... irkcilari ile tartismak isteniyorsa ilan verin,foruma üye olsunlar onlarla bu tartismalari devam ettirin.
Buradaki üyelerin yazilarindan manalar cikarip irkci ilan edilmesine gerek yok.
Ayrica bu forumdaki üyelerin büyük cogunlugu yurtdisindan katiliyor.Yani irkcilarladan zarar gören ve her zaman onlara karsi mücadele eden kisiler.
Irkci tartismalarini baslatan kisilere baktigimiz zaman,ya forumdan ayrilmis ya da banlanmis.Oysa onlarin baslattiklari tartisma aylarca devam ediyor.Ya da yeni basliklarla konu gündemde tutuluyor.Aynen bu baslikta oldugu gibi.
Artik "öküz altinda buzagi aramak"tan vazgecin.
Ercan Bey. Yapmayın böyle şeyler. Bu forumda kimlerin, nelerin olduğunu hepimiz biliyoruz. Bir forumda "Kürtlerin Alevi katliamı." tarzı başlıklar açılıp; "Kürtler Alevileri sevmez.", "Kürtler şeriatçıdır.", "Zazalar çok küfrederler.", "Türkler fırsatını buldun mu affetmezler.", "Hindular her zaman inek çalarlar." türünden yazı yazılıyorsa orada ırkçılık var demektir. Bir iki örnekten yola çıkarak toplulukları ırk bazında yargılamanın, hükümler vermenin adı ırkçılıktır. Ve bu politika ülkemizin heryerinde olduğu gibi bu forumda da kendisini gösteriyor arada sırada. Bu forumda tutmayacaktır tabi. Alevi forumu olduğu için. Ama tutmamasının sebebi verilen çağdaş, ilerici tepkilerdir. Beklentinizi ve anlatmak istediğinizi tam olarak anlayamadım. Irkçılık ve ırkçılara karşı verilen bu tepkiyi mi aşırı buluyorsunuz? Buradaki sorun nedir?
burakyılmaz 24.12.2005, 13:44 Herkes kendisinden sorumludur.Bu ırkçılık suçlaması ve atrtışması bambaşka yerlere gidiyor.Ben bunu istemiyorum.Anlamıyorum Aleviler sisteme entegre olamamak için özel bir çaba sarfediyor ve en azından bunuda başarıp yine itilmişi oynamak bizim insanımızın (insanımızın rantını yiyenlerin) işine geliyor.Sözüm meclisten dışarı burada yazı yaznları kastetmedim.Anlamak isteyen anladı bence...
Herkes kendisinden sorumludur.Bu ırkçılık suçlaması ve atrtışması bambaşka yerlere gidiyor.Ben bunu istemiyorum.Anlamıyorum Aleviler sisteme entegre olamamak için özel bir çaba sarfediyor ve en azından bunuda başarıp yine itilmişi oynamak bizim insanımızın (insanımızın rantını yiyenlerin) işine geliyor.Sözüm meclisten dışarı burada yazı yaznları kastetmedim.Anlamak isteyen anladı bence...
Alevilerin sisteme entegre olmasından kasıt nedir? Bizim doğrularımız var. Eğer bu doğrularla sistem uyuşmuyorsa; sisteme entegre olmak için doğrularımızdan vazgeçecek değiliz. Tarih insanlığın eseridir. Ve sistemleri insanlar yaratır. Sistemin doğru olmadığını düşünüyorsan çözüm doğrularindan vazgeçip sisteme entegre olmak değil; sistemi doğru hale getirmeye çalışmaktır. Sisteme entegre olmama suçlamasını onurla kabul ediyorum ve sistemin bize entegre olmasını talep ediyorum :p
Ercan Bey. Yapmayın böyle şeyler. Bu forumda kimlerin, nelerin olduğunu hepimiz biliyoruz. Bir forumda "Kürtlerin Alevi katliamı." tarzı başlıklar açılıp; "Kürtler Alevileri sevmez.", "Kürtler şeriatçıdır.", "Zazalar çok küfrederler.", "Türkler fırsatını buldun mu affetmezler.", "Hindular her zaman inek çalarlar." türünden yazı yazılıyorsa orada ırkçılık var demektir. Bir iki örnekten yola çıkarak toplulukları ırk bazında yargılamanın, hükümler vermenin adı ırkçılıktır. Ve bu politika ülkemizin heryerinde olduğu gibi bu forumda da kendisini gösteriyor arada sırada. Bu forumda tutmayacaktır tabi. Alevi forumu olduğu için. Ama tutmamasının sebebi verilen çağdaş, ilerici tepkilerdir. Beklentinizi ve anlatmak istediğinizi tam olarak anlayamadım. Irkçılık ve ırkçılara karşı verilen bu tepkiyi mi aşırı buluyorsunuz? Buradaki sorun nedir?
"Kürtler Alevileri sevmezler" baslikli yaziyi Özgentürk nick adli kisi acmis ve banlanmis.
"Kürtlerin alevi katliami"baslikli yaziyi Erdalnet nick adli kisi acmis ve ortaliktan kaybolmus.
Oysa onlarin actigi konu aylarca devam etmis.
Irkcilara karsi verilen tepkiyi asiri bulmuyorum.Ayni tepkiyi bende gösteriyorum.
Gereksiz yere irkci tartismalari baslatip,Bu forumda T... irkcisi yaratilmak istendiginden bahsediyorum.
izmirksk 24.12.2005, 15:10 Bir de bu var. Sanki "mum söndü"yü Kürtler uydurdu. Sanki memlekette şeriatçı olan sadece Kürtler var. Sanki Alevi düşmanlığını sadece Kürtler yapıyor gibi atılıp tutuluyor. Konya'daki Türk şeriatçılığı görmezden gelinir. Çorum'daki Türk Alevi düşmanlığı, hatta katliamı görmezden gelinir. Bütün suç, torlanıp toplanıp uydurulup bir ırka mal edilir. Ondan sonra "Ben ırkçı değilim.", "Ben bilmemne değilim." Oldu. Peki.
çok güzel bir şekilde özetlemişsin
ya onları uyduran ve alevilere saldıran türkler değilde kürtler olsa idi
kürt düşmanlığı ne hale gelirdi
neyse düşünmesi bile korkunç
burakyılmaz 24.12.2005, 15:46 Kürt düşmanı olmakla suçlanmak beraberinde sünni -türklerin yaptığı bütün mezalimi onaylamak anlamına geliyor.Peki ben bunu onaylıyormuyum?Hayır!Benim karşı olduğum ve hep karşı olacağım nokta (yurtdışında yaşayan ve yazın buraya 1 aylığına gelip yorum yapanlar karşı çıkabilir) ülkemizde yaşayan 20 milyon alevinin yarınının ne olacağını düşünmeden o kadar insanı alakaları dahi olmadıkları siyasi konularda tarafgir hale getirmeye çalışan, toplumda Alevileri taraf tutmaya mecbur bırakıp sonra o insanların çektikleri sıkıntıları umursamadan yönünü manipüle edebileceği başka gruplara çevirenlerin bugün yine çeşitli şekilde toplumumuzu karıştırmaya yeltenmeleri.Evet kürt sorunu hakkında yorumlarda bulundum, çünkü bugün emperyalist güçlerin yeni piyonu -ne yazık ki kürtler- tıpkı 80 öncesi dönemde solcu ve ülkücülerin piyon oldukları gibi.Kendi akrabalarımdan hatırlıyorum, sınıfsal açıdan ve belkide daha önemlisi eşyanın tabiatı açısından hiç bir zaman muhattap olmayacakları konularda insanımız öcü yapıldı.Bunda devletin kabahati yok mu?illaki var.bugün pozitif sünni ayrımcılıktan sözedebiliyoruz.Aleviler kendi kimliklerini açıkladıklarında creeters muamelesi görebiliyorlar, bazıları mason teşkilatı imişiz gibi sanki gizli yapılanmamızın olduğunu zannedebiliyorlar.Burada sayamayacağım yüzlerce örnek...Benim dile getirdiğim bu görüştür.Bunları dile getirdim diye nasıl ki türk düşmanı olmuyorsam dile getirdiğim kürtlere ilişkin görüşlerlede kürt düşmanı olmuyorum.Bugün, yurtdışındaki bir grup kaynak, özellikle almanyadaki bazı enstitüler Yine sistemik biçimde alevi toplumunu manipüle etmeye ç.alışıyor, benim ''sisteme entegre'' olmakla kastım buna engel olabilecek mekanizmaları harekete geçirmektir.Bugün alevi toplumu tekrar bölücü bir saldırı ile başbaşa, aleviler inanç unsurunun tamamen dışlandığı bir şekilde, ne olursan ol gel, tarzında ticari bir meta haline getirilmeye çalışılıyor, o zaman soruyorum, neden alevi olunmayıp alevi doğuluyor?Aleviliği nedenini anlamadığım biçimde tarih öncesi dönemlere kadar geriye götürenler, tıpkı amerikada olduğu gibi, mevleviler tarzında, turistlerin önünde fırıldak gibi döndüren zihniyette görülebileceği gibi neden modern yaşama aleviliği bir sos gibi katma gayesi içindeler?Veya neden sürekli aleviliğin etnik kimliğini sorguluyorlar?Bir ülkede hem kürtçü hem şeriatçı kesim neden bu toplumla bu kadar yakından ilgili?Bugün alevileri bölüp parçalamakta mahir olan almanya neen aynı ilgiyi cemalettin kaplana gösteriyor?neden aynı almanya pkk'yı da yıllarca besledi?Son nokta:artık kullanılmaktan vazgeçmeliyiz.Sorun ırkçılık veya ayrımcılık değil.Bu toplumun manipüle edilip yönlendirilmesi sorunu.
Bir de bu var. Sanki "mum söndü"yü Kürtler uydurdu. Sanki memlekette şeriatçı olan sadece Kürtler var. Sanki Alevi düşmanlığını sadece Kürtler yapıyor gibi atılıp tutuluyor. Konya'daki Türk şeriatçılığı görmezden gelinir. Çorum'daki Türk Alevi düşmanlığı, hatta katliamı görmezden gelinir. Bütün suç, torlanıp toplanıp uydurulup bir ırka mal edilir. Ondan sonra "Ben ırkçı değilim.", "Ben bilmemne değilim." Oldu. Peki.
Bu yazdiklarinizin Sayin Bektas Celebi ve Burakyilmaz´in yazilari ile ne alakasi var.Yazilara göre degil,önyargilarla cevap veriyorsunuz.
Yukaridaki yazilarda irkciligin ne alakasi var
seyyahname 24.12.2005, 17:48 kürt teodolojilerine karşı yorum yapacak adam aranıyorsa bu rolü ben üstlenebilirim son 5 yılda yaptığım tüm incelemerle ve mardinden diyarbakıra vandan hakkariye yaptığım gezilerle oradaki yaşadıklarımla burada kürt karşıtı alevi milliyetçisi rolünü çok rahat üstlenebilirim. adam gibi bilimsel ciddi anlamda konusunda hakim okumuş okumak yetmez araştırmış araştırma yetmez gidip yerinde yaşamış yaşamk yetmez bunlkarı belgelemiş ve halka mal etmiş şekilde tartışılacaksa hodri meydan siyasal kürt milliyetçiliğinden kürt toplumun sünni inacı ile alevilere karşı bakışlarına kadar her konuda...
başlığı açtın getir devamını tartışalım hatta ben sana konu vereyim...
kürtçü siyasal söylevler ile başlayalım savunduğun tüm söylevleri yaz kürtlerin bir toplum olduğundan başla hatta sonra bana çık kürt edebiyatından kürt dil biliminden örnekler ver toplumun yaşadığı yerlerden mimari örnekler göster sözde oluşturulumuş bölge haritasının tarihçesini ve nedenlerini anlat..
hepsinden çık güneydoğuda süni inanışa göre biçimlenmiş 7 alevi yada gayri müslim öldürürsen cennete gidersin dedikodularının çıkış noktalarına gel suriyede alevilerin kürtleri kabul edip içlerine aldıktan ve destek olduktan sonra sonra nasıl bir virüs gibi suriyeyi karıştırdıklarını anlat suriyedeki o dönemdeki yönetiminin kürtleri kamplara bölündürülüp şehir dışına çıkartıldıklarına gel oradan ırak iran savaşı başlangıcına gelip gidip bize köy alanları verin diyerek yalvaran aşiret reislerine gel günümüze kadar bu aşiretlerin kuzey ırakta neler yaptıklarını anlat dhkpc ve pkk ortak eylem kararı aldıktan sonra özellikle alevi kökenli gerilların dağda nasıl ispiyonlarla öldürüldüklerine gel türkiyede kıçınız tutuştuğunda zazalarda kürttür yalanıyla nasıl yer edinmeye çalıştıklarını anlat türkiyedeki siayasal yapılanmada kürtleri adam yerine koyup destekleyen alevi toplumuna kürtlerin ne kadar yalanlar söylerek sürekli arkadan bıçakladığını kendi çıkarları uğruna sosyalist siyasal söylevleri nasıl söylediklerine ama kürt milleyetçiliği yaparak mafyalaşarak ilk önce alevi kökenli işadamlarından haraç istediklerine gel..
yazmaya devam edesem bu konular bitmez bu konuların hangisi hakkında bilgilisin görelim alevilerde biraz akıllı olup artık kürtlerin hz. muhammetin dediğini yaptıklarını kuzu postu giymiş kurt olduklarının farkına varsınlar ha ama bu söylemim siyasal kürtçüler için geçerli güneydoğunda bu siyasal söylemciler yüzünden sıkıntılar çeken okuyamıyan gerçi okumaları siyasal kürtçülerin işine gelmez ne kadar cahil o kadar iyi siyasal kürtçüler okadar bunları kullancak hadi bakalım güzel kardeşim başlık açmak kolay bunların hepsini cevaplada görelim ne kadar yoksulluk içinde çıkış yolu arayan aşiret sistemiyle düzenli şiddet gören cahil bırakılıp kendi siyasal düşüncülerine kurban edilen kürtlerdenmi bahsedeceksin yoksa bunları yapan siyasal kürtçüleri ne kadar anlatacaksın inan çok merak ettim...
cihan24xx 24.12.2005, 18:54 merak ettim nerelisin sen ????almanca biliyormusan eger seninle bu konu hakkinda almanca cevab vermek istiyorum
burakyılmaz 24.12.2005, 20:41 Burada konu ırkçılık zaten olamaz.Irk ve ırkçılık kavramalrı batıya özgü tanımlamalar.Ve bu ırkçılık suçlamasına en çok maruz kalan bnim gibi binlerce milyonlarca alevi var.Eleştirileri getirenler yurtdışında belli ölçüde ülkemizden soyutlanarak yaşayan aleviler.Onların farkında olmadıkları şeyde bizim başımıza gelen yaşadığımız şeyler.Tunceli li insanlar kendilerini kürt görme hakkı vardır, tamam kabul ediyorum.Fakat kürtlere yönelen her eleştriyi neden hemen öne çıkıp göğüslüyorlar onu anlamıyorum.Irkçılık yapmak ayrı bir şey, dağdaki teröristleri sahiplenip milyonlarca insanı töhmet altında bırakmak ayrı bir şey.Alevilerin kendilerini toplumsal sistemlerden -dışlayarak- kendi kendilerine muhalefet etmek istemeleri bugüne kadar toplumumuza hep kaybettirdi.Bugün köy hizmetlerinden tutun, ekonomik güce kadar her alanda...Bunda sünni çoğunluk ile aramızdaki güven bunalımının hiç mi etkisi olmadı?Oldu tabiki hala var.Ve aleviler bu şüphelerinde son derece haklılar.İşte burada çok hassas bir nokta ortaya çıkıyor.Aleviler kendi isteklerini toplumsal kanallardan (s.t.k.-ekonomik güç-siyasi hak istenci) dile getirmek yerine, 3-5 çapulcunun arkasından gidiyor.Kendisini sömürtüyor.Diyanet işleri ile ilgili problemlerinden tutun...Bakın, ülkemizin çok güzide(!) dışişleri bakanının karısı türban yüzünden kendi devleti ile mahkemelikken kocasının mahkemede savunma tarafının başında olmasında beis görmüyor.Bilmem anlatabildimmi?Ama alevi toplumunda böyle refleksler yok.Bakın mesela ben bildim bileli her alevi gider oyunu CHP'ye verir.Seçimden bir ay önce köylere gelirler, işte türban, laiklik, şeriat aynı teranelerle oyu alırlar sonra kimse kusura bakmasın -kıçımıza tekmeyi yeriz-seçimden iki saat sonra ne alevilik kalır, ne şeriat.Efendiler aldıkları oya bakıp nsıl daha güzel soygun yaparız onu düşünürler.İşte bu noktada benim karşı olduğum şey.Bunları artık aşmamaız gerekiyor.Artık aleviler kronik muhalefet olmak rolünden kurtulsun.Terör örgütleri ve dış güçlerin tahrikine kapılmasın ve kendilerini -salak bir oy deposu- şeklinde kullandırtmasınlar.Bunları dile getirmek ile ırkçı olunuyorsa kabul ediyorum ben ırkçıyım.Ama ne ırkçısıyım onuda bilmiyorum.
izmirksk 24.12.2005, 21:04 kürt teodolojilerine karşı yorum yapacak adam aranıyorsa bu rolü ben üstlenebilirim son 5 yılda yaptığım tüm incelemerle ve mardinden diyarbakıra vandan hakkariye yaptığım gezilerle oradaki yaşadıklarımla burada kürt karşıtı alevi milliyetçisi rolünü çok rahat üstlenebilirim. adam gibi bilimsel ciddi anlamda konusunda hakim okumuş okumak yetmez araştırmış araştırma yetmez gidip yerinde yaşamış yaşamk yetmez bunlkarı belgelemiş ve halka mal etmiş şekilde tartışılacaksa hodri meydan siyasal kürt milliyetçiliğinden kürt toplumun sünni inacı ile alevilere karşı bakışlarına kadar her konuda...
başlığı açtın getir devamını tartışalım hatta ben sana konu vereyim...
kürtçü siyasal söylevler ile başlayalım savunduğun tüm söylevleri yaz kürtlerin bir toplum olduğundan başla hatta sonra bana çık kürt edebiyatından kürt dil biliminden örnekler ver toplumun yaşadığı yerlerden mimari örnekler göster sözde oluşturulumuş bölge haritasının tarihçesini ve nedenlerini anlat..
hepsinden çık güneydoğuda süni inanışa göre biçimlenmiş 7 alevi yada gayri müslim öldürürsen cennete gidersin dedikodularının çıkış noktalarına gel suriyede alevilerin kürtleri kabul edip içlerine aldıktan ve destek olduktan sonra sonra nasıl bir virüs gibi suriyeyi karıştırdıklarını anlat suriyedeki o dönemdeki yönetiminin kürtleri kamplara bölündürülüp şehir dışına çıkartıldıklarına gel oradan ırak iran savaşı başlangıcına gelip gidip bize köy alanları verin diyerek yalvaran aşiret reislerine gel günümüze kadar bu aşiretlerin kuzey ırakta neler yaptıklarını anlat dhkpc ve pkk ortak eylem kararı aldıktan sonra özellikle alevi kökenli gerilların dağda nasıl ispiyonlarla öldürüldüklerine gel türkiyede kıçınız tutuştuğunda zazalarda kürttür yalanıyla nasıl yer edinmeye çalıştıklarını anlat türkiyedeki siayasal yapılanmada kürtleri adam yerine koyup destekleyen alevi toplumuna kürtlerin ne kadar yalanlar söylerek sürekli arkadan bıçakladığını kendi çıkarları uğruna sosyalist siyasal söylevleri nasıl söylediklerine ama kürt milleyetçiliği yaparak mafyalaşarak ilk önce alevi kökenli işadamlarından haraç istediklerine gel..
yazmaya devam edesem bu konular bitmez bu konuların hangisi hakkında bilgilisin görelim alevilerde biraz akıllı olup artık kürtlerin hz. muhammetin dediğini yaptıklarını kuzu postu giymiş kurt olduklarının farkına varsınlar ha ama bu söylemim siyasal kürtçüler için geçerli güneydoğunda bu siyasal söylemciler yüzünden sıkıntılar çeken okuyamıyan gerçi okumaları siyasal kürtçülerin işine gelmez ne kadar cahil o kadar iyi siyasal kürtçüler okadar bunları kullancak hadi bakalım güzel kardeşim başlık açmak kolay bunların hepsini cevaplada görelim ne kadar yoksulluk içinde çıkış yolu arayan aşiret sistemiyle düzenli şiddet gören cahil bırakılıp kendi siyasal düşüncülerine kurban edilen kürtlerdenmi bahsedeceksin yoksa bunları yapan siyasal kürtçüleri ne kadar anlatacaksın inan çok merak ettim...
çok zor bir rol üstlendin.madem istiyorsun tartışalım.bu forumda açılan başlıklar kürtlerin alevileri sevmediği ,sözde katliam yaptıkları vb...
bunlar düpedüz ırkçılıktır.bir millet bütün fertleri ile iyi olmaz bütün fertler ile kötü olmaz.kaldıki iyilik kötülük kişiden kişiye görede değişir.
biz burada ırkçılığa karşı mücadele ediyoruz.
eğer bütün kürtlere düşman isen hepsinin böyle olduğunu göster bakalım.
Burada konu ırkçılık zaten olamaz.Irk ve ırkçılık kavramalrı batıya özgü tanımlamalar.Ve bu ırkçılık suçlamasına en çok maruz kalan bnim gibi binlerce milyonlarca alevi var.Eleştirileri getirenler yurtdışında belli ölçüde ülkemizden soyutlanarak yaşayan aleviler.Onların farkında olmadıkları şeyde bizim başımıza gelen yaşadığımız şeyler.Tunceli li insanlar kendilerini kürt görme hakkı vardır, tamam kabul ediyorum.Fakat kürtlere yönelen her eleştriyi neden hemen öne çıkıp göğüslüyorlar onu anlamıyorum.Irkçılık yapmak ayrı bir şey, dağdaki teröristleri sahiplenip milyonlarca insanı töhmet altında bırakmak ayrı bir şey.Alevilerin kendilerini toplumsal sistemlerden -dışlayarak- kendi kendilerine muhalefet etmek istemeleri bugüne kadar toplumumuza hep kaybettirdi.Bugün köy hizmetlerinden tutun, ekonomik güce kadar her alanda...Bunda sünni çoğunluk ile aramızdaki güven bunalımının hiç mi etkisi olmadı?Oldu tabiki hala var.Ve aleviler bu şüphelerinde son derece haklılar.İşte burada çok hassas bir nokta ortaya çıkıyor.Aleviler kendi isteklerini toplumsal kanallardan (s.t.k.-ekonomik güç-siyasi hak istenci) dile getirmek yerine, 3-5 çapulcunun arkasından gidiyor.Kendisini sömürtüyor.Diyanet işleri ile ilgili problemlerinden tutun...Bakın, ülkemizin çok güzide(!) dışişleri bakanının karısı türban yüzünden kendi devleti ile mahkemelikken kocasının mahkemede savunma tarafının başında olmasında beis görmüyor.Bilmem anlatabildimmi?Ama alevi toplumunda böyle refleksler yok.Bakın mesela ben bildim bileli her alevi gider oyunu CHP'ye verir.Seçimden bir ay önce köylere gelirler, işte türban, laiklik, şeriat aynı teranelerle oyu alırlar sonra kimse kusura bakmasın -kıçımıza tekmeyi yeriz-seçimden iki saat sonra ne alevilik kalır, ne şeriat.Efendiler aldıkları oya bakıp nsıl daha güzel soygun yaparız onu düşünürler.İşte bu noktada benim karşı olduğum şey.Bunları artık aşmamaız gerekiyor.Artık aleviler kronik muhalefet olmak rolünden kurtulsun.Terör örgütleri ve dış güçlerin tahrikine kapılmasın ve kendilerini -salak bir oy deposu- şeklinde kullandırtmasınlar.Bunları dile getirmek ile ırkçı olunuyorsa kabul ediyorum ben ırkçıyım.Ama ne ırkçısıyım onuda bilmiyorum.
Sevgili BurakYılmaz insanlar kendi kendine ben ırkçıyım demezler milletimi seviyorum, ya da dış güçler milletimi yoketmek istiyor gibi sebepler üreterek ırkçılık yapabiliyorlar.
Ayrıca ırkçılık yapanları neden sadece avrupalılar eleştirsin ki herkes eleştirir senin fikirlerini ifade ettiğin yerlerde büyük çoğunluk avrupalı türkiyeliler ise eğer onlar tepki vermiştir.
Chp konusunda sonuna kadar haklısın ancak halk chp ye bir altenatifi bulamadı. Chp konusunda haklı olmana rağmen hemen sonraki cümlen "Aleviler Terör örgütleri ve dış güçlerin tahrikine kapılmasın" CHP terör örgütümü oldu şimdi de. Sen malesef kişisel bazı olyları genelliyorsun. Bir alevi dehapa da oy veriyo olabilir o onun fikridir. Tüm alevilere bunu söyleyemezsin ki, zaten oy oranları meydanda.
Sen terörist dediklerin ile masum vatandaşı bile ayırmaktan acizsin sanki. Kaldıki terör mü? hak/özgürlük mücadelesi mi? o tartışmalı. Sen terör dediğine göre Türkiye Cumhuriyetinde yerel dillerin daha yakın geçmişte serbestleştiğini bilmelisin. 1923 ten sonra dönem dönem Kürtçe sokakta konuşulmasın diye para cezaları dahi uygulandı.
Geçen gün TRT de bir belgesel vardı. Bulgaristandaki "soydaş"larımız la ilgili. Bulgar yöneiminin Türkçeyi yasaklamasını ağır bir şekilde eleştiriliyordu. Kısacası Türklere yapılan baskılar dillendiriliyordu. Şu anda Bulgaristan da Türkler iktidar ortağı oldu. Yani o sorunlar demokrasi ile çözüldü. Bizde ise daha yeni yeni Lazca, Zazaca, Kürtçe gibi anadoluda belkide Türklerden daha eski geçmişe sahip halkların dilleri serbestleşti. Ancak henüz tv ler açılmasına yeşi ışık yakılmadı.
Senden ricam Kürtleri bölücü olarak nitelerken, acaba neden bu yolu çare olarak benimsediklerini de düşün. Ve kendine sor, eğer bu ülkenin resmi dili Lazca olsaydı ve sende Türkçe konuşan bir vatandaş olarak kendi dilinin yasaklı olmasına çocuklarına öğretilmemesine ne derdin.
Ben burakyılmaz gibi düşünen birçok alevi olduğunu bizzat biliyorum. bunun en büyük sebebi medya nın yanlı programları yanlı görüşleridir. Kanaltürk ü izliyorsunuzdur haberlerini tartışma programlarına bakın ülkeyi sevme adına resmen ırkçılık yapılıyor. Hulki Cevizoğlu, Tuncay Özkan (emekli askerlerle birlikte), Gündüz Aktan.
Şemdinlide bir kitapçı bombalandı. TGRT nin ilk gün verdiği haberde terör örgütünün tahrikleri vs diye geçti. Tabii ki burakyılmaz gibi milyonlarca bilinçlenmemiş insanımız var bu görüşleri izleye izleye etkisinde kalmamak imkansız. Şemdinlide bombalanan kitapçının sahibi eğer suçluysa yakalarsın içeri atarsın, ancak gizli kapaklı oradaki insanları dağa göndermek isteyen ve tekrar daha fazla baskı kurmanın yollarını arayan "Derin Devlet" yine işbaşında. Mesela denir ki pkk diyarbakır cezaevinde kürt mnahkumlara yapılan insanlık dışı muamaleler nedeniyle kuruldu.
Tekrar belirteyim benim pkk nın yaptıklarını benimsediğim zannedilmesin. Silahlı mücadelenin her türlüsüne karşıyım. Ne devletin yurttaşına yaptığı ne de yurttaşın devlete karşı yaptığı düşünüp-taşınmadan kabullenilmelidir.
izmirksk 24.12.2005, 21:20 kürtleri adam yerine koyup destekleyen alevi toplumuna kürtlerin ne kadar yalanlar söylerek sürekli arkadan bıçakladığını kendi çıkarları uğruna sosyalist siyasal söylevleri nasıl söylediklerine ama kürt milleyetçiliği yaparak mafyalaşarak ilk önce alevi kökenli işadamlarından haraç istediklerine gel..
mafya dedinde aklıma geldi türkçülük üzerine kurulu ülkücü mafyadan da bahsedecek misin?ve türk milliyetçiliği yaparak kundaktaki bebeği alnından duvara yapıştıranlardan da bahsedeceksmisin.yoksa bunlara karşıyım geyiği ile konuyu sadece kürt düşmanlığı ile mi geçiştireceksin
yok eğer evet yapılmıştır bunlar dersen bütün bunlardan bahsedersen, genelleme ile bütün türkleride aynı kefeye koyacak mısın?
seyyahname 24.12.2005, 21:59 çok zor bir rol üstlendin.madem istiyorsun tartışalım.bu forumda açılan başlıklar kürtlerin alevileri sevmediği ,sözde katliam yaptıkları vb...
bunlar düpedüz ırkçılıktır.bir millet bütün fertleri ile iyi olmaz bütün fertler ile kötü olmaz.kaldıki iyilik kötülük kişiden kişiye görede değişir.
biz burada ırkçılığa karşı mücadele ediyoruz. eğer bütün kürtlere düşman isen hepsinin böyle olduğunu göster bakalım.
peki ozaman bu konuya şeyh sayit ten başlıyalım mı ??? belgeli resmi ve ciddi olarak bu konuları tartışıp belgeleyelim bu işin anahtarı çünkü alevileri ilgilendiren kısmı yada şu anda türkiyede yaşayan aleviler için özellikle şeyh sayit den bu güne kadar olan kısmı kaç sefer alevileri sırtından bıçaklamışlar kaç sefer yaptıkları dümenlerle bizim katledilmemize neden olmuşlar çıksın ortaya...
rockçı turna 24.12.2005, 22:05 Tunceli li insanlar kendilerini kürt görme hakkı vardır, tamam kabul ediyorum.Fakat kürtlere yönelen her eleştriyi neden hemen öne çıkıp göğüslüyorlar onu anlamıyorum.Irkçılık yapmak ayrı bir şey, dağdaki teröristleri sahiplenip milyonlarca insanı töhmet altında bırakmak ayrı bir şey.
kalınlaştırdıgım sözlerin yazılarındaki çelişkilerden sadece birisi. sen kendini türk olarak gören birisi olarak çorum da maraş ta alevileri katleden insanların türk kökenli oldugundan yola cıkarak; ''türkler alevileri sevmezler!!! hepsi faşisttir türklerin'' die bir konu acılsa nasıl bir cevap verirsin acaba?
bütün olarak bakıldıgında söylediklerinin bir kısmında haklı olsanda olayları genelleştirici tavrınla bütün dogrularını etkisiz hale getiryorsun.
ayrıca alevi-kürt ilişkisini incelerken bazı insanların kendilerini kürt alevisi olarak tanımladıgını göz ardı edemezsin. (ve her kürt te bölücü degildir!) yani şaafi kürtlerin o bahsettiin bilinen alevi düsmanlıgını bütün kürtlere mal edemezsin ki; bu konudan bahsederken de şaafi kürtlerin bir kısmı dersen hiç kimsenin sana bir sözü olmaz!!!
not; artık bu konu başlıgından nefret etmeye basladım!!! baydı artık! hep aynı şeyler.
seyyahname 24.12.2005, 22:07 bu arada ayrıca ben güneydoğuda kendi toplumunun aşiret sistemiyle ezdiği cahil bıralıp bu siyasal kürtçülerin maşa olarak kullandıkların bahsetmiyorum yazılarımı iyi oku sisyasal kürtçülerden bahsediyorum hiç bir insanı etnik kökeni ile eliştirmiyorum ama bu etnik kökeni siyasallaştırıp kendi toplumunu bile maşa olarak kullanmaktan çekinmeyen siyasal kürtçüleri bakalım ne kadar savunabileceksin ama balgeleyemediğin her konuda lafazanlık yapacaksan hiç tartışmaya başlama laf oyunları değil konu tartışması yapalım konu hakkında bilgisi olmayanlarda kendi yorumlarını yapar zaten....
izmirksk 24.12.2005, 23:11 peki ozaman bu konuya şeyh sayit ten başlıyalım mı ??? belgeli resmi ve ciddi olarak bu konuları tartışıp belgeleyelim bu işin anahtarı çünkü alevileri ilgilendiren kısmı yada şu anda türkiyede yaşayan aleviler için özellikle şeyh sayit den bu güne kadar olan kısmı kaç sefer alevileri sırtından bıçaklamışlar kaç sefer yaptıkları dümenlerle bizim katledilmemize neden olmuşlar çıksın ortaya...
şeyh sait=kürtler ise başla
yani şeyh sait tüm kürtleri(gelmiş-geçmiş ve gelecek tüm kürtleri kapsıyorsa yani buna inanıyorsan başla)
fakat malumki çerkez ethem tüm dünyadaki çerkezleri temsil etmediği gibi şeyh saitte tüm kürtleri temsil edemez.mesele kürt düşmanlığı yapmaksa ve kürtler böyledir diyorsan türkiyedeki milyonlarca kürdü getir önüme yada hepsinin öyle olduğunu kanıtla.mesela hiç bir şeyden haberi olmayan hiç bir kötülüğünü görmediğim çevremdeki kürtlere senin gibiler yüzünden düşman mı olayım.hergün mahallemde gödüğüm kürtlerle selamı sabahımı keseyim.
o zaman bende çevremde alışveriş yaptığım dostluğundan şüphe etmediğim kürtleri sırf kürt diye dışlamamımı bekliyorsun.
en zor zamanlarımzıda hep yanımızda duran kürtlere asla düşman olmam ve bu oyuna gelmem.aklı başındaki alevilerde kürtlere düşman olmaz
istesen alparslan türkeşden ve çevresindeki türklerin alevilere yaptığından bahisle tüm türkleri suçla.belliki tümevarım yöntemini çok seviyorsun.
bu ne biçim tartışma mantığıdır belli gruplar baz alınarak bir millet tümden karalanır.
izmirksk 24.12.2005, 23:15 bu arada ayrıca ben güneydoğuda kendi toplumunun aşiret sistemiyle ezdiği cahil bıralıp bu siyasal kürtçülerin maşa olarak kullandıkların bahsetmiyorum yazılarımı iyi oku sisyasal kürtçülerden bahsediyorum hiç bir insanı etnik kökeni ile eliştirmiyorum ama bu etnik kökeni siyasallaştırıp kendi toplumunu bile maşa olarak kullanmaktan çekinmeyen siyasal kürtçüleri bakalım ne kadar savunabileceksin ama balgeleyemediğin her konuda lafazanlık yapacaksan hiç tartışmaya başlama laf oyunları değil konu tartışması yapalım konu hakkında bilgisi olmayanlarda kendi yorumlarını yapar zaten....
siyasal kürtçülerden bahsetmişken siyasal türkçülerden de bahsette adalet sağlansın:3D_NG:
burakyılmaz 24.12.2005, 23:23 Ben dediklerimde haklıyım zannedersem.Kürtçülüğe karşı olan her açıklamam da bunun tepkisini ırkçılık yapmakla suçlanarak alıyorum.CHP ile terör örgütünü bir tuttuğumu söyleyen arkadaş ya kasıtlı olarak beni bir yerlere çekmeye çalışıyor yada yazılanı metinin içinden çıkarmakta güçlük çekiyor.Ben dediklerimi tekrar etme ihtiyacı duyuyorum.Bunlar;Aleviliğin gitgiide bir meta haline getirilmeye çalışıdığı, Alevi din bezirganlarının da bulunduğu ve bunların kendi şahsi çıkarları adına (chp olayı tamamen bununla ilgilidir) kendi toplumlarına zarar verdikleri, Aleviliğin terör örgütlerinin sürekli olarak manipülasyonuna maruz bırakıldığı ve bunun da yurtdışında yaşayan- ne idüğü belirsiz- kişiler aracılığı ile gerçekleştirildiği, dağdaki terörist ile kendini bir tutan ve herkesinde böyle görmesini sağlamak isteyen insanların varlığı, sivil toplum örgütü olarak alevilerin saz kurslarından başka bir oluşuma gitmeyip bu açıdan pasif kaldıkları, Aleviliğin kendine biçilen siyasi kalıplara yerleştirilmek istendiği ve bir grup alevininde buna kendiliğinden razı olduğu, bugün dahi aleviliğin atomize yapıdan kurtulamayıp şehir gettolarına kendini hapsettiği ve kendine güveninin gelmediği hususlarıdır.
izmirksk 24.12.2005, 23:28 burada bir arkadaş kürtlere düşmanlık yapılmasın demişdir
ya tüm kürtler düşman olunmalı deyin yada arkadaşa destek verin
yok efendim bir takım kürtler kastediliyormuşda yok efendim sadece bir takım kürtler kötü imiş
onu zaten biliyoruz her toplumun içinde iyiside var kötüsüde var
bu masalları geçin
seyyahname 24.12.2005, 23:28 siyasal kürtçülerden bahsetmişken siyasal türkçülerden de bahsette adalet sağlansın:3D_NG:
iki mesajındada tamamen laf oyunu yapıyorsun burada konuyu açacak olan sensin ajitasyona girmene gerek yok savunduğun siyasal kürtçülerin tezlerini yazarak konuyu sen açacaksın ben sana şeyh sait dönemini önerdim sen başka yerden başlamak istiyorsan oradan başlarsın siyasal türkçüler konusunuda açarsın siyasal türkçüler kavramının içine kimi sokacaksın belli alparslan türkeşten başlıyacaksın ama ben sana daha öncesini anlatırım merak etme siyasal türkçülerede karşıyım çünkü dersim katliamını ve gerekçelerini nasıl savunduklarını bu katliamın devletin öne sürdüğü tüm dayanaklarının belgeleriyle nasıl çürütüldüğünüde kanıtlarım merak etme ama sen önce şu senin siyasal kürtçülerin tezlerini anlatta bilelim neler savunuyorsunuz. nasıl biz aleviler sizinle aynı siyasal düşüncüleri savunuyor oluyoruz ben şeyh sayit deyince siyasal kürtçülüğün başlangıcı olan bu adamı kafadan kenara atıp kötü olduğunu kabul ediyorsun. başla bir yerdende alevi kürt kardeşliğini nasıl biçimlendirmişsiniz öğrenelim..
izmirksk 24.12.2005, 23:41 iki mesajındada tamamen laf oyunu yapıyorsun burada konuyu açacak olan sensin ajitasyona girmene gerek yok savunduğun siyasal kürtçülerin tezlerini yazarak konuyu sen açacaksın ben sana şeyh sait dönemini önerdim sen başka yerden başlamak istiyorsan oradan başlarsın siyasal türkçüler konusunuda açarsın siyasal türkçüler kavramının içine kimi sokacaksın belli alparslan türkeşten başlıyacaksın ama ben sana daha öncesini anlatırım merak etme siyasal türkçülerede karşıyım çünkü dersim katliamını ve gerekçelerini nasıl savunduklarını bu katliamın devletin öne sürdüğü tüm dayanaklarının belgeleriyle nasıl çürütüldüğünüde kanıtlarım merak etme ama sen önce şu senin siyasal kürtçülerin tezlerini anlatta bilelim neler savunuyorsunuz. nasıl biz aleviler sizinle aynı siyasal düşüncüleri savunuyor oluyoruz ben şeyh sayit deyince siyasal kürtçülüğün başlangıcı olan bu adamı kafadan kenara atıp kötü olduğunu kabul ediyorsun. başla bir yerdende alevi kürt kardeşliğini nasıl biçimlendirmişsiniz öğrenelim..
şeyh saitin benim komşum olan kürtle ne alakası var.kürt diye onunla aynı saftamı oluyor.bu ne biçim mantık
ayrıca arkadaş başlık açmış bu başlığa katılıyorsanız evet diyin.kürt düşmanlığı yapanalr var yapılmamalı deyin yok eğer tüm kürtler şöyledir diyorsan hadi buyur ispat et tüm kürtlerin öyle olduğunu
milyonlarca kürdün aynı kalıptan çıkmış gibi gösterebilecek misin?
yok ne imiş siyasal kürtçülükmüş.siyasal türkçülük yok mu.
her toplumun içinde iyiside var kötüsüde var.o halde kürtlere yapılan ırkçı saldıralara karşı onları savunmamızın nesi rahatszı etti onu anlayamadım.anlasam o noktada tartışacağım
ee tabi saçma bir mantıkla hareket edince böyle düşünceleriniz havada alıyor.
ARKADAŞ BÜYÜK HARFLERLE YAZIYORUM Kİ İYİ ANLA.HER TOPLUMUN İÇİNDE SİYASAL AKIMLARA KARIŞAN VARDIR VE HER TOPLUMUN İÇİNDE ZARARLISI VARDIR.BİR TOPLUM BU YÜZDEN KARALANAMAZ.
ARKADAŞ AÇTIĞI BAŞLIKTA,KÜRTLERİN TÜMDEN KASTEDİLEREK
SALDIRILMASINA KARŞI ÇIKMIŞ.DAMDAN DÜŞER GİBİ KONUYA DALMANIN MANASI NE İDİ
AYRICA BEN KÜRT DEĞİLİM AMA SİZİN GİBİLER YÜZÜNDEN KÜRTLERİ DAHADA ÇOK SEVİYORUM
izmirksk 24.12.2005, 23:45 belgeleriyle nasıl çürütüldüğünüde kanıtlarım merak etme ama sen önce şu senin siyasal kürtçülerin tezlerini anlatta bilelim
Al işte kürtlerin hakkını savunmak hemen siyasal kürtçülük oluyor.ee tabi başka bir manevra alanı kalmadı
cihan24xx 25.12.2005, 00:42 Selam arkadas,
düsüncelerin cok mantikili,birseyi cok merak ediyorum nerelisin sen ????
Inanilmaz birsey kürt düsmanligi yok mus gibi davraniyorlar ama ayni anda kürtlere karsi systematik propaganda yapiyorlar.Türkiyenin hali neolacak???Sözde Alevilyiz deyip hosgörüde bahsetiyorlar"hosgörüyü"görüyorum.
Ama gercekden seni ve senin gibi düsünenleri görünce ümitimi kezmiyorum belki türkiyede yasiyan kardeslerimiz artik dar alanda düsünmeyi birakip artik kürt-Türk-Arab herkesin kardes olduklarini anlarlar.
Saygilarimla
Zülfikar
cihan24xx 25.12.2005, 00:43 sana birsey sormusdum ...sen nerelisin ...erzincalisin desem dogru olabilirmi acaba ????güneydogu yu kesdin dedin,,nereli gördün .gesmenin sebebini ögrenbilimiyim ....biras anlatsan sevinirim ...
ben hiç bir canın ırkcılık yapacagını zannetmiyorum senin bahsetiğin kendini bilmez bazi kişiler kürtcülüğü on pilana cikarmaya çalışıyorlar bizler buradan .kürtü .cerkezi .lazı.vs.hiç bir ırkı kınamıyoruz herkes isdediği inanca bağlı kalabilir bizlerin kurmuş olduğü catı altında olanlarda sevgi.kardeşlik.eşitlik ön saflardadır ....demek oluyorki sen seni bil sen seni yoksa alırsın cevebını
saygı bizden
cihan24xx 25.12.2005, 01:36 ben hiç bir canın ırkcılık yapacagını zannetmiyorum senin bahsetiğin kendini bilmez bazi kişiler kürtcülüğü on pilana cikarmaya çalışıyorlar bizler buradan .kürtü .cerkezi .lazı.vs.hiç bir ırkı kınamıyoruz herkes isdediği inanca bağlı kalabilir bizlerin kurmuş olduğü catı altında olanlarda sevgi.kardeşlik.eşitlik ön saflardadır ....demek oluyorki sen seni bil sen seni yoksa alırsın cevebını
saygı bizden
Cok ilginc sen su an neyapiyorsun,,,kürtcülügü ön pilana cikartanlardan bahsettiyinde kimi kastediyorsun...kürdüm demek kürtcülük mü oluyor ..burda kac kisi var resmen bütün kürtlere hakaret ediyor ,onlari görmemeslikden geliyorsun,öylemi cok...bizde diyoruz insan insandir,ama herkezi oldugu gibi kabul edin ,,,kürt kürdür,türk olamaz,,türkde türkdür kürt olamaz ama bunu tartismaya gerek duymuyorum ama sunuda herkez bilsen ,kelime basi kürtcülügu ön pilana koyuyorlar gibi sözlerden vasgecin artik.
Al işte kürtlerin hakkını savunmak hemen siyasal kürtçülük oluyor.ee tabi başka bir manevra alanı kalmadı
Sen tam bir provokatörsün.
ne hale geldik...
cihan24xx 25.12.2005, 13:06 Selam hemserim sende corumlusun herhalde eger yanlis okumadiysam ,merak ettim hangi köylüzün sen ,ve nerden katiliyorsun avrupadan mi türkiyeden mi???Yanlis anlamamak amaciyla tekrar soruyorum sen resmen alevi toplumda gercek hayatda irkcilik yokmu diyorsun??Yoksa hayal düsüncen mi,eger hayal edigin inanmak istemiyorsun ,sana katiliyorum cok üzücü alevi insanlarin irkcilig yapip bu tür konularla ugrasmasi ama gercek hayata malesef bu tür olaylara *** *** karsilasirsiz !!!Eger Cemal Sener gibileri kürt-Alevi kimligini yok yere sayiyorsa bu nice örneglerden biridir!!!o anlamda iyi niyetli degil gercekci yaklasalim olaya.
Anadolunun ve Alevilerin önemli kesimi Kürtdür,onlara saygi duymayan kendine saygi duymamis olur!!!
Aslini Inkar eden Haramzadedir
Saygilarimla
Zülfikar
izmirksk 25.12.2005, 13:30 Sen tam bir provokatörsün.
ne hale geldik...
asıl provaktör sensin
hem devrimci emekçiye saldır hemde ülkücülerle sıkı fıkı olan cemal şeneri savun.
aleviler faşist olmayacaktır sen ve senin türk milliyetçisi karacaahmet dergahın bunu iyi bilsin
iyi ki aleviforum varda bunu deşifre ediyoruz
milliyetçiler başka kapıya
izmirksk 25.12.2005, 13:31 Selam arkadas,
düsüncelerin cok mantikili,birseyi cok merak ediyorum nerelisin sen ????
beni kastediyorsan, erzincanlıyım.
cihan24xx 25.12.2005, 13:40 neresinden tercanlimisin ....
burakyılmaz 25.12.2005, 14:07 Böyle zeka düzeyi düşük memleket sorunları tartışmak aslında alevi toplumunun neden hala bu gibi işlerle meşgul olduğunu anlamamıza yetmeli sanırsam.Hala uğraştığımız konular çok yüzeysel.Burada insanlar kürtlere yönelik en ufak eleştiriyi dahi ırkçılık suçlaması ile cevaplıyor ama kürtlerin bilinen alevi düşmanlığına yönelik tavırları ''bir kısım kürte'' yönlendirilerek yine kendimize küfür edenleri kendimiz aklıyoruz.bugün kendi ülkesinden çok barzani adında peşmerge lideri aşiret reisine saygı duyanları, demokratik gelişmeden vurup kırıp köy basan teröristi hapisten çıkarmayı anlayanlara karşı ve de en önemlisi kendilerinin dışında bu ülkede başka hiç bir insan yaşamıyormuş gibi milyonların geleceğine ipotek koyan ve elini ayağını bağlayanları Alevi toplumu kendi içinde TELİN etmelidir.Eğer bu teröristlere ve onların onların Alevi toplumuna verdiği zarara karşı önlem alınmazsa Alevi toplumunu ileride çok daha büyük sorunların beklledeiğini söyleyebilirim.Benim katetmek istediğim şey son derece basit, toplumuzu aşırı siyasi akımlara çekenelere karşıyım.Alevileri kendi saçma sapan siyasi ideolojileriyle İTİLMİŞ durumuna düşürüp sonra bu itilmişliği pasif bir direnişe çevirme çabasında olanlar belki kendi içlerinde tutarlı olabilirler ama bu tutarlılık hep ''kaybetmeye dayanan'' bir tutarlılıktır.2. birisinin olmadığı bir yarışta alevilerin hep birinci gelmesi gibi.Bundan ötürü, son kez yineliyorum, Aleviler artık terör örgütleriyle aynı dili konuşan insanların safını tutmasın.Biliyorum ki çoğumuzun alakası ahi yok ama en azından din bezirganlığı yapıp ''dedelik'' saltanatı süren, kendi çıkarından başkada kimseyi düşünmeyen kendi içimizdeki yobazların sesini kısalım.Kısalım ki artık hayatın diğer alanlarında atılımlarda buılunalım
asıl provaktör sensin
hem devrimci emekçiye saldır hemde ülkücülerle sıkı fıkı olan cemal şeneri savun.
aleviler faşist olmayacaktır sen ve senin türk milliyetçisi karacaahmet dergahın bunu iyi bilsin
selam izmirksk cok güzel yazmisin bazilarinin hosuna gitmesede dogru olani yazmisin provaktörler beli oluyor flas tivide cemal sener gördünüz
nasil öpüsüyordu fasistlerle dogru söyleyen sahin ayazida disliyordu bunungibiler sinsidirler acik düsman sinsi dostan iyidir saygilar
burakyılmaz 25.12.2005, 16:27 Alevilerin bölücü gruplar ve aşırı sol tarafından sömürülmesine karşıyım.Alevi inançlarını dini eksenden bağımsız, islamiyet öncesi batı menşeili kurumlara dayandırılmasına karşıyım.Alevilerin türkiyede kürtler tarafından sömürülmesine karşıyım.Alevilerin şehir içinde kurtarılmış bölge gibi gettolarda yaşamlarını sürdürmelerine karşıyım.Yurtdışında belli rahata erip, kafalarına göre takılan insanların buradaki milyonları kendi hırs ve siyasi hayatları için sömürmelerine karşıyım.Alevileri hazır oy deposu olarak görüp, şeria gelecek korkusu ile oylarını toplayıp sonra Alevilerin hiç bir derdine çare olmayan siyasetçilere (özellikle CHP) ve bunlarla kendi çıkarları için ilişkiye girip bu partilere yüz veren Alevi toplumunda söz sahibi olan (onuda nasıl elde ettilerse?) kişilere karşıyım.Bunlardan dolayı ben nasıl; Kürt düşmanı, Ülkücü dostu, sistemin adamı...v.s. olarak nitelendiriliyorum bunuda anlamıyorum.Herkesi bir kez daha uyarıyorum bu gidişle Aleviler Toplumda layık oldukları yerden gitgide uzaklaşan ve sesi kıslmış illegal yapıların sözcüsü durumunda olan topluluk haline gelecek.Pekiyi benim tezlerim neler? Alevilerin sosyal yaşama aktif katılımı, sermaye birikimini sağlayarak kendi içimizden yeni Adnan Polat'lar, Ali haydar Veziroğlu'ları çıkarmamız, Alevilerin Alevici değil, tüm Türkiye'yi kapsayan sosyal demokrat bir çizgide birleşmeleri ve taleplerini topluma duyurmaları (cemevleri-diyanet-laiklik-pozitif ayrımcılığın sona erdirilmesi), Alevi kültürünün bilimsel olarak çok daha geniş boyutta incelenmesi,...Bunlar için dediğim gibi bugünkü durumdan kurtulmak gerekiyor bunun da çaresi terörist haklarını savunanların sırtımızdan prim yaparak kendi dümenlerini her şekilde yürütüp Alevilerin açıkta kalması değil.Şunu hereks iyi bilmeli; Türkiye'de bir tek Tunceli'de Aleviler yaşamıyor.Yaşadıkları özel problemlerden dolayı (çoğunda haklıdırlar bunu tartışmıyorum bile!) artık Alevi toplumunda ki sosyal ayrımı ve Yaşadıkları yerde sürekli olarak sesi çıkan başka işe yaramayan muhalefeti oynamayı bırakalım.Mesele kürt düşmanlığı meselsei değil.Mesele, Kürtçülerin ve aşırı sol akımların Aleviliğin boynuna vurdukları ideolojik prangaları söküp atma meselsei.Ben sol düşünce karşıtı birisi değilim fakat şunuda gözlemlemek gerekir, hesabını yaptığımızda aşırı sol akımlar, ekonomik tercihleri ve ekonomik sınıfsal yapıları yani altyapıyı ayrımsallaştırmadan, Aleviliğe nüfuz etmiş ve Alevi kültürünün inanç bağını ortadan kaldırarak tuha bir şekle bürümeye başlamıştır.BAna burada cevap yazacak olanlar, hırsla bana içlerinden küfür edip daha nazik cevvap yazacakları yerde neden ve niçin Alevilerin hakettikleri sosyal haklara, ekonmik bağımsızlığa ve siyasi etkiye sahip olmadıklarını sorsunlar.Ondan sonra entellüktüel tartışma ortamında neo-liberalizm/ neo-sosyalizm onları tartışırız.SAYGILAR...
asıl provaktör sensin
Cemal Seneri banada biri tavsiye etti alevilerin etnik kökeni hakkinda kitabi varmis onu okumami, bu adam kimdir, bir ülkücümü?
izmirksk 25.12.2005, 18:04 Cemal Seneri banada biri tavsiye etti alevilerin etnik kökeni hakkinda kitabi varmis onu okumami, bu adam kimdir, bir ülkücümü?
evet eda böyle bir kitabı var öncelikle zazaları inkar ediyor(zazalar aslen şudur şimdi bu olmuştıur falan.adama sana ne kardeşim herkes kendini nasıl hissediyorsa odur demek lazım)
ayrıca türk milliyetçilerine yalakalık yapıyor(ülkücülerle flash tv de çok sıkı fıkı idi.)
kendisi türkçülük hayranıdır.
tabi karar senin ama alevileri türk-kürt vb.. akımlara çekmeyen kişileri okusak daha iyi olur.eskiden oyunu chp ye verirmiş.geçmişinde sağcıdır diyemem
itiraf edeyim ben o kitabı okuduğumda çok tepki vermedim alevilerin hepsi türkte olasa benim için sorun değil(ki aslında bencede alevilik türklük ve zazalık üzerine kuruludur).ama türkçülük yapması ve ülkücülere sempati beslemesi beni rahatsız etti.katıksız bir türk milliyetçisi olmuş şimdi.
kitap alevileri sisteme entegre etme amacı taşıyor.yani diyeceklerim bunlar
halbuki flash tvde onu en çok destekleyenlerden biriside bendim.aleviliği türkiyeye anlatacak diyordum.hatta ona olumlu oy atmıştım(cep telefonundan destek atmıştım)
sonra bir baktım ülkücü adamı övüyor.orada maraş ve çorum katliamında ülkücüleri savundu.
oradaki bir kürt aydını maraşı ve çorumu ülkücüler yapmış deyince hemen saldırdı kürt aydınına ve dediki efendim şeriatçılar yapmışdır(ülkücü adamı nasıl korudu bilsen.onunla çok iyi arkadaş olmuştu.)
eda sen bilirsin tabi ama maraşta çorumda katledilen alevileri bile savunmayan ve olayı yapan ülkücüleri koruma altına alan bu kişiyi bence okuma.(ben ve benim gibi bir çok alevi tepki mesajları attık.oyları azaldı aleviler tepki gösterdi ilk haftanın 2.si idi sonra ilk 4 ebile giremez oldu program bitmeden terk edip gitti türk milliyetçisi olan cemal şener.
cemal şenere gereken tepkiyi veren alevilerin, büyük küçük demeden ellerinden öpüyorum
burakyılmaz 25.12.2005, 18:10 Hala bazılarımızı Türkçülük v.s. yapmakla suçlayanlara bakıyorum yazdığım konulara en ufak bir eleştiri dahi yapamıyorlar.Benimle alakası olmasada insanları doğrudan kişilik olarak eleştirmek bazı tahammülsüzlükleri gösteriyor.Ben kendi tespitlerimde bulundum mesela cemal-mahmut meselesi değil Alevilerin ne istedikleri meselsidir.Tekrar ediyorum Din bezirganlarına-teröristlere hoşgörülü olup mazlumu oynayarak ve oynatarak gidilen yol yol değildir kendi kültürümüzü marjinal hale getirir ve getiriyor.Bu gün marksist ideoloji ile Aleviliği her nasılsa aynı potada eritmeyi başaranlar dini konularıda tuhaf bir mahiyete bürüdüklerinin veya yaptıkları zararın farkında değiller...
eda sen bilirsin tabi ama maraşta çorumda katledilen alevileri bile savunmayan ve olayı yapan ülkücüleri koruma altına alan bu kişiyi bence okuma.(ben ve benim gibi bir çok alevi tepki mesajları attık.oyları azaldı aleviler tepki gösterdi ilk haftanın 2.si idi sonra ilk 4 ebile giremez oldu program bitmeden terk edip gitti türk milliyetçisi olan cemal şener.
cemal şenere gereken tepkiyi veren alevilerin, büyük küçük demeden ellerinden öpüyorum
Gerek görmuyorum bu adamin kitabini okumayi bana tavsiye eden kisiye bu yazinisi yolluyacagim.....bu arkadasda kendini alevi olarak nitelendiriyor ve bu adami baya övüyor.... bu yaziya gönderdigimde cevabi ne olacak merak ediyorum.... açiklama için tesekkürler...
izmirksk 25.12.2005, 18:15 kimi arkadaşalr kendilerini çok akıllı sanıyorlar galiba.
türkçülere eleştiri getirmeyip sadece kürtlere yüklenenler şimdide başımıza laf ebesi kesildi.
değil bir şey söylemek her bir cümleyi binlerce farklı örnekle çürütebilecek kapasite mevcut çok şükür
ama anlıyorum ki ülkücülere laf söylememizden rahatszı olan bir kesim var.
aleviyiz ve solcuyuz hem ülkücülere hemde faşistlere karşı mücadeleye devam edeceğiz.
kullanılan kişiler sola laf söyleyen sağa yalakalık yapan arkadaşlardır.
onlarda kendilerini çok iyi biliyorlar
izmirksk 25.12.2005, 18:39 ayrıca önemli bir not daha(ırkçılık yapanlara)
forum yönetiminde ki arkadaşlar şunlardır
alevimen,yaralıceyalan,ccgunal,ezo..
bu arkadaşların hepsi ırkçılığa karşıdır.kimden gelirse gelirse gelsin
bu yüzden ırkçılık yapacak arkadaşlar burası sizler için uygun bir ortam değil.
benim şimdilik son söz olarak diyeceklerim;
alevilikteki temel değerleri konuşalım ve bu paydada birleşelim
1-cem evlerii alevilerin ibadet merkezidir.
2-alevilikte dedelik vardır ve bu korunmalıdır
3-pirlik,musayiplik vs....
yani aleviliğe ait temel değerleri konuşalım bunları nasıl yükseltiriz nasıl koruruz bunları konuşalım
lütfen türk-kürt-arap vb.. yaklaşımlardan ve tartışmalardan uzak duralım.bize bir şey getirmeyecek
alevilik içinde türklüğü ve zazalığı ağırlıklı olmaz üzere çeşitli ırkları barındırıyorlar.barıdırmasa bile ırk düşmanlığı ile bir yere varamayız.tüm arkadaşları alevilikteki temel değerlerde ve diğer forum konularında (fıkra,şiir,müzik ..artık en çok hoşunuza giden ne ise) o konularda paylaşıma davet ediyorum.
forum üyelerini bu kısır tartışmalarla rahatsız etmeyelim.
burakyılmaz 25.12.2005, 19:32 Eleştiriye eleştirel düşünceye herzaman bağnazca muhalefet etmek savunulan fikirlerin fikir olmaktan ziyade insanın dünyasını biçimlendiren algı mekanizmaları olmaları ile mümkündür.Hele ki dile getirilen düşüncelerin fikriyat bazında eleştirilemeyip, dolaylı yoldan şikayet edilerek susturulması seçeneğine başvurulması adını koyamayacağım duyguların yönlendirmesi ile olabilir.Aleviliği savunmak yalnızca terör örgütlerinin propagandasını yapmakla sağlanamaz.Dağdaki teröristlerin uzantısı olan siyasi oluşumlara kurucu üye olarak da sağlanamaz.Bunları dile getirerek ülkücü veya milliyetçimi olunuyor?Hayır.Ben ülkücü de değilim ayrıca.Türk-islam sentezi yapma , yaratama gayretim de yok.Komünist felsefenin Aleviliği inançbağından kopardığını söylüyorum buna karşı olan neden karşı olduğunu yazarsa sevinirim.Materyalist felsefe akımlarına karşı Aleviliği sentezlemek isteyenler aslında en büyük kötülüğü yaptıklarının farkında değillermi?Aleviler itilmişi oynayınca onlara bunu oynatanlar neden mutlu oluyorlar?...
TheGodfather 25.12.2005, 20:06 Eeee artık bu konuları kaşımayı bırakın..Sonu hep kötü bitiyor...Foruma yeni gelen çoğu kişi bu tür başlıklar açıyor artık bundan vzageçin..:yamukgul:
Evet konu tatlıya bağlanmıştır. Forum yöneticilerinden ricam. Sitede cemal şenerin tüm alevileri türk diye sınıflandırmasına ne diyorsunuz? anketi yapılsın ve hanyayı konyayı anlayalım.
İzmirksk ye bir eklemede ben yapıyım çorumu ve maraşı sen söylemişssin zaten... cemal şener, sivasta yakılan aydınlarımızın kimin tarafından yakıldığı sorusuna emperyalistler cevabı vermektedir.. Bizim yobazlarda emperyalist oldu belki doğrudur ama islam emperyalistleridir bunlar. :) Devlet tarafından alevileri yönlendirmek için görevlendirilmiş olduğunu düşündüğüm cemal şenerin maskesi yine izmirksk nin dediği gibi flash taki programda düştü. o programa kadar doğru düzgün bir alevi zannettiğimiz şahıs meğer ulusalcı imiş... yani nasyonel sosyalist.
Bu konuda fazla uzamadan kilitlense iyi olur... cemal şeneri savunanlar ve savunmayanlar anketi bu işlevi zaten görür.
Sevgili Arkadaslar,
Konu Cemal Sener ve Karaca Ahmet Sultan Dergahi
Genel olarak Cemal Sener´in "Alevilerin Etnik Kimligi"adli kitabina elestiriler var.
Mademki kendimizi en azindan demokrat olarak tanimliyoruz o halde bu suclamalarimizi veya elestirilerimizi neden onlara direkt olarak sormuyoruz.
Biz koyun sürüsü degiliz.
Dogruyu ögrenmek en dogal hakkimiz.
Karacaahmet sitesine "türkcütoplumcu.com-türkcü sosyalizm sitesine dair"basligi altinda yazi yazdim.
http://www.karacaahmet.com/cevap.asp?kid=5312&baslik=TÜRKCÜTOPLUMCU.COM%20-TÜRKCÜ%20SOSYALIZM%20SITESINE%20DAIR
Bu tartismalardan sonra "Cemal Sener" konulu tekrar bir konu acmak istiyorum.
Kimin fasist kimin provokatör oldugu aciga ciksin.
Alevileri kimin oyuna getirmek istedigi ortaya ciksin.
asıl provaktör sensin
Emekci´nin siiri ortada.Ne yazildigi belli.Siirden ,türküden ne anladigimizi tercüme ettirecek kisiye ihtiyacim yok.
SIKI FIKI isi senin isin.Senide yillar sonra görürüz.Devrimci ayaklariyla konusup, daha sonra gercek amaci ortaya cikan kisi ilk sen degilsin.
Alevi dergahlarina iftira etmek yerine biraz insan ol.
Buraya karacaahmet dergahini neden elestirdigine dair mantikli birsey yaz.
Eger bu yazini Karacaahmet dergahinin sitesine yazmazsam ve eger sen hakli isen karacaahmet dergahina ve yönetimine nalet okumazsam ve en agir hakaretleri kendim yapmazsam.Gercek ismim ve adresim monarorürünüz CcGunal adli sahistadir.O zaman bana en agir hakaretlerde bulunabilirsiniz.
Eger siz kendinizi insan olarak görüyorsaniz,iddiada bulundugunuzu kanitlayin.
izmirksk 26.12.2005, 09:40 Dogruyu ögrenmek en dogal hakkimiz.
Karacaahmet sitesine "türkcütoplumcu.com-türkcü sosyalizm sitesine dair"basligi altinda yazi yazdim.
Kimin fasist kimin provokatör oldugu aciga ciksin.
Alevileri kimin oyuna getirmek istedigi ortaya ciksin.
yukarıda verdiğiniz türkçütoplumcu ifadesi bile karacaahmet dergahını en iyi şekilde yansıtıyor.
biz ne türkçüyüz nerde kürtçü.halbuki o dergah türkçülük üzerine kurulu
o siteyi ziyaret edip yazılanları okumuş olan birisiyim.
türkçülüğün-kürtçülüğün olduğu yerde ben olmam ve o tip insanları faşist olarak nitelendiririm.
istedikleri kadar sosyalizm desinler solculuk desinler türkçülük-kürtçülük ile solculuk aynı yerde olmaz.
biz türk oluruz türkçü olmayız,kürt oluruz kürtçü olmayız, solun felsefesinde bu yoktur bilmem anlatabildim mi?
Bu konu başlığı altında pusulanmış bir iki faşoya birkaç çift lafım var. Onlar kendilerini seçer zaten. Faşizme karşı en ufak bir hoşgörü göstermem; beni ben yapan bu vatana ve onun üzerinde yaşayan halka; ve en önemlisi bir parçası olduğum insanlığa ihanettir. Dünyada milyonlarca insan faşizme karşı canlarını ortaya koymuşlardır.
Bu nedir? Burada ırkçılığa geçit verilmeyecek. Bunu anlamanız neden bu kadar zor? "Vay efendim ben aslında ırkçı değilim, siz bana damga vuruyorsunuz." gibi saçma ifadelerle kimliğinizi saklayamazsınız. Önce "Kürtler şöyle", "Kürtler böyle" de; ondan sonra "Yav ben Kürtlere değil, Kürtçü gruplara diyorum" gibisinden acaip şeyler yaz. Ondan sonra da "Eleştirilerime cevap vermiyorsunuz. Bana ırkçı diyorsunuz." falan filan de. Hala anlamıyorsunuz galiba. Kendi yaşadığı birkaç örnekten yola çıkıp "X ırkı şöyledir." gibi bir sonuca varmanın adı ırkçılıktır. Bilimsel ifadesi budur. Siz 2+2 'yi görmemizi istiyorsunuz ısrarla ama bunun 4 olduğundan hoşlanmayıp garip çelişkili şeyler yazıyorsunuz. Kendi yaşadığı birkaç örnek üzerinden herhangi bir ırkı toptan yargılamanın başka adı yok. Devrimci-demokrat insanlara düşen bunun adının "ırkçılık" olduğunu söylemektir. Bu bizim görevimiz. Dünyanın en gerici ve en vahşi ideolojilerinden birini her ortamda teşhir etmek bizim için insani bir görevdir. Bu yüzden boşuna heveslenmeyin. Bilimsel olarak ırkçılığın tanımını oluşturmanıza rağmen "ırkçı/faşist" yaftasından kurtulamayacaksınız. Özgürce ırkçı propoganda yok. Boşuna heves de yok bu yüzden.
Yok Türkçü Toplumcu bilmem ne. Faşizm bir insanlık suçudur. Sadece 2. dünya savaşında 50 milyon insanın ölümüne sebep olmuştur. Sırf ırkından dolayı yüzbinlerce insan işkence görmüş, öldürülmüştür. Hele ki ırkçı propogandayı toplumumuzun en aydınlık ve ilerici kesimi olan Aleviler olan arasında yapmaya kalkmanız da son derece gülünç. Faşizme geçit vermedik, vermeyeceğiz. Türkçülük/Kürtçülük istemiyoruz. İninize dönün.
Ve Ercan Bey. İzmirKsk'ya karşı olan kişisel suçlamalarınız hiç hoş olmamış. Arkadaşımızı hedefe koyup "provokatör" vs gibi suçlamalarınızı son derece çirkin ve yakışıksız buluyorum. Lütfen daha dikkatli olunuz. Ve bu türden bir kişisel diyaloğun devam etmemesi için konuyu kilitliyorum. Anlayışla karşılayınız.
|
|