Orijinalini görmek için tıklayınız : 1 Mayıs

LaDY
28.04.2007, 12:40
1 Mayıs İşçinin ve Emekçinin Bayramı...

1 Mayıs; Ütopyalar Ülkesinin Ateş Hırsızı: Hasret Gültekin'in doğum günü...

Sanatçılarımızı değerlerimizi Ölüm Yıldönümlerinde değil, Doğum günlerinde anmalıyız; çünkü onlar icra ettikleri ile ölümsüz olmayı başarmışlardır...

... ve dünya alışkanlıktan değil, sevgiyle mutlulukla dönsün diyor; hepinizi yüreğinizden öpüyorum...
HASRET GÜLTEKİN

1 Mayıs'ta bizler Aleviradyo.com ekibi olarak yine sizlerle beraber olacağız, tabi sizlerin de desteğiyle... peki ya siz?

1 Mayıs Pazartesi TSİ saat 20:00'da adresiniz yine www.aleviforum.com olsun dostlar...

Aleviradyo ekibi adına
LaDY(Leyla)

mavi boran
28.04.2007, 12:43
çok güzel olmuş ablam gerçekten hasret gültekinimiz unutulmaz.yayının başındayız o saatte.

Okan22
28.04.2007, 12:46
yayındayız ablam hasret için 1 mayıs için senin için paqylaşımın için teşekkürler

NiSAN_Rojda
28.04.2007, 12:49
Hasret Gültekin gibi nice insanlar yetişmesi dileğiyle, tüm canlara selamlar...

cicim
28.04.2007, 12:55
Geliyoruz can yayına.
Paylaşımın için tebrikler..

Haydaryiğit
28.04.2007, 13:09
Teşekkürler Leyla abla
Sivaslı yobaz katliamı şehidimizi,ozanımızı ve büyük sanatçımızı saat 20:00'da türküleriyle anmaya hazırım.Unutulamayan eserleriyle ve o kendine has uslubuyla asla ve asla unutmayacağımız ozanımızı saygıyla anıyorum.
Bizler o şelpelerini o yüreğimize ta derinden işleyen türkülerinizi unutmadık.Biz sizi katleden o kafasını örümcek ağları bağlamış insanların yaptıklarını unutmadık.
Selam olsun size ey büyük ozan!

11475

deniz olmak
28.04.2007, 13:14
Unutturmamak adına verdiğiniz çaba için teşekürler ve yireğinize sağlık Leyla.
Radyo yayınlarınızı da beğendiğimi ifade etmek isterim.Sesiniz hoş çıkıyor...
1 MAYIS işçinin emekçinin bayramı...1 MAYISDA TAKSİME

bolşevik_1917
28.04.2007, 13:30
Mayıs'la başlayan mayıs ayı, dünyanın her yerinde devrimciler ve işçi hareketi için, hem yeni umutların filizlendiği, hem de yoğun acıların yüreklere çöktüğü bir dönemeç oluşturur. Bu acıların ardında dünyanın dört bir yanında 8 saatlik işgünü için mücadelede, yahut doğrudan doğruya 1 Mayıs eylemlerinde düşen devrimcilerin, işçi hareketi militanlarının anısı vardır. Umut filizleri de toprağa düşen bu fidanlardan türemektedir.

Bununla birlikte, mayıs ayının bu topraklarda ayrı bir anlamı da vardır. 70'li yıllardan beri, Mayıslar bu topraklarda yaşayan devrimciler için ayrı bir hüznü beraberinde getirir; her mayıs ayında Türkiyeli ve Kuzey Kürdistanlı devrimciler ayrı bir öfke kuşanırlar. Mayısın altıncı gününde Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan için; on sekizinde İbrahim Kaypakkaya için; son gününde de Nurhak'ta katledilen THKO savaşçıları, Sinan Cemgil, Kadir Manga ve Alpaslan Özdoğan için.

Sonra 1977 1 Mayısı’nda katledilenler; 1989’da Mehmet Akif Dalcı;nitekim 1996 1 Mayısı’nda aramızdan ayrılan Dursun Odabaş, Hasan Albayrak, Yalçın Levent ve Akın Rençber Mayıs'ın kızıl gülleri arasına karışmıştır.
nitekim unutmadıklarımızdan bir taneside LEYLA QASIM;
Mayıs ayında yitirilenler arasında çoğunlukla unutulan ama unutulmayı hak etmeyenlerden biri de Leyla Qasım’dır.

Leyla Qasım, Türkiye’de ölmedi, Türkiye’de hiç yaşamadı da. 1952 yılında Xeneqin’de doğdu, 12 Mayıs 1974’te idam edildi. O, Irak Baas diktatörlüğü tarafından idam edilen ilk kadın peşmergeydi. Kürdistan’ın yetiştirdiği nice kadın ulusal kurtuluş neferlerinden biriydi. 1974 yılında Bağdad’da başarısız kalan bir uçak kaçırma eylemi sırasında ele geçirilmiş kısa bir süre sonra idam edilen ilk Kürt Kadın peşmerge olma onuruna erişmişti. Her ne kadar kendisi vatanının kuzey parçasında hiç yaşamamış olsa da, Leyla Qasım’ın öncülleri, yaşadığımız topraklarda da eksik olmadı.

kolları arkadan bağlı

saçlarından sürükleyerek getirdiler leyla'yı

söyle dediler

kimsin, kimdi arkadaşların?

adım leyla'dır bayım

babalarımın adıyla tanınır,

benim ülkemde insanlar.

yani anlayacağın

leyla kasım'dır

adım, soyadım.

arkadaşlarıma gelince

çok var tanıdığım, tanımadığım

olimbia'da gouges los, lovembura

clara, cezayirli cemile ve diğerleri

bilmem ki hangisini soruyorsunuz?

“ne diyor bu krod kaltağı

gavur isimler sayıyor bana

tek anladığım cemile adı”

diye bağırdı ağzı köpürerek

tanrı dağı kadar müslüman

albay, bir rütbeli saddam uşağı

bir aşağı bir yukarı

odada dolaşıyor albay

aklını başına topla doğrusunu söyle

kimdi arkadaşların

biliyorum masumsun sen

biliyorsun dokunmayız biz masumlara

söyle de kurtul

kimdi arkadaşların

niçin “düştün” bu yola

söyledim isimlerini

arkadaşlarımın bayım

bu yola ise “düşmedim”

bu yolda doğdum ben.

ben kawa'nın dişisiyim

amerika'nın kızılderilisi

harlem'inin zencisiyim bayım

ve mezrabotan uygarlığı'nın sahibiyim.

yatırın dedi kaltağı

cepler açın vücuduna

meydan okumak neymiş

gösterin şuna.

usandı falaka,

usandı coplar

usandı işkenceci

ama usanmadı leyla

“kahrolsun sömürgecilik”

“yaşasın bağımsızlık...”!

buydu son sözleri

ve bayrak gibi

sallandı idam sehpası

ben leyla kasım'ım bayım

belki siz tanımazsınız beni

sizden önce bir albay vardı burada

ölmüş olmalı ve öldü daha niceleri

ama ben çoğaldım bayım.

türkü türkü yayıldım

marş oldum peşmergelerin dilinde

mahkemelerde haykırıyorum

ve öldükçe çoğalıyorum

ben bayım...!

Nesimi
28.04.2007, 13:37
Hasret Gültekin, 1 Mayıs...

Güzel bir yayın olacak. Ellerine sağlık

dicle58
28.04.2007, 15:59

Sanatçılarımızı değerlerimizi Ölüm Yıldönümlerinde değil, Doğum günlerinde anmalıyız; çünkü onlar icra ettikleri ile ölümsüz olmayı başarmışlardır...

... ve dünya alışkanlıktan değil, sevgiyle mutlulukla dönsün diyor; hepinizi yüreğinizden öpüyorum...
HASRET GÜLTEKİN

1 Mayıs'ta bizler Aleviradyo.com ekibi olarak yine sizlerle beraber olacağız, tabi sizlerin de desteğiyle... peki ya siz?

1 Mayıs Pazartesi TSİ saat 20:00'da adresiniz yine www.aleviforum.com olsun dostlar...

Aleviradyo ekibi adına
LaDY(Leyla)

--------------------------------------------------------------------------
Leylam duyarlılığın için önce teşekkür ediyorum...........Hasret kısa ömrüne çok şeyler sığdırmış bir yetenek timsalidir bence ......Doğumgünün kutlu olsun ve asla ölmeyeceklerdensin..............

LaDY
28.04.2007, 16:21
11478

Hızlı, kimi zaman dingin ama her zaman damıtarak çalıyor: Her bir perde diğer bir perdeyi izlerken parmaklarında, Anadolu halklarının melodileri ezgiler kervanında katarlaşıyor. Parmakları tedirgin ve ürkek dokunmadı tele. Kendinden emin ve onurlu... Bilincini, beynini olduğu gibi müziğe aktarırken, enstrümanına son derece hakim. Perdeler Kütahya, Erzincan, Sivas, biraz sonra Ağrı, Van, Fethiye oluyor... Teknik ve duygu bilinçli bir biçimde işlenince, yalnızca yüreği değil beyinleri de büyülüyor. Ten ile tenin bileşimi, yüreklerden süzülürcesine, çiseleyen yağmur tanesi gibi akarken sanki kopacak bir fırtınanın prelüdü... Bir ihtilal oluyor. Hasret gibi... Zarif ve sert... Mızraptan çok parmaklarıyla çalıyor. Çıplak tenin ve telin tınısal zenginliğindeki sadelik, gece ile gündüz arasında zamanın durdurulması kadar sürüyor. Kısa saplı bağlama ile başlayan bu serüven, uzun saplı bağlama divan sazı, cura, kabak kemane Hasret'in ellerinde canlı yaşama dönüyor.........................................

LaDY
28.04.2007, 16:38
11481

1 Mayıs, işçi sınıfının birlik, dayanışma ve mücadele günü olarak, 1886 tarihinde Amerikan işçilerinin Şikago kentinde sekiz saatlik iş-günü için başlattıkları genel greve burjuvazinin saldırısıyla başlayan ve dört işçi liderinin idam edilmeleriyle sonuçlanan bir tarihe sahiptir. Marksizm-Leninizmin büyük ustalarından F. Engels'in deyişiyle, 1 Mayıs'ın tarihi, burjuvazinin, “henüz olgunlaşmamış olan bu emek ayaklanmalarını kaba kuvvet ve kaba bir sınıf adaleti ile bastırma çabası”nın tarihidir. Geçen yüzyıl içinde, burjuvazinin işçi sınıfına karşı saldırısı ve katliamları durmaksızın sürmüş ve dünyanın pekçok ülkesinde işçi sınıfı bu saldırı ve katliamlara karşı mücadele etmiştir. Bu mücadelede, işçi sınıfı, her zaman kendi sınıfının dayanışmasıyla, birliği ile yer almaya çalışmıştır.
İşte, 1 Mayıs, işçi sınıfının, burjuvaziye karşı, kapitalizme karşı mücadelesinin, birlik ve dayanışmasının bir simgesidir………………

siyahlargiyerim
28.04.2007, 17:13
1 mayıs kutlu olsun. tüm işçileri meydana bekliyoruz, inşaatçılardan, madenciye hepsi gelsin yoksa daha çok sömürülürler sonra hayal kuraralar at yarışı oynayimde kazanim sayısal oynayimde köşeyi döneyim. Bunlar palavra uyutmak için. kolay gelsin

KomünistAlevi
28.04.2007, 18:14
Bundan yıllar önce şelpe tekniğini bizlere sunan bir insandı o.

Herzaman söylerim ve yine söyleyeceğim...

O insan üstüydü!

En verimli çağında yobaz katliamının şehiti oldu...Gerici-Faşist güruh onu yaktıda ne oldu?...Fikirlere, türkülere, düşüncelere, felsefemize zincir vurabildiler mi? Bu söylediklerimide yakabildiler mi?

Bu büyük yeteneği yakan köpek soylarına lanet ola!

O Pir Sultanın yolundaydı...Pir Sultanı Astılar, Hasreti Yaktılar!

Ömrüm Nerede
Gözlerim yaşlarla dolu
Paramparça yüreğimle
Geçip gidiyor her anım çile ile hüzün ile
Yüreğime sancı saldı bile bile göz göre göre
Çoğu gitti azı kaldı geri kalan ömrüm nerede?

İşçi bayramına gelirsek eğer,

Tüm Dünya proletaryasının bu önemli günü Türkiyede de gereken özveri ile kutlanacak ve binler onbinler meydanlara akacaktır.

Emperyalizme,
Kapitalizme,
Şovenizme,
Faşizme,
Gericiliğe

karşı ....Hep birlikte 1 Mayıs Alanlarına.

İşçisiyle,Öğrencisiyle,Aydınıyla,Gençleriyle hep birlikte!

Yaşasın 1 Mayıs!

garcia
28.04.2007, 18:18
işçi sınıfı ve ekeçi sınıfların birlik dayanışma ve mücadele günü olan 1 mayıs ülkemiz ve dünya işçi sınıfına,emekçiler kutlu olsun.

kahrolsun ücretli kölelik düzeni,yaşasın 1 mayıs.

devrim69
28.04.2007, 19:03
Çok güzel bir yayın olacağına eminim.Yüreğinize sağlık

Lazoşa_62
28.04.2007, 19:46

HASRET GÜLTEKİN

Aleviradyo ekibi adına
LaDY(Leyla)

Evet Canımız. 1 Mayıs da işçi sınıfının mücadelesini yumruklarını sıkarak emperyalizme karşı meydanlara inerek bir güç olduklarını gösterdiği gündür.

Yine 1.Mayıs Hasret Gültekin Üstadımız ozanımızın sazı ile sözü eli toplumun düşüncelerini dile getirendir. O selpe stlini saz dünyasına katan yüce bir insandı.Saygıya anıyorum.

Hep yanındaydım LaDY. Beyinen,Ruhan ve bedenle Sizin ve Aleviforum ekibiyle olacağım.

Şah-Mat
28.04.2007, 22:29
Havana, 25 Nisan (Prensa Latina) 61 Avrupa, Latin Amerika, Asya ülkesi ile Kanada ve ABD’den 161 sendikanın 870 temsilcisi, uluslararası 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda Küba’nın davetini kabul etti.

Küba İşçi Sendikaları’na gönderdikleri mesajda temsilciler, 1 Mayıs’ta Küba’da olmalarının asıl nedeninin, ABD’nin 50 yıldır yürüttüğü Küba ambargosuna karşı durmak ve mücadele etmek olduğunu ifade ettiler

http://www.plturkce.org/RESIMLER/2007-04-26_2007-04-24_banderas1.jpg

Küba’daki 1 Mayıs kutlamalarına katılacağını açıklayanlar arasında Dünya Sendikalar Federasyonu Genel Sekreteri George Mavrikos ve Amerika’nın pek çok ünlü sendika ve toplumsal örgütlerinin temsilcileri bulunuyor.

Küba İşçi Konfederasyonu Genel Sekreteri Salvador Valdez, davet edilen ülke sendika ve işçi temsilcilerinin, adadaki işçi ve emekçilerin yanında yer alarak Küba Devrimi’ni yıkmaya çalışan ABD’ye karşı durmalarının öneminden bahsetti.

Küba’da 1 Mayıs aynı zamanda, ABD tarafından serbest bırakılan uluslararası terörist Luis Posada Carriles’in tekrar mahkum edilmesinin talep edileceği ulusal bir terörizm karşıtı kampanyanın da başlatıldığı gün olacak.

LaDY
01.05.2007, 19:20
http://www.youtube.com/watch?v=F2vMGMTJyh0

kasimoglu
01.05.2007, 19:49
Tskederim Leylacigim Keske Hasrete Sarilip Dogum GÜnÜ Kutlaya Bilseydik.keskeler Yasamamasi Umudu Ile Seni ÖpÜyorum.

Lazoşa_62
01.05.2007, 21:49
Bir mayısla ilgili video paylaşımın için sağol LaDY

Servan
01.05.2007, 23:07
yaşasın 1 mayıs.bir hasret ölür birn hasret doğar bunu bilsin yobaz soyları.