Orijinalini görmek için tıklayınız : Denizleri Anma Yayını
http://www.youtube.com/watch?v=tgbYrGUhkHY
Elbet bir bildiği var
bu çocukların
kolay değil öyle genç ölmek
yeşil bir yaprak gibi yüreği
koparıp ateşe atmak
pek öyle kolay değil
hem öyle bir ağaç ki şu yaşamak denilen şey
her bahar yeniden yeniden tomurcuklanır da
yalnız bir bahar çiçeklenir
a benim gülüm!
11482
"35 yıl önce, 1972’de, 5 Mayıs’ı 6 Mayıs’a bağlayan gece, devrimci gençlik hareketinin en önde gelen liderleri olan Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan idam edildiler.
O günden bugüne geçen 35 yıllık süre içinde Denizler unutulmak bir yana, giderek daha da hatırlanır oldular. İdamlarının 35. yıldönümüne gelindiğinde Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının isimleri onurlu bir kuşağın gurur duyulan isimleri haline geldi.
Türkiye’nin bugün içinde bulunduğu durum ve bunun karşısındaki çaresizlik, Türkiye’yi bu duruma getiren sürece daha en başında direnen devrimci gençlik hareketini ve onun önderlerini daha da değerli kılıyor.........."
11483
onlara kurulan idam sehpası, boyunlarına geçirilen yağlı urgan aslında tüm halkaydı dostlar...
6 Mayıs Akşamı LaDY ve çeşm-i naz ile birlikte Denizleri siz de anın...
Aleviradyo ekibi adına
LaDY(Leyla)
çeşm-i naz 28.04.2007, 17:47 6 mayıs kara gün
üç yiğidimin dünyadan göçtüğü
arkalarında kocaman bir ateş bıkarıp
bizleri selamladıkları gün
o kara günde
hiçbir günde unutmadığımız gibi
DENİZ'imizle YUSUF'umuzla ve HÜSEYİN'mizleyiz
hep birlikte onların yanındayız
11484
11485
sevgili lady ile ortak yapacağımız yayınımıza bekleriz
aleviradyo.com ailesi
Türkü Gözlü Kız 29.04.2007, 05:30 Sizleri can-i önülden tebrik ediyorum Leyla Ablacigim ve Didemcigim. Cok iyi düsünmüssünüz, yüreginize saglik.
Böylesi aci bir günde yapabilecegimiz en dogru sey tabii ki DENiZ GEZMiS´i, YUSUF ASLAN´i ve de HÜSEYiN iNAN´i saygiyla sevgiyle anmak olacaktir.
Sunu da söylemek istiyorum:
DENiZ´ler, YUSUF´lar, HÜSEYiN´ler asla ölmezler, sadece dogarlar!!!
Caniiler sevinmesin kurtulduk diye, onlar her an icimizde, yüregimizde, benligimizde var olmaya devam edecekler!!!
deniz olmak 30.04.2007, 13:36 Unutmamak unutturmamak adına gösterdiğiniz çapa ve özveri için teşekürler...
Deniz
Yusuf
Ulaş
Sonuna kadar savaş !
NiSAN_Rojda 30.04.2007, 14:00 denizler,mahirler,hüseyinler,ibrahimler,ulaşlar... ve onlar gibi niceleri.....bugün aramızda dolaşan emperyalist güçlere karşı gelmiş tek yürek olmuşlardır.Tek suçlari Turkiye nin tam bağimsizliğiydi, işçi,emekçi köylünün eşit olmasi ,zengin ya da fakir ayirdimi yapılmamasıydı.Turkiye nin ABD sömürüsü altına girmemesiydi,eşitlik istemislerdi ama ne yazik ki bu gencleri acimadan topraga verildi.nası bi Türkiye de yaşıyoruz.............
önderimizin ruhu şadolsun,katilleri kahrolsun .........
yaşasın tam bağımsız Türkiye...... yaşasın Deniz'in izinde olanlar....ve Yaşasın emperyalist güçlere cephe almış DEVRİMCİ GENÇLİK............!!!!
Haydaryiğit 30.04.2007, 14:48 11508
Grup Yorum - Direnişçilerin Cevabı
Soyun dedi düşman inaçlarından
Dört kızıl ok fırladı yayýndan
17 ekim depremini yaratan
O güçlü fırtınayı yaratan
Krallar imparatorlar beyler diktatörler yıkanız
Hey hep bir ağızdan türkü söyleyen
Karaburun'da çarpışan bedrettin yiğitleriyiz
Biz nerede doğum sancısı
Atlarımızı oraya sürdük
Kızgın ve kızıl kor atlarımızla
Hep dalgalı anaforlara daldık
Çok yendik çok yenildik
Topların tankların -ki ustasıyız-
Uçlarında sallanan bizlerdik
Hey stalingrad'da şaha kalktık
Filistin'lerde direndik kızıldere'de direndik
Düşüncelerimizi tarihimizin
Örs ve çekici arasında dövüp
Kavganın suyunda çelikleştirdik
Ip de geçirsen boyunlarımıza
Ya da bir kurşun alınlarımıza
Asla soyunmayýz inancımızdan
Hey and dağları sierra'lar
Che'nin gül bahçeleriyiz
Bu bayrak yere düşmeyecek
11509
Sizler unutulamazsınız.Ey çarpık düzenin insanları yozlaştıran düzenin başkaldırıcıları ! Sizler bizim örnek aldığımız yiğitlersiniz...
Sizin suçunuz tam Bağımsız bir ülke istemek oldu,sizin suçunuz işçinin-emekçinin-köylünün eşit olmasını istemek oldu,sizin suçunuz; zengin-fakir, kürt-türk ayrımının yapılmamasını istemek oldu ve yine sizin suçunuz Avrupanın o emperyalist politikalarına kendilerine bağlayan politikalarına ABD'ye karşı çıkmak oldu...
Sizin suçunuz yoktu yiğitlerimiz... Sizlerin sesini duymayanlar suçludur, sizlerin vatan haini olduğunuzu ilan edenler suçludur.Onlar bu ülkenin geleceğini karartmışlardır.Bugün geldiğimiz nokta bunu açıkça göstermektedir.
Yiğitlerimiz toprağınız bol olsun,gönüllerimizde taht kurdunuz,bizlere gerçek davanın önderliğini ettiniz.Saygıyla anıyorum sizleri... :surrender
Programınızda en derin üzüntüyle anmamız dileğimle...
Teşekkürler Lady
daha cok denizler mahirler yada ibrahim kalpak kaya gibi insanlar yetişterecegiz gecmişi unutmuycaz unutturmuycazda. sıf inac ları için tam bagımsız laik bir devlet olabilmek için öldüler... bizler onların emanetcileriyiz
KARŞIYAKA'NIN ÜÇ GÜLÜ
Asılmış bir al umuttan
Karagücün korku dalında
Şu can topraktaki üç fidan ölü.
Ve artık ölmezliğin son boyutundan
Göverir yeşil bahar yağmurlarında
Denizgülü, Yusufgülü, Hüseyingülü.
Ölümdür kimileyin kavganın tek ödülü.
Kançiçeği sökünü arkalarından...
Açmış böğrünü, hepsine ana sıcaklığında
Devrimin kankalesi Karşıyaka gömütlüğü.
Ve gençlik günlerine doymamışlık dağından
Bakar, alınlar mavide ve göğüs hep namluda
Gezmişgülü, Aslangülü, İnangülü.
İnanç bir deliçay ki yeşertir bir gün çölü.
Karşıyakanın üç gülü
Yürek dalıma gömülü
Karşıyakanın üç gülü
Tüm kançiçekleriyle
Göz pınarıma gömülü,
Tahsin SARAÇ
--------------------------------------------------------------------------------
Türkünü söylüyorum Deniz
Mavi yosunların eşliğinde
Türkünü söylüyorum Deniz
Duru çakılların eşliğinde
Direnişin anlatılıyor analarca
Yeni büyüyen çocuklarına yurdumun
Balıkçılar kavganı çeker ağlarıyla
Pul pul ulaşır kentlere
Türkünü söylüyorum Deniz
Direnişlerinde madenlerin
Çocukların ışıldayan gözleriyle
Savaşa hayır diyen dilleriyle
Meydanlarda alkış alkış
Çoğalan öfkenin sesiyle
Türkünü söylüyorum Deniz
Kavgada şehit düşen yiğitlerimizle
İçimizi yakan öfkemizle
Fabrikalarda geleceği işleyen işçimizle
Toprağında yarının güzelliğine
Su veren köylümüzle
Türkünü söylüyorum Deniz
Şubat soğuğunda doğan güneşimizle
Türkünü söylüyoruz Deniz
Denizlerce çoğalarak
İbrahim BAYRAMLAR
firariHH 05.05.2007, 03:03 iSYAN EDiN
Kapandı gökyÜzÜ maviliklerini
Gece kÜskÜn
Ay inmiyor yeryÜzÜne
Renkler karıştı gözlerde
bulutlar Akıyor genç bedenlere
Karardı gök
Erciyes tepesi duman, duman
Ovalar sis
Kuş sesleri
çığlığıma karıştı
Bombalar Şafak vakti dÜştÜ
Şalvarlı mor kadınlar
Toprağın yÜzÜnÜ öptÜ
Kızılırmak çayı
Azalıyor yetmez gayrı
Yaşlısı genci dÜştÜler yola
Gözyaşları sel olup çağladı
RÜzgara karşı yÜrÜyen insanlar
ZÜlÜm karşısında direnin
Direnin ey mazlum halkım
Dedeler evlatlar için
Babalar oğullar için
özgÜrlÜk adına isyan edin
Bir değiliz
Bin değiliz
Sayımız milyonlaştı
Sabır demlerinde kayalar çatlıyor
İsyan gÜneşi açıyor
YÜrekler buna nasıl dayanıyor
Deniz Gezmiş
Yusuf Aslan
HÜseyin İnan
ölÜmsÜz yaşıyorlar
İsyan edin artık
İsyan edin ey halkım...
onur melis 05.05.2007, 03:11 Aşk olsun aşk olsun aşk olsun sana çocuk aşk olsun
Acıyorsam sana................
Elbette Türkiye'de en uzun koşuysa devrim
O onun en güzel en güzel yüz metresini koştu
İlk o fırladı lüverden en sekmez mermisiylen
En hızlısıydı hepimizin en hızlısıydı hepimizin
İlk o göğüsledi ipi
Aşk olsun aşk olsun aşk olsun sana çocuk aşk olsun
Acıyorsam sana..................
Ama aşk olsun
çeşm-i naz 05.05.2007, 12:53 gün gelir sevda koyarsa soluksuz seni
gün olur yolun düşerse gurbet ellere
al bu dertten yüreğimi dalgalara sal......
kederin büyüyorsa kuytuluklarda
gidecek deniz yoksa bulamadınsa
al bu dertten yüreğimi yağmurlara sal....
11589
ÖLMEYEN DENİZ'DEN
72 mayısının altısında asıldıydık
dudaklarımızdaki enfes gülüşle
neşeli günlerin haykırmalarıyla,
saklı ağıtların perçinli olduğu
sayısız yüreğe gömüldüydük
ağlamadık
bağırmadık da
ipimizi çeken celladın yarınlarına
nasıl yağdıydık ama!
sindi miydi acaba
harami sessizliğinin bayram yerine aşk?
boynumuzdaki ilmeğin son kertesinde
sesi dondurdu muyduk acaba?
hey!...
Aslan Yusuf!
İnan’mış Hüseyin!
bir de ben!...
Deniz Gezmiş!
hadi kalkalım!
acıları tuza serelim
ola ki erirken
hâki giydirilmiş buzda tuz
gülen gözlerimize hükmedilmiş acıları
alır da gider akan berrak su
kanımız kadar temiz
unutmak mümkün mü gözyaşlarıma hakim olamıyorum şuan belki aramızda denizin hüseyinin yusufun ve ismini sayamadığım binlerce cesur yüreğin çocukları olacaktı ve belki biz onlarla arkadaş olacaktık..oyy benim aslan yüreklilerim devletini koruyan bekçilerim gittiiniz ya o gün karardı hayat gittiniz ya o gün lal oldu diller..
ocaklar söndü 6 mayıs
yürekler ağladı 6 mayıs
gönüller boş kaldı 6 mayıs
sevdalılar ayrıldı 6 mayıs
analar babalar ağladı 6 mayıs
ağıtlar göklere ulaştı 6 mayıs
unutulur mu 6 mayıs
o acıyı yaşatanlara lanet olsun...
deniz gezmiş kitapları okudum ama kitaplarda deniz gezmiş ve arkadaşları isyancı olarak ve tam bir kominist olarak yansıtılmış.kitaplar doğruyu mu yoksa yanlışı mı yazmış.doğru olan nedir
biri bana anlatır mııııııııııı?ayrıca ben bu kitapları okuduğumda bana koministmişim gibi davaranıyo.devrimciliği savunmak ve sempati duymak koministlik mi?anlatacak biri var mıııııı:(
NiSAN_Rojda 05.05.2007, 15:27 biri bana anlatır mııııııııııı?ayrıca ben bu kitapları okuduğumda bana koministmişim gibi davaranıyo.devrimciliği savunmak ve sempati duymak koministlik mi?anlatacak biri var mıııııı:(
bi kitap okumak ya da devrimciliğe sempati duymak komünistlik diğildir....
kominist diğil komünist( sağcılar gibi yazmışsın...) lütfen daha dikatli ol....sen sol görüşlü olabilrsin yada solcu ama komünist olamazsın.kırk fırını ekmek yemen lazım.hele bilgin yoksa......komünist olmak öle hafif bir şey değil.
deniz olmak 05.05.2007, 15:49 bi kitap okumak ya da devrimciliğe sempati duymak komünistlik diğildir....
kominist diğil komünist( sağcılar gibi yazmışsın...) lütfen daha dikatli ol....sen sol görüşlü olabilrsin yada solcu ama komünist olamazsın.kırk fırını ekmek yemen lazım.hele bilgin yoksa......komünist olmak öle hafif bir şey değil.:thumbup1:
çok sinirlenmeye gerek yok
o çok yukardaki arkadaş kavram kargaşası yaşıyor sanırım
komünüstler, devrimle sistemi getirirler
bu yeterli sanırım
neyse yayına dönelim onları yeniden anmak ve hissetmek mutlulu verecek bize değilmi canımm :)
NiSAN_Rojda 05.05.2007, 15:50 bir insan niye komünist olur?
ezilen insanlara tahammülsüzlüğünden, haksızlıklara dayanamayışından, eşitlik isteyişinden komünist olur en genel tabiriyle.......
şimdi biz ezilenleri görüp mutlumu oluyoruz diyebilirsin...bunun cevabı evet mutlu oluyoruzsa sende, bu düzeni savunuyor olman çok normal eğer hayırsa bu ezilmişliğin önüne geçecek bir sistemi küçümseyerek hareket ediyor olman, bu sistemi anlamaya değilde eleştirmeye yönelik araştırıyor olman yine bu düzeni savunuyor oluşunun yeterli ama geçersiz bir göstergesi....
komünist ülkelerde yaşayanların içlerinde elbette komünizmi istemeyenlerde vardır, olacaktır...ama rusyadan, kazakistandan ve bulgaritandan gelenler oradaki sistemin düzgünlüğünden bahsediyorlar ve (bir dönem hariç) hiçbir döneminden şikayetçi değiller...
insanların eşitlik içinde yaşamasını istiyor olmak nezamandan beri saçmalık? dünya kurulduğundan beri...hep birileri ezilmek zorunda, hep birileri zayıfları yutmak zorunda.niye yutulanlara göz yumuyorsun? niye yutulmayı seçiyorsun? kişiliğinle ilgili bir durummu? düşünmek hiçbirşey kazandırmaz tezin çok yanlış.düşünülmeden kazanılmış şeyler toplumsal değil bireyseldir, bu bireysellik sadece üsttekiler için geçerlidir...ezmeye yöneliktir...bu bağlamda üsttekiler içindeysen durumundan şikayet etmemen doğal, ezilenlere üzülmüyorsanda şikayet etmemen doğal..............
komünizm : Sosyalizmdir...Nazım Hikmettir...Başkaldırmadır...DIŞ Güçlerin sömürgesi olmamaktır....Markstır...
işte can yukarda anlatmaya çalıştım...............
NiSAN_Rojda 05.05.2007, 15:52 :thumbup1:
çok sinirlenmeye gerek yok
o çok yukardaki arkadaş kavram kargaşası yaşıyor sanırım
komünüstler, devrimle sistemi getirirler
bu yeterli sanırım
neyse yayına dönelim onları yeniden anmak ve hissetmek mutlulu verecek bize değilmi canımm :)
napıyım cano ya kominist yazmış ya sağcıların çoğu böle yazar ona sinirlendim :whistling :whistling :blushing:
Küçük Kardeşimizin Yayını ve yayın ardından buraya eklenecek metinleri okumasını öneririm :) eminim bir şeyler beyninde daha iyi oturacaktır.
yaşı küçük kardeşimize yüklenmeyelim ;) kızmayalım ablası ;) o da öğrenecek biz öğretecez :)
topiğimi işgal ettiğiniz için sizleri dava edebilir miyim :p
şimdi müsadenizle benim mesajımla beraber yayınla alakası olmayan mesajlar 10 dk içerisinde silinecektir :)
İyi Forumlar...
eldorado 05.05.2007, 16:03 denizin sır gibi saklanan son mektubundan haberi olan varmı? doğu perinçeğe yazılmış....
NiSAN_Rojda 05.05.2007, 16:05 Devrimciler Ölür, Devrimler Durmaz Sürer ...................
Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan devraldıkları bir bayrağı en onurlu biçimde geleceğe devretmek için idam sehpasına yürürlerken bugün Türkiye'de halkın en çok ihtiyacı olan şeyi onlara vermiş oldular.
Devrimci gençler kısa yaşamları içinde Türk halkının zekasını, çalışkanlığını ve ahlakını en yüce bir şekilde kanıtlamış oldular.
çeşm-i naz 05.05.2007, 16:06 deniz gezmiş kitapları okudum ama kitaplarda deniz gezmiş ve arkadaşları isyancı olarak ve tam bir kominist olarak yansıtılmış.kitaplar doğruyu mu yoksa yanlışı mı yazmış.doğru olan nedir
bu topik deniz'ler anmak için yapılacak yayın için açıldı
deniz gezmişe ait topiklerimiz var forumda arama butonunu kullanın istediğiniz bilgiye ulaşabilirsiniz
ayrıca şunu söylemeden edemicem deniz ne komünist ne sosyalist bir kesime mal etme çabaları bunlar deniz ve denizler DEVRİMCİ bu kadar!
bolşevik 05.05.2007, 16:09 DEVRİM İÇİN ÖLENLER KAVGAMIZDA YAŞIYOR!
Biz de devrim şehitlerini anmak için Karşıyaka Mezarlığında olacağız, Ankara'da olan arkadaşların gelmesi güzel olur.
Yan yana yatmaları engellenmiş bu güzel insanları, Devrimcileri anmak için mezar başındayız.
Sen ölmedin yiğidim
Türkülerde adın var
Elbet bu karanlığın
Biteceği günler var!
deniz olmak 05.05.2007, 16:10 bu topik deniz'ler anmak için yapılacak yayın için açıldı
deniz gezmişe ait topiklerimiz var forumda arama butonunu kullanın istediğiniz bilgiye ulaşabilirsiniz
ayrıca şunu söylemeden edemicem deniz ne komünist ne sosyalist bir kesime mal etme çabaları bunlar deniz ve denizler DEVRİMCİ bu kadar!
didoşş sağol beni güldürdün
canım devrimciler (ne için devrim yapacaklardı yani bu sistemi devirip sosyalizmi getireceklerdi) yani onlar sosyalisttiler
lütfen kavram kargaşasına girmeyin...
yani içi boş bir devrim olurmu yapmayın lütfen
saygılar
denizin sır gibi saklanan son mektubundan haberi olan varmı? doğu perinçeğe yazılmış....
evet o mektubu duymuştum ama elimize geçmedi bulamadık :( varsa ve bizimle paylaşırsanız çok mutlu olacağız :)
humanist10 05.05.2007, 17:47 denizleri birgün değil hergün ansak yetmez bu kardeşlerim türkiyenin geleceği için kendilerini feda etmişler ama bizler elin körü yılda 1 gün bile anmaktan çekiniyoz uğruna öldükleri halk bumu
eldorado 05.05.2007, 17:53 evet o mektubu duymuştum ama elimize geçmedi bulamadık :( varsa ve bizimle paylaşırsanız çok mutlu olacağız :)
sanırım tutuklu olduğu zaman doğu perinceğe yazılmış bir mektup...6, filonun türkiyedeyken kendilerinin içeride olmasından dolayı üzüntülerini bildirmiş...vede kendilerini savunmaları için vekalet vermek istemişler..daha doğrusu vermişler ama mektup ulaştırılmamış...ayrıca doğu perinçek hem denizlerin üniversiteden arkadaşları vede yoldaşları hemde bir avukattı...benim bildiğim şeyler bunlar..ama bu mektup konusunda açıklanmayan çok şeyin olduğunuda biliyorum...çeşitli siyasi görüşlerinide yazmış ama malum gerisi açıklanmıyor...yani sansürlenmiş durumda...
Deniz Gezmis ve arkdaslarini saygi ve sevgiyle aniyorum.....
çeşm-i naz 05.05.2007, 22:44 sanırım tutuklu olduğu zaman doğu perinceğe yazılmış bir mektup...6, filonun türkiyedeyken kendilerinin içeride olmasından dolayı üzüntülerini bildirmiş...vede kendilerini savunmaları için vekalet vermek istemişler..daha doğrusu vermişler ama mektup ulaştırılmamış...ayrıca doğu perinçek hem denizlerin üniversiteden arkadaşları vede yoldaşları hemde bir avukattı...benim bildiğim şeyler bunlar..ama bu mektup konusunda açıklanmayan çok şeyin olduğunuda biliyorum...çeşitli siyasi görüşlerinide yazmış ama malum gerisi açıklanmıyor...yani sansürlenmiş durumda...
evet o mektubu duymuştum ama elimize geçmedi bulamadık :( varsa ve bizimle paylaşırsanız çok mutlu olacağız :)
merak etmeyin dostlar mektubu buldum ve yayında sizlerle paylaşacağım:)
yayın tam olarak kaçta olacak can
yüreklerimizde yeşerttiklerimizi, açtırdıklarımızı asamayacaksınız... !!!
ruhunuz şadolsun... izinizdeyiz...
halitseyfi 05.05.2007, 23:37 İşte Perinçek'e Deniz gezmiş'in gönderilen mektup
'Doğu Arkadaş, "Bildiğin gibi tahliye olamadım. Bu ayın 22'sine kaldı bizim tahliye işi. Yeni cezaevine de taşındık. Sing sing'ten farkı yok burasının. Sana uzun süredir mektup yazamadığım için kusura bakma. Öte yandan üniversitenin bizim için açmış olduğu tahkikatın sonucunu bekliyorum. Öyle zannederim ki 2 sömestr uzaklaştırma kararı verecekler. Benim öteki davaların durumu berbat. Ceza yeme ihtimalim kuvvetle muhtemel. Bugünlerde tek üzüldüğüm konu 6. Filonun gelişinde dışarda bulunamamak. "Yusuf Küpeli'nin başkan seçilmesi beni fazlasıyla sevindirdi. Fakat yine de bu oportünizmin tasfiyesi anlamına gelmez. Yalnız bu bizim için iyi bir fırsat olmalı. Benim burada kimseyle temasım olamıyor. Sen İstanbul'a gelip te bizim çocukların FKF'ye giriş işini bir düzene soksan çok iyi olur. Cumhuriyette çıkan bir seri röportaj var. Bilmem okuyor musun? Bir işgal sonrası diye. Doğu Avrupayı anlatıyor. Anladığım kadarıyla revizyonizm bütün haşmetiyle gelmiş oturmuş. Doğu Avrupa'daki bu revizyonist gidişin kaynağını yani nedenini bir türlü bulamadım. Şimdilik bu kadar. Bütün arkadaşlara selam. Deniz
Not: Adresim E 1 101 Sağmalcılar cezaevi.'
1969 yılında cezaevine konulan Deniz Gezmiş, o dönemde Ankara Barosu'na kayıtlı olarak avukatlık yapan İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek'e kendi el yazısıyla gönderdiği mektubunda tek üzüntüsünün 6. Filo geldiğinde dışarıda olamamak olduğunu bildiriyor. Bir başka gün ışığına çıkan ise Deniz Gezmiş ile birlikte idam edildiği arkadaşı Hüseyin İnan'ın bu mektuptan 2 yıl sonra yani 1971 yılında Ankara Cezaevi'ne getirdikleri noter aracılığıyla Doğu Perinçek'e avukatlık vekaleti verdikleri.
şuan cafede sizlerle beraberiz gözyaşlarımıza hakim olamıyoruz.yiğitlerimize uzanan eller kırılsın soyları tükensin..
deniz olmak 06.05.2007, 22:23 Deniz son mektubunda kardeşinin bir bilim adamı olmasını istemişti çünkü bilim adamı olmakta devrime bir hizmetti...
şimdi devrim karmaşaları üzerine şunu söylemek gerek
kemalizm kendi çağında sadece osmanlının yani şeriatı saltanatı yıkma adına bir devrimdir...
denizin yusufun ve hüseyinin istediği devrim daha demokratik, sosyalist bir akımdır Marxizime olan inançtır yani sonuna kadar paylaşım ve emeğe olan inançtır...
Onlar bir akımcıydılar ve arkalarından bir sürü insan sürüklendi.
Darbeci faşist sistem onları bu ülkeden ayırdı ama yüreklerimize kazındırlar...
Bugün hala varsalar emeğe demokratik düşünceye olan saygılarından dolayı vardırlar ve içimizde yaşayan sosyalist düşüncenin bir parçasıdırlar...
Ümidi hala darbecilerde görenler çok karanlıkta olduklarını bilmelidirler...
İnsanın geçmişten geleceğe,ilkelden gelişmişe ve
mutlaka karanlıktan aydınlığa doğru devam
edegelen büyük tarihsel yürüyüşünde;
yani insanlaşma yürüyüşünde,
yani insanlık yürüyüşünde,
ateş,toprak ve su kadar
ateş,toprak ve su gibi
hayat sunan bir büyük eylemin adıdır,devrim...
Devrim,insanlığın en büyük eylemidir!
İnsanlığı geleceğe bağlayan,insanlığı geleceğe akıtan,
tarihe kan taşıyan atardamardır,devrim...
İnsanların insanlıkla sınanmasıdır....
İşte,devrim ve de insanlık,1972 6 Mayısı`nın alaca
şafağında üç genç önderin taze bedenlerinde sınandı,
birkez daha...
Devrim adlı o en güzel koşunun,
Şaire, ''en hızlısıydı hepimizin,en önde göğüsledi ipi''
dedirten hızli koşucuları
Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan...
Bu gün de önümüzde koşuyorlar.
Ve o son nefesleriyle haykırdıkları son sözleri
bize vasiyetleridir.
Kürt ve Türk halklarının kardeşliği, anti-emperyelizm,
Bağımsızlık ve devrim bu vasiyetin köşe taşlarıdır...
Deniz Gezmiş,Yusuf Arslan,Hüseyin İnan...Üç devrimci yiğit..Deniz,idam sehpasını kendi itebilecek kadar cesur,ölümden korkmayan biriydi.Demirel denen adam vaktinde mecliste el kaldırmış asılması için...:no: Onu o gencecik yaşında idama gönderenleri Allah bildiği gibi yapsın.Son isteği bir filtreli cigaraymış ölüme giderken Deniz'in...:36_1_44: Ve ona yengeç gibi yürüdüğü söylendiğinde sen de devamlı vurulmayı beklesen böyle yürürdün demiş.Okudukça onu tanıdıkça insan göz yaşlarına hakim olamıyor.:36_1_44: Bu yayın için,Denizleri unutmadıgınız,unutturmadıgınız,bilmeyenlere rehber olduğunuz için çook teşekkür ediyorum.Onları asla unutmayacağız,unutturmayacağız..
Ah didem.. Yine gözyaşlarımız aktı yanaklarımızdan..
Yine içimizde acı...
Biz Güneşe yürüyorduk..
Ben Denizim, Mahirim, Yusufum..
1 Mayıs Mahallesinin Devrim Kokan sokaklarında..
Kızıl Bayrağımda ufak bir Devrimciyim ben..
Pir Sultanım, Hüseyinim, Behiç Aşçıyım..
Ellerimi kelepçeleyenlere karşı,
Yüreğine zincir vurmaya çalışanlara karşı,
Maraş'ın, Çorum'un, Malatyanın, Sivas'ın gözyaşlarına temel hazırlayanlara karşı,
Denizim ben, Hüseyinim ben, İbrahimim ben, Seyit Rızayım ben..
Koçgirili Zarife Hanım kadar cesaret doluyuz biz..
Munzur dağlarından Kızıldağa,
Kaçkarlardan, Kürelere,
Egeden Karadenize,
Devrim dolsun Yüreklere..
Deniz olsun gözlerim,
Hüseyin olsun Yüreğim,
Mahir olsun ellerim,
Seyit Rıza olsun bedenim...
Şoreş..
bizim DENİZLERDE Emperyalizme Geçit Yok!
http://img518.imageshack.us/img518/8893/kaypakkayaanmapn8.gif
denizleri tanımak istiyorsan deniz gibi yaşamak istiyorsan ben demiyorum bak denizim ne söylemiş imzamı oku yeter...
firariHH 06.05.2007, 22:50 Yayin Cok Güzel Duygulanmamak Elde Degil.
Büyük Türk Milleti!
Atatürk icin toplanalım!
Mustafa Kemal'in Milli Kurtulus idealini yasatmak icin,
Mustafa Kemal devrimine saldıran karanlık güclere dur demek icin,
Milletce yabancı usaklıgına düsmekten kurtulmak icin,
Tam bagımsız gecekt-en demokratik Türkiye icin,
Gazi Mustafa Kemal'in Milli Kurtuluscu saflarında toplanalım.!
Yasasın Türkiye! Yasasın yarının bagımsız Türkiyesi icin mücadele!
Deniz Gezmis
seyhunbey 06.05.2007, 22:50 Bu Ülke Bir Gün Deniz Olup Taşacak ...
Haydi Gülün Sevinin Bu Gün Bütün Dünyanin Deniz olduğu Gündür...
Aşk Olsun Sana Çocuk Aşk Olsun....
DENİZ
Birini tanıdım birini bildim
adı hep dilden dile dolaşan
ne siyahtı ne maviydi gülüşü
sadece doğrulukltu kavgası
adı denizdi
birini tanıdım birini bildim
adı hep dilden dile dolaşan
ne siyahtı ne maviydi gülüşü
sadece özgürlüktü kavgası
adı denizdi
esom
Alevi yoldaşlar..
Heryandan kuşatıldık..
Uyanalım..
Etrafımızı saran Sağ idolojilere karşı çıkın..
Biliyorlar ki bu Ülkede Devrim'in yoldaşları Alevilerdir..
Deniz'i seviyorsanız, Devrimi seviyorsanız, Devrim , Deniz !! diyorsanız Denizin yoluna sahip çıkın !
Pir Sultan yoluna uyanın kardeşlerim!
bu gece uyku yok bu gece lanet okumak var katliamı gerçekleştirenlere..denizin hüseyinin yusufun aileleri onu düşünen var mıydı damat olacagını göremeden dar ağacında gördüler gözlerinden bile sakındığı oğullarını..örümcek kafalı beyinler hiç düşünmeden idam hükmünü verdiler..sevdalısına son kez sarılamadan göçtü ailesine doymadan gençliğine doymadan en çokta vatanına toprağına doymadan gitti..
firariHH 06.05.2007, 22:57 Alevi yoldaşlar..
Heryandan kuşatıldık..
Uyanalım..
Etrafımızı saran Sağ idolojilere karşı çıkın..
Biliyorlar ki bu Ülkede Devrim'in yoldaşları Alevilerdir..
Deniz'i seviyorsanız, Devrimi seviyorsanız, Devrim , Deniz !! diyorsanız Denizin yoluna sahip çıkın !
Pir Sultan yoluna uyanın kardeşlerim!
Herzaman Onlarin Yolundayiz.
Devrim sehitleri ölümsüzdür!”, “Deniz Gezmis,Yusuf Aslan, Hüseyin İnan ölümsüzdür!”, “Emperyalistler, isbirlikciler, 6.filoyu unutmayın!”
firariHH 06.05.2007, 22:58 Denizler Unutulmayacak. Yolundan ayrilmayacagiz.
Kahrolsun Fasiszm.
deniz olmak 06.05.2007, 23:01 Denizler Unutulmayacak. Yolundan ayrilmayacagiz.
Kahrolsun Fasiszm.
Mustafa Kemal adını kullanan faşistlerden uzak duralım...
Nasyonel solcular kahrolsun.
Emek le özgürlükle sosyalizme kuşatılan mücadelemiz varolsun
Kahrolsun Emperyalizm
devrim69 06.05.2007, 23:04 Emeğinize ve yüreğinize sağlık.
denizler ulaşlar yusular
bize çok şey gösterdiler.onların yolunu izlemek te korumakta boynumuzun borcudur canlar.
insanlar kardeş 06.05.2007, 23:12 Sevgili yoldaşlar,
Aslında bu gece asılan Ülkemizin aydınlık yüzleriydiler.
Bu kararı veren faşist sistemin zatları tam bağımsızlığın hür ve demokratik Türkiye için ne kadar lazım geldiğini hala kavramış olamamışlardır ki kapitalist ,emperyalist güçlerin hala boyunduruğu altında kurtuluşu aramaktadırlar.
Bizler asla bu gece üzülmeyeceğiz.
Devrim yolunda yakılan ateşin sıcaklığıyla yüreklerimiz bir daha coşmalı.
Zannedilmesin ki asılıp ölenler yokolup gittiler,
Milyon milyon doğdular doğuyorlar
Denizler,Yusuflar,Hüseyinler....
Aydınlık yolumuzun gencecik yoldaşlarını bu canlar unutmadı unutulmayacaklardır.
Ruhları şad olsun.
saygılarımla......
spartacus 06.05.2007, 23:13 Darağacındaki 3 kutup yıldızı yolumuzu aydınlatıyor.
Deniz Gezmiş Türkiye devrimci hareketinin hatırı sayılır önderlerinden biridir. Halkımızın kurtuluşunun savaşmaktan geçeceğinin bilinciyle Halkın Kurtuluş Ordusunu kurmuştur. Ancak burjuvazi onun özünü saptırıp, devrimci barutunu tüketmek adına biçimsel bir Deniz karşımıza çıkarıyor. Deniz gezmiş basit bir şekilde Kemalizme indirgenemez. Zira bu şekilde algıladığımzda Deniz ve yoldaşları THKO'yu kurma gereği duymazdı. Özellikle 49 Çin Devrim'inde etkilenen Deniz Gezmiş ülkemizde Maoist bir devrim modeli yaratmak uğruna halk savaşı stratejisini benimsemiştir. Ve ülke halkının kurtuluşunun savaşmaktan geçeceğini belirtmiştir. Zaten tersi söz konusu olmuş olsaydı barışçıl mücadele ile reformizmi hedeflerdi. Dolayısıyla Deniz'i Kemalizme indirgemek ideolojik olarak büyük hata olur.
Deniz Gezmiş tam bağımsız Türkiye'den bahs ederken bunun emperyalizme ve faşizme karşı savaşmaktan geçeceğini vurgulamıştır.
Dar ağacında katledilen üç yiğit devrimciyi her geçen gün saygıyla ve onurla anıyoruz. Onları unutmak ihanettir. Asla onları unutmayacağız.
Onların bize devrettiği kızıl sancakla aydınlığa yürüyoruz.
spartacus 06.05.2007, 23:21 Devrim şehitlerini saygıyla anarken Ozan Emekçi'den bir şarkı istiyorum. Bu şarkı tüm devrimcilere gelsin.
Halkımız unutmaz sizi deniz, yusuf hüseyinim, Biz devraldık kavganızı deniz, yusuf hüseyinim.
mavi boran 06.05.2007, 23:27 kürecik yolu yokuştur,
devrim yolu çoşkuludur,
giden onca canım,yiğidim,
vazgeçmedik,unutmadık sizleri...
tüm deniz yürekliler,bu yurdun gerçek savunucuları büyük canlarımızı unutmayanlar her zaman saygıyla selamlıyorum sizleri.
delikanlım!.
senin kafanın içi
yıldızlı karanlıklar
kadar
güzel, korkunç, kudretli ve iyidir.
yıldızlar ve senin kafan
kâinatın en mükemmel şeyidir.
delikanlım!.
sen ki, ya bir köşe başında
kan sızarak kaşından
gebereceksin,
ya da bir darağacında can vereceksin.
iyi bak yıldızlara
onları göremezsin belki bir daha.
...
Nazım Hikmet
Yayını dinlerken duygulanmamak elde değil...
Denizimizin dediği gibi biz öldürebilirsiniz ama düşüncemizi asla...
Faşistlere inat yobazlara inat bir ölüp bin dirilelim..
Ruhunuz şad olsun yoldaşlarımız...
Rahat yatın yerinizde çünkü sizin yolunuzda yürüyen binlerce genç var..
Sizler bizim için hiç ölmediniz hep yaşatıcaz sizi...
Saygılarımla...
firariHH 06.05.2007, 23:33 Devrimciler ölmez ..
Onları devrimler yasatır...
aristo_can 06.05.2007, 23:35 Denizlerin idamına 10 gün var Mamakta arka hücrelerde kalıyorlar, her hücrenin önünde de bir asker var bizim Deniz muzip :) Yusufa sesleniyor
-Yauv Yusuf asılmamıza az kaldı bizim şeftende ses çıkmıyor ben açıklıycam bunu arkadaş
Yusuf cevap verir
-Valla sen ne yaparsan yap ama ben davama ihanet etmem sonuna kadar da devam ederim kimseye arkamdan hain dedirtmem
Deniz tekrar konuşur
-Yok arkadaş ben çıkıp açıklıycam
kapı önünde bekleyen askerler konuşmaları ellerinde kağıt kalem yazmaya çalışıyorlar
Bir asker hemen fırlayıp cezaevi müdürüne gider
aradan yarım saat geçtikten sonra 1 subay Denizin hücresinin kapısının önüne gelir Subay denize
-Cezaevi müdürü seni istiyor korkulacak bir durum yok, sadece konuşacak der
denizi alıp albay Saldıranerin yanına götürür
Albay Denize çay sigara ikram eder ve çok naizk davranır ve konuşur
-Yauv Deniz bak gençsiniz vatanı seven akıllı çocuklarsınız başınızda kim varsa açıklayında bende size yardımcı olayım der...
Deniz cevap verir
-Valla başımız felan yok ben Osman Aldıkaçtının şefimiz olduğunu söylemedim der :)
Albay saol evladım teşekür ederim deyip Denizi hücresine geri gönderir,
hücrede Denizi merakla bekleyen Yusuf Deniz dönerken seslenir
-Ne oldu Deniz
Deniz neşeli bir şekilde
-Valla kardeşim güzel bir gol attım der.
Osman Aldıkaçtı Denizin ODTÜ de devamlı kavga ettiği bi şahıstır.:)
kaynak - Atilla keskin - hücre ve dava arkadaşı
Hep mücadeleden bahsediyoruz ama bu insanların insani yönünü de ön plana çıkarmak gerekir...
İdama gitmeden 10 gün önce böyle muziplik yapabiliyorlarsa gerisini siz düşünün
NiSAN_Rojda 06.05.2007, 23:38 denizlerin boynuna geçirilen ip
denizleri bir kez astıysa
milyon kez cellatlarını asmıştır
belki de..
denizler için kırılan kalem
bir kez kırıldıysa denizler için
milyon kez kıranların kalbine saplanmıştır
belki de..
denizler için verilen karar
bir kez onandıysa yargıtayda
milyon kez bozulmuştur halkın vicdanında
belki de..
bilmez misiniz usanmadan dolduğunu denizlerin
dağlarımdan kopup gelen asi ırmaklarla
uslanmadan...
insanlar kardeş 06.05.2007, 23:40 - Haşarı Delikanlı
-Deniz Gezmiş`e -
Sen ey aşktan hüküm giyen haşarı delikanlı
Bir 6 Mayıs sabahı
yüreğindeki sevdayı ölümün suratına haykırıp
Arkada bir tarih bırakarak çekip giderken
sevdalı ölümünü gören
bir güvercin çırpındı telaşla
çığlık çığlığa çırpınarak ve havalandı
Güller kanadı ( 1 )
gökyüzüne kan bulaştı, büsbütün kuşlar ağladı
"Bir gülün çevresi dikendir, hardır
Bülbül gülün elinden ahuzardır
Ne de olsa kışın sonu bahardır
Bu da gelir, bu da geçer ağlama." ( 2 )
Sen ey aşktan ölüme bir tarih yazarak bir sabah vakti
Deniz`e lirik bir şiir gibi asılan haşarı delikanlı
sen çırpınırken darağacında
gökyüzüne telaşla çırpınan güvercin
senin türkünü yaydı kanayarak
ne de olsa kışın sonu bahardır
o baharın da sahibi vardır
o baharda aşkın tarinini yeniden yazacağız
biz kuşlara söz verdik
haşarı delikanlı.
Mahmut Ayaz
MısriKız 06.05.2007, 23:42 Üzerindekiler bana yabancı değil,
Suratındaki yaralar, karalar, kirler
Bana birisini hatırlatıyorsun küçüğüm
Üzerindekiler bana yabancı değil,
Yırtık süeterin, pantolonun, çizmen, çorabın
Sakın pişman olma, kızma, kızdırma
Sembol olmak, katil olmaktan çok daha zor
Yemekten, içmekten, direnmek zor küçüğüm
Ben, ben kimim diye sorarsan
Biz, biz tabiatla kardeşiz
Yemeyle, içmeyle
Hatta uçakla, suyla, kuşla, böcekle
Ama yine de
Bana ne olmuş diye soruyorsan
Kızma, kızdırma
Hani doğruluktan, dürüstlük doğar derler ya
Bence sana Deniz çarpmış küçüğüm
Ki, ben beni bildim bileli
Ne, ben beni buldum kendimde
Nede kendim, beni buldu bende
İşte ortalığın arazisi olup kaynadık dünyanın kazanında
Dünya kazan oldukça ben bir kepçe
Doldum tabaklara birden daha çok kere
Hani ya gülüm işçi olup emek dökercesine
Ben, beni bildim bileli
Ne ben, beni buldum kendimde
Nede kendim, beni buldu bende
Sen bir başka maya gör
Çocuk olursun bir yandan severler
Bir yandan döverler
Okursun adam olursun,
İş bulamadın mıda hiç dinlemez söverler
Ben, ben boks şampiyonu olamam ki dostum
Hayatı nakavt edeyim
Ben kültürümü hayata adadım
Hayatı tanımlayamıyorum
Hayat nedir acaba _?
Hergün paket paket içtiğimiz sigaralar mı
Akşamları eve gelen babamın
Boş o bomboş bakışları mı
Bilmiyorum !!!
Yıldızlardan kopup gelmişti dünyama
Yıllanmış ağaçların dökülen sarı yaprakları gibiydi
Etraf toz, toprak, kan, göleç
Adına ne seheryeli diyebiliyorum nede tozpembe
Ama şunu çok iyi biliyorum ki
Bir çocuğumuz olursa
Adı DENIZ olmalı,
İster kız ister erkek
Farketmez hiç biri
Fakat bakışları farketmeli
Güneş gibi olmalı
Aydınlatmalı her tarafı
Her bir yandan bir bir
Bir çocuğumuz olursa adı DENIZ olmalı
DENIZ kadar engin, DENIZ kadar coşkun
DENIZ kadar sıcak, DENIz kadar güzel
Bir çocuğumuz olmalı
Adı DENIZ olmalı
DENIz dedim adına
Adı DENIZ olmalı...
sizleri unutmyacağız:no: :no:
deniz olmak 06.05.2007, 23:47 Yüreği dağlara sığmayan büyük insanlardan Yusuf Aslan, fareden korkan bir insandır :) hücredeyken arkadaşları tarafından pamuktan fareler yapılarak Yusufa türlü türlü muziplikler yapılmıştır...
Düşünsenize sisteme kafa tutan insanlar küçük şeylerden korkabiliyorlar, onlarda insandı içimizden biriydiler...Ama bizden daha yürekli ve daha hızlıydılar
Ben şuan Denizin hayata veda ettiği yaştayım
volkan gedik 06.05.2007, 23:56 DEVRİM
Temiz kalan tek yerdir devrim
bütün bir yıl
kirlenen duvarda
ama görebilmek icin
asıldığı çividen indirilmelidir
yapraklari biten takvim
Zorbalara direnmektir devrim
bir çocuğun
annesinin çantasından aldığı paraları
altına gizlediğini
söylememiştir dövülen
hiçbir hali
İçinde yaşamaktır devrim
dikiş kutusunun
ve toplu iğneler gibi
bir arada olmayı gerektirir
karşı koyabilmek icin zulmüne
makas denilen patronun
Gece ışıklar arasında koşmaktır devrim
ateş böceklerini
yakalamak isteyen çocukların
peşine takılır gün gelir
yanıp sönen mavi ışıkları
polis arabalarının
Kağıt bir gemidir devrim
bütün gemiler
hurdaya çıksa da sonunda
taşıdığı özgürlük şiiriyle
batmadan yüzer nicedir
dünya sularında
Kim bilir kaç yunus görmüş
kaç Deniz Gezmiş...
SUNAY AKIN
Onlar ki
toprakta karınca,
suda balık,
havada kuş kadar
çokturlar;
korkak,
cesur,
cahil,
hakim
ve çocukturlar
ve kahreden
ve yaratan ki onlardır,
destanımızda yalnız onların maceraları vardır.
NAZIM HİKMET
bu uğurda ölen bu üç genç yıllar boyu tüm devrimci harekata bir idol olmuştur, yıllar sonra bugün yine onların yolunda tüm gücümüzle ilerliyoruz..
Yaşasın Devrimci Dayanışma
seyhunbey 06.05.2007, 23:58 Hey!... Aslan YusuF İnan Hüseyin Birde Ben DENİZ GEZMİŞ....Asıldılar ama Satılmadılar
Aşk Olsun Size Aşk olsun ....
firariHH 07.05.2007, 00:05 olur mu
ecelsiz üc canı almak
olur mu
gülleri dalından kırmak
utansın karanlık
utansın toprak
aglasın gökyüzü
kızarsın safak
üc yürek
üc fidan
üc güzel insan
devrimin üc gülü
dillere destan
deniz'im oy
yusuf'um oy
yoldasım oy
hüseyin'im oy
MısriKız 07.05.2007, 00:10 Delikanlım,
iyi bak yıldızlara.
Onları belki bir daha göremezsin.
Belki bir daha
yıldızların ışığında kollarını
ufuklar gibi açıp geremezsin
Delikanlım,
sen ki,ya bi köşe başında
Kaşından kan sızarak gebereceksin
Ya da bir devrimci gibi darağacında
can vereceksin
:sad: :sad:
MısriKız 07.05.2007, 00:16 nerde kendini bilmez cocuklar,
bir sabah oylece cekip gittiler,
cinladi alki$lar kor sokaklarda,
yankisi kime kaldi?
deniz koydum adini,
kederi bende kaldi,
uzak koyler kurdum birbirine,
denizine aldandim.
acinin surlarinda ate$ler yaktim,
vuruldu $ehirler, soluksuz kaldi,
kendine cekildi butun zamanlar,
golgeler orda kaldi.
deniz koydum adini,
kederi bende kaldi,
uzak koyler kurdum birbirine,
denizine aldandim.
... Zapt ettiğimiz alanlara sesini taşıyacağız kanımızla yazıyoruz tarihi haklıyız kazanacağız haklıyız...
özgürlüğümüzü bizden alamayacaklar biz toprağımızı böldürmeyecez biz vatanımızı kimselere vermeyecez denizler yusuflar hüseyinler ölmedi emperyalist köpekler..!!!!!!!!onlar 6 mayıs da yeniden onbinler olarak doğdu korkun!!!!bizler var oldukça düşüncelerimiz var oldukça size rahat yok bizim isimlerimiz deniz yusuf hüseyin anladınız mı bu yüzden korkun bizden sizi asla kabul etmiyoruz düşüncelerinizi kendinize saklayın ucunda ölümde olsa savunacağım düşünce komünist düşünce varsa gücünüz gelin benimde bizlerinde canını alın..siz leşler layık olduğunuz şekilde öleceksiniz sürünerek deniz hüseyin yusuf 6 mayısda onurlarıyla öldüler ama siz sürünerek..
esmer bıçak
sen esmer bıçak
bir sabah öylece salındın yağlı urganda
suçun devletini bölücülükten korumak
sen yağız delikanlı sevdanın en güzel mevsiminde sevdalından ayrıldın
gönlünde göz yaşı bıraktın aşka dair ne varsa sevdalında
ama sevdalın senden ayrılmadı seni aldı kendine
toprağınla sevdalısın sen
vatanına aşık
gitmedin ki bu vatandan bak toprağındasın
türk bayrağının dalgalandığı yerdesin
bizdesin...
Yaktığınız meşale biz devrimcilerin elinde zafere dönüşecek...
DİRENENLER ELBET KAZANACAK...
Henüz çocukluğumuzu bile yaşamamıştık. Bir kadın eli değmemişti ellerimize. Bir sevgiliden mektup bile almamıştık daha. Bir gece sabaha karşı, pranga vurulmuş ellerimiz ve ayaklarımızla çıkarıldık idam sehpalarına. Herkes tanıktır ki korkmadık. İçimiz titremedi hiç. Mezar toprağı gibi taptaze, mezar taşı gibi dimdik boynumuzu uzattık yağlı kementlere.Asıldık ey halkım, unutma bizi....
Uğur Mumcu
Sizleri hiç bir zaman unutmadık,unutturmayacağız.Ne mutlu ki bize bugün hep beraber haykırdık,susmadık.Biz varoldukça onları yaşatmaya devam edeceğiz..Onların adlarını bile bilmeyenler bir kez daha utansın bugün..
insanlar kardeş 07.05.2007, 01:24 Sevgili Leyla'cım ve Didem'ciğim,
6 Mayısa özgü anlam ve önemini bütün berraklığıyla ve kararlılıkla verdiğiniz emekten ve devrimci yüreğinizi bizlerle paylaştığınız için üç gülümüzün kokusu nezninde saygılarımla...
Aydınlık geleceğimizin onurlu canları sizleri kutluyorum.....
suyunsesi 07.05.2007, 01:28 Arkadaşlar yapmiş olduğunuz bu anlamlı yayından dolayıı teşekkür ediyorum
Yüreğinize sağlık
Böylesi onurlu bir ölümün ardında yas tutmayacagız...
Onları untmayacağız... unutmak ihanettir.
Canlar bugüne gösterdiğiniz duyarlılık ve güzel yayınız için binlerce teşekkürler.
Emeğinize sağlık...
ahh leyla ve didem can kızlar benii çokk ağlattınız gerçi ben denizi,yusufu hüseyin ve mahiri her andığım zaman her duyduğum zaman hüzünlenirim ve tabii yapılan haksızlıklara faşizme kızıp ağlarım sinirimden ben sosyalizmi ve denizleri 20 yaşlarındayken gerçekten tanımaya başladım arada ev halkıı ve akrabalar fısıltıyla yanii bizlere duyurmadan konuşur ama tam manasıyla bahsetmezlerdi zaten amcamı da o kara günlerden sonra isfiçreye apar topar kaçırmışlar babannem bir dönem denizlerin saklandığı yeri bile bilir çünkii çok yakınlarındaymışş halen üzülür ve onu asanları lanet okuyarak anlatır
kızlar emeğinize yüreğinize gönlünüze sağlık çok teşekkürederim bu anlamlı günde bu anlamlı program için ...
NiSAN_Rojda 07.05.2007, 01:53 leylam didemcin harikasınız canlar...yüreklerinze sağlık can yoldaşlar
programınız süperdi tek kelimeyle
Canlar; Elbette Denizleri 3-5 saatlik bir yayın sürecine sığdırmamız imkansız... Onlar ki sadece Üç Fidan değil bir Orman olmayı başarmışlar...
LaDY ve çeşm-i naz adına katılımlarınızdan, paylaşımlarınızdan ve desteklerinizden dolayı canı gönülden teşekkürü borç biliyorum, her zaman ki gibi varlığınız bize destek verdi...
Türkülerle Halaylarla Yaşatacağız Üç Fidanımızı ki Onlar Yaptıkları ile Ölümsüzlüğe ulaşmışlardır
cansivaslım 07.05.2007, 02:12 leyd ve çeşmi naz ablalarım ellerinize ve emeginize saglık.
denizler ölmedi onlar kalbimizde yaşıyor
YAŞASıN HALKLARıN ÖZGÜRLÜGÜ
Çok güzel bir yayındı öncelikle teşekkürü bir borç bilirim elinize yüreğinize sağlık
Yaptığınız bu güzel yayının yapacağınız diğer yayınlara teminat olması olması dileğiyle...
Arkadaşlar yapmiş olduğunuz bu anlamlı yayından dolayıı teşekkür ediyorum
Yüreğinize sağlık
Böylesi onurlu bir ölümün ardında yas tutmayacagız...
Onları untmayacağız... unutmak ihanettir.
Leylacım ve didemcim yüreğinize elinize emeğinize sağlık çok teşekkür ediyorum sevgili suyunsesi öyle güzel söylemişki unutmak ihanettir evet onları unutmadık ve unutmayacağız üç fidan orman oldu.
Bugün mezarlarına gittim ve sadece yürüdüm demetevlerden karşıyaka mezarlıgına onları düşünerek ve sonra kendi hayatımı gözümün önüne getirdim sonrasında yaşadığım hayatı onlar bunu hiç haketmedi ama onları topragın altında olmadıgını biliyorum onların ruhları yurdun üstünde onlar bizimle onlar yüreğimizde mezarına geldigimde içime akıttım kinimi nefretimi ve gözyaşlarımı..
hoşçakal deniz dedim ve uzaklaştım aslında her uzaklaşma daha da yakınlastırıyodu..
sizleri hiç bizaman unutmucaz unutturmuyacagız...
Unutmak gerçekten ihanettir..
Mutlu kalın canlar ve umutla..
Gerçekten mükemmel bi yayındı yerimden kalkamadım.Dilinize ,yüreğinize sağlık Lady ve Çeşmi-naz canlar..:turned:
bu yayını düzenleyen arkadaşlara teşekkürler.bu günün anısına, yoldaşları unutmadık,unutmayacağız,unutanları affetmeyeceğiz,anıları mücadelemizde yaşayacaktır..
anti-fasist 07.05.2007, 03:36 canlar kendi yazdıgım yazıyı okumanızı cok isterim aslında bu topikden önce ben onu acmıstım ama sanırım gözden kacmıs
saygılarımla
yazım ıcın: http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=30298
Radyo yayinini dinledim güzeldi.1993 senesiydi berlinde kamp kuruldu ve kaldigimiz evlerin isimleri deniz gezmis ve arkadaslarinin ismi verilmisti.Biz on gün boyunca onlari yasattik hep yasiyacaklar ordaki kampi ömrümün sonuna kadar unutmuyacagim tam bin kisi katilmisti.Ordaki güzellik dayanisma dostluklar deniz gezmis ve arkadaslarinin eseriydi.
sevgili leyla ve sevgili didem yüreğinize sağlık. çok güzel bir programdı, kimi zaman gözlerim yaşararak kimi zaman yüreğim kabararak dinledim sizleri. ince düşünceniz ve emeğiniz için çok teşekkür ederim.
sevgiyle kalın...
Deniz Yıldızı 07.05.2007, 13:12 Onlar geçmişin izi ve gelecegin aydınlıgı olmuşlardır.Bizler bu ülkeye Denizlerin,Mahirlerin,yusufların...düşünceleri dogrultusunda bu ülkeye eşitligi,demokrasiyi ve özgürlügü getirmeye çalıştık ve nitekim verdigimiz mücadeleler sonuç vermeye başlamıştır ve başlamayada devam edecektir...
YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİGİ....
deniz olmak 07.05.2007, 13:46 dün akşamki yayın için lady ve çeşmi-naz arkadaşlara teşekür ederim
güzel türküler dinletiler bize
güzel insanları yeniden yaşattılar bize
saolun canlar
firariHH 07.05.2007, 13:58 Aksam cok güzel bir yayin yaptiniz,emegi gecen herkeze tesekkürler.
alevı devrımcı 09.05.2007, 13:01 arkadaslar boyle bır sey hazırladıgınız ıcın tsk ederım ancak benı rahatsız eden denız gezmısın atatürkcu gıbı gorunmesıydı sunu ıyı anlamak lazım denız gezmıs ve yolarkadasları sınıfsız bır toplum ve halkların kardeslıgı ıcın mucadele ettıler neden boyle bır seyın ıcıne gırıyoruz kı o bır devrımcıydı sosyalızme ınandıgı ıcın bu ugurda canını verdı bence ıdam sehpasında attıgı bu sloganı ıyı anlamak lazım yasasın türk ve kürt halklarının kardeslıgı bunu bır kemalıst soyleye bılırmı sadece dusunun KÜRT SORUNUN DAN BAGIMSIZ DENIZ OLUNMAZ DENIZ YUSUF HÜSEYIN SÜRÜYOR SÜRECEK MÜCADELEMIZ
|
|