Orijinalini görmek için tıklayınız : t.c. vatandaşı olmakla ne kadar gurur duyuyoruz...
eldorado 30.04.2007, 18:12 tarihler boyunca karakterist özellikleriyle her zaman öne çıkan,en güzel vasıflarla anılan ve anılmakla kalmayıp saygı duyulan bir millet...peki ne olduda şimdi,tüm dünya insanlarını bir yana bırakın birbirimizden korkar ve sırt çevirir olduk..neden bu kadar bencil ve kendini düşünen bireyler olduk?
bizi maddeleştiren fakirlik kavramımı yoksa bireysel anlamda kişilik yetersizliğimi? yani 85 yıl öncesi okuma yazma bilmeyen insanlar insani özellikleriyle doğruyu ve yanlışı seçebilirken şuan eğitim açısından sıkıntısı olmayan bir ülkeyiz,ne olduda o insanların saflığını arar olduk... şimdi hangimiz bu ülkeyle gurur duyabileceğiz,yada gerçekten gurur duyan biri varmı?
Genel Bölüm / Güncel Konularda olması daha uygun olacağı düşüncesiyle topiği buraya kaydırdım, müsadenizle tabi :)
tuncerbio 30.04.2007, 22:42 ben dünya vatandaşıyım ...ülkenin adı çok önemli değil....
Ülkeyi bilmem de ; ANADOLUlu olmak gurur duymak için yeterlidir! Ben bununla gurur duyarım!
halitseyfi 01.05.2007, 00:40 Malesef gurur duymaya başladığımızda, öyle birşey çıkıyor ki insan gururduymaktan vaz geçiyor.
ugursarak 01.05.2007, 01:16 TC vatandaşı olmakla gurur duymuyorum, insanların bu derece büyük ayrılığa maruz bırakıldığı ve bu ayrılıkların giderek kuvvetlendirildiği bir ülkenin vatandaşı olmakla nasıl gurur duyabilirim.
eldorado 01.05.2007, 09:29 aytek;anadolulu olmak gurur verice yada trakyalı olmak gurur kırıcı diye birşey yok...trakyanın büyük çoğunluğuda anadoludan gelme göçlerle çoğaldı...asıl sorun bence ünitel yapının yozlaşması...hala ülkemizdeki milliyetci kesimler osmanlının ergenokan çıkışındaki ve bu yıkılış sürecine kadar olan büyük bir imparatorluğun güya olağanüstü gücün izleriyle ve tarihiyle gölgelenmekte..ama sadece gölgelenmekte..ve diğer kesim ise cumhuriyeti cumhuriyet olduğu için savunmuyor,onlarda atatürkcü düşünceleri kendi yanlarında görmek için sığınılmış bir liman bakış açısıyla gölge olarak kullanıyor...yani biz o kadar iki yüzlüleştikki.....peki gerçek sahipleri bu ülkenin ne istiyor yani bu gölgenin arkasındaki öz düşünce ne?
şahsen t.c. vatandaşı olmakla gurur felan duyduğum yok gurur duyanlarada türkiyenin hangi afrika ülkeleriyle neyiyle yarıştığını görsünler öylece gurur duysunlar. biz insanız vatanın hiç önemi yok bastığımız yer bizim gönlümüzün vatanıdır!. ne mutlu insan olanlara ve bu duyguyu yitirmeyenlere!!..Anadolu ve mezopotamya halkı olmak ayrı bir duygu olsa olsa bu gurur verebilir bir sistemin parçası olmak değil..
yagmur12 01.05.2007, 09:43 Türkiye'li ya da Anadolu'lu olmak vs. bunlar bizim elimizde olan, seçme şansımızın olduğu kriterler değil ki...Ama soruna gelince abiciğim Türkiyeli olduğum için utançta duymuyorum, ekstradan bir gururda duymuyorum. Ben bu ülke vatandaşı isem; ülkemin kalkınmasına katkıda bulunmak ve değerlerine sahip çıkmak benim vazifelerimdendir. Herkesin uyum içinde, birlik içinde yaşadığı,barışın hakim olduğu, kimsenin kimseyi küçük görmediği...(bu böyle uzar gider) bir ülke istiyorum kendi adıma...Konu için teşekkürler Sayın Eldorado. :)
eldorado 01.05.2007, 09:57 peki yağmur kardeşim üzerine düşen bu vazifeni ne kadar gereğince yerine getirdin....saydığın kavramları sen kadar hepimizde istiyoruz...ama somut bir şeyler vermekle soyut şeyler söylemek arasında dağlar kadar fark var...
yagmur12 01.05.2007, 10:07 peki yağmur kardeşim üzerine düşen bu vazifeni ne kadar gereğince yerine getirdin....saydığın kavramları sen kadar hepimizde istiyoruz...ama somut bir şeyler vermekle soyut şeyler söylemek arasında dağlar kadar fark var...
Benim bu vazifeleri tam manasıyla yerine getirdiğim gibi bir iddam yok ama çabam var. En azından bulunduğum ortamlarda bu saydıklarımı gerçekleştirebiliyorsam bu bile benim için bir başarıdır. Ayrıca sen burda bizlerin fikrini sormuşsun yazı üzerinde ben sana nasıl bir somutluluk örneği sunabilirim? Ancak düşüncelerimi soyut bir şekilde ifade edebilirim. "Somut şeyler vermekten" kastın nedir abi?
Deniz Yıldızı 01.05.2007, 10:15 TC vatandaşı olmakla gurur duymuyorum, insanların bu derece büyük ayrılığa maruz bırakıldığı ve bu ayrılıkların giderek kuvvetlendirildiği bir ülkenin vatandaşı olmakla nasıl gurur duyabilirim.
Fazla karamsarsın arkadaşım ve bu karamsarlıgın açıkcası beni çok üzdü.Bu kadar çabuk pesetmemeliyiz.T.C nin anlamı ve içerigine göz attıgımızda bu ülkeyi kalkındıracak ve insan hayatını anlamlı kılacak sebeplerimiz ve en önemlisi bu ülkenin bir MUSTAFA KEMALİ vardır önemli olan varolan haklarımızı almaktır bizler yoktan birşey yaratmaya çalışmıyoruzki.Ben şuna inanıyorum kişi üzerine düşen yani yaşamanın ve insan olmanın kriterlerini yerine getirirse hiç kimsenin T.C vatandaşı olmasından utanacagını sanmıyorum.Çünkü ben bu ülkenin bir evladı olmaktan büyük şeref duyuyorum,geçmişte nice alevi insanımız katledilirken bu ülkeden utanalım diye degil bu ülkeye ve insanlıga sahip çıkalım diye ölümü göze almışlardır.
eldorado 01.05.2007, 10:39 kral çıplak demenin yasak olduğu bir ülkede elbette somut şeyler yapmak gerçekten çok zor ve yürek isteyen bir durum...ama o yürek bir halkın yüreği olmalı...bireysel anlamda yetersiz kalacağımız kesin..sonuç olarak bizlerde somut şeyler üretemiyoruz...
Vallahi ben gurur falan duymuyorum tam aksine bilakis Türk olduğum için utanıyorum.
Keşke bir Alman olarak gelseydim dünyaya...O zaman hayata bakışımda farklı olurdu sanırım.Ben bu ülke bana ne verdi ki bu ülkeli olmaktan gurur duyayım
?????????????????????????????????????????????????? ??????
Deniz Yıldızı 01.05.2007, 10:48 kral çıplak demenin yasak olduğu bir ülkede elbette somut şeyler yapmak gerçekten çok zor ve yürek isteyen bir durum...ama o yürek bir halkın yüreği olmalı...bireysel anlamda yetersiz kalacağımız kesin..sonuç olarak bizlerde somut şeyler üretemiyoruz...
Arkadaşım seni anlıyorum ama bireysel anlamda diyorsun bir birey olarak sen ve ben yüregimizi ortaya koymazsak elbette halkın yüregini ortaya koyamayız yani halkın sesini oluşturacak olanda yine bireylerin kendisidir.
eldorado 01.05.2007, 10:58 ben birleştirici bir unsurdan bahsetmiştim...elbette hepimizin içinde bir kıvılcım var ama o kıvılcımı ateşe çevirecek bütünsellik yok...yani ne kadar bireysel olursak olalım yada şöyle bir örnek sunayım...hepimiz bir ırmağız ve ırmak olmak yetmez...gideceğimiz ve toplanacağımız bir denizimiz olmalı....
Deniz Yıldızı 01.05.2007, 11:03 Vallahi ben gurur falan duymuyorum tam aksine bilakis Türk olduğum için utanıyorum.
Keşke bir Alman olarak gelseydim dünyaya...O zaman hayata bakışımda farklı olurdu sanırım.Ben bu ülke bana ne verdi ki bu ülkeli olmaktan gurur duyayım
?????????????????????????????????????????????????? ??????
Birincisi:Türk olmandan utanmamalısın aksine gurur duymalısın aksine ben senin alevi oldugundanda utanacagını düşünecegim yoksa,sen bu ülkede yaşayan alevi bir gençsin ve yaşamına alevi felsefesi ile yön verirsen utanavak birşeyin olmadıgını anlarsın.
İkincisi:Haklar verilmez,varolan haklar birey tarafından alınır.Mustafa kemal,kurtuluş savaşında gögsünü sper edipte savaşan fatma analarımız,çanakkale şehitlerimiz,katledilen kürtlerimiz sana bu ÜLKEYİ vermiş daha ne versin ama sen haklarına sahip çıkamamışsan orasını bilmem.
Üçüncüsü:sadece meraktan soruyorum peki sen bu ülken ve insanların için ne yaptınki...böyle bir cümleyi kurabildin şaştım dogrusu.
Üçüncsü:her ülkede anlaşmazlıklar ve haksızlıklar mutlaka vardır.Alman olmaktan bahsetmişsin ya hakikaten resmen bir alman NAZİSİ gibi düşünüyorsun.
Umarım ülkende varolan haklarını hatırlar vede o haklarına sahip olman için biraz mücadele eder ve türklügünden utanmazsın...SAYGILARIMLA.
yagmur12 01.05.2007, 11:29 ben birleştirici bir unsurdan bahsetmiştim...elbette hepimizin içinde bir kıvılcım var ama o kıvılcımı ateşe çevirecek bütünsellik yok...yani ne kadar bireysel olursak olalım yada şöyle bir örnek sunayım...hepimiz bir ırmağız ve ırmak olmak yetmez...gideceğimiz ve toplanacağımız bir denizimiz olmalı....
Evet abiciğim ama sen ben düşüncemizi belirtmezsek, sesimizi duyurmazsak nasıl olacak bu? Eylemden önce söylem var olacak ki geniş kitlelere ulaşabilelim.
Birincisi:Türk olmandan utanmamalısın aksine gurur duymalısın aksine ben senin alevi oldugundanda utanacagını düşünecegim yoksa,sen bu ülkede yaşayan alevi bir gençsin ve yaşamına alevi felsefesi ile yön verirsen utanavak birşeyin olmadıgını anlarsın.
İkincisi:Haklar verilmez,varolan haklar birey tarafından alınır.Mustafa kemal,kurtuluş savaşında gögsünü sper edipte savaşan fatma analarımız,çanakkale şehitlerimiz,katledilen kürtlerimiz sana bu ÜLKEYİ vermiş daha ne versin ama sen haklarına sahip çıkamamışsan orasını bilmem.
Üçüncüsü:sadece meraktan soruyorum peki sen bu ülken ve insanların için ne yaptınki...böyle bir cümleyi kurabildin şaştım dogrusu.
Üçüncsü:her ülkede anlaşmazlıklar ve haksızlıklar mutlaka vardır.Alman olmaktan bahsetmişsin ya hakikaten resmen bir alman NAZİSİ gibi düşünüyorsun.
Umarım ülkende varolan haklarını hatırlar vede o haklarına sahip olman için biraz mücadele eder ve türklügünden utanmazsın...SAYGILARIMLA.
Türk olmak bana ne kazandırdı?Türk olmayı neden bir üstünlük gibi göstermeye çalışıyorsunuz bende buna anlam verebilmiş değilim!Neden Türk olmaktan gurur duyayım insan seçemediği bir şeyden dolayı neden gurur duysun ki Türk olmak benim başarım mı ki gurur duyayım?
Hangi ırktan geldiğinin ne alakası var ki insanın aleviliği ile bu konu da ırkçılık kokan ve milliyetçilik kokan bir konu.
yagmur12 01.05.2007, 11:45 kral çıplak demenin yasak olduğu bir ülkede elbette somut şeyler yapmak gerçekten çok zor ve yürek isteyen bir durum...ama o yürek bir halkın yüreği olmalı...bireysel anlamda yetersiz kalacağımız kesin..sonuç olarak bizlerde somut şeyler üretemiyoruz...
Birliğe ulaşmak için hepimizin ortak bir payda da birleşmesi gerek. Birlik duvarını yıkmak güçtür çünkü. Abi "somut birşeyler" diyorsun ya bir örnek verir misin bu somutluğa şuan gerçekleştirebileğimiz türden bir somutluk...? Bu konudaki örneğini bilmek istiyorum sakıncası yoksa eğer.
Soru Açıktır ve Lütfen Irkçılığa dayanacak yorumlar yapmayınız, Soru "Türk olduğunuz için gurur duyuyor musunuz?" demiyor. "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan gurur duyuyor musunuz?" arada konuyu ırk düzeyine indirebilecek bir nüans mevcut ve o nüansa dikkat etmeniz gerekmekte...
Soru ile ilgili yorumuma gelince, Hayır T.C. vatandaşı olmaktan gurur duymuyorum, bu koşullar altında duyacağımı da zannetmiyorum doğrusu...
85 yıl önceden farklar nedir sorusuna gelince. 85 yıl önce insanların ortak amaçları vardı, Osmanlı Zulmümden kurtulmak, Düşman işgallerinden kurtulmak...kısaca ve net olarak yaşamak gibi ortak bir amacı vardı. şu an ise insanların düşünceleri boyut değiştirmiş durumda. Nüfus yoğunluğu, ülkenin milli kaynaklarının halka yetmeyişi daha da ötesi milli kaynakların halktan esirgenmesi, insanların birey olarak geleceklerinden kaygı duymaları, bireylerin onca kaygı arasında kendi biyolojik metabolizmalarının(doğum,yaşam,ölüm) kaygısına düşmesi... bu örnekler çoğaltılabilir elbette ve bu örneklerin insanları bencil birer yaratık yapması 85 yıl önceki insanın saflığını kaldırmış durumda bence.
İnsana insan olduğu için değer verilince ve artık birey olarak değil toplum olarak düşünmeye başlarsak, toplum olmayı başarabilirsek belki ben de T.C. vatandaşı olmaktan gurur duyacağım...
Bu ülkede olan yolsuzluğun hat safhada olmasından dolayı mı gurur duymalıyım?
Bu ülkede her yeni doğan kişinin bilmem kaç bin dolar borçla dünyaya gelmesinden dolayı mı gurur duyacağım?
Gurur duymam gereken ne var?
Deniz Yıldızı 01.05.2007, 12:43 Bu ülkede olan yolsuzluğun hat safhada olmasından dolayı mı gurur duymalıyım?
Bu ülkede her yeni doğan kişinin bilmem kaç bin dolar borçla dünyaya gelmesinden dolayı mı gurur duyacağım?
Gurur duymam gereken ne var?
Sanki bu ülkede her şey kendiliginden meydana geliyormuş gibi konuşmayın allahaşkına.Yolsuzluktan bahsediyorsun bu yolsuzluk kendiliginden mi var oldu yani....lütfen biraz mantıklı olun ülkeyi kötüde yapan iyida yapan biziz.Çünkü bizler oylarımızla partileri hükümetin başına geçiriyoruz,ve yine bizler bir çatı altında birleşmeyerek her daldan başka bir parti açarak ve bütünü saglamayarak bu ülkeyi bu hale getiriyoruz.Lütfen bazı konulardada kendi özeleştirimizi yapmaktan çekinmiyelim.Ve durmadan aynı şeyleri sabit fikirlerinle yazıp duruyorsun T.C bana ne kazandırdı diyorsun eger yazdıklarımı dikkatle okursa T.Cnin ve daha nelerin sana ne kazandıgını anlamış olur ve bu saatten sonrada T.C nin sana degil senin T.C ye birşeyler kazandırman gerektigini anlardın arkadaşım.
eldorado 01.05.2007, 13:37 peki olaya şu açıdan bak deniz yıldızı...bu ülkenin uzun yıllar boyu seçilen ve kurulan hükümetlerini halkmı seçiyor sanıyorsun...herşey kendiliğinden gelmiyor veya gelişmiyor...halkın egemenliği elinden çoktan alındı,yani bütünleşelim diyorsun ama hangi siyasi cephede...chp mi? dsp mi? yoksa illegal bir partidemi? ve göster bir adres bizde gidelim katılalım....evet t.c benim ülkem ve nüfus kağıdımda ismim değil sadece sömürülecek bir köle yazmakta...bunlamı gurur duyayım...madem ülkesini seven onlarca siyasi asalak var peki neden çifte vatandaşlık taşıyor ve diğer memleketleri amerika..?
eldorado 01.05.2007, 13:45 Birliğe ulaşmak için hepimizin ortak bir payda da birleşmesi gerek. Birlik duvarını yıkmak güçtür çünkü. Abi "somut birşeyler" diyorsun ya bir örnek verir misin bu somutluğa şuan gerçekleştirebileğimiz türden bir somutluk...? Bu konudaki örneğini bilmek istiyorum sakıncası yoksa eğer.
sakıncası yok ve aklıma gelen ilk örnekde şu....siyasi anlamda alevileri ve sola yakın kimliklerin bulunduğu yada sırf yok olmamasını engellemek için bulunduğu chp denilen bir parti...hiçbir siyasi katkısı olmayan ülkeye,hatta topluma zararı olan sadece maddi çıkarlarla partiyi kullanan insanları yada asalakları temizlemek..onların yerine daha alternatif fikirlerle ülkeyi bu bataklıktan çıkaracak cesur insanları koymak...bu elimizdeki en büyük olanak...
Deniz Yıldızı 01.05.2007, 13:50 peki olaya şu açıdan bak deniz yıldızı...bu ülkenin uzun yıllar boyu seçilen ve kurulan hükümetlerini halkmı seçiyor sanıyorsun...herşey kendiliğinden gelmiyor veya gelişmiyor...halkın egemenliği elinden çoktan alındı,yani bütünleşelim diyorsun ama hangi siyasi cephede...chp mi? dsp mi? yoksa illegal bir partidemi? ve göster bir adres bizde gidelim katılalım....evet t.c benim ülkem ve nüfus kağıdımda ismim değil sadece sömürülecek bir köle yazmakta...bunlamı gurur duyayım...madem ülkesini seven onlarca siyasi asalak var peki neden çifte vatandaşlık taşıyor ve diğer memleketleri amerika..?
Arkadaşım farkında degilsin ama ikimizde aynı şeyden bahsediyoruz:)sen sadece biraz ümitsiz bende sadece yapıcı olmaya çalışıyorum.Evet dogru söylüyorsun solda birlik yok bende bunu blirttim ve bunun içinde özeleştirimizi yapalım birazda dedim.Ve bahsettigin o çifte asalaklara gelince zaten bizlerde o asalakları memleketlerine gödermek için bir mücadele içerisinde olmalıyız.Neticede seni gerçekten çok iyi anlıyorum ama sende beni anla ben ülkemi seviyor ve T.C vatandaşı olmaktan gurur duyuyorum ve bu asalakların burada olması beni rahatsız ediyor ve rahatsız ettigi sürece ben buradayım ve bu mücadelede varım diyorum..
Ben bu ülke vatandaşı olmaktan gurur falan duymuyorum kimse kusura bakmasın!
Deniz Yıldızı 01.05.2007, 14:01 Ben bu ülke vatandaşı olmaktan gurur falan duymuyorum kimse kusura bakmasın!
Kusura bakmıyor sana saygı duyuyorum arkadaşım.....saygılarımla
ugursarak 01.05.2007, 15:02 Ben hep halkların hakettikleri gibi yönetildiklerini savunurum.
Ülkemizde de durum değişmiyor, halkımız nasıl bir zihniyete sahip ise yönetenlerde benzeri bir zihniyete sahiptir. Arena gibi programları izleyenler buna hak vereceklerdir sanırım.
Lokantada ki vatandaş eşek etiyle pişirilmiş yiyecekler satıyorsa, fırıncılar böcekli ekmekleri piyasaya sürüyorsa, tamire götürdüğünüz bir elektronik eşyanız kasti olarak düzgün tamir edilmiyor ve tekrar tekrar geri gitmeniz sağlanıyorsa, ev sahipleri kira ücretlerini haksız yere iki kat artırıyorsa, ve bu gibi olaylar en alt tabakadan en üst tabakaya kadar benzer şekilde devam ediyorsa bu insanların yöneticilerinden çokta fazla birşey istemeye hakkı olmadığnı düşünüyorum.
En fakirinden en zenginine kadar eline fırsatı geçiren kişiler diğer insanların hakkını yemeğe alışmış, ülkeyi yönetenlerde onlardan farklı olamaz. İşte bu nedenlerle TC vatandaşı olmakla gurur duymuyorum, ama bu mücadele etmeyeceğim anlamına gelmez, yine bu vatanı düzeltecek herşeye rağmen bizleriz
Ben TC.vatandasi olmaktan gurur duyuyorum.
ben Atatürk'ün kurduğu ülkenin vatandaşı olduğum için gurur duyuyorum...
eldorado 01.05.2007, 16:02 Ben TC.vatandasi olmaktan gurur duyuyorum.
özdilek benda almanya da olsam bende gurur duyardım herhalde.....
erkan2434 01.05.2007, 17:26 tarihler boyunca karakterist özellikleriyle her zaman öne çıkan,en güzel vasıflarla anılan ve anılmakla kalmayıp saygı duyulan bir millet...peki ne olduda şimdi,tüm dünya insanlarını bir yana bırakın birbirimizden korkar ve sırt çevirir olduk..neden bu kadar bencil ve kendini düşünen bireyler olduk?
bizi maddeleştiren fakirlik kavramımı yoksa bireysel anlamda kişilik yetersizliğimi? yani 85 yıl öncesi okuma yazma bilmeyen insanlar insani özellikleriyle doğruyu ve yanlışı seçebilirken şuan eğitim açısından sıkıntısı olmayan bir ülkeyiz,ne olduda o insanların saflığını arar olduk... şimdi hangimiz bu ülkeyle gurur duyabileceğiz,yada gerçekten gurur duyan biri varmı?
Onlar ölmeleri gereken yerde en ufak bir tereddüt göstermeden gülümseyerek ölüme gittiler.
Onlar, ana kucaklarını, baba ocaklarını bizim için feda ederek dönmemecesine uzak diyarlara yol aldılar.
Onlar, yepyeni bir cumhuriyete, kemiklerinden ve bedenlerinden yıkılmaz bir temel yaptılar.
Onlar, kendilerini öldürmeye gelenlere bile kucaklarını açıp insanlık dersi öğrettiler ve el ele verip
“Ey tüm dünyanın insanları işitin:
Burası Çanakkale,
BURASI İNSANLIĞIN SAVAŞI YENDİĞİ YER!” dediler.
SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR...''
'' Bağımsızlık , uğruna ölmesini bilen toplumların hakkıdır. '' MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ...
öyle bi yorum yazmışsın ki alevileri t.c düşmanı gibi gösteriyosun
ne demek istedin ne t.c gurur duyuyormusunuz
ben bi alevi olarak vatanımla gurur duyuyorum
her an her saniye bu vatanın her karış toprağına canım , kanım, malım ,mülküm feda olsun
günümüzdeki şartlar eskiye göre farklı olsada her gün dahada farklılaşmakta
çünkü insanlar her gün yeni bi teknojiyle tanışmakta
her geçen gün hayat standartları değişmekte
buda yeni maddiyat açısından zorluk
eskiden insanlar memleketlerinde kendi öz büyüdüğü yaşadiği topraklarındaydı
ya şimdi
insanlara hayatı zorlaştıran yine insanlardır
insanlar artık maddi geçim derdine düşmüş her gün çalışmakta
Karanlikta kaldigimi hissediyorum gündüzün ortasinda,
kafami kaldiriyorum,gökte yildizlar var,
ayi görmek geçiyor içimden,göremiyorum.
günes çikiyor birden bulutlarin arkasindan,
gülen gözleriyle masmavi gökyüzünü renk cümbüsüne çeviriyor.
Çocuk sesleri geliyor uzaklardan,marti seslerine karisiyor,
uçurtmam salinarak süzülüyor,bir ara balonlarim gökyüzüne kaçiyor,
gözden kayboldukça agliyorum,eskici geliyor uzaklardan,
bisikletimi görüyorum.hasretleri ipe dizmisim,
hangisine kosayim diye bakiyorum.
Çocuklugum geliyor aklima,büyüdügümü farkediyorum.
renkleri karistiriyorum,mavi çekici geliyor,yanagim islaniyor ,
agladigimi farkediyorum,yasamak güzel diyorum,
ozaman niye agliyorum.
Rüyami bu diyorum,gerçekten hep kaçiyorum.
Mozan Aras / 21.07.2006
Halk Fırkası, memleket ve millet her türlü dayanaktan mahrum bırakılarak felâkete atıldığı uğursuz hengâmede bütün milleti kadrosu içine alarak kuvvet ve kudret yapan, dış düşmanlarını kovan, iç düşmanlarını imha eden, halka hürriyet ve hâkimiyet temin eden kutsal bir cemiyettir. Halk Fırkası hiçbir safsataya iltifat etmiyerek Türk Cumhuriyetini kuran inkılâpçı bir ruhun bütün memleketlerde ortaya çıkması ve gerçekleşmesidir. Halk Fırkası Türkiye’yi medeni âleme sokan ve orada yükseltmeyi taahhüt eden azimkâr bir fırkadır…»
Mesuliyet yükü her şeyden, ölümden de ağırdır.
BİZ ÜLKEMİZLE GURUR DUYUYORUZ
eldorado 01.05.2007, 19:20 gurur duyduğunuz ülke kimin acaba erkan....?
özdilek benda almanya da olsam bende gurur duyardım herhalde.....
Konuyu baslatmissiniz,fikrimizi sormussunuz.yasadigim yerle alakasi yok sunun surasi birkac yildir gurbetteyim.ve en yakin zamandada ülkeme geri dönecegim.önceside türk vatandasi olmaktan gurur duyuyordum simdide duyuyorum sonrada duyacagim.eger siz degilseniz o sizin düsenceniz.gurur duyanlari elestirmek icinmi actiniz?sormussunuz bizlerde cevap veriyoruz.vatanimla,tarihiyle insanlariyla gurur duyuyorum.bazilari rahatsiz olsada.
gurur duyduğunuz ülke kimin acaba erkan....? arkadasimin adina cevap vereyim.Türkiye cumhuriyetinden bahsediyor.:yamukgul: yasadiginiz kutsal topraklarda birgün haklarinizi vataninizi kaybederseniz belki elindekilerinizin degerini anlarsiniz.o imrendiginiz ülkelerinde birsürü problemi var onlarinda yoksullari var hersey tv izlediginiz gibi güllük gülüstanlik degil.öyle bile olsa hic bir seyi vatanima degismem.
Irk ayrımı yapmadğım gibi kendimi türk olarak görmediğim için türklerin yaptığı çoğu şeylerden utanıyorum.
Deniz Yıldızı 01.05.2007, 22:40 Erkan arkadaşım hakikaten yazını okurken hem çok duygulandım hemde ülkemin bir evladı olmaktan birkere daha gurur duydum.Bundan daha güzel bir açıklama olamaz diye düşünüyorum.Öyle güzel yazmışsınki yüregine emegine saglık çok teşekkür eder yaşamın boyunca hayatında dogru yoldan şaşmamanı ümit eder ve hayatta başarılarının devamını temenni ederim....SAYGILARIMLA.
Gurur duymaktan vazgectigim anda, sahiplenecek koruyacak bir ulkem olmaz.
insanlar kardeş 02.05.2007, 12:00 Evet, vatan hainiyim, siz vatanperverseniz, siz yurtseverseniz, ben yurt
hainiyim, ben vatan hainiyim.
Vatan çiftliklerinizse,
kasalarınızın ve çek defterlerinizin içindekilerse vatan,
vatan, şose boylarında gebermekse açlıktan,
vatan, soğukta it gibi titremek ve sıtmadan kıvranmaksa yazın,
fabrikalarınızda al kanımızı içmekse vatan,
vatan tırnaklarıysa ağalarınızın,
vatan, mızraklı ilmühalse, vatan, polis copuysa,
ödeneklerinizse, maaşlarınızsa vatan,
vatan, Amerikan üsleri, Amerikan bombası, Amerikan donanması topuysa,
vatan, kurtulmamaksa kokmuş karanlığımızdan,
ben vatan hainiyim.
Nazım'ın üstüne söylenecek ne var ki?
TC.vatandaşı olmakla gurur duymak yahut duymamak.
Böyle vatanla gurur duyanlar buyursun.....
saygılarımla....
valla pek gugur duyduğum söylenemez gurur duymak için özgürlüğün tam olarak oturması lazım
Ben TC.vatandasi olmaktan gurur duyuyorum.
Almanyada yaşasam bende gurur duyardım Nede olsa asgari ücret açlık sınırında ödenmiyor. Yoksulluk sınırı 1 milyar civarı değil. Bir miting olduğunda bütün ulaşım araçlarını kesmiyorlar, Farklı inancdakilere saygı var, gelecek korkusu yok... :huh:
Evet, vatan hainiyim, siz vatanperverseniz, siz yurtseverseniz, ben yurt
Vatan çiftliklerinizse,
ben vatan hainiyim.
saygılarımla....
Abi mükemmel bir yazı bunun üzerine daha ne denilebilir ki?
Vatan buysa T.C vatandaşı olmaktan eğer bunlarla gurur duyuluyorsa,bende vatan hainiyim.
Almanyada yaşasam bende gurur duyardım Nede olsa asgari ücret açlık sınırında ödenmiyor. Yoksulluk sınırı 1 milyar civarı değil. Bir miting olduğunda bütün ulaşım araçlarını kesmiyorlar, Farklı inancdakilere saygı var, gelecek korkusu yok... :huh:
ozaman sizde imrendiginiz yada hayranlik duydugunuz bir ülkenin vatandasi olun ve o kimlikle gurur duyun ne diyebilirimki baska.ben hala t.c. vatandasiyim ve öylede kalacagim.buranin vatandasi olma hakkini coktan kazandigim halde o begenmediginiz ülkenin bir vatandasi olmaktan gurur duyuyorum.begensenizde begenmesenizde...degil almanyada uzayda bile olsam bu böyle kalacak....bayragimla,vatanimla,ayirt etmeksizin insanlariyla,tarihiyle herzaman o ülkenin bir parcasi olmaktan gurur duydum.ben buraya bayila bayila gelmedim."kusu altin kafese koymuslar,vatanim demis."bu söz anlayana cok sey ifade eder..
haaa birde o bahsettiginiz duygular maddiyatlikla alakasi yok.bunlar manevi degerlerdir.orada olup cok iyi sartlar altinda yasayan ve tc.vatandasi olmaktan gurur duymayan belki bir cok insan vardir.kendi bileceginiz is ister duyun ister duymayin.biliyorumki bu forumda bu ve buna benzer konularda karsi fikirde olan cok üye var.
seçil sivas 02.05.2007, 15:27 bence ortada pekte gurur duyacak bişet yok. Ülkemde hala insanlar düşünceleri yüzünden yargılanırken,onlara uymayanı dile getirdiği için öldürülürken kalleşçe ve aydınlara yobazlar gözünü dikmişken.... hiç gelişme göstermzken ve belli aralıklarla birileri sülikastlere kurban giderken.. kusurabakmayın ben böyle bir ülkenin vatandaşı olmaktan gurur duymuyorum.. beni teselli eden hala atamın kurduğu cumhuriyet rejimini sözde olsada yaşıyoruz bide bu olmasaydıı....
promethe 02.05.2007, 15:32 Evet, vatan hainiyim, siz vatanperverseniz, siz yurtseverseniz, ben yurt
Vatan çiftliklerinizse,
ben vatan hainiyim.
saygılarımla....
Şiir, vatanı satanlara yazılıyor.
Nazım Hikmet'in vatanseverliğinin seçkin bir örneği...
Vatanının bağımsızlığı için, yazdıkları yüzünden yıllarca hapis yatan büyük şair...
ABD dünyayı küreselleşme masallrıyla uyutmaya başladığından itibaren "sol" içinde yeni bir akım doğdu:VATANSIZLIK.
Artık kimi "sol"un vatanı yok.Ülkesinin bayrağına,bağımsızlık marşına;en önemlisi de insanına yabancı,düşman....
Ülkesini sevip bağımsızlığı için mücadele etmek yerine ,vatansızlık batağında boğulmak daha keyif verici.
Ben şöyle diyorum:VATANSIZLARIN VATANI ABD'NİN KUCAĞI!
tuncerbio 02.05.2007, 16:40 ozaman sizde imrendiginiz yada hayranlik duydugunuz bir ülkenin vatandasi olun ve o kimlikle gurur duyun ne diyebilirimki baska.ben hala t.c. vatandasiyim ve öylede kalacagim.buranin vatandasi olma hakkini coktan kazandigim halde o begenmediginiz ülkenin bir vatandasi olmaktan gurur duyuyorum.begensenizde begenmesenizde...degil almanyada uzayda bile olsam bu böyle kalacak....bayragimla,vatanimla,ayirt etmeksizin insanlariyla,tarihiyle herzaman o ülkenin bir parcasi olmaktan gurur duydum.ben buraya bayila bayila gelmedim."kusu altin kafese koymuslar,vatanim demis."bu söz anlayana cok sey ifade eder..
haaa birde o bahsettiginiz duygular maddiyatlikla alakasi yok.bunlar manevi degerlerdir.orada olup cok iyi sartlar altinda yasayan ve tc.vatandasi olmaktan gurur duymayan belki bir cok insan vardir.kendi bileceginiz is ister duyun ister duymayin.biliyorumki bu forumda bu ve buna benzer konularda karsi fikirde olan cok üye var.
şunu açık olarak bilinizki bizim bu ülkenin coğrafyası ve insanıyla hiçbirzaman sorunumuz olmamıştır olamazda !!!fakat ülkenin yönetiliş biçimi ve bu sistemin açıklığından kaynaklanan eksiklikler ,ülkedeki resmi ideoloji yanlılarının ideolojik ve sosyal baskısı -ülkeninekonomik ve sosyal olarak sürekli geriye götürülmesi buna karşı duranlara uygulanan tavırlar...etnik grup ve yapılara karşı uygulanan acımasız baskı...devrimcilere uygulanan politik oyunlar ,tecrit ......ve saymakla bitmeyen bir çok neden pirsultanların ,bedrettinlerin ,denizlerin ,ibrahimlerin ,mahirlerin ve nicelerinin yaşadığı bu toprakta onlardan aldığımız irade ve yaşam şekliyle yaşamamızdan kaynaklı olarak sonsuz gurur duymamıza rağmen tc vatandaşı olmaktanda utanmamızı sağlamaktadır ......
T.C vatandaşı olmaktan neden gurur duyulsun ki?
Bunca yaşananları görüyoruz işte böyle bir ülkenin ve sistemin vatandaşı olmanın nesi gurur olabilir ki acaba ben çok merak ediyorum?
eldorado 02.05.2007, 17:18 yazılan zıt fikirli görüşleri okuyorum...ben ve arkadaşlarımın anlatmak istediğini ya anlatamıyoruz yada anlatabilecek doğru cümleleri kuramıyoruz...yaşadığımız vatan topraklarına, sosyal ve tarihi kültürüne karşı bir tepki değil bu gurur duymak hadisesi...ve genelde gelen tepkiler ya sev ya terk et gibi kalıplaşmış milliyetci düşünceler...ben ülkemi halkına gösterdiği,bana gösterdiği özgürlük ve eşitlik ilkesi kadar saygı duyar ve severim...beni insan yerine koymayan bir düşüncenin nesiyle gurur duyayımki?
T.C. vatandaşı olmaktan gurur duymuyorum.
ama mülteci ve kimliksiz olmaktan iyidir. :yaw
humanist10 02.05.2007, 17:47 Yasev Yaterket Dİye BİrŞey Olmaz Sevİyorum Ama YanliŞlara Ve Hakkima KarŞi SavaŞ Etmem Gerekİr Neden Terk Edeyİmkİ Terk Etmek GerÇeklerden KaÇmaktir Dİreneceksİn DÜzeltmek İÇİn Fİkİrlerİnle SavaŞ Vereceksİn Sen Benİ Ve Fİkİrlerİmİ BeĞenmİyorsan Terkedebİlİrsİn Ülkemİ Sevmem HerŞeye Boyun EĞmem Demek DeĞİldİr Boyun EĞmİyorsan Defol Gİtte DeĞİldİr Sen Terket Defooool
zazaozgun 02.05.2007, 17:56 t.c'nin insan üzerindeki zulümünden ülkende dilin,dinin,sosyal ve siyasal düşüncelerinden dolayı baskı görmen t.c vatandaşı olmaktan daha mı ii böyle bir faşistlikle karşı karşıya kalacağıma bu tür zulümleri yapmayan ülkelere giderim varsın mülteci olsun.böyle yobaz ve faşist bir bir ülkenin neyiyle gurur duyacağım.artık atatürk ve devrimleri yok,artık eski devrimciler,aydınlar yok gençlik bataklığın içinde bu faşist zihniyeti ortaya çıkaranlar küçük hedeflerle başladı işe ama şimdi herşeyi satın aldılar sıra cumhurbaşkanlığında oda onların oldumu t.c diye bişey kalmayacak artık...şu haliyle t.c li olmaktan kesinlikle gurur duymuyorum....
zazaozgun 02.05.2007, 18:07 Yasev Yaterket Dİye BİrŞey Olmaz Sevİyorum Ama YanliŞlara Ve Hakkima KarŞi SavaŞ Etmem Gerekİr Neden Terk Edeyİmkİ Terk Etmek GerÇeklerden KaÇmaktir Dİreneceksİn DÜzeltmek İÇİn Fİkİrlerİnle SavaŞ Vereceksİn Sen Benİ Ve Fİkİrlerİmİ BeĞenmİyorsan Terkedebİlİrsİn Ülkemİ Sevmem HerŞeye Boyun EĞmem Demek DeĞİldİr Boyun EĞmİyorsan Defol Gİtte DeĞİldİr Sen Terket Defooool
burası normal bir ülke değil artık hakkını savunanın,emperyalizmi düzeltmek için uğraşanların asıldığı,kesildiği,vurulduğu bir ülke burası.halen sokaklarında kara çarşaflıların gezindiği.kanlı 1 mayısı anmak isteyen insanlara sanki ülkeye zarar verecekmiş gibi karşı hazırlık yapılan bir ülke burası.burası karanlıktakilerin,yobazların,faşistlerin istediği gibi bir ülke artık...
eldorado 02.05.2007, 18:28 bence hayatta ezilen insanlar gerçekleri daha çabuk görmekte ve algılamakta...işte bu yüzden içindeki kıvılcım en küçük rüzğarda alev alabilecek kadar kuvvetli...ben şahsen gurur duymak bir yana aksine varsa bunun daha ötesi ki kelime bulamıyorum anlatmaya....yıllarca verdiğimiz alınterimiz ve emeklerimizin karşılığı ki 10 aylık bir kızım var ve yüzüne bakmaya utandığım bir kızım...ve verdiğimiz onurumuz ve dürüstlüğümüzle ve çalınmış ellerimizdeki geleceğimizle şimdi söyleyin daha neresiyle gurur duyalım bu kimliğimizin...bizim vatana değil bu sistemi yürüten tüm sülük kafalı yaratıklara olan kinimiz...ve şimdi bu ülke bizim olmadığı için ben gurur duymuyorum...varsa bu ülkenin sahipleri biziz diyen söyleyecekte pek lafım yok....
Ben kendimi türk olarak görmüyorum ve türklerin yaptıkları şeylerden utanç duyuyorum ve bu altaki yazı sadece bunlardan biri.
"Utanmaz baba"
AKSARAY’da 5 çocuk babası 46 yaşındaki A.K., cinsel ilişkiye girip hamile bıraktığı 13 yaşındaki kızı Ü.K.'nin dünyaya getirdiği bebeği, bir taşın altına bırakarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklandı.
Kentin Karasu Köprüsü yakınındaki bir dere kenarında geçen perşembe günü taşların arasına gizlenen bir bebek cesedi bulundu. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Aksaray’daki tüm hastanelerin doğum kayıtlarını inceledikten sonra adreslere giderek bebeklerin hayatta olup olmadığını kontrol etti.
Niğde’nin Bor İlçesi’ne bağlı Obruk Köyü’nde oturan 13 yaşındaki Ü.K.’nin evine giderek dünyaya getirdiği bebeği görmek isteyen polis ekibi, bebek bulunmayınca aile fertlerini sorguya aldı ve korkunç gerçeği ortaya çıkardı.
Kamyon şoförlüğü yapan A.K. sorgusunda, amcasının oğluna kaçtıktan sonra tekrar eve dönen kızı Ü.K. ile kızlık zarı kontrolü yapmak için eşi 44 yaşındaki S.K.'nin gözü önünde ilişkiye girdiğini, daha sonra kızıyla birkaç kez daha cinsel ilişkide bulunduğu onu hamile bıraktığını itiraf etti.
Karakuş polise verdiği ifadede olayı şöyle anlattı:
“Kızım eve dönünce kızlık kontrolü yapmak için eşimin yanında önce kızımın cinsel organına parmağımı soktum. Ancak bu şekilde kız olup olmadığını anlayamayınca ilişkiye girdim. dedi.
Daha sonraki günlerde bir kaç kez daha kızımla ilişkiye girdim. 5 ay sonra hamile olduğunu farkettik. Doktora götürdük ancak bebeğin 5 aylık olduğunu ve alamayacağını söyledi. Kızım Ü.K.’yi eve kapattık.
Odadan hiç çıkarmadık. Doğum sancıları çekince de Aksaray Şammaz Vehbi Ekecik Kadın ve Çocuk Hastanesi’ne götürdük. Doğum burada gerçekleşti. Doğum ücreti olarak 50 YTL verip, kalan 104 YTL için ise senet yaptık.
Bebeği alıp eve gidemezdik. Aksaray Karasu Köprüsü yakınlarında bir taşın altına bıraktık.”
Gözaltına alınan anne S.K. da kızı ile ilişkiye girmemesi için eşi A.K.'yı uyardığını ancak kendisini dinlemediğini bu nedenle eşiyle tartıştığını söyledi. 13 yaşındaki Ü.K. ise polisteki ifadesinde tecavüz olayını doğrulayarak, “Babam benimle ilişkiye girdi. Çok korktum. Ne olduğunu anlayamadım. Çok ağladım. Bebek doğunca bir yere bıraktık” diye konuştu.
Kızını hamile bırakıp, dünyaya gelen çocuğu öldürdüğünü itiraf eden A.K. sorgusundan sonra çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi. Anne S.K., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Ü.K. ise Aksaray Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Ahmet Girgin Çocuk Yuvası’nda koruma altına alındı.
(Hasan BÖLÜKBAŞ/AKSARAY, (DHA))
Bu yazıyı okuduktan sonra kendinizi nasıl hissediyorsunuz.İşte burası Türkiye yaşadığımız ülke...
Nasıl gurur duyabilirim?
Maraş Madımak katliamıylamı?
1 mayısı kutlamaya gidenlerin terörist muamelemesi görmesiylemi?
Özel hastanelerin hastaların cebine göz dikmesiylemi?
İlaçların (son kullanma tarihi geçmiş) vatandaşa tekrar satılmasıylamı?
Gıda sökterindeki rantlamı?(vatandaşın sağlığıyla oynayanlar).
İnsanların ayrımıylamı? (Alevi,sünlü,Kürt,Türk,Çerkez,Laz).
Arazileri satılan bir ülkeylemi?
Adil olmayan yardım dağıtımlarıylamı?
Ben nasıl gurur duyabilirim?
Bir ülkenin vatandaşı olmak, o ülkenin kimliğini taşımak gurur duymayı gerektirmez, kaldı ki; T.C. vatandaşı olmak gurur duymayı haketmez!
Bu toprakların insanı olmakla gurur duyarım! Anadolu da olmaktan, köklerimi bu topraklara bağlamış olmaktan gurur duyarım!
ugursarak 02.05.2007, 20:32 Volcano isimli üyeyi, yukarıda verdiği örneği tüm Türk halkına genellediği ve ırkçılık kokan ithamlarda bulunduğu için kınıyorum. Bir Türk olarak bunu kabul etmem mümkün değil.
Kaldı ki konu başlığı Türk olmakla değil T.C vatandaşı olmakla gurur duyup duymadığımız hakkındadır.
Volcano isimli üyeyi, yukarıda verdiği örneği tüm Türk halkına genellediği ve ırkçılık kokan ithamlarda bulunduğu için kınıyorum. Bir Türk olarak bunu kabul etmem mümkün değil.
Kaldı ki konu başlığı Türk olmakla değil T.C vatandaşı olmakla gurur duyup duymadığımız hakkındadır.
Hahaha tam adamına dedin ırkçı diye.Genelleme yapmadım bunları bizim milletimizden başka kim yapar zaten.Nese bu sistemin yetiştirdiği bu tür beyinler daha çok böyle şeyler yapacaklar.Sen de göz yumarsın yaw ne olacak.
ozaman sizde imrendiginiz yada hayranlik duydugunuz bir ülkenin vatandasi olun ve o kimlikle gurur duyun ne diyebilirimki baska.ben hala t.c. vatandasiyim ve öylede kalacagim.buranin vatandasi olma hakkini coktan kazandigim halde o begenmediginiz ülkenin bir vatandasi olmaktan gurur duyuyorum.begensenizde begenmesenizde...degil almanyada uzayda bile olsam bu böyle kalacak....bayragimla,vatanimla,ayirt etmeksizin insanlariyla,tarihiyle herzaman o ülkenin bir parcasi olmaktan gurur duydum.ben buraya bayila bayila gelmedim."kusu altin kafese koymuslar,vatanim demis."bu söz anlayana cok sey ifade eder..
tuncerbio arkadaşım gereken cevabı vermiş. Ancak söylemek gerekirse bizler Kuru milliyetçilikden uzağız. Alevi inancımızda milliyetçiliği reddediyor ve tarih boyunca Hz.Hüseyinden bu yana zalime karşı ol diyor. Vatan, millet, sakarya edebiyatlarına karnımız tok. Vatan, millet için insanların kafasını kesenleri, Hrant Dink gibi aydınları katledenleri biliyoruz. Onlardan olmayacağız. Sen oluyorsan kendi tercihin. Milliyetçiliğe karşıyız. İnsanca yaşıyorsak o zaman biz saygı duyarız ha birde şu var unutmaki bizler Ogün Samastlardan, Abdullah çatlılardan daha çok vatanseveriz!!!
her türlü olumsuzluga ragmen ben t.c.vatandasi olmaktan GURUR duyuyorum.sizin hosunuza gitsede gitmesede.sormussunuz bizde cevabini vermisiz.
ama kürt milliyetcileri hertürlü sözü yazmakta özgür birbirinizi destekleyen bir cok üye var zaten.kendileri ayni seyi yapiyorlar.
surada karsi fikri savunan oldumu nasilda sözlerinizle saldiriyorsunuz.vallahi ben duyuyorum vatanimlada bayragimlada tarihimlede bana ö.m cekip yok söyle olmus yok böyle olmus diyip düsüncelerimi cürütmeye calismayin.bende sizin gibi ülkemin sorunlarini problemlerini biliyorum.nasil gurur duyarsin diye mesajlar cekmeyin arkadaslar.siz gurur duymayin.ben duyacagim.
haydin size iyi sohbetler...
şimdi hangimiz bu ülkeyle gurur duyabileceğiz,yada gerçekten gurur duyan biri varmı?
Evet Var: Ben....
eldorado 03.05.2007, 13:35 her türlü olumsuzluga ragmen ben t.c.vatandasi olmaktan GURUR duyuyorum.sizin hosunuza gitsede gitmesede.sormussunuz bizde cevabini vermisiz.
ama kürt milliyetcileri hertürlü sözü yazmakta özgür birbirinizi destekleyen bir cok üye var zaten.kendileri ayni seyi yapiyorlar.
surada karsi fikri savunan oldumu nasilda sözlerinizle saldiriyorsunuz.vallahi ben duyuyorum vatanimlada bayragimlada tarihimlede bana ö.m cekip yok söyle olmus yok böyle olmus diyip düsüncelerimi cürütmeye calismayin.bende sizin gibi ülkemin sorunlarini problemlerini biliyorum.nasil gurur duyarsin diye mesajlar cekmeyin arkadaslar.siz gurur duymayin.ben duyacagim.
haydin size iyi sohbetler...
valla özdilek gurur duyup duymamak senin elinde...biz sadece gurur duymayacağımız yönleriyle olaya bakış açımızı sunuyoruz..ve duymamak için sebeplerimizi söylüyoruz...yinede katılımın için teşekkürler...
arkadaşım ona gurur duyma buna gurur duyma daha kime gurur duyucaz ozaman çek almanya ya git oranın vatandaşı ol nedense bizim aleviler çok şey biliyor bişey yaptıklarıda yok bana siyasete göçlü birini gösterın
humanist10 03.05.2007, 16:42 burası normal bir ülke değil artık hakkını savunanın,emperyalizmi düzeltmek için uğraşanların asıldığı,kesildiği,vurulduğu bir ülke burası.halen sokaklarında kara çarşaflıların gezindiği.kanlı 1 mayısı anmak isteyen insanlara sanki ülkeye zarar verecekmiş gibi karşı hazırlık yapılan bir ülke burası.burası karanlıktakilerin,yobazların,faşistlerin istediği gibi bir ülke artık...
sen gidersen bengidersem bu memleketi onlara bırakmış olmayızmı ya gidemiyenler ne olacak arkadaş onlarda mecburiyetten o soysuzlaramı uysunlar.teşekkürler
her yıl bir mayis ta gösteriler yapılıyor savaş alanına dönüyor arabalar tahrip ediliyor yazık günha değilmi onların içinde alevilerin yokmu o şekilde hak aranmaz kimse kusura bakmasın sen taşlı sopalı polis jandarmaya saldır onlarda sana tepki göstermesın olurmu öyle şey onlarda insan evladı sıkıştığın zaman hemen polisi arasın biraz da bizde suç yokmu
zazaozgun 03.05.2007, 16:50 zülküf arkadaşım;insanlar mecbur burda kalmaya ailesi,akrabası,coğrafi koşulları,işi gücü burda bu insanlar nereye çekip gidiyor gurur duymuyoruz ama insanlar doğarken istedikleri hayatı seçemiyorlar eski t.c olsaydı burası emin ol herkez gurur duyardı ama durum artık değişti artık gurur duyulacak bir ülke değil burası insanlar sorunlumu sence ii olan bişeyle niye gurur duymayalım ama şimdi ii olan ne kaldı.bizim aleviler çok şey biliyor ve bildiklerini paylaşmak sana ii bir hayat sunmak için çaba harcıyorlar ve öldürülüyorlar hapse atılıyorlar kulak arkası ediniliyor sözleri sence şimdi ne yapsınlar.buyur meydan sen bişeyler yap o zaman gurur duyduğun t.c'de...
eldorado 03.05.2007, 17:18 her yıl bir mayis ta gösteriler yapılıyor savaş alanına dönüyor arabalar tahrip ediliyor yazık günha değilmi onların içinde alevilerin yokmu o şekilde hak aranmaz kimse kusura bakmasın sen taşlı sopalı polis jandarmaya saldır onlarda sana tepki göstermesın olurmu öyle şey onlarda insan evladı sıkıştığın zaman hemen polisi arasın biraz da bizde suç yokmu
polis teşkilatı ne zaman kendi içerisinde özerkliğini kazanır ve kendi iç işlerine hiç kimseyi bulaştırmadan kanunları tam anlamıyla uygularsa elbette bizim de bir suçumuz olacaktır bu tavrı alanlara karşı....sen kendini bir milletvekili çocuğuyla kanunlara karşı bir tutabilirmisin adalet bakımından...ha ben bireysel anlamda polis kimliği taşıyan memurlara söylemiyorum bunları,ayaklar başın istediği yere götürür...yani sorun yine en yukarılarda.....
Anatolianman 03.05.2007, 18:25 zülküf arkadaşım;insanlar mecbur burda kalmaya ailesi,akrabası,coğrafi koşulları,işi gücü burda bu insanlar nereye çekip gidiyor gurur duymuyoruz ama insanlar doğarken istedikleri hayatı seçemiyorlar eski t.c olsaydı burası emin ol herkez gurur duyardı ama durum artık değişti artık gurur duyulacak bir ülke değil burası insanlar sorunlumu sence ii olan bişeyle niye gurur duymayalım ama şimdi ii olan ne kaldı.bizim aleviler çok şey biliyor ve bildiklerini paylaşmak sana ii bir hayat sunmak için çaba harcıyorlar ve öldürülüyorlar hapse atılıyorlar kulak arkası ediniliyor sözleri sence şimdi ne yapsınlar.buyur meydan sen bişeyler yap o zaman gurur duyduğun t.c'de...
Çok haklısın can. yerinde bir değerlendirme olmuş. Mevcut durumdan gururlanacak pek bir şey bulamadım. istanbul vatandaşı olmaktan ve istanbulda yaşamaktan hiç haz duymuyorum.
sevgili canlar biz aleviler nedense hep fikir ayrimi tartışıyoruz bunu çözmüş değilim sıra polise gelince alevi toplumu nedense polis jandarmada nefret ediyor bunuda çözmüş değilim bunu biri bana açıklasın merak ediyorum ben bursad ikamet ediyorum gözümle şahit oldum bursa emniyet müdürü haci bektaşveli dernek başkanı süleyman diyaroğlu na yazı gönderdi gel dedi alevilerde yüz kişi polis yapalım bizat dernek başkanı elaman görevlendirildi alevilerın yoğn olduğu semtleri dolaşıldı kimse kabul etmedi
zazaozgun 04.05.2007, 11:08 hiç canın acıtıldımı bir polis tarafından mesela bir yakının öldürüldümü veya yıllarca boş yere hapis yattımı işkence gördümü düşündükleri,savundukları yüzünden?alevi veya ileri görüşlü polislerde var biz burda bir GENELLEME YOK zaten+konu polisler değil....alevileri polis yapıcaklarmış polis yapınca boş otutturmayacaklar dimi aleviler insanlara ayrım yapmadan yardımcı oluyor,koruyor zaten ama sırf bu istenmeyecek alevi polislerden 1 mayıs var,2 temmuz var,12 eylül var aklıma gelmeyen bissürü tarih insanlar anmaya gidicek polisi önlem al diye yollayacak sen kardeşinle tanıdığınla gözgeze geldiğinde ona haince jop kaldırbilecenmi veya bileklerine kelepçe vurabilecenmi?bu kadar cinayetler ihmaller olurken yolsuzluklar olurken en büyük cezayı düşünen insana veren polisimi koruyorsun.benim canım yandı hiçbir zaman da kendilerini sevmeyeceğim,benim içimdeki nefreti hiçbirşey bastıramaz...
eldorado 04.05.2007, 11:08 sevgili canlar biz aleviler nedense hep fikir ayrimi tartışıyoruz bunu çözmüş değilim sıra polise gelince alevi toplumu nedense polis jandarmada nefret ediyor bunuda çözmüş değilim bunu biri bana açıklasın merak ediyorum ben bursad ikamet ediyorum gözümle şahit oldum bursa emniyet müdürü haci bektaşveli dernek başkanı süleyman diyaroğlu na yazı gönderdi gel dedi alevilerde yüz kişi polis yapalım bizat dernek başkanı elaman görevlendirildi alevilerın yoğn olduğu semtleri dolaşıldı kimse kabul etmedi
bak dostum polis olmak için aranan şartlardan biride ülkü ocaklarında faaliyette bulunmak...bunu herkes çok iyi biliyor....
tuncerbio arkadaşım gereken cevabı vermiş. Ancak söylemek gerekirse bizler Kuru milliyetçilikden uzağız. Alevi inancımızda milliyetçiliği reddediyor ve tarih boyunca Hz.Hüseyinden bu yana zalime karşı ol diyor. Vatan, millet, sakarya edebiyatlarına karnımız tok. Vatan, millet için insanların kafasını kesenleri, Hrant Dink gibi aydınları katledenleri biliyoruz. Onlardan olmayacağız. Sen oluyorsan kendi tercihin. Milliyetçiliğe karşıyız. İnsanca yaşıyorsak o zaman biz saygı duyarız ha birde şu var unutmaki bizler Ogün Samastlardan, Abdullah çatlılardan daha çok vatanseveriz!!!
eger;her ülkesini,milletini,bayragini seven ve gurur duyani su altta saydiginiz isimlerle bir tutuyorsaniz.ooooooohhhhh isimiz var vallahi desenize.böyle bir sacmaligi kesinlikle kabul etmiyorum.sizlerde tutturmussunuz milliyetcilik milliyetcilik cok sacma olacak ama; ozaman her kürtte pkkyi destekliyor gibi bir mantiksizlik oluyor. ben o bahsettiginiz milliyetcilikten coooooook uzaktayim.benim milliyetciligim atatürk milliyetciligi hos belki sizler simdi onuda begenmezsiniz.ozaman su son günlerde bayragini eline alip mitinge kosan insanlar o bahsettiginiz insanlarla ayni kefene sokulmus oluyor.sacma sacma baskada bir sey demiyorum.hem gösterin bana hangi ülke varki refah,zenginlik,mutluluk icinde yasamis ve yasiyor.hic bir savasa girmemis,acliktan yoksulluktan nasibini almamis.her ülkenin tarihini biraz ama biraz incelerseniz "sütten cikmis ak bir kasik" olmadigini rahatlikla görürsünüz.
birede yukarida polisten bahsedilmis,yaptiklari hic bir sekilde takdir edilemez.ama diger dünya ülkelerininde polislerinin yaptiklari bizimkilerinden asagi kalir yani yok.yani meslektaslari ayni siddeti her yerde sördürüyor.
ibrahim-ch 04.05.2007, 20:20 Cumuk denilen uygulamalar zaten Polis teskilatinin görevlerini yapamaz hale getirdi.
Gecen gün TV de izledim sarhos birisi polise kafa vurdu.
Avrupada olsa hemen polisler vururlar.
Amerikadada öyle.
misal isvicrede trafik kontrolünde sürücü arabasindan inemez.
elleride direksiyon un üzerinde olmak zorunda.
Polislerin yetkileri cok fazla.
Onlar kendi yetkilerini kendileri kısıtladı...
Halk'ın veya devletin suçu yok...
Bunun için tarih şahittir...
Mesala ;Gazi olayları....vb
doctorctf 04.05.2007, 20:43 elindekinin kıymetini bilmeyen insanlar,daha fazlasını da hakedemezler.koşulların ne kadar kötü ve zor olduğunu herkes biliyor.ama bunun böyle olması değerlerimizi kötülememizi gerektirmez.Türkiye de sürekli kötü şeyler olmuyor.bu ülkeyi sevmek,değerlerimize sahip çıkmak ne zamandan beridir milliyetçilik,ırkçılık oluyor.
eger;her ülkesini,milletini,bayragini seven ve gurur duyani su altta saydiginiz isimlerle bir tutuyorsaniz.ooooooohhhhh isimiz var vallahi desenize.böyle bir sacmaligi kesinlikle kabul etmiyorum.sizlerde tutturmussunuz milliyetcilik milliyetcilik cok sacma olacak ama; ozaman her kürtte pkkyi destekliyor gibi bir mantiksizlik oluyor. ben o bahsettiginiz milliyetcilikten coooooook uzaktayim.benim milliyetciligim atatürk milliyetciligi hos belki sizler simdi onuda begenmezsiniz.ozaman su son günlerde bayragini eline alip mitinge kosan insanlar o bahsettiginiz insanlarla ayni kefene sokulmus oluyor.sacma sacma baskada bir sey demiyorum.hem gösterin bana hangi ülke varki refah,zenginlik,mutluluk icinde yasamis ve yasiyor.hic bir savasa girmemis,acliktan yoksulluktan nasibini almamis.her ülkenin tarihini biraz ama biraz incelerseniz "sütten cikmis ak bir kasik" olmadigini rahatlikla görürsünüz.
birede yukarida polisten bahsedilmis,yaptiklari hic bir sekilde takdir edilemez.ama diger dünya ülkelerininde polislerinin yaptiklari bizimkilerinden asagi kalir yani yok.yani meslektaslari ayni siddeti her yerde sördürüyor.
senin kasteddiğin atatürk milliyetçiliği olabilir,hoş siz şimdi onu da beğenmezsiniz demen biraz yanlış,
zaten beğenmek zorunda da değiller,
insanlar milliyetçi olmak zorunda değiller,seçme şanslarının bile olmadığı bir millyete aitler diye onun milliyetçiliğini yapmak zorunda değiller,
milliyetçilik yerine daha evresel fikirler altında insanları bütünleştirmek daha mantıklıdır,sen de senin düşüncelerin ütopyadır diyebilirsin,saygı duyarım,
milliyetçilik ne kadar esnek olursa olsun sonuçta diğerlerine olan hoşgörü azdır,çok olsa bile zamanla bu azalır,
o yüzden milliyetçilik çok beğenilecek bir fikir değildir BENCE,sonuçta insalığın herdaim felaketi olmuştur,
ya herkes ülkesini sevmek ister ama.. bir hırka bir lokma ilede kimse yetinmeyi istemez.. devlet babın ''baba'' olması için evlatlarına medenice yaklaşması ve cömert olması gerekiyor.
erkan2434 04.05.2007, 22:29 gurur duyduğunuz ülke kimin acaba erkan....?
sorduğun sorunun amacı amacı nedir neyi öğrenmektir çözemedim
ben bu şekilde gurur duyuyorum
siz duymuyo olabilirsiniz
yaşınız kaç ne olaylar yaşadığınız neyin içinde bulundunuz biz bilemeyiz
hiç alevi polis yokmu herkesin vicdanı kendi polisidir
BİR KİŞYE YAPILAN HAKSIZLIK BÜTÜN TOPLULUĞA YAPILAN BİR TEHDİTTİR
HAKSIZLIKLARA BAŞ KALDIRMAYANLAR, ONLARDAN GELECEK HER KÖTÜLÜĞE KATLANMALIDIr. HZ.ALİ
Ey güzel ülkem!
Seni yürüyeceğiz bugün; adım adım... kaldırım kaldırım...
Taşlarında büyüdüğümüz, serpilirken diz kanatıp taban çürüttüğümüz o kaldırımların kabir şimdi bize...
Beynimiz bir kin tuzağında nar gibi dağılıyor; cesedimize serilen gazetelerin başlıklarında kardeşlik çağrılarımız kanıyor.
Ağrı dağı sallanıyor, yürek ağrımızın şiddetinden...
Yürüyeceğiz bugün, mayınlı bir güzergâh boyunca:
Uğur Mumcu caddesinden geçip Musa Anter meydanına yöneleceğiz.
Ahmet Taner Kışlalı merkezinin oradan Hiram Abas parkına döneceğiz.
Metin Göktepe'yi öldürdükleri köşeden Bahriye Üçok'u bombaladıkları eve doğru çıkacağız.
Abdi İpekçi heykelini geçip Hablemitoğlu çıkmazına gireceğiz.
Gün Sazak sokaktan, Muammer Aksoy bulvarına, oradan Nihat Erim sapağına, Doğan Öz mahallesine...
Derken kendimizi Hrant Dink mezarlığında bulacağız.
İşte budur bize miras, kanlı atlas...
"Sıra hangimizde?" endişesiyle arşınlayacağız yollarını; içimiz tıpkı sen gibi; kâh köpük köpük umut, kâh katran karası hicran...
"Güvercinleri sever" sanıyorlar seni; şahinliği konduramadıklarından sana...
Oysa sen, en çok sana zulmedenleri başına taç yapan bir bivefasın; elinde al kanlar, yüzünde pençe pençe darbe izleriyle umarsızsın.
Gurur duyarsın, sahte sevdalılarınla...
Katillerin gezinir yollarında elini kolunu sallayarak; dokunmazsın.
Ayırırsın çocuklarını; kayırırsın.
Çatışırlar soyları kırılasıya, göz yumarsın.
Sanki en çok, seni sevenlere düşmansın.
Nasıl da kıyarsın, zulmedersin onlara; yargılar, hapseder, gömersin en işlek caddelerine, güpegündüz, uluorta...
Aldırmazsın.
Seni sevdik diye bütün bunlar; şu halinle bile sevdiğimiz sen, şu halde olmayasın diye...
Selameti eli kanlı cellat sürülerinde aramayasın diye...
Eskisi gibi yüzünde güller açsın, dilinde her dilde türkü çalsın diye...
İnsanlık ailesi sana gıpta etsin; senden övgüyle bahsetsin; evlatların dünyanın her köşesini alnı açık gezsin diye...
Zar zor, yana yakıla, can pahasına dokuduğumuz bir güzelim halısın; lakin öyle narinsin ki bir kibritlik canın var.
Işıklı bir beyne sıkılan üç hain kurşun, o hayali cennetten ebedi bir cehennem yapar.
Kararır yine ümidimizin ufukları...
Düşeriz yollara, kan kırmızı atlaslar boyunca, kayıplarımızın peşi sıra...
Yaslı bir duduk çalar Ermeni mezarlığında...
İstanbullu Bedros Turyan'ın dizeleri vasiyetimiz olur:
"Solgun benizli ölüm meleği/
sınırsız bir gülüşle karşıma dikilse de,/
acılarımla ruhum buhar olup uçsa da,/
bilin ki hâlâ yaşıyorum.
"Terli alnımla/ taş kesilmiş vücudumu,/
kefene sarıp kara tabuta koysalar da,/
bilin ki hâlâ yaşıyorum.
"Acımasız ölüm meleğinin titrek gülüşü/
dokunaklı çanın çalmasıyla,/
tabutum ağır ağır ilerlese de,/
bilin ki hâlâ yaşıyorum.
"Yas şarkıları söyleyen insanlar,/
siyah giysileri ve asık suratlarıyla/
tütsü ve dualar yaysalar da,/
bilin ki hâlâ yaşıyorum.
"Çukurumu kazıp beni gömseler de/
yasa bürünmüş sevdiklerim/ Ağlaşıp ayrılsalar da/ bilin ki hâlâ yaşıyorum./
Ama eğer bir köşede/ unutulup giderse mezarım,/ ve hatıram da solarsa, / Ah işte ben o zaman ölürüm."
Gör. Say. : 3867 | Yayın Tarihi : 23.01.2007
can.dundar
biz ülkemiz için ne yapmalıyız bu eksiklikleri kanunsuzlukları nasıl giderebiliriz
insanlığın kardeşliğe gittiği mutlu ve huzurlu olmak dileğiyle
O mitinge bende katıldım. Şeriate karşı bir tepki koyuldu ortaya ordaki temel amaç buydu. Kimse bunu milliyetçilik olarak nitelendiremez. Eğer öyle olsa başta ben katılmazdım. Milliyetçilik dediğimiz kavram insanları ırkçılığa sürüklüyorsa ben onu kabul etmem. Vatan üzerindeki insanlarla vatandır. Yoksa sadece Türkiye değil tüm dünya bizim vatanımızdır. Vatanını seven insan bu vatanın daha güzel, yaşanabilir, demokratik ve çağdaş olmasınıda isteyen insandır. Bunun içinde önce eleştirmesini bileceğiz. Adamlar açlıkdan ölüyor, sonra "bülbül-altın kafes" hikayesi anlatıyorsunuz. Unutmayın sevdiğimizi önce eleştireceğiz ki faydalı olalım. Yoksa herşey daha kötü olur.
eldorado 05.05.2007, 09:27 [QUOTE=erkan2434;421435]sorduğun sorunun amacı amacı nedir neyi öğrenmektir çözemedim
ben bu şekilde gurur duyuyorum
siz duymuyo olabilirsiniz
yaşınız kaç ne olaylar yaşadığınız neyin içinde bulundunuz biz bilemeyiz
hiç alevi polis yokmu herkesin vicdanı kendi polisidir
BİR KİŞYE YAPILAN HAKSIZLIK BÜTÜN TOPLULUĞA YAPILAN BİR TEHDİTTİR
valla erkan sorumun acamı şuydu;yada şöyle bir örnek vereyim..
senin bir evin vardır ama sadece sana aittir..o evde yaşayan bireyler dışında kimsenin senin ev içlerine karışmaya hakkı yoktur doğal olarak..bizim bir vatanımız var ve o vatanda yaşayan bir toplumuz...ne gariptir ki hiçbir zaman bu toplumun istedikleri olmamakla beraber gereken tavrıda gösteremiyoruz...yada gösterildiği zaman yanlış yönlere çekilerek bir bakıma egale ediliyor..sence bizim 70 milyonu aşkın bireyler olarak bu ülkede hükmümüzün değeri ne kadardır? evet bu vatan topraklarında yaşamakla bizim olmuyor...helede yabancı bir askeri birliği kendi topraklarımızda hala barındırıyorsak hiç bizim olmuyor...
Ben T.C vatandaşı olmayı kendim seçmedim ki bununla gurur duymuş olayım.
Bu ülkenin bana verdikleri nedir ki ben gurur duyayım?
doctorctf 05.05.2007, 20:51 eksiklerimizi,yanlışlarımızı konuşup düzelteceğimize kalkıp ülkemizi karalmayı tercih ediyoruz.arkadaşlar bu ülke bizim,hepimizin.siz gurur duymuyor olabilirsiniz ama ben bu ülkede yaşadığım için kendimle gurur duyuyorum.doğrusuyla yanlışıyla geçmişimizle gurur duyuyorum.bu ülke için kanını döken şehitlerimizle gurur duyuyorum.
siz böyle dediğiniz sürece başkaları sizin yerinize değerlerimizi sahipleniyor.aleviliğin merkezi anadolu dur.anadolu da bu ülkenin,yönetim şeklinin bir parçasıdır.eğer memnun olmadığınız bir durum varsa onu da düzeltecek olan yine bizleriz.ama bu kadar dağılmışlık ve farklı görüşler olduğu sürece hiçbirşeyi değiştiremeyiz.Türkiye Cumhuriyeti için en büyük tehdit olan irticacılar bile ülke yönetiminde bulunup istediklerini yapıyorlar ama bizler hala kendi aramızda uzlaşamıyoruz,hala ne istediğimizi bilmiyoruz.
indirin bakalim tecrübe seviyemi ve İtibar puanımi olmadi banlayin.istediginiz gibi düsünmedigimiz icin.... 5 parmagin 5i bir degil.elbetteki düsünce farkliliklari olacak bunlari bile bile düsüncelerimizi dile getiriyoruz.sonrada formu geriyorsunuz deniliyor.suana kadar hic bir forumda bukadar banlanan üye görmedim.düsünceleri ile diger üyelerden sivrilen kürt milliyetcilerinin düsünceleri ile bizim düsüncelerimizden ne farki var.herkes kendi degerlerini savunuyor kelimelerin sadece ilk ve son harfi degisiyor(TveyaK) onlarda ortami geriyor ama nedense itibarlari artiyor.iste buda formun hangi düsünceye hizmet etti ortaya cikiyor.her nekadar yok öyle degil densede objektif olunmadigini düsünüyorum.en iyisi sizler kendiniz calip,kendiniz söyleyin.güllük gülüstanlik icinde gecinin.ama sunu sahsim adina söyleyebilirimki bana göre pkk nasil bir terör örgütü ise(bazi üyeler sempati duyabilir)ayni amaca hizmet eden bozkurt diye adlandirilan asiri türk milliyetcileri benim icin aynidir.eminim bu gercekleri söyledigim icin benide banlarsiniz.:whistling o yüzden simdiden sizlerle vedalasayim.kendi kendimi banlayayim.:yamukgul: hoscakalin
ugursarak 07.05.2007, 10:29 O mitinge bende katıldım. Şeriate karşı bir tepki koyuldu ortaya ordaki temel amaç buydu. Kimse bunu milliyetçilik olarak nitelendiremez. Eğer öyle olsa başta ben katılmazdım. Milliyetçilik dediğimiz kavram insanları ırkçılığa sürüklüyorsa ben onu kabul etmem. Vatan üzerindeki insanlarla vatandır. Yoksa sadece Türkiye değil tüm dünya bizim vatanımızdır. Vatanını seven insan bu vatanın daha güzel, yaşanabilir, demokratik ve çağdaş olmasınıda isteyen insandır. Bunun içinde önce eleştirmesini bileceğiz. Adamlar açlıkdan ölüyor, sonra "bülbül-altın kafes" hikayesi anlatıyorsunuz. Unutmayın sevdiğimizi önce eleştireceğiz ki faydalı olalım. Yoksa herşey daha kötü olur.
Bence o mitingler ordunun desteklediği ve hızla yükselen yeni bir milliyetçiliğin ayak sesleridir.
Öyle bir imaj yaratıldı ki Onlara göre gerçek Türkler onlardır ve Türkiye onların vatanıdır, onların dışındaki herkes vatan haini ve bölücüdür. Yani ülkenin en az %35 - 40'ının bu ülkeden nasibi yoktur çünkü AKP'yi destekliyorlar ve bölücüdür. AKP'ye oy vermeyen fakat sağ görüşlü muhafazakarları da eklersek bu bölücü oranı çok daha yukarı çıkar.
Bu mitinglerden önce ben ülkeyi herşeye rağmen bir bütün olarak görüyordum ama artık bu konudaki düşüncem değişti. O mitinglere katılanların Türkiyesi ve katılmayanların Türkiyesi olmak üzere iki ayrılmış Türkiye görüyorum artık.
Yalnız bir grup bu ayrımcılığı körüklemiyor diğer grup körüklüyor. Bunlar karşılıklı olmaya başladığı zaman somut bölünme adımlarıda atılmış olur.
Bunlardan sonra tek bir T.C'de olmayacağı için gurur duyacağımız bir vatanımız olmayabilir
Anatolianman 07.05.2007, 10:42 indirin bakalim tecrübe seviyemi ve İtibar puanımi olmadi banlayin.istediginiz gibi düsünmedigimiz icin.... 5 parmagin 5i bir degil.elbetteki düsünce farkliliklari olacak bunlari bile bile düsüncelerimizi dile getiriyoruz.sonrada formu geriyorsunuz deniliyor.suana kadar hic bir forumda bukadar banlanan üye görmedim.düsünceleri ile diger üyelerden sivrilen kürt milliyetcilerinin düsünceleri ile bizim düsüncelerimizden ne farki var.herkes kendi degerlerini savunuyor kelimelerin sadece ilk ve son harfi degisiyor(TveyaK) onlarda ortami geriyor ama nedense itibarlari artiyor.iste buda formun hangi düsünceye hizmet etti ortaya cikiyor.her nekadar yok öyle degil densede objektif olunmadigini düsünüyorum.en iyisi sizler kendiniz calip,kendiniz söyleyin.güllük gülüstanlik icinde gecinin.ama sunu sahsim adina söyleyebilirimki bana göre pkk nasil bir terör örgütü ise(bazi üyeler sempati duyabilir)ayni amaca hizmet eden bozkurt diye adlandirilan asiri türk milliyetcileri benim icin aynidir.eminim bu gercekleri söyledigim icin benide banlarsiniz.:whistling o yüzden simdiden sizlerle vedalasayim.kendi kendimi banlayayim.:yamukgul: hoscakalin
Hakikaten geçmişteki yorumlarını büyük bir zevkle okuduğum bazı klas kişiler ya banlanmış yada adaptasyona alınmış. Bunlar arasında bayağı renkli kişiliklerde var. Şimdi bize göre bu demokratik arkadaşlarımızın derhal serbes bırakılmasını talep edicez. :whistling imza mı toplasak, miting mi ne yapsak acaba?
Neyse demem o ki aleviliği bir amaç değil araç olarak gören bazı kökten laik, kökten kürtçü arkadaşlara tanınan eşit mesafenin biz aykırı! düşünceli üyelerede bir nebze olsun tanınması.
----------------
indirin bakalim tecrübe seviyemi ve İtibar puanımi olmadi banlayin.istediginiz gibi düsünmedigimiz icin.... 5 parmagin 5i bir degil.elbetteki düsünce farkliliklari olacak bunlari bile bile düsüncelerimizi dile getiriyoruz.sonrada formu geriyorsunuz deniliyor.suana kadar hic bir forumda bukadar banlanan üye görmedim.düsünceleri ile diger üyelerden sivrilen kürt milliyetcilerinin düsünceleri ile bizim düsüncelerimizden ne farki var.herkes kendi degerlerini savunuyor kelimelerin sadece ilk ve son harfi degisiyor(TveyaK) onlarda ortami geriyor ama nedense itibarlari artiyor.iste buda formun hangi düsünceye hizmet etti ortaya cikiyor.her nekadar yok öyle degil densede objektif olunmadigini düsünüyorum.en iyisi sizler kendiniz calip,kendiniz söyleyin.güllük gülüstanlik icinde gecinin.ama sunu sahsim adina söyleyebilirimki bana göre pkk nasil bir terör örgütü ise(bazi üyeler sempati duyabilir)ayni amaca hizmet eden bozkurt diye adlandirilan asiri türk milliyetcileri benim icin aynidir.eminim bu gercekleri söyledigim icin benide banlarsiniz.:whistling o yüzden simdiden sizlerle vedalasayim.kendi kendimi banlayayim.:yamukgul: hoscakalin
Bu şekilde kendine prim yaptırmak istemen ayıp. Sizler doğuştan sorunlusunuz sanırım. HEr olayı Pkk ya bağlayıp prim yapmak isteyenlere başka söz söylenemez. Yeni nesil doğuştan sorunlu çünkü 12 Eylülden nasibini almış ve magazin programları ile büyümüşler bravo devat edin.:thumbdown
Bence o mitingler ordunun desteklediği ve hızla yükselen yeni bir milliyetçiliğin ayak sesleridir.
Öyle bir imaj yaratıldı ki Onlara göre gerçek Türkler onlardır ve Türkiye onların vatanıdır, onların dışındaki herkes vatan haini ve bölücüdür. Yani ülkenin en az %35 - 40'ının bu ülkeden nasibi yoktur çünkü AKP'yi destekliyorlar ve bölücüdür. AKP'ye oy vermeyen fakat sağ görüşlü muhafazakarları da eklersek bu bölücü oranı çok daha yukarı çıkar.
Ben bu mitinglerden önce ben ülkeyi herşeye rağmen bir bütün olarak görüyordum ama artık bu konudaki düşüncem değişti. O mitinglere katılanların Türkiyesi ve katılmayanların Türkiyesi olmak üzere iki ayrılmış Türkiye görüyorum artık.
Yalnız bir grup bu ayrımcılığı körüklemiyor diğer grup körüklüyor. Bunlar karşılıklı olmaya başladığı zaman somut bölünme adımlarıda atılmış olur.
Bunlardan sonra tek bir T.C'de olmayacağı için gurur duyacağımız bir vatanımız olmayabilir
Oradaki önemli olan vurgu Türkiyenin geriye gitmesini engellemektir ve bu bir halk hareketidir en çok desteği ise ALEVİLERDEN ve çağdaş sunnilerden almıştır. Orda darbe isteyen de yokdu. "NE ŞERİAT NE DARBE" sloganları sık sık atıldı insanlar gerçek anlamda demokrasi ve laiklik istediği için o alanları doldurdu. Katılmayanlar kendilerini sorgulamalıdır ve İran örneğini incelesinler.
Hakikaten geçmişteki yorumlarını büyük bir zevkle okuduğum bazı klas kişiler ya banlanmış yada adaptasyona alınmış. Bunlar arasında bayağı renkli kişiliklerde var. Şimdi bize göre bu demokratik arkadaşlarımızın derhal serbes bırakılmasını talep edicez. :whistling imza mı toplasak, miting mi ne yapsak acaba?
Neyse demem o ki aleviliği bir amaç değil araç olarak gören bazı kökten laik, kökten kürtçü arkadaşlara tanınan eşit mesafenin biz aykırı! düşünceli üyelerede bir nebze olsun tanınması.
----------------
"Klas" kişiler...
Kusura bakma kokten "şeriatçi" kökten "mhp" li Alevi katillerine söz hakkı tanımıyoruz. Beğenmiyorsan gidersin camiye veya ülkü ocağına...
tuncerbio 07.05.2007, 17:00 Cumuk denilen uygulamalar zaten Polis teskilatinin görevlerini yapamaz hale getirdi.
Gecen gün TV de izledim sarhos birisi polise kafa vurdu.
Avrupada olsa hemen polisler vururlar.
Amerikadada öyle.
misal isvicrede trafik kontrolünde sürücü arabasindan inemez.
elleride direksiyon un üzerinde olmak zorunda.
sorarım o zaman size
polis istediği zaman herkesi şiddet kullanarak arıyarak cmuk u ihlal etmiyormu ?
cmukta ve diğer hukukta genel arama izni diye bir hüküm yoktur arama yapılan adres yada kişi kesinlikle belirtilmelidir ama bizim polisimiz istediğinde binada bulunan bir mekana arama izni alıp genellikten bahsedip hepsini arıyabiliyor ,çaybahçelerinde aynı şeyi yapıyor bu hukuk dışı değilmidir ???(hukukçulara sorunuz baronun bu konuda çalışmaları mevcut)
solcular eylem yaparken üstünden izin almadan cop kullanıyor sonra mahkemede üstleri tahrikten diyor ,ortamın gerginliğinden diyor oh ne güzel ceza yok ......solcuları alanlarda bir güzel döverken cmuk ve insan hakları nerede ????????
faşistler linç girişiminde bulununca müdahale yok neden??*yetkilerimiz dışında !!!!taksimde havaya ateş açmak yetki içindemiydi soralım cevaplasınlar emn,yet müdürü kişinin bireysel hatası diyip sıyrıldı ....raba çalıp kaçan adama silah kullanma yetkimiz dışında sıcak temasa girmediğinden müdahale edemedik de yolda yasal afiş yapanlara silahını havaya ateş açarak tahrik et sonra yasadışı sandık diye kıvır (2005 yılı gazi mahallesinde olan olay basından bulabilirsiiniz ) bu nasıl yetki peki ....
ugursarak 07.05.2007, 18:06 Oradaki önemli olan vurgu Türkiyenin geriye gitmesini engellemektir ve bu bir halk hareketidir en çok desteği ise ALEVİLERDEN ve çağdaş sunnilerden almıştır. Orda darbe isteyen de yokdu.
"NE ŞERİAT NE DARBE" sloganları sık sık atıldı insanlar gerçek anlamda demokrasi ve laiklik istediği için o alanları doldurdu. Katılmayanlar kendilerini sorgulamalıdır ve İran örneğini incelesinler.
Senin için halk hareketidir benim için ise biraz klasik olucak ama üst üste yapılmaya başlanarak halkın diğer kesimini kışkırtmaya yönelik bir hal almaya başlayan bir harekettir.
Onlar sokaklardadır, onlar birilerini suçluyorlar, onlar birilerini vatan haini ilan ediyorlar, onlar vatanın sadece kendilerine ait olduğunu iddia ediyorlar özetle sadece kendileri konuşuyorlar dolayısıyla asıl bölünmeyi onlar gerçekleştiriyorlar...
1 kez 2 kez olsa halk hareketi denebilir ama bunun onlarca kez belki yüzlerce kez yapılması planlanıyor, bu artık halk hareketi olmaktan çıktı bu süregelen mitingler ile bizler ve ötekiler diye iki gurup oluşturulmaya çalışılıyor ve bence başarılmak üzere...
Yakın gelecekte gurur duyacağımız bir toprağımız olabilir ama gurur duyacağımız bir milletimiz olmayacak artık, birbirine öteki diye bakan düşman...
Gurur duymasakta yaşasın T.C
eldorado 07.05.2007, 19:28 Senin için halk hareketidir benim için ise biraz klasik olucak ama üst üste yapılmaya başlanarak halkın diğer kesimini kışkırtmaya yönelik bir hal almaya başlayan bir harekettir.
Onlar sokaklardadır, onlar birilerini suçluyorlar, onlar birilerini vatan haini ilan ediyorlar, onlar vatanın sadece kendilerine ait olduğunu iddia ediyorlar özetle sadece kendileri konuşuyorlar dolayısıyla asıl bölünmeyi onlar gerçekleştiriyorlar...
1 kez 2 kez olsa halk hareketi denebilir ama bunun onlarca kez belki yüzlerce kez yapılması planlanıyor, bu artık halk hareketi olmaktan çıktı bu süregelen mitingler ile bizler ve ötekiler diye iki gurup oluşturulmaya çalışılıyor ve bence başarılmak üzere...
Yakın gelecekte gurur duyacağımız bir toprağımız olabilir ama gurur duyacağımız bir milletimiz olmayacak artık, birbirine öteki diye bakan düşman...
Gurur duymasakta yaşasın T.C
sana tek bir örnek vereyim arkadaşım....6.filo gemilerle geldiğinde limanda binlerce devrimci türkiyenin geleceği için sokaklara çıkmış ve yeri gelmiş birçoğu gözaltlarında katledilmiş...o insanlar sokaklara çıktığında da senin sözde guruplaşma dediğin yada bölücülük dediğin olayın bugünki şekline bakarsan ne demek istediklerimizi daha iyi anlayacaksın....amerika ogün bugün gerek ırakı gerek afganistanı hep buradan vurdu...yani biz katillere tetikcilik yaptık...kendi toprağımıza aldık ve hala onlar burada istediklerini yapıyor biz göz yumuyoruz...şimdi hangimiz o insanların yaptığı şeylerin yanlış olduğunu düşünüyor? belkide yarın aynı duruma düşmemek için meydanlara inmemiz şart....
|
|