Orijinalini görmek için tıklayınız : 3.hafta konuğu ARİF SAĞ yorum topiği

çeşm-i naz
01.05.2007, 12:24
sevgili dostlar

aleviradyo'muzun bu hafta ki konuğu ARİF SAĞ
sadece kendisi türkü sevdalısı olmakla kalmamış arkasından gelen yeni gençliğide ışık olmuştur

madımak'ta canını zor kurtaran ve başından geçen binbir olaya rağmen hala deyişlerini semahlarını söyler

evet dostlar siz arif sağ ile düşüncelerinizi bu topiğe yazıp yayına katkıda bulunabilirsiniz dinlemek istediğiniz türkülerini de buraya yazaıp yayında dinleyebilirsiniz :)

bizden ayrılmayın dostlar

aleviradyo.com ailesi

lion12
01.05.2007, 12:29
İlk yorum benden gelsin...
Arif Sağ ın halk müziğine olan katkıları hiç şüphesizdir ve tartışılmaz bile bence.
Ben büyük bir zevkle dinliyorum büyük ustamızı ve kendisine buradan selamlar olsun!

Serhatlı
02.05.2007, 13:36
söz de ben bir insan olmaya geldim başka ne diyeyim
gül yüzlü sevdiğim

büyük bir usta halk müziği aşığı gerçek bir efsane

örnek bir kişi
yayında başarılar başarılı olacakdır eminim ama genede adet yerini bulsun

Agop
02.05.2007, 14:36
Üstat. Kimisi vardır benden başka kimse bilmesin, ben bu işin kaymağını toplayayım der. Arif sağ gibileride birilerine bir şeyler vermeye, yeni insanlar yetiştirmeye uğraşır.

Servan
02.05.2007, 17:47
alevi deyişlerinin dile gelmesi için büyük bir yol katetmiştir yakılmak uğruna olsa da.

Haydaryiğit
02.05.2007, 19:22
Teşekkürler Didem

Eserleri ve emekleri çoktur Arif Sağ'ın.Türkülerimize birçok dizeleri belli halk şiirlerini türkülere çevirmiş birçok kişiye bağlama hocalığı yapmış,çoğu zaman üretken olmuş değerli sanatçılarımızdandır.

insan olmaya geldim
nimri dede-arif sağ

ikilik kinini içimden atıp
özde ben bir insan olmaya geldim
taht kuralı ariflerin gönlüne
sözde ben bir insan olmaya geldim
serimi meydana koymaya geldim

meğerse aşk imiş canın mayası
ona mihrabımış kaşın arası
hakkın işlediği kudret boyası
yüzde ben bir insan olmaya geldim

bütün mürşidlerin tarif ettiği
sadıkların menziline yettiği
enmiyanın evliyanın gittiği
izde ben bir insan olmaya geldim

ben de bir zamanlar baktım bakıldım
nice yıllar bir kemende takıldım
o aşkı mecazla yandım yakıldım
közde ben bir insan olmaya geldim

süregeldim aşk meyini içerek
her bir akı karasından seçerek
varlık dağlarını delip geçerek
düzde ben bir insan olmaya geldim

gör ki nimri dede şimdi neyleyi
gerçek aşkı her gönüle söyleyi
her türlü sefaya veda eyleyi
sazda ben bir insan olmaya geldim

bu da en çok hoşuma giden türküsüdür canlar.

Okan22
05.05.2007, 19:47
arif sağ bu ülkenin yetiştirdiği en önemli değerlerden biridir özellikle alevi kültürüne katkısı şüphesiz tartışılamaz gerek eserleri gerek yorumları gerek yaptığı sanata gençleri davet ederek ve yetiştirerek yaptığı katkı özel hayatında örnek bi kişilik temsil etmesiyle arif sağ ı anlatmaya kelimeler yetmez şahsen tanışmasakta öğrencilerini tanıdıkça arif sağ ın kişiliğini anlamak ve takdir etmemek elde değil "Bağlamasından çıkan ezginin eşliğinde "İnsan olmaya geldim" diyen Sağ, 1987-91 yıllarında meclisteki ilk 'sanatçı milletvekili' ünvanının ardından şimdi de "Ümraniye'ye başkan olmaya geldim" diyor. " ayrıca duyarlı bi kişilik olduğunu siyasete girerek de gösteren arif abi iyiki varsın

ayrıca topiği açan didemede arif abiye yer verdiği için binlerce teşekkür sultanım

burty
05.05.2007, 21:08
yayınında kolaylıklar ve başarılar dilerim dilan hakan yeşilyurt ta şuan onu sölüyo zaten :)
arif sağ evet halk müziğinin ustalarından özellikle bapğlamanın ...

burty
05.05.2007, 21:34
arif sağdan "bugün bayram günü" adlı türküyü yayınlar mısın can ; bu türkü kardeşim nurcan için gelsin teşekkürler...

mavi boran
05.05.2007, 21:40
arif sağ hocadan söz etme gönül.kesinlikle varsa çalar mısın didem?en sevdiğim türküsü.

maktunpek
05.05.2007, 21:45
Dersim dört dağ içinde
Dersim dört dağ içinde
Gülü bardağın içinde
Dersimi hak saklasın
Bir yarim var içimde
Gülü bardağın içinde
Dersimi hak saklasın
Bir yarim var içimde

Noldu agama noldu
Noldu ağeme noldu
Gül benzin sarar soldu
Ağam burdan gidelim
Bu yerler viran oldu
Ağam burdan gidelim
Bu yerler viran oldu

Perteyin altı kelek
Dersimin altı kelek
Perte gel gidek gelek
Elim elinde olsun
Kapı kapı dilenek
Elim elinde olsun
Kapı kapı dilenek
Noldu agama noldu
Noldu ağama noldu
Güldü sararıp soldu
Ağam burdan gidelim
Bu yerler viran oldu
Ağam burdan gidelim
Bu yerler viran oldu

ahmet kaya ve arif sag üstadlarımız söylemişler

Türkü Gözlü Kız
05.05.2007, 22:00
Tebrik ederim Didemcigim, yine cok güzel bir konu acmissin canim.
Madem konumuz Arif Sag, ben de size hakkinda bildigim bir seyi anlatayim dostlar:
2 Temmuz Sivas katliaminda 37 canimiz Madimak otelinde yanarken o cem evinde Arif Sag da vardi ve ne yapti: Özel ucagiyla kacti kurtuldu, diger 37 can atesler arasinda kaldi ve cayir cayir yandi.
Bu yüzden de Mahzuni Serif ona ADAM OLAMADIN GiTTi ZEVZEK diye bir türkü yazmistir...

Yine de saygi duyuyorum sanatindan dolayi...

keklikoluk46
05.05.2007, 22:00
Arif sağ bağlamada bir idoldür."Aşık olan maşuhunun ardından" adlı türkü bütün canlara gelsin...

betüş
05.05.2007, 22:06
Tebrik ederim Didemcigim, yine cok güzel bir konu acmissin canim.
Madem konumuz Arif Sag, ben de size hakkinda bildigim bir seyi anlatayim dostlar:
2 Temmuz Sivas katliaminda 37 canimiz Madimak otelinde yanarken o cem evinde Arif Sag da vardi ve ne yapti: Özel ucagiyla kacti kurtuldu, diger 37 can atesler arasinda kaldi ve cayir cayir yandi.
Bu yüzden de Mahzuni Serif ona ADAM OLAMADIN GiTTi ZEVZEK diye bir türkü yazmistir...

Yine de saygi duyuyorum sanatindan dolayi...

Aaa:pisman ben bunu bilmiyodum.Yani Mahzuni'nin o türküsünü biliyordum da Arif Sağ'a yazdığını bilmiyodum.Teşekkür ederim bilgilern için canım.

LaDY
05.05.2007, 22:25
Arif Sağ Türküleri ile Büyüdüm, Elinde Bağlaması Amcam, Dilimizde Arif Sağın Türküleri...

Bugün Bize Pir Geldi ... diye Hakka Aşkımız debreşirdi

Gurbeti Ben mi Yarattım der der ağlardık amcamla... çünkü bizim çocukluklarımız hep gurbet yolu bekleyerek geçti, babalarımız bizim karınlarımızı doyurabilmek için, deyim yerindeyse aç kalmayalım açıkta kalmayalım diye bizleri memlekette bırakıp gurbet ele giderdi, ne zordur babasız büyümek...Arif Sağ Türküleri ile en azından buna da değindi.

Siyah Saçlarında Hatem Yüzlerin.... deyip az ağlamadık...

İnsan Olmaya Geldim... deyip az göndermeler yapmadık...

kısaca Arif Sağ bize bizi yaşattı sanatıyla ve eserleriyle... Sanatıyla halktan biri olmuş bir değer gerçekten... Sanatına ve Bağlamasına gerçekten hayranım... tabi Aycanın söyledikleri de doğru ama sonuçta özümüzü duyurması adına hürmet duyuyorum...

yayınında Kerbela Deyişine de yer verirsen sevinirim...

Emeğine sağlık Didemcim.

deniz olmak
05.05.2007, 22:51
Arif Sağ ağır duruşu ile bizleri iyi ifade edebilen içimizden biri...
Türk halk müziğinin hatırı sayılır bir sanatçısı, özgün evrensel bir yapısı olan bir insan ve arkasından kendi oğlu olan Tolga Sağ ' ı bize kazandırdı...Yaptığı türküler hatırı sayılır filimlerde fon olarak kullanıldı...

Didem güzel bir insanı bize yeniden hatırlatma gereği duyduğun için teşekürler