Orijinalini görmek için tıklayınız : Bak şu kendini Pir sultanabdalla kıyaslıyana

nupelda
01.05.2007, 20:24
Bu gün oturduğum yerde canım sıkılınca masadakı bir dergi gözüme ilişti bende hem can sıkıntısı hemde meraktan okuyayım dedim ama okuduğumda hayretler içinde kaldım.
Alıntıyı aynen aktarıyorum.

.....Ve biz sorduk sarıçiğdeme
sen nerede kışlarsındiye
Pir sultan gibi
Obüçür sarı çiğdem kükredi aslan gibi
Bıktım sizin şairaneliğinizde
Deliliğinizden,divaneliğinizde
Birbirinize biganeliğinizden
Küçücük bebekler bakımsız ölür.
Analar ne para ne ilaç bulur
Sonra cici beylerime
Benim kişladığım yerdert olur.
Şiirin bitiminde devam eder.Bu Pir sultan a bir hiciv değildir.Kendisini tasavuf ehli sayan sosyetik mutasavvuflaraydı sözüm.Şimdi benmi yanlış anladım yoksa ismini bile söylerkenPirimize hakaret saydığım kişimi anlatamadı.Bu kişi çok iyi edebiyattan anlar ben anlamam ama okuduğum şiirle ben Pir sultana hiçiv değil demesi yetiyormu.ilinç altındakileri su yüzüne vur vede ben onu demek istemedim de.ve bunlar sözüm ona eğitimli ve ileriçi olarak kendilerini topluma lanse ederler.Kendini pirimizle eş tutup şiir yazdığını düşünerek yarış yapıyor.Bey efendi bu ezbere bir iki kelime öğrenip yazmaya benzemez bu gönül meselesidir.Bide şunu merak ediyorum bu kişi yaşadığı yüzyılla pirin yaşadığı yüz yılı nasıl aynı asırmış gibi düşünüpte ben şimdiki sosyetikleri kast ettim diyor. Dahasını siz sevgili canlara bırakıyorum

SahHatayi
05.05.2007, 01:57
Bu gün oturduğum yerde canım sıkılınca masadakı bir dergi gözüme ilişti bende hem can sıkıntısı hemde meraktan okuyayım dedim ama okuduğumda hayretler içinde kaldım.
Alıntıyı aynen aktarıyorum.

.....Ve biz sorduk sarıçiğdeme
sen nerede kışlarsındiye
Pir sultan gibi
Obüçür sarı çiğdem kükredi aslan gibi
Bıktım sizin şairaneliğinizde
Deliliğinizden,divaneliğinizde
Birbirinize biganeliğinizden
Küçücük bebekler bakımsız ölür.
Analar ne para ne ilaç bulur
Sonra cici beylerime
Benim kişladığım yerdert olur.
Şiirin bitiminde devam eder.Bu Pir sultan a bir hiciv değildir.Kendisini tasavuf ehli sayan sosyetik mutasavvuflaraydı sözüm.Şimdi benmi yanlış anladım yoksa ismini bile söylerkenPirimize hakaret saydığım kişimi anlatamadı.Bu kişi çok iyi edebiyattan anlar ben anlamam ama okuduğum şiirle ben Pir sultana hiçiv değil demesi yetiyormu.ilinç altındakileri su yüzüne vur vede ben onu demek istemedim de.ve bunlar sözüm ona eğitimli ve ileriçi olarak kendilerini topluma lanse ederler.Kendini pirimizle eş tutup şiir yazdığını düşünerek yarış yapıyor.Bey efendi bu ezbere bir iki kelime öğrenip yazmaya benzemez bu gönül meselesidir.Bide şunu merak ediyorum bu kişi yaşadığı yüzyılla pirin yaşadığı yüz yılı nasıl aynı asırmış gibi düşünüpte ben şimdiki sosyetikleri kast ettim diyor. Dahasını siz sevgili canlara bırakıyorum

Senin düsüncene katiliyorum,
ve bu kisinin cok agir bir ceza yemesini umuyorum,
on besinci yüz yilin batini bilgisini,
bugünkü sari cicegin kislamasiyla kiyaslamasi,
ve bugünün derdini o günün derdiyle es tutmasi,
mantik disi ...

dünya okadar hizlandiki,
artik biz yeni genc nesil bilene onun pesinden kosarken,
yazar dünyayi on besinci yüz yilla kiyaslamaktan korkmamakta ...

Nupelda, fark etmiyor ünlümü ünlü degilmi,
önemli olan ne dedigi ...

lion12
05.05.2007, 09:37
O ancak zaten kendini Pir Sultan Abdal la kendisi eş sayar başkaları değil.
Pir Sultan Abdal sadece şiir yönü ile değil,Anadolu insanının haklarını da aramasıyla halkın sevgisini kazanmış büyük bir ozandır.Böyle kendini bilmezler söz söylerler ancak ama birazda hadlerini bildirmek lazım böylelerine!