Orijinalini görmek için tıklayınız : Diyanet: Dövme yaptıran tövbe etmeli

Nesimi
01.05.2007, 21:54
Diyanet: Dövme yaptıran tövbe etmeli
Diyanet İşleri Başkanlığı, yaptırdığı dövme nedeniyle kişinin tövbe etmesi gerektiğini bildirdi.
Diyanet takviminde yer alan bilgide, insan bedeninin değişik yerlerine çeşitli şekillerde dövme yaptırmanın eski tarihlerden bu yana uygulandığı belirtilerek, “Vücuda iğneler batırılıp, açılan deliklere boyalı maddeler konularak yapılan dövme, eski çağlardan beri yapılan bir cahilliye adeti olup, sağlık açısından da zararlı olduğu gibi dinen de yasaklanmıştır" denildi.

“DÖVME YAPTIRANA ALLAH RAHMET ETMEZ"

Diyanet, Hz. Peygamberin, insanın doğal yapısında değişiklikler yapılmasını hoş görmediğini, dövmeyi yapan ve yaptırana da Allah’ın rahmet etmeyeceğini bildirdiğini ifade ederek, İslamiyet’in her konuda doğallığı tavsiye ettiğini, dövmeyi de hoş karşılamadığını kaydetti.

“Dinimiz, tedavi amaçlı operasyonlar hariç Allah’ın yarattığının değiştirilmesine yönelik her türlü müdahaleyi yasaklamıştırö diyen Başkanlık, Allah’ın yarattığının değiştirilmesinin hem maddi hem de fıtrat alanında gerçekleşebildiğini bildirildi.

Diyanet, “Günümüzde, başta insan olmak üzere canlı varlıklar üzerinde ve yeryüzünde doğal dengeyi bozucu her türlü yıkıcı girişimi bu çerçevede değerlendirmek mümkündür? Kişinin yaptırdığı dövmeyi kazıtması gerekir. Ancak bu operasyon vücuda zarar verecekse dövme olduğu gibi bırakılır. Bununla birlikte yapılan dövme gusül ve abdeste engel değildir. Fakat kişinin bundan dolayı tövbe etmesi gerekir" dedi.

Evet görüşlerinizi alalım bu konuda. Sunni üyelerimizi daha çok ilgilendiren bir durum. Eskiden bizim yörede kadınlar alınlarına ellerine iğnelerle dövmeler yaparlarmış. Halen bu adet var. Birde genç kesim dövme yapmayı seviyor. Bunun günah olmasına inanan sunniler varmı merak ediyorum. Bu oldukça ilginç bir karar olmuş...

Ama en önemlisi, İslam adına kafaların kesildiği bir dönemde yapılması gereken açıklama bu mu olmalıydı yoksa toplumu daha çok ilgilendiren konular mı olmalıydı. Bu tarz işlerle uğraşanlar çok ileriye gidemezler.

Şah-Mat
01.05.2007, 22:25
Diyanete İnanmayın....!

Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk'ün bir sözünü hatırlatmak istiyorum.

"Ey insanlar Diyanettekilerin dediklerine inanacağınıza ateist olun daha iyi. Çünkü ateist olursanız araştırıp, inceleyip Allah'ın yoluna gelebilirsiniz. Ama Diyanettekilerin dediklerine inanırsanız, batağa saplanırsınız ve bir daha da doğru yola gelemezsiniz."

İşte bu nedenle ben ateistleri severim, münafıkları sevmem...:)

halitseyfi
01.05.2007, 22:34
Sanırım doğudaki birçok insanımızla birlikte islam dünyasındaki çoğu insan kafir oldu gitti. Ne dinayet ama!

Bella
01.05.2007, 23:19
:36_11_10: ..palavra palavra palavraaa

Hevinn
01.05.2007, 23:26
ya onlara göre ne günah deyilki herşey günah herkez günahkar bir kendileri sevapkar tevvv

Haydaryiğit
01.05.2007, 23:30
Diyanete İnanmayın....!

Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk'ün bir sözünü hatırlatmak istiyorum.

"Ey insanlar Diyanettekilerin dediklerine inanacağınıza ateist olun daha iyi. Çünkü ateist olursanız araştırıp, inceleyip Allah'ın yoluna gelebilirsiniz. Ama Diyanettekilerin dediklerine inanırsanız, batağa saplanırsınız ve bir daha da doğru yola gelemezsiniz."

İşte bu nedenle ben ateistleri severim, münafıkları sevmem...:)

Ewt katılıyorum size Sayın Yaşar Nuri Öztürk
teşekkürler Şah-Mat
Bunların dedikleri hadis-i şerif yerine mi geçiyor ?? :komik
Dini nasıl öğrettikleri belli oluyor.

yagmur12
01.05.2007, 23:52
Kime rahmet edilip edilmeyeceğini yalnızca ALLAH bilir. Dövme yaptıran kişinin abdestinin kabul olmayacağı söylenirdi hep ve söyleniyor; şimdi değiştirdiler "Tövbe edersen olur" diyorlar ilginç. Dinde dogmalar vardır, emir değişmez ama gördüğüm kadarıyla kullar iyi değişiklik yapıyorlar. :) Kime rahmet edilip edilmeyeceği bu şahıslara kalmış değildir. İnsan vücudunun herhangibir yerine bir resim yaptırmış olabilir yeter ki kalbini karanlık ve kirli tutmasın! Asıl o zaman rahmet etmez ALLAH. Bir şekil yüzünden mi rahmet etmeyecek Tövbe Tövbe... Halkın kafasını bir sürü safsata ile doldurmaktan ne büyük keyif alıyorlar, Diyanet daha faydalı şeylerle ilgilenmeli. Konu için teşekkürler Nesimi.

duyguşimşek
02.05.2007, 00:08
bizim gibi geleneksel ülkelerde din genelde halk üstünde baskı kurma, halkın bireysel hareketlerini kısıtlama için kullanılıyor...bu da ona bir örnek işte...yüzyıllar öncede düşünmek günah, sanat yapmak günah diye milleti korkutarak bizim gibi ülkelerin geri kalmasına sebep olundu...bunun ortadan kalkması için herkes kendi çapında bilime başvurmalı diye düşünüyorum...eğer dövme yaptırmak tıbbi olarak gerçekten zarar vericiyse yapılmaz zaten...
EĞİTİM ŞART...

sivaslı_sevda
02.05.2007, 00:17
Ben şimdii tövbemi edicem ehuehue bende var ama etmem niye ediyimm dövme yaptırmakk kötü bişeymii o kadar günah ve günahkar varkii dövmeye gelene kadar :D

onur melis
02.05.2007, 00:46
şimdi arkadaşlar benim sol ve sag kolum olmak üzere vucudumda 6 tane dövme var sol omusumda bir melek resmi ve sol elimde bir nepal tanrısının dövmeleri sag elimde ise che guevara olmak üzere 3 büyük dövme ve 3 küçük dövme bulunmakta bunun üzerine ben allaha 6 defa tövbe etmekmi zorundayım acaba bir indirim şansı yokmu diyanet başkanlıgında

firariHH
02.05.2007, 00:48
şimdi arkadaşlar benim sol ve sag kolum olmak üzere vucudumda 6 tane dövme var sol omusumda bir melek resmi ve sol elimde bir nepal tanrısının dövmeleri sag elimde ise che guevara olmak üzere 3 büyük dövme ve 3 küçük dövme bulunmakta bunun üzerine ben allaha 6 defa tövbe etmekmi zorundayım acaba bir indirim şansı yokmu diyanet başkanlıgında

6 tane olduguna göre 6 defa tövbe etceksin can :):)

Bende 3 tane yaptirmayi düsünüyorum demekki bende 3 defa tövbe edecegim :):)

Şoreş
02.05.2007, 12:13
İşe bakın..
Diyanet haddini aşıyor..
İnsanlara kendi fikirlerini empoze ediyorlar..Bu açık olarak ortada.
Burası Şeriatçıların, Sadece Sünni Anlayışın yaşandığı Topraklar değildir.
Müslümanlıkta yasak diyelim, ama Alevilikte yasak değil..
Doğu Kadınları Dövme yaparlar.. Bu onların Kültürüdür..
Aslında burda Dövmeden kasıt, bu olay İranın Batılı Erkek saç Tarzını yasaklamasına benziyor, hatta aynı anlayış. Amaç belli..
Diyanet kim ki Dövme hakkında fetva verir..
Diyanetin Görevi değil bu..
Hiçbir kurum, bu Ülkede İnsanların zevklerine karışıp, Saçma Din'i İnanışlarla bunları engelleyemez.. Diyanet Aleviler hakkında da fetva vermekten vazgeçsin..

Bakın Dini kurumlar, Sünni kesim üzerinde yoğun bir etkiye sahip..
Alevi Düşmanlığını bile aşılayan Din'i kurumlar, Halkı bu ölçüde etkilemektedir..
Bir Din Adamının Aleviler hakkında olumlu yorum yapması, İmamların sözlerini büyük ölçüde dikkate alan Sünni kesimide önemli ölçüde etkileyebilir..

Bu tarz şeyler hakkında Vaaz, Fetva vermek Diyanetin işi değildir.
Diyanet fazla Müslümanlık yapıp görevini aşmasın..
Kendi işine bak Diyanet !

Zahir
02.05.2007, 12:16
Diyanet, Hz. Peygamberin, insanın doğal yapısında değişiklikler yapılmasını hoş görmediğini

Bence Allahın Rahmet etmeyeceği kişiler onun Resulünü dinin ortakçısı yapan ve ikinci bir hüküm kaynağı olarak görenlerdir.

Rab Allahın; yarattığı fıtratta değişikliği hoş görmeyen ve yasaklayan Peygamber değil bizati Allahın kendisidir. Bu bağlamda Hanefi İşleri Başkanlığına ve onun gibi düşünen putperestlere;

Erkek çocuklarınızı sünnet ettirerek Allahın yaratılış fıtratını değiştirmektesiniz. Rahmet edilmeyecek birileri varsa oda sizlersiniz demek gerekmektedir.

Şahsımca Kuran ışığı nisbetinde dövme olayını yukarıda izah ettiğim yaratılış fıtratını değiştirip değiştirmediği kıstasında değerlendirmek gerekir.

Yaratılışla doğuştan size kazandırılan vücut niteliklerinizde dövme ile değişiklik yapıyorsanız tabiki bu İnancımız nezninde doğru bir uygulama değildir. Kanımca benim gördüğüm ve karşılaştığım dövmeler insan vücudunda yaratılıştaki nitelikleri değiştirmemektedir.

Selamlar
(Zahir)

Anatolianman
02.05.2007, 12:26
Kalıcı dövmenin boy abdestine engel teşkil ettiği hususunda ne dersin zahir ?

Şoreş
02.05.2007, 12:31

Dövmenin Boy Abdesti ile nasıl bir ilgisi olabilir ki..
Yanlış bir düşünce..
Burda önemli olan Diyanetin çok yanlış bir şekilde İnsanlar üzerinde haddinden fazla bir Din'i otorite yaratma çabasıdır..
Bu tehlikeli bir durum..

Zahir
02.05.2007, 12:32

Bu zandan öte bişe değil. Böyle bir husus Kuranı Kerimde söz konusu değil. Bakınız olayı yaratılış fıtratını değiştirip değiştirmeyeceği yönü ile değerlendirmelisiniz. Eğer fıtratı değiştiriyorsanız bıraknız boy abdestini Allaha bağlılığınızı dahi gösterme cehetine gitseniz bu kabül edilmeyecektir.

Ben gördüğüm ve aklımın yettiği yaratılış fıtratını değiştiremek; Bir erkeğin cinsel ortagını yok ederek kadın olması veya kadının erkek olması diğeri ise erkek çocukların sünnet edilmesi. Bunun dışında fıtrat değişikliği ile ilgili bir hususla karşılaşmadım.

Anatolianman
02.05.2007, 12:39
Bu zandan öte bişe değil. Böyle bir husus Kuranı Kerimde söz konusu değil. Bakınız olayı yaratılış fıtratını değiştirip değiştirmeyeceği yönü ile değerlendirmelisiniz. Eğer fıtratı değiştiriyorsanız bıraknız boy abdestini Allaha bağlılığınızı dahi gösterme cehetine gitseniz bu kabül edilmeyecektir.

Ben gördüğüm ve aklımın yettiği yaratılış fıtratını değiştiremek; Bir erkeğin cinsel ortagını yok ederek kadın olması veya kadının erkek olması diğeri ise erkek çocukların sünnet edilmesi. Bunun dışında fıtrat değişikliği ile ilgili bir hususla karşılaşmadım.

kına yakmaktan bahsetmiyorum burda.
suyu engellemiyor mu bu dövmeler?
suyun temas etmesini yani?

Nesimi
02.05.2007, 12:39
Özellikle sünnet örneği anlamlı olmuş. Dövme bir boyadır. Vücuda deri altına işlenerek kalıcı şekiller oluşması sağlanır. İman kalpdedir. İnsanların telaşı şu boy abdesti meselesinde sanırım.

Ancak değişiklik açısından bakınca normalde insanlar sünnetli doğmuyorlar sonradan sünnet oluyorla bu bir nevi Rab ile anlaşmadır diyebiliriz. Bende sünnet oldum dinin gereği olarak hiç bir insanı görmedim ki koşa koşa sünnet olmaya gitsin bu ayrı konu elbette.

Cİnsiyet değişimine bende karşıyım elbette doğal dengeye aykırı. Burdaki en önemli nokta, Diyanetin bu tarz "fetva" lar yayınlayıp asıl tartışılması gereken konular yerine bu tarz magazinsel Seda Seyan programlarına katılan din liderlerine sorulan sorulara yanıt olabilecek nitelikde bir açıklama yapmasıdır.

Şoreş
02.05.2007, 12:44

Yahu Vücudun bir kısmına su değmese ne olacak ?
Tüm Vücuda mı döğme yaptırılıyor ?:)
Çok gerici bir anlayış bu.. Kesinlikle desteklemiyorum..
Müslüman olsa bile, Dövmeden hoşlanıyorsa yaptırır.. Diyanette kalkıp Ebussud Efendi gibi Klasik Müslüman Cahil Cüheda İmamlar gibi Fetva veremez.

Zahir
02.05.2007, 12:51

Değerli Kardeşim; Dinden yakından ilgili ise suyu bulamadığın yerde Rabbin sana temeyyüm et diyor.Yani toprakla arınmaya çalış. Demekki burda su bir sembol. Arınma, saflaşma sembolü....İnanki bu verdiğin örnekler ve kıstaslar dinle yakından uzaktan alakalı değil.

Anatolianman
02.05.2007, 12:51
Yahu Vücudun bir kısmına su değmese ne olacak ?
Tüm Vücuda mı döğme yaptırılıyor ?:)
Çok gerici bir anlayış bu.. Kesinlikle desteklemiyorum..
Müslüman olsa bile, Dövmeden hoşlanıyorsa yaptırır.. Diyanette kalkıp Ebussud Efendi gibi Klasik Müslüman Cahil Cüheda İmamlar gibi Fetva veremez.

şoreş can boy abdestinde vücudun iğne ucu yeri kadar bile kuru kalmaması gerekiyor diye biliyorum. kalıcı dövmeyi bu maksatla sordum.

çeşm-i naz
02.05.2007, 12:54
yarın hemen gidip dövme yaptırcam tövbe de etmicem ne olcak:confused1 :wink:

Zahir
02.05.2007, 12:59
Burdaki en önemli nokta, Diyanetin bu tarz "fetva" lar yayınlayıp asıl tartışılması gereken konular yerine bu tarz magazinsel Seda Seyan programlarına katılan din liderlerine sorulan sorulara yanıt olabilecek nitelikde bir açıklama yapmasıdır.

Hanefi İşleri Başkanlığının bu açıklamaları yada fetvaları biz müslümanlar için bağlayıcı değildir. İnsanların zihinlerini bulandıran yeni muaviyeler ve yezidler yetiştirmeye çalışan bu kuruma karşı topyekün mücadele vermek gerekmektedir. Dediğiniz gibi Magazinsel boyutta inanç kriterlerine yanıt aramak gerçekten çok talihsizcedir. Bizim yapabileceğimiz Hanefilerin bu şekilde dinle ilgisi olmayan açıklamalarının Kurana, İslama uygun olmadığını arkadaşlarımıza aktarmak ve onları doğru neticeye ulaştırmak olmalıdır.

Selamlar
(Zahir)

bir anlasam...
02.05.2007, 13:01
Diyanet: Dövme yaptıran tövbe etmeli
Diyanet İşleri Başkanlığı, yaptırdığı dövme nedeniyle kişinin tövbe etmesi gerektiğini bildirdi.
Diyanet takviminde yer alan bilgide, insan bedeninin değişik yerlerine çeşitli şekillerde dövme yaptırmanın eski tarihlerden bu yana uygulandığı belirtilerek, “Vücuda iğneler batırılıp, açılan deliklere boyalı maddeler konularak yapılan dövme, eski çağlardan beri yapılan bir cahilliye adeti olup, sağlık açısından da zararlı olduğu gibi dinen de yasaklanmıştır" denildi.

“DÖVME YAPTIRANA ALLAH RAHMET ETMEZ"

Diyanet, Hz. Peygamberin, insanın doğal yapısında değişiklikler yapılmasını hoş görmediğini, dövmeyi yapan ve yaptırana da Allah’ın rahmet etmeyeceğini bildirdiğini ifade ederek, İslamiyet’in her konuda doğallığı tavsiye ettiğini, dövmeyi de hoş karşılamadığını kaydetti.

“Dinimiz, tedavi amaçlı operasyonlar hariç Allah’ın yarattığının değiştirilmesine yönelik her türlü müdahaleyi yasaklamıştırö diyen Başkanlık, Allah’ın yarattığının değiştirilmesinin hem maddi hem de fıtrat alanında gerçekleşebildiğini bildirildi.

Diyanet, “Günümüzde, başta insan olmak üzere canlı varlıklar üzerinde ve yeryüzünde doğal dengeyi bozucu her türlü yıkıcı girişimi bu çerçevede değerlendirmek mümkündür? Kişinin yaptırdığı dövmeyi kazıtması gerekir. Ancak bu operasyon vücuda zarar verecekse dövme olduğu gibi bırakılır. Bununla birlikte yapılan dövme gusül ve abdeste engel değildir. Fakat kişinin bundan dolayı tövbe etmesi gerekir" dedi.

Evet görüşlerinizi alalım bu konuda. Sunni üyelerimizi daha çok ilgilendiren bir durum. Eskiden bizim yörede kadınlar alınlarına ellerine iğnelerle dövmeler yaparlarmış. Halen bu adet var. Birde genç kesim dövme yapmayı seviyor. Bunun günah olmasına inanan sunniler varmı merak ediyorum. Bu oldukça ilginç bir karar olmuş...

Ama en önemlisi, İslam adına kafaların kesildiği bir dönemde yapılması gereken açıklama bu mu olmalıydı yoksa toplumu daha çok ilgilendiren konular mı olmalıydı. Bu tarz işlerle uğraşanlar çok ileriye gidemezler.

Sünni bir üyeniz olarak Diyanet'in bu açıklamasını tuhaf bulduğumu belirtmek istiyorum sevgili Nesimi... İlk etapta aklıma boy abdesti ile ilgili durum geldi, yani vücudun her noktasına suyun değmesi gerekiyor ya, belki bunu engellediği düşünülerek yapılmış bir açıklamadır diye düşündüm ancak daha sonra aklıma özellikle biz bayanların yaptırdığı bir uygulama geldi: Saç boyatmak... :sarkazm Saçınızı boyattığınızda da saç tellerinin içindeki pigment hücrelerine renk değiştirici kimyasallar zerkediyorsunuz, bu durumda daha sonraki abdestleri geçersiz kılacağı için saç boyatmanın da yasak olması gerekirdi ancak buna bulunan çözüm şu şekilde: Saç boyatmadan önce boy abdesti alırsınız ve abdestli iken saçınızı boyatırsınız. Şimdi buna böyle bir çözüm bulunuyorsa dövmeye neden bulunmasın? Gerçekten ilginç...

Benim vücudumda dövme yok, ancak birkaç sene önce yazın kına ile geçici dövme yaptırmıştım, hoş duruyor ve istediğiniz zaman da aynı yere başka bir figür çizdirebiliyorsunuz. İğne ile yapılması, mikrobik enfeksiyon kapma olasılığının bulunması ve değiştirmenin imkansız olması yüzünden kalıcı dövmeyi zaten hiç düşünmedim ama düşünmezken de "bu günah olur mu?" diye bir soru da geçmedi aklımın ucundan :no: , bunu da tüm samimiyetimle ifade ediyorum...

Anatolianman
02.05.2007, 13:01
Hanefi İşleri Başkanlığının bu açıklamaları yada fetvaları biz müslümanlar için bağlayıcı değildir. İnsanların zihinlerini bulandıran yeni muaviyeler ve yezidler yetiştirmeye çalışan bu kuruma karşı topyekün mücadele vermek gerekmektedir. Dediğiniz gibi Magazinsel boyutta inanç kriterlerine yanıt aramak gerçekten çok talihsizcedir. Bizim yapabileceğimiz Hanefilerin bu şekilde dinle ilgisi olmayan açıklamalarının Kurana, İslama uygun olmadığını arkadaşlarımıza aktarmak ve onları doğru neticeye ulaştırmak olmalıdır.

Selamlar
(Zahir)

Hanefi ve şafii işleri başkanlığı olmasın.

cemalettin
02.05.2007, 13:33

dövme,diş dolgusu,kırık kemiğe uygulanan protez,ila...
gusle/temizlenmeye engel olmasa gerektir.

guslün tazelenmesine sebep olacak hareketler her halde bu uygulamaların yapıldığı organlar ile ilgili değildir.
ne deri altı kirlenir ne de diş dolgusunun dişe temas eden bölümü.

guslün tamam olması için gereken tek şey gönlün de temiz olması/temizlenmesidir.yoksa insan suyun içerisinde yaşasa ne fayda...

cemalettin
02.05.2007, 13:47
[QUOTE=Zahir;419747]
erkek çocukların sünnet edilmesi.

insan yaradıldıkta kendisine yapması ve yapmaması gerekenler tebliğ edilmiş ve uygulamaları kendi cüz'i iradesine bırakılmıştır.
sünnet sağlık bakımından faydalıdır lakin kişinin iradesine bağlıdır/bağlı olması gerekir.(tıpkı imza hakkına sahip olduktan sonra kendi dinini seçmesi gereği gibi)
sünnetin istendiği dönemlerde hiç kimseye hiv/aids açıklaması her halde yapılamaz idi.insanoğlunun algılayışı/idraki yetersiz idi.
aynı şekilde merdiven altından geçilmez-gece tırnak kesilmez-su ayakta içilmez,ila... gibi söylemler de sebeplerinin açıklanması ve bazı insanlarca anlaşılabilmesi müşkül olduğundan günah diye belirtilegelmiştir.
kişilere öğretmekten daha kolay olduğu için "günah" diye bir maskenin ardına sığınmıştır öğretmek durumunda olanlar...

arkadas_62
02.05.2007, 14:34
sırf bu yüzden nefret ettim islamiyetten islami düşünceden bendede dövme var zaten din imandan çıkılmış sayılıyorum birde ne namaz var nede oruç eee daha müslümanım dememi gerektriçek bir zorunlulugum olmadıgına göre bende istenmedigim yerde durmadım amannnn insanın kalbinde nur olsun dövme hava boy abdestine gelince ben bilmiyorum kirlendimmi banyomu yapar duş alırım bilen varsa banada ögretirmi:) neymiş boy apdestini dövme engelliyomuş saçmalık olmasa dövme yapılan yerdeki gözeneklerden dişariya ter çıkmıyomu eee kapalı kutumu sanki bu halla halla su degmiyormuş saçmalardan seçmeler:)

onur melis
03.05.2007, 00:47
ya diyanette dini bilen bir insan yokki hepsi saçmalıyor adamlar bana diyor sende dövme var sen günah işledin bir daha abdest alamıyacan yok namaz kılamıyacan zaten bunları yapan kimki eyer dövme yapılan yeri oldürüyorsa onlara göre yapılan yerde kıl çıkmaz ama bende nedense cıkıyor o zaman bu demek oluyorki benim dövmele islama göre yapılmış

sausen
03.05.2007, 01:20
Merhaba Canlar,

Ben kendi adıma bunların hiçbir açıklamasına kulak asmıyorum...
Din simsarları bunlar. Milletin kafasın nasıl yıkarız uğraşlarındalar...

hazal91
15.06.2007, 13:01
onlara inat gidicem dövme yaptırıcam :p :p :p :p :p

tabi annem bu konuda ne düşünür onu bilemem

:confused1 :confused1 :confused1

lizgem
15.06.2007, 13:48
öyle yapma günah böyle yapma günah günahta günah günahsa benim sevapsa benim kime ne yaw

saheser
15.06.2007, 13:56
Bu diyanetin isi gücü yok iste is olsun milletin kafasi karissin kendilerine is ciksin diye ugrasiyor.
Her zaman yeni yeni seyler duyuyoruz.Bu günah su günah birde dönüp kendilerine baksalar ne günah isliyorlar.Kendilerinin yaptigi helal baskalari ne yapsa günah
Simdi dövme yaptiranlar tövbe edince hersey bitiyormu.
Bunlar iyi alismislar yap herseyi tövbe et kurtul günahlardan, bir karismadigi dövme vardi oda tamam oldu.

:olmadi

cemalettin
15.06.2007, 14:13
Diyanet İşleri'ndeki görevliler bu tip saçmalıklar ile uğraşmak yerine halkı hayat ile ilgili günlük konularda bilgilendirseler,başkalarının inançlarını hor görmemeyi telkin etseler,dedikodu yapılmasının,iftira atmanın,bozgunculuk yapmanın(gıybet-bühtan-nifak)dinde yasaklar arasında bulunduğunu anlatsalar,bu hareketlerin "kul hakkına tecavüz"olduğunu ve asla affının olmadığını anlatsalar...
hem ülkemiz insanı daha huzurlu yaşar hem de görevliler aldıkları maaşı hak etmiş olurlar.
bu sayede belki sevaba dahi girebilirler(asli görevleri olmasına rağmen)zira insanların aralarını düzeltmek sevap olsa gerektir...