Orijinalini görmek için tıklayınız : Enteresan vali...

suyunsesi
02.05.2007, 09:21
Enteresan vali...

VALİ "İşçiler geliyor..." diye kalkıp kapıya kadar koşup masasına geri döndü.

Ben böyle vali görmedim.

Dün 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda yakalanan suç aletlerini sayıyor:

"İki kar maskesi..."

Söyler misiniz; on binden fazla kişi iki kar maskesini nasıl takacaklardı dersiniz?

*
Bu vali enteresan.

Diyelim ki futbol maçlarından sonra Taksim’de eğlence toplantıları yapılabiliyor. Yılbaşı eğlencesi de yapılıyor, şarkı yarışması şenlikleri de...

Ama 1977’de arkadaşları öldürüldüğü için orada "anma toplantısı" yapma hakkı en çok olan işçilere yasakladı Taksim’i.

Enteresan bir vali.

O sokaklar kapkaççılara açıktır.

Otoparklar mafyanındır.

Köşebaşları uyuşturucu satıcılarının.

Geceleri hırsızlara geçer İstanbul.

Çeteler, şebekeler, suç örgütleri parsellemiştir İstanbul’u.

Ama işçilere yasak...

*
Ormanlarını çalıp "kent"ler kurdular, Vali duymadı.

Surlarını, antik kalıntıları çaldılar.

Her an yağmalanır şehir.

Koruluklar, yeşil alanlar gitti.

Tüm bunlardan Vali’nin haberi hiçbir zaman olmadı.

Ama anlı açık, emeği ile yaşayan, namuslu işçiler Taksim’e gelmeye kalktıklarında Vali "İşçiler geliyor..." diye koştu.

Ve önlem aldı Vali:

Metro kapatıldı.

41 okul tatile sokuldu.

Trenleri, vapurları, tramvayı, otobüsleri, özel otomobilleri durdurdu vali, ki içindekiler de durmuş olsunlar.

Yüzlerce kişi gözaltına alındı, çok yaralı var, kimse işine gidemediği gibi evine de dönemedi.

Bebekler biber gazından zehirlendiler.

Kısacası rezalet oldu İstanbul.

Vali bunu niye yaptığını açıkladı:

"Kamu düzeni için..."

Ben bu kadar enteresan bir vali görmedim...

2 Mayıs 2007

Bekir COŞKUN
bcoskun@hurriyet.com.tr

yagmur12
02.05.2007, 09:28
Ülkeyi soyan dolandırıcılar, sahtekar siyasetçiler, katiller, insanlıktan nasibini almamış işkenceci polisler, zulmü zevk edinen yaratıklar...Ama lütfen hangisi işçi kesiminden daha tehlikeli ki!!! Sayın Suyunsesi, açtığınız konular için size teşekkür ediyorum.

asnet62
02.05.2007, 10:00
maalesef valimizin enteresan biri oldugu dogru ama unutmayalım ki o da bir emir kulu kendisine soylenenleri yapmakla yükümlü(valiyi SAVUNMUYORUM kimse yanlıs anlamasın) uzaktan kumanda ile çalısıyor bütün suçu ona yüklersek devletin basındakılere haksızlık etmıs oluruz.çünkü ona bu talimatları ankara verıyor çünkü taksım ın bu mıtınge kapatılmasını ankara ıstıyor neden mı korkuyorlar da ondan.ki bu korkunun sebebınıde anlamıs degılım.kadıkoyde toplanan emekcılerle taksımde toplanan emekcıler arasında bır fark yoktu dün.her ıkı yerdekı emekcılerde bayramlarını kutlamak ıcın toplandı taksımdekı emekcılerın tek bır farkı vardı onlar 30 yıl once yıtırdıklerı emekcı yoldaşlarını anmak ıstıyorlardı.demokratık hakların kullanılmasına engel olmak ısteyen bır zıhnıyetle nereye kadar gıder bılınmez.adam gıbı adam lazım bızlere ınsan haklarına ve demokrasıye baglı adam gıbı adam lazım. ama nerde dıyoruz belkı ıcımızden..var boyle adamlar ama nedense kendılerıne bu tarz gorevler verılmıyor ya saıbelı olumler yasıyor bu ınsanlar ya sureklı surgun yıyorlar kızaga cekılıyorlar merkeze yada masa baslarında dırsek curutuyorlar.ama yakın bunların sonları.emekcı halk bu ınsanlara cevabını bır sekılde verecek ılk basta bu cevap sandıktan cıkacak secımlerde.hem bastakı zıhnıyet hemde o zıhnıyetın devamı olan yerel yonetımler degısecek.bırlık ve beraberlık ıcınde hareket ettıgımız zaman yapamayacagımız bır sey yok.bız korkmuyoruz onlardan ama onlar bızden korkuyor ve bu korkularında da haklılar neden mı bu secımde onları sılecegız sandıklardan onların devırlerı bıtıyor bunun farkındalar ve o yuzden boyle panık ıcındeler ve bu panıkle ne yapacaklarını bılmıyorlar acıkcası cunku yaptıkları hersey kendı aleyhlerıne ınsan bıle bıle kendıne zarar vermez........

saygılar

paylasımın ıcın tesekkurler suyunsesi can

deniz olmak
02.05.2007, 11:57
Şimdi böyle olayları adam gibi halledemeyen bir valinin yönetiminde olan bir kentte yaşamaktan iğreniyorum.Hangi akla hizmetle taksimi emekçilere kapadın?Aslanı kafese tıkarsan ne yapar,Her kişiye 20 polis düşüyor olayı provake eden Vali gülerdir...O makama yakışmayan bir şahıstır.kınıyorum

lion12
02.05.2007, 12:03
Abla güzel konu için öncelikle teşekkürler!

Keşke o ortamı İstanbul da bende yaşasaydım o coşkulu ortamda bende bulunsaydım ancak asker olduğum için Isparta da maalesef bu sene kısmet olmadı ve burada malum askeriye olduğu için ne inancın olan aleviliği doğru düzgün yaşayabilirsin ne de 1 Mayıs kutlayabilirsin çünkü birileri tarafından dışlanma durumu söz konusu ve de mecbur takiyye yapıp kendini gizlemek durumunda kalıyorsun.Gizlemesen insanların tuhaf tuhaf bakış ve tavırlarını da görmeye katlanman lazım onun içinde mecbur biz psikolojik baskı ile sizde orada faşist kuvvetlerin fiziki baskısı ile frenlenmek durumunda kaldınız...İşte Türkiye deki düşünce özgürlüğü ve inanca fikire saygı!!!!!!!!!!!!!!!!!

????????????????

munzur_62
02.05.2007, 12:06
Polisin tavrıda hiç hoş değildi lanet olsun valilikle emniyete

suyunsesi
02.05.2007, 12:26
02 Mayıs 2007 / Çarşamba - 11:30

İstanbul'un çilesini dünya gördü

İstanbul’da 1 Mayıs’ta yaşanan olaylar uluslararası basında geniş yankı buldu. Dünyanın önde gelen basın kuruluşları, 1 Mayıs sabahı İstanbulluların yaşadığı sıkıntılara ve göstericilere yapılan sert müdahaleye geniş yer ayırdı.

GUARDIAN: “İSTANBUL SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ"

İngiliz Guardian gazetesi, 1 Mayıs’ta yaşanan olaylar nedeniyle İstanbul’un savaş alanına döndüğü değerlendirmesi yapılan haberde, 34 kişinin ölümüyle sonuçlanan ve Türkiye’nin en kanlı katliamlarından olan Taksim olaylarını anmak isteyen gruba polisin müdahale ettiği vurgulandı. 700 kişinin göz altına alındığı, İstanbul trafiğinin durduğu belirtilen haberde, 17 bin polisin de şehrin girişlerini tutarak şehre girenleri kontrol ettiği kaydedildi. Haberde bu durumun sonucu olarak “sürücülerin Asya’yla Avrupa’yı birleştiren bir mil uzunluğundaki köprüyü 4 saatte geçtiği" ifade edildi.

TELEGRAPH: “700 KİŞİ GÖZALTINDA"

Daily Telegraph gazetesi de 1 Mayıs yürüyüşü sırasında yaklaşık 700 kişinin göz altına alındığını vurguladı. Taksim olaylarının 30’uncu yıldönümünü anmak üzere toplanmak isteyen göstericilere polisin göz yaşartıcı gaz ve basınçlı suyla müdahale ettiği belirtilen haberde, göstericilerin polise molotof kokteyli atıp araçları yaktığı, polisin de havaya birkaç el ateş açtığı kaydedildi.

LE MONDE: “1 MAYIS’A ŞİDDET ALEVİ DAMGASINI VURDU"

Fransız Le Monde ise, “İstanbul’da 1 Mayıs’a şiddet alevi damgasını vurdu" derken bu olayların, Türkiye’nin İslamcı hareketten çıkan hükümet ile laik muhalefet arasında siyasi bir krize daldığı bir döneme rastlandığına dikkat çekti.

EL PAİS: “POLİS SERT ÇIKTI

İspanyol El Pais, Türkiye’nin 1 Mayıs’ta “şiddet sahnelerine" tanık olduğunu belirterek polisin bir sendika gösterisinde 42 kişinin ölümünün 30’uncu yıldönümünü anmak isteyenlere polisin sert çıktığını yazdı.

LAT: “İSTANBUL’DA ÇATIŞMA"

Los Angeles Times gazetesi de Cumhurbaşkanlığı seçiminde dünyanın gözü Türkiye’ye çevrilmişken yaşanan 1 Mayıs olaylarında çatışma çıktığını yazdı. Haberde, Taksim meydanında çıkan olaylarda işadamları ve turistlerin de etkilendiği ifade edildi.

TIME: “1 MAYIS GÖSTERİCİLERİ POLİSLE ÇATIŞTI"

Dünyanın önde gelen haftalık haber dergilerinden Time da kanlı 1 Mayıs olaylarının yıldönümünde polisin sol eğilimli göstericilerle çatıştığı göz yaşartıcı gaz kullanan polisin, kaçan göstericileri de tekmelediği kaydedildi. Haberde polis helikopterlerinin havada turlar attığı ve Taksim çevresinde silahlı polis araçlarının hazır beklediği vurgulandı.

DAILY MAIL: “1 MAYIS KUTLAMALARINDA YÜZLERCE GÖZALTI"

Daily Mail gazetesi de son dönemde tansiyonun yüksek olduğu Türkiye’de yaşanan 1 Mayıs törenleri sırasında polisin yüzlerce göstericiyi döverek gözaltına aldığı ifade edildi. Haberde olayların, İstanbul’a 2 gün önce yapılan barışçıl Çağlayan eyleminden hemen sonra yaşandığına dikkat çekildi.(ANKA)

Nesimi
02.05.2007, 12:28
Oldukça güzel bir yazı.

Hırsızı, Kapkaççısı, Uyuşturucu satıcısı, travestisi taksimde istediği gibi at koşturur onlara cop yok gaz bombası yok ülkenin aydınlık insanları miting yapıp işçiyi-emekçiyi savunduklarında ise dün gördük hepimiz oldukça sert müdahele edildi.

turgay
02.05.2007, 12:28
tandoğanın ve çağlayanın intikamı bence dünkü olaylar.gündemi başka türlü değiştiremezlerdi.halk mücadelesini birleşmesini engelleme çabası.unutmasınlarki bu halk onlara gereken dersi verecektir.akılları sıra gövde gösterisi yaptılar bu arada masum insanlarıda es geçmediler işine gidenler bebekler ve lokantada hatta yemek yiyenlerde nasibini aldılar.şu ana kadar oy kullanmayı düşünmüyordum fakat laik ve demokrasi için eğer solda birlik olursa hiç teretsüz oyumu vereceğim.onun için bu zihniyete dur deme zamanı geldi geçiyor.istanbulda yaşamak gün geçtikce zorlaşıyor.özgür ifademizi kullanamıyoruz.kullananlarda jop su gaz vs.valimizi bu düşüncelerden derhal vaz geçmesini istiyorum gerçi bizi ciddiye alan olursa.herkese saygılar.

Tokatlim_60
02.05.2007, 13:35
Böyle Polislerele durduralacak bir mücadele degil bu, 5 Mayis Manisa mitinginde görülecek bu, herkes haddini bilecek!

Agop
02.05.2007, 13:43
Sadece valisi enteresanolsa bu ülkenin yine iyi sayılır. Tüm yöneticileri entersan. O kadar entersan varki biz normaliz diye tuhaf tuhaf bakıp " entersan bir topluluk" diyor bu yöneticiler.

kasimoglu
02.05.2007, 14:06
Dostlar Cok Uzaklardan Sesimi Duyurmak Istiyorum,
Su Bir Gercek Ki DÜnya Cikmaz Icinde Sadece Tr Degilki.ben DÜn Istanbulda Olmak Cok Istedim Ama Hani O Gereksiz DÜsÜnenlereden Oldugumuz Icin Olmadi Sadece YÜrgem Orada Carpti.
Ben Su Polisi Valiyi Ve Diger AktÖrlerinin Cok Korktuguna Ki Bu Kadar Siki Önlem Almislar,diye Yorum Luyacagim.dÜnÜ Bir Cok ZÜlÜmlere Ragmen Ufukta Bir Isik Olarak GÖrÜyorum Canlar. DÜn Orada Sehitlerimizi Maslum Halki Temsilen Giden TÜm Arkadaaslarima YÜrek Dolusu Sevgilerimi Iletmek Istiyorum.

lion12
02.05.2007, 15:48
Sayın Kasımoğlu uzaklarda sesimize ses verdiğiniz için teşkkürler...
Dün yaşanan zulüm yetkililerin bir ayıbıdır!!!
Evet seninde dediğin gibi korkuyorlar...korkuyorlar Türkülerimizden korkuyorlar ozanlarımızdan korkuyorlar şehitlerimizden korkuyorlar halkımızdan korkuyorlar bayramlarımızdan ama korkunun ecele faydası yoktur...

Evet abla ecelleri yaklaşıyor çünkü bu gerici düşüncenin gün geçtikçe öldüğünü görüyorlar ve ondan korkuyorlar.Ancak seninde belirttiğin gibi korkunun ecele faydası yok.

tuncerbio
02.05.2007, 16:28
vali ve içişleri bakanı ülkenin diğer konularını bırakmış sadece devrimcileri taksime sokmamak adına kendince tedbirler almışlar !!!!!!!! neden ?? taksim devletin namusudur mantığı !!!! devrimciler o alana daha öncede girdi ,girmiştirde ve yine girecektir .....

herhalde darbe döneminde dahi böyle tedbirler alınmamıştır ....denizin ortasında feribotlar bekletiliyor ...otobüs seferleri-tranvay metro hizmetleri iptal ediliyor ,köprü tek şeride indiriliyor hem istenbul halkı cezalandırılıyor hemde devrimcilerin taksime ulaşmasını engellenmiş oluyorlar.....bu arkadaşlar padişah olsa gerekki 15 milyonluk şehri felç etme hakkını kendilerinde görüyorlar....yine padişah olsalar gerekki cumhurbaşkanlığı seçiminde ,askerin açıklamasında demokrasi arayıp devrimciler taksime ulaşmasın diye bu tavırları alıyorlar ....

polis yine aynı ...faşizmin gerçek cocukları seçilerek getiriliyor ...şehir dışından 2700 tane de özel timci geliyor sanki savaş hazırlığı....taksim -beşiktaş-şişli ghazdan görülmüyor ,insanlara yapılan muamele açık ve net bin kişi gözaltına alınıyor ve bu yüzsüzler hala çıkıp kendini savunuyor onlara inananlar utansın ne diyelim...

1 MAYIS KIZILDIR KIZIL KALACAK
YAŞASIN DEVRİMCİ 1 MAYIS

lion12
02.05.2007, 16:54
Vallahi enteresan gerçektende saçmalıklar abidesi ne diyeyim ben daha başka.

Anatolianman
02.05.2007, 16:59
Bu vali istanbulun talihsizliğidir.
Adam resmen dalga geçiyor.
rezil herif.
bu adam samsunda iken bile tartışmalıidi.
getirdiler koskoca istanbula, sen kim istanbulu yönetmek kim, muhtar bile olamazsın. kankisi cerrahla birlikte ettiler istanbulun içine.

asnet62
02.05.2007, 17:04
1 mayısta dolayısıyla özellikle istanbulda yasanan olaylar elbettekı üzücü insanların demokratık haklarına yapılan saldırıdır.yapılan tamamiyle zulümdür.elbettekı onaylamıyoruz.
ama olaya bırde su yonden bakmak istedim belki sizlere yanlıs gelebılır yaptıgım yorum ki yanlıs anlasılmak istemem.emniyetın valinin vs vs yaptıgı olaylara tamamen karsıyım. ama VALiYE , EMNİYET TESKİLATINA İST.BÜYÜKSEHİR BELEDİYESİNE daha dogrusu 1 mayısta halka yapılan zulümde emegi gecen herkese tesekkür etmek istedim.kendılerıne verılen gorevı fazlasıyla yerıne getırdıler.taksıme gırıs yasak gırenı goz altına alın dedıler onlar tum ıstanbula gırısı yasakladı resmen. goz altı alana dayak cop gaz bombası bedava dedıler.o kadarsanatcı ruhlu ınsanlar kı kendılerıne verılen rollerı cok guzel oynadılar ıste tesekkurum bu sebepten.ama 1 mayısta gosterdıklerı üstün basarıyı nedense yasal olmayan işlerle ugrasanlara devletı dolandıranlara memleketı satanlara baska devletlere usaklık yapanlarada gösterselerdi belki memleket daha ıyı halde olurdu.o zaman uluslararası fılm festıvallerınde boy gosterırlerdı belkı odul bıle alabılırlerdı yaptıkları bu zulumden dolayı.fılm kadrosuda belli

senarıst : devlet
yonetmen : vali
yardımcı yonetmen: emnıyet müdürü
oyuncular: emnıyet teskılatı ve buyuk sehır beledıyesı

sebep ne olursa olsun insana zulüm kabullenilemez.insana zulüm yapan insan denir mi ? yapılanlar yıldırmadı yılarca bızlerı bundan sonrada yıldırmayacak aksıne daha da cogalarak gelecegız meydanlara

sausen
02.05.2007, 23:04
Onlar bizden yani halktan korkuyorlar.
Çünkü Taksim'i kendi emelleri doğrultusunda kullanmaya çalışıyorlar.
Ama dün herkes gördü ki, Taksim bizimdir.
Her şeye rağmen halk oradaydı.
Halkın tepkisi valiyedir.

zazaozgun
03.05.2007, 12:15
insanlar eziyet çeksin alanlara ulaşmak isteyen halk alanlara ulaşamasın 1 mayısa katılmayan halkta baş kaldırsın 1 mayısa ve işçilere tepki alsın diye yapılmış enteresan işler,yoksa valilin diğer olup bitenlerden haberi yok mu sanıyorsun o yok mu o az .... :)

Nesimi
03.05.2007, 12:21
Taksim'de gerçekleşen 1 Mayıs kutlamalarında polisin kötü muamelesinden, restoranda yemek yiyen Özgürlük ve Dayanışma Partisi kurucularından Masis Kürkçügil (60) de nasibini aldı. Televizyon kamerasına yansıyan görüntüde, polisin üzerine geldiğini gören Kürkçügil, "Yemek yiyoruz" diye açıklama yapmaya çalışırken, bir polis memurundan bir tokat yedi. CNN Türk kameramanı Bülent Usta'nın çektiği görüntülerde, ekipten ayrılan bir polis, bir kafede yemek yiyen Kürkçügil ile eşine doğru yaklaşıyor. Kürkçügil, polise, "Beyefendi, burada yemek yiyoruz" diyerek durumunu izah etmeye çalışıyor. Bu sözlere polisin yanıtı ise sert bir tokat oluyor.

TOKAT ATIP, KAYBOLDU

DİSK'in anma törenine katılan Masis Kürkçügil, Mis sokaktaki bir kebapçıda eşiyle öğle yemeği yerken, polis müdahalesinden kaçan bazı gençler kebapçıya sığındı. Yanlarına yaklaşan polis memuruna, eşiyle birlikte yemek yediğini açıklamaya çalışan Kürkçügil, yüzüne atılan tokatla sarsıldı. Gaz maskeli polis memuru, çevreden gelen tepkiyi ve kameranın çekim yaptığını görünce, polis grubunun arasına karıştı.
http://www.milliyet.com.tr/2007/05/03/son/sontur18.asp

Şoreş
03.05.2007, 13:46
Taksim'de gerçekleşen 1 Mayıs kutlamalarında polisin kötü muamelesinden, restoranda yemek yiyen Özgürlük ve Dayanışma Partisi kurucularından Masis Kürkçügil (60) de nasibini aldı. Televizyon kamerasına yansıyan görüntüde, polisin üzerine geldiğini gören Kürkçügil, "Yemek yiyoruz" diye açıklama yapmaya çalışırken, bir polis memurundan bir tokat yedi. CNN Türk kameramanı Bülent Usta'nın çektiği görüntülerde, ekipten ayrılan bir polis, bir kafede yemek yiyen Kürkçügil ile eşine doğru yaklaşıyor. Kürkçügil, polise, "Beyefendi, burada yemek yiyoruz" diyerek durumunu izah etmeye çalışıyor. Bu sözlere polisin yanıtı ise sert bir tokat oluyor.

TOKAT ATIP, KAYBOLDU

DİSK'in anma törenine katılan Masis Kürkçügil, Mis sokaktaki bir kebapçıda eşiyle öğle yemeği yerken, polis müdahalesinden kaçan bazı gençler kebapçıya sığındı. Yanlarına yaklaşan polis memuruna, eşiyle birlikte yemek yediğini açıklamaya çalışan Kürkçügil, yüzüne atılan tokatla sarsıldı. Gaz maskeli polis memuru, çevreden gelen tepkiyi ve kameranın çekim yaptığını görünce, polis grubunun arasına karıştı.
http://www.milliyet.com.tr/2007/05/03/son/sontur18.asp

Evet.. İzlediğimde şok oldum..
Çok büyük bir Ayıptı gerçekten..
Son olaylarda Polisin ve Valiliğin tutumu içler acısı ve komikti..
Binlerce İnsanı engelleyerek, İstanbulun çeşitli Bölgelerinin karışmasına sebep oldular..
Böyle bir baskı olmasaydı eğer, bu olaylar gerçekten çıkmazdı..
Gördük hepimiz Salı Gün'ü..
Panzerlerle, Zırhlı araçlarla, Plastik Mermilerle üzerimize saldırdılar..
Yaşlılar, Bayanlarda vardı.. Düşünmeden saldırdılar 1 Mayıs Mahallesinde...
Gerçekten büyük bir ayıptır bu..
İnsanların özgürce anma töreni gerçekleştirmesini engelleyip, İnsanları sindirmeye çalışıyorlardı..

saheser
04.05.2007, 00:02
Vali 29 nisanda mitinge giden insanlara dokunamadi hirsini 1 mayis yürüyüsüne giden insanlardan aldilar.Eyer isteseydiler 1 mayis olaysiz biterdi kendileri ortaligi karistirdi sakin yürüyüs yapan solagan atan insanlara saldirdilar solaganlari mahsumcaydi 1 mayis adina atilan solaganlardi coplayip biber gazini attilar kadinlari dövdüler insanlik disiydi televizyondan gazetelerden takip ettim.Türban icin yürüyüs yapan atatürke hakaret edenlere bir tokat bile atmiyorlar.Bunlar dindar dinsiz diye ayrimcilik yaparsa daha ne beklenir bunlardan insan olmamislar dindar olsalarki ne olur.

deniz olmak
04.05.2007, 11:46
Haklısınız işte çifte standartı hepiniz gördünüz...
Bu gün basında ve tv haberlerinde polsin valinin gazına gelip biber gazını acımasızca yaşlı çocuk genç demeden insanların üzerlerine sıktığını depolarda biber gazının kalmadığı söyleniliyor!!!
Güleriz ağlanacak halimize!!!

İçişleri bakanı Vali Güleri tebrik etti.Kaçtane silah sapan bilmem ne yakalanmış vay istihbarat alınmış...

Dün evrensel gazetesinde bir karikatür vardı.Vali gülere hrand dik suikastından önce bir istihbarat geliyor o yalnışlıkla 1 Mayıs dosyasını alıyor eline ve yardımcı bir polis baktığınız dosya 1 Mayıs dosyası halbuki istihbarat Hrand dikle ilgili diyor...Tabi Güler kafasına göre takılıyor...

Bu ülkede insanların emeği için sokağa dökülmesi neden suç oluyor...
Bundan 6 yıl önce iktisat dersinde Hocamız yard.doçentti konu kapitalizm ve sosyalizm di.Arkadaşımız hocamızın tezine istinaden karşılık olarak Marx ın bir kuramı ile karşılık vermişti ve hoca
- Arkadaşlar burda kimse şahsi fikrini belirtmesin buna kalırsa bende liberalistim demişti.

saolsun faşist bir akraşımız yalakalık olsun diye

-Hocam bu komünistler sokağa dökülüp kamu malına zarar verirler kaldırım taşları ile bankaları yok ederler demişti.bunlar başka bişey bilmez hocam

hoca aynen şöyle cevap vermişti

-Ben liberalist olabilirim ama o insanlar sokağa dökülmeseler emin olun askeri ücret şuankinden 3/1 oranında daha az olacaktır.devlet karşısında dikkatli bir muhattap bulamayınca halktan korkar objektif olalım demişti.

bu bağlamda ne zaman hakkımızı aramaktan vazgeçersek o zaman bittik demektir.