Orijinalini görmek için tıklayınız : Öneri: 2 Temmuz'da 1 Mİlyon Alevİ Ankara'ya

ismailgokhan
02.05.2007, 13:29
Son zamanlarda sivil toplum kuruluşları çok büyük mitingler düzenliyerek siyasete bir baskı unsuru olmaya başladı peki biz Alevi'ler olarak neden büyük bir miting düzenleyip haklarımızı savunmuyoruz daha önceki 2 temmuz şehitlerimizi anmak için düzenlenmiş toplantılar yeterince kişi katılmamıştır bunda derneklerin yanlışlarıda olmuştur.
Bundan sonraki süreçte madem isteklerimiz var bunu meydanda tüm dünyaya duyuralım unutmayalım hak verilmez alınır.
Benim fikrim 1 MİLYON ALEVİ 2 TEMMUZ'DA ANKARA'YA GELİYOR sloganıyla büyük bir miting düzenlemek hem şehitlerimizi analım hem sorunlarımızı anlatalım.
Tabi tüm derneklerin birlik içinde olması önemli...
tek yürek tek ses tüm dünyaya sesimizi duyurulalım...

Tokatlim_60
02.05.2007, 13:32
cük güzel bir konuya el atmissin can, umarim birseyler olur Aleviler adina!
AABF organize edebilir aslinda, Türkiyede dernek veya kurumlarin yapabilecegi bisey oldugunu sanmiyorum ne yazikki!

Emo84
02.05.2007, 15:36
düsüncen vallaha cok iyi , organize etmek tabi zor .... ankara ve etrafinda yüzbinlerce alevi var, bir protesto yürüz de iyi olur.. 100bin kisi katilsa bile cok iyi olur

madimakin önünde bir büyük bi yürüz düsenlese daha iyi olur ..bakariz...

lion12
02.05.2007, 16:57
Bence çok süper birşey olur yeter ki alevilerin talepleri anlatılmış olsun!

ozlem81
03.05.2007, 14:58
bence ankara da değil de sivasta yürümemiz lazım ve madımak ın önünde saygı duruşunda bulunmamız gerekmektedir.Zaten sindirilmiş olduğumuzu zannedenler içinde ii bir ders olurdu.Periyodik olarak katlettikleri için biz böyle sessiz kaldıkça devam edecekler sanırım.Şiddetten yana değilim ama bu dar görüşlülerin birgün bizi linç etmekten vazgeçeceklerini de sanmıyorum elbette eğitim şart yeni nesillere alevi kanıyla cennete gidilmiyeceğini öğretmek gerekir.

betüş
03.05.2007, 15:34
Bence de mükemmel birşey olur organize etmek zor tabi ama sırf bu foruma üye olanlar bile gelse o bile yeter birşeyler yapmalıyız sesimizi duyurmalıyız biz de neden olmasın neden yapamayalım ki...

NiSAN_Rojda
03.05.2007, 15:47
bence ankara da değil de sivasta yürümemiz lazım ve madımak ın önünde saygı duruşunda bulunmamız gerekmektedir.Zaten sindirilmiş olduğumuzu zannedenler içinde ii bir ders olurdu.Periyodik olarak katlettikleri için biz böyle sessiz kaldıkça devam edecekler sanırım.Şiddetten yana değilim ama bu dar görüşlülerin birgün bizi linç etmekten vazgeçeceklerini de sanmıyorum elbette eğitim şart yeni nesillere alevi kanıyla cennete gidilmiyeceğini öğretmek gerekir.

arkadaşım sen aşırı sağ grubunda zihniyet mi arıyosun..onların beyinleri bin yıl geçse yine değişmez... oteli yakmadan önceki dağıtılan delegede neler yazıyor bak...sen bunlarda zihniyet arama bence..........

Saldırı ve katliamdan iki gün önce dağıtılan bildirilerden biri şöyledir:

“MÜSLÜMAN KAMUOYUNA

“Bismillâhirrahmânirrahim

“Peygamber, mü’minlere kendi canlarından ileridir. Onun hanımları da mü’minlerin analarıdır.” (Ahzâb:6)

“Mü’minlere öz canlarından daha ileri olan Allah Resûlü (S.A.V.)’ne ve O’nun temiz zevcelerine, Allah’ın beytine (Kâbe’ye) ve kitab’ı Kur’an’a alçakça küfredilmekte ve mü’minlerin izzet ve namuslarına saldırılmaktadır.

“Dünyanın bazı bölgelerinde şeytan ve onun yandaşları olan emperyalist kâfirler, dinimize ve mukaddes değerlerimize dil uzatmaktadırlar. Bunun başını ise satılmış, mürted Salman Rüşdi köpeği çekmektedir.

“Bu şeytanî oyunlara karşı, izzetli ve duyarlı Müslümanlar yiğitçe mücadele ortaya koyarak, bu uğurda canlarını feda etmekten çekinmemişlerdir.

Bu iğrenç oyunların bir uzantısı olarak ülkemizde de; AYDINLIK gazetesi denilen bir paçavrada, mel’un Rüşdi’nin figüranlığına soyunan, dünya emperyalizminin gönüllü uşağı Aziz Nesin, aynı şekilde, Kur’an’ın korunmuşluğuna dil uzatmış, Hazret-i Peygamber (S.A.V.)’in aile hayatını (hâşâ) bir genelev ortamına benzetmiş ve ümmetin anaları olan hanımlarına (hâşâ) fahişe deme cür’etinde bulunmuştur. Bu olay, dünyanın değişik yerlerinde kâfir devletler tarafından dahi kabul görmezken, basımına müsaade edilmezken, ne yazık ki laik ve ikiyüzlü T.C. Devleti tarafından yayımlanmasına izin verilmiş, ayrıca bunu kabullenmeyip protesto eden izzetli Müslümanlar, devletin polis ve jandarması tarafından coplanmış, kurşunlanmış, bir kısmı da hapishanelere atılmıştır. “Salman Rüşdi köpeği Müslümanlar’ın çok az olduğu kâfir bir ülkede korkudan sokağa çıkmaya bile cesaret edemezken, onun yerli uşağı Aziz Nesin köpeği, yanında kendisiyle beraber bir ekiple birlikte, şehrimiz Valisi tarafından davet edilip, şehirde adeta Müslümanlar’la alay edercesine gezebilmektedir

.

“Kâfirler şunu iyi bilmeli ki:

“İslâmın Peygamberi’ni ve kitab’ın izzetini korumak için, bu uğurda verilecek canlarımız vardır.

“Gün, Müslümanlığımızın gereğini yerine getirme günüdür.

“Gün, Allah (C.C.)’ın vahyi Kur’an-ı Kerim’e, Allah’ın meleklerine, Allah’ın Resûlü Hz. Muhammed (S.A.V.)’e, O’nun ailesine ve ashabına yöneltilen çirkin küfürlerin hesabının sorulması günüdür.

“‘İman edenler, Allah yolunda savaşırlar. Kâfirler de tağut yolunda savaşırlar. O halde şeytanın dostlarıyla savaşın. Çünkü şeytanın hilesi zayıftır.’ (Nisa:76)

“Galip gelecek olanlar, şüphesiz ki Allah taraftarı olanlardır.

Saldırı ve katliam gecesi 1 Temmuz akşamı da başka bir bildiri evlere dağıtılır:

“Halkımıza Çağrı;

“Müslüman halkın yaşadığı bu ülkede, İslam için binlerce şehit verilmiş bu topraklarda, bir kesim tarafından, ‘basın özgürlüğü, düşünce hürriyeti’ adı altında, Müslümanlar’ın kutsal değerlerine sözlü veya yazılı olarak kimse saldıramaz.

“Biz Müslümanlar, canımız pahasına da olsa, bu değerlerimizi korumakta kararlıyız.

“Müslüman halkımızdan bu konularda duyarlı olup, İslam’ın değer yargılarını alaya alanlara izin vermemelerini, ne pahasına olursa olsun bunu engellemeyi dini bir görev olarak bilmelerini, bu alçaklar karşısında susulduğunda, yarın mahşerde Allah’a nasıl hesap vereceğimizi düşünmelerini istiyoruz.

“ ‘Müminlerin, Peygamberi kendi nefislerinden çok sevmeyi gerekir. O’nun eşleri, onların anneleridir...’ (Ahzâb Suresi, Ayet: 6)

“ ‘Ve kâfirlerin hesapları varsa, Allah’ın da bir hesabı vardır. Allah hesabı çabuk görendir.’ (Enfal Suresi, Ayet : 30)

“ ‘Kâfirler istemese de, Allah nurunu tamamlayacaktır.’ (Saff Suresi , Ayet:8)

“Not: Bu yazıyı okuyan, Allah rızası için çoğaltarak dağıtsın.

MÜSLÜMANLAR”

Aziz nesin e köpek diyolar ya.....böle bi zihniyet var mı...o köpekler o faşolar kendileri..asıl onların diri diri yakılmaları gerekirken doğru,gerçekçi ve varolması gereken insanlar yanıyor öldürülüyor işkenceye maruz kalıyor...hani onların çok inandığı cehennem var ya işte o cehennemde bin katı yanacaklar bin katı acıyı çekecekler...müslümanlık böle mi oluyormuş...onlar adam gibi müslüman da diğiller..müslümanlığın altına sığınıp her kötü ve olumsuz davranışı yapan insanlar...sonrada namaz kılmaya gidiyolar..günahları af oluyor ya.....onlar kadar yobaz cahil insanlar varmı...zaten cahil insan sana zara verir....

2 temmuzda Ankaradayız.......inşalh rakamlar daha büyük olcak........yanmakla ölmekle bitmeyiz bunu anlasınlar faşist beyinli insanlar..........

byncyln
03.05.2007, 15:57
evet arkadaslar bu fıkre bende katılıyorum.. ben zaten ankaradayım hepınızı buraya beklıyorum..

NiSAN_Rojda
03.05.2007, 15:59
tüm canları bekliyoruz ANKARA'ya..........

NiSAN_Rojda
03.05.2007, 16:53
Bence de mükemmel birşey olur organize etmek zor tabi ama sırf bu foruma üye olanlar bile gelse o bile yeter birşeyler yapmalıyız sesimizi duyurmalıyız biz de neden olmasın neden yapamayalım ki...

betüşcüm haklısın walla...ama her yıl yürüyüş yapıyoruz bu seferki daha kalabalık olcanı tahmin ediyorum...

cansu58-06
03.05.2007, 16:54
Şu SİVAS ın elinde sazım çalınmaz güllerim yandı YÜREĞİM DAYANMAZ..............................bende 2 temmuzda ankarada yürüyüşte olacağım tüm canlar gibi...........

Agop
03.05.2007, 17:01
Mutlaka ne pahasına olursa olsun orda olacağım. Yol param olmaz ise yürüyerek yine geleceğim.. Bütün canllarıda orda görmek isterim. Umarımki milyonlar orada toplanır. Ne kadar büyük olduğumuzu anlarlar.

Haydaryiğit
03.05.2007, 17:05
Çok güzel bir fikir İsmail can yalnız bu organizasyonu düzenlemek yine derneklerin birleşip ortak bir karar almasına bağlıdır.Bunun için uğraşmalıyız.Bu gerçekten önemli bir konu...

betüş
03.05.2007, 17:07
betüşcüm haklısın walla...ama her yıl yürüyüş yapıyoruz bu seferki daha kalabalık olcanı tahmin ediyorum...

Olur tabi neden olmasın.Zaten cumhuriyet mitinglerine katılanların da çoğu aleviydi.Dünyaya duyurdular seslerini.Gene duyururuz.:turned:

ismailgokhan
03.05.2007, 17:12
Dernekler bir araya gelmeli artık kendi aralarında kavgayı bırakıp organize olmalıyız bireysel olarak bir yere varamayız ulaşabildiğimiz dernekleri harekete geçirelim bir olursak kazanırız....

NiSAN_Rojda
03.05.2007, 17:36
Zülfü Livaneli :

Hatırlıyor musunuz; yıllar önce bir 2 Temmuz'da Sivas'ta Madımak Otel'de yakılmışlardı.

Hatırlıyor musunuz; Pir Sultan Abdal'ı anmak için gitmişlerdi oraya.

Hatırlıyor musunuz; türküleri ve şiirleriyle kendi dillerinin en büyük şairlerinden birini anacaklardı.

Ama kara eller yaktı onları.

Hatırlıyor musunuz; yoksa tamamen unuttunuz mu?

Sonra ne oldu dersiniz?

Kara eller daha da ilerledi.

Daha öldürecekleri çok insan vardı çünkü.

Bu ülkenin yüz akı insanları teker teker yok edilmeli ve Türkiye karanlıklara sürükle rimeliydi.

Mesafe aldılar.

Bugün her yerdeler.

Basında en çok onların sesi çıkıyor, gücü, zenginliği, kafaları ele geçiriyorlar...

Bir zamanlar başka türküler söyleyenler ise boyun eğdi, saf değiştirdi ve kara ele yaltaklanmaya başladılar.

Halkımız ekranlarda göbek atıyor.

Okumuş yazmışlar, Amerika'nın kenar mahallesi olmaya çalışıyorlar.

Bu arada kara el ilerliyor, ülkeyi ele geçiriyor.

Sivas'ta yakılanlar ise sadece sevdiklerinin yüreklerinde.

Bize de bugün ölen dostlarımızı, orada can veren sevgili arkadaşım Metin Altıok'un dizeleriyle anmak kalıyor:

Günlerden öyle bir gün
Günlerden öyle bir gündü
Üzerine tarih düştüğüm
Gözümün önüne geldi birden
Balkıyan güzel yüzün

Ve yüreğim yandı söndü
Ter bastı avuçlarımı
Bir işlek kovan uğultusu
Kapladı kulaklarımı

Uzandım usulca cıgarama
Yavan ömrüme katık
Ben o gün öldüm gülüm
Bir daha ölmem artık

ihsan
03.05.2007, 21:30
2 temmuzda herkesi ankaraya bekliyoruz. 2 temmuzu sadece sivas katliamını madımakta yanan canları anmak için yapılmadığını görmeleri lazım yaklaşan 22 temmuz seçimlerinde alevilerin oy potansiyeli olarak görmemeleri gerektiğini göstermeliyiz. Bu yüzden 2 temmuzda herkes ankaraya

onur melis
04.05.2007, 00:38
1 temmuz akşamı hataydan yola çıkıyorum orda olmak bir grurdur

Nesimi
04.05.2007, 00:41
Mitingleri kaçırmayalım. Geçen seneki anmada 5bin kişi vardı oldukça üzücü bir sayı çok az. Umarım bu sene daha fazla katılım olur. Öncelikle Aleviler sahip çıkmalı. Ben geçen seneki 2 temmuz anmasına katıldım Aleviden çok Sunni demokrat insanlar vardı. Kendinize sahip çıkın ;)

hezdar
04.05.2007, 00:43
bence de çok güzel olur
ve bütün sivil toplum örgütleri buna katılmalıdır diye düşünüyorum,
böyle bie organizasyona katılmak için elimden geleni de yaparım,

aspava
04.05.2007, 00:55
çok güzel olur gerçekten bu yürüyüşte bulunmak onurdur gururdur benim için fakat bunu tam olarak nasıl organize edeceğiz bunun yollarınıı arayalımm
bu sözler lafta kalmasın herkez gelebilsin hepimiz orada olalım ama dediğim gibi bunun için sağlam organize olmamız gerekiyor

firariHH
04.05.2007, 01:04
Temmuz´da izine Gelmeyi düsünüyorum,bir sorun cikmassa bende orda olacagim.
Madimak´i Unutmadik Unutturmayacagiz.

Birbirimize Sahip Cikalim.Ankara´da Madimak´i Unutmadigimizi birdaha hatirlatalim.

dede_27
04.05.2007, 01:27
Canlar okulda tatile giriyor .. Bende gelebilirim ..

Sivas'ı unutmadık ..

sivaslıcem
04.05.2007, 01:36
Bence Sİvasta Yapilsa Daha Etkİlİ Olur....

gamber dost
04.05.2007, 09:49
çok güzel olur haydi 2 temmuz'da ANKARA'YA

ONU®
04.05.2007, 15:35
Tek kelimeyle harika olur.

Şah-Mat
04.05.2007, 22:32
Seçimler ne zaman...?

22 temmuz.....

Bizde 20 gün öncesinde toplanacağız....

Ankara'da olurda gitmezmiyim....(Tabi sağlığım yerinde olursa)

Bunun için organizasyonlardan da haber verilirse,bir şeyler yapılırsa...

Neden olmasın...İnanıyorum ki bu yürüyüşe...

Çoğu Laiklik taraftarıda bizimle beraber olacaktır...

Saygılar..,

huseyn
09.05.2007, 11:31
son beş yıldır ankara'da 2 temmuz'da tandoğan'dan başlayıp abdi ipekçi'de biten "sivas'ın ışığı sönmesin" söylemleriyle zaten yürümekteyiz. bu yıl da 2 temmuz'da ankara'dayız; biz unutmadık, unutturmamak için...

ismailgokhan
10.05.2007, 17:00
Canlar bu konuda yeterli ilgiyi göremedim ve çok üzüldüm...fikirlerinizi bekliyorum nasıl büyük bir miting düzenleriz organize oluruz dernekleri bir araya getiririz...

ONU®
11.05.2007, 18:35
Bence bu teklif buradan ziyade bu işi organize edebilecekcek derneklere iletilmelidir.ABF,Hacı Bektaşı Veli dernekleri gibi.

esti seher yeli
28.05.2007, 15:18
birlikte gideriz belki de seninle

kirampali
28.05.2007, 15:22
Son zamanlarda sivil toplum kuruluşları çok büyük mitingler düzenliyerek siyasete bir baskı unsuru olmaya başladı peki biz Alevi'ler olarak neden büyük bir miting düzenleyip haklarımızı savunmuyoruz daha önceki 2 temmuz şehitlerimizi anmak için düzenlenmiş toplantılar yeterince kişi katılmamıştır bunda derneklerin yanlışlarıda olmuştur.
Bundan sonraki süreçte madem isteklerimiz var bunu meydanda tüm dünyaya duyuralım unutmayalım hak verilmez alınır.
Benim fikrim 1 MİLYON ALEVİ 2 TEMMUZ'DA ANKARA'YA GELİYOR sloganıyla büyük bir miting düzenlemek hem şehitlerimizi analım hem sorunlarımızı anlatalım.
Tabi tüm derneklerin birlik içinde olması önemli...
tek yürek tek ses tüm dünyaya sesimizi duyurulalım...

kesinlikle çok büyük ve etkili sonuçlar verebilecek bir organizasyon olur. kesinlikle katılırım. (ölmezsem) organizede sizlere yardımcı olabilirim. profilimde mail adresim var ordan bana ulaşabilirsiniz.

teşekkürler

yudum
28.05.2007, 15:46
2 Temmuz da ben de sizlerleyim...

eren_06
30.06.2008, 23:41
HASRET GÜLTEKIN - (ANNESININ MEKTUBU)

Sevgili Oğul !

Gazeteciler randevu isteyince önce korktum ;
ola ki senden ‘rahmetli’ diye söz ederler.

Meğer bugün Anneler Günü’ymüş. Hani , hep ünlü bir işadamının, ya da milletin anasını ağlatan bir politikacının annesini seçerler ya , bu kez yarışın kulvarını değiştirmişler. Bu yıl Sivas’ta yobazların yaktığı tüm çocukların analarını seçmişler “Yılın Annesi” .

Hasret’im biliyor musun? Sana sormadan bunları anlattım diye bana kızmadın ya? En sevdiğin arkadaşlarından Kadir’le Ali Rıza çok ısrar ettiler. Dayanamadım konuştum.

Bak Oğul! Sana sormadan bir iş daha yaptım. 2 Temmuz’dan bu yana açamadığım odana da girmelerine izin verdim. Ben bakamadım sırtımı döndüm , kardeşin Güler’le Kadir gezdirdiler odanı. Biliyorum sen odana el sürülmesine hatta toplanmasına bile kızardın. Ben görmedim, ama el sürmediler hiçbir şeyine. Kitaplarına ve resimlerine bakmışlar sadece, rahat ol. Fotoğrafta çektiler Hasret’im. Sen gittin gideli üzerimden çıkarmadığım siyah elbiselerimle ‘iyi çıkmam’ dediysem de dinlemediler. Bana kır çiçekleri getirmişler Anneler Günü diye. Sivas’ta senin yanında olan, hani mızıka çalıp eğlendirdiğin çocuklar var ya, onların anaları adına da kabul ettim. Serkan Doğan’ın, Huriye’nin ,Yeşim’in, Muammer’in, ınci’nin, şu ufak oğlanın adı neydi? 11 yaşındaydı hani. Hah hatırladım Koray işte. Onun da anasıyım ben bugün. Hepsinin anasıyım. Madımak Otel’inde kim varsa Asaf’ın , Nesim’inin, Muhlis’le Leyla’nın , adını hatırlayamadığım diğerlerinin. Sen kızmazsın biliyorum oğul. Paylaşmayı seversin. Ana Sevgisinide paylaşırsın.

Hasret yavrum , Anneler Günü’nü kutlamazdık değil mi biz? Yanlış hatırlamıyorum, kutlamazdık. Geçen yıl hariç, oda yine senin muzurluğundan. A oğul, a çocuk, bana çamaşır makinesı alacaksın diye, çok kızdığın Parti’nin gecesine çıkmaya değer miydi? Baban ayın başında nasılsa alacaktı. Eskisini de tamir ettirirdik ne olacak. Bir süre daha idare ederdik. Kim bilir sana nasıl zul gelmiştir o gece çalıp söylemek. Anneler Günü’nü bahane edip o parayla çamaşır makinesi almanız için Güler’e gizlice vermişsin parayı.

Canım oğlum,

Senin gibi şelpeyle güzel bağlama çalan biri hala çıkmadı. Sen ‘Rüzgarın Kanatları’na’ binip gittikten sonra türkülerin dilden dile dolaştı. Bütün sanatçılar senin türkülerini okuyor. Ama çok bozuluyorum biliyor musun? Birçoğu bu türkülerin sana ait olduğunu söylemiyor. Bazı büyük bağlama ustaları da senin müziklerini alıp kendileri bulmuş gibi çalıyorlar. Deli Derviş’i senin gibi çalan yok hala. Sivas’a gitmeden önce ‘Enel Hak’ adında yeni çalışmalar yapıyordun. Yarım kaldı diye üzülme. Arkadaşların o kaseti bıraktığın kadarıyla seni sevenlere ulaştıracaklar. Senin şair yönünü bilmeyenler de yakından tanıyacaklar. Çünkü arkadaşların senin adını sonsuza dek taşıyacak bir kültür merkezi kuruyor. Sinema , Tiyatro, Müzik, Edebiyat ve Folklor alanında araştırmalar ve çalışmalar yapacaklar. şiirlerini de bir kitapta topluyorlar.

Haberin var mı bilmem ? Ankara DGM de görülen Sivas Davası’nı basına kapattılar. ıyice unutturmak istiyorlar herhalde. Başkalarının hafızasından silebilirler Madımak Oteli’nde olanları. Peki ya benim yüreğimden, ya diğer çocukların analarının yüreğinden nasıl söküp atacaklar? Gazeteye niye konuştum biliyor musun? Mahkeme o kara yobazlara ne ceza verir bilmem, halkın vicdanında bir kez daha mahkum olsunlar istedim. şimdilik Hoşça kal yavrum.

Annen Hace Gültekin.