Yakapınarlı
25.12.2005, 04:08
arkadaşalar köyümüzde gelenkesel bir kıyafetini paylaşmak istedim sizinle.bu kıyafetler nesillerden nesillere aktarılmıştır.adına DEĞRE deniyor.diğer ismiyle üçetek ve sanırım sadece bizim köye ait.evlenildiğinde resimdeki görünüm şeklinde giyili. bekarken üzerine kadife giymeden sade şekilde giyilir.
bizim köydede var böle kıyafetlerimiz var bizde de üç etek veya üç beş de denir...
Anadolunun güzellikleri..
Kizilbas 66
25.12.2005, 09:07
Anadolunun geleneksel Alevi-Türkmen giyiminin otantik bir örnegi.Günümüzde yasatilan Türkmen kültürünün bir kolu olan Ücetek ve cepken burada görülüyor.Kardesime tesekkür ediyoruz bu güzelligi bizimle paylastigi icin.
saygilarimla.......
Yakapınarlı
25.12.2005, 15:58
bende teşekkür ederim resimleri paylaşmayı yeni öğrendim:)) hazırlayabilirsem size köyümün resimlerinide hazırlayacağım inşallah gören kendini bizim köye ataca:))
Anlata anlata bizi kandırdın bir gün yolumun düşüerse mutlaka gelecem sizin köye ve diyecem işde ben köylerine gittim ve gerçek den güzel ve yaşanılası bir yermiş diyeceğim inşallah
Alisahin
26.12.2005, 16:57
Benim köyüm;daha öncede belirttigim gibi Anadolunun her hangi bir köyü-
ne benzeyen,bölgeye göre yükseklerde bir dag köyü,beldesi diyebilirim.
Kisaca bu köy Toakt ili Reasadiye ilcesi ne bagli BÜSÜRÜM beldesi.
Hepimiz cok iyi biliyoruz ki neden dagbasinda,kus konmaz kervan gecmez yer-
lere yerlesmislerdir. Bu köyler genelde Alevi köyleridir.yy lardir Osmanlidan gö-
nümüze kadar,ne yazikki sonuna kadar savunucusu oldugumuz,Cumhuriyet
dönemi dahil baski,zulüm,inkar,hakaret ve katliamlardan kurtulamamistir.
Yasamlarini sürdürebilmek icin dagbaslarini tercih etmek zorunda kalmislardir.
Yine ne yazikki,dagbasinda olmasi onu camii den kurtaramamistir,gelmis bir
sekilde köyün merkezine bir camii yapmislar. ben hatirlamiyorum ,cok eski.
oda yetmemis iki mah. cami yapmislar.Mah. bos ama camilerin hepsinde
bizim ödedigimiz vergilerle hocalar oturdugu yerde maas aliyor.
Kisaca cevresinde Cevrecik Saray kisla,Yazicik ,Toklar köyü ve baska köy-
ler var.daha ayrintili yazmaya devam edecegim. Saygilar/Alm.
Bİzİm Yöredekİ Türkmenlerİn Giyisilerinde de üç Etek Var .Yöremizin otantİk Kiyafetlerini Yasatmak Amaciyla İlçemİzde "Damal Bebekleri Üretim Atolyesi Kuruldu.
Hem Geleneksel Kiyafetlerİmİzİ Yaşatmak Hemde Yöre İnsanina Ekonomık Katkı sağlamaktadır.
En Önemlisi Damal Bebeklerİ Uluslararasi Bİr Yarişmaya Katilarak Japonya da Elemeğİ Katagorİsİnde Dünya Bİrİncİsİ Seçİldİ.İlÇemİzde Ve TÜrkİyenİn Önemlİ Alişverişmerkezlerİnde Ve Turİstİk Yörelerİmİzde Pazarlanmaktadir.
ben buradan sayin can beye cok tessekür etmek istiyorum yöremizi cok iyi tanttigi icin ! ayrica benim en yakin dostum ve köylüm tüm y,gündes köyüne selamlar sevgiler . Erdal Özek
bizim koydede onceden usetek varmiss ama simdi kalsik giysiler varr valla yeni nesil bizdende iyi giyiniyorr simdiii artik eskilerde kaldi ucetekler falann :(((