[B]Sevgili Canlar,
Benim Turkiyede bulunmadigimdanTaksim meydanina yurume olanagim olmadi. Ama katilan insanlarimizin eline, yuregine, ayaklarina saglik. Dayak yiyen veya iceriye giren arkadaslara birsey diyemiyorum, cunku ne desem az olur, ve bu konuda bu arkadaslara karsi saygisizlik yapmak istemiyorum. Boyle giderse coook Avrupa Birligine gireriz, baksana rekor ustune rekor. 600 Kisi iceriye atiliyor bu ne demek... ve bunlarda bildiklerimiz, ya bilmediklerimiz??!!
Benim bu konuyu acmamin nedeni, 1 mayisa katilan arkadaslarin hislerini ve yasadiklarini ve o anki dusunduklerini benimle veya bizimle paylasmalari, cunku cok merak ediyorum. Ve Taksime yuruyen veya gitmek istiyen arkadaslarim tercihimdir, ama tabiki otekileride yazabilir. Paylasan arkadaslarima simdiden tesekur ediyorum.
Sorumlu arkadaslara ricam, konuyu yanlis yerde acmisam veya baska bir konu ile eklenmesi gerekiliyorsa, bunu yapmalari...
teşekkür ederim can ama ben gidemedim faşist ağalara patronlara kölelik etmek durumunda kaldım maalesef.ama yine de yüreğim sokaktaki işçi kardeşlerimleydi hep gerçekten.sana bu konuda yardımcı olamıycam can ama yinede yazmak istedim teşekkürler topik için ...
onu bunu bilmem de, göz yaşartıcı gaz ve polis jop'unun acısını tatmadan mitingin tadı çıkmıyor..! bende de hatıraları vardır, ''1 Mayıs polis deşarj olma bayramı'' birde joplar eskisinden çok acıtıyor, malzeme değişmiş zar:p
Haydaryiğit
03.05.2007, 13:18
bende bulunduğum şehirdeki 1 Mayıs gösterilerine Devrimci_Liselilerle birlikte katıldım.Sesimiz kısılana kadar sloganlarımızı polisin ( çevik kuvvete gerek yok burada ) yüzüne yüzüne vurduk.Eğitim sisteminde eşitlik ve özgürlük için sesimizi duyurmaya çalıştık.Ne kadar etkili oldu bilemiyorum; şu meslek liselerinin staj rezaleti öncesi... :surrender
onu bunu bilmem de, göz yaşartıcı gaz ve polis jop'unun acısını tatmadan mitingin tadı çıkmıyor..! bende de hatıraları vardır, ''1 Mayıs polis deşarj olma bayramı'' birde joplar eskisinden çok acıtıyor, malzeme değişmiş zar:p
Bir defasinda bende yakalandim biber gazina. Gazi ye gidiyordum, taksici beni yari yolda birakti barikat var diye.. artik aglaya aglaya yuruyerek gittim... hani biz herseyi cok abartiriz ya.. biber gazinida baya abarmislardi...Karakolun onu celik kuvvetle dolu.."bu ne...? Hani olay nerde..? " Sadece bir cop yaniyordu, onun disinda bos.. Artik yaz tatilimde bunu da yasadim...artik joplarida bir dahaki yaz tatilimde yasarim..
teşekkür ederim can ama ben gidemedim faşist ağalara patronlara kölelik etmek durumunda kaldım maalesef.ama yine de yüreğim sokaktaki işçi kardeşlerimleydi hep gerçekten.sana bu konuda yardımcı olamıycam can ama yinede yazmak istedim teşekkürler topik için ...
Bende 1 Mayis ta calistim, zaten hic anlasilmiyordu bile 1 mayisin varligi Radyoda 600 kisinin yakalandigini duyunca sok oldum.. 600 kisi!!! Ve bunu Avrupada bir radyoda duyuyorum... ne utanc verici...
bende bulunduğum şehirdeki 1 Mayıs gösterilerine Devrimci_Liselilerle birlikte katıldım.Sesimiz kısılana kadar sloganlarımızı polisin ( çevik kuvvete gerek yok burada ) yüzüne yüzüne vurduk.Eğitim sisteminde eşitlik ve özgürlük için sesimizi duyurmaya çalıştık.Ne kadar etkili oldu bilemiyorum; şu meslek liselerinin staj rezaleti öncesi... :surrender
Yuregine ve agzina saglik Ausroseland arkadas..etkili olmasada en azinda sesiz kalmadin.. uyumaktan daha iyidir can...
Neyse, lafi fazla uzatmayayim, sonradan ogrendigim sebepten dolayi, baslarina gelen olaylari anlatmak mumkun degilmiz.. yani mumkunde, ama bir bedeli var...bunu bilmiyordum, benim yuzumde kimsenin probleme girmesini istemem.... ne diyelim artik: burasi Turkiye..:pisman
asd.1950
05.05.2007, 01:46
1 Mayıs önemli, 30 yıl önce orada yaşamını kaybeden emekçilerimizi unutmadığımızı göstermek tabii önemli. Ancak bundan daha az önemde olmayan başka bir konu da içine düşülen süreçtir. Bu süreçte işçi sendikalarını kapsamlı olarak Ankara ve İstanbul mitinglerinde göremedik. İşçilerimizin bu tavrını öteden beri anlayamıyorum. Ben yıllarca işçi hareketlerinin içinde onları desteklemiş bir öğretmenim. Her işçi hareketi içinde yer almaya çalıştım. Ancak özellikle 80 öncesinde işçi hareketini destekleyen demokratik güçler kendi eylemleri içinde hiç işçiyi görememiştir. Bu bana yaman bir çelişki olarak görülmektedir. Bugünkü süreçte işçilerimizi ve onların örgütlerini bundan sonraki Çanakkale, Manisa ve İzmir mitinglerinde görmek istiyorum.