Orijinalini görmek için tıklayınız : Adâletin insanlığa yeni bir ayıbı

bıldırcın24
03.05.2007, 16:52
Evet canlar ülkemiz'de adâlet sınıfta kalmaya ayıplarını sürdürmeye devam ediyor. haftalar önce ilköğretim öğrencisi küçük DİLARA'nın okul çıkışı loğar kapağı olmayan bir kanaliz çukuruna düştüğü malumunuzdur.
Devam eden duruşmada nedendir? bilinmez!.......... hiç şaşırmadığım okuyunca sizlerinde şaşırmayacağınızdan emin olduğum karar çıktı tutuklu olarak cezaevinde bulunan iki sanık için takipsizlikten tahliye kararı çıktı.
ölüm allah'ın emri şüphesiz ama allah böylesi bir ölüm nasip etmesin bir değil alınan kararla bin kez ölüyorsunuz.
DİLARA ilk değildi elbette insanı can'ı hayatı ucuz gören ülkemiz'de sonda olmayacak mâalesef.

MALIMIZ'IN MÜLKÜMÜZ'ÜN DEĞİL CANIMIZ'IN BİR SİGORTASI OLMALI

serpil_88
03.05.2007, 16:55
çok doğru söylüyorsun can
gerçektende şaşırmadım
eğer doğru karar verselerdi şaşırırdım

Bakır
03.05.2007, 16:59
tck'yı yeniden yaratmak lazım amma bu düzende biraz zor!..

zazaozgun
03.05.2007, 17:01
yazık ya küçük bir can bu kadar mı ucuz o kızın yaşayamadığı güzel günlerine yazık,ailenin üzüntüsü tabiki çok büyüktür hiç olmassa insan hak ettiği cezayı verip yüreklere su serper.ama t.c deki kanun ancak düşünenlere işler...
allah ailesine büyük sabır versin..

Seyduna
03.05.2007, 19:27
Ne demisler James Hartfield abimiz?

Adaletin koridorlari yesile boyali, cunku para konusur..

burty
03.05.2007, 19:53
allah onları bildiği gibi yapsın başka zaman insanlıktan ahlaktan konuşurlar hani nerede insanlık .....

asd.1950
03.05.2007, 19:57
Evet canlar ülkemiz'de adâlet sınıfta kalmaya ayıplarını sürdürmeye devam ediyor. haftalar önce ilköğretim öğrencisi küçük DİLARA'nın okul çıkışı loğar kapağı olmayan bir kanaliz çukuruna düştüğü malumunuzdur.
Devam eden duruşmada nedendir? bilinmez!.......... hiç şaşırmadığım okuyunca sizlerinde şaşırmayacağınızdan emin olduğum karar çıktı tutuklu olarak cezaevinde bulunan iki sanık için takipsizlikten tahliye kararı çıktı.
ölüm allah'ın emri şüphesiz ama allah böylesi bir ölüm nasip etmesin bir değil alınan kararla bin kez ölüyorsunuz.
DİLARA ilk değildi elbette insanı can'ı hayatı ucuz gören ülkemiz'de sonda olmayacak mâalesef.

MALIMIZ'IN MÜLKÜMÜZ'ÜN DEĞİL CANIMIZ'IN BİR SİGORTASI OLMALI

Ailesi şikayetini geri alınca tahliye gelmiş. Anlayacağınız aile birşey adına bu işten vazgeçti. Olan küçük dilara'ya oldu.

selef
03.05.2007, 20:13
cezaevinde bulunan iki sanık için takipsizlikten tahliye kararı çıktı.

Böyle bir şey hukuken mümkün değil.Yani, takipsizlikten tahliye terimi yanlış sadece tutuksuz yargılanacaklar. Tahliye olmuşlar demek ceza almayacaklar demek değildir. Dava kamu davası olduğundan olayda sorumlular mutlaka ceza alacaklar. Sadece şikayetçiler şikaetinden vazgeçtikleri için alacakları ceza biraz düşecek.

Ne olursa olsun hukuka güvenmek zorundayız.

tulay24
03.05.2007, 20:54
Duruşmada şikayeti sorulan Dilara Dumrul'un babası Muhterem Dumrul, şikayetinden vazgeçtiğini bildirdi.

Hakim Zeynel Coşkun'un, Muhterem Dumrul'a ''Mahkemeye MVM Turizm şirketinden manevi tazminat aldığını ve maddi tazminat hakkını saklı tuttuğuna'' ilişkin bir dilekçe verdiğini hatırlatması üzerine Dumrul, ''Biz helalleştik onlarla, ceza davasından vazgeçtik'' dedi.

Duruşmaya tanık olarak katılan anne Edibe Dumrul da Hakim Coşkun'un, ''tanıklıktan çekilme hakkının'' olduğunu hatırlatması üzerine tanıklık yapmak istemediğini bildirdi.

Hakim Coşkun da Edibe Dumrul'un tanıklıktan çekildiğini tutanağa yazdırdıktan sonra Dumrul'u duruşma salonundan çıkardı.

Görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı İbrahim Haluk Terzi, Ozarlı ve Kaya'nın tutuklandıkları tarih ve dosya kapsamına göre tahliyelerine karar verilmesini

(bu durumda adalet ne yapsın.evet adalet bir çok kez yanlıs kararlar vermistir ama bu defa adaletin degil tamamen ailenin ayıbı muhtemelen para konustu kücük dilaranın hayatını para ile satın aldılar)

bıldırcın24
04.05.2007, 15:31
İşin ailevi boyutunu bilmiyordum tâbii duygusallık ön plana çıktı fevri davranıp yüklendim olabildiğince adâlete ...
Sadece bu olayla bağlantılı idari adâlete özür borçluyum.ama gönül adâleti ne olacak o da ayrı bir tartışma konusu bir anne ya da kanalizasyonda koku ve atıklarla çıkan kızının cansız bedenini saran onu güller bahçesinden çıkarcasına sarıp koklayan bağrına sığdıramayan babaya ne diyeyim.paraysa pulsa adâlet olmaz olsun...yazıklar olsun

cicim
04.05.2007, 15:38
Çok üzücü bir olay ve Dilaranın babası kızının canının bedelini almış.Bu nasıl bir babalıktır.Adaletten daha önemli olduğunu düşünüyorum.
Kızının ölümünden sorumlu kişilerle fiyatta anlaşmış.
Yazıklar olsun....

Erkan19
04.05.2007, 15:41
yazık ya küçük bir can bu kadar mı ucuz o kızın yaşayamadığı güzel günlerine yazık,ailenin üzüntüsü tabiki çok büyüktür hiç olmassa insan hak ettiği cezayı verip yüreklere su serper.ama t.c deki kanun ancak düşünenlere işler...
allah ailesine büyük sabır versin..

son çıkan haberden bilgin yok galiba bu küçük kızın babası ve annesi suçlulardan şikayetçi olmadı galiba güzel para aldılar.

cemalettin
04.05.2007, 15:52
"saldım çayıra,mevlam kayıra"anlayışiyle çocuk yapılır ise....