cafer-24
17.04.2007, 00:44
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : Aşiretiniz? cafer-24 17.04.2007, 00:44 xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx kaiser 20.04.2007, 18:39 balaban aşiretindenim. erzincan Şoreş 27.04.2007, 16:33 balaban aşiretindenim. erzincan Balabanlıların Merkezi Malatyadır.. Orda Tunceliye ve Romanyaya göçler vermiş bir Aşirettir. Romanyada da yerleşik Balabanlılar yaşamaktadır.. Malatya Çevresinde Kurmanca, Dersim Çevresinde Kırmançki konuşurlar. taşdevri 27.04.2007, 16:39 Areyliyim / Nazımiye. Şoreş 27.04.2007, 16:41 Areyliyim. En çok Nazmiye Çevresinde bulunur Areyizler.. Seyrek olarak Erzincan, Kelkit Yöresinde de vardırlar.. Hınıs Başköyde de Areyliler var. Derya 44 27.04.2007, 19:26 slmlar güzel bir konu. baba tarafim atma asiretinden . slm ve sevgiler EREN izm 05.05.2007, 18:15 slmlar rutanlı aşiretinden olan varmı???? Akgüney 15.05.2007, 23:17 bunlar da nedir ya ben bir PIR SULTANIMI bilirim gerisini bilmem EREN izm 16.05.2007, 20:30 bunlar da nedir ya ben bir PIR SULTANIMI bilirim gerisini bilmem O zaten başımız :):) yokmu ya rutanlardan :(:( Şoreş 17.05.2007, 00:56 Rutanlılar pek azlar sanırım, belkide farkedilmediler... Forumda en çok Koçgirililer ve Kureyşliler var. Nesimi 17.05.2007, 01:12 Rutanlılar pülümür ve erzincanda yaşarlar genelde. Sayıları oldukça azdır. Tunceli ve çevresindeki en büyük aşiretler Gureşanlar, Arililer, lolizlerdir. birlik 17.05.2007, 01:15 hala asıretlık varmı acaba ?bıldıgım kadarıyla sadece adları var ama onlardan eser yok kımısı asıretlıge karsı kımısıde hıc sevmez ama hayret bayagı asıret varmıs yınede helal olsun Şoreş 17.05.2007, 01:26 Aşiretçilik kalmadı ama ben bir Koçgirili yada Hiranlı görünce hemen gözlerim parlar.. Kan çekiyor sonuçta aynı kandan olduğun İnsanlar, akrabaların.. Bu Aşiretçilikten çok akraba, memleket Hasretine dayanıyor.. Şoreş 17.05.2007, 01:39 Benim büyükbabaannemin annesi Şeyh Hasanlı diyorlar.. Tunceli sınırları içindeki en büyük Aşiret Seyit Rızanın Aşiretidir.. :thumbup1: Tuncelideki Şeyh Hasanlı Köyler ve Mezralar.; Xozat Merkez İnciğa Köyü Ferhat Uşağı/Fereta Xozat Merkez Balzağaç Fereta Xozat Merkez İnzağaç Karaballı/Qerebalia Xozat Merkez Lolantaner Qerebalia Xozat Merkez İbrahimtaner Qerebalia Xozat Merkez Türktaner Qerebalia Xozat Merkez Ağvis/Ağveşiye Qerebalia Xozat Merkez Tavvuk/Tawuxe Qerebalia Xozat Merkez Tarnoti /TarnotiyeQerebalia Xozat Merkez PoXami/Pıxamiye Qerebalia Xozat Merkez Haçular Qerebalia Xozat Merkez Karaca/Qerece Qerebalia Xozat Merkez Ağviran/Ağvêran Qerebalia Xozat Merkez Taçekrek/Taçkirege Qerebalia Xozat Merkez Künciler/Kulenge Qerebalia Xozat Merkez Zanekrek/Zankirege Qerebalia Xozat Merkez İrkan Aşağı Abbas Uşağı/Abasanê Cêri Xozat Aşağı Derviş/ Mezra Dewrêscamala Cemal Abasanê Cêri Xozat Mezra Dewrêscamala Havikpah/Paxê Haviki Abasanê Cêri Xozat Mezra Dewrêscamala Hopik/Hopıke BahtiyarAşireti/Bextera Xozat Mezra Dewrêscamala Hoşan/Xosa Bextera Xozat Mezra Dewrêscamala Mistigan/Mıstıka Bextera Xozat Mezra Dewrêscamala Derik/Dêrık Bextera Xozat Direh Sağman Dersimi Ferhat Uşağı/Ferata Xozat Sin Bucağı/ŞİNE Torut/Torım Bextera Xozat Şine Kızılmezra Mezra Sure Bextera Xozat Şine Çölekrek/Çolkireğe Bextera Xozat Şine Bruçler Bextera Xozat Şine Şevaliler/Sawaliya Bextera Xozat Şine Surke Bextera Xozat Şine Teştek /Tastage Ferhat Uşağı/Ferata Xozat Şine Burmak/Bornage Firğan Aşireti/Qırğa Xozat Şine Şekak/Sakak Qırğa Xozat Şine Askisor/Askesore Qırğa Xozat Şine Ardepit/Ardepete Qırğa Xozat Şine Şeyh Ömer/Şıxumera Qırğa Xozat Şine Ben Qırğa Xozat Şine Renguler/Rengule Qırğa Xozat Şine Muşkirek/Muskurage Qırğa Xozat Şine Zemin(Zemik)/Zımeqe A.Abbas Uşağı/Abasanê Cêri Xozat Şine Kalonun Gerniği Abasanê Cêri Xozat Şine Zinonin Gerniği Abasanê Cêri Xozat Balikan/Balıka Elkazi/Elqajiye Bextera Xozat Balıka Karaağilan /Qerağlan Bextera Xozat Balıka Hamzapikar Bextera Xozat Balıka Kızıtaş/Kemera Sure Bextera Xozat Balıka Halitpekar/Xalıtpıxar Bextera Xozat Balıka Eğtaş/Kemeraşaye Bextera Xozat Balıka Bişpekar/Bespıxar Bextera Xozat Balıka Balık Uşağı/Balıka Bextera Xozat Balıka Xarip Uşağı/Ğêrba Qırğa Xozat Balıka Muğsor/Mıxsor Laçin Uşağı/Laçina Xozat Balıka Berdo/Bırdo Laçina Xozat Balıka Mezxir Laçina Xozat Balıka Mamlis/Mamlês Laçina Xozat Kermil (Kernil) Kırmêle Tilk/Tılage Y.AbbasUşağı/Abasanê Cori Xozat Kırmêle Şebart Abasanê Cori Xozat Kırmêle Xaçlı Abasanê Cori Xozat Kırmêle Zımaik/Zımaige Abasanê Cori Xozat Kırmêle Remik Uşağı/Remka Abasanê Cori Xozat Kırmêle Losik/Loşıg Abasanê Cori Xozat Kırmêle Saruxan Abasanê Cori Xozat Kırmêle Xaçekrek/Xaçkirege Abasanê Cori Xozat Kırmêle İksor/İksore Abasanê Cori Xozat Kırmêle Haloridengi Abasanê Cori Xozat Kırmêle Bali Mezrası/Mezra Bali Abasanê Cori Xozat Kırmêle Halori/Halvoriye Abasanê Cori Xozat Kırmêle Pıter/Pêtere Abasanê Cori Xozat Kırmêle Yedizhan Abasanê Cori Xozat Kırmêle Qefat/Gafate Abasanê Cori Xozat Kırmêle Koçoğlu Büzengi KoçoğluAşireti/Qoca Xozat Kırmêle Ortenik/Ortanige Laçin Uşağı/Laçina Xozat Kırmêle Karaballi Kermasi Karaballi Aşireti/Qerebalia Xozat Kırmêle Malmekrek/Mamkirege Qerebalia Xozat Kırmêle Kandalli Dengi Qerebalia Xozat Kırmêle Kandalli Büzüngi/Vankê Qenda Qerebalia Xozat Kırmêle Zağke/Zağge Firğan Aşireti/Qırğa Xozat Kırmêle Ferğanli Kermil/Kırmêla Qırğa Qırğa Xozat Kırmêle Eğdad/Ağdad Qırğa Xozat Emukte Nahiyesi Xadişan/Xadişer Ferhat Uşağı/Ferata Xozat Emukte Nahiyesi Ekrek/akirege Ferata Xozat Emukte Nahiyesi Samuşi /Samoşiye Ferata Xozat Emukte Nahiyesi Dehke/Deke Ferata Xozat Emukte Nahiyesi Sekedik/Segadige Ferata Xozat Emukte Nahiyesi Pik/Peyige Ferata Xozat Emukte Nahiyesi Norşin/Norşine Ferata Xozat Emukte Nahiyesi Keleke Ferata Xozat Emukte Nahiyesi Orziğ/Urzêğe Ferata Xozat Emukte Nahiyesi Poti/Potiye Ferata Xozat Emukte Nahiyesi Surpan/Sorpiyan Ferata Xozat Emukte Nahiyesi Kelba Ferata Xozat Emukte Nahiyesi Klanğoz/Qayngoz Ferata Xozat Emukte Nahiyesi Tağar Koç Uşağı/Qoca Xozat Emukte Nahiyesi Fuzlice Qoca Xozat Emukte Nahiyesi Amutka Qoca Xozat Emukte Nahiyesi Dıreköy/Derê Koy Sam Uşağı/Semka Xozat Emukte Nahiyesi Kori/Qoriye Laçina Xozat Emukte Nahiyesi Keçori/Koçeriye Qerabalia Xozat Emukte Nahiyesi Bezvart Qerabalia Xozat Emukte Nahiyesi Karsil Qerabalia Xozat Emukte Nahiyesi Keğnin Vartuğa Qerabalia Xozat Emukte Nahiyesi Gedikler Qerabalia Xozat Emukte Nahiyesi Eknek Qerabalia Xozat Emukte Nahiyesi Bekalikler Qerabalia Xozat Emukte Nahiyesi Karabaliağzunik Qerabalia Xozat Emukte Nahiyesi Şeyhbab Qerabalia Ovacık/Obacoğe Merkez Pulur/Pulur Beyi Köyü Arslan Uşağı Obacoğe Merkez Kedlek Arslan Uşağı Obacoğe Merkez Şavuler Arslan Uşağı Obacoğe Merkez Kozluca(Kuzulca) Arslan Uşağı Obacoğe Merkez Met Uşağı Arslan Uşağı Obacoğe Merkez Kerdiz Arslan Uşağı Obacoğe Merkez Erximak Arslan Uşağı Obacoğe Merkez Dedik Uşağı Arslan Uşağı Obacoğe Merkez Çolaklar Usik Arslan Uşağı Obacoğe Merkez Çetmeri Arslan Uşağı Obacoğe Merkez Aşağı Danzi Velit Uşağı Obacoğe Merkez Çakmaklı Velit Uşağı Obacoğe Merkez Fodi Nit Uşağı Obacoğe Merkez Hobik Nit Uşağı Obacoğe Merkez Erzila Nit Uşağı Obacoğe Merkez Deşkan Qoca Obacoğe Merkez Eril Qoca Obacoğe Merkez Elmacık Qoca Obacoğe Merkez Kavril Qoca Obacoğe Çerpazın Bornak Qoca Obacoğe Çerpazın Xenmaçur Qoca Obacoğe Çerpazın Hanife Qoca Obacoğe Çerpazın Degirmendere Şam Uşağı Obacoğe Çerpazın Ali Boğazı Şam Uşağı Obacoğe Çerpazın Kızılviran Şam Uşağı Obacoğe Çerpazın Kelikuşağı Koç Uşağı Obacoğe Çerpazın Karataş Şam Uşağı Obacoğe Çerpazın pilkiç Şam Uşağı Obacoğe Çerpazın Şam Uşağı Veriki Şam Uşağı Obacoğe Çerpazın Kalikuşağı Şam Uşağı Obacoğe Çerpazın Titenik Şam Uşağı Obacoğe Çerpazın Yukarıdanzi Şam Uşağı Mışexli 17.05.2007, 01:59 bu konuda açklama getirildiyse özür. anlamadığım şey bazı aşiretlerin başındaki ''(DS)'' ibaresiyle ne kastedilmek isteniyor... birde benim sülale ağucen ocağındanmış biz ocak diyoruz aşiret demiyoruz ocakla aşiret deyimleri alevilikte farklımıdır... Şoreş 17.05.2007, 02:02 bu konuda açklama getirildiyse özür. anlamadığım şey bazı aşiretlerin başındaki ''(DS)'' ibaresiyle ne kastedilmek isteniyor... birde benim sülale ağucen ocağındanmış biz ocak diyoruz aşiret demiyoruz ocakla aşiret deyimleri alevilikte farklımıdır... DS Dede Soyu demektir.. Ağucenliler ise büyük bir Dede Soyudur, ocaktır. Mışexli 17.05.2007, 02:07 DS Dede Soyu demektir.. Ağucenliler ise büyük bir Dede Soyudur, ocaktır. Şoreş kardeş öyle sanıyorumki bu ocağa bağlı olmak kan bağı gerektirmiyor mesela bizim ocağın merkezi tunceli hozat bargini köyüymüş, biz türkmeniz büyük olasılıkla hozattaki bu köy kürt köyü yani aynı ocağa bağlı olmak akrabalık gerektirmeyen bişe diye düşünüyorum yanılıyormuyum yoksa... Şoreş 17.05.2007, 02:14 Şoreş kardeş öyle sanıyorumki bu ocağa bağlı olmak kan bağı gerektirmiyor mesela bizim ocağın merkezi tunceli hozat bargini köyüymüş, biz türkmeniz büyük olasılıkla hozattaki bu köy kürt köyü yani aynı ocağa bağlı olmak akrabalık gerektirmeyen bişe diye düşünüyorum yanılıyormuyum yoksa... Öncelikle Ağucan Soyundan gelmek yada Ağucen Ocağına bağlı olmak başka birşey.. Çünkü Ağucen Aşireti Ocağı, Hozat Bargini Köyünden Anadoluya dağılmıştır ve Köyler kurmuşlar yada varolan Köylere yerleşmişler.. Ocağa bağlı olmak için o soydan gelmek gerekmiyor.. Mesela bizim Aşiretler Baba Mansura bağlı..O bir Ocaktır, Aşirettir.. Baba Mansura bağlı olup Baba Mansurlu olmak ve Baba Mansur Soyundan gelipte Baba Mansurluyum demek çok farklı:thumbup1: Mışexli 17.05.2007, 02:27 Teşekkürler şoreş meymane_usari 20.05.2007, 22:02 Ben Qoçgiriliyim ve dilim zazaca...Şuan nüfusa kayıtlı oldugumuz köye dedemler zaranın çevre köylerinden gelmişler. Mansuri 20.05.2007, 22:06 Dedelerim Babamansurlu, nenelerim Şadili. Şoreş 20.05.2007, 22:08 Ben Qoçgiriliyim ve dilim zazaca...Şuan nüfusa kayıtlı oldugumuz köye dedemler zaranın çevre köylerinden gelmişler. Koçgiri Aşiretinin ilk Dili Kırmançkidir.. Siz Kırmançkiyi asla terketmeyen Zaralı Koçgirililersiniz.. Koçgiri büyük bir Aşiret, büyük bir Coğrafyadır..:thumbup1: zazaozgun 20.05.2007, 22:31 iyice araştırdım baba tarafım kureyşan aşiretinden anne tarafım canbek aşiretinden.canbekli 3 arkadaş oy kullanmış o arkadaşlarla iletişim kurabilirsem sevinicem... :) Westside 23.05.2007, 14:22 Alan aşiretindenim ben.Tunceli/Merkez herkese selamlar. Şoreş 28.05.2007, 17:07 Alan aşiretindenim ben.Tunceli/Merkez herkese selamlar. Alanlılar Tuncelide en çok Merkez Köylerde var.. Özellikle Pax Bucağında.. Bakır 28.05.2007, 17:42 benim anne tarafım şex mehmet,anaannem şex hasan, baba tarafım ise ginyan- (qarabel) aşiretinden. ankete eklenirse memnun olurum. :D :D :D ForZaSLaN 05.06.2007, 13:36 Lolan aşiretindeniz.Nazimiye Haltan mezrasi. D3N1Z 12.06.2007, 13:33 bende en kısa zamanda bizimkilere soriim bakimm biz hangi aşiretteniz. cok merak ettim:3D_NG (4) demişim ama; şimdi isimlere baktım ve tamam. küçükken söylemişlerdi; PİLVENKLİLER olcak. PİLVENKLİLER hakkında bilgisi olan varmı?? var var bende anne tarafim Pilvenkliler BaBam SarıSALTuK sahrut75yagmur 12.06.2007, 16:32 Kim olduğumuz önemli,nerden geldiğimiz değil!Önemsiz buluyorum...SAYGILARIMLA. Akgüney 15.06.2007, 01:22 Aşiret Aşiret Nazimiye Arilliler Dil : Kırmançki Nazmiye Merkez Nazmiye Qasabası Eril Aşireti Nazmiye Merkez Qart Mezrası Eril Aşireti Nazmiye Merkez Neclixan Eril Aşireti Nazmiye Merkez Qatme Eril Aşireti Nazmiye Merkez Pami Eril Aşireti Nazmiye Merkez Xaldan Eril Aşireti Nazmiye Merkez Qoxare Eril Aşireti Nazmiye Haksi Bucağı Remsan Eril Aşireti Merkez Haksi Bucağı Begi Mezrası Eril Aşireti Nazmiye Haksi Bucağı Qal Hasan Eril Aşireti Nazmiye Haksi Bucağı Balikan Eril Aşireti Nazmiye Haksi Bucağı Deşt Eril Aşireti Nazmiye Haksi Bucağı Rebat Eril Aşireti Nazmiye Haksi Bucağı Kom Ortası Eril Aşireti Nazmiye Haksi Bucağı Varuç Eril Aşireti Nazmiye Haksi Bucağı Kos Komu Eril Aşireti Nazmiye Haksi Bucağı Uzun Tarla Eril Aşireti Nazmiye Haksi Bucağı Sival Eril Aşireti Nazmiye Haksi Bucağı Xak Eril Aşireti Nazmiye Haksi Bucağı Dikilitaş Eril Aşireti Nazmiye Haksi Bucağı Marxasor Eril Aşireti Nazmiye Haksi Bucağı Denrik Eril Aşireti Nazmiye Haksi Bucağı Şirin Eril Aşireti Nazmiye Haksi Bucağı Hebab Eril Aşireti Nazmiye Haksi Bucağı Xelul Eril Aşireti Nazmiye Haksi Bucağı Kerik Eril Aşireti Nazmiye Haksi Bucağı Keriş Eril Aşireti Nazmiye Haksi Bucağı Botan Eril Aşireti Nazmiye Haksi Bucağı Boti Ağacı Eril Aşireti Nazmiye Haksi Bucağı Qalqarad Eril Aşireti Kureyşan'lılar Dil : Kırmançki Nazmiye İrisk/Erisk Sabrik/Sayrik Qureyşan Aşireti Nazmiye İrisk/Erisk Ker/Ger Qureyşan Aşireti Nazmiye İrisk/Erisk Qor Mezrası Qureyşan Aşireti Nazmiye İrisk/Erisk Ziveh Qureyşan Aşireti Nazmiye İrisk/Erisk Xay Qureyşan Aşireti Nazmiye İrisk/Erisk Dreh Ceferan Qureyşan Aşireti Nazmiye İrisk/Erisk Qolik Qureyşan Aşireti Nazmiye İrisk/Erisk Xodik Qureyşan Aşireti Nazmiye İrisk/Erisk Senabut Qureyşan Aşireti Nazmiye İrisk/Erisk Gıresor Qureyşan Aşireti Nazmiye İrisk/Erisk Virterk Qureyşan Aşireti Nazmiye İrisk/Erisk Temet Qureyşan Aşireti Nazmiye İrisk/Erisk Hesyanhabeg Qureyşan Aşireti Nazmiye İrisk/Erisk Xanikan Qureyşan Aşireti Nazmiye İrisk/Erisk Balluce Qureyşan Aşireti Nazmiye İrisk/Erisk Hop Qureyşan Aşireti Nazmiye İrisk/Erisk Keban Qureyşan Aşireti Nazmiye İrisk/Erisk Drelay Qureyşan Aşireti Nazmiye İrisk/Erisk Varduç Qureyşan Aşireti Nazmiye İrisk/Erisk Bibek Qureyşan Aşireti Nazmiye İrisk/Erisk Zence Qureyşan Aşireti Nazmiye İrisk/Erisk Holik Qureyşan Aşireti Nazmiye İrisk/Erisk Bumak/Buman Qureyşan Aşireti Nazmiye İrisk/Erisk Şuqan Qureyşan Aşireti Nazmi İrisk/Erisk Dipdere Qureyşan Aşireti Nazmiye İrisk/Erisk Fetan Qureyşan Aşireti Nazmiye İrisk/Erisk Ahmethafsori Qureyşan Aşireti Nazmiye İrisk/Erisk Şabulan Qureyşan Aşireti Nazmiye İrisk/Erisk Hennanker Qureyşan Aşireti Nazmiye İrisk/Erisk Bulkur Qureyşan Aşireti Nazmiye İrisk/Erisk İrlik Qureyşan Aşireti Nazmiye İrisk/Erisk Çaverk Qureyşan Aşireti Nazmiye İrisk/Erisk Zarfadut Qureyşan Aşireti Nazmiye İrisk/Erisk Aşağıker/Ger Qureyşan Aşireti Nazmiye İrisk/Erisk Vebaler Qureyşan Aşireti Nazmiye İrisk/Erisk Tepan Qureyşan Aşireti Nazmiye İrisk/Erisk Semik Mezrası Qureyşan Aşireti Nazmiye İrisk/Erisk Elbasun Qureyşan Aşireti Nazmiye İrisk/Erisk Enakomi Qureyşan Aşireti Alan'lılar Dil : Kırmançki Nazmiye İrisk/Erisk Qalman Elanli Aşireti Nazmiye Qutu Deresi/Hayderan Qabl Elanlı Aşireti Haydaran'lılar Dil : Kırmançki Nazmiye Qutu Deresi/Hayderan Hayderan Hayderan Aşireti Nazmiye Qutu Deresi/Hayderan Cünik Hayderan Aşireti Nazmiye Qutu Deresi/Hayderan Ciyan Hayderan Aşireti Nazmiye Qutu Deresi/Hayderan Medderman Hayderan Aşireti Nazmiye Qutu Deresi/Hayderan Hindek Hayderan Aşireti Nazmiye Qutu Deresi/Hayderan Komsi/Kumsi Hayderan Aşireti Nazmiye Qutu Deresi/Hayderan Barik Hayderan Aşireti Nazmiye Qutu Deresi/Hayderan Hayderan Ruşenk Hayderan Aşireti Nazmiye Qutu Deresi/Hayderan Keklek Hayderan Aşireti Nazmiye Qutu Deresi/Hayderan Varnenk Hayderan Aşireti Nazmiye Qutu Deresi/Hayderan Cidik Hayderan Aşireti Nazmiye Qutu Deresi/Hayderan Zilifke Hayderan Aşireti Nazmiye Qutu Deresi/Hayderan Hesan Hayderan Aşireti Nazmiye Qutu Deresi/Hayderan Qebnas Hayderan Aşireti Nazmiye Qutu Deresi/Hayderan Qor/For Hayderan Aşireti Nazmiye Qutu Deresi/Hayderan Davut Komu Hayderan Aşireti Nazmiye Qutu Deresi/Hayderan Qablasun Hayderan Aşireti Nazmiye Qutu Deresi/Hayderan Koxlikan Hayderan Aşireti Karsan'lılar Dil : Kırmançki Nazmiye İrisk/Erisk Xusum Karsan Aşireti Nazmiye İrisk/Erisk Xormek Karsan Aşireti Nazmiye Haksi Bucağı Keşkivar Karisan/Garisan Aşireti Nazmiye Haksi Bucağı Feraçlar Karisan Aşireti Nazmiye Haksi Bucağı Rutan Karisan Aşireti Nazmiye Haksi Bucağı Dilav Karisan Aşireti Nazmiye Haksi Bucağı Qalo/Falo Mezrası Karisan Aşireti Nazmiye Haksi Bucağı Hakis Karisan Aşireti Nazmiye Haksi Bucağı Xormek Komu Karisan Aşireti Nazmiye Haksi Bucağı Malkoç Karisan Aşireti Nazmiye Haksi Bucağı Mori/Suri Dere Karisan Aşireti Nazmiye Haksi Bucağı Hemoyi Mirat Karisan Aşireti Şeyh Memed'liler Dil : Kırmançki Nazmiye İrisk/Erisk Aşağı Xarbek Şeyh Mehmedli Aşireti Nazmiye İrisk/Erisk Kelebiyan Şeyh Mehmedli Aşireti Nazmiye İrisk/Erisk Heqayir Şeyh Mehmedli Aşireti Nazmiye İrisk/Erisk Hesikan Şeyh Mehmedli Aşireti Nazmiye İrisk/Erisk Şerikan Şeyh Mehmedli Aşireti DERSİM-NAZIMİYE QUREYŞAN AŞİRETİ arkadaslar benim bilmek istedigim bu aleviler kürt alevileri mi yoksa türk aleviler mi zazatürk 15.06.2007, 20:17 bizim dervişcemal de başındaki DS ne? merak ettim =) zaza24 15.06.2007, 20:37 Ben LOLANLIYIM....Gurur duyuyorum Lolanlı olmakdan da..... ezgede 15.06.2007, 20:42 aşiret yapısı sadece Kürtlerde vardır. Aşiret isimleri yazlırken ( Balan, Saran, Canbegan, Gınıyan) gibi yazılmalıydı. (lılar, ler, liler gibi ekler eklendiğinde özünden uzaklaşıyor) ve türkçeleşiyor. Doğal yapısı ve konumu korunmalı. Akgüney 15.06.2007, 21:22 Qureyşan Aşireti Nazmiye yani kürt.......tamam tskler Şoreş 24.06.2007, 13:39 DERSİM-NAZIMİYE QUREYŞAN AŞİRETİ arkadaslar benim bilmek istedigim bu aleviler kürt alevileri mi yoksa türk aleviler mi Ma Tırk Niyo, Ma Mileto Elewi..:) Canan1 24.06.2007, 14:11 Selam, Baba tarafi: Seyh Hasan Anne tarafi: H. Abdalanlar Saygilar cano62bln 24.06.2007, 14:17 XIRAN benderli 24.06.2007, 16:29 asiret olarak bilmiyorum ama ocagımız garipmusa maymay 24.06.2007, 16:37 Aslinda anket açik olsa iyi olurdu bence, hemen bilirdik kim nereli :) Gizlenecek bir yönü yok zaten anketin. Mansuri 24.06.2007, 17:02 Qureyşan'la Baba Mansur aşiretleri aynı soydan geliyorlar, diğer dede sülaleri için de geçerli mi bu? Bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Saygılar Şoreş 24.06.2007, 17:25 Bir Rivayete göre Kureyşan ve Xiran Aşireti, Kerbela Yöresinden birlikte Dersime gelmişler. malcolmx 29.06.2007, 01:31 bende koçkiriliyim.Koçkirinin Laçinler kolundan. Şoreş 29.06.2007, 01:32 bende koçkiriliyim.Koçkirinin Laçinler kolundan. Bende Ana Tarafımdan Koçgiri, Laçinler Kolundanım..Hangi Köydensiniz ? malcolmx 29.06.2007, 01:41 Bende Ana Tarafımdan Koçgiri, Laçinler Kolundanım..Hangi Köydensiniz ? Erzincan refahiye gümüşakar (koçkiri) köyündenim.Çok memnun oldum.Siz nerelisiniz Şoreş 29.06.2007, 01:44 Erzincan refahiye gümüşakar (koçkiri) köyündenim.Çok memnun oldum.Siz nerelisiniz Ana Tarafım İmranlı Gundê Paci Köyünden.. Babamlar Gundê Kurd Yenice.. malcolmx 29.06.2007, 02:02 ooo benim ana tarafıda imranlı ya.yoncabayırı (çaylıyurdu) (arçaliyan) köyünden. Şoreş 29.06.2007, 02:08 O köy de mi Koçgirili ? malcolmx 29.06.2007, 14:38 orası biraz muallak.Yani bir kısım insanlar koçkiri diyor, bir kısmıda milyan aşireti olduklarını söylüyorlar. Şoreş 29.06.2007, 14:40 Karışık bir Köy demekki.. Bazı Köylerden birçok Aşirete mensup İnsanlar yaşar.. Örneğin Paci Köyü Laçinlerindir ama az da olsa Sarı Saltıkanlılar vardır.. KarYanığı 29.06.2007, 17:15 ben dünyaya zaza geldim ve lolanlıyım... Şoreş 29.06.2007, 17:22 ben dünyaya zaza geldim ve lolanlıyım... Lolan Aşiretinin Alevi olan kesimi Zazaca konuşur, Sünni Şafi ve Hanefi olan Lolanlı Köyler ise daha çok Kurmanca ve Irağa yakın Bölgelerde Soranca Lehçesi kullanırlar. Hevinn 29.06.2007, 17:44 bizim kor kureşenlılar baya bir fark atmış :D Şoreş 29.06.2007, 17:51 Kureyşan Listeye en önce eklenen Aşiretlerden... 49 oy alan Koçgiri ise Listeye neredeyse 1 sene sonra eklendi.. dewamade 29.06.2007, 20:12 koçgiri başladı harba sesi gitti şarka garba abdalanlılar ero bere ma kaxıtu kaykime ero :) dersim şilesi 29.06.2007, 23:28 hiç kimse kendi başına bir ada değildirherkes bir kıtanın parçasıdırASIL OLANIN PARÇASIDIR. malcolmx 29.06.2007, 23:47 koçkirilerden laçinler cesaretleriyle kuvvetleriyle çok büyük ün yapmışlardır. Şoreş 30.06.2007, 15:05 koçkirilerden laçinler cesaretleriyle kuvvetleriyle çok büyük ün yapmışlardır. Laçinler Oymağı Sivas, Erzincan ve Maraş Yöresine dağılmışlar.. Eminim ki Kayseri, Adıyaman gibi, Koçgiri Aşiretinin yayıldığı bölgelerde de muhakkak Laçinanlılar vardır.. Dayımın dediğine göre, Laçinler, Tunceli Yöresindeki Dere Laç Vadisinden, Sivas'a gelmişler.. Koçgirinin en güçlü Oymaklarından biriymiş Laçinanlılar.. Kuvvetleri ile ün yapmışlar.. Güçleriyle... Şoreş 06.07.2007, 23:43 Koçgiri Aşireti Koçgiri aşireti Sivas'ın Zara ilçesine yerleşmiş 135 köyde yerleşik bulunmaktadır. Koçgiri aşiretinin İç Anadolu'ya ilk gelişi Sivas'taki yerleşim haritasına göre, Zara'nın acısu yöresi, Kızılırmak'ın zara sınırına yakın köylerinde, Bolucan'ın köylerinde. Hafik'in güneydoğu Kangal ilçesinin Kavak bucağına kadar uzamış; diğer taraftan Refahiye'nin çeşitli köyleri; Kuruçay, Suşehri, Alucra, İmranlı'nın hemen hemen tüm köyleri koçgiri aşiretinin uzun süredir yaşadığı yurdu toprağı daha doğrusu can alıp verdiği yerleri olmuştur.Aşiret daha sonra Kahramanmaraş, Adıyaman, Kayseri, Erzincan, Adana çevre Yörelerine de dağılmış ve yeni yerleşim yerleri edinmişlerdir... Koçgiri Aşireti başlıca şu boylardan oluşmaktadır. Bu boylardan bazıları sırasıyla; Sarolar, İbolar, Laçinler, Balolar, Gerniler, Pervaziler, İbolardan ayrılan, Mıstolar, Gêriler, Xelililer, Sefikiyanlar, İvaskilerden oluşmaktadır. Koçgiri çevresi oldukça yüksektir. Köyün kuruluşu çok eskidir. Söylenceler köye 700 yıllık bir ömür biçerler. Koçgiri aşiretleri, Dersim aşiretler grubundadır. Köye ilk gelen "Hıdır" adında biridir. "Hıdo Fincangır" lakabıyla anılır. "Büyük fincanları olan Hıdır" anlamındadır. I.Alaaddin Keykubat'a (1220-1237) düzenletilen soykütüklerinde (secere) Koçgiri aşiretine yer verilmiştir. Soykütüğüne göre Dersim'in Nazmiye yakınlarındaki Kalman (Büyük köy) dan göç ederek gelmiş, Zara ve Bolucan'da kısa bir süre kaldıktan sonra Koçgiri'ye gelip yerleşmişlerdir. Hıdo’nun ( Fincangır'ın ) yedi oğlu vardır. Adları; İbrahim, Mustafa, Balo, Saro, Perviz, Laçin (Laço) ve İvasti'dir. Koçgiri halkı bu oğullarm soyundan üreyip çoğalmıştır. Her biri Koçgiri boylarının kurucuları olurlar. Bu boylar daha sonraları çevre köy, ilçe ve diğer illere de dağılmışlardır. Koçgiri köyü yöresinde pek tarihsel kalıntı yoktur. Köyün yakınında kilise kalıntısı olduğu sanılan taş yağıntıları vardır. Kazı yapılması durumunda; taştan temel ve duvarlara rastlanıyor. Toprak kap kırıkları oldukça yoğun çıkmaktadır. Eski yerleşim yerlerinde olduğu, büyük olasılıkla bir kent merkezi olduğu sanılmaktadır. Çevrede eski mezarlar oldukça fazladır. Bu mezarlarda bakır bilezikler ve eşyalar bulunmuştur. Tarih öncesi dönemlerden beri köyün yanında önemli bir yol geçmektedir. Yolun geçtiği güzergahı gösteren taşlar bulunnıuştur. Taşların üzerinde Latin alfabesiyle yazılar vardır. Abdal boğazı denilen yerde "Hızır taşı" vardır. Hızır kültüyle ilgili inanç ürünüdür. egeli 07.07.2007, 00:34 ben ailemden bu aşiret isimlerinden hiç birini duymadım daha önce yaaaaaaaaa.dolayısıylada bi fikrim yok Nesimi 07.07.2007, 00:41 ben ailemden bu aşiret isimlerinden hiç birini duymadım daha önce yaaaaaaaaa.dolayısıylada bi fikrim yok egedekiler yörük, tahtacı vs gibi adlara sahip. Bunlar Dersim, Sivas, Erzincan, Bİngöl, Maraş, Malatya civarındaki Alevi aşiretleri. Şoreş 07.07.2007, 00:41 ben ailemden bu aşiret isimlerinden hiç birini duymadım daha önce yaaaaaaaaa.dolayısıylada bi fikrim yok Bu Aşiretler genelde Doğu Alevilerinin... Duymamanız çok normal.. Şoreş 07.07.2007, 00:45 egedekiler yörük, tahtacı vs gibi adlara sahip. Bunlar Dersim, Sivas, Erzincan, Bİngöl, Maraş, Malatya civarındaki Alevi aşiretleri. Yüreğine sağlık bıra.. Mesela; Şadi Aşiretinin bir kısmı Sünnidir. Hiran Aşiretinin Kars ve Kağızman Yöresindeki bazı Köyleri Sünnidir. Alan Aşiretinin Diyarbakır ve daha doğudaki bireyleri Sünnidir.. Bir kısmı Dİmili bir kısmı Kurmanci konuşur Sünni olanların.. Lolan Aşireti Van Ağrı Yöresinde ve Kuzey Irakta Sünnidir.. Kavi Aşiretinin bir kısmı Sünnidir.. İzol Aşiretinin yarısından çoğu Sünni, geri kalanı Alevidir.. :thumbup1: dila25 07.07.2007, 00:59 koç gir aşireti ile ilgili başka bilgi varmıdır Şoreş 07.07.2007, 01:00 koç gir aşireti ile ilgili başka bilgi varmıdır Hepimiz kendimizce bilgiliyiz.. Önemli olan merak ettiğiniz Aşiret.. dila25 07.07.2007, 01:38 Hepimiz kendimizce bilgiliyiz.. Önemli olan merak ettiğiniz Aşiret.. koçgir aşiretindeyim yani öyle olduğumu biliyorum yazdıklarını okudum daha detaylı varmı dıye merak edıp sordum Şoreş 10.07.2007, 20:59 koçgir aşiretindeyim yani öyle olduğumu biliyorum yazdıklarını okudum daha detaylı varmı dıye merak edıp sordum Şunları bilmek yeterlidir.. Koçgirililerin çıkış noktası, Tunceli Nazmiyedeki Khal Mem / Günlücü Büyük Köydür.. Bu Köyden dağılmışlardır.. Osmanlı Belgelerine göre böyledir.. Zaten yaşlıların anlatımı da Günlücü Büyük Köyden geldik derler.. tijadersim 10.07.2007, 21:07 benimde annem areyli babam maskanlı :) Şoreş 10.07.2007, 21:08 benimde annem areyli babam maskanlı :) Sılam bo Hısım :) Benimde Yengem Areylidir.. Areyliler bizim Hısımdır :) Nesimi 10.07.2007, 21:32 benimde annem areyli babam maskanlı :) Hoşgeldin çena areyiz :D Akrabamı görmek sevindirici hehe aşiret epey kalabalıkmış bizim. Şoreş 10.07.2007, 21:35 Hoşgeldin çena areyiz :D Akrabamı görmek sevindirici hehe aşiret epey kalabalıkmış bizim. Aril : Nazmiye :D Pülümür :D Hınıs :D Tercan :D Çayırlı :D Kelkit :D :thumbup1: sunagngr 10.07.2007, 21:39 bizim aşiret yok kocişak aşireti yazılışı yanlış olabilir annem tarafı zekeranlar aşiretinden Şoreş 10.07.2007, 21:41 bizim aşiret yok kocişak aşireti yazılışı yanlış olabilir annem tarafı zekeranlar aşiretinden Koç Uşağı, Şeyh Hasan Aşiretinin bir Kabilesidir.. O yüzden Aşiretiniz '' Şeyh Hasandır '' Zekeran Aşireti Pertek ve Çemizgezekte var sanırım.. hernepeş 11.07.2007, 14:55 baba tarafından koçgiri anne tarafından kureyşan :=) asnet62 11.07.2007, 15:04 bizimde aşiret Areyli aşiretidir musa1985 12.07.2007, 18:54 geygel aşireti baki-başak 16.07.2007, 22:00 ben ulusoylardanım hangi aşiretteniz bilmiyorum ama Şoreş 16.07.2007, 22:01 ben ulusoylardanım hangi aşiretteniz bilmiyorum ama Yukarıdaki Aşiretler Dersim Kökenli Anadolu Aşiretleri.. Yani Köken olarak Türkmen değiller.. Ulusoylar bu gruptan değil. rockçı turna 16.07.2007, 22:57 Yukarıdaki Aşiretler Dersim Kökenli Anadolu Aşiretleri.. Yani Köken olarak Türkmen değiller.. Ulusoylar bu gruptan değil. yukarıdaki aşiretlerin hepsi kürt yada zaza kökenli aşiretler degil. türkmen kökenliler ve karısıklar da var. örnegin sarı saltuklular(türkmen),pilvenkliler(karısık) Şoreş 16.07.2007, 23:01 yukarıdaki aşiretlerin hepsi kürt yada zaza kökenli aşiretler degil. türkmen kökenliler ve karısıklar da var. örnegin sarı saltuklular(türkmen),pilvenkliler(karısık) Genel olarak Kırmanç Kurmanç Aşiretleri:thumbup1: Sarı Saltuklular Türkmen, birde sanrım Pilvenk Aşiretinin yarısı Çepni idi. putikanli 19.07.2007, 19:12 yaw bizim aşiret hala yok. Putikan aşiretini en yakın zamanda ankette görmek istiyoruz.:thumbdown Westside 19.07.2007, 21:29 Alan aşiretinden bir ben bir de bir arkadas var benden başka...bu kadar mı? Nesimi 19.07.2007, 21:34 Alan aşiretinden bir ben bir de bir arkadas var benden başka...bu kadar mı? Nazımiye'li misin sen?:S sili_yagmur 19.07.2007, 21:35 ya bızım aşıret neden yok.putikanlı aşıreti neden almadınız.tabloda gormek ıstıyoruz aşiretımızı... Westside 19.07.2007, 23:32 Nazımiye'li misin sen?:S Merkez Meşeyolu ama Nazımiye'ye daha yakınız Baran 26.07.2007, 04:09 bizimkiler xoırmek koçgir karışk. hazannn 26.07.2007, 14:29 Burda bir aşiret eksik yazılmış o yüzden oylamaya katılamadım. Bizim aşiret ''Ağbaba Aşireti'' Tüm canlara selamlar.... EREN izm 30.07.2007, 15:39 bizimki rutanlılar :) Şoreş 30.07.2007, 23:18 Burda bir aşiret eksik yazılmış o yüzden oylamaya katılamadım. Bizim aşiret ''Ağbaba Aşireti'' Tüm canlara selamlar.... Bu Aşiretler Dersim Kökenli Aşiretler.. Yani Anket eksik değil. Canan1 31.07.2007, 22:51 selam tekrar............... Sey Hasan yokmu benden baska? Anket sonuclarina bakiyorumda var............. ya Hidir Abdalanlar nerde???????????? Saygilar Canan tolstoy 01.08.2007, 00:00 selam tekrar............... Sey Hasan yokmu benden baska? Anket sonuclarina bakiyorumda var............. ya Hidir Abdalanlar nerde???????????? Saygilar Canan Var bende Seyh Hasan Asiretindenim. Genelde bizim Bayburt ve Gümüshane yoresindekilerin büyük bir kismi seyh hasanlidir. Ayrica bir cogu pülümürden göcmedir. Canan1 01.08.2007, 00:03 Var bende Seyh Hasan Asiretindenim. Genelde bizim Bayburt ve Gümüshane yoresindekilerin büyük bir kismi seyh hasanlidir. Ayrica bir cogu pülümürden göcmedir. dogru tolstoy, bizimkilerde dersim göcmeni............... zarali 01.08.2007, 15:47 Imranli yöresinde benim bildigim kadariyla birde izolan asireti olmali..bu konuda bilgi verilirse sevinirim...... Baran 01.08.2007, 16:23 Imranli yöresinde benim bildigim kadariyla birde izolan asireti olmali..bu konuda bilgi verilirse sevinirim...... maciranda koçgiri aşireti var, onda sora ise xiran aşiretinin zerikan kolu çok. izollar yok sanırsam DERSİM_Gülay 01.08.2007, 16:47 :lol: benim aşiretim lolanlılar aşireti lolanlılar yok mu ya başka benim bildiğim lolan aşireti kalabalıktır.hadi canlar sessiz kalmayın lordi 04.08.2007, 01:19 benim aşireim baba mansur Azad 04.08.2007, 02:28 Bizde DS Sinemililerdeniz... Şoreş 04.08.2007, 02:44 Kureyş ve Koçgiri büyük Aşirettir.. Aşiretçiliği sevmem ama Koçgiri daha büyük Kureyşlilerden.. :) Birkaç İlçeye adını veren bir Aşiret Koçgiridir.. Koçgiri Yöresi :) Şoreş 11.08.2007, 00:42 Bu arada Xormek ve Xiran Aşireti aslında aynı Aşiretlerdir.. Sadece aynı Aşiretten olan 2 kardeşin soyu Xiran ve Xormek olarak ayrılmıştır... son lolanlı 18.08.2007, 11:33 bizim aşiret tarihte osmanlıda bile adıgeçer lolanlar köklü ve büyük bir aşiret olmakla birlikte çokta tanınmıştır PAÜlü 31.08.2007, 18:03 bende lolan aşiretindenim :) aze24 31.08.2007, 18:20 benim aşiretim ağuiçen alevi_siyah 31.08.2007, 20:12 Maraşlıyız koçgiriliyiz :D karahan 01.09.2007, 00:36 koçgirinin üstüne tanımam:D Şoreş 01.09.2007, 00:39 Koçgirililer çoğalıyor.. Hepsi meriye mı :) alevi_siyah 01.09.2007, 00:53 Koçgirililer çoğalıyor.. Hepsi meriye mı :) bizim soy ismin bir tarafı koçgiri :D yani babanın annesinin :D yani babaannem :D PAÜlü 01.09.2007, 01:03 hiç lolan aşiretinden yokmu yaa Şoreş 01.09.2007, 18:40 bizim soy ismin bir tarafı koçgiri :D yani babanın annesinin :D yani babaannem :D Akrabalarım çoğalıyor ana tarafımdan hehe :) Yiğit Koçgirililer.. :) Ma Tu Xorte Koçgiri ? Ere ere :D Şoreş 01.09.2007, 18:55 hiç lolan aşiretinden yokmu yaa Lolanlılar özellikle Tercan ve Varto İlçelerinde yoğundur.Varto da Xormek Aşiretinden sonra Lolan gelir büyüklük olarak.. Tercanda ise en büyük Aşiret sanırım Lolanlılardır.. Tanıdığım tüm Lolanlılar esmerdiler.. Bu yanları çok dikkatimi çekiyor.:o Şoreş 01.09.2007, 19:16 bizim aşiret tarihte osmanlıda bile adıgeçer lolanlar köklü ve büyük bir aşiret olmakla birlikte çokta tanınmıştır Osmanlı Belgelerinde Dersim Kökenli Aşiretlerin birçoğunun adı geçer. Örnek 1300lü yıllara kadar gidildiğinde bu Belgelerde Koç-Kir adına raslanıyor.Yada Hiran/Xormek isimleri yada Şeyh Hasanlıların isimleri sıkça geçer..:) Bakır 01.09.2007, 19:36 aşiretçilik öldü :D (özellikle alevilerde) ölmeside gerkiyordu zaten çünkü egemenler aşiretçilikle halkı bölüyorlardı ve başarılı oldularda.egemen yanlısı aşiretler hep güç kazandı bu ülkede diğerleride ezilmeye mahkum oldu halbuki ezilen aşiretde kendi halkı...geçen bir arkadaşıma sormuşdum aşiretin ne diye.bizim orada aşiret yok demişti.halbuki yıllar öncesinden gelen bir aşireti vardır ama artık kimse aşiretçilikle vs. uğraşmıyor... hazannn 07.11.2007, 23:15 Bu Aşiretler Dersim Kökenli Aşiretler.. Yani Anket eksik değil. Bu ince ayrıntıyı kaçırmışım. Kusurabakmayın.... Abdalan 11.11.2007, 18:24 selam tekrar............... Sey Hasan yokmu benden baska? Anket sonuclarina bakiyorumda var............. ya Hidir Abdalanlar nerde???????????? Saygilar Canan Abdalanlar burda da sizin dediğiniz Hıdır Abdalanlar kim oluyor Canan kardeş:D Canan1 11.11.2007, 18:36 Abdalanlar burda da sizin dediğiniz Hıdır Abdalanlar kim oluyor Canan kardeş:D Pardon:blushing: Abdalanlar anne tarafi..hidir karistirmisim...dedelerle Saygilar makaay2077 11.11.2007, 18:45 Ben Kasımoğlu aşiretindenim ama listede adı yok alibabali 11.11.2007, 18:47 sivas -imranlı sandal,zara çam özü koçgiri aşiretindenim... CaNCa 27.11.2007, 00:18 Listede mevcut olan Canbeganlılar aşireti bir çok aşıreti içinde barındıran, bir aşiretler konfederasyonu olarak bilinen Reşvan aşıretinin bir kolu, listede Canbeganlılar belirtilmiş ama aşıretin kökenleri olan Reşvan eklenmemiş. Babam tarafından bağlı olduğumuz aşıret Doğanlı'larda Reşvan aşıretinin bir kolu ama Reşvan listede olmadığı için işaretleyemedim. Reşvan aşiret konfederasyonun kendi içinde ayrılan aşiretleri; Belikan, Celikan, Oxciyan, Cutkan, Xelikan, Sêfkan, Nassirê, Şêxbılan, Mifkan, Omeran, Doganli, Berkati, Sevidi, Moliki, Canbeg. Reşvan'a bağlı aşıretlerin bir kısmıda kendi içerisinden başka aşıretlere ayrılıyor örneğin Xelikan'lılarda şikak ve celali olmak üzere ikiye ayrılmış. Alevimen 27.11.2007, 00:28 Merhaba Daha çok kabile olarak geçmiyor mu? Mesela Hıranlılar (Xıdıkanlılar) dada çok alt aşiretler yani kabileler vardır.. Bazı büyük aşiretlerde alt kabileler bulunuyor ama diğerlerde aynısı söz konusu deyil mesela Lolızler.. CaNCa 27.11.2007, 00:40 Merhaba Daha çok kabile olarak geçmiyor mu? Mesela Hıranlılar (Xıdıkanlılar) dada çok alt aşiretler yani kabileler vardır.. Bazı büyük aşiretlerde alt kabileler bulunuyor ama diğerlerde aynısı söz konusu deyil mesela Lolızler.. Merheba Aşıret'ten doğmuş alt gruplar kabile olarakta algılanabilir, fakat sonrasında bazı aşıret kolları başka bölgelere göç etmek zorunda kalıp kopuk yaşayınca, bunlar kendi içlerinde başlı başına aşıret özellikleride göstermeye başlıyor. Mesela Reşvan aşireti içerisinde sonradan yapılanması bakımında Xelikan aşıreti buna en iyi örnek olur sanırım. İç anadoluda genellikle cihanbeyli bölgesinde yaşayan Canbegler içinde kısmen bu özellikler geçerli denebilir. Ama Reşvan'a bağlı diğer aşiretler için bu pek söz konusu değil. hünkar62 27.11.2007, 00:44 ben rutanlıyım canlar gulemin 27.11.2007, 00:44 keske ankette "bilmiyorum" seçengi de olsaydi... mesela ben bilmiyorum :( yani söz konusu hiç olmadi bizde.. belki eskiden vardi asiretimiz ama artik söz konusu degil... valla bilen varsa söylesin (tokat, zile, seyhköy :):):)) saygilarrr ErCaN_Wien 30.11.2007, 01:57 Areyliler ya aslinda ben areyiz oldugunu zannediyordum ya ben yanlis biliyormusum yada ankette yanlis yazilmis aman her neyse :stuart: tesekkürler aydıner32 30.11.2007, 09:22 ben kureşanlıyım Fatoş34 30.11.2007, 10:11 merhaba bizim aşiret yokta nişanlımın aşiretini işaretledim olurmu:blush: (babamansur) saygılar yusuf24 09.12.2007, 13:11 zerikan yoqqii burdaa tahtacıgenç 22.12.2007, 14:42 benimki de yok bu ankette tahtacilardan cingözler oymağındanım denizli deki cingözlerdenim.güzelköy köyü denizli günbatur 22.12.2007, 18:53 merhaba bizim aşiret yokta nişanlımın aşiretini işaretledim olurmu:blush: (babamansur) saygılar Senin nisanlininki asiret degil, ocaktir. Yani ocakzade ile evleniyorsun ;-) günbatur 22.12.2007, 18:55 Areyliler ya aslinda ben areyiz oldugunu zannediyordum ya ben yanlis biliyormusum yada ankette yanlis yazilmis aman her neyse :stuart: tesekkürler Areyiz yanlis degilki. Areyli türkcesi. günbatur 22.12.2007, 18:56 keske ankette "bilmiyorum" seçengi de olsaydi... mesela ben bilmiyorum :( yani söz konusu hiç olmadi bizde.. belki eskiden vardi asiretimiz ama artik söz konusu degil... valla bilen varsa söylesin (tokat, zile, seyhköy :):):)) saygilarrr Genelde Tokat taraflarinda asiret yapisi yoktur yada uzun yillar önce göc nedeni dagilmalardan dolayi yok olmustur günbatur 22.12.2007, 19:07 benim dedem de hem horasandan geldigimizi söylerdi hemde anadili kürtçeydi. gelde cık işin içinden:3D_NG (23 esasında hiç bir önemi olmasada ben de -etnik olarak- ''özbeöz'' ''ne?'' olduumu bilmek isterdim:3D_NG (28 Zamaninda bircok kürt asiretleri, Horasan bölgesine sürgün edilmistir. Daha hala cok sayida Kürt vardir Horasanda. Birde baska bir teze göre, Anadoludan cok sayida asiret Horasana sürgün edilmistir ve anadoluda durumlar düzeldikten sonra bunlar tekrar ana yurtlarina geri dönmüstür. ama etnik olarak ne oldugunu bilmek istiyorsan su sayfaya gir: www.dnaprint.com bende emin degildim, test yaptirdim :-) süreyya 26.12.2007, 10:23 koçgiriyiz ama ne farkeder alevi değilmiyiz hepimiz süreyya 26.12.2007, 10:24 koçgiriyim ama ne farkeder alevi değilmiyiz hepimiz inadinamutluluk 26.12.2007, 10:34 Okuduğum bir kitaba göre (Türkiyenin Etnik Yapısı-Ali Tayyar ÖNDER) maraş elbistanın alevileri Dulkadiroğulları boyundan geliyomus.Ama asiret konusunda pek de bilgim yok:uhhm: birdal can 27.12.2007, 00:07 Koçgiri aşiretine mensup bir topluluktanım. Zamanın en büyük aşireti olan koçgiri aşireti zamanla kollara ayrılmış ve bizde bu kollardan Sarolardanız. caslan 27.12.2007, 00:59 ailem bizim butkanlı olduğumuzu sölediler ( putkan, butikan, putikan diye de telaffuz ediliyor) ben kime oy vericem öle bi seçenek yok? xolxol_12 30.01.2008, 11:29 Ya keşke oy verenlerin isimleri yazsaydı kimler Hormekanlıydı öğrenirdim :D xolxol_12 30.01.2008, 11:34 merhaba bizim aşiret yokta nişanlımın aşiretini işaretledim olurmu:blush: (babamansur) saygılar Vay Fatoş Abla Senin Nişanlın Amma Mübrekmiş gerçekden Benimde BAbamansurlu arkadaşlarım var Çok bağlılar kültürlerine ... Enişteye Selamlar... encin1 02.02.2008, 21:51 şu ankette aşıretin üzerini tıklasakta kendi aşiret üyelerimizi görsek değilmi... gulemin 27.03.2008, 07:15 anne tarafi, çok eskiden koçgiri asiretindenmisler.. tokat'a geldiklerinde yok olmus asirete bagliliklari sanirim.. saygilar khaaan77 30.03.2008, 22:46 Balikesir`in Oguz Türklerin cepni asiretindeniz ve Köse Süleyman ocagina bagliyiz! Bu ara Antepli Cepniler de varsa bilgi alis verisi icin mesajlarinizi bekliyorum! elvan_49 01.04.2008, 13:24 klavsyan aşiretine mensup çok köy bulunmakta ve b u köylerin nüfusu oldukça yogundur fakat klavsyan aşireti bu listede göremedim mavimisali 01.04.2008, 13:53 Karsanlılar kimler arkadaşlar ez_kirmanco 05.04.2008, 14:05 Erzincanliyim Six Hasan soyundanim Hidikan/Hidiku diyorlar bize, daha dogrusu Hidikanliyiz Hidikanli hakkinda bilginiz varsa, paylasa bilirmisiniz? AleviBektas77 07.04.2008, 14:51 merhaba ben'de sivas'dan Eymir köyünden. bizde sadili asiretine bagliyiz. Size bir sorum olacak'di. Sadili Asireti Haci Bektas Dergahina baglimiydi? Yani bizim Bektasilik'nan bir alakamiz varmi? huseyin yanmaz 07.04.2008, 16:21 ya can zeyteler aşiretini yazmamısın ben zeyteler aşiretindenim kolay gelsin elvan_49 07.04.2008, 16:52 kalvsyan aşiretide var onu yazmamışsınız arjinim 11.04.2008, 14:51 benim eşim çartelan aşiretinder.bende muhtemelen oldum. ama babamlarda baluçuk aşiretindeler bu iki aşirette yok.zaten eksikler olacak tabi.herşey bilinmeyebilir değilmi? Kara Davut 11.04.2008, 15:02 Dağıstan'da Nokçi Aşireti.çeçenistan özerk bölgesinin en büyük ve en güçlü aşiretidir.soyumuz İmam Şamil'e dayanır. mahir44 11.04.2008, 15:06 --Balyanlı(botan )Aşireti-- zaten cogu asiretlerin sadece adı kalmıs kezban 11.04.2008, 15:07 pirsultanlılar(haydar_ı kerrar) meletian 05.05.2008, 13:48 Malatya'nın en büyük Alevi aşireti olan Balyanlılar ya da Balıyan aşireti yok. Pinar17 05.05.2008, 13:49 Abdalanli ve seyh hasanliyiz biz:thumbup: sezair 06.05.2008, 02:03 zerikan yoqqii burdaa ben kermeliyim laçinanlı, zeriqan yerine hormeklilere oy ver arkadaşım, neden dersen zerikan ilen xrançko aşreti xurmeklilerin koludur benim anamda zeriqan zerqanlar aslen dımliyan sonrada kurtleşmışler vartoda ve mazgirtde göç edilince xormek: xran alikan zormemedi bali zerıki vs deye dıwem eder ve zerkiler xurmeklerin xran kolunda olan zerıki mezrasında gelmedir xaş biii Asii 23.05.2008, 01:19 babamın aşireti - çerekanlı annemin aşireti - hormekli dilim - zazaki-Kırmançki sivaslı_buket 23.05.2008, 10:17 bende koçgiri aşiretindenim slm Desire 23.05.2008, 21:47 Babam Kureyşan aşireti. Annem de Balaban aşiretinden aris 23.05.2008, 22:04 bende koçgiri aşiretindenim Rüzgar.Aras 19.06.2008, 17:26 Ben Atma aşiretindenim.Güzel bir konu.Demekki bizi tanıyan birileri varmış :) keklikoluk46 19.06.2008, 17:32 Bende KOÇGİRİ aşiretindenim.(MARAŞ)KOÇGİRİ aşiretinin Sivasta yaygın olduğunu duymuştum.Acaba başka hangi yörelerde var?Bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim... keklikoluk46 19.06.2008, 17:33 Ben Atma aşiretindenim.Güzel bir konu.Demekki bizi tanıyan birileri varmış :) Kardeş sen Malatyalımısın?Çünkü ATMALI Aşiretinden olan Malatyalı bir arkadaşım var. keklikoluk46 19.06.2008, 17:37 Ankete göre en çok KOÇGİRİ aşiretinden üyemiz var:) Rüzgar.Aras 19.06.2008, 17:47 Kardeş sen Malatyalımısın?Çünkü ATMALI Aşiretinden olan Malatyalı bir arkadaşım var. Evet ben Arguvanlıyım can.Malatya oluyor tabi :D EREN izm 19.06.2008, 18:08 Erzincanın lolan aşireti =) kaan 19.06.2008, 18:43 Şadıllılar |