Orijinalini görmek için tıklayınız : Söze değil işlere itibar

öNYARGISIZ
04.05.2007, 20:51
Merhaba,

Eger insanlarin sadece Sözlerine itibar ederseniz çok zarar görürsünüz, kandirilirsiniz, hayal kirikligina ugrarsiniz...

Ben bunu defalarca ya$adim...

Sonuçta, $unu ögredim:

Söylenenlere degil, Davrani$lara itibar etmek $arttir!

Neden bu konuya girdim...

Her inanç sahibi, "benim dinim Sevgi, Bari$, özgürlük dinidir, en laik dindir. Dinim insana değer verir. İnsanların öldürülmesi taraftarı değildir vb. " iddia eder...

HANi??

Nerede SEVGi, nerede BARI$??

BANA DiNiN TEORiSiNi DEGiL, PRATiGiNi GÖSTERiN...

Birinin Hirsizlik yaptigini tespit etseniz ve o ki$i "Ben çok Dürüstüm, çok namusluyum" dese, size ne kadar inandirici gelir?

Bana Gösterin!

Hiristiyanligin, Islamiyetin vs. Bari$ dini oldugunu, eger gösteremiyorsaniz iddialariniz Bo$ çünkü sadece lafta kaliyor!

Insanlar, Bir dönem "Komünizm" denen ideolojiyi benimsediler, Teoride Olumlu $eyler vardi ama Pratikte uygulanamazdi, sonuçta bu ideoloji kan kaybetti, tarihe kari$ti...

Sanirim ne demek istedigim anla$ildi...

Ho$çakalin...

yagmur12
04.05.2007, 20:58
Sayın Önyargısız güzel bir ifade örneği sergilemişsiniz, ellerinize sağlık. Konuyu şu cümleler güzel özetliyor;"Söylenenlere değil, davranışlara itibar etmek şarttır! " ve "Bana dinin teorisini değil pratiğini gösterin..." bu söz ile noktayı koymuşsunuz. :)

ugursarak
04.05.2007, 21:40
Hiristiyanligin, Islamiyetin vs. Bari$ dini oldugunu, eger gösteremiyorsaniz iddialariniz Bo$ çünkü sadece lafta kaliyor!

din insanla tanrı arasındadır, dışarıya yansıtılmaması lazım, bu halde nasıl olucakta dünyaya barışı getiricek anlamadım???
Bu hristiyanlığa ve islamiyete haksızlık değil mi? bırakında din insanla tanrı arasında kalsın barışıda ülkeler sağlasın

öNYARGISIZ
04.05.2007, 21:51
Ben "Hiristiyanlik veya Islam dinleri BARI$ dinidir" diyenlere yönelik yazdim...

Üstelik Tanrisal kaynakli Kitaplar Toplumlari düzeltmek için de gönderilmi$lerdir ancak eger Dinler Tarihine veya bugünkü dinlerin yaptigina bakarsaniz Sava$, Kan , gözya$i, AYRIMCILIK, NEFRET görürsünüz...

Dünyanin, insanlik dünyasinin canina okuyan en temel 2 olgu var:

1 - Dinler
2 - Milliyetçilik

Ho$çakalin...

ugursarak
04.05.2007, 22:15
Haklısın dini bahane edipte insanları katleten birçok gurup var dünyada, ama bence bu olayları (şiddeti) sadece dine bağlamak yanlış, insanlık tarihinde din amaçlı ve din amaçlı olmayan birçok cinayet ve savaşlar olmuştur ve olmaktadır.

Hırsızlık yapan, rüşvet veren bunu dine faydalı olmak için yapmaz ya da içki içip karısını döven kişilerin amacı dine bağlılık sunmak değildir, onların dinle alakası yoktur. Sokaklarda işlenen cinayetlerin yüzde kaçı dine bağlı olarak işlenir yüzde kaçı din dışındaki amaçlar için işlenir.
Demek istediğim şiddet sadece dinlerde değil toplumun her kesiminde vardır, ama bana sorarsan ülkemizdeki şiddet ve cinayetlerin çoğu din amaçlı olmayan şiddet ve cinayetlerdir
Umarım ülkemizde her iki şiddet çeşidi de sona erer...