Orijinalini görmek için tıklayınız : AleviForum E-Shop ( Sanal Market ) "Öneri"

Akayizm
06.05.2007, 13:22
Meraba Canlar Kaç Zamandır Aklimda Hep Doğru Zamani Bekledim
Forumumuz Gerçek Anlamda Hızla ve Sürekli Bir Şekilde Gelişmeye Devam Ediyor.
Aklimda'ki Bi Projeyi Sizinle Paylaşmak Istedim Ne Kadar Doğru Bilmiyorum
Ama Düşüncemin Temelinde,
Herkes Elini Taşın Altına Koysun Birbirine Destek Olsun Sloganı Var ve Gayet'te Basit

Sanıyorum'ki Forumumuz'da Her Sektörden Ticaret Yapan Canlar Var
Neden Tanımadığımız Başka Insanlardan Alışveriş Yapıyoruz'ki ?
Herkes Kendi Ticaret Alani ile Ilgili Bi Sanal Mağaza Kursun Forumda
ve Bizde Ürünleri Inceleyip Ihtiyacimiz Olan Ürünleri Birbirimizden Alalim

Satış Işlemi Hakkında;
Unutulmamalıdır'ki Bu Bir Öneridir Her Türlü Eleştiriye ve Geliştirmeye Açıktır
Açılan Mağazalarda Satış Yapılırken Güvenlik Amaçli
Forum Yönetiminin Izniyle Satışlar Gerçekleştirilir..
Herhangi Bir Kullanici Bir Ürün Alırken
Önce Ücretini Yönetimde'ki Herhangi Bi Yöneticiye Gönderir
Yönetici Ücreti Aldıktan Sonra Ürünü Satan Kişiye Talimat Verir ve Ürün
Ücreti Gönderen Kişiye Kargo Yolluyla Teslim Edilir
Ürünü Satin Alan Kişi Yöneticiyle Temasa Geçip Onay Verdikten Sonra
Yönetici Ürünü Satan Kişiye Ücreti Yollar ve Alış Veriş Sağlam Bir Şekilde Gerçekleşmiş Olur..

Bu Öneri Kabul Edildiği Takdirde,Tabi'ki Yönetim Için Zor Bi İş Olacak
Satışlarda Yapılan Gecikmeler Hoş Karşılanmalıdır..

Unutmadan Söylim Ben Forumda'ki Arkadaşlarımdan Bi Kaç Kez Alış veriş Yaptim
Hiç Bir Sorun Yaşamadım Bunu Göz Ardi Etmeden Geçemem :)
ve Benimde Herhangi Bi İşyerim Veya Ticaret Alanım Yok Yanlış Anlaşılmasın
Ben Sadece Alıcı Olabilirim Satıcı Olamam :)
Bu Sadece Bir Öneriydi Düşüncelerinizi ve Eleştirilerinizi Bekliyorum
Kolay Gelsin

maymay
06.05.2007, 13:25
Güzel bir proje olabilir, ama zor biraz :) Yane e-shop yapmak için, 13.000 üyeden çok daha fazla olmamiz gerek :)

dilket
06.05.2007, 13:36
Gerçekten güzel bir düşünce ama bu fikir bir forum sayfasında ne kadar faydalı biçimde gerçekleştirilir burası meçhul ondan sonra eğer öyle bir şey düşünülürse ayrı bir sayfada iyi reklam yapılarak alışveriş sistemi kurulabilir. Yine de forum içerisinde sınırlıda olsa güzel olabileceğini düşünüyorum.

Akayizm
06.05.2007, 13:50
Güzel bir proje olabilir, ama zor biraz :) Yane e-shop yapmak için, 13.000 üyeden çok daha fazla olmamiz gerek :)

Forum Tüm ziyaretçilere Açık Sadece Yazabilmek ve Alış Veriş Yapabilmek Için
Üyelik Şartı Koyulur Yani Ürününü Tanıtan Herhangi Bi Mağaza Reklam Yapmış Olur.. Reklam Herşeydir Eğer Bu Öneri Geliştirilirse Forum Masrafları Için'de 5%'lik Bir Kesinti Yapilabilir :)

Gerçekten güzel bir düşünce ama bu fikir bir forum sayfasında ne kadar faydalı biçimde gerçekleştirilir burası meçhul ondan sonra eğer öyle bir şey düşünülürse ayrı bir sayfada iyi reklam yapılarak alışveriş sistemi kurulabilir. Yine de forum içerisinde sınırlıda olsa güzel olabileceğini düşünüyorum.

Önerinin Kabulü Dahilinde Forum'da Ek Bir Bölüm Açılabilir Ayri Bi Sayfa Tasarlamaya Gerek Yok'ki Olsada Ben Tasarlayabilirim ;)
Örnek: Alış Veriş / Mağazalar / E- Shop / 2nci El Al Sat / Gibisinden :)

Hadi Canlar Hepimiz Birimiz Için Birimiz Hepimiz Için

Kolay Gelsin

dilket
06.05.2007, 13:57
Eğer öyle birşey olursa ben internet üzerinden yaptığım alışverişleri buradan yaparbilirim en azından sitemize bir katkı olur. Alevileri iyi bir şekilde internette tanıtmak için güçlenmek gerek bunun da gücümüze güç katabileceğini düşünüyorum..

halitseyfi
06.05.2007, 14:09
Sevgili canlar

Alış verişimizi bir birimizden yapma fikri oldukça iyi bir yöntem bu bizlerin ekonomik yönden birbirlerimizi desteklemesini getirir ki bence çok önemli bir şey. Umarım gerçekleştirile bilir.

Alevimen
06.05.2007, 19:19
Merhaba

güzel fikir. bunu forum içinde gerçekleştirmek için şöyle birşey gerekli: http://www.vbclassified.com/vbproducts.php?do=productinfo&p=1

2. büyük çaplı yani gerçekdende alış/veriş ticaretiyle uğraşan kişiler aramızda olursa o zaman farklı bir domain altında yapmak daha uygun olur ki böyle bir ön çalışmam bulunuyor ama ben kendim satacak ürünüm olmadığı içinde gerçekleştiremedim.

bence şu aşamada forum içi olsa daha iyidir, çünkü forumun belirli güvence veriyor insanlara. bakın, tc kimlik numaraları verip günde onlarca kişi yeni üye oluyor... üye hesaplarıda mevcut. herhalde faydalı olup olmadığını deneyerek öğrenebiliriz.

dilket
06.05.2007, 19:27
Bence de şimdilik forum içi e-ticaret oluşumu gerçekleştirilmeli. denenmeli bence neden paramız başka insanlara gitsin?. hem forum hemde kişiler faydalanmış olur. biz kendimize yeteriz yeterki gücümüzü ortaya koyalım.

Agop
06.05.2007, 23:01
Güzel bir fikir ama bence forumun içinde olmamalı. Farlı bir adresle mesela www.abdallardukkani.com gibi bir isimle yeni bir site oluşturmak daha uygun olur. Çünkü forumun içeriği buna izin vermez bence. İlişkilerimiz ticari boyutta elbette olabilir ama forum bilgi paylaşım sitesidir. Yeni sitede ürün satışı sadece forum üyelerine has olabilir. Böylece güvenliği sağlamış oluruz. Gerçekleştirebilirsek çok güzel bir çalışma olur.

Alevimen
06.05.2007, 23:25
Güzel bir fikir ama bence forumun içinde olmamalı. Farlı bir adresle mesela www.abdallardukkani.com gibi bir isimle yeni bir site oluşturmak daha uygun olur. Çünkü forumun içeriği buna izin vermez bence. İlişkilerimiz ticari boyutta elbette olabilir ama forum bilgi paylaşım sitesidir. Yeni sitede ürün satışı sadece forum üyelerine has olabilir. Böylece güvenliği sağlamış oluruz. Gerçekleştirebilirsek çok güzel bir çalışma olur.

Forum içinde olmamalı ve ardından yeni sitede ürün satışı sadece forum üyelerine has olabilir düşüncesi oldukça mantıksız geliyor bana.
tabiki şöyle 250 stocklu kitap satışı forum içi pek sağlıklı olmaz ama elinde hazır satmak için o kadar kitap kolayca kimse bulundurmaz yani profesyonel satış alanı tabiki forumda yapılmaz.
:thumbup1:

aspava
06.05.2007, 23:28
çok güzel bir fikir tabii biraz zorlayabilirr forum yöneticilerini tabikii onlar daha iyii anlarlar ama sanırımm bu projeye onay gelirsee bu sanal mağza içinn birde oto. mağza açmak içinde bir sisteminiz olur sanırım dimii mesela ben öncekii çalıştığımm yerde bu yöntemle sayfa açmıştım :biggrin: çok rahat oluyor daa tabii benimdee bir şirketimm yokk ama tabii bizler için hem birlik içerisinde olmamız açısından iyii hemdee biz bayanlar alışverişii çokkk severizz :biggrin: