Orijinalini görmek için tıklayınız : Sunnuliğin Mistik Bir Kolu

Saygılı
26.12.2005, 09:04
25.12.2005 TARİHLİ SABAH GAZATESİNDE DİYANET İŞLER BAŞKANI PROF.DR ALİ BARDAKOĞLU NUN BİR RÖPORTAJINDA ANADOLU ALEVİLİĞİNİN BİR MEZHEP,AYRI BİR DİN,YADA TARİKAT OLMADIĞINI SUNNİLİĞİN MİSTİK BİR KOLUDUR AÇIKLAMASINI OKUDUM.ONCA TARTIŞMALAR ONCA SÖYLEMLERE KARŞI BU AÇIKLAMAYI OKUYUNCA HALA BAZI ŞEYLERİ KABUL EDEMEDİKLERİ VE KABULLENEMİYECEKLERİNİ ANLADIM..

dedebey
26.12.2005, 13:59
Bence adamların bu kadar rahat konuşmasına biraz da biz neden olduk. Yıllardan beri "Hiçbir farkımız yok.Bizde Müslümanız" diye diye adamlara koz verdik. 1990'ların başından beri "Müslümanız ama farklıyız" deseydik bu kadar rahat konuşamazlardı. Çünkü o kadar konuşmadan sonra Recep Tayyip Erdoğan bile "Alevilik Aliyi sevmekse ben de Aleviyim" diye işin içinden çıkıyor. Şimdi Alevilerin bir kısmı farklılığı vurgulamak istiyor ama bir kere ellerine sazı aldılar. "Farkımız yok" diyen Alevilerin söylemini delil gösterip "Aleviliği Sünniliğe bağlamaya çalışıyorlar.

khaydar
26.12.2005, 18:35
aleviliğin kurucusu caferi sadık sünniliğin kurucusu ebu hanefinin hocasıdır.bu bilgiye rağmen aleviliği sünniliğin bir kolu olarak düşünmek art niyetten başka bişey olamaz.
insanları yanıltan alimlerin allah nazarında affı yoktur.

Naz
27.12.2005, 02:16
ya bunlar Aleviligi yok etmek icin ellerinden geleni yapiyorlar, sunniligin bi koluda derler herseyide derler. Yuz yillardir suregelen birsey bu Aleviligi yok etmek cabasiyla her yol deneniyor, iftiralar, yalan boyle yolumuza konulmaya calisan baska turlu sifatlar.

Biz ALEVIYIZ VE FARKLIYIZ !

Serkan_Devrim
27.12.2005, 14:49
bunların niyeti belli. aleviler sünniliğin birkolu derler. sonra hayır biz farklıyız deyince bunlar ayrımcı, biz birleşmek istiyoruz onlar kabul etmiyor diyecekler. bu oyun çok eskiden gelmedir. kardeşleştirme adı altında sünnileştirme kampanyası sürüyor. kafaya takmaya değmez. boş verin canlar.