Orijinalini görmek için tıklayınız : DTP ve ÖDP,EMEP,SDP,ESP Sol Güçlerin Ortak Bağımsız Milletvekili Adayları
polatkel 07.05.2007, 18:19 Bence DTP ve Sol Güçler Genel Seçim 2007 'ye Ortak Bağımsız Milletvekili Adayları ile girmeli.DTP ve ÖDP,SHP,EMEP,SDP,ESP,HAKPAR,KADEP,TKP,SEH,HKP,EHP hemen Ortak Bağimsiz Milletvekili Adaylarini tespit edip beraber girmelirini daha uygun buluyorum.DTP ve bu Sol Güçlerin , Ortak Bağimsiz Milletvekili Adaylari ile 30 ve 40 Milletvekili arasında Parlamentoda Siyasi bir Güç olusturabilir ve Antidemokratik Yasalara karşı (gibi 2006 Terörle Mücadele Yasası (TMY) ve 301.Madde ) güçlü bir Demokratik Sol Muhalefet oluşturabilir.
Eğer 3 Kasım 2002 Genel Seçimlerinde Seçim Barajı 5 % olsaydı AKP: 266, CHP: 117, DEHAP: 52, DYP: 43, MHP: 33, GP: 28, ANAP: 8, Bağımsız: 4 http://www.medyakulisi.com/modules.php?name=News&file=article&sid=7985 http://www.firatnews.com/modules.php?name=News&file=article&sid=%2024489
06.05.2007
Kürtler Yeniden Parlamento Yolunda
DTP yönetimi, Seçim Stratejisini belirlemek için çalışmalarını hızlandırdı. DTP yönetimi, bu hafta içinde belediye başkanları, il başkanları ve Parti Meclis üyelerini toplayarak, durum değerlendirmesi yapacak. Seçime bağımsızlarla girerek 30’un üzerinde milletvekili çıkarmayı hedefleyen DTP’nin parlamentoya girmesi halinde siyasette büyük değişim yaşanması bekleniyor. Bu nedenle devlet kurumları, iktidar ve muhalefet partileri ile demokratik kamuoyu DTP’nin seçim stratejisini yakından izliyor.
Erken seçim kararıyla birlikte DTP de seçim startını verdi. Parti yönetimi, seçim stratejisini belirlemek amacıyla belediye başkanları, il başkanları ve Parti Meclisi üyelerini Ankara’ya davet etti. DTP yönetiminin hafta başından itibaren önce belediye başkanları, sonra il başkanları ardından da PM üyeleriyle toplantı yapacağı bildirildi. Toplantıda, erken seçim kararıyla birlikte DTP’nin nasıl bir seçim stratejisi izleyeceği kararlaştırılacak.
KÜRTLERE MECLİS YOLU
AKP ve CHP’nin yanı sıra ittifak yapan bir ya da iki partinin parlamentoya girmesi beklenirken, DTP’nin de bağımsız aday göstermesi halinde Meclis’te grup oluşturacağı belirtiliyor. Kulislerde, DTP’nin parlamentoya girmesi halinde Türkiye siyasetinde önemli bir değişim yaşanacağı ifade ediliyor. En son 2 Mart 1994 darbesiyle parlamentodan atılan DEP eski milletvekillerinden sonra Kürt siyasetçiler ilk kez yeniden Meclis’e girmeye yakın görünüyor. DTP Eşbaşkanı Ahmet Türk, 28 Şubat’taki Olağanüstü Kongre’de bağımsız adaylık konusunda önemli mesajlar vermişti. Erken seçim kararının alınması üzerine dikkatler DTP’nin alacağı karara çevrildi.
3 KASIM 2002 SONUÇLARI İNCELENİYOR
DTP Seçim İşleri Komisyonu da bağımsız adaylarla ilgili yaptığı araştırmada, DEHAP’ın 3 Kasım 2002 seçimlerinde aldığı oylar incelendi. DEHAP, seçim barajını geçemediği için çıkardığı 53 milletvekili parlamentoya girememişti. DTP’nin incelemesi sonucu, DEHAP’ın bağımsız adaylarla parlamentoya girmesi durumunda 37 milletvekili çıkaracağı belirlendi. Parti yönetimi, önceki seçimlerde baraj endişesi nedeniyle verilmeyen oyların bu dönemde bağımsız adaylara verileceği beklentisini taşıyor.
Parti yönetimi, AKP hükümetinin DTP’nin bağımsız adaylarla seçimlere girmesini engellemek için bağımsız adayların isimlerini seçim pusulasına yazılması için yaptığı yasal değişiklik nedeniyle ortaya çıkan sorunları aşmak için de çeşitli yöntemler arıyor. DTP yönetimi ayrıca, bazı illerde birden fazla aday göstererek, milletvekili sayısını artırmayı planlıyor.
GENİŞ İTTİFAK HEDEFLENİYOR
Parti yönetimi, bağımsız adaylar konusunda resmen karar verdikten sonra DTP ismiyle seçimlere girmeyeceğini YSK’ya bildirecek. Ardından, DEHAP’ın bir önceki genel seçimlerde hangi illerde ne kadar oy aldığına bakılarak, DTP’nin güçlü olduğu yerler tespit edilecek. Bu illerden birden fazla milletvekili çıkarılması olasılığı varsa, birden fazla aday çıkarılacak. Bu adayların ise farklı ilçelerdeki DTP tabanı tarafından desteklenmesi istenecek.
DTP yönetimi önümüzdeki günlerde bu konuda izleyeceği yol ve yöntemleri kararlaştıracak. Ardından milletvekilli adayları konusunda yapılan başvurular değerlendirilecek. DTP yönetiminin, bazı illerde bağımsız ittifak çerçevesinde SDP, EMEP, KADEP, Hak-PAR adaylarına yer vereceği belirtiliyor. Bu partilerin yanı sıra sivil toplum örgütleri ile aydınların da DTP listelerinden aday gösterileceği ifade ediliyor.
anti-fasist 07.05.2007, 18:28 Eğer 3 Kasım 2002 Genel Seçimlerinde Seçim Barajı 5 % olsaydı AKP: 266, CHP: 117, DEHAP: 52, DYP: 43, MHP: 33, GP: 28, ANAP: 8, Bağımsız: 4 http://www.medyakulisi.com/modules.php?name=News&file=article&sid=7985
kusura bakma ama can bu düpedüz yalan
1 AKP 34,43 10.848.704 365
2 CHP 19,41 6.114.843 177
3 DYP 9,54 3.004.949
4 MHP 8,35 2.629.808
5 GP 7,25 2.284.644
6 DEHAP 6,14 1.933.680
7 ANAP 5,11 1.610.207
8 SP 2,49 784.087
9 DSP 1,22 383.609
oy oranları böyle oldugu halde nasıl oluyorda senin dtp DYP den MHP den GP den daha fazla vekil cıkartıyor tabloda anlayamadım???Lütfen buraya dogruları yazınız sitenin inandırıcılıgına gölge düşürmeyin!!Yaptıgınız ayıp!!
gönlüm DTP'nin seçimlere tek başına girmesidir.
firariHH 07.05.2007, 18:33 gönlüm DTP'nin seçimlere tek başına girmesidir.
iyi olur tek basina girerse.
3 DYP 9,54 3.004.949
4 MHP 8,35 2.629.808
5 GP 7,25 2.284.644
6 DEHAP 6,14 1.933.680
7 ANAP 5,11 1.610.207
8 SP 2,49 784.087
9 DSP 1,22 383.609
oy oranları böyle oldugu halde nasıl oluyorda senin dtp DYP den MHP den GP den daha fazla vekil cıkartıyor tabloda anlayamadım???Lütfen buraya dogruları yazınız sitenin inandırıcılıgına gölge düşürmeyin!!Yaptıgınız ayıp!!
seçim hesaplarından pek anlamam ama olabilir böyle şeyler.mesela gazetelerden gördüğüm seçim anketlerinde dyp'nin chp'den az oy alıp daha çok vekil çıkartabileceği gibi birşey okumuşdum.
DTP zaten çoğu yerde bağımsız katılıp,mecliste partileşmeyi hedefliyor,umarım da başarılı olurlar
ancak DTP nin,teorik olarak sol partide olsa iyice ulusalcılığa kayan,söylemleri ve sloganları emekçi sınıfının mücadelesinden iyice uzaklaşan TKP,HKP gibi partilerle tabanda uzlaşması zor gibi görünüyor,
anadolu75 07.05.2007, 22:03 bu partilerin arasinda en iyisi odpdir.digerleri bes para etmez hele dtp yokmu her daim provakasyon yapan bir partinin solla hic alakasi yoktur.odpnin kazanmasini isterim ama cok zor hele bu ulkede imkansiz.
bu partilerin arasinda en iyisi odpdir.digerleri bes para etmez hele dtp yokmu her daim provakasyon yapan bir partinin solla hic alakasi yoktur.odpnin kazanmasini isterim ama cok zor hele bu ulkede imkansiz.
Kusura bakma ama senin gibi benmerkezciler olduğu sürece sizin 'solcu' ların ne iktidira gelmesi mümkün ne de iktidara geldiğinizde bu halka birşey vermeniz...
Bu ülkede bir kürt sorunu olduğunu bildiğimiz halde neden hala inkarcı bir tutumu solculuğa yakıştırıyoruz anlamıyorum. Bi düşünmek lazım provakatif olan dtp mi yoksa kürtler üzerine oynanan tehlikeli oyunlar mı?
Belki DTP tek başına seçimlere girebilir ve belki de üç beş millet vekili sokabilir(uygulayacağı taktikle) ama kürt işçi ve emekçilerinin hak talepleri türk işçi ve emekçilerle bütünleşmediği sürece bu durum ne kadar anlamlı olabilirki?
Şu unutulmamalıdır kì; seçimlere iki cephe iki kutup katılacak bir tarafta 'laik-şeriat' ekseninde halka medyasıyla meclisiyle şaşalı konuşucularıyla başka alternatif gözetmeyen (ya lail olacaksın ya da dinci) her defasında halkı işsizliğe yoksulluğa parçalanmaya iten cephe... diğer tarafta İŞÇİLERİN BİRLİĞİ HALKLARIN KARDEŞLİĞİ şiarını kendisine seçim programı edinen ABD`ye AB`ye yani kısacası Emperyalizme ve Faşizme karşı duran halkın gerçek temsilcileri...
tuncerbio 07.05.2007, 23:40 kusura bakma ama can bu düpedüz yalan
3 DYP 9,54 3.004.949
4 MHP 8,35 2.629.808
5 GP 7,25 2.284.644
6 DEHAP 6,14 1.933.680
7 ANAP 5,11 1.610.207
8 SP 2,49 784.087
9 DSP 1,22 383.609
sevgili dostum bu hesaplama kesinlikle doğrudur ve radikalde bu konuda ciddi bir yazı yayınlandı .....önemli olan türkiye geneli oy sayısı değildir bölgesel alanlar daha ön plana çıkmaktadır istanbulda 100-150 bin oy bir milletvekili için gerekli iken vanda bu sayı çok daha azdır yani her ildeki oran farklı olduğundan ve gp-dyp nin daha çok oy aldığı iller elazığ-sakarya-izmir-bursa olunca doğal olarak buradaki seçmenin bölge barajının güneydoğu ve iç egeden çok olduğunu düşünürsen çok daha az oyla çok milletvekili çıkarırsın .........tabi biraz politika bilmek ve seçim yapısı hakkında fikir sahibi olmak gerekli .....farzedelim chp %30 oy aldı ama antalyada bölge barajını geçemedi ülke geneli oyuna rağmen antalyadan milletvekili çıkaramaz gibi ....
lütfen insanlara yalancı derken önce bir araştırın .......
3 DYP 9,54 3.004.949
4 MHP 8,35 2.629.808
5 GP 7,25 2.284.644
6 DEHAP 6,14 1.933.680
7 ANAP 5,11 1.610.207
8 SP 2,49 784.087
9 DSP 1,22 383.609
Can bu oy kullanan oranına bide yaklaşık akp nin oyu kadar oy kullanmayanları say bakalım ne kadar oluyor...
unutmaki sandığa küsüp oy kullanmayanların büyük kısmı solcular....ben sol ittifakının yanındayım ödp,shp ve gercekten solcuysa dtp birleşiminden yanayım....
Blue_Love 08.05.2007, 00:42 gönlüm DTP'nin seçimlere tek başına girmesidir.
ne güzel olur bu sayede sadece sol ittifak olur.Gizli Faşist DTP ortadan çekilmiş olur Devrimci partilerimizle seçimlere gireriz...
Bağımsız adaylarına oy verebilirim
Bağımsız adaylar merak ediyorum bende..
bu partilerin arasinda en iyisi odpdir.digerleri bes para etmez hele dtp yokmu her daim provakasyon yapan bir partinin solla hic alakasi yoktur.odpnin kazanmasini isterim ama cok zor hele bu ulkede imkansiz.
provakasyonmu dedin?bu ülkede mafya-devlet-siyaset ilişkisini dtp mi örgütledi?örtülü ödenekten,halkın parasını çetelere,mafyacılara,uyuşturucu kaçakçılığı yapanlara dtp mi para akıttı?kim yaptı provakasyonları?
ben kimseye oy vermeyeceğim gibi,dtp yede vermeyeceğim.çünkü bu gün türkiyenin en acil ihtiyacı olan,geniş kesimleri kapsayan anti-faşist,anti-emperyalist bir halk cephesi oluşturulamamışsa,çok fazla şeyin değişeceği kanaatinde değilim.dtp ye gelince,haklı taleplerini herkes görmek zorundadır.ama,bana göre sadece etnik temelde gelişen bir harekettir.hala aşiretçiliğin,toprak ağalığının var olduğu bir coğrafyada bunlar içinde mücadele etmek gerekirdi,ağalığıda şeyhleride karşısına alması gerekirdi.belki bazı yerlerde yer yer tepkiler oldu ama,yetersiz kaldı.
Serhatlı 08.05.2007, 02:00 benim oyum halkların kardeşliğinden yana olan,her tür mezhep ve inanca saygısı olan, işçiden emekçiden yana olan,tam bağımsız bir türkiye den yana olan,solun devlet yanlısı uzantısı olmayan,her türlü sorunu göze alabilecek olan,bu ülkenin en büyük sorunu kendine ÇIKIŞ NOKTASI olarak alan(diğerleri ağızlarına biber sürülmüş söyleyemez) sadece kürt milliyetçisi derler:))) he öyleyiz devlet kuklaları:bu uğurda herşeyi göze alabilen tek partiye >>DTP<<
NoT:YILLARCA solcu diye oy verdikleriniz ya sizlerden oy almak için kırk takla attı aldı hiçbirşey yapamadı yapmadı yada samimi olanları tercih ettiniz 100 sıfır virgül bilmem kaç oy olarak boşa gitti oyunuz saygı duyuyorum inançları uğruna hareket edenlere,ama bir gerçek varki kim nederse desin milliyetçi veya bölücü olduğunu idda etsin bu gün sol un en fazla oyunu dehap ,hadep,almışdır dtp de alacakdır boşa gitmesin oyunuz veya oy verip yanılmayın kanmayın en güçlü içimizdeki partiye gelin birleşelim hep beraber bizleri savunsunlar DTP ye lafla gönderme yapan arkadaşları o parti nin tüzüğünü veya toplantılarını takip etmeye davet ederim sonuçda bu SEÇİMDE meclis de olacaklar birde GENELLEME yapmadan CHP ye oy verirken alevi arkadaşlar kendi içlerinden adaylarıyla acaba alevi milliyetçiliği yapmıyolarmıydı bu gün ki yakınmalar biraz da ondan kaynaklanmıyormu şimdi neden DTP ye saldırılıyor kürt milliyetçisi diye :açık bir sorun var bu ülkede kürd sorunu çoğu sorunun çözüm kaynağı bu olay bittiğinde her şey olmasada çoğu şey güllük gülistanlık olacak bu sorunu kendine politika yapanı TAŞLAMAK değil anca ALKIŞLAMAK gerekir biz kendimiz ve bu ülke için en iyisini istiyoruz kimseyede kendimizi kullandırtmıyoruz bu ülkede bunu farkında olan çok insanımız var
NoT :yukarda örnek verirken alevi milliyetçiliği sözünden dolayı ayrıca özür dilerim,sadece bazı arkadaşların samimiyetsiz yaklaşımlarına bir gönderme idi
Saygılarımla...
benim oyum halkların kardeşliğinden yana olan,her tür mezhep ve inanca saygısı olan, işçiden emekçiden yana olan,tam bağımsız bir türkiye den yana olan,solun devlet yanlısı uzantısı olmayan,her türlü sorunu göze alabilecek olan,bu ülkenin en büyük sorunu kendine ÇIKIŞ NOKTASI olarak alan(diğerleri ağızlarına biber sürülmüş söyleyemez) sadece kürt milliyetçisi derler:))) he öyleyiz devlet kuklaları:bu uğurda herşeyi göze alabilen tek partiye >>DTP<<
NoT:YILLARCA solcu diye oy verdikleriniz ya sizlerden oy almak için kırk takla attı aldı hiçbirşey yapamadı yapmadı yada samimi olanları tercih ettiniz 100 sıfır virgül bilmem kaç oy olarak boşa gitti oyunuz saygı duyuyorum inançları uğruna hareket edenlere,ama bir gerçek varki kim nederse desin milliyetçi veya bölücü olduğunu idda etsin bu gün sol un en fazla oyunu dehap ,hadep,almışdır dtp de alacakdır boşa gitmesin oyunuz veya oy verip yanılmayın kanmayın en güçlü içimizdeki partiye gelin birleşelim hep beraber bizleri savunsunlar DTP ye lafla gönderme yapan arkadaşları o parti nin tüzüğünü veya toplantılarını takip etmeye davet ederim sonuçda bu SEÇİMDE meclis de olacaklar birde GENELLEME yapmadan CHP ye oy verirken alevi arkadaşlar kendi içlerinden adaylarıyla acaba alevi milliyetçiliği yapmıyolarmıydı bu gün ki yakınmalar biraz da ondan kaynaklanmıyormu şimdi neden DTP ye saldırılıyor kürt milliyetçisi diye :açık bir sorun var bu ülkede kürd sorunu çoğu sorunun çözüm kaynağı bu olay bittiğinde her şey olmasada çoğu şey güllük gülistanlık olacak bu sorunu kendine politika yapanı TAŞLAMAK değil anca ALKIŞLAMAK gerekir biz kendimiz ve bu ülke için en iyisini istiyoruz kimseyede kendimizi kullandırtmıyoruz bu ülkede bunu farkında olan çok insanımız var
NoT :yukarda örnek verirken alevi milliyetçiliği sözünden dolayı ayrıca özür dilerim,sadece bazı arkadaşların samimiyetsiz yaklaşımlarına bir gönderme idi
Saygılarımla...
öncelikle serhatlı kardeş,yüzde sıfır nokta bilmem kaç oy aldı diye kimseyi küçümsemeye hakkın yok bu bir.ikincisi ben 98 seçimleri olacaktı galiba bir seçimde hadep'in adaylarına oy verdim,sadece kardeşlik için.ancak,son iki seçimdir oy kullanmadım ve kullanmayacağım.şimdi güce tapmak doğrumudur?soruyorum size,yani bir şeyin yanlışlığı ya da doğruluğu aldıkları oylamı orantılıdır?birde unutmamak gerekirki,seçimler sosyalistler açısından,seçilmeseler bile,kısa bir dönemde olsa bir çeşit olanaktır.yani seçilmiş olmak için bir olanak değil belki ama en azından bir dönem propaganda yapabilmek için bir olanaktır.sizin dünya görüşünüz nedir bilemem,ben marksist-leninist dünya görüşünü benimsemiş bir insanım.elbette bütün devrimciler isterki şöyle 30-40 millet vekili göndere bilsinler bu ülkede ama, o birden bire olmaz.üstelik 15-20 milyonluk kürt halkının varlığına rağmen,hemde azımsanmayacak ölçüde türk sosyalist ve demokratlarınında oyunu almış olmalarına rağmen dtp ve ya bir önceli dehap,bir seçimde %6,5 diğerindede %4,6 oy almışsa,diğer adaylarında yüzde sıfır nokta bilmem kaç oy alması normaldir.dehap son seçimde istanbulda mitinge götürdüğü insan sayısı kadar oy almadı bunuda unutmamak gerek.
hem unutmamak gerekirki kürt halkının kurtuluşuda bütün halkların olduğu gibi sosyalizmdedir.sosyalizm için mücadele vermek gerekir.ben şu anda hiçbir sol parti ya da çevrenin içerisinde bulunmuyorum ama bir gün mutlaka kitlesel bir hareket yaratılacaktır.eğerki bu ülke insanı her türlü hata ve zaaflara rağmen 1 milyonluk devrimci yolu,700 bin kişilik halkın kurtuluşunu(THKO),500 bin kişlilik kurtuluş'u yaratmışsa bir gün mutlaka dahada fazlasını yaratacaktır...
Serhatlı 08.05.2007, 02:25 ayrıca belirtmek istediğim bir şey daha var o seçimlerdeki oy kullanmalar hakkında yüzlerce rivayet var. özellikle doğu da açık oylama yapıldığı,insanların bu partiye oy vermemeleri için tehdit edildiği ki yüz de yüz inanıyorum ben bunlara.yaşananlar yaşadıklarımızdan belli ama genede oy ların sayıldığı yerler bu da bugün ki durumunda ülkemiz in normal geliyor o parti 100% 6 dan fazla oy çıkartmışdır dileğim demokratik bir seçim hepimiz içinde en iyisi olmasıdır.gerçek iradenin parası olanın değilde orda savunulmayı vede savunmayı hak edenin olmasıdır yaşasın hür toplum...
kendi içimizde bir ittifak kuramazsak daha çok hayal ederiz biz güzel günleri !!!!!
kendi gerçeğini göremeyen başkasının kini nasıl görür acep??
Serhatlı 08.05.2007, 02:37 yada samimi olanları tercih ettiniz 100 sıfır virgül bilmem kaç oy olarak boşa gitti oyunuz saygı duyuyorum inançları uğruna hareket edenlere
sinirden cümlemi eksik okudun kardeş heralde alaycı bir şey göremiyom ben bu kelimede
ayrıca barlarımız türkü kafelerimiz hatta aleviforum da bile senin bahsettiğin sanal eski devrimcilere, sosyalistlere rastlamak mümkün bu gün yaşadıklarından dolayı. o kadar dehap,hadep,dtp lilerin yaşadıklarını yaşasaydınız ne oralara nede burala kadar gelebilirdiniz .önümüzde bir seçim var sonuçlarının hepimiz için en iyisi olma dileğiyle
samimiyetim den samimiyetimiz den kimse kuşku duymasın biz yaşadıklarımızın farkında olan olanlarız hiç bir etken beni etkilemez kimseye maşa olmam kullandırtmam kendimi özüm neyse sözüm de odur sadece gerektiği gibi hareket ederim sayıların azlığıyla alay ettiğimi belirtirken tam okumadan yazma yada yazarsan hiç yoktan ben kadar yanına birşey ekle
yukarda iki cümle var alevi milliyetçiliği birde alevi forum da samimi olmasak dürüst olmasak bunları ayıklar yazardık
çünkü burası aleviforum ve ilk önce alevi lerin yeri sonradan ben veya bana benzerler gelir
Saygılarımla
Kurt ler zaten mecliste,Akp nin dogu vede Guney dogudaki milletvekillerinin hepsi Kurt.
Kurt ler zaten mecliste,Akp nin dogu vede Guney dogudaki milletvekillerinin hepsi Kurt.
sayın yazgar şimdi mecliste bir koro varsa,bu korodakilerin kim olduğu,ne olduğu değil,ne söylediği önemlidir.
anadolu75 08.05.2007, 22:48 provakasyonmu dedin?bu ülkede mafya-devlet-siyaset ilişkisini dtp mi örgütledi?örtülü ödenekten,halkın parasını çetelere,mafyacılara,uyuşturucu kaçakçılığı yapanlara dtp mi para akıttı?kim yaptı provakasyonları?
ben kimseye oy vermeyeceğim gibi,dtp yede vermeyeceğim.çünkü bu gün türkiyenin en acil ihtiyacı olan,geniş kesimleri kapsayan anti-faşist,anti-emperyalist bir halk cephesi oluşturulamamışsa,çok fazla şeyin değişeceği kanaatinde değilim.dtp ye gelince,haklı taleplerini herkes görmek zorundadır.ama,bana göre sadece etnik temelde gelişen bir harekettir.hala aşiretçiliğin,toprak ağalığının var olduğu bir coğrafyada bunlar içinde mücadele etmek gerekirdi,ağalığıda şeyhleride karşısına alması gerekirdi.belki bazı yerlerde yer yer tepkiler oldu ama,yetersiz kaldı.
haklisin kardes ama dtp ne zaman eylem yapsa olay cikiyo ve kurt halkini turk halkina dusurmeye calisiyor gibi geldi.dtp de sonucta kurt halkini dusunuyo ve temsil ediyor bu cok guzel birsey biz turkleri kimse temsil etmiyo ne chp ne de baska parti bunlar olurken dtp aslinda olumlu is yapiyor ama ben sadece dtpnin bazi yonlerini elestirdim.umarim dtp turk ve kurt kardesligini istiyodur.
anadolu75 08.05.2007, 22:53 Kusura bakma ama senin gibi benmerkezciler olduğu sürece sizin 'solcu' ların ne iktidira gelmesi mümkün ne de iktidara geldiğinizde bu halka birşey vermeniz...
Bu ülkede bir kürt sorunu olduğunu bildiğimiz halde neden hala inkarcı bir tutumu solculuğa yakıştırıyoruz anlamıyorum. Bi düşünmek lazım provakatif olan dtp mi yoksa kürtler üzerine oynanan tehlikeli oyunlar mı?
Belki DTP tek başına seçimlere girebilir ve belki de üç beş millet vekili sokabilir(uygulayacağı taktikle) ama kürt işçi ve emekçilerinin hak talepleri türk işçi ve emekçilerle bütünleşmediği sürece bu durum ne kadar anlamlı olabilirki?
Şu unutulmamalıdır kì; seçimlere iki cephe iki kutup katılacak bir tarafta 'laik-şeriat' ekseninde halka medyasıyla meclisiyle şaşalı konuşucularıyla başka alternatif gözetmeyen (ya lail olacaksın ya da dinci) her defasında halkı işsizliğe yoksulluğa parçalanmaya iten cephe... diğer tarafta İŞÇİLERİN BİRLİĞİ HALKLARIN KARDEŞLİĞİ şiarını kendisine seçim programı edinen ABD`ye AB`ye yani kısacası Emperyalizme ve Faşizme karşı duran halkın gerçek temsilcileri...
sadece dtpyi elestirdim elestirmek suc mu.ben ne dtpyi hor gormedim ne de kurt halkina kotu gozle bakmadim.72 millete ayni bakarim ayrimcilik yapmam.
dedigin gibi iscilerin birligi halklarin kardesligi bunu bende savunurum.
amerika kurtleri kullaniyor resmen dtp buna tepki gosterdimi soylermisiniz. solcular dtpyi savunmak zorunda degil ama ben saygiliyim yaptiklarina yeterki halki birbirine dusurmesin.
merak etme kardes ben merkezcilikle isim olmaz
Bence DTP ve Sol Güçler Genel Seçim 2007 'ye Ortak Bağımsız Milletvekili Adayları ile girmeli.DTP ve ÖDP,EMEP,SDP,ESP,HAKPAR,KADEP,SEH,HKP,EHP hemen Ortak Bağimsiz Milletvekili Adaylarini tespit edip beraber girmelirini daha uygun buluyorum.DTP ve bu Sol Güçlerin , Ortak Bağimsiz Milletvekili Adaylari ile 30 ve 40 Milletvekili arasında Parlamentoda Siyasi bir Güç olusturabilir ve Antidemokratik Yasalara karşı (gibi 2006 Terörle Mücadele Yasası (TMY) ve 301.Madde ) güçlü bir Demokratik Sol Muhalefet oluşturabilir.
Eğer 3 Kasım 2002 Genel Seçimlerinde Seçim Barajı 5 % olsaydı AKP: 266, CHP: 117, DEHAP: 52, DYP: 43, MHP: 33, GP: 28, ANAP: 8, Bağımsız: 4 http://www.medyakulisi.com/modules.php?name=News&file=article&sid=7985
neye dayanarak söylüyorsun bunu dehapın oyu belli zaten , o kadar miletvekilini çıkarmasnın imkanı yok.
aristo_can 08.05.2007, 23:46 Dtp nin diğer sosyalist partilerle ittifak içinde bağımsız adaylarla seçime girmesi DTP ye bir şey kazandırmaz aksine çok sey (oy anlamında) kaybettirir.Çünkü kürt halkının 100 de yetmişi sosyalistlere oy vermez.bunu bir çok kere yaşadık. Dinine aşırı derecede bağlı bir halkın (dinsiz imansız solculara) oy vermesini beklemek safdillik olur.örneğin istanbul üçüncü bölgeden gösterilecek sosyalist aday ( dtp li olmayan) seçimi kazanamaz ama dtp li kürt kökenli bir aday çok rahat kazanır.bu değerlendirme 12 yıldır tüm seçimlerde aktif olarak çalışan bir insan olarak beni üzsede paylaşmam gerekir diye düşündüm.şunuda ilave etmeden geçemiyeceğim sosyalist olmayan bir kürt adayada aleviler oy vermez.
sadece dtpyi elestirdim elestirmek suc mu.ben ne dtpyi hor gormedim ne de kurt halkina kotu gozle bakmadim.72 millete ayni bakarim ayrimcilik yapmam.
dedigin gibi iscilerin birligi halklarin kardesligi bunu bende savunurum.
amerika kurtleri kullaniyor resmen dtp buna tepki gosterdimi soylermisiniz. solcular dtpyi savunmak zorunda degil ama ben saygiliyim yaptiklarina yeterki halki birbirine dusurmesin.
merak etme kardes ben merkezcilikle isim olmaz
bak genç kardeşim,şimdi bu ülkede,resmi dil türkçe egemen ulus türk halkıdır.şimdi,türklerin sosyal,siyasi,ekonomik bir çok talebi vardır.ama,dil ve etnik açıdan ifade sorunu yaşamadıkları için,dillerini konuşmaları anadilde eğitim görmeleri serbest olduğu ve dahası yaşadığımız ülkenin adı ''türkiye cumhuriyeti'' olduğu için türklerin ulusal anlamda başka talepleri olamaz zaten olmasıda çok saçma olur,çünkü zaten bu ülkede egemen ulus türkler değilmi?ama kürt halkı yıllardadır asimile edilmeye çalışılmış,baskı,zulüm ve katliamlara maruz kalmıştır.herşeyden önce bir insan olarak,bu uygulanan resmi politikalara karşı olmak gerek.unutmaki bu ülkede karanlık güçler var,bu yüzden provakasyonları hakkını arayan eylemciler değil,haksızlıklar üzerine kurulu olan iktidara hizmet eden karanlık güçler ve onun baskı aygıtları yapıyor.anlatabiliyormuyum?
şimdi bende dehap'a ve ya başka bir partiye oy vermeyi düşünmüyorum,üstelik dehap benim savunmuş olduğum ideolojiyle örtüşmüyor.ama bu böyle diyede şovenizmin söylediği palavralara inanmayada gerek yok.hem unutmaki,insanların halkların,ulusların bilinç düzeyi ve siyasi tercihleri zamana bağlı olarak değişebilir,yani bu tek tek insanların olmasada halkların,toplumların değişir,kalıcı olan halklardır.bu yüzden ülkemizde yaşayan ve haksızlıklara uğrayan kürt halkının yaşamış olduğu sorunlar,sadece dehap'ın değil,bütün insanlığın sorunudur.soruna birazda böyle bakmak gerek,yani eğerki dehap'a ve ya eylemlere takılıp kalmadan bu gün sayıları milyonlarca olan bir halkın yaşamış olduğu şeyleri göz önüne alırsan halklara karşı objektif bakmayı başarabilirsin..
3 DYP 9,54 3.004.949
4 MHP 8,35 2.629.808
5 GP 7,25 2.284.644
6 DEHAP 6,14 1.933.680
7 ANAP 5,11 1.610.207
8 SP 2,49 784.087
9 DSP 1,22 383.609
neye dayanarak söylüyorsun bunu dehapın oyu belli zaten , o kada miletvekilini çıkarmasnın imkanı yok.
Milletvekilleri genel oylara göre çıkmıyor ya arkadaşlar. Örneğin Diyarbakır'da çok yüksek oy olarak 5 milletvekili çıkartıyor, ama Yozgat'ta yüzde 1 i geçemiyor. Doğu illerindeki il bazındaki sonuçlardan hesapladığınızda gerçekten de öyle bir rakam çıkıyor. Bir bölgede yoğun diğer bölgelerde seyrek olduğundan genele düşük çıkıyor.
Matematiksel bir durum yani.
renas_kurd 09.05.2007, 09:35 buradan öncelikle benim de gönlüm bütün sol güclerin birleserek secime girmesi iki ise herkes secimin dtp nin girmesini istiyor degil mi peki hak par tanıyan var mı ben hakpar secime girmesini ve gücünü diger sol güclerle birlestirmesi
Oyum DTP'ye..
Kültürümün kaybolmasına niyetim yok..
Bizde İnsanız..
Koçgirili, Dersimli soyum...
Bizler Irkçı değiliz, Kimsenin kötülüğünü istemeyiz..
Ama ezilmekten ve yok sayılmaktan bıktık..
ama sırf bu yüzdenmi dtp'ye oy vereceksin can ?
benim oyum halkların kardeşliğinden yana olan,her tür mezhep ve inanca saygısı olan, işçiden emekçiden yana olan,tam bağımsız bir türkiye den yana olan,solun devlet yanlısı uzantısı olmayan,her türlü sorunu göze alabilecek olan,bu ülkenin en büyük sorunu kendine ÇIKIŞ NOKTASI olarak alan(diğerleri ağızlarına biber sürülmüş söyleyemez) sadece kürt milliyetçisi derler:))) he öyleyiz devlet kuklaları:bu uğurda herşeyi göze alabilen tek partiye >>DTP<<
Saygılarımla...
madem kürt milliyetçiliği peşinde değilsin ve bu ülkenin haklarının savunuculuğunun yanındasın ayrıca; kendini de klkullanddırtmak istemiyosun.,
o halde neden kürt milliyetçiliği yapanlara kendini kullandırıyorsun ve neden cümleyle alakalı olarak devam ediyorum ; neden, bu ülkenin bölünmez bütünlüğü adına konuşmak yerine hala haklarını savunmaya çalışırken bi şekilde istemeyerekte olsa; kürt milliyetçiliği yapıyosun ve otomatikmen kendini ve bizleri bir ayrıma sürüklüuosun, can.
ne güzel olur bu sayede sadece sol ittifak olur.Gizli Faşist DTP ortadan çekilmiş olur Devrimci partilerimizle seçimlere gireriz...
türkiye'de hangi parti devrimci gösterebilir misin??
Ciminli Erdal 09.05.2007, 12:25 İŞTE OBJEKTİVİZM, İŞTE OBJEKTİVİST POLİTİKA:
* Dünyanın neresinde görülmüş,40 senede 4 defa kalbinden hançerlenen:DEMOKRASİ...?
* Kaç ÜLKE kaldı dünyada, hala CUNTACILARINI YARGILAYAMAYAN..?
* Solcuların kendi,sağcıların kendi DARBELERİNİ savunduğu,bir başka ülke varmı dünyada..?
* Hangi demokratik ve çağdaş ülkede var: Lider sultası..?
* Nerede kaldı: PARTİ içi DEMOKRASİ..?
* DEVLETİN DİN ve EKONOMİ ile OLAN TÜM İLİŞKİLERİ'ni KESMEDEN,kalkınan çağdaş bir ülke nerede..?
* " Milleti Açlığa, Devleti Batağa ve Bireyi Namerde MAHKUM eden: ' STATÜKOCU-TAKİYYECİ DEVLETÇİ ' leri:
TASFİYE ETMEYEN kaç ülke kaldı yeryüzün de..?
* SON 70 YILDA:”Hazine arazilerinin ne kadarı, kimler tarafından ve kimlerin aracılığı ile yağmalandığını? Devlet bankalarından alınıp da geri dönmemiş kredilerin dökümü NEREDE olduğunu? Kaç milyar dolarlık silah alınıp ve bunların miladı, ortalama ne kadar zamanda dolduğunu..?” ARAŞTIRIP, HESAP SORULMADAN nasıl ÇAĞDAŞ olabiliriz...?
* Halen,CUNTA ANAYASASI ile YÖNETİLEN bir başka ülke var mı dünyada..?
* Liderlerin Seçtiği KİŞİLERİN " Millet VEKİLİ " olduğu;
* Yani, BİREYİN: " VEKİLİ " ni seçmekte ÖZGÜR OLAMADIĞI, bir başka ÇAĞDAŞ ülke varmı bu dünyada..?
* Bor ve Diğer Yeraltı Kaynaklarımız NEDEN DEĞERLENDİRİLMİYOR..?
* 250 dolara ihraç ettiğimiz BOR madenimizi 250000 dolardan işlenmiş olarak neden geri alıyoruz...?
* NEDEN BİZİM GİRİŞİMCİLERİMİZ İŞLETEMİYOR..???
* Hangi Laik bir devlette din, hala DEVLET'in tekelinde..?
* Din adamlarının,ı DEVLET MEMURU OLDUĞU , çağdaş bir ülke VARMI..?
* Genel Kurmay Bşk'nın: M.S. Bakanlığı emrinde olmayan bir çağdaşlık kaldımı..?
* " Hazine arazilerinin ne kadarının, kimler tarafından ve kimlerin aracılığı ile yağmalandığı, Devlet bankalarından alınıp da geri dönmemiş kredilerin dökümünün neden açıklanmadığı, Son 50 Yılda Kaç milyar dolarlık silah alındığı ve bunların miladının, ortalama ne kadar zamanda dolduğu...." nun AÇIKLANMADIĞI ve HESAP SORULMADIĞI, bir başka ülke kaldı mı..?
* “ ASKER-SİVİL tüm BÜROKRAT ”lara ait: “LOJMAN-VASITA-TATİL-SPOR-EĞLENCE-v.s” leri:
Satıp, dış borçlarının ödenmesin de kullanmayan,bir ülke nasıl ÇAĞDAŞLIK çıtasını ATLAYABİLİR....?
* Almanya ve Japonya’da ortalama 10/12 BİN devlet vasıtası varken:Ülkemiz de, neden 150 BİN devlet vasıtası VAR..???
* Avrupa'da EN ÇOK MEMUR LOJMANINA SAHİP olan ülke neden TÜRKİYE..?
Ve EN ÖNEMLİSİ:Nerede,bunları HAYKIRAN bir MUHALEFET PARTİSİ veya bir SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ...?
İşte tüm bu gerçekleri haykıran, savunan,somut eleştiri ve çözüm önerileri sunan:
Dünyanın tüm Yaratıcı, yetenekli ve üretken insanları birleşelim..!
Asalakları silkip atalım sırtımızdan..!
İki tip insan vardır:Yaratıcı ve Asalak
Yaratıcı,yetenekli ve üretici bir insan, dünyanın her yerinde, ekmeğini taşdan çıkarır. Bir marangoz, bir doktor veya herhangi meslek sahibi bir insan, dünyanın her yerinde üretebilir çünkü..Onların yaratıcı ve üretici eylemleri için silaha,savaşa değil, karanfile ve barışa iktiyaçları vardır..
Oysa asalaklar, yani haydut/bürokrat/hükümet yetkilisi/dolandırıcı ve hırsızlar; silahsız,kaba güçsüz ve savaşsız , hiçbirşey üretemezler..Bu yamyamlar, yaratıcıların ürettiği zenginlikleri/ürünleri, ancak silah güçleri ile gasp edebilirler çünkü...
Siz hiç, kabilesi dışın da, dünyanın her yerinde " borusunu öttürebilen! " bir haydut ya da bürokrat gördünüz mü..?
Kabile reisi/Mafya patronu/Devlet Yetkilileri; silahlı güçleri sayesinde, hakimiyetlerini sürdürebilirler ancak.
Bu asalak vampirlerin, yaşamlarını sürdürebilmeleri için "Şehit Kanlarına" ihtiyaçları vardır çünkü!
İşte bu nedenle bireyi kendini fedaya zorlarlar.
İşte bu nedenle bencilliği kötüleyip, bireyi " Toplum/devlet/din/ideoloji..v.s.." için fedekarlık yapmassa " Tu kaka..!" ilan ederler.
Yaşayan bireyi değil de , şehit olarak öleni yüceltmelerinin tek nedeni de budur.
Çünkü bunlar, yaşam düşmanı dinazorlardır..
Dünyanın " böl/yönet" temelinde 40 parçaya - 40 millete - 40 ideolojiye, ayrılması:
İşte bu kabile reisi,bürokrat,hırsız,dolandırıcı ve haydut ASALAKLARIN işine gelmektedir.
Barış, huzur ve zenginlik dolu bir dünya için,
Sınırsız, ordusuz, silah tekelleri ve bürokrasi oligarşisinin olmadığı bir dünya için,
Emniyet kuvvetlerinin yalnızca ASALAKLARI "Haydut-kapkaçcı-terörist-hırsız-dolandırıcı-rüşvetci ve ırza tecavüz ve tacizcileri" HEDEF alacağı bir DÜNYA devleti için,
DÜNYA OBJEKTİF DEVLETİ,
DÜNYA BAYRAĞI ve DÜNYA VATANDAŞLIĞI İÇİN İLERİ..!
connor mac leod 09.05.2007, 15:36 DTP denen kürt faşizmi yapan partiyi sol partiden saymak anlamsızca,adamlar pkk nın yan sanayisi...
tuncerbio 09.05.2007, 17:05 DTP denen kürt faşizmi yapan partiyi sol partiden saymak anlamsızca,adamlar pkk nın yan sanayisi...
dtp nin siyasal düşüncesinin tartışıldığı bir topiğimzi mevcut ..bu topik seçimde bağımsız girmesi gündemde olan blokla ilgilidir bu konuda görüş belirtiniz...
Serhatlı 09.05.2007, 17:21 madem kürt milliyetçiliği peşinde değilsin ve bu ülkenin haklarının savunuculuğunun yanındasın ayrıca; kendini de klkullanddırtmak istemiyosun.,
o halde neden kürt milliyetçiliği yapanlara kendini kullandırıyorsun ve neden cümleyle alakalı olarak devam ediyorum ; neden, bu ülkenin bölünmez bütünlüğü adına konuşmak yerine hala haklarını savunmaya çalışırken bi şekilde istemeyerekte olsa; kürt milliyetçiliği yapıyosun ve otomatikmen kendini ve bizleri bir ayrıma sürüklüuosun, can.
bazı şeyleri hazmettikten sonra konuşuruz bunun adınada demokrasi diyorlar
forum da yazdığım bi kaç yazı veya paylaşımdan dolayı beni bu sınıfada sokuyosan senle konuşacak hiç birşeyim olamaz,senin bayağı bir yol kat etmen lazım
daha çok fırınlarda ekmek pişirmek lazım demokrasi denen şeye ulaşmak için
vede iyice hazmetmek lazım.bu ülkede haksızlıklar olmasaydı ben veya başkaları bazı sıfatlarla adlandırılmazdık..
basit çe düşüncelerle basit tarzlarla hareket etmek kimseye fayda sağlamaz üzerinde durmayada gelmez...
Saygılar.
Forum genelinde siyasi tercihler ve toplumsal haklar söz konusu olduğu zaman kürt kelimesi su yüzüne çıkıyor bu gayet normaldir normal olmasının sebebi ülke içerisinde sorunun olmasıdır.
konuya dönersek; türkiye'de ki sol kesimin kısır döngüleri yaşadığı son dönemlerde bir çıkış noktası bulup tüm kesimleri kapsayacı şekilde ilerleme kaydetmeleri gerekiyor. Ama sol gittikçe parçalanıyor, bölünüyor, yanlış anlatılıyor bunlarla beraber parti liderlerine endeksli sol siyaseti yapılmak isteniyor sol düşüncede şöyle bir durumda var sol siyaseti tek kişiye bağımlı olarak düşünülemez sol demek halkın ta kendisidir! bu çoğu zaman unutuluyor veya gözardı ediliyor. sol siyasetin sistem içerisinde temsiliyet sorunu ise, sol'un kendi içinde bulunduğu hareketsizlik ve yanlışlardan dolayı parlamentoda kendini hissettiremiyor sol partiler çok düşük yüzdelere sahip eğer ortak bağımsız adaylar çıkartılır sol partiler teorik ve pratik gücünü yansıtabilirse bir takım yol katedilebileceğine inanıyorum..
Serhatlı 09.05.2007, 17:38 bu konuda aynı şeyler devamlı tekra ediyor.kalıplaşmış düşünceli arkadaşlar var ben burdan artık cevap yazmayacam bu konudada tartışmaya girmeyecem.
adımız kürt milliyetçisi oldu
acaba kendi halkını savunmak ,kendi dilinde müzik dinlemeyi sevmek,sol görüşlü olmak,ırkçılık yapmadan insanlara yaklaşmak suç,insanların inanç ve hürriyetini savunmak SUÇ.
yada burda bulunmamız, arkadaşlar tartışmalarda birilerini rencide ettiysem burdan özür dilerim tartışmayı bilmeyen hayata belirli kalıplarda bakanlar cahilce yazı yazanlar bilmiyorsa birşeyler öğrendikten sonra yazmaya fikirlerini açmaya başlasın,üzerinde durulmayacak ne kadar şey varsa buna benzer konulardan çıkıyor.
konu ister birleşsinler ister birleşmesinler bu seçimlerde meclis de olacaklar ha 10 tane olur ha birleşilir 20,30 tane olur bu çok güzel olur bana göre
ben her ikisinede açığım, tek girsin dtp bana göre olmadığı halde bu kadar tartışıyosak bu konularda olduğu zamanı düşünmek istemiyom.
kimsede bu konularda her hangi bir şey çıkarmaya çalışmasın arkadaşlar
bizdede kalıplaşmışdır ezilme, hor görülme,yok sayılma vs ,vs, onun için oyum DTP ye
yaşasın halkların kardeşliği
ilkay123 09.05.2007, 18:49 Bence DTP ve Sol Güçler Genel Seçim 2007 'ye Ortak Bağımsız Milletvekili Adayları ile girmeli.DTP ve ÖDP,EMEP,SDP,ESP,HAKPAR,KADEP,SEH,HKP,EHP hemen Ortak Bağimsiz Milletvekili Adaylarini tespit edip beraber girmelirini daha uygun buluyorum.DTP ve bu Sol Güçlerin , Ortak Bağimsiz Milletvekili Adaylari ile 30 ve 40 Milletvekili arasında Parlamentoda Siyasi bir Güç olusturabilir ve Antidemokratik Yasalara karşı (gibi 2006 Terörle Mücadele Yasası (TMY) ve 301.Madde ) güçlü bir Demokratik Sol Muhalefet oluşturabilir.
Eğer 3 Kasım 2002 Genel Seçimlerinde Seçim Barajı 5 % olsaydı AKP: 266, CHP: 117, DEHAP: 52, DYP: 43, MHP: 33, GP: 28, ANAP: 8, Bağımsız: 4 http://www.medyakulisi.com/modules.php?name=News&file=article&sid=7985
vermis oldugunuz oranlar sadece Diyarbakir icin gecerli olurdu .diger illerde %5 baraji asmis olabilir ama oy orani cok düsük oldugu icin okadar cok milletvekili cikarmasi mümkün degil DEHAP in..bu nedenle ülke bazinda fazla oy almak gerek...secimlerde kirsal alanda genelde sag partiler fazla milletvekili cikariyorlar...bununda sebebi secim sistemimizin carpikligindan dir..bu secim sistemi degismedikce sol tüm adaylarini tek partide aday gösterip secime girmeleri daha mantiklidir...bunun icindirki tüm sol partilerin bagimsiz aday göstermelerinden cok bence sol bir partide bütünlesmek gerek ...nicin hep muhalefeti düsünüyorsunuz ..iktidari sol partilere yakistirmiyormusunuz yoksa...
sagilar...
dtp tercihlerini çoktan yaptı....diğer sol partilerden çok faşizme yakın duruyor bu haliyle.....türkiye sol hareketini seçimden seçime hatırlıyor...
ismailgokhan 09.05.2007, 19:54 Ben Alevilerin DTP oy vermesini yanlış buluyorum ha mhp ha dtp madem kürt Alevileri dtp'ye oy vermesini doğru bulan arkadaşar var o zaman Türk Alevilerin mhp'ye oy vermesine karşı çıkmayın karşı çıkarsak kendi içimizde çelişmiş oluruz dtp'nin Alevilere yaklaşımı mhp'den farklı değildir örneklerle bunu ispat edebilirim ama burada gereksiz tartışma yaratmak istemiyorum değerli canlar biz Aleviyiz ne Kürt milliyetçililerin oyununda piyon olalım ne Türk milliyetçilerin bu bize fayda getirmez ve bizim dünya görüşümüze terstir onun için Alevilerin geleceği için oy kullanın
Ben Alevilerin DTP oy vermesini yanlış buluyorum ha mhp ha dtp madem kürt Alevileri dtp'ye oy vermesini doğru bulan arkadaşar var o zaman Türk Alevilerin mhp'ye oy vermesine karşı çıkmayın karşı çıkarsak kendi içimizde çelişmiş oluruz dtp'nin Alevilere yaklaşımı mhp'den farklı değildir örneklerle bunu ispat edebilirim ama burada gereksiz tartışma yaratmak istemiyorum değerli canlar biz Aleviyiz ne Kürt milliyetçililerin oyununda piyon olalım ne Türk milliyetçilerin bu bize fayda getirmez ve bizim dünya görüşümüze terstir onun için Alevilerin geleceği için oy kullanın
ben burada kimseyi aklamak gibi bir niyetim yok ama eleştiri yaparkende doğruları görmek lazım. sorarım senin gibi düşünenlere maraşta analarımıza, bacılarımıza tecavüz bebek katili lafını her zaman başkalarına yapıştırırlar ama onların da bebekleri öldürdüğünü neden söylemiyorlar? başkalarına bebek katili diyen mhp kendi yaptıklarını neden gizliyor?? onların bebekleri öldürdükleri yok mu? maraştaki olayları ne tez unutuyorsunuz!!?. gerçek bebek katili mhpli kendini bilmezler düzenbazlarıdır! insanları,yakarak diri diri öldürenler mhpli şerefsizler değilmiydi?? kendi benliğini ve özünü korumak isteyenlerle olan parti hangisidir? mhp midir? mhp tüm dünya türk olsun düşüncesini taşıyor dtp'nin böyle bir düşüncesi mi vardı tüm dünyayı kürtleştirmek gibi bir durumu mu var? tamam hataları olabilir bunu kendileride kendi içlerinde yüksek sesle konuşuyorlar! ama kesinlikle alçaklık olarak bir tabire sığmayan mhp ile mukayese edilemez!. dtp'nin bölücü olduğunu düşünenler gidin bakın bakalım türkiye halklarının bayrağına ne kadar değer verdiklerini ve ona sahip çıktılarını görün!(bireysel olarak sergilenen davranışlara değil geneline ve bütününe bakın). dtp bazen yapılmaması gerekenleri yapabilir(söylem olarak) bu da dtp'nin olayları tam olarak analize edemeyip, duygusal tepki vermesinin sonucudur. dtp ayrıca türkiye halklarının mücadelesini vermektedir bu da göz ardı edilemez!. insanlara legal olarak bir yön verdiremezsen başka yöntemlere başvurmak zorunda kalırlar dtp bugun olmazsa dağlardaki insa sayısı daha fazla olacaktı! türkiye demokratik açılımları ne kadar iyi gerçekleştirirse halklarıylada bütünleşmeyi sağlayıp güçlü bir devlet konumuna gelecektir bunuda unutmayın. bu ülke hepimizin bu halklar bizim, bu hayat fışkıran topraklar hepsi bizim ! bu ülkenin halklarına ve bütünlüğüne zarar veren kimse ben onun karşısında olurum! dünya yok olabilir ama anadolu halkarı yok olamaz!!.
ayrıca bende dtp'nin yanlışları olduğunu düşünüyorum bu telafi edilebilir ama mhp'nin benim için kara bir lekesi ve geçmişi var bu asla silinemez! legal olarak desteklenmiş ve bebek katilliğinin tek tarafa mahsus olmadığını kanıtlayan mhp'nin hiçbir anını unutmayın onların en fazla zarar görenler arasında bizlerde varız!!. anadolu halklarının barış ve kardeşliğinin daha da perçinleştiği ve mutluluğu gerçekten hak eden bir coğrafyadır burası değerini bilelim insanları yok etmeyelim!
halitseyfi 09.05.2007, 20:49 Sevgili canlar
Eminim yukardaki listede herkesin şu veya bu şekilde eleştirdiği, harekat tarzını onaylamadığı bir parti vardır.
Benim de var. Bunun pekte önemli olduğunu sanmıyorum. Birleşik bir listeye oy vermenin önemli olduğunu düşünüyorum.
Bir çoğunun düşündüğü gibi demokrasi çoğunluğun dediğinin olması değildir. Demokrasi azınlığın haklarının çoğunluk karşısındabile koruna bilmesidir. bu da ancak listedeki partilere tek tek oy veren tüm insanların haklarının korunmasıdır. Bu durum türkiyede tersine dönmüşse, "çoğunluk bende öyleyse benim dediğim olur" deniyorsa, az oyu olan çoğunlukla aynı düşünmeyen kitlelerinde birleşerek hareket etmesinden başka ,fiili olarak şansları yok. Öyleyse oylarımızı birleştirerek ortak bir zemin oluşturmalıyız.
hangi partiyi eleştirirseniz eleştirin, bu lüksümüz var. Fakat oylarımızın boşa çıkması lüksümüz hiç ama hiç yok, öyleyse oyarımızın reel olarak bir işe yaraması için birleşik listeye evet diyelim.
ismailgokhan 10.05.2007, 00:25 ben burada kimseyi aklamak gibi bir niyetim yok ama eleştiri yaparkende doğruları görmek lazım. sorarım senin gibi düşünenlere maraşta analarımıza, bacılarımıza tecavüz bebek katili lafını her zaman başkalarına yapıştırırlar ama onların da bebekleri öldürdüğünü neden söylemiyorlar? başkalarına bebek katili diyen mhp kendi yaptıklarını neden gizliyor?? onların bebekleri öldürdükleri yok mu? maraştaki olayları ne tez unutuyorsunuz!!?. gerçek bebek katili mhpli kendini bilmezler düzenbazlarıdır! insanları,yakarak diri diri öldürenler mhpli şerefsizler değilmiydi?? kendi benliğini ve özünü korumak isteyenlerle olan parti hangisidir? mhp midir? mhp tüm dünya türk olsun düşüncesini taşıyor dtp'nin böyle bir düşüncesi mi vardı tüm dünyayı kürtleştirmek gibi bir durumu mu var? tamam hataları olabilir bunu kendileride kendi içlerinde yüksek sesle konuşuyorlar! ama kesinlikle alçaklık olarak bir tabire sığmayan mhp ile mukayese edilemez!. dtp'nin bölücü olduğunu düşünenler gidin bakın bakalım türkiye halklarının bayrağına ne kadar değer verdiklerini ve ona sahip çıktılarını görün!(bireysel olarak sergilenen davranışlara değil geneline ve bütününe bakın). dtp bazen yapılmaması gerekenleri yapabilir(söylem olarak) bu da dtp'nin olayları tam olarak analize edemeyip, duygusal tepki vermesinin sonucudur. dtp ayrıca türkiye halklarının mücadelesini vermektedir bu da göz ardı edilemez!. insanlara legal olarak bir yön verdiremezsen başka yöntemlere başvurmak zorunda kalırlar dtp bugun olmazsa dağlardaki insa sayısı daha fazla olacaktı! türkiye demokratik açılımları ne kadar iyi gerçekleştirirse halklarıylada bütünleşmeyi sağlayıp güçlü bir devlet konumuna gelecektir bunuda unutmayın. bu ülke hepimizin bu halklar bizim, bu hayat fışkıran topraklar hepsi bizim ! bu ülkenin halklarına ve bütünlüğüne zarar veren kimse ben onun karşısında olurum! dünya yok olabilir ama anadolu halkarı yok olamaz!!.
ayrıca bende dtp'nin yanlışları olduğunu düşünüyorum bu telafi edilebilir ama mhp'nin benim için kara bir lekesi ve geçmişi var bu asla silinemez! legal olarak desteklenmiş ve bebek katilliğinin tek tarafa mahsus olmadığını kanıtlayan mhp'nin hiçbir anını unutmayın onların en fazla zarar görenler arasında bizlerde varız!!. anadolu halklarının barış ve kardeşliğinin daha da perçinleştiği ve mutluluğu gerçekten hak eden bir coğrafyadır burası değerini bilelim insanları yok etmeyelim!
bunları niye anlatıyorsun mhp öven bir kelime kullanmadım mhp'e kadar ırkçıysa dtp'de o kadar ırkçı şunu iyi biliyorum sünni Kürtler ile beraber yola gidilmez hepsi Alevi düşmanıdır bunu iyi biliyorum yaşadım gördüm ayrıca tarihe bakarsan Alevilere yaptıkları zalimlikleri görürsün pkk'da yaşanan Alevi komutanların öldürülmesi (isim isim sayabilirim foruma zarar verir bu tip şeyler ) öne çıkan alevilerin öldürülmesini bilmeyen yoktur heralde hayatını o davaya adamış Alevilerin (özellikle Dersim Alevilerini) parti yönetiminde hiç gördünümü onların ne olduğunu biliyoruz bu forumda kardeşlerimle bu tür tartışmalar içine girmek istemiyorum
dtp'nin yaptığı siyasi mücadeleye saygı duyuyorum ama beni ilgilendirmiyor çünkü omurgasız siyaset yapıyorlar ben hala Türkiye'deki Kürt hareketinin ne istediğini anlamadım rüzgar gülü gibiler DTP ne istiyor bileniz var mı?
Hem mhp'nin hem dtp'nin yaptığı etnik siyasete karşıyım bu siyasete anlayışı insanları ölümü götürüyor yıllardır akan kan ortada ayrıca bizim dtp ile aynı fotoğraf karesinde olmamız bize büyük zarar veriyor
mhp kirli ve kanlı geçmişi saklayamaz kirli geçmişi her zaman karşısına çıkar
ya bırak allah aşkına vatan hainlerini sol diye yazmayın solun adınıda kirletmeyin...başka bir taraf bulun kendinize onu kullanın...tabi burdaki lafım sol adını kullanıp vatan hainliği yapan partilere...bu konunun açılmasına neden olan bir çok partiye...
connor mac leod 10.05.2007, 00:44 ya bırak allah aşkına vatan hainlerini sol diye yazmayın solun adınıda kirletmeyin...başka bir taraf bulun kendinize onu kullanın...tabi burdaki lafım sol adını kullanıp vatan hainliği yapan partilere...bu konunun açılmasına neden olan bir çok partiye...
bir Türk alevisi olarak sonuna kadar destekliyorum fikrini arkadaşım,zira bu partilerin sol adını taşıması bile solun itibarını zedelemesi için yeterlidir,adamlar dağda yapamadıklarını "düz ovada siyaset" mantığıyla halletmeye çalışıyorlar...:cursing:
Dtp nin diğer sosyalist partilerle ittifak içinde bağımsız adaylarla seçime girmesi DTP ye bir şey kazandırmaz aksine çok sey (oy anlamında) kaybettirir.Çünkü kürt halkının 100 de yetmişi sosyalistlere oy vermez.bunu bir çok kere yaşadık. Dinine aşırı derecede bağlı bir halkın (dinsiz imansız solculara) oy vermesini beklemek safdillik olur.örneğin istanbul üçüncü bölgeden gösterilecek sosyalist aday ( dtp li olmayan) seçimi kazanamaz ama dtp li kürt kökenli bir aday çok rahat kazanır.bu değerlendirme 12 yıldır tüm seçimlerde aktif olarak çalışan bir insan olarak beni üzsede paylaşmam gerekir diye düşündüm.şunuda ilave etmeden geçemiyeceğim sosyalist olmayan bir kürt adayada aleviler oy vermez.
Aynen, duygusal degilde, biraz gercekci bakmak lazim...
öncelikle serhatlı kardeş,yüzde sıfır nokta bilmem kaç oy aldı diye kimseyi küçümsemeye hakkın yok bu bir.ikincisi ben 98 seçimleri olacaktı galiba bir seçimde hadep'in adaylarına oy verdim,sadece kardeşlik için.ancak,son iki seçimdir oy kullanmadım ve kullanmayacağım.şimdi güce tapmak doğrumudur?soruyorum size,yani bir şeyin yanlışlığı ya da doğruluğu aldıkları oylamı orantılıdır?birde unutmamak gerekirki,seçimler sosyalistler açısından,seçilmeseler bile,kısa bir dönemde olsa bir çeşit olanaktır.yani seçilmiş olmak için bir olanak değil belki ama en azından bir dönem propaganda yapabilmek için bir olanaktır.sizin dünya görüşünüz nedir bilemem,ben marksist-leninist dünya görüşünü benimsemiş bir insanım.elbette bütün devrimciler isterki şöyle 30-40 millet vekili göndere bilsinler bu ülkede ama, o birden bire olmaz.üstelik 15-20 milyonluk kürt halkının varlığına rağmen,hemde azımsanmayacak ölçüde türk sosyalist ve demokratlarınında oyunu almış olmalarına rağmen dtp ve ya bir önceli dehap,bir seçimde %6,5 diğerindede %4,6 oy almışsa,diğer adaylarında yüzde sıfır nokta bilmem kaç oy alması normaldir.dehap son seçimde istanbulda mitinge götürdüğü insan sayısı kadar oy almadı bunuda unutmamak gerek.
hem unutmamak gerekirki kürt halkının kurtuluşuda bütün halkların olduğu gibi sosyalizmdedir.sosyalizm için mücadele vermek gerekir.ben şu anda hiçbir sol parti ya da çevrenin içerisinde bulunmuyorum ama bir gün mutlaka kitlesel bir hareket yaratılacaktır.eğerki bu ülke insanı her türlü hata ve zaaflara rağmen 1 milyonluk devrimci yolu,700 bin kişilik halkın kurtuluşunu(THKO),500 bin kişlilik kurtuluş'u yaratmışsa bir gün mutlaka dahada fazlasını yaratacaktır...
Dogru soyluyorsunda, ama oy kulanmamani acikca biraz yadirgadim..cunku hem sosyalistim diyorsun, oyunu vermiyorsun, ama boyle yaparakta AK partiye dolayli yolarda oy veriyorsun.. en azinda sana en yakin hangi parti varsa, ona oy verki, en azinda oyun Ak partiye gitmesin...yoksa boyle oturdugumuz yerde ne halkin kurtulusu olur, ne sosyalizm.. sadece ve sadece seriat olur..
Dogrudur, ama DTP MHP gibi guclenmedigi icin,bu anlamda DTP nasil olacagini bilemeyiz, acaba guclense...? Umarimki oyle olmaz...yok bunu MHP yapti ama DTP yapmadi demen cok dogru degil, cunku ayni gucte degiler....ama bunu unutmamak lazim, DTP anlaminda demiyorum, doguda ki insanlarimizim ne kadar dinci olduklarini hepimiz biliyoruz, en azinda oylamada hep boyle goruluyor..ha Turkun dincisi, ha Kurtun dincisi, ha Lazin dincisi..ha Turkun irkcisi, ha Kurtun irkcisi..hepsi ayni.. Kurtun dincisi, irkcisi olmaz demek yanlistir, benim ailem bunu cok guzel yasadi ve halen yasiyor..ve bunun gibi bir cogumuz halen yasiyor..
Dogru soyluyorsunda, ama oy kulanmamani acikca biraz yadirgadim..cunku hem sosyalistim diyorsun, oyunu vermiyorsun, ama boyle yaparakta AK partiye dolayli yolarda oy veriyorsun.. en azinda sana en yakin hangi parti varsa, ona oy verki, en azinda oyun Ak partiye gitmesin...yoksa boyle oturdugumuz yerde ne halkin kurtulusu olur, ne sosyalizm.. sadece ve sadece seriat olur..
şeriat bu ülkede tek tehlike değil,darbe,ordu-polis baskısı şeriattan daha büyük tehlikedir.yani demek istediğim şu;mücadele yükselmediği zaman bir şeyler değişmez.yani seçimlere bağlı değil.gene sol oyların yükselmesiyse, oda mücadelenin yükselmesine bağlı.ben yoksa bu sistemden çok şey beklemiyorum.iyi forumlar...
ismailgokhan 10.05.2007, 01:21 bir Türk alevisi olarak sonuna kadar destekliyorum fikrini arkadaşım,zira bu partilerin sol adını taşıması bile solun itibarını zedelemesi için yeterlidir,adamlar dağda yapamadıklarını "düz ovada siyaset" mantığıyla halletmeye çalışıyorlar...:cursing:
neden Türk Alevisiyim diye cümlene başlıyorsun Alevi düşüncesi olaylara karşı tavır alırken kürt Alevisi Türk Alevisi olarak bakmaz Alevi felsefesi haktan adaletten yana olur vatana ihanet kelimeside bizim sözlüğümüzde bulunmaz isyan kültürümüzün bir parçası biz devlet otoritesini kabul etmedik devlete isyan etmek vatana ihanet ise Aleviler vatana tarih boyunca ihanet etmiştir...biz olaylara devletin bakış açısıyla bakmayız bizim için devlet kutsal olmamıştır...lütfen ayrımcı söylemlerden kaçınız
connor mac leod 10.05.2007, 01:41 neden Türk Alevisiyim diye cümlene başlıyorsun Alevi düşüncesi olaylara karşı tavır alırken kürt Alevisi Türk Alevisi olarak bakmaz Alevi felsefesi haktan adaletten yana olur vatana ihanet kelimeside bizim sözlüğümüzde bulunmaz isyan kültürümüzün bir parçası biz devlet otoritesini kabul etmedik devlete isyan etmek vatana ihanet ise Aleviler vatana tarih boyunca ihanet etmiştir...biz olaylara devletin bakış açısıyla bakmayız bizim için devlet kutsal olmamıştır...lütfen ayrımcı söylemlerden kaçınız
devlet sizin için kutsal bir kavram olmayabilir ama benim için aynısı söylenemez,hükümetler devrilir yerine yenileri gelir,fakat devlet yok olduğunda ya da yeryüzünden kalktığında siz de yok olmuş sayılırsınız,belki otoriteye,düzene veya sisteme karşı siteminiz olabilir,lanet edebilirsiniz ama unutmayın ki devlet her nekadar bizi geri plana itse de mevcut temeller üzerine dayandırılmış ve bölünmez bütünlüğe karşı tavır alan her türlü oluşuma karşı duruş sergilerim,bu topraklar üzerinde ekmek yiyip de devletin askerine polisine kurşun sıkanları övmek ya da bunlara seyirci kalmak benim doğamda yoktur...
ismailgokhan 10.05.2007, 01:52 devlet sizin için kutsal bir kavram olmayabilir ama benim için aynısı söylenemez,hükümetler devrilir yerine yenileri gelir,fakat devlet yok olduğunda ya da yeryüzünden kalktığında siz de yok olmuş sayılırsınız,belki otoriteye,düzene veya sisteme karşı siteminiz olabilir,lanet edebilirsiniz ama unutmayın ki devlet her nekadar bizi geri plana itse de mevcut temeller üzerine dayandırılmış ve bölünmez bütünlüğe karşı tavır alan her türlü oluşuma karşı duruş sergilerim,bu topraklar üzerinde ekmek yiyip de devletin askerine polisine kurşun sıkanları övmek ya da bunlara seyirci kalmak benim doğamda yoktur...
neyi savunduğu açıkça söylersen uzun bir cevap yazacağım; yalnız devleti kutsallaştırmakla bir yere varamayız ve yararı olmaz.
connor mac leod 10.05.2007, 02:25 devleti kusallaştırmıyorum zaten kutsal bir kavram,2500 seneden beri kurulan Türk devletleri de benimle aynı tepkiyi göstermişlerdir umarım,zira konu adamların dağdaki eşkiya beslemeleri terörist yuvalarına maddi-manevi destek salması,bi de göz göre göre bunları meşru yapıya kavuşturmak istemeleri,bir yere kadar kardeşim orda 2-3 itin havlamasına ne kadar dayanır insan...çileden çıkıyorum bazen...
''Mücadelede, kendi programının hiçbir önemli amacın bir kenera bırakmaksızın, bie parti olarak bağımsızlığından fedakarlıkta bulunmaksızın,Sosyal Demokrat,çiftçi ve radikal partilere onların program ve amaçlarını terk etmelerini istemeyerek, bir birleşik cephe önerilmektedir Komünist Partisi bu önermeyi yaparken şuna inanmaktadırki,bu anda sermayenin saldırılarını püskürtmek, çalışan insanları tehditlerden korumak ve ülkeyi kapitalist burjuvazinin sottuğu karanlık yoldan çıkarmak için izlenecek emin yol budur''
georgi dimitrov (Faşizme Karşı Birleşik Cephe)
Artık küçük grup çıkarlarımızı bir kenera bırakıp halkın yani ezilenlerin neler istediğini ve ne gibi tehlikelerle karşı karşıya olduğunu görmemiz gerekmiyormu?
karşı karşıya olduğumuz tehlike hepimiz için aynı önemi teşkil ettiği halde neden hala küçük hesaplar peşindeyiz?
Bu topraklarda yaşayan halklar Cumhuriyet tarihinin en son beş yılda en büyük yıkım ve saldırı politikalarını yaşadı ve devamı daha büyük yıkımlar getirecek boyutlarda ( daha dün sessiz sedasız nükleer santral yasası seçim tartışmaları arasında hiçbir muhalefet partisinin ilgisini dahi çekmeden yasalaştı) ve biz hala bu tartışmalarla halka umut vaadetmenin çoook uzağındayız
Ha bu arada; gündeme denk düşmesi bakımından dimitrovun bu kitabını da okumanızı öneririm...
Ben Alevilerin DTP oy vermesini yanlış buluyorum ha mhp ha dtp madem kürt Alevileri dtp'ye oy vermesini doğru bulan arkadaşar var o zaman Türk Alevilerin mhp'ye oy vermesine karşı çıkmayın karşı çıkarsak kendi içimizde çelişmiş oluruz dtp'nin Alevilere yaklaşımı mhp'den farklı değildir örneklerle bunu ispat edebilirim ama burada gereksiz tartışma yaratmak istemiyorum değerli canlar biz Aleviyiz ne Kürt milliyetçililerin oyununda piyon olalım ne Türk milliyetçilerin bu bize fayda getirmez ve bizim dünya görüşümüze terstir onun için Alevilerin geleceği için oy kullanın
siz ve sizin gibilerin bu ilginç yorumları gereksiz tartışma ortamının ortaya çıkması anlamında oldukça yeterli zaten. dtp nin adını mhp ile aynı cümle içersinde kullanıyor olmanız şaşırttı beni. ya sev ya terket mantığıyla hareket eden ırkçı, kafatasçılar ile dtp yi nasıl özleştirdiniz anlıyamadım doğrusu. siz bir türk alevisi olatak istediğiniz partiye oy verebilirsiniz bu kimsenin üzerine vazife değil ama kalkıp sunni kürtler ile yola gidilmez, hepsi alevi düşmanıdır gibi cümleler kurarsanız sizinde eleştirdiğiniz mhp den ve dtp den bir farkınız kalmadığını hatırlatmak isterim size. tüm aleviler adına konuşmayın isterseniz, çünkü siz en başta kendi içinizde çelişiyorsunuz...
sevgilerimle...
connor mac leod 10.05.2007, 10:52 sevgili arkadaşım dtp nin ne olduğunu cümle alem biliyor:pkk-kadek in siyasi kanadı,açıklamaya fazla gerek yok da zaten ,eğer mhp ırkçı ya da kafatasçıysa dtp de aynı pisliğin kahverengisi af buyurun.bazı arkadaşlar bu toprakların sınırlarının kanla çizildiğini unutmuş olsa gerek onlar da bir süre sonra hatırlarlar...
yani burada anlatmak istediğim bu vatana ihanet edip,dağa çıkıp,yetmiyormuş gibi güvenlik kuvvetlerine kurşun sıkan itlere finansal destek sağlayıp bi de yetmiyormuş gibi propagandasını yapanlara sözüm:
"BU VATANIN EKMEĞİNİ YİYİP TE İHANET EDENLER BİR GÜN O EKMEĞİ YEDİKLERİ YERDEN KURŞUN YERLER"
ve de sizin söyleyemediğiniz ve söylemeye cesaret edemeyeceğiniz bir söz:
"NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE"
sevgili arkadaşım dtp nin ne olduğunu cümle alem biliyor:pkk-kadek in siyasi kanadı,açıklamaya fazla gerek yok da zaten ,eğer mhp ırkçı ya da kafatasçıysa dtp de aynı pisliğin kahverengisi af buyurun.bazı arkadaşlar bu toprakların sınırlarının kanla çizildiğini unutmuş olsa gerek onlar da bir süre sonra hatırlarlar...
yani burada anlatmak istediğim bu vatana ihanet edip,dağa çıkıp,yetmiyormuş gibi güvenlik kuvvetlerine kurşun sıkan itlere finansal destek sağlayıp bi de yetmiyormuş gibi propagandasını yapanlara sözüm:
"BU VATANIN EKMEĞİNİ YİYİP TE İHANET EDENLER BİR GÜN O EKMEĞİ YEDİKLERİ YERDEN KURŞUN YERLER"
ve de sizin söyleyemediğiniz ve söylemeye cesaret edemeyeceğiniz bir söz:
"NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE"
hayırdır.sizede örtülü ödenekten para falanmı ayırdılar bu kadar boş ve şaçma konuşuyorsunuz.arkadaşım yeter artık bıkkınlık geldi şu ''vatan -millet-sakarya'' edebiyatından sizin vatan dediğiniz nedir?içlerinde insanların hapsedildiği ve her türlü yaşamsal haklarının elinden alındığı bir kafesmi?soruyorum size nedir vatan?arkadaşım, bu ülkede ekmeği kimler üretiyorki kimler yiyor?yani işçi sınıfının bütün kazanılmış hakları elinden alınacak,eğitim yoksul halk çocuklarına kapatılmış olacak,her türden hak arama eylemi vahşice bastırılacak ben hiçbir şey diyemeyeceğim öylemi?karşı gelince ''vatan haini'' tıpkı nazım hikmete dedikleri gibi.arkadaş bu ülke, herşey ve herkesten önce insanlarındır.eğerki insanların kafasına inen polis jopuysa,asker kurşunuysa,asker dipçiğiyse asıl bunları savunanlar haindir,çünkü bunlar sadece türkiye insanına değil bütün insanlığa ihanet etmiş olurlar.boş,boş konuşmayın sizin söylediklerinizi 27 senedir 12 eylül faşizmi söylüyor,hem sizede ezberletmişler bayağı.faşizmin tellallığını yapmayın.
connor mac leod 10.05.2007, 11:34 aksine bize ne örtülü ödenekten para ayrılıyo ya da size geldiği gibi k.rtçü partilerden finansal destek,işçi emekçi haklarını savunuyoruz diye ortalarda dolaşıp da polisin kafasına meydanlarda taşla sopayla saldırmıyoruz diye faşist ya da ulusalcı ilan edileceksek,evet biz sapına kadar ulusalcıyız ,bu devletin askerinin polisinin yanında sonuna kadar olacağız,o 12 eylül faşizmi dediğin şey ise insanları bir kardeş kavgasının ve iç savaşın eşiğinden kurtarmıştır...
saygılarımla...komprador sola duyurulur!
ismailgokhan 10.05.2007, 11:50 siz ve sizin gibilerin bu ilginç yorumları gereksiz tartışma ortamının ortaya çıkması anlamında oldukça yeterli zaten. dtp nin adını mhp ile aynı cümle içersinde kullanıyor olmanız şaşırttı beni. ya sev ya terket mantığıyla hareket eden ırkçı, kafatasçılar ile dtp yi nasıl özleştirdiniz anlıyamadım doğrusu. siz bir türk alevisi olatak istediğiniz partiye oy verebilirsiniz bu kimsenin üzerine vazife değil ama kalkıp sunni kürtler ile yola gidilmez, hepsi alevi düşmanıdır gibi cümleler kurarsanız sizinde eleştirdiğiniz mhp den ve dtp den bir farkınız kalmadığını hatırlatmak isterim size. tüm aleviler adına konuşmayın isterseniz, çünkü siz en başta kendi içinizde çelişiyorsunuz...
sevgilerimle...
siz ve sizin gibilerin bu ilginç yorumları gereksiz tartışma ortamının ortaya çıkması anlamında oldukça yeterli zaten. dtp nin adını mhp ile aynı cümle içersinde kullanıyor olmanız şaşırttı beni. ya sev ya terket mantığıyla hareket eden ırkçı, kafatasçılar ile dtp yi nasıl özleştirdiniz anlıyamadım doğrusu. siz bir türk alevisi olatak istediğiniz partiye oy verebilirsiniz bu kimsenin üzerine vazife değil ama kalkıp sunni kürtler ile yola gidilmez, hepsi alevi düşmanıdır gibi cümleler kurarsanız sizinde eleştirdiğiniz mhp den ve dtp den bir farkınız kalmadığını hatırlatmak isterim size. tüm aleviler adına konuşmayın isterseniz, çünkü siz en başta kendi içinizde çelişiyorsunuz...
sevgilerimle...
Belki üzüleceksin Ben kürt Alevisiyim(mensup olduğum aşiret dersim isyanında zorunlu göçe tabi tutulmuştur bilgi olarak vereyim dedim ) ;Sünni Kürtler Alevi düşmanıdır bu realitedir ben onlarla yaşıyorum biliyorum (ben tespit yaptım burada ırkçı bir kelime yok ırkçılığın ne olup ne olmadığını sizden iyi biliyorum ayrıca kendim kürt olarak kendi mensup olduğum ırka karşı ırkçılık yapcak kadar aptal değilim) Sünni Kürtlerin Alevi düşmanlığın sebebi Kürtler Şafiidir ne yazık ki bu mezhebin katı din anlayışı bu düşmanlığın temelidir hala Alevilelerin yaptığı yemekleri yemeğen benim bildiğim çok sayıda şafii var aşure ayında Şafii Kürt komuşunuza aşure götürün büyük olasılıkla direk çöpe dökecektir Şafii Kürtler mensup oldukları mezhep İslamın en katı yorum tarzıdırAlevileri aralarına alacaklarını sanmıyorum ve yetişirken Aleviliğe düşman olarak yetişiyorlar sizin yanılgınız dtp içinde gördügünüz markist Kürtleri kendinize yakın görüyorsunuz ancak dtp tabanı öyle değildir markist kürtleri görüp ben bunlarla çok iyi anlaşıyorum gibi yanlışa düşmek son derece vahimdir Kürt halkı ne yazık ki aşiret ve şıhlık düzeni altında ezilen bir halktır bu yüzden hala çok gerici bağnaz bir din yapısına sahiptir bu din anlayışı nedeniyle kafir gördükleri Alevilere husümet beslerler bu kadar açıktır.Büyük şehirlerde gördüğünüz markist Kürtler Kürtlerin tamamını yansıtmaz ayrıca kominist düşünce Kürtlerin genel dünya bakışına da terstir bu yüzden kominst Kürtlerin peşine takılıp gitmek sonu hüsranla bitecek nafile bir girişimdir ...
Bu bağlamda akp'nin ve eski refah partisinin oy aldığı yerleri iyi incelemek yararınıza olur.. Ayrıca silahlı mücadele veren İslami örgütlerin en güçlü olduğu yer Kürtlerin bulunduğu çoğrafyadır Hizbullah bazı Kürt şehirlerinde pkk'dan daha güçlüdür bu işaretleri iyi okumak gerekir genel olarak Kürtlerin Alevilere bakış açısını bilmek gerekir yoksa yanlış yorumlamış olursunuz...
Sünni Kürtler ile Alevi Kürtler arasındaki ayrımı Sosyal Antporoloji kitaplarında ve Alevi Tarihinde bulmanız mümkündür ...
Dtp'yi samimi bulmuyorum geçmişte gelecekte Kürt halkına fayda sağlıyacaklarına inamıyorum...Geçmişte örnekleri yaşandı Erdal İnönü hep'i meclise taşıdı ne oldu çoçukça bir show yapıp Kürt hareketine en büyük darbeyi Leyla Zana vurmadı mı demokratik ortamda düşünceyle diyalogla Kürt halkının sorunlarını çözmeye çalışacağına küçük showlarla demokratik hak arama hakkını Kürtlerin elinden aldı... Leyla Zana ve DTP yönetimi şimdiye kadar ne siyaset ürettiği hamasi sloganlar dışında kocaman bir sıfır... son zamnlarda yine kendileri siyaset üretemedikleri için Barzani'nin peşine takılıp siyaset yaptıklaırnı sanıyorlar
Milliyetçilik yapan arkadaşlara şunu söylüyorum madem siz milliyetçilik yapıyorsunuz bende diyorum ki burası Alevi forumu ben Alevilerin çıkarını korurum burada kimse burada belli örgütlerin Aleviler üzerine oynadıkları oyunlara Alevileri alet etmeye çalışmasın bazıları Alevileri Türk milliyetçiliği bazıları Kürt milliyetçiliği adına kullanmasın Alevi inanışına nifak tohumu ekiyorsunuz sen Türk Alevisisin ben Kürt Alevisiyim diye başlayan cümleler kurarak bir yere varamazsın Aleviler ezilenlerin yanındadır ezilenler Kürt veya Türk olması fark etmez
en büyük tehlike dost sandıklarından gelir
ismailgokhan 10.05.2007, 12:01 devleti kusallaştırmıyorum zaten kutsal bir kavram,2500 seneden beri kurulan Türk devletleri de benimle aynı tepkiyi göstermişlerdir umarım,zira konu adamların dağdaki eşkiya beslemeleri terörist yuvalarına maddi-manevi destek salması,bi de göz göre göre bunları meşru yapıya kavuşturmak istemeleri,bir yere kadar kardeşim orda 2-3 itin havlamasına ne kadar dayanır insan...çileden çıkıyorum bazen...
Devletin ne olduğunu bilmiyorsun devlet kavramı ilk ne zaman ortaya çıkmıştır devlete neden gerek duyulumuştur bunları iyi incelersen devletin kutsal olmadığını anlarsın..devlet kutsal değildir faşist oligarşik devletler devleti kutsallaştırır ve kutsal devleti kullanıp halka zulüm ederler Kutsal devlet anlayaşını iyi incelersen 2. dünya savaşına bu kutsal devlet anlayışı yüzünden milyonlarca insan öldü. dikkat edersen Türkiye'deki faşist partiler devleti kutsallaştırır ve bu partiler hak arayan herkesi vatana ihanetle suçlayıp yok eder 1980 öncesi Türkiye Tarihine bakarsan görürsün
aksine bize ne örtülü ödenekten para ayrılıyo ya da size geldiği gibi k.rtçü partilerden finansal destek,işçi emekçi haklarını savunuyoruz diye ortalarda dolaşıp da polisin kafasına meydanlarda taşla sopayla saldırmıyoruz diye faşist ya da ulusalcı ilan edileceksek,evet biz sapına kadar ulusalcıyız ,bu devletin askerinin polisinin yanında sonuna kadar olacağız,o 12 eylül faşizmi dediğin şey ise insanları bir kardeş kavgasının ve iç savaşın eşiğinden kurtarmıştır...
saygılarımla...komprador sola duyurulur!
bize kimseden para falan gelmiyor bey efendi ama,besbelliki faşizmin tellallığını yaptığınıza göre size bir yerlerden öyle ve ya böyle bir destek geliyor.üç şey olabilirsiniz:1-türk solu faşist gurbu ya bunlarla aynı güzergahta yürüyen buduncu dernekler.2-ip, yani işçi sınıfına faşist sömürüyü dikte etmeye çalışan işçi partisi 3- ve ya mhp,bbp gibi faşsit partilerin içinde yuvarlanıyorsunuz.ya da çok daha kötüsü
bu saydıklarımdan başka ülkede açıkça düşmanlık tohumları eken,kardeşliğe karşı çıkan başka faşist güruh ve örgütlenmelerde var.
bak arkadaşım ben ne kürdüm ne de kürtçüyüm,ben herşeyden önce insanım yani senin gibi düşünenlerin başaramadığı şey.şimdi bu ülke yıllardır amerikan uşakları tarafından yönetiliyor,israil siyonizmi mhp ye seksen öncesi yıllara yakın dönemde trilyonlarca lira para akıtmış,ondan sonra karşılarında onurluca durmaya çalışanlar olunca''vatan haini'' v.s saçma sapan demagojiler.herkes şunu bilsinki bütün faşist,ırkçı çeteler,karanlık güçler CIA,FBI gibi amerikan emperyalizminin istihbarat servisleri tarafından finanse ediliyor.vay efendim vatanı düşünüyorlarmış,hadi ordan kimi kandırıyorsunuz siz?asıl, bu sömürü düzenin devamı için yırtıyorsunuz kendinizi.kontrgerilla uluslarası bir örgüttür ve ABD tarafından organize edilmektedir.
Belki üzüleceksin Ben kürt Alevisiyim(mensup olduğum aşiret dersim isyanında zorunlu göçe tabi tutulmuştur bilgi olarak vereyim dedim ) ;Sünni Kürtler Alevi düşmanıdır bu realitedir ben onlarla yaşıyorum biliyorum (ben tespit yaptım burada ırkçı bir kelime yok ırkçılığın ne olup ne olmadığını sizden iyi biliyorum ayrıca kendim kürt olarak kendi mensup olduğum ırka karşı ırkçılık yapcak kadar aptal değilim) Sünni Kürtlerin Alevi düşmanlığın sebebi Kürtler Şafiidir ne yazık ki bu mezhebin katı din anlayışı bu düşmanlığın temelidir hala Alevilelerin yaptığı yemekleri yemeğen benim bildiğim çok sayıda şafii var aşure ayında Şafii Kürt komuşunuza aşure götürün büyük olasılıkla direk çöpe dökecektir Şafii Kürtler mensup oldukları mezhep İslamın en katı yorum tarzıdırAlevileri aralarına alacaklarını sanmıyorum ve yetişirken Aleviliğe düşman olarak yetişiyorlar sizin yanılgınız dtp içinde gördügünüz markist Kürtleri kendinize yakın görüyorsunuz ancak dtp tabanı öyle değildir markist kürtleri görüp ben bunlarla çok iyi anlaşıyorum gibi yanlışa düşmek son derece vahimdir Kürt halkı ne yazık ki aşiret ve şıhlık düzeni altında ezilen bir halktır bu yüzden hala çok gerici bağnaz bir din yapısına sahiptir bu din anlayışı nedeniyle kafir gördükleri Alevilere husümet beslerler bu kadar açıktır.Büyük şehirlerde gördüğünüz markist Kürtler Kürtlerin tamamını yansıtmaz ayrıca kominist düşünce Kürtlerin genel dünya bakışına da terstir bu yüzden kominst Kürtlerin peşine takılıp gitmek sonu hüsranla bitecek nafile bir girişimdir ...
Bu bağlamda akp'nin ve eski refah partisinin oy aldığı yerleri iyi incelemek yararınıza olur.. Ayrıca silahlı mücadele veren İslami örgütlerin en güçlü olduğu yer Kürtlerin bulunduğu çoğrafyadır Hizbullah bazı Kürt şehirlerinde pkk'dan daha güçlüdür bu işaretleri iyi okumak gerekir genel olarak Kürtlerin Alevilere bakış açısını bilmek gerekir yoksa yanlış yorumlamış olursunuz...
Sünni Kürtler ile Alevi Kürtler arasındaki ayrımı Sosyal Antporoloji kitaplarında ve Alevi Tarihinde bulmanız mümkündür ...
Dtp'yi samimi bulmuyorum geçmişte gelecekte Kürt halkına fayda sağlıyacaklarına inamıyorum...Geçmişte örnekleri yaşandı Erdal İnönü hep'i meclise taşıdı ne oldu çoçukça bir show yapıp Kürt hareketine en büyük darbeyi Leyla Zana vurmadı mı demokratik ortamda düşünceyle diyalogla Kürt halkının sorunlarını çözmeye çalışacağına küçük showlarla demokratik hak arama hakkını Kürtlerin elinden aldı... Leyla Zana ve DTP yönetimi şimdiye kadar ne siyaset ürettiği hamasi sloganlar dışında kocaman bir sıfır... son zamnlarda yine kendileri siyaset üretemedikleri için
Milliyetçilik yapan arkadaşlara şunu söylüyorum madem siz milliyetçilik yapıyorsunuz bende diyorum ki burası Alevi forumu ben Alevilerin çıkarını korurum burada kimse burada belli örgütlerin Aleviler üzerine oynadıkları oyunlara Alevileri alet etmeye çalışmasın bazıları Alevileri Türk milliyetçiliği bazıları Kürt milliyetçiliği adına kullanmasın Alevi inanışına nifak tohumu ekiyorsunuz sen Türk Alevisisin ben Kürt Alevisiyim diye başlayan cümleler kurarak bir yere varamazsın Aleviler ezilenlerin yanındadır ezilenler Kürt veya Türk olması fark etmez ancak
en büyük tehlike dost sandıklarından gelir
ne olursanız olun, kürt,türk, alevi, sunni veya herhangi bir ırktan veya herhangi bir mezhepten.... önemli olan insani vasıfları bulundurmaktır özümüzde, bunu olmaması beni üzer emin olabilirsiniz. ırkçılığın ne demek olduğunu benden iyi bilip bilmediğiniz konusunda emin değilim sevgili ismailgökhan ama paylaşımımı dikkatli okumadığınız konusunda eminim. ben ırkçılık kelimesini sizin paylaşımınız içinde değil paylaşımınıza konu ettiğiniz mhp için kullandım... bende kürdüm. ve şundan emin olun ki bir kürdün kendi ırkını yermeyeceğini bilecek kadar akıllıyım... beni şaşırtan mhp ve dtp nin ırkçı kimliğinden bahsedip sonrasında sunni kürtler hakkında yaptığınız yorum oldu... kendinizle çeliştiğiniz noktayı bu olarak gördüm.o kadar net ve açıksınız ki cesaretiniz dehşete düşürdü beni. evet sünni kürdüm ama hiçbir ırkı ve mezhebi ve dünya görüşünü aşağılayacak kadar basit de değilim. hatta şunu söyliyim alevi geliniyim... kürtlerin katı din anlayışı olduğu konusunda sizinle hem fikirim. hatta dtp nin yanlışları olduğu konusunda da, tepkim buna değildi yukarıda bahsettim. benim büyük şehirlerde gördüğüm marksist kürtler, kürtlerin tamamını yansıtmıyor demişsiniz, ama şunu belirtmek isterim küçük şehirlerde sizin gördüğünüz banaz, gerici sunnilerde, sunnilerin tamamını yansıtmaz... dtp nin tabanı, geçmiş dönemde şovenistlerin yaptığı hatalar ve bu hataların yol açtığı sorunlar ve kendi elleriyle kendi yollarını tıkadıkları konusunda haklısınız. bilmeyen arkadaşlar aydınlanmış oldu, akıl verir tarzınızda çok üzdü beni, neyi nerede bulup, ne okuyacağım konusunda kendi aklımın bana yettiğini düşünüyorum.
burasının alevi forumu olduğunu biliyorum sevgili ismailgökhan, başka mezheplere başka ırklara ve başka dünya görüşüne açık tüm insanları kucaklayacak kadar aydın ve ilerici bir forum olduğunu da... dedimya alevi geliniyim ve bir kızım var... aleviler üzerine oynanan tüm oyunlara herşeyden önce tüm halkların kardeşliğinden yana olduğum için karşı duracağımı bilmenizi isterim.
inanın gözlerim dolarak okudum son satırlarınızı. tüm HALKLAR dostum benim ve içimde nifak tohumu hiç yeşertmedim....
sevgilerimle...
DTP yi acımasızca eleştirmek yanlış. Zira eleştirilmesi gerekenler MHP, ANAP, DYP DSP CHP Tarzı bu ülkeyi yöneten anlayışdaki partilerdir.
DTP ise demokrasi ve barış yanlısı bir siyaset izliyor evet tabanında islamcı düşüncede insanlarda var birde şunu düşünelim CHP yi destekleyen hiç mi ırkçı yok veya her partinin içinde iyisi kötüsü vardır önemli olan partinin yöneticileridir.
Benimde şafi arkadaşlarım var çağdaş iyi insanlar, En büyük tehlike ırkçılıkdır. Heleki kendisine solcuyum diyip ırkçılık yapanlar çok büyük tehlikedir.
Demokrasinin gelişmesi açısından her yasal partinin aldığı oy oranında meclisde ifade edilmesi gerekiyor.
ismailgokhan 10.05.2007, 13:29 ne olursanız olun, kürt,türk, alevi, sunni veya herhangi bir ırktan veya herhangi bir mezhepten.... önemli olan insani vasıfları bulundurmaktır özümüzde, bunu olmaması beni üzer emin olabilirsiniz. ırkçılığın ne demek olduğunu benden iyi bilip bilmediğiniz konusunda emin değilim sevgili ismailgökhan ama paylaşımımı dikkatli okumadığınız konusunda eminim. ben ırkçılık kelimesini sizin paylaşımınız içinde değil paylaşımınıza konu ettiğiniz mhp için kullandım... bende kürdüm. ve şundan emin olun ki bir kürdün kendi ırkını yermeyeceğini bilecek kadar akıllıyım... beni şaşırtan mhp ve dtp nin ırkçı kimliğinden bahsedip sonrasında sunni kürtler hakkında yaptığınız yorum oldu... kendinizle çeliştiğiniz noktayı bu olarak gördüm.o kadar net ve açıksınız ki cesaretiniz dehşete düşürdü beni. evet sünni kürdüm ama hiçbir ırkı ve mezhebi ve dünya görüşünü benimsemeyip, aşağılayacak kadar basit de değilim. hatta şunu söyliyim alevi geliniyim... kürtlerin katı din anlayışı olduğu konusunda sizinle hem fikirim. hatta dtp nin yanlışları olduğu konusunda da, tepkim buna değildi yukarıda bahsettim. benim büyük şehirlerde gördüğüm marksist kürtler, kürtlerin tamamını yansıtmıyor demişsiniz, ama şunu belirtmek isterim küçük şehirlerde sizin gördüğünüz banaz, gerici sunnilerde, sunnilerin tamamını yansıtmaz... dtp nin tabanı, geçmiş dönemde şovenistlerin yaptığı hatalar ve bu hataların yol açtığı sorunlar ve kendi elleriyle kendi yollarını tıkadıkları konusunda haklısınız. bilmeyen arkadaşlar aydınlanmış oldu, akıl verir tarzınızda çok üzdü beni, neyi nerede bulup, ne okuyacağım konusunda kendi aklımın bana yettiğini düşünüyorum.
burasının alevi forumu olduğunu biliyorum sevgili ismailgökhan, başka mezheplere başka ırklara ve başka dünya görüşüne açık tüm insanları kucaklayacak kadar aydın ve ilerici bir forum olduğunu da... dedimya alevi geliniyim ve bir kızım var... aleviler üzerine oynanan tüm oyunlara herşeyden önce tüm halkların kardeşliğinden yana olduğum için karşı duracağımı bilmenizi isterim.
inanın gözlerim dolarak okudum son satırlarınızı. tüm HALKLAR dostum benim ve içimde nifak tohumu hiç yeşertmedim....
sevgilerimle...
Genel tespitleri üzerinize alıyorsunuz dikkat ederseniz son cümeyi size hitaben yazmadım öyle olsaydı açıkca söylerdim
Ben Kürt halkı iyidir kötüdür düşmanımdır dostumdur diye bir kelime kullanmadım; kürt halkının Alevilere bakış açısını anlattım bu bilimsel bir gerçeklik sosyal bir olgudur
ayrıca ne okumanız gerektiğini benim söylemem haddime düşmez dip not olarak verdim kaynak olarak gösterdim ...
Hiç bir fikir tartışması sizin üzülmenize ve ağlamanıza değmez ondan bu konuyu uzatmayalım Hoşçakalın
Genel tespitleri üzerinize alıyorsunuz dikkat ederseniz son cümeyi size hitaben yazmadım öyle olsaydı açıkca söylerdim
Ben Kürt halkı iyidir kötüdür düşmanımdır dostumdur diye bir kelime kullanmadım; kürt halkının Alevilere bakış açısını anlattım bu bilimsel bir gerçeklik sosyal bir olgudur
ayrıca ne okumanız gerektiğini benim söylemem haddime düşmez dip not olarak verdim kaynak olarak gösterdim ...
Hiç bir fikir tartışması sizin üzülmenize ve ağlamanıza değmez ondan bu konuyu uzatmayalım Hoşçakalın
:) :) :)
sevgili ismailgökhan; avatarınızda rumuzunuzu kullandığınız kişi İSMAİL GÖKHAN EDGE'dir,yanılıyormuyum?ve ismail gökhan edge,faşizm tarafından katledilen diyarbakırlı bir thko militanıdır.evet bu gün toplumsal,tarihi gerçekler vardır,olacaktırda.ancak sosyalist bir insanın hedefi her zaman,tarihin akışını kendi düşüncesinin lehine çevirebilmek olmalıdır.şimdi,tamam her halkın içerisinde olumsuz insanlar ve halkların mücadelelelerinde olumlu,olumsuz gelişmeler olmuştur.olacaktırda.ben bu güne kadar,yaşamım boyunca kürtlerin ezilmesine, yok sayılmış olmasına karşı çıktım,rastladığım her yerde hor görenlerin,dışlayanların,aşağılayanların karşısında durdum.bazen çok sert tartıştıklarımda oldu.evet benimde tanımış olduğum kürtler arasında olumsuz şeyler düşünen insanlarda oldu,türk olduğum için bana güvenmediğini söyleyenlerde,dışlayanlarda oldu.1 yılı aşkın bir süredir üyesi olduğum forumda bunlardan hiç bahsetmedim.ama tanıdığım kürtler içerisinde,çok farklı insanlarda oldu,şafii-sünni kürt arkadaşlarım,dostlarımda var.zaten gerçek bir sosyalist,hiç bir zaman ama hiçbir zaman insanlara etnik-dinsel ön yargılarla yaklaşmaz,yaklaşmamalıdırda.beni dışlayanlara bile, bana baktıkları gözle bakmadım,ben onları dışlamadım,yanlış düşündüklerini söyledim ve neden yanlış düşündüklerini anlattım.evet,mutlaka kürtlerin içinde alevilere karşı ön yargılı olanlar,hatta düşmanca davrananlar vardır,hepside öyle deği zaten.ama değişenlerde var.mesela bir kaç yıl önce tanıştığım bir diyarbakırlı arkadaş vardı.bismil ilçesinden.onunla bazen konuşurduk,derdiki;ramazan gelince ben komşu türkmen-alevi köye gidiyorum,yemeğimi rahatça yiyip,suyumu rahatça içiyorum.anlattığına göre oruç tutmadığı için,ramazanlarda kendi köylüleri onu hoş karşılamıyormuş ve onların köyün çevre türkmen-alevi köyleriyle(bismilde 3-4 köy) arası,dostluğu çok iyiymiş. yani daha bunun gibi çok örnekler var.
dedimya benim çok kürt tanıdığım ve arkadaşım var.ancak dtp konusuna gelince;şimdi ben kürt halkının ulusal-demokratik taleplerini elde etmesini,hatta kendi kaderini özgürce tayin etmesini,belkide herkesten çok istiyorum.ancak ben burda şunuda açıkça ortaya koymakta yarar görüyorum.dtp bana göre kürt orta burjuvazisinin kontrolünde olan bir partidir.ben sosyalist bir insanım ve her şeyden önce bir partinin anti-emperyalist olması şarttır.türkiyedeki kürt hareketinin, olması gereken yerde olmadığınıda söylemeden geçemeyeceğim.2004 yılında(hangi ayın sayısıydı unuttum),aponun özgür halk dergisinde yayınlanmış yazısını okuyanlar benim ne demek istediğimi anlarlar.abd ordusunun ''yenilmezliğinden'' tutunda,''abd 'nin ırak'ı işgal etmek zorunda kalmasına'' dair bir yığın fiyasko.oysaki bu yazıyı yazan kişinin vietnam direnişi ve abd ordusunun yenilgisinide bilmesi gerekirdi.abd emperyalizmi gücü karşısında tapılacak bir şey değildir,abd ordusuda yenilmez değildir.zaten dünya halklarına kan kusturan emperyalistlerin ezilen halklara özgürlük ve barış getirmesini beklemek,öküzden buzağı beklemekten dahada mantıksızdır.
abdulmelik fırat kendi memleketimde bağımsız girse oyumu verirdim.
abdulmelik fırat kendi memleketimde bağımsız girse oyumu verirdim.
şeyh torunu olduğu içindir herhalde.
Dogrudur, ama DTP MHP gibi guclenmedigi icin,bu anlamda DTP nasil olacagini bilemeyiz, acaba guclense...? Umarimki oyle olmaz...yok bunu MHP yapti ama DTP yapmadi demen cok dogru degil, cunku ayni gucte degiler....ama bunu unutmamak lazim, DTP anlaminda demiyorum, doguda ki insanlarimizim ne kadar dinci olduklarini hepimiz biliyoruz, en azinda oylamada hep boyle goruluyor..ha Turkun dincisi, ha Kurtun dincisi, ha Lazin dincisi..ha Turkun irkcisi, ha Kurtun irkcisi..hepsi ayni.. Kurtun dincisi, irkcisi olmaz demek yanlistir, benim ailem bunu cok guzel yasadi ve halen yasiyor..ve bunun gibi bir cogumuz halen yasiyor..
sen dinci değilmisin. bu kadar insan dinci ise saygı duyarmısın lütfen. küçümseme.. yani inanç ve değerlerin varsa sende dincisin sonuçta..
şeyh torunu olduğu içindir herhalde.
şeyh saidin torunlarından ''tkp'' türkiye kominist partisi milletvekili adaylığını koymuşlarda var. saçı başı açık aktirst torunlarıda var fakat abdulmelik fırat bunların içinde en çileli hayatı yaşamış, diğer kardeş ve yiğenlerini korumak-kollamak gibi sorumluluklarını siper etmiştir.
kültürlü bir insan; barıştan, hoşgörüden ve kardeşlikten yana ayrıca..
edit: dengir mehmet fırat şeyhin torunlarından değiğlmiş.
Anatolianman 10.05.2007, 14:25 Son haberlere göre DTP'nin bağımsız adaylarla seçime girmesinin kesinleşmesinin ardından DTP'nin seçimlerde önünü kesmek için bağımsız adayların birleşik oy pusulasında yer almasını öngören teklif, 429 oyla kabul edildi.
Hiç bir konuda uzlaşamayan akp ve chp bu konuda beraber hareket ettiler. Bunun adına nasıl demokrasi diyebiliriz bilemiyorum açıkcası.
---------
şeyh saidin torunlarından ''tkp'' türkiye kominist partisi milletvekili adaylığını koymuşlarda var. saçı başı açık aktirst torunlarıda var fakat abdulmelik fırat bunların içinde en çileli hayatı yaşamış, diğer kardeş ve yiğenlerini korumak-kollamak gibi sorumluluklarını siper etmiştir.
kültürlü bir insan; barıştan, hoşgörüden ve kardeşlikten yana ayrıca..
dengir mir mehmet fırat ta şeyhin torunlarından akp li olmasına ragmen pek hazzetmiyorum ondan.
eğerki şeyh torunu benimle aynı dünya görüşünü paylaşıyorsa,ben onun dedesinin şeyh olduğuna bakmam.yok, demek istediğim siz inanç olarak kendinize yakın buluyorsunuz galiba...
Son haberlere göre DTP'nin bağımsız adaylarla seçime girmesinin kesinleşmesinin ardından DTP'nin seçimlerde önünü kesmek için bağımsız adayların birleşik oy pusulasında yer almasını öngören teklif, 429 oyla kabul edildi.
Hiç bir konuda uzlaşamayan akp ve chp bu konuda beraber hareket ettiler. Bunun adına nasıl demokrasi diyebiliriz bilemiyorum açıkcası.
---------
bu olayda diğer bağımsız adaylar memnun çünkü daha çok belli oluyomuş bağımsız adayın pusuladaki etiketi.. yani içeriğini bende henüz anlayamdım.
eğerki şeyh torunu benimle aynı dünya görüşünü paylaşıyorsa,ben onun dedesinin şeyh olduğuna bakmam.yok, demek istediğim siz inanç olarak kendinize yakın buluyorsunuz galiba...
hı hım öylede denilebilir. en başta inançlı biri. fakat inanç her şey değil bunuda farkındayım ama mühim bir öncelik benim için. inançtan öte abdulmelik fıratta cesaret, kültür, geniş anlayış-düşünce ve çile var..
duygugemisi 10.05.2007, 14:35 DTP ile MHP'yi aynı kefeye koyanlar yada aynı platformda değerlendirenler Karl Marx'ın 'ezilen ulus milliyetçiliği yahut kendini koruma refleksi'nden haberleri yok herhalde.Bir Kürt olarak ben de DTP'nin bazı politikalarını eleştiriyorum ama bu DTP'nin sol renkler taşımadığı anlamına gelmez.DTP bir sosyalist partidir ama hala yapması gerekenler var...
Günümüzde 'ben anadilimi konuşmak istiyorum' diyen her Kürdün milliyetçi olarak vasıflandırılması son derece yanlış olduğu gibi DTP'yi de Kürt milliyetçisi bir parti olarak tanımlamak son derece yanlıştır.
Asıl konumuza dönersek ben DTP'nin seçimlere yalnız ve bağımsız adaylarla girmesinden yanayım.
Oyum da ya EMEP'e yada DTP'ye...Saygılarımla
kürt halkının ulusal uyanışının geç olmasının nedeni,kendisini 20.yy ilk çeyreğine kadar,ümmet olarak ifade etmesinden kaynaklanmaktadır.kitlesel bir ulusal uyanış,yakın bir tarihe tekabül eder.1789 fransız ihtialinden sonra dünya üzerinde yavaş yavaş gelişen,uluslaşma akımı ve ulus-devletlerin kurulmaya başlamasıyla,bir çok ülkede osmanlı örneği feodal,ümmetçilikle yönetilen devletler zamanla yerini kapitalist- ulus devletelere bırakmıştır.osmanlı yönetiminde,yaşadıkları bölgede;kürt halkı, ümmetçiliğin potansiyel olarak destekçisi olarak görülmüş ve avrupadaki burjuva aydınlanmadan yoksun bırakılarak medreselere mahkum edilmiştir.
ismailgokhan 10.05.2007, 14:57 sevgili ismailgökhan; avatarınızda rumuzunuzu kullandığınız kişi İSMAİL GÖKHAN EDGE'dir,yanılıyormuyum?ve ismail gökhan edge,faşizm tarafından katledilen diyarbakırlı bir thko militanıdır.evet bu gün toplumsal,tarihi gerçekler vardır,olacaktırda.ancak sosyalist bir insanın hedefi her zaman,tarihin akışını kendi düşüncesinin lehine çevirebilmek olmalıdır.şimdi,tamam her halkın içerisinde olumsuz insanlar ve halkların mücadelelelerinde olumlu,olumsuz gelişmeler olmuştur.olacaktırda.ben bu güne kadar,yaşamım boyunca kürtlerin ezilmesine, yok sayılmış olmasına karşı çıktım,rastladığım her yerde hor görenlerin,dışlayanların,aşağılayanların karşısında durdum.bazen çok sert tartıştıklarımda oldu.evet benimde tanımış olduğum kürtler arasında olumsuz şeyler düşünen insanlarda oldu,türk olduğum için bana güvenmediğini söyleyenlerde,dışlayanlarda oldu.1 yılı aşkın bir süredir üyesi olduğum forumda bunlardan hiç bahsetmedim.ama tanıdığım kürtler içerisinde,çok farklı insanlarda oldu,şafii-sünni kürt arkadaşlarım,dostlarımda var.zaten gerçek bir sosyalist,hiç bir zaman ama hiçbir zaman insanlara etnik-dinsel ön yargılarla yaklaşmaz,yaklaşmamalıdırda.beni dışlayanlara bile, bana baktıkları gözle bakmadım,ben onları dışlamadım,yanlış düşündüklerini söyledim ve neden yanlış düşündüklerini anlattım.evet,mutlaka kürtlerin içinde alevilere karşı ön yargılı olanlar,hatta düşmanca davrananlar vardır,hepside öyle deği zaten.ama değişenlerde var.mesela bir kaç yıl önce tanıştığım bir diyarbakırlı arkadaş vardı.bismil ilçesinden.onunla bazen konuşurduk,derdiki;ramazan gelince ben komşu türkmen-alevi köye gidiyorum,yemeğimi rahatça yiyip,suyumu rahatça içiyorum.anlattığına göre oruç tutmadığı için,ramazanlarda kendi köylüleri onu hoş karşılamıyormuş ve onların köyün çevre türkmen-alevi köyleriyle(bismilde 3-4 köy) arası,dostluğu çok iyiymiş. yani daha bunun gibi çok örnekler var.
dedimya benim çok kürt tanıdığım ve arkadaşım var.ancak dtp konusuna gelince;şimdi ben kürt halkının ulusal-demokratik taleplerini elde etmesini,hatta kendi kaderini özgürce tayin etmesini,belkide herkesten çok istiyorum.ancak ben burda şunuda açıkça ortaya koymakta yarar görüyorum.dtp bana göre kürt orta burjuvazisinin kontrolünde olan bir partidir.ben sosyalist bir insanım ve her şeyden önce bir partinin anti-emperyalist olması şarttır.türkiyedeki kürt hareketinin, olması gereken yerde olmadığınıda söylemeden geçemeyeceğim.2004 yılında(hangi ayın sayısıydı unuttum),aponun özgür halk dergisinde yayınlanmış yazısını okuyanlar benim ne demek istediğimi anlarlar.abd ordusunun ''yenilmezliğinden'' tutunda,''abd 'nin ırak'ı işgal etmek zorunda kalmasına'' dair bir yığın fiyasko.oysaki bu yazıyı yazan kişinin vietnam direnişi ve abd ordusunun yenilgisinide bilmesi gerekirdi.abd emperyalizmi gücü karşısında tapılacak bir şey değildir,abd ordusuda yenilmez değildir.zaten dünya halklarına kan kusturan emperyalistlerin ezilen halklara özgürlük ve barış getirmesini beklemek,öküzden buzağı beklemekten dahada mantıksızdır.
Sevgili Kardeşim; ben Kürt halkının sosyal gerçeğinden bahsettim benim en yakın arkadaşlarım şafi Kürttür ve bu dünyada kardeşim kadar sevdiğim tek bir insandır (bu yüzden şafi kürtlerin hep evlerindeyim içlerindeyim onların arabasıyla gezerim onların yemeğini yerim onların yatakalarında yatıyorum benim kürtlere karşı ayrımcılık yapma gibi düşüncem olmadı )
Kürt Halkını yapılan haksızlıkları savunmak gerekirse ben en önce savunurum ben Kürt halkının yapısından basettim bu yapıyla bir yere varamıyacakları ortadadır öncelikle Kürt oligarşisini ortadan kaldırma lazım bu ağalık şeyhlik düzeni yıkılmalıdır ben dtp'de böyle bir çaba görmüyorum ben kürtler kötüdür demedim etnik ayrımcılık yapmıyorum Kürtlerin bu yapısı yüzünden Kürtler arasında Alevi düşmalığını vardır ben onlar bize düşman bizde onlara savaş açalım da demedim ben sosyal bir olgudur. şafi kürtlerin düşünce yapısını anlattım bu yapı Kürtleri karanlığa götürmüştür bu şafi dini anlayış içinde Alevi düşmanlığı yaratmıştır bu düşman tehlikeli boyutlara zaman zaman ulaşır ....
Kürt kardeşlerimiz bence öncelikler Kürtleri cehalete ,bağnazlığa götüren feodal yapıyı ve şıhlık düzenini yok etmek zorundalar yoksa gittikçe geriye gidecekeri aşikardır
ben dtp'nin rüzgar gülü gibi sürekli değişmesi beni üzüyor omurgalı bir siyaset anlayışı dtp hiç görmedim ben samimi bulmuyorum dtp'yi
DTP'nin meclise girmesini tabiki destekliyorum umarım girerler yalnız ben siyasi anlayışlarını beğenmiyorum ben oy vermem
Rumuzum İsmail gökhan kendi adımdır tabi bu ismi mahallemizdeki devrimci komite tarafından DEVRİM ŞEHİTİ İSMAİL GÖKHAN EDGE anısına bana İsmail Gökhan ismi verilmesi uygun bulunmuş ismimle bu yüzden onur duyduğumu söyleyebilirim sayende buradan İSMAİL GÖKHAN YOLDAŞI bir kez daha anmış olduk
dtp yi din ve milliyetcilik tabanina iterek yargilamak cok yalnis.duygugemisi canin dedigi gibi Karl Marx'ın 'ezilen ulus milliyetçiliği yahut kendini koruma refleksi'nden dogan SiYASET ANLAYISINI IRKCI GÖSTERME CABASI YALNISTIR...BU CABA CHP GiBi SOLCULUK ANLAYISIYLA ALAKASI OLMAYAN PARTiLERE AiTTiR.
MECLiSE DTP DEN GERCEK KÜRT SOLCU AYDINLAR GiRERSE ÜLKE DEMOKRARASiSi BUNDAN FAZLASIYLA PAYINI ALACAK..
EVET SU ANDA MECLiSTE KÜRT KÖKENLi MiLLETVEKiLLER VAR.AKP DEN YADA CHP DEN..FAKAT KENDiNi 5 KURUSA SATAN BU MEBUSLAR CARPIK DÜZENE PiYONLUKTAN BASKA BiRSEY YAPMIYORLAR..
DTP YÖNETiMiNDE BULUNAN YÖNETiCiLER,SOLCULKTAN NASiBiNi ALMIS;CEZA EVLERiNDE,HAYATLARINDA KORKUSUZCA YASAYIP BÜYÜK BEDELLER ÖDEMiS iNSANLARDIR..DTP nin iLE AGALIK iLiSKiSi OLDUGUNU SÖYLEYENLERE sadece GÜLÜYORUM..
oNUN iCiN OYLARIN DTP YE GiTMESi ÜLKE DEMOKRASiSi icin büyük bir sanstir.
UNUTMAYALiMKi ÜLKEMiZIN KANAYAN YARASI KÜRT SORUNUNU CÖZDÜGÜMÜZ AN,HUZURA, AYDINLIGA DOGRU KOSAN BiR TÜRKiYE OLACAGIZ...
DTP NiN yönetIm kurulu emekci insanlardan olusmaktadir.
canlar ben DTP NiN RESMi WEB SiTESiNi BULAMADIM..BULAN VAR MI? YARDIMCI OLURMUSUNUZ
munzur_62 10.05.2007, 15:26 Dtp doğu anadolu dışında bağımsız aday çıkartabileceği yerlerde ittifaga gidiyor yani doğu ve güneydoğuda ittifak yapmıyor
insanlar kardeş 10.05.2007, 15:26 Mevcut sistemlerin yıllardır,Kürtlerin etnik kimliklerini ve mevcut kürt sorununu görmezden gelerek tıpkı Alevilere uyguladıkları yok sayma politikaları sayesinde kürt halkının siyasal alanda daha radikal tutumlara sevk etmesi sonucu kimi zaman milliyetçilik temelde değerlendirilmelere sebebiyet vermiştir.
Bir halkın alt üst kimlik tartışmalarıyla rencide eder derecede tahrik anlayışı ile gelinen durumda sadece kürt halkını sorumlu tutmak haksızlık olur.
Özgür iradesi ile kendi millt vekillerini tain etme hakkının bile geçmişte namluların gölgesinde tehdit etmeye çalışılan zihniyetin hala bugün bağımsız aday yolunu tıkamaya yönelik baskıların yasal statülerde zemin arayan sözde sol CHP ve AKP nin temsilde hakkaniyet söylemlerine nekadar bağlı olduklarının göstergeleri gün gibi aşinadır.
Laik demokratik ve hukuk devletinin doğuyu güneydoğuyu yıllardır kendi kaderine terkettiğinin yanı sıra kürt halkının kendi öz iradesi ile gelenek kültür ve ana dilini kullanması ve hatta günlük yaşantı biçimine kadar müdahale edilerek zorunlu bir öfke kitlesi oluşturulmuştur.
Bu gün gelinen durumda bir kürt vatandaşımızın sırf kendi dilini konuşması karşısında karşı karşıya kaldığı haksız ve insanlık dışı tutumlara tarihte aynı kaderi paylaşan Alevi kesimidir ki.Bu ezilmişliği bu yok sayma politikasını en iyi birlikte paylaşan aleviler ve kürt vatandaşlarımızdır...
Kürtlerin bu seçim yasası ile parlementoda temsil hakkını elde etmesi zor ancak demokrasilerde çareler tükenmez misali bağımsız adaylarla verdikleri karar son derece doğrudur.Bütün engellemelere karşın.
Türk ve Kürt halklarının kardeşlii dileklerimle.....
saygıları |