Orijinalini görmek için tıklayınız : Nihayet Cemevlerine Destek Geliyor

Black_Love
08.05.2007, 11:23
Nihayet Arkadaşlar Bu Millet bu topraklarda Alevilerinde yaşadığını yavaş yavaş hatırlıyor bir cemevide Dikilide Yapılıyor...

Cemevine temel

DİKİLİ, (DHA)

İZMİR’in Dikili İlçesi’nde, belediye meclisinin aldığı kararla 9 ay önce Hacı Bektaş Veli Kültür ve Tanıtma Derneği’ne bağışlanan arsaya yapılacak üç katlı cemevinin temeli, düzenlenen törenle atıldı.

İçerisinde morg, gasilhane, kütüphane, yemekhane, toplantı salonu ve ibaret yerleri bulunacak olan cemevi, hayırseverlerin katkılarıyla tamamlanacak. Dikili Hacı Bektaş Veli Kültür ve Tanıtma Derneği Başkanı Dursun Dağdelen yapılacak olan Kültürevi’nin sadece alevi vatandaşlara değil, bütün Dikili’ye hizmet vereceğini vurgulayarak, "Kültürevimiz tamamlanınca herkese açık olacak. Özümüzde kardeşlik var. Bütün insanları din, dil ve ırk ayrımı yapmadan kardeşimiz olarak görüyoruz" dedi. Belediye Başkanı Osman Özgüven de, hayırlı olması dileğinde bulunarak, temele ilk harcı döktü.

Hurriyet...

nuran
08.05.2007, 11:39
izmirli canlar adına çok sevindim . hayırlı olsun.ben de başka ilde öğrenci olmama rağmen normalde Marmaris'te yaşıyorum ve orda da geçenlerde cem evi yapılması için bir gece düzenlenmişti ama temeli atıldı mı bilmem..her yeni cem evi bazı kesimlerin bizi kabullenmesi yolunda atılan güzel bir adım olacaktır...nice cem evi açılışlarına inşallah...

yagmur12
08.05.2007, 11:55
İNŞALLAH kısa sürede tamamlanır ve kullanıma girer, göstermelik kalmaz dilerim. Güzel ve sevindirici bir girişim. Bilgi için teşekkürler Blue_Love.

Naci
08.05.2007, 12:33
Bence önemli bir gelişme değil. Aleviler için sıradan bir olay , artık her yerde cem evimiz açılıyor , açılacakta. Önemli gelişme nasıl olur onuda söyleyeyim. Hükümet cem evlerini ibadethane olarak kabul eder , yani yapılan ibadet resmiyet bulmuş olur. Hala cemevine , cümbüş evi diyenlerin ülkemizi yönettiğini unutmayalım.

saheser
08.05.2007, 13:16
Hayirlisi olsun diger cem evlerimizde var aleviler pek gitmiyor.Önemli olan cem evlerine sahip cikmak almanyada yasiyorum gecen ay istanbuldaydim karacaahmet türbesine gittim biliyorsunuz orda cem evimiz var önceden kücüktü bayagi genislettiler büyüdü.Önceden kücüktü ama ortam cok güzeldi simdi gittigimde hayel kirikligina ugradim.Ortalarda kimse yoktu üstelik görenlerde yüzümüze bile bakmadi bayagi bir kizdim eski insanlar ordayken cok sicaklardi simdiki yeni gelenler orda görev yapanlar hic öyle degildi bayagi beni etkiledi.