Orijinalini görmek için tıklayınız : Malatya / Akçadağ

xMIZGIN77x
26.12.2005, 14:33
Selam,
aranizda MALATYA-AKCADAGLI arkadaslar varsa, eger münkünse bana Akcadag'da toplam kac köy bulundugunu ve bu köylerden kac tanesi kürt alevi köyü, kac tanesi türk alevi köyü ve kac tane sünni köyün bulundugu hakkinda bilgi verebilirse sevinirim.
Aranizda IKINCILER Köyünde olan arkadaslar varmi?
O köy hakkinda bilgisi olanlarda lütfen yazsinlar.

sahinaydin
28.01.2006, 11:59
degerli dost
bu konuda sana yardimci olabilirim.
listeyi sana yoluyorum.
Kürecik Bucagina bagli köylerin listesi

--------------------------------------------------------------------------------

1.Kepez (Bucak Merkezi)
2.Aksüt / Tepkin
3.Bekirusagi
4.Çakilpinari / Bilemusagi
5.Çevirme
6.Darica
7.Demirciler
8.Durulova / Körsüleyman)
9.Dutlu / Balhaci
10.Günesli / Semsik
11.Gürkaynak / Kelan
12.Harunusagi
13.Kahyali / Kegan
14.Kasimusagi
15.Kozluca(Belediyelik)
16.Ortaköy
17.Tasevler / Amoklu
18.Tatarusagi / Kubatusagi

Kürecik Bucagindan ayritilan köyler

--------------------------------------------------------------------------------

1. Kol Köyü (Levent Bucagina baglandi)

2. Kajikli/Yayimli (Akcadag ilcesine baglandi)

3. Hancerli Köyü (Akcadag ilcesine baglandi)

4. Dumuku Köyü (Akcadag ilcesine baglandi)

5. Karan / Ikinciler köyü (Akcadag ilcesine baglandi)

6.Kirluusagi Köyü (Levent Bucagina baglandi)

7. Bayramusagi Köyü (Akcadag ilcesine baglandi)

xMIZGIN77x
02.02.2006, 18:35
degerli dost
bu konuda sana yardimci olabilirim.
listeyi sana yoluyorum.
Kürecik Bucagina bagli köylerin listesi

Bilgilerin icin cok tesekkürler,
bir sorum daha olacak!

Ikinciler köyü önce kürecige'mi bagliydi? Sonradanmi akcadaga bagli bir köy oldu?
Birde Akcadag'da toplam kac köyün oldugunu ve bunlardan kac tanesinin sünni türk köyü,sünni kürt köyü,alevi türk köyü ve alevi kürt köyü olduguna dair bilgilerin varmi?
Bana yardimci olursan sevinirim!

cemgil inan
04.02.2006, 20:50
arkadaş ben ikinciler köyündenim
bir durum mu var?

xMIZGIN77x
05.02.2006, 18:47
arkadaş ben ikinciler köyündenim
bir durum mu var?

Sen gercekten ikinciler köyündenmisin? Hangi asirettensin? Bende o köylü sayilirim! O köy hakkinda bana bilgi lazim. Yardimci olabilirmisin bana?

cemgil inan
09.02.2006, 12:19
slm arkadaş önce kendini tanıt
soyadın ne ?
hangi bilgileri istiyorsun bizim köyde aşiret yoktur soya bağlı bair sülale kavramı var.
bir de hangi konuda bilgi istediğini yazarsan seviniri.
k.i.bak görüşmek dileğiyle.

günesli70
13.02.2006, 00:20
slm arkadas,
önce kendini tanit

xMIZGIN77x
13.02.2006, 21:57
slm arkadaş önce kendini tanıt
soyadın ne ?
hangi bilgileri istiyorsun bizim köyde aşiret yoktur soya bağlı bair sülale kavramı var.
bir de hangi konuda bilgi istediğini yazarsan seviniri.
k.i.bak görüşmek dileğiyle.

Selam,
benim dedelerim akcadag'in ikinciler köyünde marasa göcetmisler. Ben kendim garran asiretindeyim. Ikinciler köyünde garran asiretinde veya herhangi bir kisiyle tanismak istiyorum. O köy hakkinda bana bilgi vermelerini istiyorum. Birde ikinciler köyünde yasayanlar, o köye nerelerde gelmisler? Veya o köyde neden baska yerlere göc etmisler, bunu bilmek istiyorum.
Büyüklerime sordugumda onlar bana yanit veremiyorlar, dedelerimin akcadagi birakip neden marasa göc ettiklerine dair bilgileri yok.
Yardimci olursaniz sevinirim.

a_capartr
17.02.2006, 15:26
mesahebin falan yokmu arkadasim senin bende akcadag kurecik koyundenim ama biraz bilgi ver eger goc etmis bir asiretse sizin aileniz ya kan davası yada dıslanma vardır bu ikisi dısında baska bir sey olamaz

ki eger buyuklerin aciklamiyorsa bunu sende kurcalama fazla bilinmemesi gereken seyler olabiliyor bazen hayatta

yerinde olsam bende ayni seyi yapardım gerci

neyse kendini birazdaha tanitirsan seviniriz kolay gelsin sana,

xMIZGIN77x
19.02.2006, 19:27
mesahebin falan yokmu arkadasim senin bende akcadag kurecik koyundenim ama biraz bilgi ver eger goc etmis bir asiretse sizin aileniz ya kan davası yada dıslanma vardır bu ikisi dısında baska bir sey olamaz

ki eger buyuklerin aciklamiyorsa bunu sende kurcalama fazla bilinmemesi gereken seyler olabiliyor bazen hayatta

yerinde olsam bende ayni seyi yapardım gerci

neyse kendini birazdaha tanitirsan seviniriz kolay gelsin sana,

kan davasi ve dislanma yok!
birseyler bilmede önyargisiz konusma!
Biz balyanlar asiretinin garranlar kabilesindeyiz. ozamanlar akcadagda elbistana, afsine, pazarciga birsürü kabileler göcetmisler. Belki yoksulluk nedeniyle göc etmislerdir, büyüklerim öyle diyor. Senin dedigin gibi kan davasi ve dislanma yok.

cemgil inan
21.02.2006, 18:01
arkadaş merhaba ben bizim büyüklere bir bunu ifade edeyim onlardan gerekli bilgileri aldıktan sonra sana yazarım.
bildiğim kadarıyla bizim garran aşireti kendi içinde bazı uşakoğullarına ayrılıyor.
sonra görüşmek üzere .ki.bak

iyidost69
22.02.2006, 17:14
Selam Dost. Malatyalıyım ama hekimhanlıyım.
Sevgiler saygılar.

xMIZGIN77x
22.02.2006, 23:40
Selam Dost. Malatyalıyım ama hekimhanlıyım.
Sevgiler saygılar.

Akcadagi iyi bilirmisin?

iyidost69
23.02.2006, 14:33
Akcadagi iyi bilirmisin?
Çok iyi bilmem , ama ciddi alevi nufüs vardır.
kürecik, karapınar alevi yerleşim yerleridir.

xMIZGIN77x
27.02.2006, 23:28
Çok iyi bilmem , ama ciddi alevi nufüs vardır.
kürecik, karapınar alevi yerleşim yerleridir.

Akcapinarda alevilerin cok oldugunu biliyorum ama ben tam bir sayi istiyorum, yinede yardimlarin icin tesekkürler.

xMIZGIN77x
27.02.2006, 23:30
arkadaş merhaba ben bizim büyüklere bir bunu ifade edeyim onlardan gerekli bilgileri aldıktan sonra sana yazarım.
bildiğim kadarıyla bizim garran aşireti kendi içinde bazı uşakoğullarına ayrılıyor.
sonra görüşmek üzere .ki.bak

Sendemi garran asiretindesin? Senden bir ricam olacak, ikinciler köyünün resimleri sende varmi? Eger varsa bana gönderebilirmisin?

bulent75
09.03.2006, 12:11
ören liyim ben kardes

xMIZGIN77x
09.03.2006, 23:30
ören liyim ben kardes

Akcadagi iyi bilirmisin sen?

atacan44
30.03.2006, 20:08
hayrola arkadaşlar bende akçadağlıyım ikinciler köyünde değilim ama iyi bilirim bizim oralarda aşret yoktur.ben çimişliyim

Günes
24.04.2006, 14:00
kan davasi ve dislanma yok!
birseyler bilmede önyargisiz konusma!
Biz balyanlar asiretinin garranlar kabilesindeyiz. ozamanlar akcadagda elbistana, afsine, pazarciga birsürü kabileler göcetmisler. Belki yoksulluk nedeniyle göc etmislerdir, büyüklerim öyle diyor. Senin dedigin gibi kan davasi ve dislanma yok.

Balyanlilar hakkinda ne biliyorsun bildiklerini bana yazar misin?
Yada bilen var mi?

floydian
18.05.2006, 22:56
yol üzerinde darıcadan---sarıhacıya kadar ki köylerin en az %90'ı alevidir arkadaşım.Amok,kozluca gibi bir kaç köy sünni diye biliyorum . bu dediğim mesafe ciddi bir mesafe. yaklaşık 30-40 kilometrelik bir mesafe.

alevicem26
20.07.2006, 18:12
arkadaslar bende akcedag örenliyim bir tarafimda dedeler köyündenim

cemali44
08.08.2006, 12:32
ikinciler köyü eski adıyla ''GARRAN''
garran: kürtçe bir kelime olup türkce anlamı kulaksız dır.
üç uşaktan oluşur.
bu üç uşakla birlikte tamamı alevi köyüdür.::
bu soruyu yönelten arkadaş eger başka sorun olursa bilgim dahilinde elimden geldiğince yardımcı olurum.::
bende Kalander ve Sulteyin torunuyum.::

mehmetlale
14.08.2006, 10:08
:wink: Ben akçadağ_kürecikli olarak en önemlisi elbistan ve kürecik asiretlerini çok ii tanıyarak bu tartısmanıza bi seyler katmak istiyorum... daha önce kürecikten elbistana afşine ve göksuna göç çok olmuş bunların hepsinin göç etme sebepleri tabiki sadece kan davası deil ama geçim,topraklarının verimsiz olması vs. de var fakat en önemlisi kan davasıdır ve bunu çok ama çok iyi biliyorum aksini iddia eden veya bu konuyu benimle bire bir tartışmak isteyen herkese açığım ...

antiochos
23.07.2007, 05:21
garran1 (http://www.yerelnet.org.tr/iller/koy.php?koyid=253436)
garran2 (http://www.kenthaber.com/koy.aspx?KoyKodu=9000)
garran3 (http://www.alxas.net/modules.php?name=News&file=article&sid=126)
garran4 (http://www.toalgenclik.com/index.php?option=com_content&task=view&id=31&Itemid=40)
garran5 (http://www.malatya.org.tr/ilceler/Akcadag.htm)
www.orenliler.com
kolay gelsin..