Orijinalini görmek için tıklayınız : Alevilik Hakkinda Kitap Araniyor!!!!!!!!!!!
xMIZGIN77x 26.12.2005, 14:48 Selam arkadaslar,
sizden bir ricam olacak, bana yardimci olabilirseniz sevinirim.
Duyduguma göre Alevi'lerin "BUYRUK" adinda bir kitaplari varmis.
Aranizda bu kitap hakkinda bilgisi olan varmi? Eger varsa, bu kitabi nerde veya nasil bulabilirim?
Birde ANTON JOSEF DIER diye alman bir yazarin "ANADOLU ALEVILIGI" diye bir kitabi var. Bu kitap baskidan kalktigi icin hic bir kitapcidan bulunmuyor.Aranizda bu kitaba sahip olanlar varmi veya bu kitabi e-book olarak internette bulmak mümkünmü?
karakulak 26.12.2005, 15:09 google Anton Josef Dier adindaki hicbirni bulmuyor isimde yanlislik olabilir mi?
http://www.weblebi.com/Default.aspx?Pt=14&Pid=gR4dFN4DPagoOb6PEz9S4g
Tükenmiş malesef...
Buyruk ise çok genel bir kitap, ben beğenmedim. Zaten arapçadan farsçadan okuduğunu zor anlarsın....
xMIZGIN77x 26.12.2005, 22:44 Karakulak
yazarin ismi Anton Josef Dierl. Kitabin almanca ismi "Einführung in den Alevismus-Bektaschismus".
xMIZGIN77x 26.12.2005, 22:46 Kamo sen Mehmet Yaman'in "Buyruk" kitabinimi okudun??
Kamo sen Mehmet Yaman'in "Buyruk" kitabinimi okudun??
bendeki can yayınları basımı. Adil Ali Atalay derlemiş.
Sunuşta şöyle diyor;
...imam cafer buyruğu esas alınmıştır. ancak bu adla yazılan başka buyruklardan da alıntılar vardır. ayrıca kitaptaki konularla ilgili ayet ve hadislere de değinilmiştir. kitabı hazırlarken bir çok "buyruk"larla da karşılaştırılma yoluna gidilmiştir.
xMIZGIN77x 27.12.2005, 21:19 Mehmet Yaman diye bir yazarin "buyruk" kitabi varmis, ama almanyada bu kitabi nerede bulacagimi bilmiyorum.Güya bu kitap iyiymis.
Mehmet Yaman diye bir yazarin "buyruk" kitabi varmis, ama almanyada bu kitabi nerede bulacagimi bilmiyorum.Güya bu kitap iyiymis.
Mesajını okuduktan sonra Mehmet Yaman'ın oğlu Ali Yaman'la görüştüm. O da Alevilikle ilgili araştırmalar yapıyor...Almanya'da Mannhaim Alevi Kültür Merkezi tarafından basılmış bu kitap. Oradan bulunabilirmiş.
Bir Zeynep 28.12.2005, 18:13 Karakulak
yazarin ismi Anton Josef Dierl. Kitabin almanca ismi "Einführung in den Alevismus-Bektaschismus".
Merhaba bacim, öncelikle aramiza hos geldin. Senin dedigin Kitap bazen ebay de bulunuyor galiba. Arada bir bak istersen.
Alevimen 28.12.2005, 18:19 Merhaba bacim, öncelikle aramiza hos geldin. Senin dedigin Kitap bazen ebay de bulunuyor galiba. Arada bir bak istersen. Bu kitap basıldığı yayın evinde bulunmuyor bugün haberi aldım.
ayrıca dikkat edin tercümesini zamanında Fahrettin (soyadı hatırlamıyorum) yapmıştır ve bu son senede gene aynı başlıklı yani 'Anadolu Aleviliği' kitap başka biri tarafından yayınlandı ve muhtemelen bizim aradığımız kitapla yakından ilgisi yok.
Adi güzel.. eğer ebay'de raslarsan kısa not bırak, teşekkürler.
Bir Zeynep 28.12.2005, 18:34 Adi güzel.. eğer ebay'de raslarsan kısa not bırak, teşekkürler.
Alevimen... ok haber ederim.
xMIZGIN77x 29.12.2005, 00:02 Mesajını okuduktan sonra Mehmet Yaman'ın oğlu Ali Yaman'la görüştüm. O da Alevilikle ilgili araştırmalar yapıyor...Almanya'da Mannhaim Alevi Kültür Merkezi tarafından basılmış bu kitap. Oradan bulunabilirmiş.
Kitabin yazari zaten mehmet yaman.
Peki mannheim alevi derneginin adresini biliyormusun? Onlarla nasil irtibata gecebilirim?
xMIZGIN77x 29.12.2005, 00:06 Merhaba bacim, öncelikle aramiza hos geldin. Senin dedigin Kitap bazen ebay de bulunuyor galiba. Arada bir bak istersen.
Ben bu kitabi 1 seneye yakindir ariyorum. Ebay'e bir kac defa baktim bulamadim. Kütüphanelere bile sordum bulamadim.Belki almanyada büyük sehirlerin üniversite kütüphanelerinde bulunabilir.
Arastirmam lazim.
Aranizda bulan olursa haber versin.
diloburak 30.12.2005, 13:50 Merhaba,
bende iki üc kitap önereyim :
Dervis Tur ----->Erkanname
Ali Duran Gülcicek----->Der Weg Der Aleviten-Bektaschiten.
Saygilar
Selam arkadaslar,
sizden bir ricam olacak, bana yardimci olabilirseniz sevinirim.
Duyduguma göre Alevi'lerin "BUYRUK" adinda bir kitaplari varmis.
Aranizda bu kitap hakkinda bilgisi olan varmi? Eger varsa, bu kitabi nerde veya nasil bulabilirim?
Birde ANTON JOSEF DIER diye alman bir yazarin "ANADOLU ALEVILIGI" diye bir kitabi var. Bu kitap baskidan kalktigi icin hic bir kitapcidan bulunmuyor.Aranizda bu kitaba sahip olanlar varmi veya bu kitabi e-book olarak internette bulmak mümkünmü?
arkadaşım nerden temin edeceğin konusunda yardımcı olamam ama okumanı şiddetle tavsiye ediyorum. alevilikle ilgili bir çok konuyu kur'an la bağlantısını kurarak ve ayetlerle açıklıyor. son derece öğretici...
Hüseyin69 16.01.2006, 02:03 Mesajını okuduktan sonra Mehmet Yaman'ın oğlu Ali Yaman'la görüştüm. O da Alevilikle ilgili araştırmalar yapıyor...Almanya'da Mannhaim Alevi Kültür Merkezi tarafından basılmış bu kitap. Oradan bulunabilirmiş.
ben bir ara merkeze gidersem unutmassam bir sorayim bu kitap hakkinda
SivanA SimyacI 24.01.2006, 15:10 cemal şenerden alevilik olayı ismail kaygusuzdan alevi olmanın bedeli
|