Orijinalini görmek için tıklayınız : 4.Haftanın Konuğu SABAHAT AKKİRAZ yorum topiği

çeşm-i naz
09.05.2007, 06:13
merhaba dostlar

haftanın konuğu yayınlarımız sizlerin desteğiyle devam ediyor

aleviradyo.com'da bu haftanın konuğu başarısıyla,duruşuyla billur su gibi sesiyle hepimizi etkileyen sabahat akkiraz:)

sizler de yayına katkıda bulunmak isterseniz bu topiğe yorumlarınızı ekleyebilirsiniz

yorumlarınızı bekliyoruz canlar yayınımız TSİ ile 20:00'de cumartesi günü sizlerle

yüreğinizin güzelliği türkülere vursun türküler de aleviradyo.com'da sizlerle olsun

aleviradyo.com ailesi:)

Okan22
09.05.2007, 06:26
canım sabahat ablam benim bu haftanın konuğu olmasına çok sevindim sabahat akkiraz ı anlatmak kolay değil alevi kültürüne bu kadar emeği geçmiş bu kadar mutavazi bu kadar güzel bu kadar insancıl bu kadar güler yüzlü biri daha varmı 2 hafta once konserindeydim inşallah bi aksilik olmazsa 27 matısta yine beraberiz

ayrıca topiği açan sultanıma da çok teşekkür ediyorum sabahat akkiraza yer verdikleri içinde bütün radyoda görevli canlarımızada teşekkür ediyorum

sana saygı ve sevgim büyük sabahat abla

Haydaryiğit
09.05.2007, 18:45
Teşekkürler Didem can
Yıllarca istifini bozmayan.Hiçbir şekilde değişmeyen; o billur sesli kendi halinde çok değerli ve bizler için çok gerekli bir Sanatçımızdır.O hep güler yüzlü o hep kimsenin hatırını kırmayan çok değerli bir sanatçıdır.Ben onun türküleriyle büyüdüm...

En sevdiğim türküsü de Nenni nenni'dir çok eski bir türkü...

betüş
09.05.2007, 19:14
Yıllarca çizgisinden sapmamış,alevi kültürüne sahip çıkmış,korumuş gülen yüzüyle nur cemaliyle en önemlisi kadife sesiyle insanı mest eden bi ablamızdır Sabahat Akkiraz.Yayında birlikte olmak dileğiyle teşekkürler..:turned:

Deniz Yıldızı
09.05.2007, 19:34
yuppiiiiiiii:)vallahi süper cumartesi akşamı kesin evdeyim..sebahatın bütün türkülerini başa almaktan valla pc kafayı yedi neredeyse..umarım o akşam Şahı merdanla Tevhiti söyler.

YezdaN
09.05.2007, 20:29
sanat camiasında olupta özünden vazgeçmeyen etik kurallarını bozmayan sesiyle ruhu okşayan laşkalaşmış sanat dünyasında adını asla duyurmayan t.c örnek alınabilecek insanlardan bitanesi..yayında görüşmek üzere...

firariHH
09.05.2007, 20:52
Sabahat Ablamizin o güzel sesinden Türkü´ler dinlemek Cok Güzel Olacak.

Emege Gecen Herkeze Tesekkürler.

SABAHAT AKKiRAZ http://img101.imageshack.us/img101/7820/2525mo0.th.jpg (http://img101.imageshack.us/my.php?image=2525mo0.jpg)

1955’te Sivas’ta doğan Türk Halk Müziği'nin başarılı yorumcusu Sabahat Akkiraz, ilk olarak ailesinde müzikle uğraşanlardan etkilendi. Akkiraz'ın sanata yönlenmesine ise ilkokul öğretmeni öncülük ederek, baba Akkiraz bu konuda ikna etti. Böylece, Sabahat Akkiraz, daha 13 yaşında Arif Sağ ve Orhan Gencebay’ın sazları eşliğinde ilk 45’lik plağını Mahmut Erdal ile çıkardı.

Aynı yıl ailesiyle birlikte Almanya’ya yerleşen Akkiraz, orta ve lise eğitimini bu ülkede tamamladı. Bu süreçte müzikten hiç kopmayan sanatçı, ustalarım dediği; Feyzullah Çınar, Aşık Daimi, Davut Sulari ve Muhlis Akarsu ile tanıştı ve desteğini gördü. 1983 yılında ilk profesyonel albümü "Şafak Söktü"yü Musa Eroğlu ile yaptı. 1985 yılında İstanbul'a taşınan Akkiraz, aynı yıl Arif Sağ ile çalışmaya başladı ve ikili beraber bir çok albüme imza attı.

Albümlerinde çoğunlukla kendi derlediği türküleri, deyişleri ve uzun havaları seslendirdi. Seslendirdiği derlemeleri dışında yüzlerce derlenmiş eseri de arşivinde bulunmaktadır. 1996 yılında London Jazz Festivaline davet edilen usta sanatçı, Grand Union Orchestra ile Echoes From Anatolia (Anadolu'dan Yansımalar) projesini hazırladı ve başta London Jazz Festivali olmak üzere Londra, Dublin ve Glasgow da 10 konser yaptı. Bu çalışma aynı zamanda bir halk müziği sanatçısının jazz ve türküler üzerine hazırladığı ilk uluslararası proje olması açısından da önemlidir.

1999 yılında Queen Elizabeth Hall’de "Womens of Tradition’’ projesinde Türkiye'yi temsil eden Akkiraz, aynı yıl Echoes from Anatolia konserleri Redgold Music tarafından kaydedildi ve tüm dünya da satışa sunuldu. 2000 yılının Şubat ayında Fransız Kültür Bakanlığı tarafından Fransa’ya davet edildi ve 11 Subat 2000'de Cite de la Musique Paris'de, 13 Şubat 2000'de Dieppe Ulusal Sahne'de, 15 Şubat 2000 tarihinde de Saint Claude Şehri kültür merkezinde 3 konser verdi.

Aynı yılın Haziran ayında Lyon da "Doğu Festivaline" çağırılan Akkiraz, 25 Kasım 2000'de Etnik müziğin mabedi kabul edilen "Theatre de le ville" de konser verdi. Fransız-Belçika ortak yapımı olarak hayatı ve çalışmaları belgesel yapıldı ve bu belgesel Mezzo ve Muzzik adlı tv kanallarında yayınlandı. 2001 Şubatında Hollandalı ünlü şanson şarkıcı Jasperina De Jong ile 5 konserlik Hollanda turnesi yaptı. 31 Mart-1 Nisan tarihlerinde Brezilyanın Sao Paolo kentinde iki konser veren Akkiraz, türküleri ilk defa Güney Amerika'ya okyanus ötesine taşıdı.

ALBÜMLERİ
1983-Şafak Söktü
1985-İnsana Muhabbet Duyalı
1986-Bir Gerçeğe Bel Bağladım
1987-Boş Yere Kavgayı Zahmet Biliriz
1988-Fazilet
1990-Yalan Dünya
1992-Bendeki Yaralar
1993-Dostların Anısına
1994-Dağlar Kardeşimi Geri Verin
1996-Yiğit İnsanların Türküleri
1998-Türkülerle Gide Gide
1999-Yüreğimin Sesi
2000-Deli Derviş
.......-Lamekan
.......-Kaygusuz
.......-Konserler
.......-Seyran
.......-Külliyat….

--------------------------------------------------------------------------
:::::::::::::Bu Sene´ki Konserleri::::::::::::::

12 MAYIS iSTANBUL / Labella

13 MAYIS UŞAK

16 MAYIS İSTANBUL / Babylon

20 MAYIS İSTANBUL / Mydonose Showland

24/25 MAYIS İSTANBUL / Atatürk Kültür Merkezi (AKM)

26 MAYIS İZMİR

27 MAYIS İSTANBUL / İnönü Stadyumu

3 HAZİRAN İZMİT / Gebze

1 TEMMUZ İNGİLTERE / Londra

8 TEMMUZ BODRUM / Kale

20 TEMMUZ İNGİLTERE / Londra / Queen Elizabeth Hall / büyük salon

22 TEMMUZ SAMSUN

31 TEMMUZ BALIKESİR / Altınoluk

çeşm-i naz
10.05.2007, 01:04
bu bilgiler çok yardımcı olacak teşekür ederim:)

firariHH
10.05.2007, 01:08
bu bilgiler çok yardımcı olacak teşekür ederim:)

Elimden geldigi kadar bilgileri sizlerle paylasyama devam edecegim.Yeni Bilgileri Yukardaki Mesajimda Bulabilirsiniz.

Gülom
10.05.2007, 01:21
Baya yillar once Sebahat Akkiraz ile soyleyisle, hasta annesine baktigi icin hic evlenmedigi soylemisti bana, ve bunu soyledigi zaman annesini yeni kayip etmisti,simdi merak edeceksiniz, bu nerde konustu onunla?? bizim dernek konser icin cagirmisti, ve bende konusmayi cok sevdigim icin ve utanma diye birsey bende olmadigi icin, sorarim bazen boyle sorulari:shifty: .....galiba halen evli degil, bilen varmi..???

izmir_35
10.05.2007, 01:23
sevgili sabahat ablamızın biz narlıderelilerin gönlünde büyük yeri vardır narlıderemizde onu yine görmek isteriz saygılar

insanlar kardeş
10.05.2007, 01:30
Sebahat Akkiraz=Türk Halk müziği
İnsanı türkü sevdasına salan sesi ile duruşu ile tam bir hanımefendi.
Derya deniz yüreği ile Alevi Bektaşi felsefesini nefesi ile ölümsüzleştiren Sabahat Akkiraza ne kadar hürmet etsek emin olun ki az kalır.

İnsan gibi insan..

Kişiliğine, sanatına saygı ile eğiliyorum.
Ne mutlu ki bize böyle bir yüz akımız var....

saygılarımla.....

aspava
10.05.2007, 01:32
sabahat akkiraz'ı anlatmaya gerek yok çünkii o hepimizin gönlüne gerçekten taht kurmuş bir sanatkar ben herkeze sanatkar demem ama o gerçekten bir sanatkar kişii sadece Türkiye'de değil bizleri ve tükülerimizi yurtdışında da büyük başarılarla tanıtmış ve büyük ses getirmiş organizasyonlarda en başta yer almıştır, biliyorumkii herkezin arşivinde istisnasız sabahat akkiraz albümleri vardır

KomünistAlevi
10.05.2007, 01:37
Sabahat Akkiraz diyince biraz durcaksınız,

Billur gibi sesiyle bizi bir diyardan başka bir diyara götürür Sabahat ablamız...Yolundan çizgisinden hiçbirzaman sapmamış tam bir Alevi hanımı gibi davranmayı kendine hak görmüş bir ablamızdır...

Sabahat ablanın yeri biz türküseverlerin,demokratların,aydınların,alevileri n gönlünde yeri apayrıdır...

Kendini sıkmadan bağırıp çağırmadan türkü söylenebileceğini bizlere gayet iyi göstermiştir...Dikkat ederseniz eğer, türkü söylerken normal halinden hiç ama hiç ödün vermiyor...Aynı güleryüzlü bir şekilde kendini sıkmadan o billur gibi sesi ile türküleri yüreğimize işliyor...

Ayrıca,
Sabahat Akkiraz'ı canlı dinlemenizi tavsiye ederim:wink:

Müthiş bir ses...

pirayem
10.05.2007, 10:58
Sesine kurban olam onun o kadar sevecen,o kadar duygusal, o kadar içten ki,yüreğinin tüm güzellikleri yüzüne yansımış adeta.Onun gibi bir cevhere sahip olduğumuz için çok şanslıyız.Bize söz vermişti BABUKO yemeye gelecekti evimize,hala gelecek,biliyorum bir gün gelecek ama,umarım yani...Onu yakından tanıyın canlar yakından,o bir yaşayan efsane ...

çeşm-i naz
12.05.2007, 21:19
arkadaşlar yorumlar bu topiğe istek topiğine değil:)

seyhunbey
12.05.2007, 22:25
Yayin Mükenmmel gidiyor Konuk Sabahat Akkiraz Olurda Güzel Olmazmi Sabahat akkiraz hakkinda yorum yapmaya gerek yok onu saten bilen bilir bilmeyende neler kaybettiğinin farkinda bile değil onlar için üzülüyorum :)

Böyle Değerlerimize Sahip çikmaliyiz onlari her zaman saymali ve sevmeliyiz Destek vermeliyiz neyse fazla söze gerek yok bilen bilir fazla konuşmayalim biz susalim DİVAMİZ konuşsun Türküler Susmasin :)

kolay gelsin...

deniz olmak
12.05.2007, 22:43
Yüreğimize ve benliğimize işleyen geçmişten gelen bütün değerlerimizle bizi buluşturduğunuz için hepinize gönülden teşekür ederim...