Orijinalini görmek için tıklayınız : Biyonik kulağını çaldılar

suyunsesi
09.05.2007, 09:24
3 yaşındaki çocuğun ''biyonik kulağını'' çaldılar
İzmir Karşıyaka ilçesinde doğuştan işitme engelli olan 3 yaşındaki çocuğun, bir süre önce ameliyatla takılan ve sesleri algılamasını sağlayan "biyonik kulağının" çalındığı iddia edildi.
Alınan bilgiye göre, Nergiz Mahallesi 6003 Sokak’ta oturan Dinç ailesi, evlerinin önünde oynayan 3 yaşındaki Ege Arda’nın "biyonik kulağının" yerinde olmadığını görünce şaşkına döndü. Aile üyeleri, bir kişinin olay yerinden koşarak uzaklaştığını görmesi üzerine, biyonik kulağın çalındığını fark ederek, polise başvurdu.
Ege Arda’nın babası Bülent Dinç (27), oğlunun evlerinin önünde oynadığı sırada bir ara yere düştüğünü fark ettiklerini, yanına gittiklerinde kulağına takılı cihazın bulunmadığını ve bir kişinin de koşarak uzaklaştığını gördüklerini söyledi.
Ege Arda’nın doğuştan işitme engelli olduğunun yapılan inceleme ve testlerle ortaya çıktığını ifade eden baba Dinç, bunun üzerine tedavi yollarını araştırdıklarını, girişimleri üzerine 2 yıl bekledikten sonra çocuklarına ameliyatla "biyonik kulak" takıldığını bildirdi.
Cihazın fiyatının 20 bin dolar civarında olduğunu kaydeden baba Dinç, kısa süre önce çalıştığı iş yerinden ayrıldığını ve işsiz olduğunu kaydederek, şöyle dedi:
"Cihaz 3 ay önce ameliyatla takıldı ve ücreti SSK tarafından ödendi.
Bir parçası derinin altında, bir parçasıysa kulağa takılıyor. Düşüp kaybolmaması için de Ege Arda’nın kazağına kancayla tutturmuştuk.
Çocuğumuzu, biyonik kulaklık takıldıktan sonra işitme engelliler okuluna da göndermeye başlamıştık. Artık sesleri duymaya, tepki vermeye başladı.
Bu cihaz olmadan, hiçbir sesi algılayamıyor ve okula da gitmesinin bir anlamı kalmıyor. Maddi nedenlerle tedavisi zaten geçikmişti. 6 yaşına kadar belli bir gelişimi sağlaması gerekiyor. SSK, kulaklığı bir defaya mahsus olmak üzere takıyormuş. Çalan kişilere sesleniyorum, çocuğumuzu sessizliğe gömmesinler, cihazı bize versinler. Haklarında hiçbir şikayette bulunmayacağım." Anne Yasemin Dinç de cihazı çalan kişinin geri getirmesi çağrısında bulundu.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

09 Mayıs 2007 / Çarşamba - 07:30 Milliyet

yudum
09.05.2007, 09:32
bu nasıl bir bakıştır, insana, yaşama, inanın dehşete düştüm. bir kimse nasıl bu kadar insanlığından sıyrılmış olabilir...nasıl bir dünyada yaşıyoruz... her yanımızı çirkinlik sarmış. hırsızlıklar, kaçırılmalar, gasplar, tecavüzler, bu gidişe ne zaman bir son verilecek. yoksa insanları, yaşama koşulları mı bu hale getiriyor???

suyunsesi
09.05.2007, 09:52
bu nasıl bir bakıştır, insana, yaşama, inanın dehşete düştüm. bir kimse nasıl bu kadar insanlığından sıyrılmış olabilir...nasıl bir dünyada yaşıyoruz... her yanımızı çirkinlik sarmış. hırsızlıklar, kaçırılmalar, gasplar, tecavüzler, bu gidişe ne zaman bir son verilecek. yoksa insanları, yaşama koşulları mı bu hale getiriyor???

Bu gidişe ne zaman son verilir sistemi sorguladığımız zaman... uyandığımız zaman... sürü olmadığımız zaman...

Yaşam koşulları kuşkusuzki bazen insanları istemeselerde hırsızlığa itiyor aynen Viktor Higonun parası olmadığı için açlıktan bir tane ekmek çalıp ve bu çaldığı ekmek için yıllarca ceza evinde hücrede kalıp konuşmayı unuttuğu yapıtında olduğu gibi...
Manisada paraları olmadığında yolda yürürlerken canlarının çok çektiği baklavacıdan baklava çaldıkları ve yargılandıkları gibi...
Ama bu adamın yaptığı çocuğun biyonik kulağını çalması kabul edilir gibi değil bu bir insankıl ayıbıdır!!!

insanlar kardeş
09.05.2007, 10:29
Kurt bir sürüye girdimi alabildiğince çok hayvanı boğzlayıp öldürür.
Ta ki sürünün sonu gelene dek.
En son bir tanesini yer yiye bildiği kadar.
Sonra nemi olur bırakıp gider başka bir sürüye rastlna kadar.
Bu döngü kurt hayvanı için böyledir.
Bu güdüseldir.
Peki insanı insanlığından sıyıran nedenler nedir ki?
Kurt hayvanının güdüsü ile hayata tutunmaya çalışır.
Ben şimdi biyonik kulağı çalınmış bebenin yeniden karartılmış hayatına mı üzüleyim.Yoksa güdüleri ile yaşamaya terkedilmiş insanlara mı ?
Sistem sistem sistem....
Kapitalist faşist zihniyetin güdüleriyle hareket etmek isteyen fertlerin oluşturduğu bir toplum yaratma çabaları ancak böyle sonuçlar doğurabiliyor.
15 bin dolarlık biyonik kulağı insanlık hizmetine sunarken bu kulağın bu minik bebeğimiz için değerinin bir hayat kadar önemli olduğunu bilen bir toplum yaratabiliyormuyuz?

''Altın sarrafın elinde altındır ehlilinden gayrısında puldur ''

Ahlak insan olanın üzerinde cevherdir.
Cevheri bulamayan buldurmayan sistem utansın......

saygılarımla....

burty
09.05.2007, 11:04
Kurt bir sürüye girdimi alabildiğince çok hayvanı boğzlayıp öldürür.
Ta ki sürünün sonu gelene dek.
En son bir tanesini yer yiye bildiği kadar.
Sonra nemi olur bırakıp gider başka bir sürüye rastlna kadar.
Bu döngü kurt hayvanı için böyledir.
Bu güdüseldir.
Peki insanı insanlığından sıyıran nedenler nedir ki?
Kurt hayvanının güdüsü ile hayata tutunmaya çalışır.
Ben şimdi biyonik kulağı çalınmış bebenin yeniden karartılmış hayatına mı üzüleyim.Yoksa güdüleri ile yaşamaya terkedilmiş insanlara mı ?
Sistem sistem sistem....
Kapitalist faşist zihniyetin güdüleriyle hareket etmek isteyen fertlerin oluşturduğu bir toplum yaratma çabaları ancak böyle sonuçlar doğurabiliyor.
15 bin dolarlık biyonik kulağı insanlık hizmetine sunarken bu kulağın bu minik bebeğimiz için değerinin bir hayat kadar önemli olduğunu bilen bir toplum yaratabiliyormuyuz?

''Altın sarrafın elinde altındır ehlilinden gayrısında puldur ''

Ahlak insan olanın üzerinde cevherdir.
Cevheri bulamayan buldurmayan sistem utansın......

saygılarımla....

çok güzel ve hislenerek yazmışsın belli ki can; bu sözlerinin üzerine daha ne söylenir ki...,

artık insanlar şöyle yapmış bu insan bu suçu işlemiş derken insan kelimesini kullanmaktan utanıyorum bu tür varlıklara hatta yaratık mı demeliydim ...

YezdaN
09.05.2007, 11:25
bu haberi izlediğimde o kişilerin insan olmadığını düşündüm küçüçük bi çocuk savunmasız ne istediniz onun ses alabilme cihazından.siz alan şahıslar kulaklarınızı iyice tıkayın ve konuşan insanlara bakın neler hissediyorsunuz.hayatın anlamı var mı ki ses olmadan yasamanın o çocukta o cihazla duyuyordu annesinin babasının oğlum demesini....insanlık bitmiş artık insanlığı bitiren devlete ne desem azdır................

cicim
09.05.2007, 19:59
Küçük Ege daha 3 yaşında ve doğuştan işitme engelli...

Ege 17 aylıkken duyma yeteneğine sahip olmadı anlaşılıyor.Sağ kulağı %99 sol kulağı %100 duymuyor.Ege ailesinin sıkıntılarla birktirdiği 12.000$ dolara işitme cihazı alınıyor.İşitme cihazı iki parçadan oluşuyor.Bu parçalardan biri sağ kulağının arka kısmına deri altına yerleştiriliyor.Diğer parça ise dışarda kalıyor.

İnsanlık ayıbına bakın Ege nin işitme cihazının parçası sokakta oynarken çalınıyor.

Aile şu anda perişan Küçük Ege hiçbir sese tepki veremiyor...

Ben insanlığımdan utandım..

Yorumları size bırakıyorum canlar..

ÇaKıL
09.05.2007, 20:04
Haberlerde az önce izledim çok üzüldüm.Ama sevindirici haber ithalatçı firma da olayı duymuş ve yeni bir kulaklık hibe edilmiş.

firariHH
09.05.2007, 20:05
Can, Haberi Dün Aksam Tv´de izledim..
Cok Üzüldüm.
Yapilan Bir terbiyesizlik,adilik`tir,bunu yapanlarin insaninligindan süpe ederim,
bir kisi bukadar vijdansiz, adi olabilirmi ?

cicim
09.05.2007, 20:06
Haberlerde az önce izledim çok üzüldüm.Ama sevindirici haber ithalatçı firma da olayı duymuş ve yeni bir kulaklık hibe edilmiş.

İşte buna çok sevindim:)

maymay
09.05.2007, 20:17
Ufacik çocuklarin sekerini çalarlar ya, yüregin param parça olur...

Haydaryiğit
09.05.2007, 21:52
En azından işitme aletine kavuşabildi.Buna sevindim.
Yalnız canlar dikkat bizler anlayışlı ve hümanist insanlar olarak bu kadar vicdansız olamayız. Bunu yapanlarda vicdan namına birşey olduğuna inanmıyorum.
Teşekkürler

burty
09.05.2007, 23:03
bu konu daha önce yani sabah açılmıştı ve dile gelmişti cicim can;(biyonik kulaklığını çaldılar başlığı altında) bilgilerinize.

teşekkürler...

insanlar kardeş
09.05.2007, 23:10
bu haber daha önce verilmişti.....

PirO_62
09.05.2007, 23:27
Konuları Birleştirdim.

İyi Forumlar.

.