Orijinalini görmek için tıklayınız : solda birleşim CHP ve DSP

çeşm-i naz
10.05.2007, 06:57
erken seçim kararından sonra partilerde önemli gelişmeler yaşandı
sağda anap ve doğru yol partilerinin birleşiminden sonra şimdi de solda birleşme çalışmaları var dün chp ve dsp'den birleşme için görüşmeler başlandı haberi alındı öyle ki izmir'de yapılacak cumhuriyet mitingi ne baykal ve sezer birlikte katılacak

sizce ne olur bu birleşimin bizlere yararı zararı ne olacak??
solda birleşim sadece bu iki partinin birleşimiyle düzene oturacak mı??
yada açıkcası chp ve dsp nin birleşiminden ne kadar düzgün bir iktidar olur??
iktidara gelebilirler mi sizler neler düşünüyorsunuz??

Blue_Love
10.05.2007, 08:15
hafta sonu İzmir deki mitingde açıklayacaklar diyorlardı bakalım gideceğim ve neler olacak göreceğim...

nusayri
10.05.2007, 08:17
ülkenin bulunduğu ortamda bu iki partiyi veya bunlara yakın olan partileri birleşmeye necbur kılmaktadır , birleşmemeleri durumda kişisel çıkarlar genel çıkarlardan üstün tutulmakta ve bunun faturası baraj altında kalmalarıyla kesılmiş olacaktır.

dsp chp birleşmesiyle iktidara gelecekleri zayıf bir ihtimal, gelmeleri durumunda çoğunluk sağlıyacak bir iktidar olmaz.

milet meclisinin içinde ana muhalefet partisi gerçek bir muhalafet konumuyla iktidarda olmaktan daha iyi olabilir.

türkiyede sol veya sosyaldemokrat bir iktidarın olması mumkün görünmemektedir ,ülke yapısı böyle bir iktidarın olmasına olanak yaratamamaktadır,tapuların yıkılmadığı bir ülke olan türkiye ülke nufusun büyük çoğunluğu hale feodal bir yapı içindedir.

saygılarımla.

zelalk
10.05.2007, 09:13
Chp ve Dsp Solda oy potansiyeli güçlü iki parti. Kendi kişisel çıkarlarını bir kenara bırakıp ülke menfaatleri için birleşmelerinde fayda var bence
Tabiki bize düşen görevde sandık başına gidip oyumuzu kullanmak..

nihat 61
10.05.2007, 09:57
solda birleşme ecevitin cenazesinde dile getirilmişti şimdi dalga dalga büyüyüor artık mitinglrde milyolarıda harekete geçirdi şimdi partilere düşen görev kişisel kavgaları bir yana bırakıp bir çatı altında saglam temellere dayalı bir işbirligi oluşturmaları gerekiyor artık bölünüp yeni partiler kurmanın zamanı degildir simdi solun eline tarihi bir fırsat geçmiştir umarım bunu en iyi bir sekilde kullanırlar halkımızda ve partilerde bu heyecen izmir mitinginde doruk noktasına ulaşacaktır.

YoRuM78
10.05.2007, 10:12
çoktan olması gereken bir şeydi.Tandoğan ve Çağlayan'da yapılan mitinglerin cok cok önemli olduğunu düşünüyorum.bizler o mitinglerde birleşin birleşin diye bağırmasaydık inanıyorum hala böyle bır sey olmayacakti.umarım her sey isteidğimiz gibi gider artık.

çeşm-i naz
10.05.2007, 16:01
açıkcası ben bu birleşimden iyi sonuçlar alınacağını ya da kuvvetli bir iktidar olacağını pek düşünmüyorum arkadaşlar
çünkü yine baykalın ya birleşme sürecinde ya da iktidar süresinde ki olurlarsa tabi kendi menfaatlerinin öne geçeceğini düşünüyorum çünkü biliyorsunuz ki şuan mecliste chp var ve baykalın istekleri daha ağar basacaktır zeki başkan bakalım bunları kabul eder mii hadi hayırlısı

ismailgokhan
10.05.2007, 16:11
Sanmıyorum tek başına gelecekleri anketlerde oyları %21 ile 23% arasında değişiyor bu oy oranıyla ancak hükümet ortağı olurlar ancak sola küsüp oy vermeyen seçmen son anda karar değiştirirse belki birşeyler olabilir

çeşm-i naz
10.05.2007, 16:16
Sanmıyorum tek başına gelecekleri anketlerde oyları %21 ile 23% arasında değişiyor bu oy oranıyla ancak hükümet ortağı olurlar ancak sola küsüp oy vermeyen seçmen son anda karar değiştirirse belki birşeyler olabilir

haklısın can bencede tek başlarına iktidara gelmeleri biraz zor gelseler de zaten ne kadar başarılı olacakları şüpheli:confused1

ismailgokhan
10.05.2007, 16:22
haklısın can bencede tek başlarına iktidara gelmeleri biraz zor gelseler de zaten ne kadar başarılı olacakları şüpheli:confused1

bence daha önemli mesele sol oylar sürekli düşüyor bunun sebebini bulmak ve yeni bir siyaset geliştirmek lazım yoksa 1000 sene sol iktidara gelmez

eldorado
10.05.2007, 17:33
valla kim ne derse desin ister birleşme olsun ister olmasın chp nin barajdan çıkacağı bile aşikar..anketler zaten yanlı yayınlardır...alevi kesimi ve sol düşüncede olan insanlar artık deniz baykal diktatörlüğünün cezasını bu seçimde kesebilir...ve kanımca dspyi yanlarına almak istemeleride bu yüzden...5 yıl boyunca yaptıkları ortada...meclise gitmelerinin tek sebebi maaşlarını alabilmek için...

Cemoli12
10.05.2007, 18:04
CHP-DSP birleşiminin aleviler ve solcular için yararlı olacağını düşünüyorum.(saygılar)!!!

ilkay123
10.05.2007, 18:20
canlar gönül isterdiki tüm sol partiler bütünlessin birlesmesin ..bu secim sisteminde parcalanmak sag partilere yarar .ANAP ve DYP birlesmesi bence sagi bir nebze toparlar.darisi sol partilerin basina.Anlamadigim konu ise Deniz Baykal in 12 Eylül önceki solculuk anlayisi ile simdiki solculuk anlayisinin 90 derece degismesi.acaba makammi insanin düsüncelerini degistiriyor?

çeşm-i naz
10.05.2007, 21:20
CHP-DSP birleşiminin aleviler ve solcular için yararlı olacağını düşünüyorum.(saygılar)!!!

ben böyle düşünmüyorum çünkü bu güne kadar olan solda birlik veya bu sol partinin alevilere yararı olmayışları beni böyle düşündürüyor ki bence bi birlik olmayacak buna sebepte deniz baykal olacak

Volcano
10.05.2007, 21:38
Birleşsinler bakalım.Normalde deniz baykaldan böyle şeyler beklenmez ama naparsın çıkar meselesi sonuçta

muhammetmustafa
10.05.2007, 22:09
CHP İLE DSP nin birleşmesinden benim tahminlerime göre hic bir sonuc cıkmaz ama inşallah ben yanılırım neden diye soracak olursanız birleşme sürekli degil gecici insallah tek catı altında birleirler

cornflakegirl
10.05.2007, 22:22
insanların sadece medya kaynaklı beslendiğinin göstergesidir. lakin zeki sezer bu son dönemki vukular olmadan evel de solda birlik çağrısı yapmıştır. o zaman baykal nerdeydi ? bu partinin ileri görüşlülüğünü de ispatlayan bir çağrı da değil mi aynı zamanda ? ama medyada yer bulmaması sebebiyle de anlaşılıyorki, medyadan beslenen; medyanın verdiği besine göre fikir sahibi olan bir kitle vardır. hadi sadece medyanın verdiğiyle otlanıyorsun, bu kadar çok mu otlandında "karakter" kavramını bilmemezlikten geliyorsun ? yok dsp %1lik bir oy yüzdesine sahip olmuşta, artık bitmişte neden chp ile birleşmiyormuş. öncelikle asıl bu dediğini pat diye yaparsa koltuk peşinde olduğunu göstermezmiydi ? dolayısıyla dsp karakterlilik ve koltuk peşinde olmadığını göstermiştir. kafalarını kaldırırsa bu kitle bunu görebilir. sonra bir seçimde %1 oy aldı diye bir parti nasıl bitti söylemi yapılırki...

Mansuri
15.05.2007, 18:25
Milletvekilli sayısı konusunda anlaşamayan DSP ve CHP’nin arasına şimdi de para girdi. “Cumhuriyetin son umudu” olarak pazarlanan seçim ittifakının mimarları, DSP’nin kasasındaki 100 milyon YTL’yi ne yapacaklarını bilemiyor.

HABER MERKEZİ İzmir'deki Cumhuriyet mitinginde CHP lideri Deniz Baykal ile DSP Başkanı Zeki Sezer'in el ele poz vermemeleri üzerine belirsizliğe düşen sözde sol ittifakın, sandalye pazarlığının yanı sıra para engeline takıldığı anlaşıldı.

Sermaye basını tarafından "milyonların talebi" olarak yansıtılan CHP-DSP ittifakı için yürütülen süreç çıkmaza girdi. İki parti arasındaki koltuk pazarlıkları devam ederken, DSP'nin kasasındaki 100 milyon YTL'nin ne olacağı sorusu DSP'yi felce uğrattı.

Birkaç gün önce bazı basın organlarına sızan ve DSP Genel Başkanı Zeki Sezer tarafından da yalanlanamayan iddialara göre birleşme çabalarına DSP'nin kasasındaki yaklaşık 100 milyon YTL'nin akıbetinin belirsizliği engel oldu. Bu belirsizlik dolayısıyla "birleşme" senaryoları uygulanamıyor. Zira DSP'nin kendisini feshederek CHP'ye katılması durumunda kasadaki paraların da CHP'ye geçmesi gerekecek. İkinci senaryonun uygulanması ve Zeki Sezer ve arkadaşlarının DSP'den istifa ederek CHP'ye geçmesi halinde ise sözü geçen paralar şu an için kimlerden oluşacağı öngörülemeyen yeni yönetimin kontrolüne girecek.

"Önemli olan Türkiye Cumhuriyeti'nin kasası"
DSP lideri Zeki Sezer, sözü edilen durumu açıkça inkâr edemedi. Milliyet gazetesiyle yapılan bir röportajda Sezer, CHP'den aday olmamasının nedeninin DSP'nin kasasını bekleme durumu olup olmadığıyla ilgili bir soruya "Bizim için daha önemli olan kasa Türkiye Cumhuriyeti'nin kasası; bizim asıl derdimiz onu beklemek" şeklinde ilginç bir yanıt verdi. Öte yandan Sezer "DSP'nin kasasındaki para AKP'nin sadece bu ay alacağı devlet yardımından azdır" diyerek bir başka gerçeğe de işaret etmiş oldu.

Diğer yandan "kasa" sorununun temel öğelerinden birinin CHP'de siyaset yapamayan bazı isimlerin DSP'ye girmek istemesi olduğu öne sürüldü. Buna göre Zeki Sezer ve çevresinin CHP'ye katılması durumunda Bülent Tanla, Mustafa Sarıgül ve Hasan Aydın gibi isimler DSP'ye girmeye ve yönetimi ele geçirmeye çalışacak. Parti teşkilatıyla birlikte partinin paraları da bu isimlerin kontrolüne girecek.

(www.sol.org.tr)

sausen
15.05.2007, 19:02
Ucuz siyaset yapıyorlar.
Bunların birleşeceği yok...
Çıkarlar uyuşmaz bir kere...
Halkı düşünen var mı ki bunu sormak lazım?

Westside
15.05.2007, 19:33
Sanki mitinglerde birleşin diye bağıran halk DSP ve CHP den bahsediyordu?Onlar neden üstlerine alınıyor ki hatta Baykal kendini solcu mu zannediyor?Bu CHP DSP birleşmesi tamamen bir oyundur bu oyuna gelmeyelim.

Seyduna
16.05.2007, 09:23
Baykal sayesinde tehlikeye girmis olan birlesmedir. SHP baskanini da CNNTurk'te gordum onlar da mutlaka katilmak istiyor bu birlesmeye ama Baykal onlari istemiyormus. Bu Baykal var ya bu Baykal. Allah mustakini versin senin gibi Baykal. Curuttun CHP Baykal..

cangüdaz
16.05.2007, 11:09
dün akşam haberlerde izledm dsp'li yöneticiler chp'nin kendilerni birleşmeye yanaşmayan parti gibi gösterip halkın gözünde uzlaşmacı olmayan kavgacı imajı verdirmeye çalışıyor bizi yok etmeye çalışıyor diye konuşuyorlardı.ve medya da aynı şekilde uzlaşmayan kavgacı olan chp lideri baykal iken dsp'yi uzlaşmayan parti olarak göstermeye çalışıyor.forumda da bazı arkdaşlarımız hala baykaldan medet umuyor.adamın yaptğna bakarmısınz?milyonlar birleşin diyre gırtlak patlatıyor o hala karşısındakini kötü gösermeye çalışıyor.nedir bu ya söylermisnz?yemin ederim ben bıktım bu baykal denen yaratıktan.adamı cumhurbaşkanı yapsalar ona da bir şey bulur istemem der.ne biçim insan bu?lütfen dsp'ye destek olun.yazıktır ayıptır.birleşmek için baykalın her türlü çirkefliğine bile ses çıkarmıyorlar.zeki sezer aday bile olmayacak.daha ne yapsın?neden doğruyu haklıyı kimse sevmez bilmyrm.herkesin kaderi kendi elinde lütfen daha dikkatli olalım.oyumuzu baykal gibi çemkirenlere değil uzlaşmacı halk için mücadele edenlere verelim.ne demek istedğmi anlamşsnzdr mutlaka sevgili canlar.

gencsosyalist
16.05.2007, 11:47
ben o kadar isterimki sol güçlerin bir araya gelip siyaset yapmasını.ama ortada kabak gibi görünen milliyetçi chp ile ne olduğu belirsiz dsp nin birleşmesi var.CHP SOL DEĞİLDİR. KEMALİST İDEOLOJİYİ ÜZERİNDEN ATAMADAN HİÇ BİR ZAMAN SOL OLAMAYACAKTIR.ASKER GÖRÜNÜMLÜ BİR PARTİ HİÇ BİR ZAMAN SOL OLAMAZ.MHP BARAJI GEÇERSE MUHTEMELEN CHP İLE KOALİSYON HÜKÜMETİ KURACAKLAR. ONDAN SONRA GÖRÜRSÜNÜZ.

duygugemisi
16.05.2007, 12:12
Sol ittifaktan bahsedebilmek için öncelikle sol partilerin olması lazım...Solcu lider diyebilmek içinse solu ilke edinmiş;emekten yana demokrat liderlerin olması gerekiyor...İki unsura birlikte baktığımızda bu temel özelliklerin ne CHP'de ne de DSP'de olduğu görülür...
Umur Talu'nun dediği gibi bırakın SOL küçük kalsın yeterki bu partilere sol demeyin...Saygılarımla