Orijinalini görmek için tıklayınız : Belkİde Son Firsatimiz KÜÇÜk Sol Partİlere Bu SeÇİmde Oy Vermemelİyİz.
Türkiyenin aydınlık insanları,arkadaşlar,kardeşlerim;
yıllardır kendi içlerinde dahi çekişmeler yaşayan,en ufak bir anlaşmazlıkda dahi bölünmeye parçalanmaya müsait küçük sol partilere artık bu seçimde dur demenin bir vakti gelmiştir.
aldıkları oy oranı gerçekte bir şey ifade etmese de yarattıkları bölünmüşlük görüntüsü solun yara almasına sebeb olan bu partiler bir türlü siyasal sistemimizden çekilmemektedir.
22 Temmuz seçimleri solun iktidar olmaya yaklaştığı bir seçimdir.
satılmış medyanın chp ye dört koldan saldırmasıda bunun bir kanıtıdır.
zerre iktidar hırsı olmayan adı sol kendi bölücü parçalayıcı bu partiler artık ya seçimden çekilmelidir ya da halk onları yollamalıdır.
arkadaşlar ne ödp nin ne tkp nin ne sdp nin ne de öbür partilerin iktidar olmak gibi bir derdi yok.ama oylar bölünmeye geldiği zaman herkesten daha fazla sesleri çıkıyor.
biliyorum bazı arkadaşlar bu sözlerime kızacak ama gerçeği görmek lazım.
TEK ÇARE TEK PARTİLİ SOL.
TEK ÇARE CHP.
keklikoluk46 10.05.2007, 14:58 Biz solcular akıllanmayız.Bakın göreceksiniz yine bölüneceğiz...
bu parti daha solcu bu daha az solcu diyerek oy bölünmemesi yapılmıcak bir durumdayız.1 oy bile çok önemli o yüzden CHP'de bir bütünlük olmalı.
NiSAN_Rojda 10.05.2007, 15:07 ewet çok var sol parti.....oylarımız bölünüyor.chp iyimi sanki ona vermek istemiyorum.Deniz baykal alevi bile diğil.alevileri bile sevmiyor.Ankarada birçok alevi işçileri işden çıkardıktan sonra ondan iyice soğudum.biiizm oyumuzu hakedcek kim var ki....???ama sağ partisi başa geçmemsi için herşeyi yaparım.bıktık artık bu ne ya.Türkiyeyi sağcılar yönetiyor.Sağcılar karar kılıyor hep.
NiSAN_Rojda 10.05.2007, 15:15 galiba tek çare CHP
Serhatlı 10.05.2007, 15:23 niye son fırsat kardeş ölen birinimi defnedecez neden CHP hem ne yapmışki ha son icraatı diğerlerini engellemek için akp ile işbirliği yapmış bu mu CHP bumu demokrasi isteği
daha fazla acı için kullanılmak için CHP ye evet diyelim ohaş çi haşe...
kısır döngü hala devam ediyor
NiSAN_Rojda 10.05.2007, 15:35 niye son fırsat kardeş ölen birinimi defnedecez neden CHP hem ne yapmışki ha son icraatı diğerlerini engellemek için akp ile işbirliği yapmış bu mu CHP bumu demokrasi isteği
daha fazla acı için kullanılmak için CHP ye evet diyelim ohaş çi haşe...
kısır döngü hala devam ediyor
peki senin bi fikrin var mı ?????? hangi partiye verelim oy??? adam gibi siyasetçi mi var piyasada......hepsi menfaatci hepsi sömürgeci...
Serhatlı 10.05.2007, 15:38 peki senin bi fikrin var mı ?????? hangi partiye verelim oy??? adam gibi siyasetçi mi var piyasada......hepsi menfaatci hepsi sömürgeci...
ben bana yakın olana verecem CHP dışında hepsini denedik.CHP yi sandığa gömüp diğerlerini birleşik ittifaka oy versek bu sefer nası olur
oyum halkların kardeşliğine
NiSAN_Rojda 10.05.2007, 15:40 serhat can sen zannediyormusun o kısır döngü devam etmeyecek..kardeşce yaşıycak türkiye,eşitlik olcak.başımızdakilerden memun olcaz....vs......yüzümz gülcek,acı çekmeyecez............
ben bunu gözümü kapatığım zaman düşümde görüyomrum.ötesinde diğil.
o kısır döngü bitmiycek.....
NiSAN_Rojda 10.05.2007, 15:41 ben bana yakın olana verecem CHP dışında hepsini denedik.CHP yi sandığa gömüp diğerlerini birleşik ittifaka oy versek bu sefer nası olur
oyum halkların kardeşliğine
mesela hangisine
connor mac leod 10.05.2007, 16:15 oyların merkez solda toplanması açısından küçük sol partilere oy vermek mantıklı olmaz,hem baraj olayı da var...
Serhatlı 10.05.2007, 16:23 açıklayınca cevapların arkası kesilmeyecek ama burda yazmıyacam başka cevap oyum halkların kardeşliğine dtp ye,herkesin kinede saygım var..sadece kullanmadıktan ,görmemezlikten vede faşist değilse..Saygılarımla
kısır döngü bu partiler vede bu düşüncelerde yeniliklere açık olalım
umarım ülkemiz bir gün hayal ettiğimiz gibi olur
sol bölünmeyi sever amip gibidir vallahi. radikal sol partilere gelince ögrencilerden oluşan işçi sınıfının desteğini arkasına alamamamış (almasını yürekten isterdim) partilerdir.sol her düşünce biçimi ile tek parti çatısı altında siyaset yapabilse daha fazla ses getirir diye düşünüyorum.
NiSAN_Rojda 10.05.2007, 16:28 açıklayınca cevapların arkası kesilmeyecek ama burda yazmıyacam başka cevap oyum halkların kardeşliğine dtp ye,herkesin kinede saygım var..sadece kullanmadıktan ,görmemezlikten vede faşist değilse..Saygılarımla
kısır döngü bu partiler vede bu düşüncelerde yeniliklere açık olalım
umarım ülkemiz bir gün hayal ettiğimiz gibi olur
umarım serhat can ülkemiz hayal ettiğimz gibi olur....belki biz göremeyiz belki çocuklarımız görücek.......onlar için mücadele etmeliyiz.....Denizlerimiz kemikleri sızlamasın.........
tuncerbio 10.05.2007, 16:33 herhangi bir partinin siyasal düşüncesini savunuyor olsam kesinlikle ona oy verirdim ...ama oy kullanmıyorum ...birde merak ediyorum forumda ve günlük hayatta kemalistler neden kendilerini tek çıkış yolu olarak insanlara empoze etmeye çalışıyor .....
umarım serhat can ülkemiz hayal ettiğimz gibi olur....belki biz göremeyiz belki çocuklarımız görücek.......onlar için mücadele etmeliyiz.....Denizlerimiz kemikleri sızlamasın.........
Denizlerimizin kemiklerini zaten Deniz Baykal her seferinde Sizlatiyor.
SAYIN RÜZGAR_GÜLÜ SiZ BIR DEVRiMCi OLARAK ,MHP YE YANASABiLEN BiR PARTi iCiN NASIL CAGRIDA BULUNA BiLiYORSUNUZKi?
DENiZLERiN,YUSUFLARIN,HÜSEYiNLERiN KEMiKLERiNi iSTE BU DÜSÜNCELER VE DAVETLER SIZLATIIYOR...
NiSAN_Rojda 10.05.2007, 16:53 Denizlerimizin kemiklerini zaten Deniz Baykal her seferinde Sizlatiyor.
SAYIN RÜZGAR_GÜLÜ SiZ BIR DEVRiMCi OLARAK ,MHP YE YANASABiLEN BiR PARTi iCiN NASIL CAGRIDA BULUNA BiLiYORSUNUZKi?
DENiZLERiN,YUSUFLARIN,HÜSEYiNLERiN KEMiKLERiNi iSTE BU DÜSÜNCELER VE DAVETLER SIZLATIIYOR...
o zaman bana gerçek bi devrimci parti söle...çıkarsız olsun olur mu......var mı öyle bir siyasetçi..siyasetçilerin hepsi yalancı paracı sahtekar ve sömürgeci..sömürgeci bi siyasetçiden demokrasiye sahip çıkılması beklenemez yine biz sahip çıkarıyoruz........halk halk halk.........
herhangi bir partinin siyasal düşüncesini savunuyor olsam kesinlikle ona oy verirdim ...ama oy kullanmıyorum ...birde merak ediyorum forumda ve günlük hayatta kemalistler neden kendilerini tek çıkış yolu olarak insanlara empoze etmeye çalışıyor .....
Evet çok doğru söyledin Tuncer kardeş. Topiği açan arkadaş küçük sol partilere oy vermeyin gelin oyunuzu CHP ye verin diyor. CHP ne zamandan beri sol parti merak ediyorum. Eğer sol iktidara gelecek diyorsan CHP ye oy çıkmaması gerek. Forumdaki aklı selim insanların büyük düşmanı CHP ye oy vermeyeceğine güveniyorum. Eğer solda birleşme olursa bu birleşme sol partiler arasında olur. Yani içine CHP giremez.
Hem topiğin yeri yanlış Bu konunu alevilikle ne alakası var. Siyaset bölümüne atılmalı.
o zman bana gerçek bi devrimci parti söle...çıkarsız olsun olur mu......war mı öle bi siyasetçi..siyasetçilerin hepsi yalancı paracı sahtekar ve sömürgeci..sömürgeci bi siyasetçiden demokrasiye sahip çıkılması beklenemez yine biz sahip çıkarıyoruz........halk halk halk.........
oyumuz bosa gitmesin diye koyunu kurda teslim eder gibi oylarimizi chp ye vermek en büyük yalnistir.
ben oyumu DTP YE VERECEM.iSTEDiGiM ALTERNATiFE EN YAKIN VE EN GÜCLÜ PARTi.VE ÖDP,SHP,SDP,EMEP,ESP,TKP BUNLARDA DEVRiMCi PARTiLERDiR..
FAKAT MHPYLE YAKINLASMA POLiTiKASIYLA SOLCULUK ANLAYISINDA UZAKLASAN CHP YE DEVRiMCiLERDEN OY iSTEMEK EN BÜYÜK GAFTIR..
konuyla ilgili çok sayıda topik var,bu yüzden bu topiği kazana gönderiyorum
AKP nin tekrar iktidar olmasını CHP nin iktada gelmesine tercih ederim. En azından adamlar biz şeriatçıyız diyor ve halkın oyu ile başa geçiyor. Ama CHP devamlı dönme dolapta. Bir öyle bir böyle. Sokmuş kafasını askerin arkasına oh babam oh. Ne deokrasi ne başka bir gelişmeyi istemiyor. Darbe olsun başa geleyim mantığı ile hareket ediyor, mhp den milliyetçi, akp den gerici, Gp den yalancı CHP
neyse şimdi bu bölüme kaydırdım,konuyu kazandan çıkardım.
eldorado 10.05.2007, 17:26 tek partiye sırf aşırı sağcılardan korktuğumuz için oy vereceksek şimdi yıllarca arkasında durduğumuz fikirlerimize ihanet etmekten başka ne yapmış olacaz...hadi verdik diyelim siz chp nin bu ülkeyi iyi yöneteceğine inanıyormusunuz? yıllarca Atatürk ün partisiyiz diye arkasında gölgelenmekten başka ne verdi gerek türkiye ye gerek sol görüşlü insanlara...şimdi çözüm bumu diyeceksiniz vermeyelim,peki versek ne değişecekki? bence en mantıklısı chp yönetimi diktatörlüğünü hemen bırakmalı..belki yerine geçen insanların çatısı altında toplanabiliriz...ancak deniz baykalla asla....
ilkay123 10.05.2007, 18:41 tek partiye sırf aşırı sağcılardan korktuğumuz için oy vereceksek şimdi yıllarca arkasında durduğumuz fikirlerimize ihanet etmekten başka ne yapmış olacaz...hadi verdik diyelim siz chp nin bu ülkeyi iyi yöneteceğine inanıyormusunuz? yıllarca Atatürk ün partisiyiz diye arkasında gölgelenmekten başka ne verdi gerek türkiye ye gerek sol görüşlü insanlara...şimdi çözüm bumu diyeceksiniz vermeyelim,peki versek ne değişecekki? bence en mantıklısı chp yönetimi diktatörlüğünü hemen bırakmalı..belki yerine geçen insanların çatısı altında toplanabiliriz...ancak deniz baykalla asla....
yorumunuzun tümüne katiliyorum.Deniz BAYKAL chp bu durumlara getirirken neden diger degerler partiyi birakip diger partileri kurma girisimine girdiler.Neden mücadelelerini bu partide sürdürmediler.?Deneiz Baykal kadar bu politikacilarda sucludur.Deniz Baykal i ancak ayrilanlarin partiye katilip partiyi sahiplenmeleri ile alt edebilirler..bunun icin bu secim bence bir zemindir..bu parti hepimizin sadece Deniz Baykal in degil .bu nedenle bu partiyi kuranlarin ne amacla kurduklarini hatirlayarak partiyi sahip cikmamiz gerek saygilar..
yıllardır kendi içlerinde dahi çekişmeler yaşayan,en ufak bir anlaşmazlıkda dahi bölünmeye parçalanmaya müsait küçük sol partilere artık bu seçimde dur demenin bir vakti gelmiştir.
aldıkları oy oranı gerçekte bir şey ifade etmese de yarattıkları bölünmüşlük görüntüsü solun yara almasına sebeb olan bu partiler bir türlü siyasal sistemimizden çekilmemektedir.
zerre iktidar hırsı olmayan adı sol kendi bölücü parçalayıcı bu partiler artık ya seçimden çekilmelidir ya da halk onları yollamalıdır.
arkadaşlar ne ödp nin ne tkp nin ne sdp nin ne de öbür partilerin iktidar olmak gibi bir derdi yok.ama oylar bölünmeye geldiği zaman herkesten daha fazla sesleri çıkıyor.
TEK ÇARE CHP.
22 temmuzda chp iktidar olabilir ancak sol iktidar oldu sayılmaz
chp nin sol ve sol değerlerle en ufak bir bağı dahi yoktur artık
sosyalist enternasyonele her sene katılması bir partiyi sol yapmaz,ki bu katılım dünya enternasyonelleri için çok acıdır
bunun yanında chp halkın yararına en ufak bir tepki koymamaktadır,
ülkede yükselen faşizm karşısında sessziliğe bürünmüştür,
hrant dink i hedef gösteren kişiler şu an hala chpnin içindedir
kürt sorunda en ufak bir açılım yapamayacak kadar acizdir,
sorunun tek çözümünü ise çatışma olarak görmektedir,
bunun yanında insan haklarına olan saygısı,F tiplerindeki tecrite bakış açısından anlaşılabilir
sürekli alevi oylarına göz dikmesi,siz cumhuriyetin sigortasısınız diye pohpohlaması,ardından da alevi insanların sorunlarını görmezlikten gelmesi ise tam bir komedidir,
dahayazılacak çok şey var ama yazmanın biranlamı yok,
bilen biliyor zaten
ben hep gelenek haline gelmiş olan chp'ye oy vermeyeceğim bu sefer chp'nin düzelmesinii istiyorum ama görüyorum kii git gide bozuluyor toparlanacağına çok üzülüyorum böyle bir partinin bu hale gelmesine fakat yapacak birşey yokk açıkçası ben biraz kararsız da olsam en iyii şuan içinn bana gp görünüyor araştırdım biraz araştırmayada devam edeceğim gp ne sağ ne sol diyor sadece Atatürk ilke ve inkılapları diyor buda bana uygun geliyor
chp nin tek basina iktidar olacagini sanmiyorum...
ama chp ile mhp koalisyon kurarsa cok uyumlu mükemmel bir birlesim olur..
iki partide ayni denklikte.al birini vur ötekine
türküdostu 10.05.2007, 22:48 TEK ÇARE TEK PARTİLİ SOL.
TEK ÇARE CHP.
sol ,CHP ne kadar da uyumlu kelimeler!!!!!
TEK ÇARE CHP.
sol ,CHP ne kadar da uyumlu kelimeler!!!!!
bu söylediklerine sende inaniyormusun?
sol buysa aglayalim halimize
Zorla Chp ye vereceğiz başka parti yok.Yoksa oy boşa gidecek.Shp de ittifaka girerse çok iyi olur
yahu belli ki bazı arkadaşlar eski tas eski hamam,
chp ye bu arkadaşların ettiğini bir akape bir mehepe etmiş değil.
bu küçük partilerin politikasıda işte bu sınırlarda geziniyor.saldır sola solculara boşver iktidarı,uyduruk mehepe bile bu ülkede iktidar oldu bizler bu ayak bağı partiler yüzünden halka birlik mesajı veremiyoruz,kendine sol diyen solcu diyenler dahi akape liler gibi muhalefet yapıyor.
ARKADAŞLAR MUHALEFETE MUHALEFET OLMAZ.
İNADINA SOL İNADINA CHP
koçgiri23 11.05.2007, 01:34 yahu belli ki bazı arkadaşlar eski tas eski hamam,
bu küçük partilerin politikasıda işte bu sınırlarda geziniyor.saldır sola solculara boşver iktidarı,uyduruk mehepe bile bu ülkede iktidar oldu bizler bu ayak bağı partiler yüzünden halka birlik mesajı veremiyoruz,kendine sol diyen solcu diyenler dahi akape liler gibi muhalefet yapıyor.
İNADINA SOL İNADINA CHP
CHP'nin sol partisi olduğu fikrine nereden vardınız tam anlayamadım..
Burada siyaset teorileri geliştirecek derecede bilgim, birikimim olduğunu söyleyemem fakat en azından CHP'nin sadece T.C. için değil global anlamda değerlendirildiğinde dahi sol kriterlere uygun olmadığı anlaşılır.
CHP'nin söylemleri artık faşizanlaşmıştır... İktidar olsalar, TSK'yı da kollarına takıp, "haydi, biz şu ırak kürdistanını bi fethedip gelelim... Ama önce bi bush amcaya danışalım en iyisi de ne de olsa o daha iyi bilir görmüş geçirmişliği var" şeklindeki "sol" eylemler ilk yapacakları iş olarak görülmekte..
ikinci olarak ise CHP kesinlikle bir Alevi partisi değildir.. Zira ben bugüne kadar CHP'nin bir faydasını veya zararını görmedim, ha RP'nin AKP'nin elbette zararını gördük o ayrıdır.. Ama Muhteşem Sol, CHP yerine, sağdan liberal ANAP da olsa sanırım pek bir şey değişmezdi bu konuda.
Üçüncü olarak ise, CHP Atatrükçü çizgiden bence kesinlikle ayrılmıştır. Atatürk dönemin zor koşulları içerisinde demokratik şekilde olmasa ve birtakım eylemleri insan haklarına ve özgürlüklerine aykırı olsa dahi, en azından ULUSALCI bir anlayış oluşturmaya çalışmıştır. Faka bugünün CHP'si neredeyse BBP, MHP ve İP gibi faşist partilerle fiili işbirliği içerisindedir. Yani söylemler ortak görünüyor, ha, ama "SOL" bir partidir tabii orası ayrı...
Ve son olarak Oyumu CHP'ye vermeyeceğim... CHP %19 oyla muhalefet oldu ne olduğunu gördük! T.C.'de siyaset böyle, iktidar partisi aslında iktidar falan olmuyor tam olrak, daha çok iktidar partisi Askere Muhalefet oluyor.. Yani esas iktidar Asker partisi, ardından halkın iktidarı geliyor.
http://www.ucankus.com/
burdaki ankete bakın görünüm budur,taraf seçin ..
Hiçbir partiye oy vermeyeceğim kötünün iyisi olmaz böyle bir dayatmayı kabul etmiyorum etmeyeceğim herkes görsün artık sol partilerde görsün bence türkiye bir süreçten geçiyor öyle kimsenin bana dokunmayan yılan bin yaşasın devri bitecek herkes birgün hakkına özgürlüğüne ekmeğine sahip çıkacak.
türküdostu 11.05.2007, 02:03 "TEK ÇARE TEK PARTİLİ SOL.
TEK ÇARE CHP."
melkanlı arkadaş yanlış anlamışşsın. ben yukardaki cümleyi alıntı yaptım .dikkat edersen cümlemin sonunda ünlem var. ben de chp'nin sol ile alkası olmadığını söylemek istedim. sevgiler....
"TEK ÇARE TEK PARTİLİ SOL.
TEK ÇARE CHP."
melkanlı arkadaş yanlış anlamışşsın. ben yukardaki cümleyi alıntı yaptım .dikkat edersen cümlemin sonunda ünlem var. ben de chp'nin sol ile alkası olmadığını söylemek istedim. sevgiler....
kusura bakma can özür dilerim..:001_rolle
http://www.ucankus.com/
burdaki ankete bakın görünüm budur,taraf seçin ..
sen bu sayfadaki anketemi güveniyorsun.
bos insanlarin ziyaret ettigi,magazindeki ahlaksizliklari ülke sorunu gibi takip eden insanlarin oyladigin anketimi savunuyorsun.YAZIK SANA
Westside 11.05.2007, 14:15 ne yapalım dostlar allah aşkına Deniz baykal gibi birine oy verilir mi?
bazı arkadaşlar chp ye faşist,sağcı vb.. yakıştırmalarda bulunmuş.bu partiye gönül vermiş üye olmuş oy atmış milyonlarca insana bir hakarettir bu.
yazıklar olsun böyle düşünene böyle konuşana .sizin faşizme hizmetiniz mehepe den bile daha fazla oyları bölerek.bazı arkadaşlar detepe falan diye yazmış ,bu arkadaşlar detepe ye oy verilen yerlerde alternatifin akape olduğunu unutuyorlar galiba.detepe tabanının solcu olduğunu savunmak bence bir yalana bile bile inanmaktır.detepe liler ne derseniz deyin asla başka bir sol partiye oy vermezler.bırakın chp yi ne emek partisi ne tkp hiçbirisine.güneydoğuda detepe hadep yokken bu insanlar refaha oy veriyorlardı ne çabuk unuttunuz.kimse kendini kandırmasın.
İNADINA SOL İNADINA CHP
ASIL FAŞİST PARTİ IRK TEMELİNDE POLİTİKA YAPANDIR.
adamlar ortadoğuda amerikan politikaları adına hizmet edecek onlar solcu olacak 1 martta tezkereyi geçirtmeyen chp faşist olacak.arkadaşlar yeniden kuvai milliye başlamıştır.sizler kabul etsenizde etmesenizde .
tercihiniz ya BOP partileri ya CHP olacaktır.seçim sizin.ben chp yi yazarken alevilik sünnilik diye bir kelime yazmadım.bazı arkadaşlar chp alevi partisi değil diye yazmış.iyikide değil.ne demek alevi partisi.bazıları refah partisi tarzında bir parti istiyor ama o tip yapılanmalara en başta biz karşı çıkmalıyız.birilerinin bizlerin oyunu pazarlamasına müsaade etmemeliyiz.
cem vakfı ,ehlibeyt vakfı gibi sağcı oluşumuların chp ye saldırılarına karşı birlik içinde olmalıyız.
cano62bln 11.05.2007, 14:38 cumhuriyetini seven, şeriat istemeyen CHP'ye versin.
367 yi gündeme getirip, halkı ayaklandıran meşaleyin yakan, çağdaş cumhuriyetimizi koruyan bizi karanlık günlerden korumak için herçeşit şekile giren CHP ye ve onun gibi bir çok kuruma teşekkürler ayrıca solda birlik şart. iktidar olmak şart. bir elin nesi var iki elin sesi var.
Deniz Baykal chp'nin başındayken chp'nin iktidar olmak gibi bi amacı yok barajı geçsin muhalefet parti olarak kalsın bu Baykal amcaya yetiyor Deniz Baykalı ben çoçukluğundan tanırım :komik hep muhalefetti,keçi gibi inat adamdı Nuh derdi peygamber demezdi Deniz Baykalın küçüklüğünden gelen bu muhalefet olma havası onu iktidar olmaktan alıkoyuyor Deniz Baykal başkanlığındaki chp'nin iktidar olma gibi bi amacıda yok....
Yapılan araştırmalara göre chp amacına yani muhalefet parti olarak zaten meclise giriyor dsp,chp birleşimi güzel olur....
Bunun yanında meclise gercekten solcu bi birleşimi daha sokmak gerekiyor bu ödp,shp,dtp,tkp birleşimiylemi,bağımsız adaylarlamı olur artık bilmiyorum ama sol meclise bi şekilde girmeli seçimle giremiyorsa ihtilalle girmelii :rolleyes:
ozarslan 11.05.2007, 15:39 öyle ama arkadaşım benim burada rahmetli ecevitin bi sözü aklıma geliyor. diyor ki:
"bu ülkede bunca yıl başbakanlık yaptım fakat bu ülkeyi kim yönetiyor anlamadım"
diyecek bişey yok
ismailgokhan 11.05.2007, 16:22 Solun genel hastalığı haline gelen herkesi faşistlikle suçlayıp reformcu iş birlikçi sermaye uşağı ilan ederek bir yere varılmaz ;Diğer bir genel kronik bir hastalıksa yanına 50 adam alan bir sol parti kuruyor ve diğer sol partileri faşist ve solcu olmamakla suçllamak ;Bireysel sol davranışı ise kendinden başka hiç bir kimse solcuolarak görmemek ve bütün partiler düzenin partisi olarak niteleyip ona göre parti yok zaten hiç olmadı ondan oy vermediğini söylemek ....
arkadaşlar artık değişelim ve birleşelim
yahu belli ki bazı arkadaşlar eski tas eski hamam,
İNADINA SOL İNADINA CHP
Chp ile akp yi nie kıyaslıyosun dostum.Bugün Chp yi eleştriyosak bu partinin daha farklı yerde olmasını istediğimiz için.Ama Deniz Baykal Chp nin her yanını parsellediği için o adam başta olduğu sürece Chp bişi yapamaz.
doruktaisyan 11.05.2007, 20:19 konu tamammen mantıksız bi konu siyaset bir yaşam biçimidir ve ona göre yaşamını belirlersin ne yane chp ye neden oy verelim 301 . ci madeye evet diyen bi parti ne kadar soldur aman onlar deilde bunlar gelsin ah sol elim zavalı sol elim burda chp yi eleştirsem sayfalar yetmez ben yazmaktan siz okumaktan bıkarsınız herkes kendine yakın hisetigi partiye oy versin asıl baraj sistemini eleştirin barajı gecemedi diye neden chp yi tercih edim son pişmanlık fayda etmez temiz toplum temiz siyaset istiyoruz gelecegimizi istiyoruz bunu adresi chp deil adres boşa giden dediyiniz yerlerde hepimize kolay gelsin
eldorado 11.05.2007, 20:41 daha öncede yazmıştım bir topiğe...chp sol için değil barajı geçememe korkusu için güya solda birlik çağrısı altında (deniz baykal kurnazlığı )toplanma telaşına girdi...malum ortada demokrasi ve atatürkcü düşünen büyük bir oy potansiyeli açıkta...kim bana garanti verebilirki bu oyların chp ye geleceğini...bence sırf bu yüzden alternatif engelleri ortadan kaldırmak için böyle bir yola başvurdular...keza bu akılla ancak her zaman yaptıkları kuru muhalefetten ileri gidemezlerde...çünki bir devlet yönetecek ne cesaretleri nede bilgileri var...bence chp de köklü bir değişim şart...en azından neye hizmet ettiklerini bilmeliyiz...sola mı? sağa mı?
Yolsuzluk yapmadı.
Çoluğunu çocuğunu eşini dostunu zengin etmedi, kankalarına ihale vermedi.
Bu, rezalet bir durum...
Onun için sevilmiyor.
Dışişleri Bakanlığı yaptı.
Vermedi Kıbrıs'ı...
Ceket iliklemedi AB'nin önünde.
Bundan büyük terbiyesizlik olur mu?
Onun için sevmiyorlar.
Maliye Bakanlığı yaptı.
Unakıtan'ı seviyorlar. O'ndan nefret ediyorlar... Kim gibi Maliye Bakanı istiyorlar?
Unakıtan gibi.
Enerji Bakanlığı yaptı.
En küçük yamuğu olmadı. Enerji bakanları şakır şakır yargılanıyor, yüz küsur yıl hapisleri falan isteniyor. Ama O'nun suistimali yok... Olur mu böyle şey? Olmaz.
Onun için sevilmiyor.
Hiç Başbakanlık yapmadı.
Memleketi bu hale getiren bütün başbakanları övüyorlar ... Sonra da O'na, "Memleketi bu hale getiren asıl sensin" diyorlar.
Tezkere geçmediyse, Amerikan askeri yerleşmediyse vatana... O'nun yüzünden.
O olmasaydı, Başbakan bugün Cumhurbaşkanı'ydı... Sen kimsin ki, Başbakan'ın Çankaya'ya çıkmasına engel oluyorsun? Yakıştı mı bu yaptığın? Yakışmadı.
Kimdir bu kötü adam?
Deniz Baykal.
bu satırlar solcu olmayan bir yazara sabah gazetesi yazarı sayın yılmaz özdile ait.yazının başlığı" iki kötü adam" tarih 6 mayıs.
sayın yazarın sözlerine tamamen katılıyorum.
arkadaşlar benim üzüldüğüm nokta kendisine devrimci demokrat diyen kişilerin işte bu satılmış medyanın dümen suyuna girip solun en güçlü partisine ve onun genel başkanına olmayacak suçlamalarda bulunması.adamlar yavaş yavaş tüm zihinlere bu fikri enjekte ettiler.deniz baykal değil kim olursa olsun bu şekilde saldıracaklar.sol eline geçen fırsatı iyi değerlendirmelidir.bu partide mücadele edenler uzaydan gelmedi.çoğunluğu devrimci demokrat hareketin içindeydi.bunları görmezden gelmek sola ihanettir.
birlik bütünlük haricindeki her davranış sağ partilerin işine yarar.verdiğimiz her oyun muazzam derecede kıymeti var.heba etmeyelim.
TEK ÇARE CHP.
Arkadaşlar yıllardır CHPnin peşine takıldık bizleri arka bahçesi mantığıyla adeta sömürdü.Bizlere verdiği ne kos kocaman bir sıfır.şu süreçte chp nin solculuğu tartışılır noktada. sol tanımı nedir sol neleri savunur sol yaşama nasıl bakar bunu düşünelim.bir kere sol işçiden çalışandan yana sol barıştan yana sol sömürüye karşı .peki chp ye bakalım imf politikalarını savunuyor.işçiden emekçiden yana bir politikası varmı.sağ ve sığ politikacılar peşinde koşup onları meclise taşımaya yeltenen bir anlayışı sol diye bizlere tavsiye etmeniz doğru bir tavır olmazsa gerek.
cano62bln 12.05.2007, 12:33 Deniz Baykal cumhurbaşkanı olsun sırf muhalefet yapmak için cumhurbaşkanlığını bırakır. ama bu seçimde oyların boşa gitmemesi için tek yol CHP'dir. CHP çatısı altında solda birlik en mantıklısıdır.
CHP mi?
Sol mu?
Yapmayın lütfen!
Bunu Deniz Baykal'a bir sorun bakalım.
Deniz Amcacım her kesimden oy almak istiyor(Ama ağzına Kürt lafını asla almaz, alsa da çok hayırlı bir şekilde almaz, bir de Aleviler'i partisinde pek barındrımaz... Şuan için onun gözü sağ kesimin oylarında)
Mr.Dennis Beikal duymasın kızar bak!
Onun öyle bir iddiası yok.
Sadece ben daha iyi, daha usturuplu satarım vatanı diyor.
Evet en büyük iddiası bu!
http://www.sol.org.tr/resimler/20070430_foto.jpg
Resimde de görüldüğü gibi mutlu bir aile tablosu...
İşbirlikçiler bir arada...
"Doğan ve Boyner ailelerinin mutlu günü
Doğan Gazetecilik İcra Kurulu Başkanı Hanzade Doğan ile Boyner Sanayi İcra Kurulu Başkanı Osman Boyner, Hilton'da evlendi.” (Milliyet gazetesi, 29 Nisan tarihli haberi)…
"Yüzbinler toplanacak, sesini yükseltecek ve hiçbiri sonucuna inanmasa da “hükümet istifa” diye haykıracak. Öfkelerini haykıracak, kendi gücünü hatırlatacak ve hiçbirine güvenilmeyen muhalefet unsurlarına “birleşin” uyarısı yapılacak.
Cumhuriyetin onlarca yıldır gerici, karşı-devrimci ve işbirlikçi yönetimler tarafından inşa edilen bugünkü tablosuna isyan edilecek; ama sorumlusu bile bulunamayacak!"(www.sol.org.tr)
Sorun deniz baykal değilki sorun chp nin diğer kadrolarında yokmu baykalı o konuma getiren kim parti yönetimi ve parti örgütü değilmi.şunu artık kavramalıyız.yıllardır seçimler yaklaştıkça söylenir aman oyunuz boşa gitmesin adeta insanlar mecbur bırakılıyor. burda kurnazca bir yaklaşım sergileniyor.chp kurumsallaşan faşizmin bayraktarlığını yapan parti ve anlayışlara daha yakın tabanında anti faşist unsurlar olsada militarizmle kol kola giren neo liberal politikalara onay veren bir partiyi sol olarak lanse etmek kargaları güldürür.evet demokrasiden yana emekten yana barıştan yana politika üreten demokrat ilerici partilerimiz var bu partilerin oluşturduğu oluşumlarda var neden bunlar tartışılmıyor yada bunlar önerilmiyorda yaşar okuyan gibilerini aday göstermeye çalışan bir partiyi bize öneriyorlar el insaf yeter artık yeterince kandırıldık.artık kandırılmaya tahamülümüz yok
doruktaisyan 12.05.2007, 16:27 arkadaşlar bugun 301. madeye evet diyen bi partiyle nasıl bir araya gelinir yapmayın ya
nihat 61 13.05.2007, 11:55 solun iktara gelmesini istemeyenler özellikle chp nin sanırırm bunlar akp yi tercih ediyorlar
solda birlik diye bir topik açılmış ama görünen oki bir çok kişi solcuyum diyor sonundada chp ye karşı akp yi tercih ediyor anlaşılmassı zor bir sey
gencsosyalist 13.05.2007, 14:56 arkadaşlar. chp nin sol olduğuna dair elle tutulur bir şey gösterin. oyumu chp ye vreyim. zaten kendisinin sol olmadığını gittiği her yerde söylemişti
r. mesela artık sol-sağ, yukarı-aşağı diye bir şey yok diyebiliyor. piyasa ekonomisi deyip başka bir şey demiyor. Sizde hala kalkıp CHP nin sol olduğunu söyleyebiliyorsunuz. arkadaşlar biraz olaylara objektif bakın.her şey ortada.TEK SEÇENEK ÖDP
|