Orijinalini görmek için tıklayınız : Cumhurbaşkanını halk seçecek!!!

firariHH
10.05.2007, 20:13
TBMM Genel Kurulunda, ''Cumhurbaşkanının halk oyuyla ve 5 artı 5 sistemiyle seçilmesini'' içeren Anayasa değişikliği teklifi kabul edildi.

Genel Kurulda, Anayasa değişiklik paketinin 2. tur oylaması tamamlandı. Teklifin tümü 376 oyla kabul edildi.

-HALK SEÇECEK-

Cumhurbaşkanı, 40 yaşını doldurmuş, yüksek öğrenim görmüş TBMM üyeleri veya bu niteliklere ve milletvekili seçilme yeterliliğine sahip Türk vatandaşları arasından, halk tarafından seçilecek.

Cumhurbaşkanının görev süresi, 5 yıla indirilecek; bir kimse, en fazla iki defa (5 artı 5) cumhurbaşkanı seçilebilecek. Cumhurbaşkanlığına, TBMM üyeleri içinden veya Meclis dışından aday gösterilebilmesi, 20 milletvekilinin yazılı teklifiyle mümkün olacak.

Ayrıca, en son yapılan milletvekili genel seçiminde aldıkları geçerli oyların toplamı yüzde 10'u aşan partiler de ortak cumhurbaşkanı adayı gösterebilecek. Cumhurbaşkanı göreve başlayıncaya kadar, görev süresi dolan cumhurbaşkanının görevi devam edecek. Anayasanın, ''seçim kanunlarında yapılacak değişikliklerin, yürürlüğe girdikleri tarihten itibaren 1 yıl içinde uygulanamayacağına'' ilişkin maddesi, cumhurbaşkanı seçiminde dikkate alınmayacak.

-CUMHURBAŞKANI SEÇİM SÜRECİ-

Cumhurbaşkanı seçimi, cumhurbaşkanının görev süresinin sona ermesinden önceki 60 gün içinde; makamın herhangi bir sebeple boşalması halinde de boşalmayı takip eden 60 gün içinde tamamlanacak.

11. Cumhurbaşkanı seçiminin ilk tur oylaması, kanunun Resmi Gazetede yayımını takip eden 40. günden sonraki ilk pazar günü yapılacak. İlk turda, geçerli oyların salt çoğunluğunu alan aday, cumhurbaşkanı seçilecek. İlk oylamada bu çoğunluk sağlanamazsa, oylamayı izleyen ikinci pazar günü, ikinci tur yapılacak.

Bu oylamaya, ilk turda en çok oyu alan iki aday katılacak ve geçerli oyların çoğunu alan aday, cumhurbaşkanı seçilecek. Anayasanın 101. maddesince gösterilen adaylar, yazılı muvafakatları, Anayasadaki şartları içeren ve diğer ilgili belgelerle, ilk tur oylama tarihinden 30 gün önce TBMM Başkanlığına başvuracaklar. Adayların başvurularında eksik bilgi ve belge tespit edilmesi halinde, TBMM Başkanlığı tarafından, eksikliklerin giderilmesi için 3 günlük kesin süre verilecek. Bu süre içinde eksikliklerin giderilmemesi halinde adaylar, kendiliklerinden adaylıktan çekilmiş sayılacak. TBMM Başkanlığınca, Anayasa'nın 101. maddesinde belirtilen nitelikleri taşıdıkları anlaşılan adaylara ilişkin kesin liste, 2 gün içinde ilan edilecek ve Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığına bildirilecek.

-OY SIRALAMASI ESAS ALINACAK-

Cumhurbaşkanı adayı gösterilen kamu görevlisi, aday gösterildiği tarihten itibaren görevinden ayrılmış sayılacak. Görevinden ayrılan kamu görevlisinin cumhurbaşkanı seçilememesi halinde, görevine geri dönmesi konusunda ilgili kanun hükümleri uygulanacak. Birinci tur seçim sonuçlarının kesinleşmesinden 2. tur oylamanın sonuçlanmasına kadar, 2. oylamaya katılmaya hak kazanan adaylardan birinin ölümü veya seçilme yeterliğini kaybetmesi halinde; ikinci oylama, boşalan adaylığın birinci oylamadaki oy sıralaması esas alınarak sıradaki adayla doldurularak yapılacak. İkinci oylamaya tek adayın kalması halinde, bu oylama referandum şeklinde yapılacak. Aday, geçerli oyların çoğunluğunu aldığı takdirde cumhurbaşkanı seçilmiş olacak.

Cumhurbaşkanının seçilmesine ilişkin usul ve esasların kanunla düzenlenmesine kadar, Milletvekili Seçimi Kanunu, Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun, Siyasi Partiler Kanunu, Anayasa Değişikliklerinin Halkoyuna Sunulması Hakkında Kanun ile diğer kanunların, maddeye aykırı olmayan hükümleri uygulanacak. Anayasanın bazı maddelerinde değişiklik ile 2 geçici madde eklenmesini öngören bu kanun, yayımı tarihinde yürürlüğe girecek ve halk oyuna sunulması halinde tümüyle oylanacak.

-GENEL SEÇİMLER 4 YILDA BİR YAPILACAK-

Kabul edilen Anayasa değişikliğiyle, genel seçimler de 4 yılda bir yapılacak. TBMM, yapacağı seçimler dahil bütün işlerinde, üye tamsayısının en az üçte biri (184) ile toplanacak. TBMM, Anayasa'da başkaca bir hüküm yoksa, toplantıya katılanların salt çoğunluğuyla karar verecek. Ancak karar yeter sayısı, hiçbir şekilde üye tamsayısının dörtte birinin bir fazlasından (138) az olmayacak.

evet canlar anayasa degisikligi Kabul edildi Artik CumhurBaskani`ni Halk Sececek.Böyle olmasi iyi oldu diye düsünüyorum.

izmir_35
10.05.2007, 20:52
bencede iyi oldu hadi solcular sandığa bakalım kim galip çıkacak başbakanıda cumhurbaşkanınıda biz çıkarmalıyız atatürkcü ve layik düşünceyi yaşatmalıyız şimdi iş bize düşüyor oy kullanmayan kalmasın herkes sandıkdan ne cıkacağında emin olsun oy kullansın saygılar

Volcano
10.05.2007, 21:11
Daha önce kendilerini tek başına iktidar yapan halka güveniyolar.Şimdi mağdurları oynuyolar oy almak için.Onun için halk seçimini de kurtuluş olarak görmüyorum.

aykudgöksun
11.05.2007, 01:04
acaba böyle şeyleri halka bırakmak mantıklı mı diye de düşünüyorum..çünkü halkımız hala o seviyeye ulaşmadı..ben de isterim öle olmasını ama..bu halk eğer akpli birini cumhurbaşkanı seçerse bu insanlar meşruluğuna meşruluk katacak ve kimse bir daha ağzını açamaz..

ankh
11.05.2007, 01:22
O zaman bu halk olgunlaşana kadar katlanacaksın biliyorsun acılar olgunlaştırır insanları.

aykudgöksun
11.05.2007, 11:50
O zaman bu halk olgunlaşana kadar katlanacaksın biliyorsun acılar olgunlaştırır insanları.

açıkçası gelişen demokrasimiz için çok güzel bir şey oldu..halkın eline daha çok yetki vererek bir seçkinler grubundan yetkileri aldık..yalnız korkum odur ki bu millet 5 yıldır çektiklerini unutup akp adayına oyunu verebilir...bunda din adı altında yapılan siyasetin ve halkımızın hala büyük çoğunluğunun her kararında(sadece siyaset değil) din tabanında bakmasının büyük katkısı olacaktır..umarım demokrat insanlar fazla gelir..çünkü solculuğunun en önemli kısmı halka güvenmektir ve umarım bundan sonra ben de halkıma güvenebilirim..ancak olgunlaşmayı da beklersek olgunlaşamayız çünkü olgunlaşmamamızı isteyen onlarca güç ve engel var..bu olgunluğu da biz kazanacağız umarım..

ugursarak
11.05.2007, 20:40
Daha önce kendilerini tek başına iktidar yapan halka güveniyolar.Şimdi mağdurları oynuyolar oy almak için.Onun için halk seçimini de kurtuluş olarak görmüyorum.

Evet haklısın AKP mağdurları oynuyor, ne yapsınlar yapacak başka birşeyleri yok ki, yazık!
AKP'liler bazı kurumlar tarafından bilerek veya bilmeyerek mağdur edilmediler mi? Onları mağdur edenler heralde önümüzdeki seçimleri düşünüp AKP'nin iktidara gelmemesi ve cumhurbaşkanını seçmemesi için bir önlem almışlardır, eğer almamışlarsa çok beceriksiz bir politika izlemiş olurlar ki ben buna pek ihtimal vermiyorum, bu önlemi yakında görücez sanırım.

acaba böyle şeyleri halka bırakmak mantıklı mı diye de düşünüyorum..çünkü halkımız hala o seviyeye ulaşmadı..ben de isterim öle olmasını ama..bu halk eğer akpli birini cumhurbaşkanı seçerse bu insanlar meşruluğuna meşruluk katacak ve kimse bir daha ağzını açamaz..

Bazı kesimlerin görüşüne göre halkımızın olgunlaşmadığı doğru, geçen gün bir TV programında da aynı görüşü dinledim. Orada da biri tarafından şöyle deniyordu;

" ...Halkımız rejim konusunda olgun değil dolayısıyla cumhurbaşkanını halk seçmemeli... "

ama anketlere göre %70'lik kesim seçmek istiyor! peki ne olacak şimdi? Yoksa birkaç kişi halk bilmez ben daha iyi bilirim düşüncesinde mi?
(kanal D haberin bugünkü en son anketinde oran %73'tü)

Bu arada " halkımız olgun değil dolayısıyla cumhurbaşkanını halk seçmemeli" cümlesinde gizli bir anlam var. Cümleyi o anlamla yazayım;

"Halkımız rejimi bimiyor ve bu yüzden tam destek vermiyor, halkın cumhurbaşkanını seçmesi rejim için büyük bir tehlike oluşturabilir"

Buradan benim anladığım halkın %50'den fazla bir kısmının laikliğin tehlikede olduğunu düşünmediğidir, halka olgunlaşmamış denmesininde sebebi budur. Önce olgunlaşsın sonra halka seçtiririz, yani yavaş yavaş alıştırma politikası var, tıpkı AKP'de ki dine alıştırma politikası gibi...

Bence halkta sorun yok, halkın tamamını içine almayan rejimde sorun var. Rejimin özelliklerine halk karar vermeli, eğer rejimde(laiklikte) birşeylerin yalnış olduğunu düşünen bir halk grubu varsa (görünüşe göre %50'den fazla) onların isteklerine kulak verilmeli ve bu eksiklikler veya yanlışlıklar giderilmeli.

Gerekirse halkın seçtiği cumhurbaşkanı onların hassasiyetlerini koruma ve destekleme konusunda adımlar atabilir. Tabi kendine oy vermeyen halkında haklarını koruyarak...

fatih
12.05.2007, 09:47
Cumhurbaşkanını kalkın seçmesi yürütmenin hükümete ait olduğu bir sistemde karmaşa oluşturabilir.

Bildiğim kadarıyla şu anki sistemde Cumhurbaşkanının yetkileri bir takım Anayasal kurumların atamasını yapıyor, meclis çıkan kanunları onaylıyor yada veto ediyor, hükümetin atamalarını onaylıyor veya veto ediyor.
Hükümetin politikalarına direkt karışma hakkı yok. Eğer halk seceçek ise, cumhurbaşkanı adayları halk ne anlatacak? Burası çok karışık.

Halkın seçeceği Cuhurbaşkanının mutlaka %50 den fazla oy alması gerekir. Ama hükümetler ise seçim sistemi nedeniyler daha az oranıyla seçilebilir. Bu durum Cumhurbaşkanını ben hükümetten daha çok oy aldım, benim dediğim olmalıdır düşüncesine itebilir. Cumhurbaşkanı ile hükümet arasında bir kriz oluşabilir.

Ama diğer yandan cumhurbaşkanının yetkileri değişmeyecek, bugün kriz çıkmıyorsa yada en çoğu Sezer ile Akp iktidarı arasında ki kadar çıkar, buda sistemin işleyişini engellemez, diyede düşünülebilir.

Halkımızın bilgi düzeyi yetersizdir, dogrusunu seçemez dediğimiz zaman şu çelişkiye düşmezmiyiz; hükümetleride halk seçiyor, seçmesin mi?

eldorado
12.05.2007, 10:11
halk ne zaman doğru bir seçim yaptıki cumhurbaşkanınıda doğru seçsin...hala yanlışa yanlışla gidiyoruz...

fatih
12.05.2007, 10:20
halk ne zaman doğru bir seçim yaptıki cumhurbaşkanınıda doğru seçsin...hala yanlışa yanlışla gidiyoruz...

Peki nasıl olacak? Bugün halkın kensini yönetecek olanı seçmesinden daha iyi bir alternatifi var mıdır, yani eğer seçimler yanlış ise hükümetleri kim seçecek?

Karabiber
12.05.2007, 10:41
Tarihteki birçok yönetime din yön vermiştir. Hatta birçoğunu sadece din yönetmiştir . AKP nin elinde böyle bir artı olduğu sürece halkın başka bi ihtimali düşünmesi zor gözüküyor.

Bizede herşeye rağmen gelecek güzel günlere inancımızı kaybetmemek düşüyor .

Zahir
12.05.2007, 10:45
bencede iyi oldu hadi solcular sandığa bakalım kim galip çıkacak başbakanıda cumhurbaşkanınıda biz çıkarmalıyız atatürkcü ve layik düşünceyi yaşatmalıyız şimdi iş bize düşüyor oy kullanmayan kalmasın herkes sandıkdan ne cıkacağında emin olsun oy kullansın saygılar

Ya çıkaramassanız???

Bu Halk sizin gibi düşünmeyen birini seçerse???

jixy
12.05.2007, 10:46
Benim görüşüm cumhurbaşkanı akp li biri olmasın da kim olursa olsun ama gönül ister ki illaki atatürkçü bir görüş olsun . . .

eldorado
12.05.2007, 11:02
Peki nasıl olacak? Bugün halkın kensini yönetecek olanı seçmesinden daha iyi bir alternatifi var mıdır, yani eğer seçimler yanlış ise hükümetleri kim seçecek?

hükümetleri halk seçseydi zaten bu hale gelmezdik..milyonlarca insanın düşüncelerini savunan partiler baraja takılıp meclis dışında kalıyor...geriye kalan iki partiylede alternatif diyemeyeceğimiz bir sonuç çıkıyor ortaya...kimin eli kimin cebinde ne gören nede konuşan var...

Anatolianman
12.05.2007, 11:37
Antik çağın büyük filozofu Eflatun ülkelerin iyi yönetilebilmesinin ancak 'filozof krallar'la mümkün olabileceğini öne sürmüştü. Bunun için "Ya krallar filozof olmalı, ya da filozoflar kral," demişti.
Eflatun, bir insanın filozoflaşma sürecindeki en önemli adımın "görünen ile gerçek olan arasındaki ayrımı görmek" olduğunu öne sürmüştü. 'Görünen' yanıltıcı olabilirdi ona göre.
Sistem hala halkı tam olarak evcilleştiremediğini (olgunlaştıramadığını) düşünüyor. Bu yüzden belki halkın seçme hakkını bir şekilde manüpüle etmeyecek ama aday adaylarını belirlemede ön planda olacaktır.

ONU®
12.05.2007, 11:37
Bence bu halka kalırsa iş yine ampulcüler işi götürür.Hâla bu adamları körü körüne savunanlar var.Bizim yapmamız gereken şey ise bu tartışmaları bırakıp tek bir yol altında birleşmek ve onlardan daha güçlü olduğumuzu göstermek.

muhammetmustafa
12.05.2007, 11:52
cuhmurbaskanını halkın secmesi fikrini ben benimsemedim vede bunu altında ben art niyet ararım neden daha önce bu yasayı daha evvel meclis gündemine getirmedi akp hükümeti bence Anayasa mahkemesi bu yasanın yürütmesini durur yani akp yangından mal kacırır gibi yasalar cıkarmaya devam ediyor daha evvel nerdeydi bu hükümet

KomünistAlevi
12.05.2007, 12:23
Abdullah Gül veya başka bir AKP 'li Cumhurbaşkanlığına adaylığını koysun 2. turda T.C nin Cumhurbaşkanı olur.

Arkadaşlar onun başı Secdeye varıyor...

Bizler Dinlerin Afyon olduğunu söylediğimizde insanlar bizlere Dinsiz gözüyle bakarlar ama alakası bile yok...İşte sonuç ortada.

AKP' ye sırf başı secdeye varıyor diye oy veren insanlar var bu ülkede...

İnsanları uyutuyorlar, beyinlerini uyuşturuyorlar...

Not:(Amacım burda Dinleri karalamak veya anti-din kavramı yaratmak değildir...Ülkemizdeki işlerin nasıl yürütüldüğünü ve Türkiye Halkının nasıl bir kafa yapısına sahip olduğunu belirtmek açısından ,bu dinler konsuna değindim...

İyi forumlar...

halitseyfi
12.05.2007, 12:47
Öncelikle halkın seçmesi olumlu bir yaklaşım olarak görüyorum.

Yanlız bu manevraların genel seçimlere yönelik manevralar olarak değerlendiriyorum.

AKP yine kendini mazlum,ezilen olarak göstermeye çalışarak iktidarı almaya çalışıyor. Bunuda halkımız malesef yuttu. AKP seçimlerden oyunu çoğaltarak çıkacak.

Benim tahminim Sayın Sezer bu kanunu veto edecek. AKP lilerin tepki ve açıklamalarıda bunu beklediklerini gösteriyor.

Sevgili canlar

Bu sadece aldatmacadır. Millet vekilini bile kendi seçmeyen bir halka Başkanını seçtirirler mi sanıyorsunuz.

Adım gibi eminim bu çıkarılmaya çalışılan anayasa değişiklikleri ki halktan birşeyler saklama çabasından başka birşey değil.

deniz olmak
12.05.2007, 12:57
AKP Din 'i istismar ile büyük bir politik atılım gerçekleştirdi (din aslından tanrı ile kul arasında bir duygusal gelişmeydi ve 3. şahısların girmesi çook sakıncaılıydı lakin din 'i bütün insanlar tanrıyla halk arasına türbanı takkeyi şalvarı soktu...)

Toplumumuzdaki kültürel yozlaşmayı gören insanlar bunların dinsizlikten kaynaklandığı kanısına vardılar (Neden belliydi aslında, burjuva sınıfının evlatları giyinmeleriyle kuşanmalarıyla gittikleri yerlerle yaptıklarıyla sermaye basınında gazete 2. sayfalarında yer edindiler...bunu gören halkımızda bu burjuva evlatlarını taklit etmeye çalışında ortada ne bilim kaldı ne mücadele)

Şimdi soracaksınız Cumhurbaşkanlığıyla ne alakası var yalanla doğruyu bir birinden ayıramayan toplumun oluşması bu ve birçok süreçten geçti...

Şimdi çok afedersiniz ama sen al bu halkı koyun niyetine (bas damarına, ver ayarı,duygusal politika işle birazda yalan kat) aciz duruma düşer gibi görün seni ermiş bile yaparlar...Halk Cumhurbaşkanını seçecek olgunlukta değildir

Sevgi_2420
12.05.2007, 13:47
Bence cumhurbaşkanını halk seçmemeli.Halk daha kimin başa geçmesi gerektiğini bile bilmiyor ayrıca bu seçimlerde çok hile dönüyor ölüler ve çocuklar bile seçmen gösteriliyor heleki sözkonusu cumhurbaşkanlıgı olduğunda neler döner bunu da siz düşünün.

sausen
12.05.2007, 14:15
Merhaba Canlar,

Halk seçsin bakalım kim gelecek?
Merakla bekliyorum...

readme
12.05.2007, 14:17
ee ne yapsınlar adamlar. mecliste seçtirmiyorsunuz. halkta seçmesin diyorsunuz. oldu-olmuyacak apk, chp ye desinki bu ülkenin sahibi sensin al hükümetide sana veriyorum, cumhurbaşkanınıda sen seç. öylemi dicek. böylemi olmalı?
yani: cumhurbaşkanını halk seçsin durup durduğu yerde çıkarılan bir yasa değil. muhtemel büyük bir krizi halka götürme olayıdır.

KomünistAlevi
12.05.2007, 14:28
ee ne yapsınlar adamlar. mecliste seçtirmiyorsunuz. halkta seçmesin diyorsunuz. oldu-olmuyacak apk, chp ye desinki bu ülkenin sahibi sensin al hükümetide sana veriyorum, cumhurbaşkanınıda sen seç. öylemi dicek. böylemi olmalı?
yani: cumhurbaşkanını halk seçsin durup durduğu yerde çıkarılan bir yasa değil. muhtemel büyük bir krizi halka götürme olayıdır.

Hocam seçemiyorsa seçemez...

367 yi bulamadı m?

Ozaman doğal olarak Meclisi fesh edicek ve yeniden seçime gidicek...

Ama ne koparsam kardır hedefiyle ozaman halk seçsin, kendimizi halka ezik gösterelim oyları kapalım...Dini biraz daha işimize alet edip hacının,hocanın,yaşlının oyunu alalım düşüncesi daha doğru geliyor AKP'lilere...

Madem bukadar Halk dostuydunuz, madem Halkın seçmesini benimsiyorsunuz peki neden ozaman olayı bugünlere getirdiniz diye sormazlar mı adama?
Veya neden 2. turuda yapmayı hak gördünüz kendinizde diye sormazlar mı adama?

Bir yandan halk seçsin der, bir yandan 2. tur oyalamayıda yapar tuttuğunu koparabilme telaşından ordan oraya saldırır....

AKP 'nin gerçek yüzünü çok iyi biliyoruz...

Volcano
12.05.2007, 14:32
Dün Kanal D'nin sms ile yaptığı oylamada Cumhurbaşkanını Halk seçsin mi ye %73 Evet %27 Hayır denildi.Eğer Akp seçimden zaferle ayrılırsa ki öyle olacak cumhurbaşkanını da götürürler.Ondan sonra ne 367 ne de 567 kurtarır milleti.Helal olsun tayyip az çakal değilsin

KomünistAlevi
12.05.2007, 14:34
Dün Kanal D'nin sms ile yaptığı oylamada Cumhurbaşkanını Halk seçsin mi ye %73 Evet %27 Hayır denildi.Eğer Akp seçimden zaferle ayrılırsa ki öyle olacak cumhurbaşkanını da götürürler.Ondan sonra ne 367 ne de 567 kurtarır milleti.Helal olsun tayyip az çakal değilsin

Tebrik ediyorum arkadaşım...

Olayın bu boyutunu da gözler önüne serdiğin için...

Gerici-İşbirlikçi-Amerikan Uşağı RTE...

readme
12.05.2007, 14:35
Hocam seçemiyorsa seçemez...

367 yi bulamadı m?

Ozaman doğal olarak Meclisi fesh edicek ve yeniden seçime gidicek...

Ama ne koparsam kardır hedefiyle ozaman halk seçsin, kendimizi halka ezik gösterelim oyları kapalım...Dini biraz daha işimize alet edip hacının,hocanın,yaşlının oyunu alalım düşüncesi daha doğru geliyor AKP'lilere...

Madem bukadar Halk dostuydunuz, madem Halkın seçmesini benimsiyorsunuz peki neden ozaman olayı bugünlere getirdiniz diye sormazlar mı adama?
Veya neden 2. turuda yapmayı hak gördünüz kendinizde diye sormazlar mı adama?

Bir yandan halk seçsin der, bir yandan 2. tur oyalamayıda yapar tuttuğunu koparabilme telaşından ordan oraya saldırır....

AKP 'nin gerçek yüzünü çok iyi biliyoruz...

peki siz 367 yasasının ne olduğunu, içeriğini biliyormusunuz. sizce akp ye oy veren 7 milyon insanın hepsi hacı, hoca ve yaşlımı?

chp den hiç hacı, hoca, alnı secdeye deyen insan hiçmi yok?

chp düzgün bir ekonomik ve reel politikayla meydanlara çıksın oy vermezsem ne diyorsanız deyin. chp nin 4 yıldır yapmağa çalıştığı istikrarı bozmak ve ''aman rejim elden gidiyor'' söylemleriyle rejimin uzantılarını sulatmak.

akp maden din bezitganı, softa-yobaz. kaç tane klise açtırdı. bu hükümet döneminde kaç hristiyan kimliğinin din hanesine ''hristiyanım'' diye yazdırdrı. kaç ermeni daha rahat ve özgür bir şekilde konuşabildir. kaç kürt boşaltılmış köyüne geri döndü. kaç vergi affı yaşandı. kaç siyasi suçlu affı yaşandı.. v.s, v.s..

KomünistAlevi
12.05.2007, 14:50
peki siz 367 yasasının ne olduğunu, içeriğini biliyormusunuz. sizce akp ye oy veren 7 milyon insanın hepsi hacı, hoca ve yaşlımı?

chp den hiç hacı, hoca, alnı secdeye deyen insan hiçmi yok?

chp düzgün bir ekonomik ve reel politikayla meydanlara çıksın oy vermezsem ne diyorsanız deyin. chp nin 4 yıldır yapmağa çalıştığı istikrarı bozmak ve ''aman rejim elden gidiyor'' söylemleriyle rejimin uzantılarını sulatmak.

akp maden din bezitganı, softa-yobaz. kaç tane klise açtırdı. bu hükümet döneminde kaç hristiyan kimliğinin din hanesine ''hristiyanım'' diye yazdırdrı. kaç ermeni daha rahat ve özgür bir şekilde konuşabildir. kaç kürt boşaltılmış köyüne geri döndü. kaç vergi affı yaşandı. kaç siyasi suçlu affı yaşandı.. v.s, v.s..

AKP' nin bu hacı ,hoca politikasını gayet iyi biliyorsun...

Ben CHP sempatizanı değilim...Bana CHP' li muamelesi yapma CHP' nin ekonomik görüşünü savunacak halim yok...

Peki AKP' nin Üniversitelere, T.C nin diğer kurumlarına sokmaya çalıştığı Türban-Çember Sakal tayfasının sayısından haberin var mı?

Yavaş yavaş Ilımlı İslam diye memleketin en önenmli kademelerini nasıl ele geçiriyorlar haberin var mı?

Alnı secdeye varması ayrı birşey YOBAZ gerici- olmak ayrı birşey...CHP nin kadrosunda kaçtane çember sakallı yobaz var?Yada Türban çığırtkanlığı yapan kaçtane yobaz var?

Vergi affından kasıt hangisi?

Aydın Doğanların, Uncuların, Unakıtanların ,Kombassanların ,Nurcuların ,Yimpaşları koruyup kollamakmıdır?

Kanal7 'lerle STV lerle Deniz Fenerleriyle adamlarının nasıl yolsuzluklar yaptığını görmezden gelmekmdir?

IMF nin kalk dediğinde kalkması demekmidir? Yat dediği zaman yatması demekmidir?

ugursarak
12.05.2007, 15:24
Hala başörtüsü yüzünden AKP'yi gerici yobaz diye eleştirenler var, gidin sokakta sorun bakalım halkın yüzde kaçı başörtüsünün üniversitelerde serbest olmasını istiyor?
Şimdiye kadar yapılan tüm anketlerde bu rakam en az %61 en yüksek %80'lerde çıkmıştır.
AKP halkın hassas olduğu konudaki bir problemi çözmek istiyor, bunu insan haklarının ihlali olarak gördüğünü açıklıyor ama diğerleri hala başörtüsünü çağdışılık olarak yorumlayarak halka rağmen politika yapmakta kararlı...

AKP'nin başörtüsü konusunda yaptığı halkı kullanmak değil, halkın görüşlerini dile getirmektir, CHP ve diğerleri halkın sadece küçük bir kesimine hitap ediyorlar halkın görüşlerini görmezden geldikleri için bugün bu durumdalar bakın halka rağmen politika izledikleri için cumhurbaşkanını halka seçtirmekten bile korkuyorlar

KomünistAlevi
12.05.2007, 15:31
Hala başörtüsü yüzünden AKP'yi gerici yobaz diye eleştirenler var, gidin sokakta sorun bakalım halkın yüzde kaçı başörtüsünün üniversitelerde serbest olmasını istiyor?
Şimdiye kadar yapılan tüm anketlerde bu rakam en az %61 en yüksek %80'lerde çıkmıştır.
AKP halkın hassas olduğu konudaki bir problemi çözmek istiyor, bunu insan haklarının ihlali olarak gördüğünü açıklıyor ama diğerleri hala başörtüsünü çağdışılık olarak yorumlayarak halka rağmen politika yapmakta kararlı...

AKP'nin başörtüsü konusunda yaptığı halkı kullanmak değil, halkın görüşlerini dile getirmektir, CHP ve diğerleri halkın sadece küçük bir kesimine hitap ediyorlar halkın görüşlerini görmezden geldikleri için bugün bu durumdalar ve cumhurbaşkanını halka seçtirmekten korkuyorlar.

AKP ve şakşakçı anketçiler kaç yüzbin kişiye başvurmuşlarda Türkiye'nin Türbanlı ve Çarşaflılar istilasına uğradığını tespit etmiş?

Toplumun az kesimi diyorsunuz birde ona çok gülüyorum:yamukgul:
70 Milyonu saydınız galiba bu kanıya ulaştınız.

AKP gerici-yobaz bir partidir ve bunu hiçbir güç değiştiremiyecektir....Kadrosu baştan aşağıya Milli Görüş çizgisinden gelen insanlardır ve çoğu Türbanlı yada hafiftende olsa çember sakalldır...

Hem Laik Hemde Müslüman Olamazsınız
R.Tayyip Erdoğan (Nam-ı Diğer RTE

AKP 'li arkadaşlar,

Bana lütfen CHP eleştirisi ile gelmeyin...CHP sempatizanı değilim...

CHP' yi savunacak halim yok burada...

İnsan hakları konusuna gelirsek eğer...Bu söylediğinize gülüyorum başka birşey yapamıyorum:):)
Polis gösteri yapan halkı acımasızca dövüyor, tartaklıyor, biber gazını normal birşeymiş gibi yüzüne bol bol bereketli bereketli sıkıyor sonra gözaltına aldığı kişileri bir güzelde içerde tartaklıyıp bırakıyor sonrada Türk Polisi görevini yaptı deniliyor...:)...Hükümete, şakşakçılarına,uşak statüsündeki içişleri bakanına sor Türk Polisi görevini yapmıştır provakasyonlara geçit yok der.....HANİ NERDE KALDI İNSAN HAKLARI?

Siz AKP' liler bu Türbnada bir kılıf buldunuz ya helal olsun size...Ama dediğim gibi önce çiğnenen insan haklarını düzeltin...Sonra gelipte insan hakları diye safsatalara başvurun...

sertur
12.05.2007, 15:42
cumhurbaşkanını halkın seçmesi gayet doğal, doğal ama halkınkendi iradesini kullanacağı bir ortam maalisef yok , akp son günlerde başta chp anayasa mahkemesi tsk anap dyp gp tarafından yalnız bırakıldı, halk iradesi ile değilde duygularıyla hareket edecek yani bizim anadolu insanı duygusaldır, acır yine oy verir, yani şartlar adil değil, o yüzden akpnin adayı kim olursa olsun farklı kazanır, umarım yanılırım..

ugursarak
12.05.2007, 17:02
AKP ve şakşakçı anketçiler kaç yüzbin kişiye başvurmuşlarda Türkiye'nin Türbanlı ve Çarşaflılar istilasına uğradığını tespit etmiş?

http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=521 Bu sayfadaki anketin sonuçarlarına bir gözat

birde http://www.hukukcular.org.tr/haber_detay.php?haber_id=116 adresindeki anket sonuçlarına bir bak, bu anketleri yapanlar günümüzdeki seçim anketlerini yapan firmalardır en fazla %2.5 hata payı veriyorlar, bu anketlerin sonucu büyük oranda doğrudur.

Toplumun az kesimi diyorsunuz birde ona çok gülüyorum:yamukgul:
70 Milyonu saydınız galiba bu kanıya ulaştınız.

Madem o kadar çoksunuz hadi cumhurbaşkanını halkın seçmesini destekleyin, biliyorsunuz ki Abdullah Gül'cüler sizden daha fazla bu nedenle cumhubaşkanını halkın seçmesine karşı çıkıyorsunuz, bunu itiraf etmeyen kalmadı zaten

AKP gerici-yobaz bir partidir ve bunu hiçbir güç değiştiremiyecektir....

Başörtüsü yasağının insan hakları ihlali olduğunu düşündüğü için mi gericidir? Yoksa köşke başörtülü birini çıkarmak istediği için mi?
İyi o zaman cumhurbaşkanıda AKP'den çıkarsa başörtüsü konusunu referanduma taşısınlar, bu hem sizin hem bizim işimize gelir, büyük bir sorundan kurtulmuş oluruz, nasıl olsa çoğunluk size aitmiş, referandumda başörtüsü yasağı konusunda istediğiniz sonucu alırsınız. AKP'nin de tutunacak bir dalı kalmaz

KomünistAlevi
13.05.2007, 13:26
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=521 Bu sayfadaki anketin sonuçarlarına bir gözat

birde http://www.hukukcular.org.tr/haber_detay.php?haber_id=116 adresindeki anket sonuçlarına bir bak, bu anketleri yapanlar günümüzdeki seçim anketlerini yapan firmalardır en fazla %2.5 hata payı veriyorlar, bu anketlerin sonucu büyük oranda doğrudur.

Madem o kadar çoksunuz hadi cumhurbaşkanını halkın seçmesini destekleyin, biliyorsunuz ki Abdullah Gül'cüler sizden daha fazla bu nedenle cumhubaşkanını halkın seçmesine karşı çıkıyorsunuz, bunu itiraf etmeyen kalmadı zaten

Başörtüsü yasağının insan hakları ihlali olduğunu düşündüğü için mi gericidir? Yoksa köşke başörtülü birini çıkarmak istediği için mi?
İyi o zaman cumhurbaşkanıda AKP'den çıkarsa başörtüsü konusunu referanduma taşısınlar, bu hem sizin hem bizim işimize gelir, büyük bir sorundan kurtulmuş oluruz, nasıl olsa çoğunluk size aitmiş, referandumda başörtüsü yasağı konusunda istediğiniz sonucu alırsınız. AKP'nin de tutunacak bir dalı kalmaz

Öncelikle bana yapılan anket çeşitlerini anlatmaya kalkma...Bu konuda senden çok daha bilgiliyim...Türkiye genelinde yapılan anketleri senden çok daha iyi biliyorum, çünkü çok büyük bir istatistik kurumunda (anket) kurumunda benim en yakın akrabam ve arkadaşım görev yapmakta....Ve yapılan İstatikstikler, anketler en fazla 100.000 200.000 kişi ile yapılır ....Bu anketler göz boyamacadır başka birşey değildir...

Ayrıca,
Bu devirde tarafsız şekilde çalışan anket kurumu yoktur...CHP' nin anket kurumları CHP' nin görüşlerine AKP' nin anket kuruluşları AKP' ye hizmet eder...Bunu sende çok iyi biliyorsun...Bilmiyorsan o senin sorunun ve bilgi eksikliğindendir...

Aleviforumda yapılan ankete bakarsak eğer,

Şıklar şunlar:

Bence İnsan Hakkı Değil Yasaklanmalı: 32 oy,

Bence En Doğal İnsan Hakkı Özgür Olmalı :125 oy,
Kamusal Alanda Yasaklanmalı: 115 oy,

Türban Simgedir Kesinlikle Yasaklanmalı: 94 oy,

Yasaklanmalı diyenlerin ve kamu alanınada bunu taşımalıyız her halükarda yasak olmalı diyenlerin sayısı ''241'' ....Diğer seçenek insan hakkı dediğin seçenek yani serbest olmasını savunan seçenek ise 125:biggrin:

Aradaki farkı sayarmısın?

Başörtüsü gericiliktir...İnsan hakkından bana alıntı yapma ...İnsan Haklarından vaaz verecek seviyeye gelmediniz sizler...

İlk önce 5 yıl boyunca yapılan işkenceleri, gözaltındaki dayakların hesaplarını verin, kameralar önünde her gösteride dayak yiyen ilerici,aydın,solcu insanlara, kamuya hesap verin ondan sonra gelin İNSAN HAKLARINI sizinle enine boyuna tartışalım...

Gericiler nezamandan beri İnsan Haklarını savunur olmuşlar?

He ayrıca,
Benim sadece 2 kelimelik cevaplarımdan alıntı yapma...Benim sana karşı yazdığım cevabı satırı satırına cevapla...Ben sana orda birsürü şey yazdım...Ama işine gelen 2 kelmeyi alıyorsun ve kaçıyorsun...

Genel Başkanınızın sözünüde yazmıştım...AKP ye gerici-yobaz değil demiştin...Örnekte vermiştim onada bir cevabın vardır herhalde ...İstersen daha çokkkk örnekler verebilirim...

Kökünüz bereketsiz arkadaş kökünüz bereketsiz....

cemalettin
13.05.2007, 13:34

tamamen katılıyorum.
demokrasi demokrasiyi yok etmek için silah olarak kullanılabilecek ve bu silahı da halk verecek.
...buyurunuz cenaze namazına...

ugursarak
22.06.2008, 11:28
Öncelikle bana yapılan anket çeşitlerini anlatmaya kalkma...Bu konuda senden çok daha bilgiliyim...Türkiye genelinde yapılan anketleri senden çok daha iyi biliyorum, çünkü çok büyük bir istatistik kurumunda (anket) kurumunda benim en yakın akrabam ve arkadaşım görev yapmakta....Ve yapılan İstatikstikler, anketler en fazla 100.000 200.000 kişi ile yapılır ....Bu anketler göz boyamacadır başka birşey değildir...

Ayrıca,
Bu devirde tarafsız şekilde çalışan anket kurumu yoktur...CHP' nin anket kurumları CHP' nin görüşlerine AKP' nin anket kuruluşları AKP' ye hizmet eder...Bunu sende çok iyi biliyorsun...Bilmiyorsan o senin sorunun ve bilgi eksikliğindendir...

Aleviforumda yapılan ankete bakarsak eğer,

Şıklar şunlar:

Bence İnsan Hakkı Değil Yasaklanmalı: 32 oy,

Bence En Doğal İnsan Hakkı Özgür Olmalı :125 oy,
Kamusal Alanda Yasaklanmalı: 115 oy,

Türban Simgedir Kesinlikle Yasaklanmalı: 94 oy,

Yasaklanmalı diyenlerin ve kamu alanınada bunu taşımalıyız her halükarda yasak olmalı diyenlerin sayısı ''241'' ....Diğer seçenek insan hakkı dediğin seçenek yani serbest olmasını savunan seçenek ise 125:biggrin:

Aradaki farkı sayarmısın?

Başörtüsü gericiliktir...İnsan hakkından bana alıntı yapma ...İnsan Haklarından vaaz verecek seviyeye gelmediniz sizler...

İlk önce 5 yıl boyunca yapılan işkenceleri, gözaltındaki dayakların hesaplarını verin, kameralar önünde her gösteride dayak yiyen ilerici,aydın,solcu insanlara, kamuya hesap verin ondan sonra gelin İNSAN HAKLARINI sizinle enine boyuna tartışalım...

Gericiler nezamandan beri İnsan Haklarını savunur olmuşlar?

He ayrıca,
Benim sadece 2 kelimelik cevaplarımdan alıntı yapma...Benim sana karşı yazdığım cevabı satırı satırına cevapla...Ben sana orda birsürü şey yazdım...Ama işine gelen 2 kelmeyi alıyorsun ve kaçıyorsun...

Genel Başkanınızın sözünüde yazmıştım...AKP ye gerici-yobaz değil demiştin...Örnekte vermiştim onada bir cevabın vardır herhalde ...İstersen daha çokkkk örnekler verebilirim...

Kökünüz bereketsiz arkadaş kökünüz bereketsiz....

Son genel seçimler ve cumhurbaşkanlığı anketlerin doğruluğunu tekrar kanıtlamış durumda. Bahsettiğimiz güvenilir anketler % 1 bile sapmadı. Ben hala başörtüsü sorununu halkın oylamasına sunalım diyorum.

Bunda bu kadar korkacak ne var anlamıyorum. Halktan mı korkuyoruz, halkın kararlarına güvenmiyor muyuz? Yasakçı bir zihniyete sahip olanlar ancak halka gitmekten korkarlar. Demokrasiye darbe vuranlarda bunlardır zaten.