Orijinalini görmek için tıklayınız : yine ülkücüler; yine faşist saldırı!
Elazığ Fırat Üniversitesi’nde 3 öğrenci “top sakal”larını kesmelerini isteyen ülkücülerin saldırısına uğradı. Karakola ve rektörlüğe başvurularından sonuç alamayan öğrenciler dün düzenledikleri ‘sessiz yürüyüşle’ saldırıları protesto etti.
Saldırıya uğrayan öğrenci Şeyhmus Ece’nin verdiği bilgiye göre, 7 Mayıs günü 8 kişilik ülkücü bir grup, Ece ile bir arkadaşını okul tuvaletine çağırdı. Ece yaşananları şu şekilde anlattı: “Biz kabul etmeyerek, ‘Dışarıda konuşalım’ dedik. Bunun üzerine bana ‘Seni dağa çıkarırız karnına misket bombası koyar, seni havaya uçururuz. Bu üniversite ülkücülerin elindedir. Yarın seni bu sakalla görmeyeceğiz’ dediler.”
Ece, sakalını kesmeyeceğini söylemesi üzerine ülkücülerin kendisi ile arkadaşına saldırdığını söyledi. Olaydan sonra Bahçelievler Polis Karakolu’na suç duyurusunda bulunduklarını, ancak bir sonuç alamadıklarını kaydeden Ece rektörlüğe de başvurduklarını yetkililerin, “Yapabileceğimiz bir şey yok” dediğini ileri sürdü. Ülkücülerin birkaç gün önce yine ‘top sakal’ bahanesiyle bir başka öğrencinin de burnunu kırdıkları öğrenildi.
Yaptıkları başvurulardan bir sonuç alamayan öğrenciler, İHD Elazığ Şubesi’ne başvurarak yardım talebinde bulundu. Öte yandan Fırat Üniversitesi öğrencileri, saldırıları protesto etmek için yürüyüş yaptı. Fen Edebiyat Fakültesi’nde toplanan yaklaşık 100 öğrenci Fevzi Çakmak Mahallesi’ne kadar sessiz yürüyüş gerçekleştirdi.
cano62bln 12.05.2007, 12:48 marifet kalabalık bir grup olunca yüreklenmek değildir. marifet 8 kişinin 2 kişiye saldırması da değildir , marifet 10 kişi bir araya geldiğinde cesaretlenmek de değildir. marifet saygı duymaktır, marifet yürektir, marifet yarın tek kalacağının hesabını yapmaktır :) ve marifet gereksiz yere kaba kuvvet kullanmamaktır çünkü kavganın kutsallığı ve anlamı kaybolur.
ilker_che 21.06.2007, 02:31 memleketi zaten top sakallılar,küpeliler,uzun saçlılar mahfediyo.karışmayın ülkücü arkadaslara kurtaracaklar bu ülkeyi böle yaparak!!!
gencsosyalist 21.06.2007, 08:54 o top sakalları alıp... neyse sinirlenmek istemiyorum. onlar oraları boş budular... gelsin mersinde böyle bir şey yapsınlar da görelim.....
hep böle olmaz mı ??
azınlığa çoğunluk......
bence bunlar sessiz tepki verilecek olaylar değildir
nasıl mersinde adanada antalyada vs böyle şeyler yaşanamıyorsa diğer üniversitelerde bazı faaliyetlerin öne çıkarılması gerekir...
örneğin ankara üniversitesinde bile üremeye başladı faşistler!!!!!
Edit :Gereksiz ironiye:p karşılık yazıldığı için.
buna benzer bir durum gazi üniversitesinde arkadasını ziyarete giden bir arkadaşımın başına geldi bundan 3yıl önce çocuğun uzun balmumu örme saçları var üniversiteden ülkücü bir genç gelip demiş kesceksin o saçları reis böyle istemiyor bizimki de ne reisi burasi kızılderili yerimi reisine selam söyle gücü yetiyorsa gelsin kendi kessin demiş
elemanda bundan sonra kendine dikkat et demiş gitmiş bundan 3gün sonra 10kişilik bir grup gelmiş reisle beraber bizim çocuktan özür dilemişler kardeş sen bizi yanlış anladım öyle demek istemedik diye...
normalde bizim elemanın dayak yemesi lazım dimi amayemiyor bi de üstüne hürmet görüyor çünkü o arkadaşım taekwando büyüküler avrupa şampiyonu balkan şampiyonlukları var aikido'dan kung fu ya kapoera ya kadar bir çok dövüş sanatında ustalaşmış kurs açmış biridir aynı anda 5kişiyle kavga etme potansiyeli olan bişey bi nevi Battal Gazinin günümüze uyarlanmış halidir:)))))
meymana hızıre 21.06.2007, 10:37 Evet ülkücü itler yine iş başında .. ne diyeyim kahrolsun faşist köpekler ..
kızılgüneş 21.06.2007, 10:49 it sürüleri gibi toplu gezer hertarafa saldırırlar başka işleri yok
onlara anladığı dilden konuşacaksın
kalın kafalılar başka birşeyden anlamıyorlar
erdemlierdem 21.06.2007, 11:07 kurtluk tek başına sürüye girmektir...it sürüsüyle değil.
nedense tek başlarına olunca kimliklerinin hep saklarlar faşistler
ilker_che 21.06.2007, 15:02 mameki ablacım bunun ismi şaka veya espri değil.ismi ironi.anlamamış olmanız sasırttı beni.benim yaptığım zaten bi eleştiri...
Blue_Love 21.06.2007, 15:50 bunların bir daha yaşanmaması için demekki tüm sol örgütlerin birlik olması gerekir yoksa hepimiz azınlık olarak görülüyoruz...
doktor62 21.06.2007, 18:20 Ülkücü grup sıkıysa fevzi çakmak mahallesine gitsinde adam dövsünde görsün elazığın kaç bucak olduğunu,gerçi elazığda it yuvasına döndü.Bu gidişle elazığ berlinde olduğu gibi duvarla ikiye bölünecek.Başka alternatif kalmadı,çünkü bu insanlar birarada yaşamayı bilmeyen yaratıklardır.
allah aşkınıza eleştirirken bile ülkücü demeyin bu kendini bilmez insanlara çünkü öyle faşist lerki ülkü terimini bile hakketmiyor sadece kirletiyorlar.ben mhp ye Mafya Hareket Partisi diyorum ve tek duam seçimde barajı aşmamaları yeter artık her yerde mhp li insanların bilinçsizce dolaşmalarından sıkıldım.memleketin yüz karaları bu insanlar biraz düşünce olsa insanı önce insan olduğu için severler ve biraz daha düşünce olsa aralarında ayrım yapmazlar sınıflandırma yapmazlar.temennim bu ülkede herkesin eşit şartlarda olması...
eldorado 21.06.2007, 18:48 yapana değil yaptıranlara bakın...
ayrıca bu guruplar ilerleyen zamanlarda bugünün mafya takımı oluyor..yani kafası bilgi almayanlar ellerine tesbih bellerine silah takıyor ve çoğuda türk güvenlik birimlerine koşullandırılıyor...
şimdilik bu küçük guruplar yıldırma politikası ile sol görüşlü arkadaşları kaba kuvvetle sindirmeye çalışılıyor...
nanis_75 21.06.2007, 18:58 Yaw arkadaslar birinizde fasitleri surda söyle hizaya getirdik diye bir haber iletseniz saatlerce mutlu mutlu okuyacagim....:innocent: itlerin fasist saldirilarini okumaktan ve tv lerde fasist linc girisimlerini izlemekten sinirlerim bozuldu.... :cursing:
Gelsinlerde burda erkeklik taslasınlar o itler..Elazıg,Kayseri,Konya...Hepsi aynı köpek isteee...
eldorado 21.06.2007, 20:21 arkadaşlar insanlara hakaret edici sözlerle yaklaşmak ne kadar doğru...?
bence kelimeler biraz daha olgun ve seviyeli olmalı diye düşünüyorum...enazından formun saygınlığı açısından biraz daha serinkanlı ve biraz daha yapıcı davranılmalı eleştiriler...onlar gibi meydanı boş bulup aslan kesilmektense varsın meydan dolu olsun o zaman yüzlerine söylersiniz...söyleriz...
teşekkürler...
Merhaba Canlar,
Bu kaçıncı faşist saldırı bende unuttum artık.
Bu kadar yoğun saldırılar karşısında artık birlik olmalı ve faşistlere gereken dersi vermeliyiz.
Zaman geçtikte azan itler herkesi ısıracaktır.
Bunlar kuduz olmadan gereken yapılmalıdır.
Ne top sakal ne saç ne küpe bunların hepsi bahane.
Bunlar düşüncelerimize tahammül edemiyorlar.
Doğrularımız onları kudurtuyor.
KAHROLSUN FAŞİZM YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ...
Burda herkes geregini vermeliyiz, gelsinlerde bilmem nerelerde denesin gibi sozler kulaniyorlar. Hani nerde? Soylemek cok kolay birde buna karsi neler yapiliyor. Boyle oturdugumuz yerlerde kendiliginde birsey olmaz. Ben kendimi bildim bileli zaten Elazig boyle idi (yani yerli halk olarak), Ulkucu olmasa Seriatci,solcularin cogunluguda zamaninda Tunceliden gelip yerlesenlerdir. Bir ara Elazigda (halen boyle oluyormu bilmiyorum) seriatcilar bacaklari acik olan kadinlara cilet vuruyorlardi. Hani ne oldu?
anadolu75 21.06.2007, 23:19 ulkuculerin tek yaptigi is bu solcudur,bu kurttur diye adam dovmektir.onune gelene vatan haini diyorlar asil vatan haini bunlardir.kurtlar vadisinin pis usaklari.gazi mahallesinden gecen ulkuculer kimliklerini zorlukla saklayarak gectiklerini duydum.birde orda kavga cikarsinlar bakalim ne oluyor.
AleviKürt 21.06.2007, 23:31 Acaba FASIST CHP'ye [MHP] oy vermek isteyenler bu konu hakkinda ne düsünüyor?
türkiye nin doğusunda bu şekilde saldırılar varken batısında saldırı şekli biraz daha değişiyor. ama malasef istanbulun ortasında üniversitelerde reis unvanında biri gelip kantinde masanızdan sizi kaldırıp ben oturucam diyebiliyor yada faşist ideolojiye sahip bir sairin yada yazarın konferansına zorla sokuluyorsunuz yada abarttığımı düşünmeyin sahiplendikleri bir sanatçının konser biletini zorla satınaldırtabiliyorlar he ben gelmek istemiyorum dediniz o zaman ister gel ister gelme alacaksın deniyor.ve bütün bunlar istanbulun ortasında oluyor.sorunlar çok fazla ama çözüm noktasında sanki biraz yetersiz kalıyoruz.gerçi normal savundukları ideoloji sistemin arka bahçesi birbirlerinden besleniyorlar.yapabileceğimiz en iyi tavır bence öncelikle bireysel tavırlarımız net olmalı asla taviz vermemeliyiz .örgütlü tavır göstermeye gelince doğudan batıya olayların nerde çereyan ettiğine bakmamaksızın çeşitli eylemliklerle protesto etmeliyiz.unutmamak gerekirki susmak koyunlara özgüdür biz insanız ve susmak bize yakışmaz tıpkı ,elleri kolları bağlıyı yakmanın yada gece uyuyanları boğazlamanın yada 2 kişiye 8 kişi saldırmanın yakışmadığı gibi bunlar bize yakışmaz .bizler insanız ne bıyıklarıyla ne hilalleriyle işimiz yok bizim meselemiz beyinleriyle bizlere yaşattıklarıyla bunuda bıyıklarını kestirterek yaptıramıyacağımızı biz biliyoruz çünkü biz onlardan daha şanlı bir tarihe sahip ve birikimli bir önderler listesine ve düşüncelerine sahip bir geleneğin taşıyıcılarıyız.evrim sürecini aşarak insan olduk beyin gelişimimiz tamamlandı onlar en az 100 yıl geriden geldiklerini bi kez daha gösterdiler sadece acınılası haldeler insanım diyen acır onlara yazıklar olsun yüzbin kere aciz zavallılar sadece.herkese saygılar
Acaba FASIST CHP'ye [MHP] oy vermek isteyenler bu konu hakkinda ne düsünüyor?
Ne alakasi var Can. Zaten bunlar CHP ye oy vermiyorlarki..isterse Baykal bey adaylarin yarisini ulkucu yapsin...
sıra neferi 25.06.2007, 20:14 bence devrimci örgütler sırf bu itler için bir askeri kanat oluşturmalı
benderli 25.06.2007, 20:59 kahrolsun faşistler kahrolsun yobaz sihniyet ...............
benderli 25.06.2007, 21:12 Gelsinlerde burda erkeklik taslasınlar o itler..Elazıg,Kayseri,Konya...Hepsi aynı köpek isteee...
kardeşim bu itlerin olmadıgı bir yer yok 2002 -2004 yıllarında eskişehirde anadolu da okudum oradada bu itler vardı....unutmayalım sayıları kücümsünmeyeçek kadar cok bildikleri tek sey toplanıp adam dövmek...yapcak cok birsey yok ya bizde toplu gezip yakaladıgımızı dövcez ki onun da sonu yok yada onların adam olmalarını beklicez....:bitmisbu: :bitmisbu:
yaralan arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyorum
gün gelir sanma hesap sorulmaz....daha ne kadar beklicez bilmiyom ama:bitmisbu:
anadolu75 25.06.2007, 22:21 o itler heryerden ulur ama o itleri uluduklari yerlere gomme zamani geldi.bunlara iyi ders vermek lazim anlayacaklari dilde.
Bu köpekler tişörtleri bırakıp şimdi de sakallara taktılar kafayı.
Pes artık.Allah islah etsin onları.
dedeoglu 29.06.2007, 18:01 kardeşim bu itlerin olmadıgı bir yer yok 2002 -2004 yıllarında eskişehirde anadolu da okudum oradada bu itler vardı....unutmayalım sayıları kücümsünmeyeçek kadar cok bildikleri tek sey toplanıp adam dövmek...yapcak cok birsey yok ya bizde toplu gezip yakaladıgımızı dövcez ki onun da sonu yok yada onların adam olmalarını beklicez....:bitmisbu: :bitmisbu:
yaralan arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyorum
gün gelir sanma hesap sorulmaz....daha ne kadar beklicez bilmiyom ama:bitmisbu:
http://img413.imageshack.us/img413/8297/imagedisplayqg3.jpg
Kahrolsun faşist itler.
arkadas_62 29.06.2007, 18:13 namusuzluk parayla degil heralde insan milliyetçilik yapar ama kuru kafa milliyetçiligide aldi başini gidiyor memleketin vah halına...
fasistler yaparlar tabi bu ülke demokrat sosyalist insanlara neler yaptı bunuda yaparlar istanbulda hele bi hastanelere tedaşa dohal gaz dairelerine bakın hep türbanlılar biz okadar rahahatızki uyufugumuz uykudan uyanana kadar olan olacak neden insan özgür iradesiyle yaşar zaten herşeyimizi yitirdik ve şu an çogu ünüverstelerin yurtları fetulah gülenin elinde abiler ablalar beyinleri yıkanıyo türk toplumunun neden bunlara mazruz kalıyoroz çünkü ban dokunmuyan yılan bin yıl yaşasın BİZ HERŞEYİ HAKK EDİYORUZ TOPLUM OLARAK UYUYALIM DEVEM
EREN izm 13.11.2007, 19:36 Üzüldüm bu olaya yaa yazık olmuş :( bizim üniversitede var ülkücüler ama pek karışamıyolar ama geçenlerde bi kavga olmuş ülkücünün birini feci dövmüşler bizim ünide solcular agırlıklı kimse karışamıyo bi yurtları basıyolarmış.
yeni yeni sen kürtmüsün türkmüsün soruları geliyo veya saolcumusun sağcımısın.inşallah bu olaylar en kısa zamanda düzelir yoksa ileride kötü şeyler olabilir. en azından çatışmalar kavgalar çıkmaz.
xraymen65 14.11.2007, 05:03 2000 yılında Ankara Kızılay'da F tipi cezaevlerini protesto etmek isteyen TAYAD'lılara saldırmıştı ülkücü faşistler.Polislere destek amaçlı gelmişler ülkücü tosuncuklar.Polisin ve ülkücü faşistlerin saldırması sonucu dağılan devrimci örgütler, Çankaya belediyesinin binasına sığınmıştı.Devrimcileri bahane eden polis ve işbirlikçi faşistler Belediyenin binasına saldırmıştı.Belediyedeki İşçiler ve çalışanlar devrimcileri korumuş ve onlarda çatışmaya girmişti.Birçok haber bülteni göstermemişti ama Çankaya belediye binasının çoğu camı kırılmıştı.CHP'li olan bir belediyeye saldırıydı bu ve inanılmaz hakaretler,küfürler.Hepside CHP li olan bir belediye başkanlığına idi.Benzer olay Gazi üniversitesinde olmuştu.CHP gençlik kollarına bağlı olan bir grup üniversitede bildiri dağıtmak istemiş ve ülkücü faşistlerce saldırıya uğramıştır.Sayıca az olamalarına rağmen ülkücüleri haşat eden CHP gençlik kolları üyeleri polisin saldırması sonucu gözaltına alınmış daha sonrada mahkemeye sevkedilmişti.Polisin açıkça faşistleri koruduğu ortadadır.Deniz Baykal ne kadar CHP yi MHP gibi bir partiye dönüştürsede,MHP geçmişte olduğu gibi şimdi de CHP ye ve CHP yi savunan gerçek sosyal demokratlara düşmandır.Daha geçen yıl DTCF'de hocanın gözleri önünde siyasetle alakası olmayan bir öğrenciyi sırf "kürt" olduğu için ağır bir şekilde yaralamışlardı. Eğer Hükümet gerçekten özerk,bağımsız,çağdaş bir üniversite anlayışını savunuyorsa yapacağı ilk iş üniversitelerdeki bu faşist güçleri ortadan kaldırmaktır.
|