Orijinalini görmek için tıklayınız : Akp Bu Sefer Alevİ Mİlletvekİlİ Çikaracak

anti-fasist
12.05.2007, 14:10
Genel seçimler yaklaşırken milletvekili aday adayları da belli olmaya başladı. CHP-DSP ittifakının Alevi kökenli aday gösterip göstermeyeceği henüz netleşmezken, AK Parti'de 3 Alevi milletvekili aday adayı ortaya çıktı.AKP 'den Fetullah referanslı Reha Çamuroğlu’ndan sonra Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Tuğcu ve Dr. Ali Fazıl Kasap'ın Kütahya'dan seçilebilecek bir sıradan aday gösterilmesi bekleniyor.

AKP, Alevi-Bektaşi toplumunun desteğini almak için siyasi zik zakları ile rekora koşan bir şahsıları kullanarak, Alevilerle barışacağını umması, dipsiz kuyudan su çekmeye benzer.

İlahiyatçı ve sosyolog Dr. Tuğcu, 2002 seçimlerinde de aday olmak istemiş ve Tayyip Erdoğan'ın isteğiyle AKP için değişik illerden 9 Alevi aday aday bulmuştu ama ne olduysa olmuş kendi dahil hiçbir Alevi adayı Erdoğan'ın belirlediği listeye konulmamıştı.

Kendisinden başka hiç bir kişiyi temsil etme hakkına ve yeteneğine sahip olmayanlar, AKP’ye kapak atmaya çalışyor. Gerek Alevi-Bektaşi öğretisi, gerekse edep erkan açısından, gerekse Alevi Bektaşi toplumuna ve inancına ilişkin inkarcı ve baskıcı kesimlerle yaptığı işbirliği açışından sabıklı olanların ismi, AKP’de öne çıkıyor. Bu nedenle AKP’nin bu tür şahısları partisinde görme isteği yanlış değil doğru bir tercihtir.

Fakat bu şahıslar üzerinden Alevilerle ilişkilenmek yanlış hesaptır.

Referansı Gülen olanın, partisi AKP’dir.

AKP’nin göstereceği bu tür adaylar, Fethullah çarkından ve Abant Platformundan geçmiş olmaları tesadüf değildir. Referansı Fethullah olanın, partisinin de AKP olması doğaldır. Ama bu vesile ile AKP’nin bu tür kendi toplumuna ihanet içinde olanları Alevi-Bektaşi toplumu ile özdeşleştirmeye çalışması, ancak takiyeciliği ve dinbazlığı siyasete alet eden AKP’ye yakışır.

sausen
12.05.2007, 14:12
Merhaba Canlar,

Adamlar oy toplayabilmek için her yola başvuracak.
Hülya Avşar'ı bile aday olarak isteyen bu zihniyet daha neler yapar düşünün.
Bunları bu sefer sandığın dibine gömmek lazım.
Geçmişten ders almayan bir toplum geleceğinden bir şey bekleyemez...

guneyyy
12.05.2007, 14:13
alevilik kan bagıyla olmazı savundum forumda cogu kez yukarıdaki örnek bunu perçinliyor..

alevilik doguştan kazanılmaz....

mitralyöz
12.05.2007, 14:21
akp ye oy veren alevinin kesinlikle alevi olduguna inanmıyorum.alevilik gibi hümanist düşünceye sahip,ilerici bir mezhepten olupta takiyyeci,geri kafalı bir iktidara oy vermek cok büyük celiskidir.onlar alevi degil,alevileri asimile etmeye calısan hainlerdir.

lion12
12.05.2007, 14:32
Alevi birinin Ak Parti ye oy vermesi gibi bir durumda ben o adamın aleviliğinden şüphe ederim.
Ayrıca Ak Parti gibi bir partiden sırf çıkarları için aday olacak,aleviliğini ayaklar altına alacak ve para için şerefinden dahi olmayı göze alacak birileri alevi olamaz...Ak Parti den milletvekili adaylığı koyan bir alevi nin ben aklına tüküreyim.

anti-fasist
12.05.2007, 20:30
arkadaslar zaten bunların belirtileri boludaki toplantıda wardı aynı zamanda hatırlarsınız ki kutlu dogum haftasınıda cem evınde baslattılar..

yanı hersey planlı ama bu adamlar bence akp ye oy kaybettirecekler...

eldorado
12.05.2007, 20:34
paranın açamayacağı kapı varmıki?
şimdi bu adamlar hangi kişilikle hangi yüzle insanların karşısına çıkacak merak ediyorum..durun ben bir yüzlerini buldum..SATILIK YADA ŞİMDİLİK KİRALIK....ama sahibinden değil...

vitamin
13.05.2007, 01:34
herkes oy almanın pesıne düştü son olarak hamza yerlikaya akpden aday oldu bakalım kimler girecek hakan şükürde akpden spor bakanı olacakmıs gıbı soylentıler var oylar nerelere gıtcek tek ıstedıgım ınsanların barajı gececegıne ınanmadıgı partılere oy vermemesı oylar bosa gıdıyor cunku

mhrs
13.05.2007, 02:34
Valla bence bu girişim tayyipin en temiz girişimi olsa gerek (!!!) Geçen seçimlerde de Tunceli`den aday gösterip Alevi dedesi diye tanıttığı şahıs da sünni çıkmıştı...
Ne kadar ilginç değilmi?(!) Her seferinde katliamlara, hor görülmelere, asimilasyon politikalarında sınır tanımayan partiler söz konusu seçimler olduğunda alevileri bir oy makinesi olarak görüyorlar...
Ama ne yazık ki bir oy potansiyeli olarak görünen bizler oy verdiğimiz partilerin bile ne seçim proğramlarına ne de politik taleplerine kendi taleplerimizi yazdıramadık ve her seçim sonrası unutulduk (yada üzerimize oynanan tehlikeli oyunlar için unutulmadık) ve ne yazık ki biz hala siyasallaşamadık. Yani sistemin karşısında siyasi bir duruş sağlayamadık, hep bir takım siyasi partilere yedeklenmek zorunda kaldık. İşte bu yüzden bu tip partiler gözünde oy potansiyeli olarak görülüyoruz ve bu yüzden üzerimize elli çeşit oyun oynanıyor...

aspava
13.05.2007, 03:05
hanii erdoğan alevilerin başkanıı değildii bunuu söyleyen kendisiydii arlanmaz utanmaz insanlardan başkaa ne beklenir sıkışıncaa alevilere şirinlikk mi yapmaya karar verdii ve onun partisinden aday olacak bir aleviyide zor bulur

ufkuner
13.05.2007, 03:05
KILAVUZU KARGA OLANIN AGZI PİSLİKTEN KURTULAMAZ,AKP YE OY UGRUNA ATATÜRKÜ LAİKLİĞİ CUMHURİYETİ KULLANMAYA BAŞLADI AHADA ALEVİLERİ DE KULANACAK VE TEKRAR BAŞA GELMEYE ÇALIŞACAK AHA BURAYA YAZIYORUM AMA BU ÇÖLDE BALIK AVLAMAYA BENZİYOR AVLAYAMAYACAK ÇÜNKÜ MASKESİ DÜŞTÜ KRAL ÇIPLAK.

Garaoglan
13.05.2007, 04:32
Bazi canlar yazmis AKP'ye oy veren bir Aleviyi Alevi olarak görmeyiz diye

elbette veren var ve oy veren olacaktir ama .....

Bir hakikatı müdafaa ederken, ona evvelâ kendimiz inanmalıyız. Sonra da, başkalarını inandırmaya çalışmalıyız Hz. Ali

eger AKP'nin cikaracagi Aday AKP'ye ve ilkelerine inaniyorsa seve seve yapsin

Bâtıla yardım eden, Hak’ka zûlmeder.

Hz. Ali

O Alevi Milletvekiline oy veren Alevininde aklina (.....) tükürüüm

:gun_banda :gun_banda -------> AKP :36_5_10:

tulay24
13.05.2007, 04:42
bir alevi akp den aday olamaz bunun hiçbir gerekçesi yoktur eger olursa o kişinin aleviliginden süphe etmek gerekir

nusayri
13.05.2007, 08:21
paranın dini imanı yoktur serbest pazar ekinomisinde de dinlerde serbest pazarlanacak konuma getirilmektedir,kapıtalist düzenin düzenbazlığı insanların en zayıf noktalarını yakalıyarak kullanır.

AKP yöneticileri hedeflerini yakalamak için her türlü yol nasıl mubah olmuşsa da alevilerden de kişisel çıkarları yakalamak için AKP den aday olabilirler.

sorun akp iktidarıyla olabilecek tehlikelerin görmezlkten gelinmesi ,çok yakın bir zamanda dünyada yaşanan iki olay bize örnek teşkil etmektedir ,ırakta saddam afganistanda talaban her iki rejim ABD desteyiyle oldular yönlendiren ve yaratan ABD ne teseduf her iki rejim abd nin muhalif rejimleri olmuştur.

ABD için bir koz olan bu muhalefet her iki ülkeyi resmen asker işgali altındadır.

ABD nin yeşil işik yakmasıyla iktidari yakalıyan AKP; yöneticilerinin istekleri gözden kaçmamaktadır turkiyede bir şariat yönetimin kurulmasıdır ,ABD bu duruma göz yumacaktır AKP için bulunmaz bir fırsat laik antilaik çatışmaların başka yöne çekerek bir mezhebin etkinliyi kabul etirmek için anti laik bizden laik bizden deyildir dinsizdir söylemleri sünni kesimini anti laik büyük bir kitle olmasını sağlıyacaktır,bu durumla ülke bir mezhep çatışmanın içinde olacaktır.

türkiyede barışın sağlanması adına tüm alervilere büyük görev düşmektedir ,cumhuriyetin demokrasinin laikliyin koruynması için,AKP ye karşı oluşan direnişi
güçlendirme bu direnişi yürütenlere tam destek verme zorunluğu doğmuştur.

seçimlerde demokrat sosyal demokrat ve solcuyum diyen herkes bu tehlikenin bilincindedir, önlemek için kendine düşen görevi yapacaktır,AKP gereken cevap verilecektir.

saygılarımla.

erayY
13.05.2007, 14:42
bir ülkücü alevi yi gözlerimle gördükten sonra bu habere pek de şaşırmadım
akp li alevi olurmu olmaz mı yı bir kenra bırakıp bu asimilasyona dur! denmeli dir kanımca ...Kalan sağlar bizimdir deyip kenara çekilmek alevilik için şimdilik bir emmiyet sübabı olur, bununla birlikte ilerisini pekde hayırlı görmüyorum....

lamekan_87
13.05.2007, 14:49
AKP Alevi Aday Arıyor
11.05.2007 06:38
AKP, Aleviler’in desteğini almak için İstanbul’da özel aday arıyor. Parti yönetimi, alevi kesimin önde gelen bazı isimleri ile temasa geçti.

En güçlü isim, DYP’de Genel Başkan Yardımcılığı da yapan Tarihçi-Yazar Reha Çamuroğlu. Çamuroğlu ile anlaşılması halinde İstanbul’dan aday gösterilmesi planlanıyor. AKP’nin teklif götürdüğü Çamuroğlu, DYP’de siyasete girdi. 2005’te Genel Başkan Yardımcılığı görevinden ayrılan Çamuroğlu’nun, AKP’ye sıcak baktığı öğrenildi. AKP, Tunceli birinci sıradan da Alevi bir ismi aday gösterecek.

POLİTİKA İNSANIN
KARAKTERİNİ MAHVEDER....!!!

lamekan_87
13.05.2007, 14:52
emevi islamına oy yok
Hüseyin efendimiz bu islamiyet değildir bunlarda islam değildir demek için hayatını feda etmiştir.Biz din ticareti yapanları sevmeyiz.Ruhban sınıfı tanımayız.Bugun emevi anlayışı devam etmekte birileri kendilerini ruhban zannediyo din ticareti yapıyor.Onun için tayyip ne yapıcağını şaşırdı Alevi önderleri kurtuluş savaşı döneminde Atatürkten yana olmayanlar bizden değildir demiştir bugünde Atatürkkün değerlerini yaşatmaya çalışmayanlar bizden değildir diyorum

BUNLAR NE YAPACAKLARINI
ŞAŞIRDI İYİCE.....

ufkuner
13.05.2007, 18:16
HATTA BİRAZ DAHA İLERİ GİTMEK İSTİYORUM, BİR ALEVİ İNSAN AKP SIRALARINDAN EGER ADAY OLMAK İSTİYORSA GERÇEKTEN ALEVİ İSE BENCE BU DİNİNİ VE NAMUSUNU SATIYOR DEMEKTİR.

gamber dost
13.05.2007, 18:31
bir alevinin kalkıpta akp den aday olması imkansız.:2guns: -----AKP yi sandığa gömelim

Gülom
13.05.2007, 19:29
Ya canlar bir Alevi kisinin AKP den adayligina ben hic sasirmadim. Biz Aleviler herkesin oyununa geldigimiz mudetce, AKP de sunar aday, otekileride. Onemli olan bizlerin ne yapmasi..biz buna oy verecekmiyiz?? Ben inaniyorumki, verenler olur(maalesef)..benim babam bile adayligini verse, ben vermem, ama verenler olur..cunku gecmislerimizden ogrenmiyoruz, sadece kendimizi dusunerek ve gelecegi dusunmeden hareket ediyoruz..zaten basima gelenler hep bundan....ama yokturda diyemem ve bunlar Alevi degildir diyemem, cunku maalesef var, ne kadar zorumuza gitsede ve ne kadar gormek istemesekte..

halitseyfi
13.05.2007, 19:41
Gerici güçler çok çeşitli oyunları sonunda kendilerini bir kısım insanlara MAZLUM göstermeyi çok güzel başardılar. Kendini ezilen olarak gösteren ve bunu kendileri ve destekçileri dışında sola da kabul ettirmiş görünüyor. Biz alevilerede bunu kabullendirirlerse artık önlerinde sadece Milliyetçiler engel olarak duracaklardır. Gerici güçlerin rakibi ırkçılar olacaktır. Bu durumu nasıl değerlendirirsiniz bilemem.

Bakıyorum ki bazı Aleviler sürekli ezilmişliğin verdiği tiklerle hareket ederek kendini mazlum!!! ezilen !!! gösteren gericilerle birlikte harekete yönleniyorlar.

Buna kesinlikle engel olunmalı bu gerici güçlerin iktidara taşınmasında bir kum tanesi kadar bile olsa alevilerin katkısı olmamalıdır.

Bu alevi adayların bir şekilde telefon ve e maillerinin bulunarak protesto mesajları iletilmeli bunların bu durumdan çıkmaları sağlanmalıdır.

amor3
13.05.2007, 19:56
akpli alevi olamaz

sertur
15.05.2007, 15:20
karanlık kafalı insanlarda partilerde gerçek aydınlık gelince tarihin tozlu sayfalarında yerini alacaklardır.. Ey! Alevi toplumu aklını ve oyunu kullan. temsilsiz yönetim olmas temsilcimizi kendimiz seçelim...

suzi34
15.05.2007, 15:43
Akp den aday olan bir insana alevi demeye ben utanırım şahsen.Akp ye oy veren bir aleviyede babamda olsa parayla satılmış şerefsiz derim.Kendini bilen bir alevide o partiye oy vermez zaten geçmişi unutmamak lazım.Sadece aleviler degil bilinçli insanlarımız gerçekleri görüyor bunun kanıtıda mitinglerde vardı.Onları 22 Temmuzda sandıklara gömmek boynumuzun borcu oldu artık.

munzur_62
15.05.2007, 15:46
"Cem evleri cümbüş yeri" bu lafı aleviler kimin söylediğinide iyi bilir akp den aday olacak aleviler çok açık sylüyorum namussuzdur şerefsizdir

KızılBant
15.05.2007, 15:50
İzzettin Doğan ve yandaşları oy verir artık.

diablo21
15.05.2007, 16:32
Arkadaslar secımlerde Akp yi sandıga gomelım.AKP den aday olanlara ben alevı bıle demek ıstemıyorum olamz boyle bı sey.Çıkar çatısmaları ıçın mılletın duygularını ıstısmar etmekten baska bı sey yapmıyolar.Ama Turkıye uyandı ne mal olduklarını gordu AKP nin.Milletimiz sandıkda kendını ıfade edıcekdır.

cevatus
15.05.2007, 16:57
Akp den aday olan kişi alevi değil olsa olsa münafıktır.Aleviği sapıklık olarak gören bir zihniyeti hiç bir alevi desteklemez

ONU®
15.05.2007, 17:36
Yobazlara ve üçkağıtçılara oyumuz yok.

Kusura bakmasınlar.

Westside
15.05.2007, 17:54
AKP den milletvekili adayı olan kim olursa olsun yüzüne bakmam.

ONU®
15.05.2007, 18:05
İzzettin Doğan ve yandaşları oy verir artık.

Onlardan da bu beklenir zaten.

erzincanliyam
15.05.2007, 18:37
AK Parti Alevi oyu kovalıyor
AK Parti, Aleviler’in desteğini almak için İstanbul’da özel aday arıyor. Alevi kesimin önde gelen isimleri ile temasa geçildi. En güçlü isim, DYP’de Genel Başkan Yardımcılığı da yapan Tarihçi-Yazar Reha Çamuroğlu.

Çamuroğlu ile anlaşılması halinde İstanbul’dan aday gösterilmesi planlanıyor. AKP’nin teklif götürdüğü Çamuroğlu, DYP’de siyasete girdi. 2005’te Genel Başkan Yardımcılığı görevinden ayrılan Çamuroğlu’nun, AK Parti’ye sıcak baktığı öğrenildi. AK Parti, Tunceli birinci sıradan da Alevi bir ismi aday gösterecek.

Westside
15.05.2007, 19:35
Benim hemşehrilerim bu kanı bozuk adama oy vermezler.

RTE: Böyle bağırılmaz ki, terbiyesizlik yapma.
Ç: Terbiyesizlik yapmıyorum. Lütfen bana hakaret etmeyin.
RTE: Artistlik yapma .
Ç: Artistlik yapmıyorum, ben sanatçı değilim.
RTE: İyi bir sanatçısın.
Ç: Tarım bakanımızın anayasayı ihlal ettiğini biliyor musunuz? .
RTE: Lan anayasayı öğretme bana.
Ç: Lan mı? .
RTE: Evet .
Ç: Lan mı? Canın sağ olsun.
RTE: Şu anda çiftçiye ne verildiğinin farkında mısın?
Ç: Ne zaman?.
RTE : Şimdi.
Ç: Benim mahsulüm öldükten sonra mı? 2 senedir anamız ağlıyor.
RTE : Hadi ananı al git buradan.

saheser
15.05.2007, 20:36
Akillarinca alevi birini bulursa aleviler oy verir saniyorlar.Alevi bir insanin akp,ye aday olmasini düsünemiyorum.Bütün alevileri cignemis olur.

anti-fasist
18.05.2007, 01:03
Bana öyle geliyorki rte telasla kafayı yedi:))))

Artık oy icin ne yapacagını kestiremıyor.Bu kisi isterse yedi düvel sevilen bir alevi olsun bizim canlar bunlara asla oy vermez.Hatta bana öyle geliyor ki kendi tabanından da alevi aday yüzünden oy kaybeder...

onur melis
18.05.2007, 10:38
akp ye oy veren alevinin kesinlikle alevi olduguna inanmıyorum.alevilik gibi hümanist düşünceye sahip,ilerici bir mezhepten olupta takiyyeci,geri kafalı bir iktidara oy vermek cok büyük celiskidir.onlar alevi degil,alevileri asimile etmeye calısan hainlerdir.

bende bu fikire sahibim akp ye oy veren bir alevi olamaz

dewran_baba
18.05.2007, 11:09
arkadaslar bes parmagın beşi bir degil tabiiki bizim toplumumuz icindede bizi sırtımızdan bıcaklayan insanlar var olacaklar. ben her zaman dedigimi diyeyim. bırakın hic bir sey demeyin. tarih onlara gereken cezayı kesecektir. bütün hainlere yaptıgı gibi.

bir anlasam...
18.05.2007, 11:24
Anti-Faşist Arkadaşım, paylaşımınız için teşekkürler.

Daha önceki yazılarımda da belirttim, AKP oy alabilmek için her koldan organize çalışıyor, dolayısıyla oy potansiyelini keşfettiği kesimlere yaklaşabilmek için bu tarz manevralar yapması hiç de şaşırtıcı değil. :sarkazm Fakat burada önemli olan bunun gerçekte sadece manevradan ibaret olduğunu görebilmek ve karşılığında önlem alabilmek. Konu ile ilgili yapılan yorumları okudum, arkadaşların çoğu Alevi kesimden kişilerin AKP'ye katılmasını kınamışlar, açıkçası bana da oldukça tuhaf geldi, yine de strateji-taktik açısından düşünüldüğünde beklenebilir bir hamle. :gosterge Sünni olsun, Alevi olsun, ya da başka bir mezhep mensubu olsun, her kesimden kişisel çıkarlarını ön planda tutan kimseler çıkabiliyor. :yapmabe Şahsi görüşüm, cumhuriyet, demokrasi ve laikliğin en büyük koruyucuları olan Alevi kesimin AKP'ye beklentileri dahilinde destek vermeyeceği yönündedir. Sünni kesimin bir mensubu olarak ben ve yakın çevrem de bu partiye hiç bir şekilde destek vermiyoruz, vermeyeceğiz, çünkü yapmaya çalıştıkları şey apaçık ortada, Türkiye'ye şeriat düzenini getirmek ve bizler bu düzeni kesinlikle istemiyoruz!.. Bu bağlamda birlik beraberliği sağlayabilirsek, AKP'yi de sandığa gömeriz diye düşünüyorum.:thumbup1:

Hepinize güzel bir haftasonu diliyorum. Saygılarımla...

eeren
18.05.2007, 11:35
yakında Bağımsız Türkiye Partisinden alevi aday başlığı bekliyorum

iş oraya kadar geldi :(

saheser
18.05.2007, 11:55
Bir kac hafta oldu sivasda yakilan canlarin zanlisi aranan kisi devlet memuru cikti.Üc senedir calisiyormus bunlari kim koruyor.Akp alevileri kendinden gibi görseydi bu aranan kisileri kendi aralarina sokacagina yargilanmasi icin yardim ederdi.Bizim aleviler bunlari bile bile nasil akp,den aday olabilir. Kendilerini sirin göstermek icin kilise yaptirdilar niye cem evlerine yardim etmiyorlar.Din adamlarina verilen para niye cem evlerinde görev yapan dedelerimize verilmiyor hocalara verilen paralarda alevilerin paralarida var.Adim basi cami yaptiriyorlar biz alevilerin cem evi yapmasina hala karsi cikiyorlar.Bizim aleviler yer almis hersey hazir cem evi yapilmasina izin verilmiyor alevilere ne hak verdilerki alevilerden oy istiyorlar.Ümraniye baskani sünnilerin cok oldugu yerdeki arsamizi elimizden aldi onlar imza topladi diye cocuk parki icin tapulu yerimizi aldi elimizden ve hic birsey yapamiyoruz.Herseyi kendi insani icin yapiyorlar alevileri eziyorlar bizim alevi oldugumuzu cok iyi biliyorlar sünni birinin arsasini alsin göreyim.Bunlar alevileri basa gelmek icin arac olarak kullanirlar kendini bilmezler bunlarla isbirligi yapar para icin haysiyetini gururunu satar.

bir anlasam...
18.05.2007, 12:21
Bir kac hafta oldu sivasda yakilan canlarin zanlisi aranan kisi devlet memuru cikti.Üc senedir calisiyormus bunlari kim koruyor.Akp alevileri kendinden gibi görseydi bu aranan kisileri kendi aralarina sokacagina yargilanmasi icin yardim ederdi.Bizim aleviler bunlari bile bile nasil akp,den aday olabilir. Kendilerini sirin göstermek icin kilise yaptirdilar niye cem evlerine yardim etmiyorlar.Din adamlarina verilen para niye cem evlerinde görev yapan dedelerimize verilmiyor hocalara verilen paralarda alevilerin paralarida var.Adim basi cami yaptiriyorlar biz alevilerin cem evi yapmasina hala karsi cikiyorlar.Bizim aleviler yer almis hersey hazir cem evi yapilmasina izin verilmiyor alevilere ne hak verdilerki alevilerden oy istiyorlar.Ümraniye baskani sünnilerin cok oldugu yerdeki arsamizi elimizden aldi onlar imza topladi diye cocuk parki icin tapulu yerimizi aldi elimizden ve hic birsey yapamiyoruz.Herseyi kendi insani icin yapiyorlar alevileri eziyorlar bizim alevi oldugumuzu cok iyi biliyorlar sünni birinin arsasini alsin göreyim.Bunlar alevileri basa gelmek icin arac olarak kullanirlar kendini bilmezler bunlarla isbirligi yapar para icin haysiyetini gururunu satar.

Sevgili Saheser Arkadaşım,

AKP bence sadece Alevileri değil, kendi teşkilatından ve şeriatçı olmayan hiç kimseyi barındırmıyor. Örneğin ben de Sünniyim ama birkaç sene önce başvurduğum bir işletmede mülakatı aldığım ve işe alım listesinde adım da çıktığı halde, sırf AKP ile doğrudan bağlantım yok, bayanım ve başım açık diye liste dışı edildim, yerime de AKP bilmem ne milletvekilinin bilmem nesi işe alındı... Konu başlığıyla ilgisi olmadığı için fazla detaya girmiyorum ama bu partinin devlet ve hükümet yönetim süreçlerine daha fazla kök salmaması için lütfen sandık hakkımızı iyi kullanalım. Tam da tatil dönemine denk geliyor seçimler, çevrede tanıdık herkese söylüyoruz, sakın oy kullanmazlık etmeyin, gerekirse ikametgahınızı tatil yaptığınız yere aldırın ama mutlaka oyunuzu AKP'ye karşı kullanın, bir oy bir oydur diye...

ONU®
18.05.2007, 12:47
AKP'nin bu konudaki amacı, toplumdaki kendileri hakkında ortaya atılan ''din eksenli parti'' düşüncesini silmekmiş(!)

yakında Bağımsız Türkiye Partisinden alevi aday başlığı bekliyorum

iş oraya kadar geldi :(

Belki Saadet Partisi de çıkarır o gazla.

ilkay123
19.05.2007, 17:08

SIZE YÜZDE YÜZ KATILIYORUM.Bu gibi partiler bir kac alevi yerlesim yerlerinde kendi adaylari yerine alevi adaylari koyarak ülke bazinda oylarini yükseltme politikasi gütüyorlar.Bu secim sisteminde bu en mantikli yoldur.Biz sol kesim ayakta uyuyalim,birbirimizin ayagini celmelemeye devam edelim.Bizleri, sol kesimi hor gören bir Tayyip ERDOGANa tüm sol kesimin adaylari ile tek partide birlesip meclise giremiyorlarsa yaziklar olsun....Hele genclerimizin bu secimin önemine varamamalari beni cildirtiyor...lütfen ama lütfen bu secimde baraji gecebilecek tek partide ADAYLARIMIZLA (chp-dsp-shp-ödp-tkp-isci partis vb.)adaylarini CHP de belirleyip bu iktidara gerekli cevabi verelim ama lütfen isin ne kadar önem tasidigini artik her kes anlasin saygilar..

ilkay123
19.05.2007, 17:11
Sevgili Saheser Arkadaşım,

AKP bence sadece Alevileri değil, kendi teşkilatından ve şeriatçı olmayan hiç kimseyi barındırmıyor. Örneğin ben de Sünniyim ama birkaç sene önce başvurduğum bir işletmede mülakatı aldığım ve işe alım listesinde adım da çıktığı halde, sırf AKP ile doğrudan bağlantım yok, bayanım ve başım açık diye liste dışı edildim, yerime de AKP bilmem ne milletvekilinin bilmem nesi işe alındı... Konu başlığıyla ilgisi olmadığı için fazla detaya girmiyorum ama bu partinin devlet ve hükümet yönetim süreçlerine daha fazla kök salmaması için lütfen sandık hakkımızı iyi kullanalım. Tam da tatil dönemine denk geliyor seçimler, çevrede tanıdık herkese söylüyoruz, sakın oy kullanmazlık etmeyin, gerekirse ikametgahınızı tatil yaptığınız yere aldırın ama mutlaka oyunuzu AKP'ye karşı kullanın, bir oy bir oydur diye...

gencler bu örnektede gördügünüz gibi yarinlarinizi bloke eden bu iktidara dur demek icin sadece bu secim icin inanmiyor olsanizda bu secim sistemi yüzünden lütfen oylarinizi vede propagandanizi CHP yönünde yapalim...adaylarimizida bu partiden aday olmalari icin ikna edelim ...tüm duyarli Alevi canlara sesleniyorum...YARINLARIMIZIN BLOKE EDILMEMESI ICIN BU IKTIDARA DUR DEMEK GEREK ....saygilar...

Bağdatlı
21.05.2007, 21:07
hanii erdoğan alevilerin başkanıı değildii bunuu söyleyen kendisiydii arlanmaz utanmaz insanlardan başkaa ne beklenir sıkışıncaa alevilere şirinlikk mi yapmaya karar verdii ve onun partisinden aday olacak bir aleviyide zor bulur

arkadaşım ya ben çok merak ettim tayip bunu ne zamna söyledi nerde söyledi elinde bir kynak varmı benle o kaynağı paylaşırmısın çok merak ettimde tşk ederim i forumlar......................

aspava
21.05.2007, 22:26
[QUOTE=Bağdatlı;433810]arkadaşım ya ben çok merak ettim tayip bunu ne zamna söyledi nerde söyledi elinde bir kynak varmı benle o kaynağı paylaşırmısın çok merak ettimde tşk ederim i forumlar......................[/QUOT

bağdatlı can aradığın kaynak forum topiklerinden araştırabilirsin daha önce yayınlanmıştı başlıkta şuydu erdoğan ben alevilerin neden başkanı olayım ki sebepmi var? araştırırsan bulacaksın :)

saheser
21.05.2007, 22:43
Bu gün fox türk kanalinda alevilik tartisildi.Cem vakif baskani ve cem televizyonun sunucusu vardi sms ile oylama yapildi akp alevileri kucaklamakmi istiyor evet kucaklamak istiyor diyenler yüzde 33, hayir kucaklamak istemiyor diyenler yüzde 60 üstüydü.Alevi vatandasin mesajinda sordugu soru,Aleviler niye tek basina bir parti kurmuyor.Cem vakfi baskani ise amacimiz simdiki partilerin bizlere ne verebilceklerini görmek istiyoruz eyer istedigimiz ilgiyi göremezsek bizi dislamaya devam ederlerse gelecek secimlerde parti kurmayi düsünürüz dedi.25 milyon alevinin oldugunu milliyet gazetesinin bir ara 4,5 milyon alevi var basligi atmasinin yani aleviler az bunladan birsey olmaz anlayis icinde olduklarini yanildiklarini söyledi.Cem televizyon sipikeride aslinda milliyet gazetesinin dedigi bir nevi dogru cünkü alevilerin cogu alevi kimligini sakliyor o yüzden arastirmada bu sonuc cikmis olabilir dedi.Chp corum milletvekili telefonla katilip aleviler icin elimizden geleni yapacagiz kimsenin sühpesi olmasin dedi.Aslinda cok konusulduda aklinda simdilik bunlar var gayet güzel konusmalardi.Cem vakfi baskani akp 5 senede alevilere hic birsey vermedi yenimi aklina geldi alevi dedelerinin akp,ye katilmasini iyi görmüyordu.Partilerle konusmalarinin devam ettigini alevilere ne gibi güvence vereceklerini ortaya koymalari sünnilere yapilan yardimlarin cem evlerine yapilmasi alevilerinde vergi verdigini herseyde hak sahibi oldugu partiler istedigimizi yapmazsa mahkemede hakkimizi ariyacagiz gerekirse insan haklari mahkemesine gider hakkimizi aliriz dedi.Bazi yerlerini kacirdim tam bakamadim.Belki seyredenler olmustur.

ufkuner
21.05.2007, 23:03
AKP DEN ADAY OLANLAR BİZDEN OLAMAZ OLMAMALI ONLAR KANLA BESLENEN FETOŞCULARIN KUKLASI OLUR OLSA OLSA.