Orijinalini görmek için tıklayınız : Chp Iktidari

tolstoy
13.05.2007, 16:14
SORUYORUM :

Chp iktidara gelse bizler icin ne degisecek.Biz Alevi toplumu olarak ne alacagiz.Söylemlerinde milliyetci akimina yakalanan baykal bizlere ne verecek.Sosyalist cizgiden cikan chp den ne bekliyorsunuz.

vitamin
13.05.2007, 16:23
hiçbişey beklemiyorum ve bu yüzden oy vermeyeceğim...

ForZaSLaN
13.05.2007, 16:38
CHP vermeyinda AKP İktidari devam etsin.
Yavaş yavaş Ilımlı islam, antilaik bir devlet olalim, yada faşolar gelsin işkeceye devam etsin.
Kim ne nerse desin Oyum 1 mayisda cumhuriyet mitinglerinde Başı ceken CHP'ye.
Sol birleşecek bu duzen deyişecek.

cano62bln
13.05.2007, 16:57
bende arkadaşa soruyorum...aleviler için CHP den başka bir partiye verebilecek bir siyasi parti varmı?...belki CHP de alevilere pek bi yarar sağlamadı ve bu gidişle sağlamayacaktırda...ama diğerlerinin siyasi düşüncesinde Alevi düşmanlığı var..alevilere bırak yarar sağlamayı, bizi nasıl yok edebileceklerinin hesabını yapıyorlar...geçmişi hatırla !?...Aleviler için yakın zamanda yeni bir oluşum şart..ama bu oluşum meydana gelene kadar, CHP'ye devam...

tolstoy
13.05.2007, 17:15
bende arkadaşa soruyorum...aleviler için CHP den başka bir partiye verebilecek bir siyasi parti varmı?...belki CHP de alevilere pek bi yarar sağlamadı ve bu gidişle sağlamayacaktırda...ama diğerlerinin siyasi düşüncesinde Alevi düşmanlığı var..alevilere bırak yarar sağlamayı, bizi nasıl yok edebileceklerinin hesabını yapıyorlar...geçmişi hatırla !?...Aleviler için yakın zamanda yeni bir oluşum şart..ama bu oluşum meydana gelene kadar, CHP'ye devam...

Söylemis oldugun seye katilmayi isterdim ama sivas katliaminda bunlar iktidarda degilmiydiler neye engel oldular katliamlar yapilmadimi.
Gaziler olmadimi.? Degisen ne oldu.
Ayrica siyasiler sadece alevileri kullanmakla yetinmiyor onlari kendi amaclari dogrultusunda sömürüyorlarda.Bu topraklarda yuzyillardir yasiyoruz kimse bizi yok edemedi bu da direnmekle olur. Pir Sultanlar gib Seyh Saidler gibi.Inadina direnmekle olur.

Saygilar.

cansivaslım
13.05.2007, 17:24
Söylemis oldugun seye katilmayi isterdim ama sivas katliaminda bunlar iktidarda degilmiydiler neye engel oldular katliamlar yapilmadimi.
Ayrica siyasiler sadece alevileri kullanmakla yetinmiyor onlari kendi amaclari dogrultusunda sömürüyorlarda.Bu topraklarda yuzyillardir yasiyoruz kimse bizi yok edemedi bu da direnmekle olur. Pir Sultanlar gib Seyh Saidler gibi.Inadina direnmekle olur.

Saygilar.

arkadaşlar çok güzel konuşuyosunuzda başka bir alternatif varsa söyleyin. bizde ona göre kullanalım.tamam chp alevilere fayda saglamıyor ama nede olsa cumhuriyetpartisi. ATATÜRKÜN KURMUŞ OLDUGU PARTİ. ben deniz baykalı sevmem ama varsa aleviler için calışan bir parti söyleyin biz de onun için calışıp ona yogunlaşalım.

cano62bln
13.05.2007, 17:26

Saygilar.

davayla ilgili unutulmaması gereken bir nokta da sanıkların avukatlığını Refahyol iktidarının Adalet Bakanı Şevket Kazan üstlenmiştir. şevket kazını bilirsin herhalde..ne olduğunu nerden geldiğini neyi desteklediğini. hangi parti tabanlı olduğu ve bu organize katliamın kimlerin yaptığı belki daha ii anlaşılır.. saygılar.

tolstoy
13.05.2007, 17:40
davayla ilgili unutulmaması gereken bir nokta da sanıkların avukatlığını Refahyol iktidarının Adalet Bakanı Şevket Kazan üstlenmiştir. şevket kazını bilirsin herhalde..ne oldu nerden geldiği neyi desteklediği. hangi parti tabanlı olduğu ve bu organize katliamın kimlerin yaptığı belki daha ii anlaşılır.. saygılar.

Sevket kazan nin kim oldugunu biliyoruz.Simdiki iktidarinda kim oldugunu biliyoruz.Bunlarin uzantilarini ve yapmak istediklerinide biliyoruz.Yesil sermayenin usakligini yapanlari cok iyi taniyoruz.Diger taraftanda sistemin icinde toplumu sömürenleride tanimak ve tanitmak istiyoruz. Bu gun bu ülkenin gündemini mesgul edenlerin kirli savasin destekcileri oldugunuda söylemek istiyouz. Ülkenin bir tarafinda savaslar varken bize sunni gündem yaratarak bir seyleri saklama cabasinda olanlarida teshir etmek istiyoruz.

TÜRKIYE YI CIKMAZ SOKAKLARA SOKANLARI GÖRMENIZI ISTIYORUZ:

SAYGILAR:

vitamin
13.05.2007, 18:08
tartısmaya gerek yok ama muhalefet olarak cok yanlısları var ondan sogudum chpden ozellıkle denız baykalın bırakmamasından ,artık onun devrı bıttı uzatmaları oynuyor bıraksın gıtsın partıyı yenı bır olusum olursa veırrım oyumu chp sol partı ama kesınlıkle alevı partısı degıl kı bıze bı yararını da gormedım kı neyını savunım

oconor
13.05.2007, 18:45
SORUYORUM :

Chp iktidara gelse bizler icin ne degisecek.Biz Alevi toplumu olarak ne alacagiz.Söylemlerinde milliyetci akimina yakalanan baykal bizlere ne verecek.Sosyalist cizgiden cikan chp den ne bekliyorsunuz.

Güzel bisoru sormuşsun ; evet belki CHP gelince bize bişey vermeyecek ama varolanlarıda elimizden almaycak, bizeri koruyacaktır buna emin ol....

oconor
13.05.2007, 18:46

iyi sen oy verme , ama ilerdede sakın pişman olma , arkadaşım şimdi keşkedemenin zamanı değil , zaman brlik zamanı tek çatı atında toplanmlıyız.

vitamin
13.05.2007, 19:46
iyi sen oy verme , ama ilerdede sakın pişman olma , arkadaşım şimdi keşkedemenin zamanı değil , zaman brlik zamanı tek çatı atında toplanmlıyız.

toplanalım goruselım bulusalım ama napalım onu soyle bırlık olalım eyvallahta hanı nasıl kımle ne zaman bı orta yol bulunsun bakarız ama su baglamda chpye versekte boş cunku solda dunya partı var mesela shp ödp işçi partısı bunların meclıse gırcek hallerı yok olamazda ama oy veren var bunlara gıden oylar chpye gelse neler olur neler haksız mıyım :thumbup1:

amor3
13.05.2007, 19:55
herşey çok güzel olacak ..

tolstoy
14.05.2007, 00:34
Kusu bakma can ben senin kadar iyimser degilim. Sistemi yürütmek icin insanlar düsüncelerin dolayi öldürülürken ve Emparyelistler ve isbirlikcileri ülkeyi pazarlarken ben gelecegimden korkuyorum. herşey çok güzel olacak ..

Mansuri
14.05.2007, 00:47
SORUYORUM :

CHP ne zaman sosyalist çizgideydi ki?
Tamam sosyalist enternasyonale üye olabilir ama sosyalist bir icraatta ne zaman bulundu?

PirO_62
14.05.2007, 01:17
Devam Edin. Pire İçin Yorgan Yakın...

Baykal İçin CHP yi Yoksayın. Bravo...

ÇaKıL
14.05.2007, 01:43
Devam Edin. Pire İçin Yorgan Yakın...

Baykal İçin CHP yi Yoksayın. Bravo...

Sizin pire dediğiniz partiyi alevilerden temizledim diye zil takıp oynadı.
Ne yani hiç mi bir tepkimiz baş kaldırışımız olmayacak.

aspava
14.05.2007, 02:11
şu akp ve onun gibiler gelmesinde sağ gerici ve faşitler gelmesinde kim gelirse daha iyi olur kanatindeyim
bizler bu şekilde de sanırım faşitlere kaptıracağız baksanıza halen birlik kuracak bir çatı altında toplanamadık oylarımız gene bu gidişle paramparça havaya gidecek diye korkuyorum mhp kendinden bayağı emin akp tedirgin bekliyor ve hatta aldığım duyumlara göre tayyip cebinde pasaportu kaçma hazırlıklarındaymış eğer seçimi kazanırsa gelecek kazanmaz ise amerika partililerii ilçe teşkilatları teker teker istifa ediyorlarmış ne kadar doğru bilemem ama burada istifa edenlerden bağzıları öyle söylemişler tanıdığım arkadaşlardan böyle bir duyum aldım ve ağar o gelse nekadar güvenilir olur ve nekadar iyi olurkii işte adamlar almış gidiyor bizler halen kime nasıl oy vereceğimizi düşünüyoruz benimde uzun zamandır kafam karışık ama sonunda bir karar verdim kime vereceğimi biliyorum ama chp yi ne kadar sevsemde bu sefer ona vermeyeceğim çünkii chp eskii sosyalist halkçı bir parti deği bu kadroyla bu yönetimle değil ama başka çağremiz yok deyipte gene vermem çünkii ben idealist bir genç isem bu gün ığğ dediğime kalkıpta oy vermek bana yakışmak bu birnevii tükürdüğünüü yalamk gibi olur hem sevmiyorum ama ne yapayım mecburum veririm gibi olur ama eğer chp de gelirse umarım yönetim toparlar ve memleketii adam gibii eskii chp. olarak yönetir yoksaa benim fazlaca bir güvenim kalmadı açıkcası

PirO_62
14.05.2007, 02:22
Sizin pire dediğiniz partiyi alevilerden temizledim diye zil takıp oynadı.
Ne yani hiç mi bir tepkimiz baş kaldırışımız olmayacak.

BAykal a ................. :yamukgul: :yamukgul: :yamukgul:

tykhe
14.05.2007, 02:43
Canlar, tartışmaya baktımda yok alevilerin gideceği başka parti yok ondan deniliyor yok şu yok bu.. hatırlayın çok uzağa gitmeye gerek yok "BARIŞ PARTİSİ " kuruldu kısaca hatırlatayım size:

Barış Partisi -BP

1996 yılında kurulan Barış Hareketi aleyhine Anayasa Mahkemesinde DBH için kapatılma davası açılması nedeniyle Partinin Genel Başkanı Mehmet Eti ve tüm yöneticileri istifa ederek 11.12.1996 tarihinde Barış Partisini kurdular. ”Barış Partisi (BP) Genel Başkan Ali Haydar Veziroğlu, 18 Nisan'daki genel ve yerel seçimlerde halkın, partiye beklenen teveccühü göstermediğini belirterek, bu nedenle kurultay delegasyonunun BP'nin siyasal yaşamını sürdürmesini gerekli görmediğinden, kapatılmasına karar verdiğini bildirdi.

‘Ben arkadan hançerlendim’
İşadamı Ali Haydar Veziroğlu, önce Demokratik Barış Hareketi, bu parti hakkında Anayasa Mahkemesi’nde kapatma davası açılmasıyla da Barış Partisi’nin liderliğini yaptı. İddialı programına, parlak çıkışına, Veziroğlu’nun kasasından yaptığı harcamalara rağmen bu serüven başarısızlıkla sonuçlandı. Ve Veziroğlu, yıllar sonra sessizliğini Milliyet için bozdu:

Neden başarılı olamadınız?
Birinci neden ben klasik politikacı değildim, politikadan hiçbir beklentim de yoktu. Biz riskli doğruları söyleyerek sonuç almaya çalışırken, yurttaşlarımız hoşlarına gidecek yalanın söylenmesini arzuluyordu. İkinci sebep, bizimle başlayıp sonra çıkarları için başka partilerde bir yerlere gelmeyi umut eden Alevi pazarlamacılardı. Üçüncü neden, Anadolu mozayiğinin çimentosu Alevilerin, tarihi görev ve sorumluluklarını yerine getirmemeleri, barış kelimesinin tehlike teşkil ettiği günlerde barıştan kaçmalarıdır. Ne yazık ki, Alevi yurttaşlarımız tarihe damga vurmak yerine, bizi yalnız bıraktılar.

Ekonomik alanda da istismar edildiğiniz söyleniyor.
Birlikte mücadeleyi sürdürdüğümüz güzel insanlar yanında istismarcılar da olmuştur. İnsanın bulunduğu yerde inançlı, iddialı, yiğit, mert insanlar gibi istismarda bulunan, arkadan hançerleyen, ihanet eden de olur.

Pişman ve kızgın mısınız?
Kızgın değil ancak kırgınım. Bu ülke insanına borcumu ödemek için yola çıktım, ancak borçlu olmadığımı ve siyaseten bir şey yapamayacağımı gördüm. Ancak 1980 öncesi, 30 yaşında milletvekilliği yapaken orijinim bilinmiyormuş gibi, değerli işadamlarımız Koç ve Sabancı’ya ‘Sünni kökenli işadamları’ demeyenler, birden bana ‘Kürt kökenli Alevi işadamı’ demeye başladı...

bu partinin aldığı oya bakarsak yüzdelik bile gösterilmiyor. buda demekki demokrat düşünen aleviler CHP,DSP ve DEHAP dışında kalan diğer partilere pek oy atmıyor..şuanki Türkiye siyasi tablosundada ibre daha çok CHP yi gösteriyor aleviler için. Baykal tek sorun deniliyor. Evet bende buna tamamen katılıyorum. Madem öyle bizim alevi siyasetçilerimiz de biraz akıllı davranıp ibreyi bize çevirsinler. Sadece oy potansiyeli olmadığımızı hatırlatsınlar..

türküdostu
14.05.2007, 12:46
Yavaş yavaş Ilımlı islam, antilaik bir devlet olalim, yada faşolar gelsin işkeceye devam etsin.
Kim ne nerse desin Oyun 1 mayisda cumhuriyet mitinglerinde Başı ceken CHP'ye.

babasının hayrına başı çekmiyor. oy avcılığı yapıyor. solcu olmaya çalışıyor. madem o kadar samimi 1 mayıs konusunda bugüne kadar kaç kere işçinin sorunlarından bahsetmiş baykal bey. işi gücü ordu yalakalığı yapmak. zaten bizim solcu!!! parti liderlerimiz işçiyi 1 mayısta , alevileri hacıbektaş veli törenlerinde hatırlıyor. sonra da adı solcu oluyor. kesin bir dille söylüyorum .aleviyim. chp'ye oy yok. çevremdekileri de ikna edebildiğim kadar ikna edeceğim.
chp'yi sandığa gömmeliyiz ki baykal gibiler akıllansın..sevgiler

zelalk
14.05.2007, 13:33
Cumhuriyeti partisine yani CHP ye oy verelim vermesinede zaten başka seçeneğizde yok gibi görünüyor. Ama Deniz Baykal bu partinin başında olduğu sürece bizim oylarımız daha çok bölünür ve biz daha çok tartışırız. Deniz Baykal sesi soluğu çıkmayan varlığı yokluğu bir muhalefet başkanı ne yazıkki. Bugün meydanlarda boy göstereceğine o meydanlara dökülen halkın sesine kulak verip birleşmeye yanaşsa CHP için daha hayırlı olur bence..

ufkuner
14.05.2007, 13:47

tolstoy
14.05.2007, 17:46

Sayin ufkuner yukarida sizin sorudugunuz soruyu diger bir arkadas sordu.
Cevabini yukarida yazdim.Konuyu tam okursaniz sevinirim.

Saygilar.

denzyyy
14.05.2007, 18:19
chp iktidara geldiğinde değişimi hep beraber göreceğiz umutsuz olmamak gerekiyoo!!

cangüdaz
14.05.2007, 18:28
chp'siz bir meclis olamaz.olmamalı ama deniz baykalsız bir chp olur ve de olmalı.tek umudum alevileri anlayacak,hoşşgörülü ülkesi için gerçekten çalışacak birini solda ciddi bir alternatif olarak ortaya çıkmasında.chp'den başka seçeneğimiz yok diye de gidip mahkum rolü oynayarak baykala oy vermeyeceğim.sarıgülden başkasını da alternatif olrk göremiyorum.

halitseyfi
14.05.2007, 20:15
Canlar, tartışmaya baktımda yok alevilerin gideceği başka parti yok ondan deniliyor yok şu yok bu.. hatırlayın çok uzağa gitmeye gerek yok "BARIŞ PARTİSİ " kuruldu kısaca hatırlatayım size:

Barış Partisi -BP

1996 yılında kurulan Barış Hareketi aleyhine Anayasa Mahkemesinde DBH için kapatılma davası açılması nedeniyle Partinin Genel Başkanı Mehmet Eti ve tüm yöneticileri istifa ederek 11.12.1996 tarihinde Barış Partisini kurdular. ”Barış Partisi (BP) Genel Başkan Ali Haydar Veziroğlu, 18 Nisan'daki genel ve yerel seçimlerde halkın, partiye beklenen teveccühü göstermediğini belirterek, bu nedenle kurultay delegasyonunun BP'nin siyasal yaşamını sürdürmesini gerekli görmediğinden, kapatılmasına karar verdiğini bildirdi.

‘Ben arkadan hançerlendim’
İşadamı Ali Haydar Veziroğlu, önce Demokratik Barış Hareketi, bu parti hakkında Anayasa Mahkemesi’nde kapatma davası açılmasıyla da Barış Partisi’nin liderliğini yaptı. İddialı programına, parlak çıkışına, Veziroğlu’nun kasasından yaptığı harcamalara rağmen bu serüven başarısızlıkla sonuçlandı. Ve Veziroğlu, yıllar sonra sessizliğini Milliyet için bozdu:

Neden başarılı olamadınız?
Birinci neden ben klasik politikacı değildim, politikadan hiçbir beklentim de yoktu. Biz riskli doğruları söyleyerek sonuç almaya çalışırken, yurttaşlarımız hoşlarına gidecek yalanın söylenmesini arzuluyordu. İkinci sebep, bizimle başlayıp sonra çıkarları için başka partilerde bir yerlere gelmeyi umut eden Alevi pazarlamacılardı. Üçüncü neden, Anadolu mozayiğinin çimentosu Alevilerin, tarihi görev ve sorumluluklarını yerine getirmemeleri, barış kelimesinin tehlike teşkil ettiği günlerde barıştan kaçmalarıdır. Ne yazık ki, Alevi yurttaşlarımız tarihe damga vurmak yerine, bizi yalnız bıraktılar.

Ekonomik alanda da istismar edildiğiniz söyleniyor.
Birlikte mücadeleyi sürdürdüğümüz güzel insanlar yanında istismarcılar da olmuştur. İnsanın bulunduğu yerde inançlı, iddialı, yiğit, mert insanlar gibi istismarda bulunan, arkadan hançerleyen, ihanet eden de olur.

Pişman ve kızgın mısınız?
Kızgın değil ancak kırgınım. Bu ülke insanına borcumu ödemek için yola çıktım, ancak borçlu olmadığımı ve siyaseten bir şey yapamayacağımı gördüm. Ancak 1980 öncesi, 30 yaşında milletvekilliği yapaken orijinim bilinmiyormuş gibi, değerli işadamlarımız Koç ve Sabancı’ya ‘Sünni kökenli işadamları’ demeyenler, birden bana ‘Kürt kökenli Alevi işadamı’ demeye başladı...

bu partinin aldığı oya bakarsak yüzdelik bile gösterilmiyor. buda demekki demokrat düşünen aleviler CHP,DSP ve DEHAP dışında kalan diğer partilere pek oy atmıyor..şuanki Türkiye siyasi tablosundada ibre daha çok CHP yi gösteriyor aleviler için. Baykal tek sorun deniliyor. Evet bende buna tamamen katılıyorum. Madem öyle bizim alevi siyasetçilerimiz de biraz akıllı davranıp ibreyi bize çevirsinler. Sadece oy potansiyeli olmadığımızı hatırlatsınlar..

Birleşmeyi beceremeyen CHP yede DSP yede zırnık oy verilmemeli.

Sayın veziroğlu çokta haklı özellikle diğer iş adamlarına sünii, türk denmezken özellikle CHP liler tarafından Sayın Veziroğluna bu kelimeler telafuz edildi.

Nedense Alevi olunduğu zaman parti lideri bile olamıyorsun, hemen bölüçü, mezhepçi damgasını yiyiyorsun.

Alevi partisinin kurulmasına karşı olamam rağme BP nin desteklenmesi gerektiğine inanırdım çünki BP sadece alevi partisi değildi. Normal bir sol partiydi. Liderinin Alevi olması oy almasını engelledi.

Bu yönüyle bakıldığında Aleviler ezilmeyi hakeden bir kitle haline gelmektedir.

anadolu75
21.05.2007, 22:13
baykalsiz bir chp umut ediyorum ama bu gidisle baykal olene kadar chpyi birakmayacak oldukten sonra ikinci baykal cikabilir.durum boyle baykal ne hale getirdi partiyi iktidara gelirse kimbilir ulkeyi ne hale getirecek.

tolstoy
26.05.2007, 13:32
Dogru bir politika olusturmanin ilk sarti .

Türkiye´den disariya bakmak yerine dünyayi dogru algilamaktan gecer. Sorunlarin ne olduguna gercekci bir teshis koymaktir.
Baykal ve kadrolari bunlarin cok disindadir. Günü yasayan politikalarla siyaset yapmaktadirlar. Ileriye dönük hic birsey yok.

Bizler burda görüntüyle bogusmak yerine asil sorunun cözümünde yerimizi ve tavrimizi belirtmek zorundayiz.

SANMAYIN KI ONU RÜYAMDA GÖRDÜM
ONUNLA BIR RÜYA OLDU ÖMRÜM

bolşevik
26.05.2007, 19:48
Kim ne nerse desin Oyum 1 mayisda cumhuriyet mitinglerinde Başı ceken CHP'ye.

Dediğine inanamadım, 1 Mayısta başı çeken ha...İlginç, gerçekten...Bence ne CHP ne de AKP birbirinden farklı bir parti...

Tamam sosyalist enternasyonale üye olabilir ama sosyalist bir icraatta ne zaman bulundu?

Evet Mansuri, bunu malesef birçok kişi göremiyor...CHP ne zaman soldaydı ki...
Bir de kimileri diyor Kemalin kurduğu parti, aslında bu parti kurulurken, amacı halifeyi, saltanatı korumaktı, Kemal de hilafet adamıydı...
İnsanlar çarpıtılmış ideolojiye öylesine inanmışlar ki...Ne desek boş. Bir de rütbesinde tek yol devrim yazmış Oconor arkadaş, devrim deyince ne anlıyrosun, madem oyun CHP'ye, CHP devrim mi yapacak, merak ettim...

ufkuner
26.05.2007, 20:35
Cumhuriyetçilik

Halkçılık
Milliyetçilik
Devletçilik
Laiklik
Devrimcilik
başka ne bekliyoruz.
ilkeleri koruması yetmezmi.
sonuna kadar. destekiyorum.
vede tek başına iktidarda.CHP.
daglarda taşlarda.
topraklarda
şehirlerde.
kasabalarda.
köylerde.
kısacası her yerde
CHP
VAR.

RÜYALARI GERÇKLEŞTİRMENİN EN KISA YOLU, UYANMAKTIR.

asd.1950
26.05.2007, 20:37

Birşey istemek için mi oy vereceğiz. Ben birşey istemiyorum Sadece huzur istiyorum. Adalet istiyorum. Başımda akıllı yönetici istiyorum. Başımı öne eğmesinler istiyorum. Sen ne istiyorsun?....

Birileri gibi ballı iş mi?
Haksız gelir kapıları mı?
Hakkınız olmayan kariyerli işler mi?

keklikoluk46
26.05.2007, 20:55
SORUYORUM :

Arkadaşlar CHP iktidarında Alevilerin sorunları çözülecektir.Madımakın müze olması için berhan şimşek önerge verdi ama AKP zihniyeti oy birliği ile reddetti.Biz hala oyları bölüyoruz.CHP mecliste sayısal fazlalığı yakalarsa bu sorunları halleder.Yine CHP milletvekili ALİ Rıza Gülçiçek cemevlerinin ibadethane olmasını önerdi ama AKP zihniyeti onuda reddetti.Buda gösteriyorki sayısal çoğunlu yakalamadan olmuyor.CHP'ye oy vermeyecek arkadaşlar size sesleniyoruz:NE OLUR BİR SEFERLİK CHP'YE ŞANS VERSENİZ?

Karabiber
26.05.2007, 20:59
CHP den hiçbir şey beklemiyorum . Ama AKP hükümetiyle yönetilen bir ülke , bir gelecek beni endişelendiriyor.

gamber dost
26.05.2007, 21:35
chp-dsp birleşti shp'de seçime katılmıyor kime oy verelim ? allah yazdıysa bozsun

anadolu75
26.05.2007, 21:58
Dediğine inanamadım, 1 Mayısta başı çeken ha...İlginç, gerçekten...Bence ne CHP ne de AKP birbirinden farklı bir parti...

Evet Mansuri, bunu malesef birçok kişi göremiyor...CHP ne zaman soldaydı ki...
Bir de kimileri diyor Kemalin kurduğu parti, aslında bu parti kurulurken, amacı halifeyi, saltanatı korumaktı, Kemal de hilafet adamıydı...
İnsanlar çarpıtılmış ideolojiye öylesine inanmışlar ki...Ne desek boş. Bir de rütbesinde tek yol devrim yazmış Oconor arkadaş, devrim deyince ne anlıyrosun, madem oyun CHP'ye, CHP devrim mi yapacak, merak ettim...

kardes tarih bilgin yok sanirim.ataturk hilafet adami oldugu sacmalikta nerden ciktiysa artik.chp hilafet ve saltanati korusaydi saltanat kaldirilip cumhuriyet ilan edilirmiydi.zaten turkiyede devrim yapacak kapasite olan parti yok hic olmamis ve olmayacakta.chpde devrim yapamiyo sosyalist partilerde yapamiyor.

devrim69
27.05.2007, 12:14
Aslında bence sorun,varolan sistemin insanları altenatifsizliğe sürüklemeleridir.İnsanlar baraj sistemi ve sistemin bize dayattığı partiler yüzünden ideallerindeki partilere oy veremiyorlar.Şu andaki durum da aynen böyle,sağın alternatifi olarak chp gösteriliyor ve bizler de kerhen de olsa idealimizdeki partiye değil de Chp'ye oy veriyoruz.Chp ne bize ne verecek derseniz,bana göre koca bir hiç

gencsosyalist
27.05.2007, 13:08
allah yazdıysa bozsun...chp ye oy vermek mi....CHP'nin MHP ile ittifakına hazır olun....chp nin ilkelerinin kullanım süresi doldu. chp sermayederlerin partisi halkın değil. koçların,sabancıların,kenan evrenlerin partisi,alkın değil.CHP kadar kötü bir parti olamaz.

gencsosyalist
27.05.2007, 13:24
NE İLK! NE SON! SİZİN ATATÜRKÇÜLERİNİZ DEĞİLMİYDİ. DARBEYİ YAPIP SOLCULARIN ÖNÜNÜ KESEREK DİNCİLERİ İKTİDARA TAŞIYAN.CHP YE OY YOK...OLMASININ DA MÜMKÜNATI YOK. OY ATARSAM GECE UYUYAMAM.VİCDAN DİYE BİR ŞEY VAR. MARAŞDA YATANLARI,SİVASDA YANANLARI,DEMOKRASİ İÇİN ÖLEN UĞUR MUMCULARI NASIL UNUTABİLİRİM.CHP unuttu ama ben unutmadım...

bolşevik
27.05.2007, 13:29
kardes tarih bilgin yok sanirim.ataturk hilafet adami oldugu sacmalikta nerden ciktiysa artik.chp hilafet ve saltanati korusaydi saltanat kaldirilip cumhuriyet ilan edilirmiydi.zaten turkiyede devrim yapacak kapasite olan parti yok hic olmamis ve olmayacakta.chpde devrim yapamiyo sosyalist partilerde yapamiyor.

En az senin kadar tarih bilgim var; ama ben çarpık ideolojiye, her tarih kitabında yazana inanmıyorum, bir de araştırıyorum. Ayrıca saltanatın ve halifeliğin kaldırılmasında emperyalist devletlerin etkisi vardır. Sen onlarla yetin, dediğim gibi birileri sürekli yazılanlara, birkaç kendini bilmezin meydana getirdiği tarihe inandığı için böyle düşünüyor...
Ben de zaten CHP devrim yapar demedim,böyle bir partinin olmadığı doğrudur; ama olmayacağı konusunda bir şey diyemem...

yagmur12
27.05.2007, 14:06
Arkadaşlar CHP'ye oy vermeyin hatta boş atın da sağ bir parti iktidar olsun olur mu? Gerçekleri görün artık solda barajı geçebilecek potansiyele sahip olan tek parti CHP! İdeoljisini beğenmiyorum, parti başkanını da... Fakat sağcı bir partiden ise; beğenmediğm CHP'yi tercih ederim.

anadolu75
27.05.2007, 21:29
NE İLK! NE SON! SİZİN ATATÜRKÇÜLERİNİZ DEĞİLMİYDİ. DARBEYİ YAPIP SOLCULARIN ÖNÜNÜ KESEREK DİNCİLERİ İKTİDARA TAŞIYAN.CHP YE OY YOK...OLMASININ DA MÜMKÜNATI YOK. OY ATARSAM GECE UYUYAMAM.VİCDAN DİYE BİR ŞEY VAR. MARAŞDA YATANLARI,SİVASDA YANANLARI,DEMOKRASİ İÇİN ÖLEN UĞUR MUMCULARI NASIL UNUTABİLİRİM.CHP unuttu ama ben unutmadım...

o insanlarimizi chp unuttu ama butun ataturkculer unuttu anlaminada gelmiyor kesinlikle.1970lerden sonra chpde vicdan diye birsey kalmamis zaten.bende bir ataturkcuyum ve sunni olmama ragmen sivasda,marasda,corumda yananlar icin uzuluyorum ve o olaylari lanetliyorum.sen bu olaylari butun ataturkculere mal etmissin bu dogru degil.

anadolu75
27.05.2007, 21:32
En az senin kadar tarih bilgim var; ama ben çarpık ideolojiye, her tarih kitabında yazana inanmıyorum, bir de araştırıyorum. Ayrıca saltanatın ve halifeliğin kaldırılmasında emperyalist devletlerin etkisi vardır. Sen onlarla yetin, dediğim gibi birileri sürekli yazılanlara, birkaç kendini bilmezin meydana getirdiği tarihe inandığı için böyle düşünüyor...
Ben de zaten CHP devrim yapar demedim,böyle bir partinin olmadığı doğrudur; ama olmayacağı konusunda bir şey diyemem...

guldurme beni saltanati ve hilafetin kaldirilmasinda emperyalistlerin hicbir ilgisi yoktur.zaten yenmistik onlari karisamazlardi ic islerimize.ataturk cumhuriyeti kurmayi daha kurtulus savasi baslarinda planliyordu.hacibektasta cemalettin celebiye saltanati kaldirip cumhuriyeti ilan edicez demistir.

lavinyam
27.05.2007, 21:37
ya açıkçası ben sol görüşlü bi vatandaş olarak sırf deniz baykal war die içimden chp ye wermek gelmiyo bence aleviler için değişen hiç birşey olmaz asıl chp nin başındaki insan değişmeli çünkü böyle giderse chp kimseden oy alamaycak duruma gelecek

vitamin
28.05.2007, 21:42
Birşey istemek için mi oy vereceğiz. Ben birşey istemiyorum Sadece huzur istiyorum. Adalet istiyorum. Başımda akıllı yönetici istiyorum. Başımı öne eğmesinler istiyorum. Sen ne istiyorsun?....

Birileri gibi ballı iş mi?
Haksız gelir kapıları mı?
Hakkınız olmayan kariyerli işler mi?

herkesın dusuncesı vardır ben partı yapısından ve basındakınden dolayı chpden sogudum o yuzden bı beklentım yok tabıkı bıseyler verıcem partıler basa gelmeden once bı yerlere sozler verırler oylar boyle alınır abıcım ,akp nası basa geldı sanıyon akp nın tarıhı ne kı suan yaptıkları ıcraatlar yolsuzluklar o zamankı sozlerın yerıne getırılısıdır...saygılarrr...

Comrat86
08.06.2007, 00:17
ben bi degisiklik olacagına inanmıyorum canlar

ilkay123
08.06.2007, 16:08
Arkadaşlar CHP'ye oy vermeyin hatta boş atın da sağ bir parti iktidar olsun olur mu? Gerçekleri görün artık solda barajı geçebilecek potansiyele sahip olan tek parti CHP! İdeoljisini beğenmiyorum, parti başkanını da... Fakat sağcı bir partiden ise; beğenmediğm CHP'yi tercih ederim.

paylasimlariniza saglik...CHP iktidara geldigi taktirde en azinda Cumhurbaskani esi ,meclisbaskani esi türbansiz olacak buda bence oy vermeye yeterli bir sebebtir..Deniz Baykal a ragmen bu secim sisteminden dolayi her duyarli T.C.vatandasinin,Cumhuriyet mitinglerinin amacina ulasabilmesi acisindan CHP desteklenmelidir....saygilar...

anadolu75
08.06.2007, 20:15
chpnin kaybetmesi durumunda baykal efendi istifa edebilir ve yerine sagdan uzak esas solcu ileri goruslu birisi olmalidir.

rozerin62
08.06.2007, 20:45
chp ye oy vermek=mecburiyet ve kötünün iyisine razı olmaktır.alevilere artı bişey kazandırılmayacağının herkes farkında ama şeriatçının gelmesindense diye düşünülüyor bence.Ama bence iyi bi seçim değil kesinlikle.Heleki Baykal gibi chp koltuğunu bi türlü bırakamayn bir lideri varken.

erencan24
08.06.2007, 21:21
arkadaşlar dostla güzel canlar..aslinda tartişmalarimiz hep ayni noktaya çikiyor farkindamisiniz..varolan gercek alternatifimiz yok ya chp vermeyip yine akp hükümet yapip bütün kurumlari iyice seriat kadrolari ile dolsun..ülke karanliğa iyice bürünsün..yada hep birlikte sandiğa bu gidişe bir son bu insanlara ve uygulamak istedikleri hayal ettikleri şeriat hayallerini suya düşürmek..lütfen arkadaşlar canlar ülkemiz çok kötü yolda..dahada kötü olabilir..bu dönemde çok duyarli olmamiz gerek

Bedrana
30.06.2007, 23:56
herşey çok güzel olacak ben geleceğe umutla bakanlardanım eminim bizim istediklerimiz gerçekleşecek ve bu ülkeyi malları zanneden zihniyetlerin önü kesilecek ben buna yürekten inanıyorum...

solcar
01.07.2007, 00:15
Bence bu ülke ortamında en iyi parti hiç şühesiz CHP dir. Zaten solda başkada alternatif yok. Malesef hepsinin baraj sorunu var. Keşke meclise daha fazla sol parti girebilse.

Kaptan75
01.07.2007, 00:58
Canlar...
1-Oyumuzu CHP' ye verelim!...
Neden: Bu günkü iktidara karşı en büyük muhalefeti yapan parti olduğu için.
2-RTE'nin bütün yolsuzluklarını ve çıkarlarını kamoyuna duyurduğu için.
3-Deniz Baykal hakkında yanlış düşünen arkadaşlarımız var.Evet düşüncelerine saygı duyuyorum. Fakat! Türkiye Cumhuriyeti,nde Laikliğin; Merhum ECEVİT ten sonra savunucusu olduğunu.
Ve bizim CEM Evlerimize Cümbüş evi diye saygısızca hakarette bulunan.TERBİYESİZ ,Kişilere,Terbiyesini nereden aldığını herkes biliyor feytullah gülen den alan kişi? tüm kamoyu biliyor...
Mertçe göğsünü siper eden Deniz Baykal a ve CHP' ye verelim.
Canlar gelin burada seçimden dolayı tartışmayalım, Yön Radyoyu takip ediyorum,Cem radyoyu, Tatlıses radyoyu takip ediyorum.(Ümit Zileli yi özellikle izleyin.tafsiye ederim.).Gelelim diğer Sol partilerimize;bu diğer partilerimiz,barajı aşamayacaklar aşamadıkları gibi kendilerine topladıkları oyları bir anlamda boşa atılmış oylar alacaktır.
Biz HEP BERABER OYLARIMIZI DEĞERLENDİRELİM.Ana muhalefete verelim.İktidara gelsin.Yarın İktidara gelsin geldiği zaman da hesabını soralım.(KARDEŞİM BEN BİR ALEVİ OLARAK OYOMU SANA OYUMU VERDİM.) Sen beni TBMM de temsil edemedin,bundan sonra oy yok.

tolstoy
01.07.2007, 14:25
Bence bu ülke ortamında en iyi parti hiç şühesiz CHP dir. Zaten solda başkada alternatif yok. Malesef hepsinin baraj sorunu var. Keşke meclise daha fazla sol parti girebilse.

CHP`nin halen sol bir parti oldugnu söyleyecek kadar basit düsünüyorsunuz.
Siyasetini ve politikasini fasist düsünceye kaydiran ve kendine yeni yandaslar bulan bu zihniyetin sol veya sosyalistlikle bir alakasi kalmamistir.

Bedrana
01.07.2007, 15:00
CHP`nin halen sol bir parti oldugnu söyleyecek kadar basit düsünüyorsunuz.
Siyasetini ve politikasini fasist düsünceye kaydiran ve kendine yeni yandaslar bulan bu zihniyetin sol veya sosyalistlikle bir alakasi kalmamistir.

arkadaşım asıl siz dar düşünüyorsunuz atın şu fikirleri kafanızdan chp türkiyenin partisidir sadece sol parti sola hizmet demek asıl basitlik olur...bu ülkede kurulan bu ülkede siyaset yapan bu ülkeyi yönetmeye aday her partinin bunu düşünmesi gerekir aksi takdirde gerilikten bağnazlıktan başka birşey getirmez bu ülkeye iyi düşünelim....

tolstoy
01.07.2007, 15:34
arkadaşım asıl siz dar düşünüyorsunuz atın şu fikirleri kafanızdan chp türkiyenin partisidir sadece sol parti sola hizmet demek asıl basitlik olur...bu ülkede kurulan bu ülkede siyaset yapan bu ülkeyi yönetmeye aday her partinin bunu düşünmesi gerekir aksi takdirde gerilikten bağnazlıktan başka birşey getirmez bu ülkeye iyi düşünelim....

Dogru söylüyorsunuz CHP bu Sistemin partisi Baykalda bu sistemin icinde olan birisidir.

Iste bu yüzdendirki kendisine ve destek veren oylariyla beslendigi Alevi , Sosyalist kesime degil emperyalsit sisiteme hizmet etmektedir. Siz eger CHP yi savunmaya ve bu partiye oy vermeye devam ediyorsaniz sizde bu düzene destek veriyorsunuz anlami tasir.

Bakin parti icindeki yapilanmaya gercekten bu davaya sahip cikanlari nasil ayikliyor sayin baykal. Kendi gibi sagci düsünceye sahip olanlari toparlamaya devam ederek solcu aydin kesimi partiden uzaklastiryor. Siz halen bunlari görmezden geliyorsaniz asil dar düsünen sizsiniz.

Saygilar.

Che
01.07.2007, 15:45
chp sol mol değil kendinizi kandırın öle
ne solu
yozgatlı eski faşistlemi sol
yaşar okuyanlamı sol
geçin bunları
ben chp ye oy vermem bu seçimde
bana kurşun sıkanlar bu gün benle aynı partide
saçmalık bu 3 oy fazla alcam diye

Bedrana
01.07.2007, 15:49
Dogru söylüyorsunuz CHP bu Sistemin partisi Baykalda bu sistemin icinde olan birisidir.

Iste bu yüzdendirki kendisine ve destek veren oylariyla beslendigi Alevi , Sosyalist kesime degil emperyalsit sisiteme hizmet etmektedir. Siz eger CHP yi savunmaya ve bu partiye oy vermeye devam ediyorsaniz sizde bu düzene destek veriyorsunuz anlami tasir.

Bakin parti icindeki yapilanmaya gercekten bu davaya sahip cikanlari nasil ayikliyor sayin baykal. Kendi gibi sagci düsünceye sahip olanlari toparlamaya devam ederek solcu aydin kesimi partiden uzaklastiryor. Siz halen bunlari görmezden geliyorsaniz asil dar düsünen sizsiniz.

Saygilar.

şuan akp nin yaptığından düşündüğünden bi farkınız olmadığı kanısındayım...yolunuz açık olsun.....

atas
01.07.2007, 16:00
tabiki oyumuzu chp ye vereceğiz heleki bugünki durumdayken başka şansımız yoktur. bırakın şimdi aleviliğe birşey katmayacak yakınmalarını. chp oylarının tamamına yakını alevi oyudur. peki nasıl oluyorda bize faydası olmuyor? partiye üye olursunuz azanızı düzgün seçersiniz oda bizden en azından bizim gibi düşünen adayları seçer onlarda baykal yerine daha iyisini seçerler. demek istediğim şu ki yakındığımız durumu yaratan da yine bizim insanlarımız.

tolstoy
01.07.2007, 16:05
şuan akp nin yaptığından düşündüğünden bi farkınız olmadığı kanısındayım...yolunuz açık olsun.....

Seninde yolun acik olsun ..................

Danışan
01.07.2007, 16:13
CHP TEK BAŞINA BU YÖNETİMLE İKTİDARA GELEMEZ ! AMA BAŞKA BİR PARTİ İLE BİRLİKTE GELİR.. ŞİMDİ GELSE NE OLUR BİZLER İÇİN AÇIK VE NET OLARAK BUNU HEPİMİZ BİLİYORUZ Kİ İT ÜRÜR KERVAN YÜRÜR BU DÜZEN AYNEN BÖYLE DEVAM EDER.. ama bence chp den cok Deniz Baykalın yerine Gerçek bir Alevi İnsanın Gerçek bir Demokrat Solcu İnsanın Atatürkümün Partisininin Başına GElmelidir. İşte o zaman CHP nin Önü Acılır işte o zaman Bizler ALt Kimlik tartışmalarıya başbaşa kalmayız. Oyum yine Chp ye Ama Yüce Gazim MUstafa Kemal Atatürk'ün partisi olduğu içindir.

anadolu75
01.07.2007, 19:15
baykalin basbakan oldugunu dusunmek bile istemiyorum aman allah korusun.demokrat sol,halka esit gozle bakan,darbeyle orduyla ugrasmayan,burjuvaliga karsi cikan bir chp isterim hemde cok isterim ama maalesef bu gidisle imkansiz.