Orijinalini görmek için tıklayınız : Hacı Bektaş Vakfi Başkanı MHP den Aday ADAYI

btopal
15.05.2007, 22:11
bu haber az önce hürriyet sitesinde yayınlandı.eğer gerçekse ki bu vakfın çalışmalarını takip eden biri olarak gerçek olduğunu düşünüyorum ırkçılık hastalığının vardığı boyutları görmenin zamanı gelmiştir.
birileri ben kürdüm ben türküm ben lazım,gürcüyüm şuyum buyum demeyi sürdürdükçe;kendini ait olduğu ırk ve milliyet ile ifade etmeyi terketmedikçe ayrım daha da derinleşecektir.toplumun en hoşgörülü en demokrat kesimi olan alevilerde bu hastalığa tutulmuş görünüyor.
kimse kusura bakmasın ama bu forumdada birileri bu işi çok kaşıyor.adı aleviforum olan bu sitede ırkçılık yapanlar var.
her türlü ırkçılık faşizmdir.

daha geçenlerde bir turancı sitede alevilerin oluşturduğu bir grupla karşılaştım.bu sitede yazan alevi arkadaşlar kendilerine şu ilkeyi edinmişler.
"sünniden türk,kürtten alevi olmaz"
düşünebiliyormusunuz iş ne boyutlara varmış.
arkadaşlar site yönetimi ve biz üyeler ,kürtlük veya türklük aidiyetini milliyetçilik ve ırkçılık boyutuna taşıyan tüm arkadaşları uyaralım iş iyice sarmal olmadan gerekli önlemleri en azından site içinde alalım.

--
Bizim bildiğimiz ve tanıdığımız Hacı Bektaş Vakfından resmi açıklama vardır, okumak için tıklayın:
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=30713
--

Nesimi
15.05.2007, 22:23
Bektaşilik adı altında Türk milliyetçiliği yapanlar kına yaksınlar şimdi, sanki Maraşda biz Kızılbaşları MHP liler katletmedi? Bektaşiler Osmanlıdan beri şehirlerde yaşamışlar ve Kızılbaşlar kadar eziyet çekmemişlerdir. Alevilik(Kızılbaşlık) soydan gelirken, Bektaşi olmak için ikrar vermek yeterlidir. Aleviliğe dışardan girmek için bir açık kapıdır Bektaşilik. Bu adamların yaptıkları ise yanlış biraz kendilerine çeki düzen versinler.

firariHH
15.05.2007, 22:23
Böyle birsey nekadar dogru bilemem.Yorumda yapmak istemem.
irkcilik yapanlar tabiki herzaman olacaktir.( onlar genellikle,ortaligi karistirmak isteyen zihniyetsiz kisiler )

ama bizim Felsefemizde zaten irkcilik yoktur,Türk olmus Kürt olmus Alevi veya Sünli farketmez,insan gibi insan olsun yeter.

btopal
15.05.2007, 22:33
arkadaşlar yorumlarımızı yazarken bektaşiliğe yada diğer şii görüşlerine yanlış sözler söylemekten kaçınalım.unutulmamalıdır ki hünkar hacı bektaş veli yolumuzun,öğretimizin en mukaddes şahsiyetlerindendir.

bizlere hümanizmi öğreten hünkardır.onun adını kullanarak örgütlenen sapık zihniyetlilerin onun adını kirletmesine müsaade etmemeliyiz.

halitseyfi
15.05.2007, 22:40
Sevgili Canlar

Bu şahsın e postası var ise bulup protesto mesajları çekelim. Aday olduğu şehirdeki alevilerle bağlantı kurarak oy vrmemeleri yönünde telkinde bulunalım.

Her türlü ırkçı yaklaşımlarada benzer tepki ve tavırlar geliştirelim.

Başka türlü alına bilecek daha etkili yöntemlerde bularak uygulaya bilirizde.

btopal
15.05.2007, 23:09
Hacıbektaşı Veli Kültür Vakfı Genel Başkanı Timur Ulusoy,
kesin adaylıklar açıklansın eğer bu adam listeye girerse,protesto mesajları çekmek daha kolay olur.

tuncerbio
15.05.2007, 23:13
faşist her zaman ve her yerde faşisttir ! bugün akp den de aday olması muhtemel alevilerde var ....insanlar bireysel çıkarları ve geçmişlerine kökenlerine olan saygısızlıklarından kaynaklı olarak farklı yönelmeler gösterebiliyorlar ....bu kişileri dikkate dahi alamak istemiyorum ..

sivaslı_sevda
15.05.2007, 23:26
Olacak şey degil bi yanlışlık olmasın ? Hacıbektaşı Veli Kültür Vakfı Genel Başkanı nasıl MHP den aday olur bu adamları paraylamı satın alıyorlar ? Yada bu insanlar hep MHP dendide benimmi haberim yoktu .

ONU®
15.05.2007, 23:31
Huylu huyundan vazgeçmez.

tuncerbio'nun da dediği gibi faşist her zaman faşisttir.

İçimizde maalesef bu adamlardan var ama ben buna inanmak bile istemiyorum.

ufkuner
15.05.2007, 23:33
Bektaşilik adı altında Türk milliyetçiliği yapanlar kına yaksınlar şimdi, sanki Maraşda biz Kızılbaşları MHP liler katletmedi? Bektaşiler Osmanlıdan beri şehirlerde yaşamışlar ve Kızılbaşlar kadar eziyet çekmemişlerdir. Alevilik(Kızılbaşlık) soydan gelirken, Bektaşi olmak için ikrar vermek yeterlidir. Aleviliğe dışardan girmek için bir açık kapıdır Bektaşilik. Bu adamların yaptıkları ise yanlış biraz kendilerine çeki düzen versinler.

çok haklısınız teşekür ederim. gelin canlar bir olalım.koltuk sevdası
olmayalım pişman olacagınız bir işe girmeyin. çıkmaz sokaktan dönün bir an önce aleviliğin hakkını verin eline beline diline sahip ol hünkar hacı bektaşi veli.

sonerk
15.05.2007, 23:38

Güzel yere değinmişsin Burda sözlerine ilave yapmak istiyorum bektaşilik ve yeniçeriler olayını pek çözemeyenlerdenim mesela osmanlı ordusunun büyük kısmını hatta padişaha bağlı orduyu ve ordunun vurucu güçünü yeniçeriler oluşturmakta herkesinde bildiği gibi yeniçeriler bektaşi tarikatına bağlıdır ve yine herkesin bildiği gibi osmanlının aleviler üzerine pek çok katliam yaptığı bilinmekte şah kulu,kalender çelebi,şeyh bedreddin isyanları yavuzun doğu seferi vs gibi olaylarda osmanlı ordusu tarafından çok sayıda alevi katledilmiştir ve katledende osmanlı ordusunda bektaşi tarikatına bağlı olduğu söylenen yeniçerilerdir ?

Sonra şii ideolojisine dayanarak kurulan safevi devleti üzerine osmanlı tarafından düzenlenen seferlerde bu ordunun içinde yeniçeri ordusuda bulunmaktaydı gelde çık işin içinden ben çıkamadım çıkan,bu konuuda bilgi sahibi olan arkadaşlar bizi aydınlatırsa sevinirim....

Bana göre bektaşşiler alevilerin devletle yani osmanlıyla barışık olan taraflarıydı şimdi hacı bektaş vakfı başkanın yaptığıda bana göre aynı şey.osmanlıda olduğu gibi osmanlı askeri alevileri katlederken yeniçeriler bu ordunun hem içindeydiler hemde bu katliamı yapanlar içinde onlar vardı şimdi tarih tekerrür etti ve alevileri sivasta,maraşta,çorumda,gazide katledenlerle bazı alevi çevreler işbirliği içine girmekte hatta onların partisinden milletvekili adayı oldukları bile görülmekte ayrıca belirtmek isterimki kesinlikle bektaşiliği veya bektaşileri haksız yere eleştirmek gibi amaç içinde değilim bu konuda düşüncelerimi ve kararsızlık içinde olduğumuda söyledim konu hakkında bilgisi olan arkadaşların verdiği bilgilere,eleştirilere açığım...
Saygılar...

barikatci
15.05.2007, 23:42
malesef kisisel cikarlar insanlarin siyasi kisiliginide etkliyor.bugün hangi partiden kim aday olursa olsun önceligi kendi cikarini gözetiyor.mhp nin coktandir alevilerin icine sizmasi onlara bir özür borclu oldugunu gösterip aslinda alevi kitlesini kendi siyasi yapilarina cekmege calistigi coktandir acik ortada. bi kac cemevi acilisina zamanin kafatasci alevi kürt halk düsmani mhplilerin cem vakfi tarafindan davet edilmeside ve bir cok alevi gencinin ülkü ocaklarin kayit olmasida bunda basarili olduklarini gösteriyor.
Aleviler bir olursa hür olur.

FAAciAA
15.05.2007, 23:46
bu haber az önce hürriyet sitesinde yayınlandı.eğer gerçekse ki bu vakfın çalışmalarını takip eden biri olarak gerçek olduğunu düşünüyorum ırkçılık hastalığının vardığı boyutları görmenin zamanı gelmiştir.
birileri ben kürdüm ben türküm ben lazım,gürcüyüm şuyum buyum demeyi sürdürdükçe;kendini ait olduğu ırk ve milliyet ile ifade etmeyi terketmedikçe ayrım daha da derinleşecektir.toplumun en hoşgörülü en demokrat kesimi olan alevilerde bu hastalığa tutulmuş görünüyor.
kimse kusura bakmasın ama bu forumdada birileri bu işi çok kaşıyor.adı aleviforum olan bu sitede ırkçılık yapanlar var.
her türlü ırkçılık faşizmdir.

daha geçenlerde bir turancı sitede alevilerin oluşturduğu bir grupla karşılaştım.bu sitede yazan alevi arkadaşlar kendilerine şu ilkeyi edinmişler.
"sünniden türk,kürtten alevi olmaz"
düşünebiliyormusunuz iş ne boyutlara varmış.
arkadaşlar site yönetimi ve biz üyeler ,kürtlük veya türklük aidiyetini milliyetçilik ve ırkçılık boyutuna taşıyan tüm arkadaşları uyaralım iş iyice sarmal olmadan gerekli önlemleri en azından site içinde alalım.

Arkadaşım bu haberin kaynağını tam olarak bizle paylaşırsan dernek yöneticileri olarak tamolarak tepki gösterme şansımız olur

saheser
15.05.2007, 23:51
Haci bektasi veli kültür vakfi baskanin böyle bir düsüncesi varsa mhp,ye aday olmayi düsünüyorsa aday olmadan bir seyler yapilsa en iyisi olur haci bektasi veli kültür derneginin adresleri vardir kendiside oranin baskaniysa hepimiz yazalim aleviler olarak bu ise karsi oldugumuzu bilsin.Önce arastirilsin gercekden bunlar dogrumu eyer dogruysa bizde üzerimize düsen görevi yapariz yazarak.

btopal
15.05.2007, 23:51
haber hürriyette gözüme ilişti.ayrıca http://www.ankarahaber.com/haber_detay.php?id=7432
linkindede var.
açıklama mhp genel merkezinden yapılmış.

btopal
15.05.2007, 23:56
http://www.ankarahaber.com/haber_detay.php?id=7428
yukarıdaki linkte de yine bir sağcı alevinin (ki alevi olduğundan şüpheliyim,devamlı sağ partilerle dirsek teması halinde.)saçmalamalarından bahsediliyor.bu adam bence alevilerin yanlış tanıtılmasına sebeb oluyor.

Festoolaa
16.05.2007, 00:01
Rezalet ya..sadece o da degil benim okudugum haberde turkucu selahattin alpayinda malatyadan mhp adayi olacagi yaziyordu olay vahim dogrusu...

btopal
16.05.2007, 00:05
bende malatyalıyım,selahattin alpay mhp ye ya da akp ye uzak biri değil.
o en azından kurt postu ile gezen bir kuzu değil.

connor mac leod
16.05.2007, 00:11
oradaki fermani altun değil mi?

btopal
16.05.2007, 00:25
o fermani altun bence bu adamlardan daha tehlikeli.

aspava
16.05.2007, 00:27
daha birkaçgün önce çok sevdiğim bir dedenin yanına ziyarete gitmiştim orada daha önceleri aşina olduğum simalarla karşılaşıp merebalaştım söz mhp ye geldii meğer oradakii şahıslardan ikisi mhp li imiş bana sende gel partiye dediler bize katıl diye davet ettiler verdiğim cevap biraz zorduruma düşürdüü onlarıı vee kendilerinii savunmaya geçtiler verdiğimcevap siz önce içinizdekii kendinii mafya zanneden zavallıları ayıkların ,siz öncee içinizdekii benim milletime kıyan yobaz faşitlerii temizleyin soykırımcı ve yobaz faşitlerlee asla aynıı çatıı altında bulunamam şahsii kişilikleri için tanımadığım için birşey diyemeyeceğimii söyledim kendilerinii savunmaları şöyle oldu inkar etmediler ama artıkk öyle kişilerin aralarında barınmadığını söylediler tabii geldee inan :yamukgul: belkii iyii niyetlii birkaç kişii vardır ama herkez için öyle düşünemem kişiliği düzgün insan gibi insan olana lafım olamaz zaten nerden ve kim olduğuu ilgilendirmez vaktii zamanında inandığıı mhp'nin ve içindekilerin kıyımlarındanda haberdar değildirler belkii herkezin inancı kendine amabugün değilse yarın onlarında beyinlerinin yıkanıp birer yobaz olmayacaklarının garantiside yok ayrıca helekii bunlarıı bile bilee hangii zihniyetlee mhp den aday olabilirkii bir alevii bunaa inanmak zorr hadii yaşıı genç cahil desekk dahaa toyy desekk 35' nden sonraadaa bir insanaa toydur cahildirr desenn gülerlerr :yamukgul:

sausen
16.05.2007, 00:47
Merhaba,

Eğer o adam gidipte MHP'den aday oluyorsa, o zaten bizden değildir.
Önemli olan arkadaşlarımızında değindiği gibi o kişiye oy verdirmemek.
Ve ayrıca ırkçılığın bende tam karşısındayım sonuna kadar.

KAHROLSUN FAŞİZM...

ibrahim-ch
16.05.2007, 01:50
Arkadaslar.!
Haci BektaŞ Vakfi BaŞkani Mhp Den Aday Adayi olmus iyi güzelde.
Ayni kisi DTP den Aday adayi olsaydi ayni tepkiyi verirmiydiniz?

vermezdim diyorsaniz,
iste o zaman dogru KRiTER lerle hareket etmiyorsunuz demektir.

Serhatlı
16.05.2007, 02:06
bana görede bügün ki düzen in baş mimarlarından deniz baykal a oy isteyende
yukarda adı geçen şahsa pek uzak değildir

birazda bu açıdan bakılmalıdır ha mhp ha chp
fark ne ki

yem man yem man

yar yem man yem man

yem man yem man

ketim kelege aman

SoL BiRLiK VE HALKLARIN KARDEŞLİĞİ 22 teMMuz da gümbür GÜMBÜR geliyor...

Seyduna
16.05.2007, 09:09
Eger bu haber dogruysa, bu baskan kimse kendisine once Maras olaylari izlettirilmeli, tarih dersleri okutturup sinifta birakmali, sonra baskanliktan azldilmeli, Cemlere sokulmamali ha bir de Nevsehir - Haci Bektas'a 5 km'den fazla yaklastirilmamalidir. Lanet olsundur, ozunu satan insandir, Haci Bektas Veli'yi bir dernek baskani boyle temsil edemezdir.

mehmet_onal
16.05.2007, 09:38
yokmu bu adamın mail adresi bu ne pişkinlik bu ne adiliktir ya Maraşta camilerde ülkücüler fetfa çıkarıp kızıllar arkadaşlarımızı öldürüyor vs.. diyerek o kadar cana kastetmedilermi bu ne pişkinliktir.. terbiyesizliğin dik alasıdır bu bu ırkçı zihniyetlere nasıl olurda uşaklık eder bu adam iletişim yolunu bilen varsa söylesin kös kös oturma zamanı değildir.

dedeoglu
16.05.2007, 09:51
Seçimde Alevi kesimin oylarını da almak isteyen MHP, bugüne kadar örgütlenemediği Tunceli'de 1 ay önce teşkilat kurdu. Mehmet Heder isimli bir Alevi dedesi il başkanı olarak belirlenirken, Tunceli için şimdiye kadar 7 milletvekili aday adayı başvuru yaptı. Bunlar arasında Hacı Bektaşı Veli Kültür Vakfı Genel Başkanı Timur Ulusoy, Cem TV'nin ortaklarından Bilsa Yazılım Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Çakmak, İşadamı Hasan Zerek dikkat çeken isimler oldu.

Kaynak : Milliyet

savaşa_son
16.05.2007, 10:21
Aman Allah'ım !!!!!!!

ibrahim-ch
16.05.2007, 11:02
yokmu bu adamın mail adresi bu ne pişkinlik bu ne adiliktir ya Maraşta camilerde ülkücüler fetfa çıkarıp kızıllar arkadaşlarımızı öldürüyor vs.. diyerek o kadar cana kastetmedilermi bu ne pişkinliktir.. terbiyesizliğin dik alasıdır bu bu ırkçı zihniyetlere nasıl olurda uşaklık eder bu adam iletişim yolunu bilen varsa söylesin kös kös oturma zamanı değildir.

kızıllar arkadaşlarımızı öldürüyor
Bu cümledeki KIZIL lar KIZILbaslik mansinda degil, KIZIL komünistler (Rusya taraftarlari) manasindadir.
Birde beyaz RUSYA var biliyorsunuz.
Amerikan kiskirtmasi oldu gencligi birbirine düsürdüler.

KomünistAlevi
16.05.2007, 11:29
Bu cümledeki KIZIL lar KIZILbaslik mansinda degil, KIZIL komünistler (Rusya taraftarlari) manasindadir.

Ozaman ki koşullarda Kızıl demek hem Kızılbaş demekti hemde Komünist demekti...

Kızıl Kafirlere ölüm derken Kızılbaşlarda aynı anlamda kastediliyordu...Ozamanki Faşist köpeklerin sloganlarındada bu mevcuttur...

3 tane K bu ülkede gerici-faşizan kısımı çok korkutur...

KKK.........Kürt, Komünist ,Kızılbaş...

murat222
16.05.2007, 11:32
Güzel yere değinmişsin Burda sözlerine ilave yapmak istiyorum bektaşilik ve yeniçeriler olayını pek çözemeyenlerdenim mesela osmanlı ordusunun büyük kısmını hatta padişaha bağlı orduyu ve ordunun vurucu güçünü yeniçeriler oluşturmakta herkesinde bildiği gibi yeniçeriler bektaşi tarikatına bağlıdır ve yine herkesin bildiği gibi osmanlının aleviler üzerine pek çok katliam yaptığı bilinmekte şah kulu,kalender çelebi,şeyh bedreddin isyanları yavuzun doğu seferi vs gibi olaylarda osmanlı ordusu tarafından çok sayıda alevi katledilmiştir ve katledende osmanlı ordusunda bektaşi tarikatına bağlı olduğu söylenen yeniçerilerdir ?

Sonra şii ideolojisine dayanarak kurulan safevi devleti üzerine osmanlı tarafından düzenlenen seferlerde bu ordunun içinde yeniçeri ordusuda bulunmaktaydı gelde çık işin içinden ben çıkamadım çıkan,bu konuuda bilgi sahibi olan arkadaşlar bizi aydınlatırsa sevinirim....

Bana göre bektaşşiler alevilerin devletle yani osmanlıyla barışık olan taraflarıydı şimdi hacı bektaş vakfı başkanın yaptığıda bana göre aynı şey.osmanlıda olduğu gibi osmanlı askeri alevileri katlederken yeniçeriler bu ordunun hem içindeydiler hemde bu katliamı yapanlar içinde onlar vardı şimdi tarih tekerrür etti ve alevileri sivasta,maraşta,çorumda,gazide katledenlerle bazı alevi çevreler işbirliği içine girmekte hatta onların partisinden milletvekili adayı oldukları bile görülmekte ayrıca belirtmek isterimki kesinlikle bektaşiliği veya bektaşileri haksız yere eleştirmek gibi amaç içinde değilim bu konuda düşüncelerimi ve kararsızlık içinde olduğumuda söyledim konu hakkında bilgisi olan arkadaşların verdiği bilgilere,eleştirilere açığım...
Saygılar...

yeniçeriler osmanlı ordusunda yavuz zamanında ordunun çok küçük bölümünü oluşturuyordu.yeniçeriler devşirme hristiyan çocuklarıydı.kendilerine bektaşiliği daha yakın görürlerdi.ordunun asıl gövdesi tımarlı sipahiler ve bunlara bağlı askerler ile eyalet askerleri nden oluşuyordu.ayrıca safevi devleti kuruluşunda şii değil alevi karakterlidir.şah ismail devleti erzincan civarlarında anadolu alevi dedeleriyle yapılan toplantı sonucunda kurmuştur.tabiki çaldıran seferinde yeniçerilerde yavuz ordusunda vardı,yavuzun korumalığını yaparlardı.hatta içlerinden bir yeniçeri yavuzun çadırına ok bile fırlatmıştır ama sonuçta genelde şah ismaile karşı savaştılar.ama bektaşiliği bunlardan soyutlamak lazımdır.hacı bektaş ın soyundan gelen kalender çelebi kanuni zamanında anadoludaki en büyük alevi ayaklanmalarından birini gerçekleştirmiştir.50 bin savaşçıyla osmanlıya aylarca direnmiş en sonunda dulkadir beylerinin bazılarının ihaneti sonucunda yenilmiştir.bu mhp den aday olan satılmış biri için bütün bektaşiler suçlanamaz.bektaşiler de en büyük kırımını 2.mahmut zamanında yaşamış,istanbulda ve diğer yerlerde çok sayıda bektaşi katledilmiştir.bugün şii sitelerine bakın bektaşiliği alevilikten yok saymaya çalışıyorlarki aleviliği daha çabuk şiileştirsinler.o yüzden genelleme yapmayalım.bektaşilikte alevi kültürün vazgeçilmez öğelerindendir.

murat222
16.05.2007, 11:38
Arkadaslar.!
Haci BektaŞ Vakfi BaŞkani Mhp Den Aday Adayi olmus iyi güzelde.
Ayni kisi DTP den Aday adayi olsaydi ayni tepkiyi verirmiydiniz?

vermezdim diyorsaniz,
iste o zaman dogru KRiTER lerle hareket etmiyorsunuz demektir.

alevileri maraşta,çorumda kadın erkek çocuk demeden katleden,binlerce aydın,demokrat,emekçiyi katleden kim?tabiki MHP...bunu bil önce

munzur_62
16.05.2007, 11:40
Ülkemizde bilinçsiz gözünü para hırsı bürümüş geçmişini unutan aleviler olduktan sonra daha böyle olaylara çok rastlarız

KomünistAlevi
16.05.2007, 11:49
Arkadaşlar Alevilerin içindende böyle soysuzlar çıkabiliyor işte...Soysuz derim çünkü SOYSUZUN ta kendisidir bu tip insanlar...

Türk-İslam sentezi diye diye kıçını yırtan bir partiye nasıl olurda bir Alevi göz kırpabilir...

Türk-İslamın içinde 5 Vakit Namazı doğru bulan ,Camileri kendilerine ibadethane olarak gören, İbadet ederken Haremlik selamlık olarak ibadet eden partinin görüşüne bir Alevi nasıl göz kırpabilir?

Bayrağında Alevi -Kızılbaş-Türkmen Kızılbaş katili olan OSMANLI Devletinin bayrağını taşıyan bir partiye nasıl olurda bir Alevi göz kırpabilir?

Sitelerinde olsun,dergilerinde olsun,kitaplarında olsun Alevi katili Osmanlı padişahlarını yer göğe sığdıramayan bir partiye nasıl olurda bir Alevi göz kırpabilir?

Maraşları,Çorumları,Sivasları,Malatyaları körükleyen ve gerçekleştiren bir partiye nasıl olurda bir Alevi göz kırpabilir?

Bu ülkenin aydınlarını sokak ortasında hunharca öldüren, bavul cinayetlerini gerçekleştiren insanlara bir Alevi nasıl olurda göz kırpabilir?....(Derler ya Aleviler bu ülkenin en aydın insanlarıdır diye o yüzden soruyorum....

Demek ki yapan yapıyormuş bu onursuzca işi....

Cem Vakfı,İzzettin Doğan,Fermani Altun, ve Hacı Bektaş Vakfı bu ülkedeki Alevilerin yüzkaralarıdır...

Bu insanlar ki koltuk uğruna,para uğruna geçmişini bir kalemde silebilir...

Artık bu adamları haddini bildirmemiz lazım....Zaman geldide geçiyor bile öyle değil mi?....Git gide yanlış tanınmaya başlayacağız...

Sözde Mustafa Kemal posterlerini arkalarına alıpta MHP 'ye yakınlaşanlara iki çift sözüm var....

Mustafa Kemal Osmanlı Devletinin düzenine karşı yeni bir Cumhuriyet kurdu...Mustafa Kemal Osmanlı Devletini yeni Cumhuriyetin her alanında eritti yok etti...Mustafa Kemal Osmanlı Devletini herzaman gerici olarak görmüştür ki bütün sistemi yendiden yapılandırdı...Sistem baştan aşağıya değişti...Osmanlıdan kırıntı bile bırakmamaya çalıştı...

Şimdide gidip Osmanlı Devleti sevgilisi ,Türk-islam saçmalığı olan bir partiye nasıl yakınlaşabiliyorsunuz?

Tarih açık ve net bir şekilde ortadadır....

Her mezhebin, her dinin, her milletin içinden soysuz ve şuursuzlar çıkacaktır ve çıkmıştırda...

Başbuğları Alparslan Türkeş yaşasaydı kahkalarla gülerdi bu Alevi diye geçinen hainlerin haline....

Ulan derdi sizin bütün görüşlerinize zıtız ama halen daha sizden azda olsa oy alabiliyormuşuz:yamukgul: Ulan tarihte sizi hep katlettik toplu imhalar gerçekleştirdik ama sizin içinizdende azda olsa böyle salaklar çıkabiliyormuş ki oy alabiliyoruz sizden derdi:yamukgul:

Yazık....Yazık....

ibrahim-ch
16.05.2007, 11:50
alevileri maraşta,çorumda kadın erkek çocuk demeden katleden,binlerce aydın,demokrat,emekçiyi katleden kim?tabiki MHP...bunu bil önce

Askerlerimizi ve korucularimizi ve kendilerine desdek vermeyen sivilleri doguda kadın erkek çocuk demeden katleden, (40 bin) katleden kim?tabiki PKK = DTP...bunu bil önce.

DTP yetkililerinden PKK yi elestiren cümleler duydunuzmu hic. ?
.

KomünistAlevi
16.05.2007, 11:54
Askerlerimizi ve korucularimizi ve kendilerine desdek vermeyen sivilleri doguda kadın erkek çocuk demeden katleden, (40 bin) katleden kim?tabiki PKK = DTP...bunu bil önce.

Konumuzla ne alakası var bu söylediğinin?

Sünni provakatör...İşin gücün sözü PKK' ya getirmek...

PKK savunuculuğunu kim yaptı burda?

Sana geçen gün özel mesaj gönderdiğimde ülkücümüsün diye sormuştum ...Hayır vatanını seven birisiyim diye lafı geçiştirmeye çalışmıştın ama bakıyorum ki Türk-Kürt kavgasını bu konu başlığınada taşımaya çalışıyorsun...

Alevide değilsin ne işin var bu forumda...?

Burda sadece Kürt düşmanlığı yaptığının farkındamısın?

Kim övdü şimdi burda PKK yı?

Senin aklından şüphe ediyorum artık....

cemsahin
16.05.2007, 11:54
Canlar!
şu an sözkonusu olan Hacı Bektaş Veli Vakfı bizim bildiğimiz ve Alevi Birlikleri Federasyonuna bağlı olan vakıf değil. Onun dışındaki bir kurum. Federasyona bağlı Vakfın Başkanı soyadını şu an hatırlamadığım Ercan isimli birisi... Gerçi böyle olması da üzüntü verici ama kime tepki duyacağımızı bilelim!!!
BİLGİLERİNİZE

Serhatlı
16.05.2007, 12:03

DTP yetkililerinden PKK yi elestiren cümleler duydunuzmu hic. ?
.

basit ve ucuz bir taktikle yazıyor tek bildiğini yapıyo ha farklı tarzlarda biraz daha akıllıca hareket etse takdir edecem ama her yazısında ülkücülere az bir lafa gelse hemen dtp yada başka birşey diyor...

ne diyeyim allah bana akıllı düşman ihsan eylesin

dtp bir köprü kurmayı amaçlıyor bana göre bir 40 bin insanın daha ölmemesi için bu kirli savaşın bitmesi için,
bir gün zamanında bask bölgesindeki ETA ingiltere deki IRA neyse burda da olacak belli gibidir şiddetle çözüm e ulaşılabilse bu saydığımız ülkelerin bizden daha ilerde olduğunu söylemek için alim olmaya gerek yok onlar çözerdi !!!!

konu dışı bir cevap oldu

kendi ırkına,mezhep ine ihanet eden başkasına da fayda sağlamaz.

merak etmeyin bu tarz tutumlarla kazanacakları fazla birşey yok gene gelip aramıza katılacaklar bu arkadaşlar, yada sefil bir bitiş başka ihtimal yok

saygılarımla

ibrahim-ch
16.05.2007, 13:03
PKK lilar ve desdekcileri FASIST tirler..
Türkiyede Fasistlik sadece Türk fasistlerinde olan bir duygu degildir.
Fasist duygular PKK lilkardada mevcuddur.

aksini iddia eden varsa cevaplasin.

Alevi önderler her partiden aday olabilir ve de olabilmeli.
.

guneyyy
16.05.2007, 13:06
.
.

alevi olmayan biri buna karar veremez aleviler saga ne oy verebilir nede sagdan aday olabilir kendi tercihidir yapar ama bizim için oartık alevi degildir bir düşkündür...olay bu kadar nettir..

ibrahim-ch
16.05.2007, 13:09
alevi olmayan biri buna karar veremez aleviler saga ne oy verebilir nede sagdan aday olabilir kendi tercihidir yapar ama bizim için oartık alevi degildir bir düşkündür...olay bu kadar nettir..

Ben kesin karar merkezi degilim ki sahsi düsüncemi söyledim.!

yasakmi?

DTP den aday olanlarida düskün ilan edin de görelim o zaman.!

guneyyy
16.05.2007, 13:10
[QUOTE=ibrahim-ch;429852]PKK lilar ve desdekcileri FASIST tirler..

senin terimlerinle yazayım sagcılar faşit olabilir ama solcular asla faşist degildir..

guneyyy
16.05.2007, 13:11
Ben kesin karar merkezi degilim ki sahsi düsüncemi söyledim.!

yasakmi?

kesin karar merkezi alevilerdir bende bunu söylüyorum seninki art niyetli düşünceden öteye gidemez..

ibrahim-ch
16.05.2007, 13:12
[QUOTE=ibrahim-ch;429852]PKK lilar ve desdekcileri FASIST tirler..

senin terimlerinle yazayım sagcılar faşit olabilir ama solcular asla faşist degildir..

PKK solcu degildir.

PKK sadece olaylara IRK sal yaklasiyor.
benim görüsüm FASiSTTiR.
.

Serhatlı
16.05.2007, 13:12
aksini iddia eden varsa cevaplasin:cevap veriyorum:

ırk çılık la bir yere varılsa hitler ilah olurdu

her şeyin seviyelisi en güzelidir

Alevi önderler her partiden aday olabilir ve de olabilmeli.(sadece kendi katilleri dışında)

faşizmi körüklemek de sadece kukla yapar

ne mutlu türkiye cumhuriyeti vatandaşıyım diyene

bu arada o soykırımı tanıyan ülkenin amblemini çıkart

nerden e yazarsan biz senin yurt dışında olduğunu anlarız
(spartacus dan alıntıdır)

saygılarımla

morkusakli
16.05.2007, 13:23
yazık be sana... başkanı olduğun derneğin adındanda mı utanmadın... sizin gibi hainler oldukça bizleri daha çok yakarlar... dah açok madımak görürüz... yazık be sana yazık... söyleyecek başka bir şey bulamıyorum...

ÖNDERİMİZ PİR SULTANDIR
DÜNYA BİZE GÜLİSTANDIR
BİZİM KABEMİZ İNSANDIR
BİR OLURSAK HÜR OLURUZ

Serhatlı
16.05.2007, 13:26
yazık be sana... başkanı olduğun derneğin adındanda mı utanmadın... sizin gibi hainler oldukça bizleri daha çok yakarlar... dah açok madımak görürüz... yazık be sana yazık... söyleyecek başka bir şey bulamıyorum...

ÖNDERİMİZ PİR SULTANDIR
DÜNYA BİZE GÜLİSTANDIR
BİZİM KABEMİZ İNSANDIR
BİR OLURSAK HÜR OLURUZ

yazdıklarına aynen katılıyorum ama şu var bu şahsın ALEVİ lerce orya getirldiğini sanmıyorum VEYA yetki verildiğini kişisel amaçlar için belirli yerleri kullanmaya çalışan bir soysuz belLİ

Saygılarımla

ibrahim-ch
16.05.2007, 13:32
Alevide değilsin ne işin var bu forumda...?

dedeoglu ve serhatlida Alevi degil.!

sözün onlar icinde gecerlimi ?

ibrahim-ch
16.05.2007, 13:34
yazdıklarına aynen katılıyorum ama şu var bu şahsın ALEVİ lerce orya getirldiğini sanmıyorum VEYA yetki verildiğini kişisel amaçlar için belirli yerleri kullanmaya çalışan bir soysuz belLİ

Saygılarımla

soyu belli
o konuda rahat ol.

Gercek bir Vatansever.

Ayrica bir Türk e soysuz dediginiz icin sizi KINIYORUM.

guneyyy
16.05.2007, 13:35
ibrahim-ch arkadaş burda önemli olan insan olmaktır..alevi olmaya bilirsin ama bütün yazıların ırk düşmanlığı üzerine..alakasız konularda bile pkk yı gündeme getirmenin arkasındaki düşünceyi biz iyi biliyoruzz..

konulara bakış acını atgözlükler ardına cıkarman gerekli her konuya konunun içerigine göre yazmalısın..yoksa alevi olup olmamam cok önemli degil..

Mesut Gündüz
16.05.2007, 13:36
Bunlar sağ siyaset besleyen odaklara malzemedir. Para insanların dinlerine imanlarına girmiş, ve bu tarz ucuz insanlar koca bir toplumu küçültemezler. Halen dimdik ayakta ideolojilerini satmayan aslanlar gibi insanlarımız mevcut bunların istisna olduğunu kafamızdan çıkarmamalıyız. Aksi halde tutunacak dallarımız bir bir kırılır..

Saygılar,
MG

ibrahim-ch
16.05.2007, 13:39
Başbuğları Alparslan Türkeş yaşasaydı kahkalarla gülerdi bu Alevi diye geçinen hainlerin haline....

Alparslan Türkeş in Aleviler aleyhinde hangi düsüncesi kaynak verirmisin.?

sizin icin hain olsa olsa iDRiS BiTLiSi dir.

Türkmen-Alevi katliami yapmistir, Alevi mallarina el koymustur.

Diyarbakir i Osmanliya baglamistir.
.

Mesut Gündüz
16.05.2007, 13:42

Bu soru anlamlı değil....

Saygılar,
MG

morkusakli
16.05.2007, 13:44
ya anlamakta güçlük çekiyorum... bu adam nasıl bir adam ya... buradan ona seslenmek istiyorum: ya sen kimsinde o derneğin başkanı iken mhp'den aday olursun... eğer sen o makama geldi ve o derneğin ismini taşıyorsan senin bunu yapmaya hakkın yok be hakkın yok... ne bunu yapmaya hakkın var nede bizlerin onurunu rencide etmeye...

Serhatlı
16.05.2007, 13:47

Alevi katliami yapmistir, Alevi mallarina el koymustur.

.

ne mozaiği ulaaaan ii hatırla

Serhatlı
16.05.2007, 13:51
soyu belli
o konuda rahat ol.

Gercek bir Vatansever.

Ayrica bir Türk e soysuz dediginiz icin sizi KINIYORUM.

doğrudur senin kahramanlık anlayışına göre katillerde öyle

sözde vatansever özde maşa bu ülkenin en büyük düşmanları senin gibide pohpohlayıcıları var

alevi değilim insanım dünya ya bakış açım insana bakış açım benim burda insanları pravoke etmeden kalabilmemi sağlıyor..

saygılarımla

ibrahim-ch
16.05.2007, 13:56
doğrudur senin kahramanlık anlayışına göre katillerde öyle

alevi değilim ..

Katiller kelimesi Askerimize arkadan ates eden pusu kuran bebek katilleri.
PKK yi da kapsiyormu.?

Serhatlı
16.05.2007, 14:03

Alevi katliami yapmistir, Alevi mallarina el koymustur.

.

yavuz sultan selim ne yapmışdı kardeş. en son daha geçenlerde yıkılmak istenen bir cem evi ne izin verilmediği için sen ve senin zihnıyetin tarafından
mahallenin adını değiştirlmek istenmedimi ??
kimin içinde kimi, savunuyorsun??
genemi asimile??

yukarda adı geçen soysuz bizlerden de çıkmış olabilir ismini duydum ama hakkında fazla bir bilgim yok

Serhatlı
16.05.2007, 14:09
PKK yi da kapsiyormu.?

suç suçdur konunun akışına göre yazılmışdır şiddet kimden gelirse gelsin onaylanamaz çözüm değildir,

çok gördük vatansever im deyipde çoluk çocuk yaşlı yetim deyip de hak yiyenleri medyada bunlarla ilgili çok yazı bulursun bunlar pkk dan bile daha beterler,

soru soracağın zaman özeli değil geneli kullan kardeş

birilerinin safları belli ne olduklarını iyi kötü biliyoruz,asıl sorun masum ve vatansever görünen ama içinde her türlü çirkefi bulunduran menfaetleri için her türlü pisliğe bulaşan soysuzlardan korkarım ben

ANLAYAN anladı burdan selamlar

SAYGILARIMLA

ibrahim-ch
16.05.2007, 14:17
yavuz sultan selim ne yapmışdı kardeş en son daha geçenlerde yıkılmak istenen bir cem evi ne izin verilmediği için sen ve senin zihnıyetin tarafından
mahallenin adını değiştirlmek istenmedimi
kimin içinde kimi, savunuyorsun
genemi asimile

yukarda adı geçen soysuz bizlerden de çıkmış olabilir ismini duydum ama hakkında fazla bir bilgim yok

Yavuz sultan selimde, idris bitlisi de tarihde lanetle hatirlanacak serefsizlerdir.

Kardes kaninin dökülmesine sebep olmuslardir.
.

cemalettin
16.05.2007, 14:20
demokrasi ve herkesin seçme/seçilme hakkı savunuluyor ise,
halen pek çok parti faaliyette ise,
bu öfke,kin ve nefret nedendir ?

"bizden ise iyidir,bizden değil ise kötüdür" anlayışı demokratik bir anlayış mıdır?
nerede kaldı "72 millet..."anlayışı?yoksa bazılarını "0,5" olarak mı görmekteyiz?
hani 72,5 millet... diye de söylenir ya bazı

Serhatlı
16.05.2007, 14:23

"bizden ise iyidir,bizden değil ise kötüdür" anlayışı demokratik bir anlayış mıdır?
nerede kaldı "72 millet..."anlayışı?yoksa bazılarını "0,5" olarak mı görmekteyiz?

kardeş 68 liyim diyen birinden bu düşüncenin çıkması asıl şaşırtıcı olandır

konu milletler değil bir kendini bilmezin kendi kasaplarına kucak açmasıdır

tartışılan budur burda her hangi bir mezhep ve ırk aşağılaması yokdur

kardeş değil :abicim 68 liyim diyen birinden bu düşüncenin çıkması asıl şaşırtıcı olandır

Saygılarımla

guneyyy
16.05.2007, 14:26
işinize gelince nasılda demokrasi havaresi kesiliyorsunuz ::)

aleviliğin duruşu bellidir soldan yanadır..bu yolun dışına cıkanlar aleviliğin yolundan sapmıştır...

aleviliğin sadece yaşam felsefesinin dışında siyasi bir tavrıda vardır bu tavır nettir..

cemalettin
16.05.2007, 14:26
[QUOTE=serhatlı;429925]kardeş 68 liyim diyen birinden bu düşüncenin çıkması asıl şaşırtıcı olandır

68'li birinin düşünme hakkı yok mudur?
maalesef 20'li yaşlarda kalamıyor insan,göçmedi ise...

guneyyy
16.05.2007, 14:28
[QUOTE=serhatlı;429925]kardeş 68 liyim diyen birinden bu düşüncenin çıkması asıl şaşırtıcı olandır

her 68 kuşagında yaşayan birinin 68 li olmadıgını cemalettin beyden anlıyoruzz.

Serhatlı
16.05.2007, 14:29

he yoktur diyim ben :ne alaka soru sadece bu düşünceye nasıl vardınız

seni katledene nası hak verirsin veya
öyle ise isim kalmışdır gerisi mefta

Mesut Gündüz
16.05.2007, 14:31

Senin gibi birini halen aramızda barındırıyorsak 72,5 millete sahip çıkıyoruzdur. Bunu suistimal etmeye devam ediyorsunuz ama genede bizler sahip çıkıyoruz 72,5 millete..

Saygılar,
MG

ibrahim-ch
16.05.2007, 14:32
MHP yi Yavuz sultan selim ve idris bitlisi ile karistiriyorsunuz.!

MHP = idris bitlisi degildir.
.

dewran_baba
16.05.2007, 14:32
ya anlayamıyorum nasıl oluyorda bir alevi milliyetci bir partinin taraftarı oluyor. aleviligin özü insandır. milliyetcilik ise tek tip ve tek ırk insanı benimsemiştir böyle bir sey yapan birinin akıl saglıgından süphe etmek gerek bence..

ibrahim-ch
16.05.2007, 14:35
ya anlayamıyorum nasıl oluyorda bir alevi milliyetci bir partinin taraftarı oluyor. aleviligin özü insandır. milliyetcilik ise tek tip ve tek ırk insanı benimsemiştir böyle bir sey yapan birinin akıl saglıgından süphe etmek gerek bence..

MHP doga realitesini kabul eden bir partidir.
Milletler mücadelesi.

milletler mücadelesini kabul etmeyenler diger milletlerin kardes olmadiklarini menfaat paylasiminda görürler.

ülkeler arasinda kardeslik yok sadece menfaatler vardir.

shahrud
16.05.2007, 14:36
PKK lilar ve desdekcileri FASIST tirler..

.
Bu yazdiklarinin su anda tartisilan konu ile hic bir ilgisi yok. Kendi urettigin bir varsayimdan yola cikarak yanlis ve anlamsiz bir tartisma baslatiyorsun. Buradaki insanlar kaynagi ve kokeni ne olursa olsun her turlu fasist, gerici, milliyetci ve irkci goruslerin karsisindadir.

cemalettin
16.05.2007, 14:36
Senin gibi birini halen aramızda barındırıyorsak 72,5 millete sahip çıkıyoruzdur. Bunu suistimal etmeye devam ediyorsunuz ama genede bizler sahip çıkıyoruz 72,5 millete..

Saygılar,
MG

"buçuk "olma durumunu kendisi ile barışık olmayanlara bırakmışızdır.

Seyduna
16.05.2007, 14:38
PKK yi da kapsiyormu.?
Vatansever biri oldugunu dusunuyorum. PKK ile ilgili olarak ayni fikirdeyim. PKK gercekten bebek katili. Ama herseyin tum yonlerini dusunurken milliyetcilik konularinda bu kadar tek tarafli bakmana sasiriyorum. Maras olaylarinin failleri MHPlilerdi. Tamam gercekten provokatorler de vardi ama insanin icinde de olmazsa boyle seyler yapmaz. Yani demek istedigim MAras'ta sadece alevi oldugu icin bacaklarindan tutulup ikiye ayrilan bebekler vardi. Bu karaladigin insanlarla savunduklarini ayni kefeye koyuyor, bilmem farkinda misin? Sonuc olarak iki tarafta da asiri milliyetciligin sonu bu kadar net.

guneyyy
16.05.2007, 14:40
Milletler mücadelesi.

milletler mücadelesini kabul etmeyenler diger milletlerin kardes olmadiklarini menfaat paylasiminda görürler.

yani milletler mücadelesini kazanabilmenin yolu ırksal siyaset :)

Mesut Gündüz
16.05.2007, 14:40
"buçuk "olma durumunu kendisi ile barışık olmayanlara bırakmışızdır.

konuyu saptırmayalım buçuklara neden bu kadar taktınız.burda kendinizi buçuk gibimi görüyorsunuz..

Saygılar,
MG

Serhatlı
16.05.2007, 14:41
MHP yi Yavuz sultan selim ve idris bitlisi ile karistiriyorsunuz.!

MHP = idris bitlisi degildir.
.

konunun getirilmek istendiği yer ve işaret bellidir bu seviye bu zeka

konun dışına ısrarla taşmak isteyenler var konu kasap ın yanında olurmusun olmazmısındır kasap belli katledilen belli herhangi biryere taşımanın manası yokdur

böyle bir şuursuza alevi lerin takınacağı tavır bellidir zaten cevaplardanda anlaşılmaktadır.istediği kadar aday olsun kim destekleyecek??:ibrahim-ch:)))

bence konuyu terk edelim bizler amacının dışına çıkmasını sağlıyoruz

forumdaki can lar alevi liğin onuru vede gurunu çok şerefli şekilde temsil etmekdedirler

ALİ SEVİLMEZ Mİ
DELİMİSİN SEN

Saygılarımla

ibrahim-ch
Vatansever biri oldugunu dusunuyorum. PKK ile ilgili olarak ayni fikirdeyim. PKK gercekten bebek katili. Ama herseyin tum yonlerini dusunurken milliyetcilik konularinda bu kadar tek tarafli bakmana sasiriyorum. Maras olaylarinin failleri MHPlilerdi. Tamam gercekten provokatorler de vardi ama insanin icinde de olmazsa boyle seyler yapmaz. Yani demek istedigim MAras'ta sadece alevi oldugu icin bacaklarindan tutulup ikiye ayrilan bebekler vardi. Bu karaladigin insanlarla savunduklarini ayni kefeye koyuyor, bilmem farkinda misin? Sonuc olarak iki tarafta da asiri milliyetciligin sonu bu kadar net.

o üzücü olaylarin oldugu zamanda ben 20 yaslarindaydim.
orada olsaydim, engellemek icin ellimden gelen her seyi yapabilecegimden emin olabilirsiniz.

guneyyy
milletler arası menfatti yaratanlar kapitalist emperyalistlerdir..hiç bir millet birbirine düşman degildir düşmanlıgı yaratanlar emperyalist ve faşit siyaset güdenlerdir..

cemalettin
16.05.2007, 14:42
bu mekan tanışma,öğrenme,bilme ve sevgiyi yayma mekanı olsa gerek.
hakaretlerin havalarda uçtuğu mekanlardan çok vardır.
dergah kapısında "edeb ya Hu" okumuşuzdur,çok yıllar evvelinde.
unutmamışızdır da hamd olsun...

dewran_baba
16.05.2007, 14:47
Milletler mücadelesi.

sen yalnıs düsünüyorsun dostum bizim icin önce bir insanın milleti degil insan olması önemlidir. biz aleviyiz ve bir insana her ne olursa olsun her kim olursa olsun insan oldugu icin deger veririz. bizim milliyetci zihniyetle cakıstıgımız nokta burası kendisine aleviyim diyen ve alevileri temsil eden bir kurumun basında bulunan birisinin böyle milliyetci bir anlayısın icinde yer alması yalnıs algılanabilir. söyleki alevilik öteden beri sol anlaysı benimsemiştir sebebi ise her dönemde ezilimiş olması ve insan kökenli olusundandır. simdi bir kişinin yaptıgı yalnıs hareket tüm insanlaın kafalarını karıstırabilir...
BİR ALEVİ HİC BİR ZAMAN MİLLİYETCİ ANLAYSI BENİMSEYEMEZ.
BENİMSİYENSE BENCE ALEVİ DEGİLDİR...

guneyyy
16.05.2007, 14:55
bu ülkede aleviler katliam yapmışmıdır .... bir başkasını dini dili ırkı yüzünden öldürmüşmüdür?

ama nasıl oluyorda tarihte bu katliamlarda bulunanlar bize demokrasiyi anlatmaya calışma cabasına giriyorlar hayretle okuyorum...hatta abartıp 68 kuşagından dem vuranlar bile var.

arkadaşlar şunu iyi bilelim bizim duruşumuz tavrımız belliidir aleviler , soldan ve ezilenden yanadır eperyalizme , ırkçılığa , şöven milliyetçiliğe , şeriata , irticaya , kapitalist sisteme , karşıdır bunları aklınızın bir köşesine yazınız ve ona göre yazınız bununda demokrasi komikliği ve saflığı ile dönüp bize demokrasi havareliği yapmayınız..biz buyuz ve bu yol binlerce yıldan beridir böyle gelmiş böyle gidecektir..

Bakır
16.05.2007, 14:58
aday adayı olan şahısın dinsel değil milliyetsel sebeplerden dolayı mhp'den aday olduğu açıktır.

kendini aleviyim diye tanımlayanların milliyetçi çizgide ki partilerde değil demokrasi,özgürlük ve kardeşlik eksenli partilerde yer almaları gerekir.

dedeoglu
16.05.2007, 15:05

Siz hiç Nazileri savunan Yahudi gördünüz mü?

ibrahim-ch
16.05.2007, 15:11

burada idris bitlisi yi savunanlar var ama.

hk olumsuz yazilmasini istemeyerek.
yazilirsa dogudaki Kurmanc lara hakaret olurmus.
.

dedeoglu
16.05.2007, 15:19

.

Konu Alevi bir vakıf yöneticisinin MHP'den milletvekili adayı olması iken İdrisi Bitlisi lafını ortaya atıyorsunuz. Konuyu saptırmayın denince de "Bakın işte İdrisi Bitlisi yi savunanlar var" diyorsunuz. Pes yani.

guneyyy
16.05.2007, 15:22
bizim için mhp den aday olan aleviler artık düşkündür..bunun ötesi berisi yoktur..

alevilik bir cizgi ve duruşu temsil eder aday olan şahıslar bu cizgi ve duruşu terk etmişlerdir..ve bunlar hiç bir zaman özde alevi olamamıştır...

Bakır
16.05.2007, 15:31

.

kimse idris bitlisi'yi savunmadı burada.savunanlarda mhplidir.çünkü osmanlı köpeği idi o şahıs.

sen tüm kürtler idris bitlisidir,hepsi gericidir,alevi düşmanıdır vs. dersen bu kurmanclara hakeret olur.

lion12
16.05.2007, 15:43
Bir alevinin ya da Bektaşinin herneyse benim nazarında Alevilik ve Bektaşilik arasında bir fark yoktur,gidip Mhp gibi bir partiden adaylığını koyması gerçektende utanç verici bir durum.
Alevilik ile Bektaşilik bu tür saçma insanların yaptıkları saçmalıklar yüzünden neredeyse birbirlerine düşman olacaklar...Aleviliğin büyük şehirlere yerleşmiş ve büyük şehirde ismini değiştirmiş halidir Bektaşilik.
Bu tür yanlışlara prim vermeyelim...Bu tür yanlış insanları da bizleri temsil eden kurumların başlarına getirtmeyelim...Gerçektende utanç verici bir durum bir dernek vakıf başkanının böyle bir gaflete düşmesi.
MHP zihniyet bir kere,Alevi-bektaşi felsefesinin temeline aykırı bir zihniyet.

cemalettin
16.05.2007, 15:49

nazi'leri kullanan yahudi vardır elbet.nasıl kuruldu israil?
"gaye vasıtayı meşru kılar" diye boşuna mı denmiştir...

Anatolianman
16.05.2007, 15:53
Hayat acı, biber acı o zaman hayat biberdir tadında düz mantık yürütmek ve

görüş belirtmek istemiyorum ve fakat inanç ve ideoloji bağlamında

düşündüğümde aleviliği mhpnin ideolojik siyasi emellerinde bir araç olarak

kullanılmasının ve kullandırılmasının büyük bir talihsizlik olduğunu belirtmek

isterim.

Öncelikle mhp kendi taraftarlarına alevilik hakkındaki sahip oldukları olumsuz

düşüncelerden sıyrılmalarını sağlasın bakalım. mhpden helede bir vakfın

başkanının aday olması, maraş ve çorum olaylarında sırf

inançlarından ötürü öldürülen insanlarımızın hatırasına saygısızlık olmakla

eşdeğer olmakla kalmaz bu tutum. bir kapı da açar, anormalleşmenin

normalleşmesi sürecini başlatır.

Anatolianman
16.05.2007, 16:22
nazi'leri kullanan yahudi vardır elbet.nasıl kuruldu israil?
"gaye vasıtayı meşru kılar" diye boşuna mı denmiştir...

Teşbihte hata olmaz demişler.
Nazi katliamına uğramış yahudiler nazilerle birlikte olmamıştır.

Ama yahudi katliamının olmasını tertip etmiş olanlar arasında, vaadedilmiş topraklara dönmek istemeyenleri bu kararlarından bu şekilde çevirmeyi gaye edinmiş yahudilerin olabileceğini kast ediyorsanız, katliama uğramış olanlarla diğerlerini ayrı tutmanız gerekecektir.

Etnik temele dayalı siyaset güdenlerin ve taraftarlarının bunu günlük yaşamda olabildiğince vurguladığı kişilerin içinde bulunduğu bir partinin alevi-bektaşi kökenli bir kişiyi aday göstermesi, onların alevi insanını veya inancını sevdiğini değil kullanmak istediğine delalettir. Bu anlamda gayeleri vasıtalarını meşru kılabilir.

Alevimen
16.05.2007, 17:03
Bir dakika!

Sn. Timur Ulusoy kim?

barikatci
16.05.2007, 17:20

ibrahim ch burasi fasit mhp sitesi degil kardes sen gidip fasist sitelerde takil gelmis mhp olmasaydi dtp olsaydi aynii tepkiyi verirmiydiniz diyorsun. vermezdik dtp simdiye kadar alevi katliami organize etmedi ederse onlarida kinariz sen saf davraniyorsun alevileri kürt düsmani yapmak icin devletin izledigi politikalara kanmis birisin eminim sen kürtler alevi düsmanidir diyorsundur fakat öyle degil gerici herkes alevi düsmanidir simdiye kadar tr de yapilan tüm alevi katliamlarini türk kökenliler yapti sivas maras vs. fakat ben türkleri suclamiyorum elbette kürtler alevi katliami yapsa kürt halkinida suclamam suclanmasi gereken sistem ve gericiliktir. cahil insanlar mhp gibi fasistlerin ve devletin galyana getirmesiyle bu tür seyler yapiliyor. bunlari iyi bil marasta kizillar olarak rusya yanlilarini kastetmislerdir diyosun ee ozaman 3 yasindaki yada dogmanis alevi cocugunun ne sucu var onlarda mi rusya yanlisi. azicik elini vijdanina koyup konus biz aleviler hic bir irki suclamayiz hakaret etmeyiz. bilirizki gericilik devlet tekelindedir..bide sadece amerikan kiskirtmasi degil fasist ordunun tc devletinin kiskirtmasidir.

FAAciAA
16.05.2007, 17:25
http://img514.imageshack.us/img514/6103/tara0001yw6.jpg

PeN_ChE
16.05.2007, 17:41
faşist her zaman ve her yerde faşisttir ! bugün akp den de aday olması muhtemel alevilerde var ....insanlar bireysel çıkarları ve geçmişlerine kökenlerine olan saygısızlıklarından kaynaklı olarak farklı yönelmeler gösterebiliyorlar ....bu kişileri dikkate dahi alamak istemiyorum ..

Kansızlığın böylesi.. Seni kırsın döksün ezsin..Her ortamda yok saysın.. sonrasında da sen git adamların saflarına katıl.. Eğer böyle birşey var ise yazıkki ne yazık.. Birde bektaşi derneğinin üyesi...

Ali sağlam
16.05.2007, 17:52
Canlar Hacı Bektaşi Veli Vakfının başkanının aday olması hiç birşey değiştirmez oylarımızı alamaz ayrıca sadece adayla kalınsa canlar çorum ,tokat Alevileri ve dedeleride MHP üyesi asıl beni üzen bunlar canlar yıllarca bizim halkımızı katledenler şimdi bizden hem oyumuzu aldı hemde aday çıkarıyorlar unutmasınlarki asla oyumuzu alamazlar bir bütün olacağız.Çorum,Tokat,Amasya Alevileri çok iyi düşünüp ona göre oyunu versin geçmişinden ders çıkarsın.Saygılarımla.

ibrahim-ch
16.05.2007, 19:15
ibrahim ch burasi fasit mhp sitesi degil kardes sen gidip fasist sitelerde takil gelmis mhp olmasaydi dtp olsaydi aynii tepkiyi verirmiydiniz diyorsun. vermezdik dtp simdiye kadar alevi katliami organize etmedi ederse onlarida kinariz sen saf davraniyorsun alevileri kürt düsmani yapmak icin devletin izledigi politikalara kanmis birisin eminim sen kürtler alevi düsmanidir diyorsundur fakat öyle degil gerici herkes alevi düsmanidir simdiye kadar tr de yapilan tüm alevi katliamlarini türk kökenliler yapti sivas maras vs. fakat ben türkleri suclamiyorum elbette kürtler alevi katliami yapsa kürt halkinida suclamam suclanmasi gereken sistem ve gericiliktir. cahil insanlar mhp gibi fasistlerin ve devletin galyana getirmesiyle bu tür seyler yapiliyor. bunlari iyi bil marasta kizillar olarak rusya yanlilarini kastetmislerdir diyosun ee ozaman 3 yasindaki yada dogmanis alevi cocugunun ne sucu var onlarda mi rusya yanlisi. azicik elini vijdanina koyup konus biz aleviler hic bir irki suclamayiz hakaret etmeyiz. bilirizki gericilik devlet tekelindedir..bide sadece amerikan kiskirtmasi degil fasist ordunun tc devletinin kiskirtmasidir.

Yapilan tüm alevi katliamlarini türk kökenliler yapti

diyorsun.!
Yukarida yazilanlari okumadin galiba
Kürt (kurmanc)idris bitlisi Tarihde en büyük Alevi katliami yapan sahisdir.
Alevi mallarinida kendi yandaslarina paylastirmistir.

Ama nedense halen daha Türkler suclaniyor.
.

betüş
16.05.2007, 19:23
Bir dakika!

Sn. Timur Ulusoy kim?

Tanıyorum onu ben.Hacıbektaş Veli'nin torunlarındanmış kendisi.Herkes efendi der ona giderler elini öperler vs.Daha fazla açıklama yapmayım ama ben.:thumbdown

betüş
16.05.2007, 19:26
Bu arada bu olay kesin mi ,doğru mu?İnsanın inanası gelmiyo:no: Ve bu aday olan kişinin ismi ne?

Bakır
16.05.2007, 19:28
Yapilan tüm alevi katliamlarini türk kökenliler yapti

diyorsun.!
Yukarida yazilanlari okumadin galiba
Kürt (kurmanc)idris bitlisi Tarihde en büyük Alevi katliami yapan sahisdir.
Alevi mallarinida kendi yandaslarina paylastirmistir.

Ama nedense halen daha Türkler suclaniyor.
.

arkadaş barikatçı TR ' de ki alevi katliamları demiş osmanlı dönemini söylememiş yani..

sonuçda kim benim halkıma kötülük yaparsa -milliyeti önemli değil- göstereceğim tepki herkese aynı olur...

renas_kurd
16.05.2007, 19:29
aleviligin sadece bir ırka indirgemek fassizliktir alevilik bütün düya insanlarına acık bir inanc ve felsefedir alevilik bütün etnik ve mezhepsel unsurlara tek gözle bakabilen inanc olmalıdır

betüş
16.05.2007, 19:32
Timur Ulusoy imiş şimdi okudum tekrar. O zaman aday olabileceğine inanırım onun.Son yıllarda yolumuzdan,alevilikten şaşan bi insan kendisi kanımca çünkü böyle birşey yapmış olması hiç şaşırtmadı şimdi:yamukgul: Tekrar soyluyorum bu benim fikrim sadece.Yazık ki insanlar tonlarca alevi hala ona inanıyo ve çok bağlı.Çok yazık..:no:

renas_kurd
16.05.2007, 19:40
sonucta
neolursa olsun hangi ırk yada hangi inanc hungarca katledirse her zaman yanında olmak gerekir ve sunu söyleyiym kim olursa olsun hic kimse hic kimsenin inancına karısamaz ve hakaret edemez hem de alevilige yapılan katliamlarda birilerinin yaptıgı sey yüzünden tüm kürt ve türk halkını suclanmaz

cemalettin
16.05.2007, 20:07
[QUOTE=ozgazi;430044]Teşbihte hata olmaz demişler.
Nazi katliamına uğramış yahudiler nazilerle birlikte olmamıştır.

Ama yahudi katliamının olmasını tertip etmiş olanlar arasında, vaadedilmiş topraklara dönmek istemeyenleri bu kararlarından bu şekilde çevirmeyi gaye edinmiş yahudilerin olabileceğini kast ediyorsanız, katliama uğramış olanlarla diğerlerini ayrı tutmanız gerekecektir.

görüyorsunuz,kılavuza hacet yoktur.
maalesef katliama uğrayanlar araç olarak kullanılmışlardır,nazileri kullananlar tarafından.maksat "vaad edilmiş topraklar"ı ele geçirmektir
"vaad edilmiş topraklar" 'ı da araç olarak kullananlar doğal zenginlikler peşinde koşanlardır.yoksa kimsenin Hz.Musa'yı düşündüğünü sanmıyorum.

kendi iç bünyemizdeki son durumlara bakılır ise,
"fırtınalı bir havada,zor bir limana girmeye uğraşan bir gemiyi düşünelim ve her kes bu geminin içerisinde,yakınları da limanda beklemektedir"
derim.
hani "sırr"lar vardır ya,doğrudan ifade edilmez,her kes kendi bulsun denir.
öylesine düşünüp değerlendiriniz...

Servan
16.05.2007, 20:49
hacı bektaş başkanı bölünmelere neden olacaktır tabiki yıllardır uğraşılan ve alevi birliklerinin birleşmesi amacıyla yürütülen çalışmaların hepsi boşa çıkacaktır.alevi bektaşi inanç ve felsefesinde milliyetçilik yoktur.ki bu zihniyetin biz alevileri ne kadar yıprattığı ve katlettigi ortadadır.

hacı bektaşı veli derneği başkanı makam hasretine düşmüş zavallının tekidir.üzücü olan kısımı ise bu insanın genel çevrelerce belirli bir alevi kesiminin temsiili olarak görülmesidir.bunu gören bir demokrat işte siz aleviler böylesinizdir diyecektir.

bizim yapacağımız en güzel tepki elimizden geldigi kadarıyla bu olayı protesto amaçlı olarak çevremizdekilere iletmek ve bu zavallı makam hasreti içinde olan kişinin yaptığı bu hareketi(saçmalığı) alevi kitlelerinin toplanmasına karşı bir darbe olmaktan çıkarıp aksine tepkimizi kişiler üzerinden göstermemiz gerekmektedir.

hacı bektaşı veli derneği yıllarca alevi örgüt ve derneklerini bir araya toplama çabasındaiken şimdi bu yaptıkları çalışmaların tamamını yok sayacak değildir ve bunun da böylece şekillenmesi sadece biz alevilerin değil tüm sosyal demokratların da görevidir.

Servan
16.05.2007, 20:51
Tanıyorum onu ben.Hacıbektaş Veli'nin torunlarındanmış kendisi.Herkes efendi der ona giderler elini öperler vs.Daha fazla açıklama yapmayım ama ben.:thumbdown

zaten önne çıkan hacı bektaşın torunuyum diyor da bu insanın haci bektaşı veli ile alakası yoktur.özellikle gen olarak düşünce kısmından ne kadar farklı olduklarını anlatmama gerek yoktur.mhp den adaylığını koyan bir kişinin ne kadar alevi bektaşi felsefesinden yararlandıgı ortadadır.

betüş
16.05.2007, 21:04
zaten önne çıkan hacı bektaşın torunuyum diyor da bu insanın haci bektaşı veli ile alakası yoktur.özellikle gen olarak düşünce kısmından ne kadar farklı olduklarını anlatmama gerek yoktur.mhp den adaylığını koyan bir kişinin ne kadar alevi bektaşi felsefesinden yararlandıgı ortadadır.

Ona inanan efendim efendim diye etrafında dolanan öyle çok insan var ki..:no: Biz de bunlardan biriydik yıllar önce..Sonra anladık ve yıllardr ugramıyoruz kolay kolay sıtkımız sıyrıldı.Makam ve para tek derdi başka birşey değil dediğiniz gibi kanmamak lazım bu insanlara.Gene orada bu efendiler(!)cinlerle konuştuğunu iddia eden tam bir sünni zihniyetli adamı dede diye cemin başına getirip cem yapmışlardı.Gözlerimize inanamamiştik.:pisman Ceme de türbanlılar dolmuştu hatta hiç unutmuyorum.:no: Kendimi cemde değil de camide gibi hissetmiş ağlamaklı olmutum.Bu olanlar Hacıbektaş'ta yaşanmıştı 3-4 yıl önce..Paylaşmak istedim canlar..Hiç şaşırmadım bunu duyunca hem de hiç..

cemalettin
16.05.2007, 21:14
Ona inanan efendim efendim diye etrafında dolanan öyle çok insan var ki..:no: Biz de bunlardan biriydik yıllar önce..Sonra anladık ve yıllardr ugramıyoruz kolay kolay sıtkımız sıyrıldı.Makam ve para tek derdi başka birşey değil dediğiniz gibi kanmamak lazım bu insanlara.Gene orada bu efendiler(!)cinlerle konuştuğunu iddia eden tam bir sünni zihniyetli adamı dede diye cemin başına getirip cem yapmışlardı.Gözlerimize inanamamiştik.:pisman Ceme de türbanlılar dolmuştu hatta hiç unutmuyorum.:no: Kendimi cemde değil de camide gibi hissetmiş ağlamaklı olmutum.Bu olanlar Hacıbektaş'ta yaşanmıştı 3-4 yıl önce..Paylaşmak istedim canlar..Hiç şaşırmadım bunu duyunca hem de hiç..

"ışık" görülmeye başladı/aydınlanma başlıyor mu yoksa?

"O"ndan başkasını "efendi"olarak kabulün sonu hüsrandır.
"hayatta en hakiki mürşid ilimdir."ilim herkesi "O"na götürür,arasa da,aramasa da

tek gerçek vardır/var olan tek "O"dur...

canikocan
16.05.2007, 21:18
ya alevilik neyi savunur kardeşlik ırk falan gözetmeden kardeşliği savunur.
mhp neyi savunur ırkçılığı. siz karşılaştırın artık yazıklar olsun

betüş
16.05.2007, 21:19

"hayatta en hakiki mürşid ilimdir."ilim herkesi "O"na götürür,arasa da,aramasa da

Sen ne diyosun? Ben ne diyorum.O sünni zihniyetlerden biri de sensn belli ki..

cemalettin
16.05.2007, 21:23
Sen ne diyosun? Ben ne diyorum.O sünni zihniyetlerden biri de sensn belli ki..

kusura bakma,sana hitap ettim diye de kabul etme.fikir üzerine fikir beyan etmiş idim.

betüş
16.05.2007, 21:26

Bizim Allah'a ortak koştuğumuz filan yok siz de bi bunu anlayamadınız.Efendi deniliyo diye gidip de kimse onlara Ali gibi,Allah gibi tapmaz zaten merak etmeyin.Saygı anlamında kullanılan bi kelimeye hemen takılmışsınız.Atatürk de demiş köylü milletin efendisidir diye.Aaa o da efendi demiş köylüye "O"ndan başkasını efendi kabul etmiş mi olmuş ne saçma birşey solediniz şimdi.Aleviler Allahsız mı?Benim belirtmek istediğim bunun gibi insanlara,sırf para için mevki için aleviliği asimile etmeye çalişanlara saygı duyanlara uzulmek,yoksa hiçbir alevi Allah'ını Ali'sini inkar etmez merak etmeyin olayı başka yerlere çekmeyin lütfen iyi akşamlar..

cansivaslım
16.05.2007, 21:30
bu gün önder diyerek peşinden gittigimiz kişiler bunu yapmaması lazım. birde tunceliden .tam solun kalesi.böyle birşey olamaz.olsada buna izin vermemeliyiz. üzerimize ne düşüyorsa yapmalıyız. ben hazırım.

cemalettin
16.05.2007, 21:36
Bizim Allah'a ortak koştuğumuz filan yok siz de bi bunu anlayamadınız.Efendi deniliyo diye gidip de kimse onlara Ali gibi,Allah gibi tapmaz zaten merak etmeyin.Saygı anlamında kullanılan bi kelimeye hemen takılmışsınız.Atatürk de demiş köylü milletin efendisidir diye.Aaa o da efendi demiş köylüye "O"ndan başkasını efendi kabul etmiş mi olmuş ne saçma birşey solediniz şimdi.Aleviler Allahsız mı?Benim belirtmek istediğim bunun gibi insanlara,sırf para için mevki için aleviliği asimile etmeye çalişanlara saygı duyanlara uzulmek,yoksa hiçbir alevi Allah'ını Ali'sini inkar etmez merak etmeyin olayı başka yerlere çekmeyin lütfen iyi akşamlar..

"Biz de bunlardan biriydik yıllar önce.."
dendikte,sonuçta "ışık"görülmüş ve haller anlaşılmış,davranış terk edilmiş demek
istenmiştir.
İstanbul'da bakkal/kapıcı/sütçü gibi meslek erbabına da "efendi"diye hitap edilir,
her hangi bir tarikat şeyhi olan kişiye de.
zamana ve kişiye göre hitap şekli ve anlayış farklar içerir.
emperyalist devletlerin insanları da yerli halk tarafından "efendi"olarak anılır,
işgal altındaki ülkelerde.
lakin biz "efendi"olarak sadece "O"nu tercih edelim denmiştir...

reqka
16.05.2007, 21:44
evet bu şahıs hacıbektaş velinin torunlarından dır öz be öz ama aleviliği öğrenememiş bir torundur biz 72 millete de bir bakarız ama her zaman hakkın yanında oluruz mhp liler bundan 5 sene önceye kadar şeriatcılarla omuz omuzaydı sivas olaylarında onlar yokmuydu çorumda devletin pis işlerini onlar yapmadımı kaç kişiyi katlettiler 7 tip li genci kim öldürdü ve bir alevi şimdi bu partiden aday bir insan bundan aday oluyosa birde alevi olması bunun onurunu şerefini bırakıp menfaat-çıkar peşinde koşması demektir ne kadar oy alacanı hiçmi bilmez hiçmi düşünmez.

"Ben zalimle birlikte varlık içinde yaşamayı alçaklık Zalime karşı gelerek bulacağım ölümü ise yücelik sayarım"
h.z hüseyin

betüş
16.05.2007, 21:52
"Biz de bunlardan biriydik yıllar önce.."
dendikte,sonuçta "ışık"görülmüş ve haller anlaşılmış,davranış terk edilmiş demek
istenmiştir.
İstanbul'da bakkal/kapıcı/sütçü gibi meslek erbabına da "efendi"diye hitap edilir,
her hangi bir tarikat şeyhi olan kişiye de.
zamana ve kişiye göre hitap şekli ve anlayış farklar içerir.
emperyalist devletlerin insanları da yerli halk tarafından "efendi"olarak anılır,
işgal altındaki ülkelerde.
lakin biz "efendi"olarak sadece "O"nu tercih edelim denmiştir...

Biz de bunlardan biriydik az önce derken bütün alevi halkını kastetmedim sadece kendi ailemi kastettim.Benim de söylemek istediğim her söylenen efendi kelimesi "O"na duyduğumuz saygının yok olması anlamında denmiyo siz olayı buna çekiyorsunuz.Dediğiniz gibi kişye göre hitap şekli anlayışlar farklılık içerir.Olayı işte doğruyu buldunuz.İmana geldiniz der gibi demişsiniz o hoşuma gitmedi.Aynı bize müslüman değilsiniz diyen sünniler gibi geldi konuşmanız.Evet ışık gördük haller anlaşıldı.Asimile olmadık.Allah("O"),Muhammed Ali diyoruz ama hala..Bunu demek istedim.

Servan
16.05.2007, 21:56

biraz yobazlık var galiba yanlış anladın galiba olayı hemen o diye allaha çekiyorsun.sen de kendine çok efendi edindin galiba fazla kul olma benim tavsiyem can.sonu kötüdür kulluğun biliyorsun.

ezgede
16.05.2007, 22:29
Tarihte Pkk . Mhp kadar alevi düşmanı olmadı ve alevileri katletmedi.
kimin daha iyi olduğunu siz kıyaslayın. Maraşta bebekleri kim öldürdü.PKK mıydı? Kim bebek katili Siz düşünün.

cansivaslım
16.05.2007, 23:40
kimin daha iyi olduğunu siz kıyaslayın. Maraşta bebekleri kim öldürdü.PKK mıydı? Kim bebek katili Siz düşünün.

ez gede can burda mevzubahis pkk degil. aleviyim diyen alevi önderi sayılan bir kuruluşun başkanının mhp den aday olması. bu da demekki aleviler yine satılıyor. burda kimse pkk yı savunmuyor.marşta ki katiller pkk ka kadar ülkücülerdide

cemalettin
17.05.2007, 09:22
biraz yobazlık var galiba yanlış anladın galiba olayı hemen o diye allaha çekiyorsun.sen de kendine çok efendi edindin galiba fazla kul olma benim tavsiyem can.sonu kötüdür kulluğun biliyorsun.

ben beni bilirim,bendeki sen'i de.
sen seni biliyormusun ki ,
sendeki ben'den haberin olsun?

alicem_kisas
17.05.2007, 09:23
sabah sabah haberlerde dinledim şok oldum nasıl mhp,Tunceli İl Başkanlığı'na Mehmet Heder adlı Alevi dedesini atadı ya da tunceli de ki aleviler buna nasıl musade etti ya da kendini alevi zanneden mehmet heder bunu nasıl kabul etti yazık çok yazık akp de ki alevilerden sonra şimdi de mhp deki aleviler..bölünüyoruz arkadaşlar Timur Ulusoy u hiç söylemiyorum zaten o yaptıktan sonra dede hayde hayde yapar..çok yazık

sertur
17.05.2007, 10:30
bizim bildiğimiz Alevi böyle bir alevi değil, nasıl olur dedelerimizin kemikleri sızlayacak, sıradan bir vatandaş bile olsa tahammüledilemezken, bir vakıf başkanı mhp nin tuzağına düşüp aday oluyor, yazık sandıkta görüşmek üzere....

sertur
17.05.2007, 10:36
sabah sabah haberlerde dinledim şok oldum nasıl mhp,Tunceli İl Başkanlığı'na Mehmet Heder adlı Alevi dedesini atadı ya da tunceli de ki aleviler buna nasıl musade etti ya da kendini alevi zanneden mehmet heder bunu nasıl kabul etti yazık çok yazık akp de ki alevilerden sonra şimdi de mhp deki aleviler..bölünüyoruz arkadaşlar Timur Ulusoy u hiç söylemiyorum zaten o yaptıktan sonra dede hayde hayde yapar..çok yazık

olay vahim ama Bölünüyoruz paniğine gerek yok tabandaki Aleviler bilinçli insanlar mhp ye oy ve destek verilmeyeceğini bilirler, ama bu bizim tek yumruk olamamamızın ve siyasi arenada temsilcimizin olmamasından kaynaklanıyor, nerde chp, nerde dsp, bizi asla temsil edemediler, sonuç faşist mhp bu fırsatı kurnazca değerlendirdi ama bu umutları sönecektir

Mesut Gündüz
17.05.2007, 10:38
bizim bildiğimiz Alevi böyle bir alevi değil, nasıl olur dedelerimizin kemikleri sızlayacak, sıradan bir vatandaş bile olsa tahammüledilemezken, bir vakıf başkanı mhp nin tuzağına düşüp aday oluyor, yazık sandıkta görüşmek üzere....

Cavap niteliğinde değildir destekleyici moddadır..

Böyle kendini bilmezlerin çıkması bizlerin inancının veya ideolojisinin yanlış olduğu anlamına gelmez.

Saygılar,
MG

sertur
17.05.2007, 10:45

ikisininde canları cehenneme..!

sertur
17.05.2007, 11:30
Cavap niteliğinde değildir destekleyici moddadır..

Böyle kendini bilmezlerin çıkması bizlerin inancının veya ideolojisinin yanlış olduğu anlamına gelmez.

Saygılar,
MG
destek??:S ne desteği tam anlayamadım, bir daha izah edeyim
biz alevilerin inanç ve ideolojisi içerisinde faşist mhp ve türevlerine değil aday olmak, hoşgörülü olmak bile olamaz, tarihte biz ne eza ve cefa çektiysek sebebi ırkçılık ve din ekseni içerisinde yapılmıştır, mhp ye destek veren Alevi inaç ve ideolojisine sahip birisi kesinlikle Aleviyim diyemez, ''Alevi düşmanıdır''

efodede
17.05.2007, 11:34
maraşlarda çorumlarda sivasta tarihin çeşitli aşamalarında katledilen insanlarımızın kemikleri sızlamıştır.Nereye gidiyoruz ne yapıyoruz inancın yarattığı değerlere bak bu inancın arkasına sığınarak bireysel çıkarları uğruna çok şeyi tuz buz eden hainlere bak. çok üzüldüm

Mesut Gündüz
17.05.2007, 11:49
destek??:S ne desteği tam anlayamadım, bir daha izah edeyim
biz alevilerin inanç ve ideolojisi içerisinde faşist mhp ve türevlerine değil aday olmak, hoşgörülü olmak bile olamaz, tarihte biz ne eza ve cefa çektiysek sebebi ırkçılık ve din ekseni içerisinde yapılmıştır, mhp ye destek veren Alevi inaç ve ideolojisine sahip birisi kesinlikle Aleviyim diyemez, ''Alevi düşmanıdır''

Bir önceki yazdığın yazıyı destekleyici birkaç cümle yazdım bunu anlayamadın mı? Anti cephe oluşturmadım bu sefer söylediklerine katıldığımı ifade ettim.

ibrahim-ch
17.05.2007, 11:49

PKK nin yaptiklari olumsuz olaylar, ki hepsi olumsuz.
insanlari MHP ye yaklastiriyor bu bir gercek.

Sehit haberlerini izleyen insanlardaki duygusalligi anlamalisiniz.
sehit yakinlarinin duygularini anlayiniz.

Benim sehrimde 87 tane terör sehidi verildi.
her sehidin 300 tane akrabasinin oldugunu varsayarsak.
300 X 87 = 26.100. kisi eder

ki bu sayida bir Millet vekilini meclise gönderir.
.
SEHit yakinlarinin acilarini ve PKK terörünün neticesinin böyle tepkilere sebep olmasi normal.
onlarin duygularinida anlamalisiniz.
MHP li yetkililer sehit yakinlarini yalniz birakmiyorlar,
onlara BASINIZ sag olsun ziyaretleri yapiyorlar.
.

Serhatlı
17.05.2007, 12:06
acılarımız ortak ama birilerinin dökülen kan üstünden çıkar güttüğü çok açık olarak sevgili ibrahim-ch nin yazısından anlaşılmaktadır,resmen mhp propagandası yapıyorsun ne yapalım yani geçmişi unutup mhp yemi koşalım
bence çözüm ÖFKEYİ değil BARIŞI meclis e taşımak lazım ki yeni acılar yeni kutuplaşmalar kan emiciler sülükler ortaya çıkmasın,daha fazla kan dökülmesin
analar ağlamasın, kadınlar kocasız kalmasın,çocuklar babasız büyümesin
toplumda SAYGI var olsun insanlar birbirine yakıştırma yapacağına kardeşlik hüküm sürsün inşallah o günleride görecez hep beraber
SAYGILARIMLA

Nesimi
17.05.2007, 12:49
MHP nin mazisi karanlıkdır. Ne kadar değiştim desede yaptıkları tek değişiklik sarkık bıyıkları kesip beyaz çorapları ayaklarından çıkartmak oldu. Bu tarz tek tük şahıslar çıkabilir toplumun içinde ama "bölünüyoruz" paranoyalarına gerek yok. En fazla bu adama akrabaları ve etkilediği insanlar oy verir.

Tuncelide MHP ye katılacak bir Alevi yoktur MHP Tuncelide 4bin civarı oy aldı bu oyları asker ve polislerden veya memurlardan alıyor genellikle.

Hacı Bektaş-ı Veli'yi Türklük sembolü olarak görenler var kısmende doğrudur Anadoluyu Türkleştirenlerin başında gelir Hacı Bektaş. Osmanlının ilk dönemlerindeki ALP EREN ler Hz.Ali sevgisinin bilincinde olan Türklerdi. Balkanlara hem müslümanlığı yaydılar hemde Bektaşiliği.

Bektaşilik Aleviliğe giriş için dışarıya bir açık kapı olduğu için, Alevi olmak isteyenler Bektaşi ismi ile olabiliyorlardı. Yeniçeri ordusunun çoğu Bektaşidir bu devşirmeleri islama adapte edebilmek için en uygun yolu bektaşilik olarak seçmişler.

Aleviler mantıklı davranıp kendi değerlerine sahip çıkanlara oy vermeli. MHP Türk-İslam sentezini savunur gerçek anlamda koyu milliyetçi olsalardı Şamanizmi savunurlardı...

tykhe
17.05.2007, 13:02
Bu konu ile ilgili yazılara şöyle bir baktım hepsinde tek ortak bir kelime var "BİRLİK". Arkadaşlar ne birliğinden bahsediyorsunuz siz. Hergün bu forumda, sokakda, işde heryerde biz değilmiyiz biribirimizi yemekden zevk alan. Yapmayın nolur biz de "BİRLİK " yok.. keşke olsaydı.. Bu zihniyet değişmedikçe inanın bana biz hep burda bu konuyu tartışıyor olacağız. Yok Aleviden Kürt olmaz, Arapdan Alevi olmaz, yok tüm Aleviler Türkdür, Türk Alevidir.. bakın zaten bu zihniyeti bizim kafamıza serpiştiren insanlar her türlü istedikleri yere varırlar ve de eğer bugün Aleviliği temsil eden bir vakıfdan mhp'nin miletvekili adayı çıkardığı söyleniyorsa demekki istedikleri olmuştur.. kabul edinki bu ülkede Alevinin Kürdüde, Arabıda, Lazıda, Türküde var..

Biz Aleviler değilmiyiz ki o mhp zihniyeti ile Çorumda Maraşda katledildik.

Biz Aleviler değilmiyiz ki o akp zihniyetiyle Sivasda katledildik..

şimdi bir düşünün neden bu partiler çıkar bizden birilerini aday göstererek oy alabileceklerini düşünürler? demekki istedikleri yerdeler.. ben kesinlikle mhp yada akp yi bu konuda eleştirmem "NEDEN BİR ALEVİYİ ADAY GÖSTERİRLER sanki oy mu alacaklar" diye. demekki bu konuda bir oy potansiyeli buluyorlar. ve ben ne zaman böyle bir konu olsa bu forumda bakıyorumki inkar etsekde etmesekde evet, onlara gidecek BİR OY POTANSİYELİ var...

ve biz bu zihniyette gittikçe inanın bana hep katledileceğiz. katliamın adı değişti çünkü artık sandıklarda da katliam yapılıyor unutmayın bunu.. eğer burda halen "bizden oy gidermi onlara" diye düşünüyorsak demekki biz paramparçayız yine.. ama ben bu ülkede gerçekden Aleviliği benimsemiş ve bunu yaşamış insanların o saflarda olmayacağına inanıyorum tüm iyimserliğimle..

Gülom
17.05.2007, 15:30
PKK nin yaptiklari olumsuz olaylar, ki hepsi olumsuz.
insanlari MHP ye yaklastiriyor bu bir gercek.

Sehit haberlerini izleyen insanlardaki duygusalligi anlamalisiniz.
sehit yakinlarinin duygularini anlayiniz.

Benim sehrimde 87 tane terör sehidi verildi.
her sehidin 300 tane akrabasinin oldugunu varsayarsak.
300 X 87 = 26.100. kisi eder

ki bu sayida bir Millet vekilini meclise gönderir.
.
SEHit yakinlarinin acilarini ve PKK terörünün neticesinin böyle tepkilere sebep olmasi normal.
onlarin duygularinida anlamalisiniz.
MHP li yetkililer sehit yakinlarini yalniz birakmiyorlar,
onlara BASINIZ sag olsun ziyaretleri yapiyorlar.
.

acılarımız ortak ama birilerinin dökülen kan üstünden çıkar güttüğü çok açık olarak sevgili ibrahim-ch nin yazısından anlaşılmaktadır,resmen mhp propagandası yapıyorsun ne yapalım yani geçmişi unutup mhp yemi koşalım
bence çözüm ÖFKEYİ değil BARIŞI meclis e taşımak lazım ki yeni acılar yeni kutuplaşmalar kan emiciler sülükler ortaya çıkmasın,daha fazla kan dökülmesin
analar ağlamasın, kadınlar kocasız kalmasın,çocuklar babasız büyümesin
toplumda SAYGI var olsun insanlar birbirine yakıştırma yapacağına kardeşlik hüküm sürsün inşallah o günleride görecez hep beraber
SAYGILARIMLA

Bence sen Ibrahim-Ch yi yanlis anladin, bu burda MHP propagandasi yapmiyor, benim anladigim kadariyla, MHP Pkk sayesinde insanlarin duygularini kulanarak oy topladigini soyluyor. Yani sanki PKK ye karsi olunca MHP li olmasin modasi gibi.. burda coktu, sadece PKK ya karsi olduklari icin MHP yi desdekleyenler....kafalari cok calisiyor ya...

Gülom
17.05.2007, 15:37
Aleviler mantıklı davranıp kendi değerlerine sahip çıkanlara oy vermeli. MHP Türk-İslam sentezini savunur gerçek anlamda koyu milliyetçi olsalardı Şamanizmi savunurlardı...

Oyle yapsalar galiba kendileri ile celisecekler, yani Samanizmi savunsalar. Cunku simdi uyguladiklari Islam sadece Arapliktir....Senin soyledigin gibi umarimki Aleviler mantikli davranirlar, ama bir gercek var, mantikli davranmiyan Alevilerde var...yokmu zamaninda Kamer Gence oy veren, DYP te aday gosterdigi halde.. gerci ben kisisel olarak severim kendisini, ama genede DYP oy vermezdim..

ibrahim-ch
17.05.2007, 15:39
Oyle yapsalar galiba kendileri ile celisecekler, yani Samanizmi savunsalar. Cunku simdi uyguladiklari Islam sadece Arapliktir....Senin soyledigin gibi umarimki Aleviler mantikli davranirlar, ama bir gercek var, mantikli davranmiyan Alevilerde var...yokmu zamaninda Kamer Gence oy veren, DYP te aday gosterdigi halde.. gerci ben kisisel olarak severim kendisini, ama genede DYP oy vermezdim..

Kamer genc in cicek sulama hikayesi harikaydi.
cok gülmüstüm.

Servan
17.05.2007, 15:40
ben beni bilirim,bendeki sen'i de.
sen seni biliyormusun ki ,
sendeki ben'den haberin olsun?

g]zel bir alinti yapabilmissin arkadasim ama senin yazdiklarin nasl bir tutum icinde oldugunu acikca gosteriyor normal bir efendi kelimesi altinda neler bulmussun nelern

cemalettin
17.05.2007, 15:46
[QUOTE=alevi murat;430767]g]zel bir alinti yapabilmissin

alıntı değildir evlad,izanı malul olanlar için denmiştir...

pukeleka
17.05.2007, 15:57
aarkadaşlar hep timur ulusoy üzerinden hareket ediyorsunuz ama bazı arkadaşların değindiği gibi mhp tunceli de,gazi mahallesinde de örgütlendi.ayrıca sadece bu da değil asimile etme çabalarını cem vakfıyla ortak yürütüyorlar.şimdi en çok kullandıkları söylem gerçek türklerin aleviler olduğudur.açıkça bizi canavarca olan ırk düşmanlığının içine çekmeye çalışıyorlar.daha dün maraşta bizi katledenler erciyes kurultayında semah dönebiliyorlar.ayrıca sivas cem evi nin yapımı için düzenlene geceye sivas cem vakfı başkanı mhp lileride davet etmişti.kucaklaşmalar sarılmalar falan.bu tür faşist düşünceler insan olana yakışmaz.bi de bu ibrahim ch adlı arkadaşa anlam veremiyom adam bi de kıdemli olmuş.

tüm alevi arkadaşlara sözüm...bizi katliamlarla,baskılarla yıldıramadılar.içden yıkmaya çalışıyorlar...bu tür faşist odaklarla işbirliği içinde olan "alevi" derneklerine tepkimizi gösterelim...
Asimilasyona hayır diyelim....
kardeş halkları birbirine düşman eden ırk kelimesini lugatımızdan silelim...

“Onur, milliyeti olmayan o ulustur, aynı zamanda bir köprü olan o gökkuşağıdır, içinde hangi kanın dolaştığı önemli olmayan kalpteki o tınııdır, sınırlar, gümrükler ve savaşlarla alay eden o asi itaatsizliktir”

Servan
17.05.2007, 16:31
[QUOTE=alevi murat;430767]g]zel bir alinti yapabilmissin

alıntı değildir efendim...

aman cemalettin kardeş bana efendim deme kimseyi de kendine efendi yapma bak kullugun sonu yok yine söylüyorum.ki senin fikirine göre efendi sadece 'o' dur 'o' ndan baskasına efendei dememeliyiz dimi?

denizyusufmahir
17.05.2007, 17:29
üzüldüm doğrusu çekiç nerden vurmuş baş nerden çıkmış, anlayamadım anlamda veremedim sanki geçmişini hiçe sayar gibi bize karşı yapılırmı bu, çok ayıp etmiş daha başka bir parti bulamamışmı ılımlılar dururken o gitmiş vahşiyane davranışlardan olan eski sabıkalı tiplerin yegane adres mhp den aday olmuş, onlar bize atfen diyorya şarkılarda başka rengini bulamadınmıda kırmızı traktör aldın diye, adamlar renkten bile tırstıklarına göre ilk fırsatta bizi keserler bu onların yapısında var,pide fırınında canlı canlı yakılan dayım için şimdi daha fazla üzülüyor, geleceğimi göremez bir halde kara kara düşünüyorum, k ı n ı y o r um ve bu davranışı hakaret sayıyorum bize karşı

morkusakli
17.05.2007, 21:18
arkadaşlar ben onu bunu bilmem bu adam hala mhp'den aday adayı ve hala Hacı Bektaş-i Veli derneğinin adını taşıdığına inanıyorum ve beni ciddi boyutta rahatsız ediyor...

ezgede
17.05.2007, 21:18
Hem alevi,
Hem dede,
Ve Hemde Tunceli den
Mhp gibi geçmişi alevi kanıyla yoğrulmuş bir partiden.
Bu alçak kaç para aldıysa aramızda toplayıp fazlasını verelim.
Şehitlerimizin, Maraşta Sivasta Çorumdaki ölülerimizin kemikleri sızlamasın
geleceğimizin onurunu kurtaralım.
Ama ben inanıyorumki Tunceli halkı onu orada barındırmayacaktır. Barındırmamalıdır.

Nesimi
17.05.2007, 21:55

Kamer Genç'e Aşiretinden dolayı oy verdiler. Onun aşireti Tuncelinin güçlü aşiretlerindendir. Tunceli halkına büyük hizmetleri olan birisidir Kamer Genç.

Şu an seçimlere bağımsız aday olarak girecek halkına hizmet etmek için bunu yapıyor DYP ye girmesini bende yadırgamıştım ancak Tunceliye büyük hizmetler onun döneminde yapılmıştır zaten şu an CHP ile DYP ANAP gibi parilerinde bir farkı yok temel ekonomik politikaları aynı sadece seçmen kitleleri farklı.

connor mac leod
17.05.2007, 23:29
Türklüğüne inanan ve güvenen bir insanmış ,gerçek bir alevi-bektaşiymiş ki 30 sene öncesinde cereyan eden olaylar için hala kin tutmamış bu insan,MHP deki alevi vekil adayı sayısını göz önünde bulunduracak olursak inanın bana CHP dekiler den daha fazla olacağı kesin,çünkü artık ülkücü hareket de gerçeğin farkına vardı...
Öz ve öz Türk olan alevileri kendi tarfalarına çekerek bir sosyal barış sağlayacağına inanmış durumdadır...

Servan
17.05.2007, 23:39
Türklüğüne inanan ve güvenen bir insanmış ,gerçek bir alevi-bektaşiymiş ki 30 sene öncesinde cereyan eden olaylar için hala kin tutmamış bu insan,MHP deki alevi vekil adayı sayısını göz önünde bulunduracak olursak inanın bana CHP dekiler den daha fazla olacağı kesin,çünkü artık ülkücü hareket de gerçeğin farkına vardı...
Öz ve öz Türk olan alevileri kendi tarfalarına çekerek bir sosyal barış sağlayacağına inanmış durumdadır...

konik bir açıklama ülkücü hareket faşistliktir alevilerin kesinlikle bu harekete dur demesi gerekmektedir senin doğru dediğin hareket maraşta solcuları alevileri katletmiştir.bunları untmayacağız unutturmayacağız.

connor mac leod
17.05.2007, 23:45
konik bir açıklama ülkücü hareket faşistliktir alevilerin kesinlikle bu harekete dur demesi gerekmektedir senin doğru dediğin hareket maraşta solcuları alevileri katletmiştir.bunları untmayacağız unutturmayacağız.

"bektaşi kin tutmaz" sözü size neyi hatırlatıyor beyefendi, kurşun sıkılan insanlar bizim canlarımız ama unutmamamız gereken şey kurşunu sıkanlar da bizim yani bu ülkenin evlatlarıdır...
emin olun ki onlar da yaptıkları hataların farkındalar...
geçmişe dönüp de yaptıklarından pişman olan yüzlerce ülkücü var belki aramızda bunu unutmayalım...
faşist diye onlara yüzümüzü dönersek 80 döneminden daha aşikar bir şekilde kutuplaşmaya gideceğimiz
ortada...

firariHH
17.05.2007, 23:46
Su imzana bir baksana.Lafi fazla uzatmiyacagim,senin yerin bura degil.Burda Fasizme Gecit Yok.

Hangi ülkücü Hareket´den bahsediyorsun,önüne gecilemeyecek hicbirsey yoktur.Senin amacin burda ortaligi karistirmak diye düsünüyorum,sen buraya ait degilsin.

betüş
17.05.2007, 23:57

O insanın tonlarca alevinin parasını sömürdüğünü de biliyor musun peki?Kin tutmamişlıkla alakası yok bunun bu adam tam bir para ve mevki derdinde bi adamdır.37 canımızı,ve daha tonlarca aleviyi katledenlerle işbirliği yapan bi insan haindir.Alevilikten çıkmıştır.Evet biz kin,kibir tutmayız ama özümüzden dönenlere de dönüp bakmayız.Arkadasn dediği gibi de imzanızdan anlaşiliyo hangi zihniyette oldugunuz.Başbugunuz rahat uyuyamayacak maalesef çünkü daha çok alevi katletmeye çalişacak, ama başaramayacaksınız.Çünkü biz bir ölür,bin doğarız!!!

Şoreş
17.05.2007, 23:58

Öncelikle biraz ne dediğimizi bilelim ondan sonra konuşalım..
Bugün MHP'yi savunan ve Türklüğüyle övünüp, '' Önce İnsan '' felsefesini geride bırakanların, Alevilikte yakından uzaktan bir ilgisi olamaz.
MHP Türk İslam Sentezcisidir ve MHP, Hanefi - Türk kesime hitap eder..
Alevilikte olmayan değerleri savunup '' Ezanlar kesilmez '' diyen bir idoloji içine nasıl atarsın kendini ?

30 sene önce Maraşın Sokaklarında ufakcık Bebekleri katleden,
Malatyada Alevi işyerlerine baskınlar düzenleyip Çorum Maraş ve Malatyada yoğun bir Alevi göçüne sebep olan ve bizi bu Ülkeden kovmaya çalışan bir İdolojiyi nasıl desteklersin ?

600 sene önce Anadoludaki Aleviliği yok etmek adına Doğuda Batıda Alevi Köylerini kökten yok etmeye kalkan Osmanlı Devletini ve onun fikirlerini açık olarak destekleyip, Alevi Hükündar Şah İsmaile nefretle bakan bir idolojiyi nasıl desteklersin ?

Alevilikte Milliyetçilik yokken, Aleviliğin Türk İslam Senteziyle bir ilgisi yokken, Çorumda Bağ evinde namusuna leke sürülen kadınlarımızı yok etmeye çalışan bir idolojiyi nasıl desteklersin ?

Aşağıdaki Osmanlı Kaydına bak, bu katliamlarla övünen, senin yere göğe sığdıramadığım MHP'dir !

Sen de bunlarla övünüyorsun kardeşim !

Beş Vakit Namaz Kılmayanların Cezalandırılması( Osmanlı Belgelerinden / Alevi Katliamları ve Baskıları )

http://www.karacaahmet.com/kitaplar/osmanlibelge/belgeler/78-Osmanli.gif

YAZI: 23 Muharrem sene 981 (Mayıs 1573), Padişah 2. Selim (Sarı) dönemi, Sadrâzam Sokollu Mehmet Paşa, İran’da Şah 1. Tahmasb’tır. O yıl, Kaptan-ı Derya Kılıç Ali Paşa’nın İtalya’da Pulya (Pugalia) ya akını, Osmanlı Devleti Venedikliler’le ve Avusturya ile de barış antlaşmasını 8 yıl daha uzattı.

İçki ve eğlenceye düşkün padişah, değerli kumandanlar ve Sadrazam Sokollu Mehmet Paşa sayesinde önemli zaferler kazandı. Sokollu Mehmet Paşa, Don ile Volga nehirleri arasında kanal açarak donanmanın Hazar Denizi’ne inmesini (Bakü-Ceyhan Boru Hattı gibi) sağlamak istediği gibi Kılıç Ali Paşa’yı Tunus seferine yollayan da o idi.

KİMDEN : Padişah’tan

KİME : İstanbul Kadısı’na hüküm

cemalettin
18.05.2007, 00:06
[QUOTE=cemalettin;430771]

aman cemalettin kardeş bana efendim deme kimseyi de kendine efendi yapma bak kullugun sonu yok yine söylüyorum.ki senin fikirine göre efendi sadece 'o' dur 'o' ndan baskasına efendei dememeliyiz dimi?

yazılması gerektiği gibi düzeltilmiştir.
Allah selamet versin...

Nesimi
18.05.2007, 00:12
Alevilikde ırk ayrımı yoktur öz türkler Alevidir demek Aleviliğin felsefesine aykırı, Biz insan, ırk, dil ayrımı yapmıyoruz

MHP diyorki "Ya Sev, Ya Terk et" Bakınca iyi niyetli olarak anlayanda olabilir bu sözü ama bu sözün altındaki ima Türk olmayan hatta müslüman olmayan bu ülkeden gitsin demektir...

Alevilik 72 millete bir bakar

MHP ise sadece Türkleri önemser. Madem o kadar milliyetçisiniz eski ata dininiz olan ŞAMANİZM'e dönün söz ilk oyu ben verecem

sausen
18.05.2007, 00:14
"bektaşi kin tutmaz" sözü size neyi hatırlatıyor beyefendi, kurşun sıkılan insanlar bizim canlarımız ama unutmamamız gereken şey kurşunu sıkanlar da bizim yani bu ülkenin evlatlarıdır...
emin olun ki onlar da yaptıkları hataların farkındalar...
geçmişe dönüp de yaptıklarından pişman olan yüzlerce ülkücü var belki aramızda bunu unutmayalım...
faşist diye onlara yüzümüzü dönersek 80 döneminden daha aşikar bir şekilde kutuplaşmaya gideceğimiz
ortada...

Ya sizin nereniz ülkücü ya bir isim takmışsınız gidiyorsunuz...
Geçmişinizde kandan başka bir şey yok.
Örnek aldığınız isimler belli.
Burası senin uluyacağın yer değil.
Git kendi çöplüğünde ulu...

firariHH
18.05.2007, 00:16
Alevilikde ırk ayrımı yoktur öz türkler Alevidir demek Aleviliğin felsefesine aykırı, Biz insan, ırk, dil ayrımı yapmıyoruz

MHP diyorki "Ya Sev, Ya Terk et" Bakınca iyi niyetli olarak anlayanda olabilir bu sözü ama bu sözün altındaki ima Türk olmayan hatta müslüman olmayan bu ülkeden gitsin demektir...

MHP ise sadece Türkleri önemser. Madem o kadar milliyetçisiniz eski ata dininiz olan ŞAMANİZM'e dönün söz ilk oyu ben verecem

Bra dogru söylemissin hos söylemissinde,bunu o fasist düsünür anlamaz,
anlamaz bizim 72 Millet´e Bir Baktigimizi,
anlamaz,dil,din,irk ayrimi yapmadigimizi,
Onlarin anladigi tek sey,Ya Sev,Ya Terk et,slogani altinda ulumak.

Fasiszme Gecit Yok

Şoreş
18.05.2007, 00:20

Kesinlikle katılıyorum bıramin..

MHP'ki Sinemayı bombalatıp '' Aleviler Sinemayı Bombaladılar '' diyen,
Malatyada '' Aleviler Sularımıza zehir attılar '' diyen,
Çorumda '' Alaeddin Camiyi bombaladılar '' diyen,
Sünni kesime '' Alevilere dışarıdan silah geliyor, Müslüman kardeşlerimizi öldürecekler '' diye uydurdukları iftira ve karalamalarda, Sünni kesimi Alevilere karşı kışkırtıp, Maraş'ın Sünni Köylerinden Traktörlerle adam toplayıp, Alevi Mahallelerine kan emiciler gibi salan, Çorumda 2 kadın ve 2 çocuğu Bağ evine kapatıp olmadık işler yapan, hemde Allah adınaymış, İslam adınaymış, Maraşta katliam günleri Alevi komşularına ellerinde Kuranı Kerimi yasa alarak taşlarla saldıranlar ve kanı kazana akıtılan 11 yaşında bir çocuk...

Sokaklarda çırılçıplak gezdirilen kadınlarımız,
Camlardan atılan Bebekler,
Yüzleri piriketlerle parçalananlar,
Satırlarla kafaları kopartılanlar,
Ağaçlara çivilenenler,
Ağaçlara asılanlar...

Çorumda bir baba 1 sene önce kaybettiği oğlunu arar..
Bulamaz.. Ve birgün eline bir Torba verirler yaşlı amcanın.. Derler ki; '' Al Oğlun '' Torbayı açar ki oğlunun kemikleri.. Bu acıyı gülerek eğlenerek dalga geçerek o kemikle dolu çuvalı Çorumlu bir Alevi amcanın eline tutuştururlar..

Bunları yapan biz değiliz, MHP ve onun destekçileridir..
Ama bugün utanmada oylarımıza göz dikiyorlarsa, geçmişi görmezden gelerek, katillerimize göz kırpmamızı istemektedirler.

muhammetmustafa
18.05.2007, 00:20
daha dune kadar bızlerı asıp kesıp daglara suren zıhnıyetten nasıl aday olmus zat mhp den babamda aday olsa oy vermem bu tarz yalan dolana gelmeyelım dostlar

sausen
18.05.2007, 00:28

Bende katılıyorum sana bra,
Ağzına sağlık emeğine sağlık.
Ne güzel anlatmışsın...

connor mac leod
18.05.2007, 00:33
kardeşim,ben ne dersem diyeyim yine aynı şekilde itham edileceğim,buna gerçekten hak veriyorum,insanların eleştiri haklarına saygım sonsuz...
ama benim demek istediğimi çok yanlışa yoranlar var burada...
"ya sev ya terket" sözü asla alevi-bektaşi yurttaşlarımız için sarfedilen bir söz değil,bu sözü kim,nasıl anlattıysa yanlış anlatmış sizlere...
az kafayı çalıştırırlarsa bu sözün kimler için kullanıldığı kavranır...

Şoreş
18.05.2007, 00:34
kardeşi