Orijinalini görmek için tıklayınız : Afyon alevi yerleşim yerleri

murat222
16.05.2007, 13:22
Şuhut:
Kayabelen kasabası
Tekke köyü
Bozan köyü
Basar köyü
balçıkhisar (karışık)

Emirdağ:Merkezde aleviler var.
Karacalar köyü

Çay: Uyanık köyü (yeşilyurt)

Sandıklı:Merkez Akdere mahallesi
Selçik köy
Çal
Allıören
Dutağacı (karışık)
Gökçealan (karışık)

İscehisar:Alanyurt kasabası

Sultandağı:merkezde alevi abdallar var.
Üçkaya köyü

İhsaniye:Eskieymir köyü

Sincanlı Akçaşar köyü

zamanla bu liste çoğalabilir.

garcia
16.07.2007, 02:32
emirdağda bihayli kalabalık alevi nüfus var,bayağı alevi köyü varmış.ama bilgilere ulaşmak lazım.

Emo84
17.07.2007, 09:36
emirdag cok alevi varmis

türkce wikipediyada okumustum

isterseniz sizde okuyun

cerdem06
17.07.2007, 12:39
Emirdag`da alevi köyü fazla degil ama aleviligi gercek sekliyle yasayan ehlibeyt sevdalisi insanlar fazlasiyla var. Bu köylerin en önde geleni Karacalar köyü belkide.. Karacalar köyündeki Hak halili-Baci sultan dergahi buradaki insanlara ehhlibeyt sevgisini asiliyor. Köye sonradan yerlesen bu dergah, bu bölgede adeta bir sercesme vazifesi görüyor.Hemde o kadar yapilan baskiya ragmen. Hz. Hüseyin sevgisiyle insanlari yakiyor özleri dagliyor. Gercek aleviligi yasayan samimi aleviigi burda gördüm diyebilirim. Hz. hüseyin deyince aglayan gözleri, ah diyen dilleri burda gördük.Bahsettiginiz emirdag merkezdeki aleviler ve yöredeki diger alevi köyler bu dergahin hidayetiyle alevi olmus köylerdir. Bunun yaninda zonguldakta da dergahin kolu vardir.Ehli beyt sevdalilari her tarafan gelerek bu dergha ugramaktadir.Ask olsun Gerceklerin demini sürene. Hak Halili Illallah Baci Sultan Illallah Kadir Sahbaz Illahlah..

yozgatlı
12.10.2007, 01:38
ben afyon sandıklıda okuyorum buradaki insanlar alevilerin varlığından söz etmişlerdi ama ben bu kadar çok olduğunu açıkçası tahmin etmiyordum doğrusu çoğunlukla sarıklı cüppeli insanlar gördüğümüz için olsa gerek ...

afyonluhuseyin
02.11.2007, 12:47
arkadaşlar o sarıkların ve cübbelerin ne anlama geldiğini bilen varmı

nihallll
02.11.2007, 14:33
ben afyonda okuyorum ama pek fazla aleviyle karşılaşmadım.emirdağda çok alevi var derler ama tam olarak bilmiyorum.alevi olanlarında kimliklerini sakladıklarını düşünüyorum çünkü felaket tutucu,yobaz bi memleket:cursing:

horkuc
05.11.2007, 12:11
emirdağ hiçbir zaman yobaz bir yer değildir!!!!tüm yerli halkı ve çoğu köyü alevi kökenlidir.sonradan sunnileşmişlerdir.

horkuc
05.11.2007, 12:14
ben afyon sandıklıda okuyorum buradaki insanlar alevilerin varlığından söz etmişlerdi ama ben bu kadar çok olduğunu açıkçası tahmin etmiyordum doğrusu çoğunlukla sarıklı cüppeli insanlar gördüğümüz için olsa gerek ...
dediğin cübbe ve sarıkları peygamber efendimiz ve Hz.Ali efendimizde giyiyordu!!!

horkuc
05.11.2007, 12:19
emirdağın %90 nüfusu alevidir.Saidi Nursi Hz. nin emirdağ vakasında bu çoğunluk sunnileşmeye başlamıştır.

Egalitarian
07.03.2008, 00:55
:thumbup1: