Orijinalini görmek için tıklayınız : Yaraticimiz 'acilara' neden izin veriyor?

öNYARGISIZ
16.05.2007, 22:56
Merhaba,

Yaraticimizin acilara neden izin verdigini ögrenmek için, acilarin ba$ladigi zamana dönmemiz gerekir.

Isyan eden bir Melek ($eytan) Adem ile Havva'yi Tanri'ya itaatsizlik etmeye yönelttiginde, ciddi bir $üphe ortaya atmi$ oldu.

$eytan, Tanri'nin gücü hakkinda $üphe uyandirmaya çali$madi çünkü Tanri'nin gücünün SINIRSIZ oldugunu çok iyi biliyodu.
Bunun yerine $eytan, Tanri'nin yönetme hakkiyla ilgili $üphe uyandirmaya çali$ti.

$eytan, Tanri'nin, yarattigi varliklardan iyi $eyleri saklayan bir yalanci oldugunu söyledi, böylece "O" nu kötü bir yönetici olmakla suçladi.
Insanlarin Tanri'nin yönetimi olmadan daha ba$arili olacagini ima etti.

Bu, Yaraticimizin Egemenligine yani "O" nun yönetme hakkina yönelik bir saldiriydi.

Adem ve Havva Tanri'ya ba$kaldirdilar. Onlar bunu yapmakla "Tanri'nin bizi yönetmesine ihtiyacimiz yok. Neyin dogru neyin yanli$ olduguna kendimiz karar verebiliriz" demi$ oldular.

--- Yaraticimiz bu davayi nasil çözebilirdi?
--- Yarattigi tüm zeka sahibi varliklara, o isyankârlarin yanildigini nasil ögretebilirdi?
--- Her yönüyle en iyi yolun Kendi Yolu oldugunu nasil gösterebilirdi?

Bazilariniz "Asileri yok edip, her $eye ba$tan ba$lasaydi" diyebilir.

Ama unutmayalim ki Yaraticimiz, amacinin yeryüzünü Adem ile Havva'nin soyuyla doldurmak oldugunu 'söylemi$ti', "O" amaçlarini her zaman gerçekle$tirir.

Ayrica Isyankarlari ortadan kaldirmak, Tanri'nin yönetme hakkiyla ilgili $üpheyi ortadan kaldirmayacakti.

Diyelim bir ögretmen ögrencilerine zor bir matematik probleminin nasil çözülecegini anlatiyor.

Bu arada siniftan zeki ama asi bir ögrenci, ögretmenin problemi çözme yönteminin yanli$ oldugunu iddia ediyor.
Bu ögrenci, kendi çözümünün çok daha iyi oldugunda israr etmekle, ögretmenin yetersiz oldugunu ima etmi$ oluyor.

siniftaki bazi ögrenciler onu hakli buluyor ve onlar da ögretmene ba$kaldiriyor.

*** Bu durumda ögretmen ne yapmali, ne dersiniz?

-Bu asi ögrencileri siniftan atarsa, diger ögrenciler bundan nasil etkilenir?
-Siniftan atilanlarin hakli oldugunu dü$ünmezler mi?

Siniftaki diger ögrenciler, ögretmene saygilarini kaybedebilir ayrica ögretmenlerinin, yanli$inin ortaya çikmasindan korktugunu sanabilirler.

Peki YA ÖGRETMEN BA$KALDIRAN ÖGRENCiYE PROBLEMi NASIL çÖZECEGiNi SINIFA GÖSTERMESiNE iZiN VERiRSE NE OLUR?

Aslinda Yaraticimiz, bu örnekteki ögretmenin yaptigina benzer bir $ey yapti.

'Cennette' meydana gelen olayin sadece isyankârlarla sinirli olmadigini unutmayalim, olani biteni milyonlarca Melek izliyordu.

Yaraticimizin bu isyani ele ali$ tarzi, tüm o melekleri çok etkileyecekti.
Acaba Tanri ne yapti?

iNSANLIGI NASIL YÖNETECEGiNi GÖSTERMESi içiN $EYTAN'A iZiN VERDi.
Bu $ekilde Tanri, insanlarin $eytan'in yönlendirmesiyle, kendi kendilerini yönetmelerine de izin verdi.

Örnekteki ögretmen, asi ögrencinin ve ona katilan diger ögrencilerin hatali oldugunu biliyor, ancak iddialarini kanitlamaya çali$malarina izin verirse, bundan tüm sinifin yararlanacagini da biliyor.

Bu asi ögrenciler ba$arisiz oldugunda, tüm dürüst ögrenciler, sinifa önderlik etmeye yeterli tek ki$inin, ögretmenleri oldugunu görecek.
Ögretmenin bundan sonra ba$kaldiran herhangi bir ögrenciyi neden siniftan atacagini da anlayacaklar.

Benzer $ekilde, Yaraticimiz, $eytan ve yanda$i asilerin ba$arisizligini ve insanlarin kendi kendilerini YÖNETEMEDiGiNi görmenin, tüm dürüst insanlarin ve Meleklerin yararina olacagini biliyor.

Dünyanin acinasi durumuna bakildiginda, Isyankârlarin iddialarinin ne kadar bo$ ve temelsiz oldugu açikça görülüyor, Yaraticimiz yakinda müdahale edecek ve "ACILARI" sonlandiracak...

Ho$çakalin...

savaşa_son
16.05.2007, 23:11
Çok harika bir yazı, alıntı mı diye sorsam kabalık etmiş olur muyum ????

Şah-Mat
17.05.2007, 02:15
Merhaba sayın... öNYARGISIZ (http://www.aleviforum.com/member.php?u=325)

Bir baba düşünelim ve bir kaç tanede çoçuğu oldugunu varsayalım...

Bu babanın çoçuklarına üstünlüğü nedir ?

Tabii ki yaşam deneyimleridir.....tecrübesidir....öyle değil mi ?

Sizin vermiş oldugunuz örnege ters bir örnek olarak şunu ortaya koymak istiyorum.

Bir çatı altında çoçuklarıyla yaşayan baba acapa çoçuklarına uyması gereken kuralları belitmemişmidir.Şimdi şunu çok iyi biliyoruz ki Yaratıcımız "yanlış" yapmaz.Bunu biz insanlar düşünebiliriz,tartışabiliriz.Lakin;bunların cevaplarıda göndermiş oldugu nebilerle daha önce nebilerden bir kısımına verdiği açık mucizelerle ne kadar güçlü oldugunu,gücünün nelere kadir olduğunu düşünebilmemiz gerekiyor.Kuran-Kerimde yaratıcımız kendisini açıkladığı takdirde yedi denizin mürekkep olması halinde gene yaratıcımızın sözünü bitmeyeceğini var olan destek olarak sunulacak olanların bile kuruyup yok olacağını bildiren bir varlığın herhalde gücünün,hikmetinin ne kadar yüce oldugunu görebiliriz.

Çok geriye gittik belki ama yüce yaratıcımız "adem"i yaratacağını meleklere bildirdiğinde,meleklerin yaratıcımız için verdikleri cevapı hatırlayınız.Sonra yüce yaratıcımızın

"Ben sizin bilmediğinizi bilirim" diyen yaratıcımızın sözlerini bilmemiz gerekiyor.

Acapa Azazil (İblis) neden nefsine yenilipte "şeytan" sıfatını almıştır.Gerçekten sizin belirttiğiniz gibi bir durum mu ,yoksa bizlerin akıl,sır erdirmediği sadece;nebilerin ve velilerin bilebileceği durumlar mı söz konusudur.

Ben sizin bilmediğinizi bilirim diyen bir yaratıcının,bunu hangi ortamda söylediğini bir hatırlamak gerekliliği vardır.Bu yüzden kuran-ı kerim 'den yararlanmak veya faydalanmak esastır.

O,diyor ki ben sana şah damarından daha yakınım...

Şimdi ben sizin bilmediğinizi bilirim diyen bir yaratıcının profilini..

Yukarıda vermiş oldugum Baba ve çoçukları arasında bir bağlantı kurmak istiyorum..

Düşünki bir evin kuralları var...ilkeleri var...Mesala siz belki işiniz gereği eve geç gelebilirsiniz...bu normal karşılanır..Ama sizin belli bir işiniz yokken eve geç gelmeniz aileniz tarafınızdan ne kadar normal karşılanır...yada hiçte hoş karşılanmayacak fiillerde bulunuyor...

ve....

Bu evin kuralları var dedik...

Soruyorum...(?)

Sizin çoçuğunuz bu kurallara uymasa bir baba olarak..
Ne gibi önlem alırsınız..?
Ne yaparsınız ?

Acapa sizmi haklısınız yoksa size karşı gelen çoçuğunuz mu ?

Ama unutmayalım siz çoçuğunuzun bilmediği şeyleride biliyorsunuz..

Siz bunu kanıtladığınız vakit...diğer çoçuklarınız isyan eden çoçuğunuzu mu desteklerler..?

Bu sadece;gerçeği bile bile saptıranların ve nefslerine yenilenlerin ürünüdür..

Eğer ki yüce yaratıcımızın kudretini,hikmetini biliyorsak...

Bizim bilmediğimiz noktaları,esasları bildiğini söylüyorsa...

yaratıcımızın yönetim zafiyeti oldugundan söz edilebilir mi ?

Her şeyi bilen,gören,yaratan,şekil veren...vb varlığın bir zafiyeti olamaz...

O kalplerde olanı bilir...

Ama şeytan bilmez....

Yaratıcının ki KESİNDİR....

Şeytanın ve yandaşlarının ki sadece TAHMİNDİR...

Kuranda ne buyruluyor... "Mazlumlarla" ilgili ayetlere bakmakta fayda var...Bir çok konuda müdahale edebileceğini belirtiyor.Daha hızlı iş göreceğini belirtiyor.Hz.Muhammed (s.a.v) savaş meydanlarında melekler tarafından desteklendiğini biliyoruz...vb

Dört kitapta'da...(zebur,tevrat,incil,kuran)

Belli bir vakte kadar biz türlü şekillerde sınanacağımız söylendi ...
Birbirimize düşman olarak indiğimiz söylendi....

İşte...o kadar çok ki...

Sen kurallara uymazsan...belli bir vakte kadar CEZAsını çekmekle mükellefsin...

Bu yüzden yaratıcımızı ....iyi anlamamız gerekiyor...

Yoksa vakit dolunca elbette müdahale edecek.......:)

Güzel bir konu...açıklamalarınız için teşekkürler....

Saygılarımla...,

Ermaz34
17.05.2007, 03:03
Ben Sizin Bilmediginizi Bilirim* Evet 1,2 Dakika gecti anlam vermek icin, Bu Ayet Meleklerle Rabbin Arasinda gecen diyalog Biz Size Bir Halife yaratacagiz.(Hz.ADEM den Bahsediliyor)Meleklere Secde Edin,Melekler Biz Buna mi Secde Edecegiz.(Sanirim Yaradilisi-Insan- Kucumsuyorlar) Demeleri Ve Rabbin de, Ben Sizin Bilmediginizi Bilirim yani meleklerde pazarlik yapabiliyorlarmis.......

Şah-Mat
17.05.2007, 22:34
Ben Sizin Bilmediginizi Bilirim* Evet 1,2 Dakika gecti anlam vermek icin, Bu Ayet Meleklerle Rabbin Arasinda gecen diyalog Biz Size Bir Halife yaratacagiz.(Hz.ADEM den Bahsediliyor)Meleklere Secde Edin,Melekler Biz Buna mi Secde Edecegiz.(Sanirim Yaradilisi-Insan- Kucumsuyorlar) Demeleri Ve Rabbin de, Ben Sizin Bilmediginizi Bilirim yani meleklerde pazarlik yapabiliyorlarmis.......

Merhaba sayın Ermaz34...,

Öncelikle Şu soruları cevaplamanızı isteyeceğim....

- Allah yani RABB melekleri huzuruna niçin topladı ?

- Melekler ne biliyorlardı ki acapada ALLAH tarafından bu sözü duydular ?

Hım....zaten aslında ilk yazınızda azda olsa cevap vermişsiniz...:)

Dile getirmiş olduğunuz "pazarlık" cümlesi RABB olan yaratıcımıza yakışmaz...

O her şeyden yücedir,kimseye ihtiyacı yok ki pazarlık yapma gereği duysun.:sweatdrop

Ermaz34
18.05.2007, 00:12
Merhaba sayın Ermaz34...,

Öncelikle Şu soruları cevaplamanızı isteyeceğim....

- Allah yani RABB melekleri huzuruna niçin topladı ?

- Melekler ne biliyorlardı ki acapada ALLAH tarafından bu sözü duydular ?
Hım....zaten aslında ilk yazınızda azda olsa cevap vermişsiniz...:)
Dile getirmiş olduğunuz "pazarlık" cümlesi RABB olan yaratıcımıza yakışmaz...
O her şeyden yücedir,kimseye ihtiyacı yok ki pazarlık yapma gereği duysun.:sweatdrop
Yanlis anlasilma Olmus[ Tam tersini kast etmistim,Rabbin Boyutu Farkli,Meleklerin Boyutu farkli Bazen Melekler de Bozgunculuk yapabilir.Zaten Seytan Kelimesi burdan turemistir.:cool: Ben Sadece Sizin Bilmedinizi Bilirim. [COLOR="Black"]Cumlesinde Ne Kadar Buyuk Bir ifade kullanildigini belirtmek istedim Saygilar

Ermaz34
18.05.2007, 00:19
Yukaridaki yazimi tekrar gecmisim onu sildim

CANDAVUT
18.05.2007, 10:18
Yanlis anlasilma Olmus[ Tam tersini kast etmistim,Rabbin Boyutu Farkli,Meleklerin Boyutu farkli [COLOR="DarkRed"]Bazen Melekler de Bozgunculuk yapabilir.Zaten Seytan Kelimesi burdan turemistir.:cool: Ben Sadece Sizin Bilmedinizi Bilirim. Cumlesinde Ne Kadar Buyuk Bir ifade kullanildigini belirtmek istedim Saygilar

melekler iradeden , seçim hakkından yoksun nurani varlıklardır. sadece emirleri yerine getirirler.
şeytan bri melek değildi. yalıtılmış ateşten yaratılmıştı.ve seçme hakkına-iradeye sahip bir mahlukattı, ve isyan öncesi, Allah'a yönelen,tapınan(ki hala öyledir , ama kibrinden, insanoğlunun ne kadar bozguncu ve isyankar yani değersiz olduğunu göstermek için izinlidir) bir yaratıktı.
şeytanın, secdeyle ilgili sorusu, reddetmesinden yola çıkıp, melekler de bozgunculuk yapabilir denilmiş, ama şeytan meleki bir varlık değil. ve melekler iradeye sahip değil. sadece denileni yaparlar.
saygılarımla...

Ermaz34
18.05.2007, 11:27
Yanilmiyorsam Konu soyle geciyor.Insan yaratiliyor.Meleklere secde edin deniliyor.Seytan Adli melek Ben buna mi secde edicem diye karsi geliyor.Ben Atesten yaratildim o ise camur dan.Allah Sen bana karsi mi geliyorsun,yarattigima karsi gelmekle,Oyleyse siz ikinizde yeryuzune inin Sen(Seytana)muhlet verilenlerdensin...diye geciyor.
Hatta Kuran-Kerim'de <Babil de Harut ile Marut Adli iki Melek Bozgunculuk yapmaktadir>Melekler Hiyararsik Duzenden dir.Tabi emirlere Karsi gelmekle Hemen revize olup Seytan Kimligi verilmektedir.

öNYARGISIZ
19.05.2007, 19:58
Merhaba "Ermaz34",

----- " Yanilmiyorsam Konu soyle geciyor.Insan yaratiliyor.Meleklere secde edin deniliyor.Seytan Adli melek Ben buna mi secde edicem diye karsi geliyor.Ben Atesten yaratildim o ise camur dan. "

Bu Kuran versiyonudur...

Tevrat, Zebur ve Incil'de yani Mukaddes Kitap'ta "Allah'tan ba$ka hiç bir $eye veya hiç kimseye secde kilinamaz, bu putperestlik sayilir", bundan dolayi "Allah, $eytan'a insana secde kil" demez bu Kitap'ta.

Ayrica Mukaddes Kitap'ta Melekler ba$ka bir deyi$le Ruhi varliklar "Ate$ten" yaratilmi$ degildirler...

----- " Allah Sen bana karsi mi geliyorsun,yarattigima karsi gelmekle,Oyleyse siz ikinizde yeryuzune inin "

Nereden yeryüzüne inecekler zaten yeryüzünde yaratildilar:

*** " RAB Allah doğuda, Aden'de bir bahçe dikti. Yarattığı Adem'i oraya koydu.
Bahçede iyi meyve veren türlü türlü güzel ağaç yetiştirdi. Bahçenin ortasında yaşam ağacı ile iyiyle kötüyü bilme ağacı vardı.

Aden'den bir ırmak doğuyor, bahçeyi sulayıp orada dört kola ayrılıyordu.

İlk ırmağın adı Pişon'dur (...)
İkinci ırmağın adı Gihon'dur (...)
Üçüncü ırmağın adı Dicle'dir (...)
Dördüncü ırmak ise Fırat'tır.

RAB Allah Aden bahçesine bakması, onu işlemesi için Adem'i oraya koydu." (Tevrat, Tekvin 2: 8-17)

Açikça görüldügü gibi ilk insan çifti "yeryüzünde" yaratildi, Firat ve Dicle Irmaklari arasinda yani "Mezopotamya" olarak adlandirilan bölgede yaratildilar...

Adem ve Havva, Allah tarafindan özel olarak Kendileri için tasarlanmi$ bu bölgeden kovuldular, 'gökyüzünde bir yerden' degil.

Ho$çakalin...

siyahlargiyerim
19.05.2007, 19:59
şeytan doğru demiş. Hırsızlık yapan, işkence, eziyet, zulüm eden bu insanlara secde edilirmi.

siyahlargiyerim
19.05.2007, 20:01
bu din sanırım yahova şahitliği. Ben inceledim bu din tamamiyle yahudileri sevindirecek tarzda bir inanc

savaşmayın, oy kulanmayın askere gitmeyin oh ne ala düşünsenize tüm dünya bu dinden olsa o zaman israil istediği yeri işgal eder nede olsa köleler oluşmuş olacak bu kesinlikle yahudi oyunudur.

hezdar
19.05.2007, 21:33
insanlık sosyal yaşama geçtikten sonra,
toplumlarda liderlik ve egemen sınıf gibi kavramlar belirdi,
ve bu yönetici sınıfa ait olmak isteyenler,ya da yönetimi ele geçirmek isteyenler oldu
yönetimlerini güçlendirmek için ise kendilerini kutsamaları ve bir tanrıya dayandırmaları gerekiyordu
ve yönetime her aday olan kişi kendini bir tanrı soyuna dayandırdı,
örneğin rüzgar,ateş,toprak,su tanrısı...vs
ancak yönetim kademesi için bu sorun olmuştu,çünkü yönetime aday olan hemen hemen herkes kendini bir tanrının soyuna dayandırmıştı,
tabi insan zekası yerinde durmuyordu,
ve birgün dedilerki,siz tanrıların soyundan olabilirsiniz ama ben tanrıların tanrısının soyundanım,kendini tanrılarınn tanrısının soyuna dayandıralanlar tabiki diğerlerine göre daha erk sahibi olacaktı
böylelikle insanlık çok tanrıcılıktan tek tanrıcılığa doğru ilk adımlarını atmış oldu
dört semavi din denilen dinlerden önceki en büyük din zerdüştlüktü
zerdüştlük ilk tek tanrılı din olarak görülsede pratikte ruh diye adladırılsa da iki tanrı vardı
İyilik ve Kötülük diye adlandırılan iki asli ruh (ilkine “Spenta Mainyu”, ikincisine “Angra Mainyu” denilir)
daha sonra gelen semavi dinlerde ise tanrı tekti
ancak dünyada iyilik ve kötülük denilen iki kavram vardı
ve herzaman bağışlayıcı,merhamet edici ve effedici olan tanrının kötülük yapması düşünülemezdi
tabi gelişen insan zakası buna da çare buldu
''ŞEYTAN!!
evet sevgili canlar sizlerle paylaşmak istedim bunu,en azından insanlığın din konusunda nereden nereye geldiği hakkında bir fikir verir size
ve günümüzde de ülkemizde gördüğümüz gibi
kendini en dindar,en muhafazakar ilan edenler daha çok yönetimde pay sahibi oluyorlar

taylan mahir
20.05.2007, 01:36
Şu DÜnyadada KÜÇÜÇÜk Bİr Adalet Yok Ve Çok Fazla Aci Var Neden Bende Hep Merak Ettİm DoĞrusu DÜŞÜndÜm Karar Verdİm Ama Yazmak İstemİyorum

Ermaz34
20.05.2007, 02:02
Merhaba "Ermaz34",
İlk ırmağın adı Pişon'dur (...)
İkinci ırmağın adı Gihon'dur (...)
Üçüncü ırmağın adı Dicle'dir (...)
Dördüncü ırmak ise Fırat'tır.

RAB Allah Aden bahçesine bakması, onu işlemesi için Adem'i oraya koydu." [/COLOR] (Tevrat, Tekvin 2: 8-17)

Açikça görüldügü gibi ilk insan çifti "yeryüzünde" yaratildi, Firat ve Dicle Irmaklari arasinda yani "Mezopotamya" olarak adlandirilan bölgede yaratildilar...

Ho$çakalin...
Kuran-i Kerim'den bu olay tasviri olarak anlattim,Yani bu boyle anlatilis tarzi,Herhalde dunyaya roketle inmedigini bende biliyorum,
Kuran-i Kerim de Insan Suresi(76) *Biz insani en guzel sekilde yarattik..*
Tevrat'tada insanin yaradilisinindan bahsediliyor dime
Insan yaratalim,suretimizde,bize benzer olsun...diye ayetler var ....Burdan Insan in nasil bir ilahi varlik oldugu vurgulaniyor...
Firat la Dicle yi biliyoruz ama diger iki irmak Galiba obur tarafta kaldi...gibi oldu.yani buda bir nevi benim gokden inme gibi oldu.....?????

Ermaz34
20.05.2007, 02:44
şeytan doğru demiş. Hırsızlık yapan, işkence, eziyet, zulüm eden bu insanlara secde edilirmi.

Kuran-i Kerim;de soyle diyor *Hic Bilenle,Bilmeyen Bir Olurmu*diye bir ayet var.Ayet ilk bakista bilgiyi on plana cikariyor gibi gorunuyor..!? Bazen bozgunculuk bile bilerek yapilabiliyor.!!.

Ermaz34
20.05.2007, 03:03
aynisi yukarida var duzeltilmistir

emozer
15.06.2007, 20:13
Kuran_ı Kerim'de Allah diyorki : ''Allah kimseye zulmetmez; lakin onlar kendilerine zulmederler'' Hani bi deyim vardır; nasıl bakıyorsan öyle görürsün diye, işte bu da o hesap.

Bir dakika için düşünün size ne üzüntü veriyor? eğer para diyorsanız, bu sizin parayı çok sevişinizdendir.Sevgilim diyorsanız, bu da sizin sevgilinizi çok sevişinizdendir.... mesela siz fanatik bir galatasaraylıysanız ve fenerbahçe bu yıl açık ara şampiyon olmuşsa, bu olaya elbette üzülürsünüz .Ama futbola merak duymayan biri için üzülmeye sebep yoktur.Yani insanı üzüntüye götüren sevdiği şeylerdir.Onun için yapılması gereken şey sizi asla üzmyecek bişeyi sevmenizdir.

Ancak Allah öncelikle tüm bu sevgi putlarını bırakmanızı tavsiye eder ki üzüntü çekmeyesiniz.Kuran-ı Kerim soyle diyor: Onlar (iman edenler) va ya, işte onlardır kurtuluşa erenler.onlar üzüntü de çekmezler.

Hadis-i Şerif ''Allah ve onun resulü size en sevgili olmadıkça tam iman etmiş sayılmazsınız''

bAmBu
15.06.2007, 20:47
Şu DÜnyadada KÜÇÜÇÜk Bİr Adalet Yok Ve Çok Fazla Aci Var Neden Bende Hep Merak Ettİm DoĞrusu DÜŞÜndÜm Karar Verdİm Ama Yazmak İstemİyorum

çünkü bu dünya insanların iradesi altında yönetiliyor,adalete veya adaletsizliğe biz karar veriyoruz.acıyı yaratanda biziz..

Blue_Love
16.06.2007, 01:15
özet olarak herşey bir düzene göre yaratılmış herşeyin bir sebebi vardır diyebilir miyiz ?

sonsuz
16.06.2007, 23:15
Benim ayinim düşünüp yapmaktır
Benim dinim insan gibi yaşamaktır
İnanmışım: Taparım ben varlığa
Her kanat bana bir melek sesi getirir
Ne isim var allahla benim
Beni Hakka bir örümcek oturur
Kitabim iste yeryüzü kitabi
Bendedir iyilik, kötülük tohumu
Varırım hep böyle ta mezara dek
Yeniden dirilmek bizim nemize gerek