Orijinalini görmek için tıklayınız : Ferdi Tayfur, Gökhan Güney Mhp'den Aday

pirayem
18.05.2007, 09:08
Sabah haberlerde dinledim,MHP bünyesine sanatçıları alarak oy toplama gayretinde.Her iki isme de hiç şaşırmadım,aktif siyaset yapmak isteyen kaç sanatçı daha vardır kimbilir?

sertur
18.05.2007, 09:22
Sabah haberlerde dinledim,MHP bünyesine sanatçıları alarak oy toplama gayretinde.Her iki isme de hiç şaşırmadım,aktif siyaset yapmak isteyen kaç sanatçı daha vardır kimbilir?

Anlaşılan o'ki mhp ciddi ciddi oy alabilmeyi hayal ediyor, alevilerden, müslümcülerden ferdicilerden medet umuyor, halkın gözünü boyamaya çalışıyor, ama nafile barajı bile geçemeyecek, daha dün eski bakan mhp li koray aydın çok sevdiği ülkesine tirilyonlarca lira kazık atmaktan yüce divanda yargılanıyordu, bu milleti ve bu ülkeyi sever gibi görünüp en büyük kazığı atıyorlar, yeter artık ...!

eldorado
18.05.2007, 09:33

siyasetin özü fikir ve düşünce olmaktan çıktı artık,tamamen şova dönüştü...oy toplamak için şarkıcının kendi kitlelerini çekmeye çalışıyorlar...sabah melis açılışını ferdiden bir parçayla yapar,kapanışınıda gökhandan istek bir parçayla bitiririz artık...ha özel günlerde de düet yaparlar;meclisten yasa tasarısı falan geçerse...bikaç tane de manken olsa hiçte fena olmaz...yol yakınken ferdiye bir sözüm olacak,hadi gel köyümüze geri dönelim...

asnet62
18.05.2007, 09:47

Desenize artık arabesk günler bizi bekliyor mecliste.biri köyüne dönüp halay ceker fadımenın dugununde yada ceşme basında aglar digeri de bir seni duşundum der veya yaraladın beni der durur artık. ya gıdın işiniz gücünüz yok mu size mi kaldı sıyaset sıze mı kaldı memleketı kurtarmak.yıllarca uyuttunuz mılletı aglatarak duygu sömürüsü yaparak bari bundan sonra yapmayın.siz gidin müzikle ugrasın fılm cekın .muzıkte sınemada kayda deger bısey gormedık sızden sıyasette de göremeyecegız.artık aglamaya nıyetımız yok.

Seyduna
18.05.2007, 09:51
Canim Ferdi Tayfur'un onceden beri MHP'li oldugu biliniyordu. Bunda sasilacak birsey yok. Asil garip olan Gokhan Guney. Kendisinin Arap oldugunu biliyordum. Arap bir insan gidip sadece Turkleri savunup digerlini gormezden gelen bir partiden aday oluyorsa buna sasmak gerekir. Ya da gunumuz sartlarinda sasmamak belki de.

munzur_62
18.05.2007, 10:06
Ozan orhonda mhp den aday adayı

Seyduna
18.05.2007, 16:11
Ozan orhonda mhp den aday adayı

Komik olmus. Oy kaybetmesi de muhtemel. Bence kas yapayim derken goz cikarmis:)

türküdostu
18.05.2007, 19:49
bunlar vitrinde duracak adamlar. düşünsenize ferdi tayfurun yasa tasarısı sunduğunu meclise.. milletvekileri akşama kadar efkarlanır içer. bırakır yasa çıkarmayı falan. hoş çıkarmasalar daha iyi. miletin yararına yasa çıkardıkları görülmemiştir. orası farklı bir boyut. neticede şaşırmadım .kişilikerine ve hayt tarzlarına uygun bir parti... tencere kapak misali .ülkücü camiaya hayırlı olsun!!!!!!!

ONU®
18.05.2007, 20:09
Ferdi Tayfur'u TBMM kürsüsünde hayal edince ister istemez gülme krizi alıyor beni.Bence de kendisine en uygun partiyi bulmuş. :)

Şah-Mat
18.05.2007, 21:46
Al takke ver külah hesapı ha..:)

Bu arada atatürk'e küfür eden karatepe'de AKP'den aday adayı ...

Bu sene seçim adayları baya renkli oldu....

Her kesimden var...

Her şey birbirine karıştı....

ALA olduk yav.....

Ne sağ belli ne sol.....

Herhalde bunu istiyorduk....birde böyle olsun bakalım....:)

Milletvekili olmak ne büyük bir şeymiş beaa...

25 yaşına gelince bende aday olmak istiyorum...:D

Muhlis Akarsu ne güzel demişti..."Soy kardeşim böyle millet bulamazsın".....

Herhalde soymak,çalmak kendileri için iş sahası yaratmak için kolları sıvadılar..

Ehh normaldir...

Al birini Vur birine.....:)

ilkay123
19.05.2007, 17:32
Arkadaslar bunda sasilacak bir sey yok...sirf ülke bazinda oylarini yükseltip baraji asmak icin bu en mantikli yoldur...sag kesimin yapamadigini bakin biz solcular nasil yapiyoruz...Zülfi LIVANEliyi cumhuriyet mitinginde susturmaya calisiyoruz..biz solcular isin ciddiyetine varamadik hala..birbirimizle barismayi deneyecegimiz yerde hala b irbirimize silah cekiyoruz...bizlerin buna son vermemiz gerekir nasilmi?oylarimizi birlestirip siyasete cekirdekten baslayarak.Bizlerde oylarimizi yükseltebilmek ugruna bazi degerlerimizi ön plana cikarmamizda yarar vardir...neden olmasin..Tarik Akan,Ugur Dündar,Yilmaz Erdogan,Can DÜNDAR,gibi degerleri ön plana cikarmiyalim? ama biz solcuyuz bunu beceremeyiz nedenmi?cÜNKÜ bizler birbirimize ayak oyunlarini cok iyi becerebiliyoruz...saygilar...

Volcano
19.05.2007, 18:29
Sanatçı denilen bu kişilere bir soru işareti koymak lazım.Sanat için ne yapmış ki bunlar.Millete acı ve saçma sapan arabesk kültürünü aşılamaktan başka.Zaten bunların gideceği yerde bellidir.Hayranları oy verir bunlara yolları açık olsun

Westside
19.05.2007, 20:48
Ciddiye almayın bu adamları.Oy için bu partiler hicbir birikimi olmayan adamları bile aday yaparlar.

Bakır
19.05.2007, 20:50
daha ferdi tayfur dinlemeyeceğim! :yamukgul:

türküdostu
20.05.2007, 01:05

Geç alınmış bir karar değil dost. sevgiler..

ilkay123
20.05.2007, 11:33

inanamiyorum bu cagda hala FERDI yi dinleyen canlar in olmasi beni sasirtiyor...saygilar..

Volcano
20.05.2007, 15:51

Yapma yaw dostum nasıl dinliyorsunuz bu adamları.

Bakır
20.05.2007, 15:53
Yapma yaw dostum nasıl dinliyorsunuz bu adamları.

makarasına yazdım yaw :D :D :D

Volcano
20.05.2007, 15:55
makarasına yazdım yaw :D :D :D

Euheue öyle olsun yaw

Bakır
20.05.2007, 15:56
Euheue öyle olsun yaw

müslümcü adam ferdi dinlemez zaten... :yamukgul:

Volcano
20.05.2007, 16:02
Doğrudur :laugh:

Haydaryiğit
20.05.2007, 17:19

Teşekkürler Arife Abla..

Ya Ferdi Tayfur'un konuşma yapmak için çıktığını düşünüyorum heralde salonda herkes kahkahalara boğulurdu. Tam tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş... Mhp kendilerine uygun adamları buldu. Bir de Müslüm Baba'yı aday etselerdi o eksik kalmış;Olmazsa olmazlardandır :biggrin:
Milletvekillerine ninni söylerler,efkarlarını dağıtırlar, içkilerine ortak bulurlar işte ne güzel..:D

Çok sevdiğim Aşık Mahsuni Şerif'in bir türküsü var bu meclisle ilgili... Çok güzel anlatmış.

Bir meclise mihman oldum
Rastlamadım bir yarana
Ne acayip döndüm kaldım
Taş atarlar yalvarana

Meclisin yapısı güzel
Koltuğu kapısı güzel
Dışarda hepsi güzel
İçerde kıran kırana

Sandım ki bir savaş yeri
Adam çatlar diri diri
Deki bana hey serseri
Niye girdin bu borana

Kimi kimine bağırır
Biri kaçar beşi vurur
Kızan bir tekme savurur
Yanda uyuyup durana

Görülmemiş böyle uçar
Dokunulmaz zehir saçar
Hak'kı inkar eder kaçar
Döner el basar Kuran'a

Der Mahzuni çıkamadım
Bu cümbüşten bıkamadım
Kaşı çatık bakmadım
Kapıda kimlik sorana

Aşık Mahsuni Şerif

ONU®
21.05.2007, 12:11

Doğru yolu bulmuşsun sonunda :)
Ben zaten oldum olası bu adamdan nefret etmişimdir.O nasıl bayık sestir öyle.Bir de bir dönem Yeşilçam'ın en popülerlerinden biriyken bunun eşi olan ve kapanarak tanınmaz hale gelen Necla Nazır'ı düşünün.

cano62bln
21.05.2007, 12:22
bu konuya foruma üye olan ferdici_tekin nickli tekin kardeşimizin yorum yapmasını bekliyorum...:)

Şoreş
21.05.2007, 13:59
İki sanatçıyıda bugüne kadar dinlemedim..
Hem tarzları, hemde yaptıkları bana hiçbir zaman hitap etmiyordu..
Şaşırmadım..

Alevi Katillerini desteklemek moda oldu..

Volcano
21.05.2007, 21:51
Konfeksiyon çalışanlarının dertlerini yansıtıyolar.Oralardan oy alırlar :thumbup1:

Haydaryiğit
22.05.2007, 00:51
İki sanatçıyıda bugüne kadar dinlemedim..
Hem tarzları, hemde yaptıkları bana hiçbir zaman hitap etmiyordu..
Şaşırmadım..

Alevi Katillerini desteklemek moda oldu..

Teşekkürler
Aynı şekilde yıllardır arabesk müzikten nefret ettim. Ya ben o güzel türkülerimiz dururken neden dinlemek isteyeyim ki onları... Neymiş efkar dağıtıyomuş. Hadi ya türküler senin özün be... ne ararsan kendinde ara demiyor mu Hacı Bektaşi Veli. Şimdiye kadar yalnızca türlülerle duygulandım.

Ayrıca ne oluyor bilmiyoruz ama birileri geçmişini unutmuş ya da çıkarları kendi özünden önce geliyor Şoreş'in de dediği gibi katilleri,kafatasçıları desteklemek moda oldu ve bu modaya kendilerini öyle bir kaptırmışlar ki...
Uyanın be Maraş'ı,Sivas'ı,Gazi'yi... nasıl çabuk unuttunuz.Ki o kadar uzak bir tarihte değil bu yaşananlar.
Saygılarımla

saheser
22.05.2007, 01:23
Mhp,yede artist lazimdi zaten milleti nasil kandiracaklar.Nasil olsa deneyimli artistler iyi rol yaparlar.Oy toplamak icin iyi kukla topluyor partiler, herkes kendi isini yapsa bu ülke bu durumlara gelmezdi.

Ferdici_Tekin
22.05.2007, 02:31
Ben çok koyu bir FERDİ TAYFUR Hayranı olarak bu duruma şaşırmadım doğrusu.Hayatını bildiğim okuduğum kişiliğini davranışlarını kendime örnek aldığım bir insandır belkide!
MHP ye olan sempatisinden haberdardım.Tepkiler çok olmuş bu konuda,yorum yapan arkadaşlardan.
Bence herkesin özeli kendinedir.Ben bir alevi vatandaşı olarak sol görüşlüyüm.
Fakat işe siyaseti karıştırmak doğru olmaz diyorum.
Hepimiz özgürüz burası TC saygı duymak lazım!

Her kasetini albümünü sanki ilk dinliyormuş gibi heyecanlandığım BABA FERDİ işini gücünü bırakmış siyasete atılıyor.
ilk defa arkasında değilim adamımın
Ben aşırı F.tayfur hayranı olarak bu konuda destek değilim.

HANİ ŞU ŞARKIN NERDE BE ADAMIM!NE ÇABUK UNUTTUN O GÜNLERİ :(

SEVGİLER ÇİÇEK GİBİ

sevgiler cicek gibi soldurmayalim
umudu bosluklara savurmayalim
hayat kisa dunyanin cilesi bitmez
yillari acilarla doldurmayalim

yolumu bekle dedin, beklemedim mi
yoklugu hasretine eklemedim mi
ben seni oyle sevdim, oyle sevdim ki
sen benim bu sevgimi bilemedin mi

donerim deyipte gittigin yerden
bir haberin bile gelmedi neden
sevincim, umidim, herseyim sendin
onu da cok gorup aldin elimden

ali_naki
22.05.2007, 02:45
şahsım adına hiç bir sanatsal değeri olmayan iki isim..

CemKaraca60
22.05.2007, 18:52
arkadaslar yorumlar elbette ağır olmus. Türküler tabiki özümüzdür bizim ama bende arabesk dinlerim zaman zaman. kim ne derse desin kişinin anlık psikolojisine hitap eden bir tarzdır arabeskte. kişilere gelince siyasi görüşü için yargılayabilirsiniz ama bu adamlar toplumun geniş kesiminin kulaklarına hitap edebiliyosa, duygularını acıda olsa ifade edebiliyorsa bu sekilde yargılamak yanlıs diye düşünüyorum.
ben hayatta dinlemem o tarz müzikleri, insanlar ne anlıyolar bunlardan diye bir eleştiri olmamalı. demekki dinleniyolar ve bişeyler anlayanlar var. bu düşünce sadece size aittir. lütfen adamın siyasi yapısı için, sanatsal yönünü karalamayın, karartmayın... TSK.

Volcano
22.05.2007, 18:55
Adamın olmadığı yerde bir numaralı adam bunlar

Devrim_Neferi
22.05.2007, 19:42
arkadaşlar birşey duydum mhp ferdinin ve gökhan güneyin hayran kitlesinin oylarından sonra şimdide müslüm gürsesin hayran kitlesinin oylarına göz dikmiş iktidara geldikleri takdirde bir dahaki yıl erovizyona müslüm gürsesi çıkaracaklarının sözünü vermişler:D

sausen
22.05.2007, 19:48
Merhaba Canlar,

Artık bol bol mecliste arabesk, fantezi yaparlar.
Tamda onlara yakışır isimler zaten.
Hiç şaşırmadım.

cano62bln
22.05.2007, 21:35
bence sanatçı siyasi görüşünü ön plana çıkarıp belli bir kesime hitap edeceğine sanatını ilerletip halkın bütününe hitap etmelidir....

Ferdici_Tekin
22.05.2007, 23:30
Merhaba Canlar,

Artık bol bol mecliste arabesk, fantezi yaparlar.
Tamda onlara yakışır isimler zaten.
Hiç şaşırmadım.

İnsanın ruhuna en iyi şekilde hitap eden müzik türünün biride arabesktir arkadaşım!

HEPİMİZİN HAYATI BİR ARABESKTİR.

Eger hiç bunalım yaşamayıp üzülüp ağlamadınsa.Haklısın ozaman diycek lafım yok!
:001_tt1:

h.ismail tut
22.05.2007, 23:42
İnsanın ruhuna en iyi şekilde hitap eden müzik türünün biride arabesktir arkadaşım!

HEPİMİZİN HAYATI BİR ARABESKTİR.

Eger hiç bunalım yaşamayıp üzülüp ağlamadınsa.Haklısın ozaman diycek lafım yok!
:001_tt1:

bence çok saçma bir cümle gerçekten saçma ...

Ferdici_Tekin
23.05.2007, 01:37
bence çok saçma bir cümle gerçekten saçma ...

NEDEN?

meymane_usari
23.05.2007, 08:50
Partilerin oy toplama telaşında oldukları şu zamanda normal olarak karşılıyorum.

pirayem
23.05.2007, 09:15
Ben çok koyu bir FERDİ TAYFUR Hayranı olarak bu duruma şaşırmadım doğrusu.Hayatını bildiğim okuduğum kişiliğini davranışlarını kendime örnek aldığım bir insandır belkide!
MHP ye olan sempatisinden haberdardım.Tepkiler çok olmuş bu konuda,yorum yapan arkadaşlardan.
Bence herkesin özeli kendinedir.Ben bir alevi vatandaşı olarak sol görüşlüyüm.
Fakat işe siyaseti karıştırmak doğru olmaz diyorum.
Hepimiz özgürüz burası TC saygı duymak lazım!

Her kasetini albümünü sanki ilk dinliyormuş gibi heyecanlandığım BABA FERDİ işini gücünü bırakmış siyasete atılıyor.
ilk defa arkasında değilim adamımın
Ben aşırı F.tayfur hayranı olarak bu konuda destek değilim.

HANİ ŞU ŞARKIN NERDE BE ADAMIM!NE ÇABUK UNUTTUN O GÜNLERİ :(

SEVGİLER ÇİÇEK GİBİ

sevgiler cicek gibi soldurmayalim
umudu bosluklara savurmayalim
hayat kisa dunyanin cilesi bitmez
yillari acilarla doldurmayalim

donerim deyipte gittigin yerden
bir haberin bile gelmedi neden
sevincim, umidim, herseyim sendin
onu da cok gorup aldin elimden

Bundan sonra dinlemezsin olur biter,zaten şaşırmadığına göre senin Ferdi Baba dediğin şahsın alevi katili olan bir partiden siyasete girmesi,bir nebze de olsa soğumanı sağlamıştır.Bu onun özeli değil bence,bu ülkede yaşayanlar ona oy verecek,bu kişi bizim hiç hoşnut olmadığımız bir yasaya EVET diyecek,orda temsil edecek milleti,hepimiz özgürüz elbette ama bizim özgürlüğümüzün bittiği yerde başka birinin özgürlük hakkı doğar,herkes kendi işini yapsın bence,o zaman daha bilinçli olacağız.Yine şarkılarını söylemeye devam etsin(hoş söylemek bir yana ağladığı kesin de:001_rolle )senin onu dinlemene birşey dediğim yok can elbette seçim senin,fakat yılllarca sinemada gördüğümüz eşini bile karaçarşafa sokan bir zihniyet bize bir şey kazandırabilir mi?

Ferdici_Tekin
23.05.2007, 14:00
Bundan sonra dinlemezsin olur biter,zaten şaşırmadığına göre senin Ferdi Baba dediğin şahsın alevi katili olan bir partiden siyasete girmesi,bir nebze de olsa soğumanı sağlamıştır.Bu onun özeli değil bence,bu ülkede yaşayanlar ona oy verecek,bu kişi bizim hiç hoşnut olmadığımız bir yasaya EVET diyecek,orda temsil edecek milleti,hepimiz özgürüz elbette ama bizim özgürlüğümüzün bittiği yerde başka birinin özgürlük hakkı doğar,herkes kendi işini yapsın bence,o zaman daha bilinçli olacağız.Yine şarkılarını söylemeye devam etsin(hoş söylemek bir yana ağladığı kesin de:001_rolle )senin onu dinlemene birşey dediğim yok can elbette seçim senin,fakat yılllarca sinemada gördüğümüz eşini bile karaçarşafa sokan bir zihniyet bize bir şey kazandırabilir mi?

:lol: Yav şaşıyorum aslında :lol: daha kendi yorumundan dinlemedik arife can.Sadece medyadan basından duyruldu bu haber.Nekadar doğru olabilirki!
Benim için değil sadece tüm türkiye için sanatsal degeri çok büyük olan bir şarkıcı yorumcu.
Dinlemiyorsun diye bukadar acımasız davranma :no:
Ayrıca alevi katili diye söz edinmişsin,şuan iktidarda olan parti alevi canlısımı?:yawn:
Bu adamı kim başa getirdi?-Halk. Halk kim?-Biz.

SEN SOL OLARAK PARCALARA BÖLÜNÜRSEN YAPACAK BİŞEY PEKTE YOK ASLINDA.
Benim sağ duyulu diye bildiğim 2parti var! AKP-MHP sen bunları kolay kolay ezip gecemezsin.çünkü bu partilere oy veren insanların oyu kolay kolay dışarı taşmıyor.fakat senin alevi dediğin sol görüş dediğin insanların oyları desteği 22partiye bölünüyor.ve yetersiz kalıyor.
sucu ferdide değil kendimizde arıyalım millet olarak,alevi ve sol görüşlü vatandaş olarak.

Çıkıp ferdinin sanatını eleştireceğinize kendimizi eleştirelim,neden geriyiz.hep arka plandayız diye.chp den alın alın baykalı CHP lider olmazsa bende neyim.bukadar kesin konuşuyorum.:2guns: :2guns:

Westside
23.05.2007, 14:05
Bu adamlar oy icin biz vatanseveriz bile derler yani o kadar :D