pirayem
18.05.2007, 09:20
Evet belki bu birleşmeler yüreğimize bir nebze de olsa su serpti fakat ben tereddütlüyüm yine de.Hep acabalar var kafamda,bu birleşmelere tepki olarak Akp oyları artar mı?
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : Sağ Ve Sol Birleşmeleri Akp'nin Oylarini Ne Yönde Etkiler ? pirayem 18.05.2007, 09:20 Evet belki bu birleşmeler yüreğimize bir nebze de olsa su serpti fakat ben tereddütlüyüm yine de.Hep acabalar var kafamda,bu birleşmelere tepki olarak Akp oyları artar mı? kavaklı 18.05.2007, 09:29 sanmıyorum bu birleşme solu güçlendirir.ve adım adım iktidara doğru yürür.baykal'a laf atanlar nerede.bence baykal çok yumuşadı.bence tek başına iktidar. nihat 61 18.05.2007, 09:35 soldaki bu birleşme bizi fazlasıyla memnun etti ilerde bu dahada ileri giderek saglam bir yapıya kavuşmalı bunun yanında dışarda kalan diger sol partilerde bu birleşime ve solun ikldidarına destek vermeliler bunun yanında kendilerini artık pratikte göstermeliler belediye ve encümen seçimlerine agırlıgını koyup yerel yönetimlerden kendilerini ispatlamalılar bütün sol demokrat ve sosyslist sol daki partilerin bizde varız bu ülkeyi en iyi biz yönetriz deme zamanı geldi haydi iş başına bence terredüte gerek yok bu ülkeyi en iyi sol iktidarlar yönetir hep beraber destek olmalıyız sol dalgayı yükseklere taşımalıyız sertur 18.05.2007, 09:37 sağ ve solun birleşmesi karşısında akpnin oyları tabiki azaltır ama kelimeye dikkat sağ+sağ+sol+sol ama şu da birgerçek ki sonzamanlarda siyasette yaşananlar en çok akp yi etkiledi , solun temsicisi baykal olduğu sürece ve sırtını askere dayadığı sürece sol tekbaşına ikdidar olamaz bize solda ekol olacak akıllı halkla içiçe yeni dinamik, yeni bir lider lazım. eldorado 18.05.2007, 09:41 sanmıyorum bu birleşme solu güçlendirir.ve adım adım iktidara doğru yürür.baykal'a laf atanlar nerede.bence baykal çok yumuşadı.bence tek başına iktidar. sol görünüşte birleşmiş olsada kendi içerisinde git gide parçalanıyor...baykala laf atanlar burada,yumuşadı derken biz zaten sert bir kişilik ve liderlik vasıfları taşıyan birini arıyoruz...sende diyorsun yumuşadı,o hep yumuşaktı...ama iş muhalefete gelince bak dünyada o işi yapan en iyi siyasetci hakkını yemeyelim...ayrıca tek başına iktidar olması için meclise tek başına girmesi lazım..bana yine muhalefetteyiz gibi geliyor... gamber dost 18.05.2007, 09:54 sonunda oldu chp ve dsp birleşti mitingler meyvesini verdi umarım sonuna kadar gider ve iktidar oluruz:clap: :clap: :clap: kavaklı 18.05.2007, 10:41 sol görünüşte birleşmiş olsada kendi içerisinde git gide parçalanıyor...baykala laf atanlar burada,yumuşadı derken biz zaten sert bir kişilik ve liderlik vasıfları taşıyan birini arıyoruz...sende diyorsun yumuşadı,o hep yumuşaktı...ama iş muhalefete gelince bak dünyada o işi yapan en iyi siyasetci hakkını yemeyelim...ayrıca tek başına iktidar olması için meclise tek başına girmesi lazım..bana yine muhalefetteyiz gibi geliyor... ben yumuşadı derken hani hizipçi.dar görüşlü,hep benim olsun.gibi kavramlardan sıyrılmış gözüküyor bunu anlatmak istedim.valla bölünüp parça olmazsak neden tek başına olmasın.ama yok biz köstekleyen küçücük sol partiler var.hala anlamadılar herhalde gelin artık CHP de birlik olalım. eldorado 18.05.2007, 11:01 ben yumuşadı derken hani hizipçi.dar görüşlü,hep benim olsun.gibi kavramlardan sıyrılmış gözüküyor bunu anlatmak istedim.valla bölünüp parça olmazsak neden tek başına olmasın.ama yok biz köstekleyen küçücük sol partiler var.hala anlamadılar herhalde gelin artık CHP de birlik olalım. o köstekleyen küçük partiler diye düşündüğün chpnin yanlışına düşmeyen partilerdir...sanma ben chp düşmanıyım,sadece deniz baykal ve yönetiminin diktatörlüğüne karşıyım..çünkü parti kadrosunda bulunanların bir devlet yönetecek bilgi ve tecrübeye sahip olmadıklarını düşünüyorum...ve en önemlisi yönettikleri partinin SOL bir parti olduğunun hala farkına varamamış olmaları....... Nesimi 18.05.2007, 11:14 AKP nin oyu emanet oylardır. İslamcıların oy potansiyeli %10-15 civarı geri kalan AKP nin aldığı oyları Anap, DYP, MHP kısmende DSP nin oyları. Bu birleşmeler AKP yi etkileyecektir. Oy oranında düşme bekliyorum AKP nin peşinde CHP MHP ve DP gelebilir sürpriz Genç Parti olur Ayrıca DTP 30-40 kişiyi meclise sokabilecek. Meclisde 4-5 partili ortam oluşacak tahminimce ONU® 18.05.2007, 12:43 Özellikle sağda birleşme AKP oylarını bir nebze olsun düşürür.Buna MHP ve GP'nin de katkısı olur. ozan_dost 18.05.2007, 21:37 Denİz Baykal Denİlen Adam TÜrkİyeyİ Terk EtmedİĞİ SÜrece Solda HİÇ Bİr Şeyİn Faydasi Olmaz Bİr Kere Adami Alevİ GÖrenler YanliŞ GÖrÜyor Adam Alevİ DÜŞmani Ne Olur GÖrÜn Artik Bunu Westside 18.05.2007, 21:48 Şu anda esas olan anti-emperyalizm ve ulusalcılıktır bence.Sizce CHP ile olacak iş mi bu? ONU® 18.05.2007, 22:06 Şu anda esas olan anti-emperyalizm ve ulusalcılıktır bence.Sizce CHP ile olacak iş mi bu? Baykal'ın olduğu bir CHP ile asla olmaz. fatih 19.05.2007, 09:35 Öncelikler hayırlı olsun, Bu birleşmeler ilerde daha büyük birleşmelere, sağ ve sol partilerde ki bölünmüşlüğe son verir inşallah. 60 bilmem kaç parti yerine 5-6 parti olsa daha iyi olur. AKP oylarını etkilemez, çünkü AKP den verilen sol oylar zaten 4,5 yıllık icraatları begenmemis ise coktan gitmiştir, beğenenler var ise yine oy verirler, ayrıca onlara göre CHP sosyal demokrat parti değildir. Ama meclis aritmetiğini etkiler. İşbirliğinden veya seçimden sonra DSP karışabilir mi acaba? çünkü DSP Ecevitçiler ve Anti-Baykalcılar partisi gibi. Dikkat ederseniz CHP'den ayrınların çoğu DSP'ye gitmiştir. Bunda sonra oyları meydanlarda ve kitle iletişim araçlarında verilecek vaatler etkiler. munzur_62 19.05.2007, 09:49 2002 seçimlerinde akp 12 milyon oy alarak 1. çıktı ama 2002 seçimlerinde 10 milyon insan oy kullanmadı bu insanların yarısından çoğu soldan ümüdini kesmiş solcu ve demokrat insanlardır chp ve dsp nin ittifagı bu insanların oylarını tekrar sola çekecek ve akp ye büyük darbe vurulacak ugursarak 19.05.2007, 10:17 Ülkemizde büyük bir iktidar kavgası başlamış durumda bu partilerle ilgili değil partiler üstü bir iktidar mücadelesi. Daha önce iktidarı (devletin tüm kurumlarını) ellerinde bulunduranlar ülkenin elit kesimiydi, bunlar ta bugüne kadar ülkede istedikleri gibi hareket edebiliyorlardı ama artık eski devlet iktidarlarlıklarını anadoludan yetişen muhafazakar(dindar) insanlara kaptırmak üzereler, en azından günümüzde az da olsa paylaşmak zorunda kalıyorlar, gelecekte tamamen kaptırmaktan korkuyorlar, cumhurbaşkanlığı seçmini halka yaptırırlarsa tamamen kaptırmak gibi bir tehlikeleri var. Anadolu halkı artık eskisi gibi içine kapanık değil, birçok şirketler kuruyorlar, iş adamları büyük işler başarıyor, bu gelişmeyle birlikte politikaya atılan birçok anadolulu dindar türk insanıda çıkıyor, AKP gitse dahi onların arasından çıkacaklar ülke yönetimine, bürokrasiye (yök, anayasa mahkemesi, üniversiteler vs.) ortak olacaklardır. Bu elit kesimin tüm sancısı bundandır, bürokratik iktidarlarını kaybetme korkusunun sancısıdır. Buna kendileri engel olamazlar, halk artık uyandı, eskiden halkın politikayla ilgilenmeyen kesimide politikaya ilgi duymaya başladı. Artık doğusuyla batısıyla tüm türkiye politikayla aktif veya pasif olsun ilgileniyor, vatanımıza hayırlı olsun Sol birleşsede yeni yetişen bu kabuğundan sıyrılan gençlere engel olamayacaktır. Ya paylaşmaya razı olacaklar ya da tamamen kaybedecekler cemsahin 19.05.2007, 10:38 Dsp-Chp' nin birleştiği konusunda bir yanılgı var. Bildiğiniz gibi bu organik bir birleşme değil, sadece seçimde işbirliği yapılacak. Bu durum, iki partinin biribirine tam olarak güvenmediğini ve biribirlerine karşı ileride gösterecekleri davranışlara göre strateji belirleyeceklerini gösteriyor. Bu işbirliği günü kurtarmak ve kitlelerin yoğun baskısı yüzünden başka çarelerinin kalmadığından, zorunlu olarak yapılmıştır. Gönül, soldaki ya da kendini sol olarak ifade eden partilerin asgari ortak paydalarda buluşup ve geniş halk kitlelerine hitap edecek, ekonomik, sosyal, siyasal ve demokratik proğramlarının olmasını ve böyle bir işbirliğine gitmelerini isterdi. Bütün bunlara rağmen yine de bu işbirliği tabanda gözle görülür ölçüde bir sinerji yaratacaktır ancak iktidar uzak görünüyor, koalisyonlu bir iktidar belki! Bu biraz da anti-demokratik bir yöntemle belirleyecekleri milletvekili aday kadrolarına bağlı. En azından 23 temmuz sabahı için gönlümüzün istediği çok net bir tablo görünmüyor. Görüntünün netleşmesi dileğiyle, üzerimize düşeni yapmak, umutlu olmak ve ''enseyi karartmamak'' gerek... cangüdaz 19.05.2007, 10:39 sanmıyorum bu birleşme solu güçlendirir.ve adım adım iktidara doğru yürür.baykal'a laf atanlar nerede.bence baykal çok yumuşadı.bence tek başına iktidar. sevsinler baykalın yumuşamasını.daha düne kadar 301. maddeyi savunan mhp gib ırkçı söylemlere girişen avrupa birliğine karşı çıkan baykal bugün seçim yaklaştı diye birden nedense yumuşadı.Allah Allah neden acaba?vay be yoksa o da mı değiştim demeye çalışıyor.tıpkı tayyip gibi.dsp chp'nin yanlış politikalarını sol seçmene anlatck tek partiydi sağolsun dsp'nin iyi niyetinden dolayı onu da birleşmeyle seçimden sonra yok edecek.baykalın ekmeğine yine yağ sürdüler.bizde bu baykala karşı baykalcılık varken daha çook bekleriz iktidar olmayı.anlaşılan yine baykala kaldı sol.yazık çok yazık. kavaklı 19.05.2007, 11:43 sevsinler baykalın yumuşamasını.daha düne kadar 301. maddeyi savunan mhp gib ırkçı söylemlere girişen avrupa birliğine karşı çıkan baykal bugün seçim yaklaştı diye birden nedense yumuşadı.Allah Allah neden acaba?vay be yoksa o da mı değiştim demeye çalışıyor.tıpkı tayyip gibi.dsp chp'nin yanlış politikalarını sol seçmene anlatck tek partiydi sağolsun dsp'nin iyi niyetinden dolayı onu da birleşmeyle seçimden sonra yok edecek.baykalın ekmeğine yine yağ sürdüler.bizde bu baykala karşı baykalcılık varken daha çook bekleriz iktidar olmayı.anlaşılan yine baykala kaldı sol.yazık çok yazık. ya bu baykal uzaydanmı geldi adam ne yapsa eleştiri.haklı olsa suçlu haksızda olsa suçlu.bu tartışmaları seçimden sonra yapalım artık birlik olma zamanı.yobazlara karşı. c.h.p ..... EVET..... cangüdaz 19.05.2007, 11:48 ya bu baykal uzaydanmı geldi adam ne yapsa eleştiri.haklı olsa suçlu haksızda olsa suçlu.bu tartışmaları seçimden sonra yapalım artık birlik olma zamanı.yobazlara karşı. c.h.p ..... EVET..... ya tamam birleşmek için chp'ye oy ama baykalsız bir chp istyrm ben.ona oy verince nolcak?adamın koltuktaki yeri daha da sağlamlaşacak.hadi bakalım buyrun yine bir 5 yıl daha chp'nin başında dursun.neyse uzatmayalm.bu baykalla iligli ne varsa sinirimi bozuyor.baykalsız bir chp'ye evet. sevgiyle kal can. ilkay123 19.05.2007, 17:42 DSP -CHP birlesmesi demek solun birlesmesi demek degildir.Diger sol partileride icirisine alan genis yelpazeli bir birlesim daha mantikli olur.Adaylarin da güvenilir vede sevilen kisilerden olmasida oylari artiran etkenlerdendir.Sag partiler bunu cok iyi algilamis ki (FERDI tayfur gibi)Adaylarini yavas yavas vitrine dizmeye basladilar.Anap vede dyp nin birlesmesi bence akp ye yariyacak .bunun icin adaylarin belirlenmesinde sol kesimin tek partide bagimsiz aday göstermeksizin birlesmeleridir.bu secim sistemi bunu gerektiriyor.bir oyun bile önemi vardir..düsünün gecen secimlerde Diyarbakirda oy orani %89 larda olan partinin tüm adaylari meclise giremezken %5 %2 oy alan partiler milletvekillerini paylasarak büyük haksizliklara neden olunmadimi.bu gercegi göz önüne alarak her kesin duyarli davranmasi gerektigini unutmayalim..basi acik bacilarimizin bir dahaki secimi kazanan akp iktidarlarinda is bulma sanslarini degerlendirerek sandiga gidilmelidir....saygilar... ilkay123 19.05.2007, 17:48 sevsinler baykalın yumuşamasını.daha düne kadar 301. maddeyi savunan mhp gib ırkçı söylemlere girişen avrupa birliğine karşı çıkan baykal bugün seçim yaklaştı diye birden nedense yumuşadı.Allah Allah neden acaba?vay be yoksa o da mı değiştim demeye çalışıyor.tıpkı tayyip gibi.dsp chp'nin yanlış politikalarını sol seçmene anlatck tek partiydi sağolsun dsp'nin iyi niyetinden dolayı onu da birleşmeyle seçimden sonra yok edecek.baykalın ekmeğine yine yağ sürdüler.bizde bu baykala karşı baykalcılık varken daha çook bekleriz iktidar olmayı.anlaşılan yine baykala kaldı sol.yazık çok yazık. can malesef Baykal a karsi olmamiza ragmen,sol EVET Baykal a kaldi malesef...bu secim sistemi yüzünden sizin gibi basi acik genc kizlarimizi n yarinlarda is bulmalari acisindan malesef Deniz Baykal bu secimlerde UMUTTUR....üzülmeme ragmen malesef bu gercektir....saygilar.. gencsosyalist 19.05.2007, 19:01 arkadaşlar lütfel elinizi vicdanınıza koyun. CHP ile DSP nin solla ne alakası var. onlar askeri rejimi destekleyen monolitik partiler.AKP bile CHP den daha solcu...madalyanın parlak kısmı. akp, sönük kısmı chp......... aralarında ki fark laikliğe bakış açıları. imf, işsizlik, kalkınma sosyal refah.. alın elinize chp tüzüğünü bakın aynıları akp nin tüzüğünde de var....SOL VAR ÖDP VAR. tolstoy 25.05.2007, 01:26 Sagin veya solun birlesmesi hic bir sey ifade etmiyor. Sagin solun birlesmesinin yeni siyasi degisiklikler getirecegini sananlar yaniliyorlar. Var olan siyasi kadrolar toplumda yer edinmislerdir bunlarin yerlerinden kalkmasi imkansiz gibi gözüküyor. Yada biraz daha kalmalarini isteyenler var. Hicbir ülkede gercek yöneticiler ön planda gözükmezler. Onlar bir filimin senaristi gibidirler.Ama halk filmin bas rol oyuncusunu filimin en önemli parcasi sayar. Seneryolari yazanlar insanlari bir yerden alir bir yere götürür ama halk oyuncularin pesinden gittiklerini zannederler. Basarili aktörler bir cok filimde oynayabilirler. Su anda ülkemizde oldugu gibi. Son olarak bu birlesmeler bu seneryolarin bir parcasidir.Yani oyuncular oyunlarini oynuyorlar.Bizede bunlari alkislamak kaliyor. cano62bln 25.05.2007, 02:05 akp nin oyları %60 düşer...chp ve dsp birleşmesi en çok oyu alan parti olur. iusjure 25.05.2007, 10:45 selam- CHP iktidara gelse ne olacak ki? Farklı bir politika mı izleyecek? Geçen gün Baykal'ın grup konuşmasını izledim, ekonomik anlamda "biz daha iyi yaparız, bizim kadrolarımız daha iyi" dışında bir şey söylemedi. Ekonomik olarak ne yapacaklar, nasıl yapacaklar, ekonomiyi algılayışları nasıl? Bu konularda hiç bir şeyden söz etmedi. Eğer iktidara gelirlerse, şansları yaver gider de ABD'den pompalanan ucuz para ve petrol fiyatlarının artışı nedeniyle piyasada dolşana talep fazlası para nedeniyle, işi AKP gibi idare edecekler anlaşılan. Biraz alternatif politikalar öne sürseler daha iyi olur bence. Aman AB'yi küstermeyeyim ABD'yi kızdırmayayım diye politika mı olur? toprak62 25.05.2007, 11:03 birde şöyle bir şey var alevileri şuanki iktidar kadar hiç bir iktidar yok saymadı şöyle düşünün akp başa tekrar gelirse ne olur irandan farksız bir yanımız olur mu acaba menemende kubilayın başını kesen adam şu anki meclis başkanının dedesi bi düşünün... dün bunu yaptı bu gün neyi yapar kım bilir. bakın kim bu ülkede yer altı kaynagı bulursa işletme yükümlülüğü onun olur diye kanun çıkaran ama sezerden veto yiyen ülkeyi parca parca satmaya çalışan türban için ülkeyi aihm'ne şikayet eden bir adamıda cumhurbaşkanı yapmaya çalışsan ülkede otoriteyi rejimi değiştirmeye çalışan bir parti addı ak ama kendisi kara olan parti halen bunların ülkee kalmaması için demaokrat partilere bunun adımını atam chp ve dsp birleşmesine oy atmalıyız bence ve bence iktidar olacaklarına inamak gerekir hadi be bu geciken darbeyi indirelim artık yeter ya daha göz mü yumacaz oy kullanmayanlara geçmişi değil geleceği düşün ona göre ay kullan atıp atmamak senın elınde ama şu darbe için yumruğumuzu masaya daha kuvvetli vurmak için sende katıl be... daha demokratik bir ülke için elele... saheser 25.05.2007, 11:24 Yirmiden fazla parti var bu düsündürücü bence oylar parcalaniyor.Diger partiler bosuna herkes ben basa gelim diye düsünüyor kimse milleti düsünmüyor eyer düsünselerdi özverili davranip ya cekilmeleri gerek yada birlesmesi en dogrusu chp ve dsp,nin birlesmesi güzel önemli olan ayrimcilik yapan kisilar gelmesin ortasi olsun chp ve dsp ortada ne sol ne sag olmamali her kesime hitap etmeli insanlar sen ben o onlar diye ayrim yaparsa zaten hic kimse amacina kavusamaz.Ayrilik degil birlik zamani deniz baykal ve dsp tek basina iktidar olursa bence herkesime sicak bakacaklar zaten olmasi gerekende budur.Önemli olan deniz baykali sevip sevmemek degil ülkeyi nasil yönetecek nasil bir cizgi cizecek akp kadar olmaz akp din din diye diye ayrimciligini resmen gösterdi akraba dost köseyi döndü onlardan olmayanlarsa düsürüldü.Bakiyorum cogu hala celiskide bu kararsizlik iyi degil herkes bir partiye odaklanmali oylar bölünürse akp,ninde yüzde otuz oy alcagini düsünürsek diger partilerde oylari paylasilirsa sonumuz hüsran olur akp,nin tekrar basimiza gelmesine yol acariz.Cok iyi düsünülmeli partilerin coklugu beni korkutuyor chp ve dsp tek basina gelemezse akp kesin gelir basa bence bu korkuyla yasayin akp,nin gelmemesi icin neler yapilabilinir diye düsünürsek tek bir partide odaklanilirsa kazanabiliriz.Tabiki bunlar sadece benim düsüncelerim herkes özgürdür kime verilcegini herkes kendi bilir. @maciranlı@ 07.06.2007, 11:52 ?..hala korkuyoruz ve korkacagızda burda binlerce insan var neyi savunuyoruz en azında cahil deyilsiniz tek düşünce tek vucut olursak yataklarımızda uyurken bile korkma riskimiz olurmu olmuyacaktır tutturmuşsunuz yok (ak parti yok doğruyol yok mhp neden bir beyin deyilsiniz madem ayrı ayrı kulvarlarda mücadele edecekseniz ne işiniz var burda zaman mı geçirmek yoksa yoksayı ben söylüm kendi zamanınızı sadece öldürüyorsunuz lafla peynir gemisi yürüseydi (nuhun gemisi yürürdü burda madem (aleviyiz)düşünceleremiz (atatürk yoluysa ve cumhuriyetse cumhuriyeti kim temsil ediyosa burda karar kılıp tek yürek olup bu girdabdan çıkmalıyız o yüzden buna mecburuz sol ve chp partisinin altında toplanmalıyız tek çaremiz bu dahada yıpranmama ve ileriyi görme aşamasında ufklara daha iyi ilerlememiz için gelin tek yürek olun ve o zaman inanın konuşmak içinde yorulmazsınız....Ayakta ölmek diz üstü yasamaktan iyidir." ForZaSLaN 07.06.2007, 11:57 AKP alevi/solcu milletvekili adaylari aldigi icin oylarinin bi kısmı kendisi gibi yobaz sunni partisi saadet partisine kayar. ONU® 07.06.2007, 12:29 AKP, kendisine yapıştırılan bazı damgalardan kurtulmak istiyor.Bu nedenle bünyesindeki birçok ilahiyat kökenli ve milli görüşçü kişiyi listelerine almadı, onların yerine kendi ideolojisinin dışındaki adaylara ağırlık vererek özellikle sol kesimdden oy kapıp ''herkesi kucaklayan bir merkez partisi'' imajına bürünmek istiyor.Diğer taraftan Saadet Partisi de Erbakan kozunu kullanmayı amaçlıyor.Bu nedenle daha önceki seçimlerde AKP safında olan birçok milli görüşçü SP,BTP gibi partilere kayacaktır. CHP-DSP seçim ittifakının yanında bozulan DP-ANAP işbirliğinin yeniden sağlanacağı haberleri geliyor.Bu ittifakın CHP-DSP ittifakı modelinde olacağı söyleniyor. Şunu da söyleyelim ki AKP'ye oy veren seçmenin önemli bir kısmı önceki hükümeti desteklemeyenler ve kararsızlardan oluşuyordu.Bu ittifaklar bu potansiyel için bir alternetif olabilir. anadolu75 07.06.2007, 20:02 chp ve dsp bu kafayla iktidar olurlarsa millet yandi desenize.sag zaten tam bir pislik.chpde saga uyuyor artik eski sol chp yok maalesef.en iyisi odpye oy vermek.artik solu en iyi temsil edebilecek kapasiteye sahip odptir. |