Orijinalini görmek için tıklayınız : cem tv ortağı mhp den aday oldu

murat222
18.05.2007, 16:57
Cem TV'nin ortaklarından Bilsa Yazılım Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Çakmak,MHP den aday oldu
kaynak:milliyet
Alevi halkının cem tv nin kime hizmet ettiğini bilmesi lazım.

eldorado
18.05.2007, 17:01
kimler olmadıki....artık bu konulara oldukca metanetli yaklaşıyoruz..

cemsahin
18.05.2007, 17:05
Hiç şaşırmadım,
dostumuzu, düşmanımızı tanıyoruz!!!!!!!!!!!

ONU®
18.05.2007, 17:06
http://www.milliyet.com.tr/2007/05/16/siyaset/siy06.html

Biz söyleyeceğimizi söyledik,artık onlar düşünsün.

cibril
18.05.2007, 17:15
aslında bu olaylara korkuyla bakmamak gerekir.bence amaç mhp den seçime girip daha sonra bağımsız olmak.bu da oldukça mantıklı.alevilerin mecliste seslerini duyurmaları şart.bence bunun için bu gerekliydi

Seyduna
18.05.2007, 17:15
Yaw ne etsek ne yapsak acaba. Kime guvenmek lazim anlamadim ki. Allah topunu top etsin ne diyim baska.

dedeoglu
18.05.2007, 17:41
kimler olmadıki....artık bu konulara oldukca metanetli yaklaşıyoruz..

İşte MHP'den aday olan bazıları;

Hacıbektaşı Veli Kültür Vakfı Genel Başkanı Timur Ulusoy,

Eski Özel Harekât Daire Başkanı, Susurlukçu, Çatlı'yla halay çeken İbrahim Şahin,

Şemdinli iddianamesinin soruşturma sürecindeki beyanları nedeniyle merkeze çekilen eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun,

Beyoğlu Emniyet Amirliği'nde görev yaptığı dönemde travestileri hortumla dövdüğü iddiaları nedeniyle "Hortum Süleyman" olarak tanınan eski polis müdürlerinden Süleyman Ulusoy,

Hacettepe Üniversitesi öğrencisi Birtan Altınbaş'ın 1991'de gözaltında öldürülmesine ilişkin davanın sanığı olarak yargılanan emekli başkomiser İbrahim Dedeoğlu,

Mafya reisi Sedat Peker'in dört adamına usulsüz silah ruhsatı verdiği iddiasıyla yargılanıp mahkum olan eski Bilecik Valisi Ayhan Çevik,

ASAM Terör ve Çatışma Danışmanı, Bahçeşehir Üniversitesi öğretim üyelerinden Ercan Çitlioğlu,

Eski MHP Genel Başkanı Alpaslan Türkeş’in oğlu Tuğrul Türkeş,

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Azmi Karamahmutoğlu.

murat222
18.05.2007, 17:52
aslında bu olaylara korkuyla bakmamak gerekir.bence amaç mhp den seçime girip daha sonra bağımsız olmak.bu da oldukça mantıklı.alevilerin mecliste seslerini duyurmaları şart.bence bunun için bu gerekliydi

maraş da çorumda sırf alevi ve solcu diye yüzlerce insanı katledenler kimdi?onu iyi araştır.mhp li olan bir alevi kimliğini inkar etmiştir.

Agop
18.05.2007, 18:35
Çokta ilginç bi olay değil. Zaten cem vakfi ve cem tv tamamiyle mhp destekli kuruluşlar.

suzi34
18.05.2007, 19:04
Halimiz içler acısı desenize artık.Al birini vur ötekine artık kime güveneceğimizi şaşırdım.Allah sonumuzu hayır etsin.Geçmişi çabuk unutmuşlar yazıklar olsun.
Cem TV.yi gerçek alevi kanalı sanıyordum.

pazarcıklı
18.05.2007, 19:11
ne yazılsa boş bundan sonra... insanlar çıkarları uğruna kimliklerini geçmişini unutuyolar... yazıklar olsun...üzülüyorum ve acıyorum bu insanların bu kadar basitleşmesine...:thumbdown :thumbdown :thumbdown

sertur
18.05.2007, 19:32
oh oh ne güzel ne güzel binin altı delik gemiye açılın şöööyle okyanusun derinliklerine doğru süzüle süzüle .... haydi size güle güle

EREN izm
18.05.2007, 19:53
Çokta ilginç bi olay değil. Zaten cem vakfi ve cem tv tamamiyle mhp destekli kuruluşlar.

Gerçekten mi :confused1 bilmiyodum yaaa bizlere yakışan bi tv degil o zaman :mad: Onlar giderde daha iyileri gelir başa :)

Ulalı
18.05.2007, 20:44
Yazıklar Olsun Diyorum.Başka Birşey Demiyorum.

Karabiber
18.05.2007, 20:57
Güvensizlik kötü bişey . Bize bu kötülüğü yaşatanlar utansın .

halitseyfi
18.05.2007, 20:58
NEler oluyor?

Aleviler Türkiyedeki kirli siyaseti öğreniyorlar mı? yoksa dağılıyorlar mı?

Hangisi olursa olsun bunun özellikle CHP yi çok çok etkileyecek bir olay olacak.

"Deniz abim sağolsun!!!!!!!! solada alevilerede yapacağını yaptı. Bu öteki yaklaşımıyla alevileri CHP den uzaklaştırdı. Diğer sol partilerin aleviliğe bakışları katkılarıyla da soldan soğutuldu. Kirli siyasetin çıkar çarkları arasına atılan alevilerde artık siyasi kirliliğin birer dişlisi haline gelmeye başladı. Alevilerde siyaset yapmayı öğrendi.

Umarım bu bölünmeyi getirmez. Zaten bölüne bölüne görünmez hale geldik. Kitlesel olarak hareket etmediğimiz zaman nasılki CHP de kullanılıp bir kenara atıldık diğer partilerde kesinlikle ayakçı olmaya mahkum oluruz.

Umarım aklı başında gelişmelerin haberini alabiliriz, önümüzdeki günlerde.

çeşm-i naz
18.05.2007, 21:05
hiç şaşırmadım cem tv yapar öle olsa bile yönetimde bir ülkücünün ne işi var dediğim gibi şaşırmadım yanlız adını bari değiştirsinler kullanmasınlar bizim CEM adımızı o kelime bizlere önemli bizlere elin faşist ......... lerine değil....

ben hiç yazıklar olsun diyemicem helal olsun diycem onlara da bu yakışırdı evde cem tv nin frekansınıda sildim hiç işim olmaz daha zaten izlemiyordum hadi destek olsun diye arada açıyordum ama bu son radde herkes bundan sonra bakacak işine....:thumbdown :thumbdown :thumbdown

Anatolianman
18.05.2007, 21:06
Yol düşkünüdürler, yollarına düşkün değil.
Aleviliğin toplumsal kurtuluşu, toplumun alevilerden kurtulmasıyla (ki buna pozitif asimilasyon diyorlar) mümkündür diyen bir zihniyet içerisinde bunu nasıl içselleştirebilecekler,

eldorado
18.05.2007, 21:08
durun bakalım daha ne süprizlerle karşılaşacağız...pirayem in açtığı topikte bazı şarkıcıların aday olduğu söylenmişti...yani artık halk eski siyasetci söylemlerine inanmıyor,ve siyaset düşünürlerimizde bunun farkında...şövenizm işbaşında...hangisi daha iyi stand up yaparsa hökümetimizinn başına o geçecek...ama üzülmeyin bunları izlemek için para talep etmiyorlar,açın TRT3 bedava izleyin...tabi şifreli kanallara hakkını satmazsa...yahu tam bir alem ülkesiyiz,AMA NEREYE KADAR SÜRECEK BU ASALAK ZİHNİYETLİ İNSANLARIN KENE YAPIŞKANLIĞI...

izmir_35
18.05.2007, 21:21
hadi aday olanları anlarımda oy verenleri anlamıyorum hangi akla hizmet ediyo bunlar sol partiler dururken mhp oy vermek niye hiç anlamiş değilim çevremde mhp ye oy vermek isteyenler var solcuyum diye geçinen insanlar şimdi mhp ye oy veriyorlar
sebep gösterdikleri ise şeriatcilerin hakkından bunlar gelir diyorlar bu ne biçim düşünce

Şoreş
18.05.2007, 21:29
Merhaba değerli Canlar..
Biliyorsunuz ki Forumumuzda, Cem Vakfının tanımladığı Aleviliği, Cem Vakfının Aleviliği Türkçülük kalıplarına sokmasını defalarca dile getirip, bu tutumların Aleviliği zarar verdiğini söylemiştik..
Ve bunları söylerken en ufak bir tereddütümüz bile yoktu, olamazdıda..
Çünkü Cem Vakfı denilen kurum, gerek Cem Törenlerinde, gerekse kendi içindeki Dedelerin, Üyelerin Tutumu ile Aleviliğin İslamcı ve sadece Türklere has bir Din olduğunu aşılıyordu...
Günler önce Cem Vakfı ve İzettin Doğan için '' İyi, Bilgili bir Dede '' tanımını yapan, özür dilerek söylüyorum ki Cahil Aleviler, şimdi görsünler, bakın Cem TV, Alevi Katillerinin idolojileri destekliyor ve seneler önce Alevileri katleden bir anlayışa göz kırpıyor....

Bir Alevi Kurumundan MHP Adayı çıkması, O Kurumun Aleviliği zaten yanlış tanıtması demektir..

Şimdi Cem Vakfı iyidir diyenlerin yüzlerini görmek isterim..

Cem Vakfı mı diyeceksiniz hala ? Alevi Katillerine pirim mi vereceksiniz ?

Yoksa gerçek bir Alevi gibi davranıp, Aleviliği Evrensellikten ve Alevileri soldan uzaklaştırmaya çalışan Cem Vakfına tepkili mi olacaksınız ?

Önce İnsan diyenler Cem Vakfının gerçek yüzünü görenlerdir..
Ama illede Cem Vakfı diyenler, Maraş / Çorum / Malatya / Sivas Katliamlarını unutanlardır..

YezdaN
18.05.2007, 21:33
mhp nedir sizce...Milleti Haraçlayiyen Pislikler demekten başka bi yol yok zaten baş harflerini alıncada mhp uzun lafın kısası....hayatı mafya zihniyeti olan bir partiden ne beklenebilir ki????

ONU®
18.05.2007, 21:34

Eski Özel Harekât Daire Başkanı, Susurlukçu, Çatlı'yla halay çeken İbrahim Şahin,

Şemdinli iddianamesinin soruşturma sürecindeki beyanları nedeniyle merkeze çekilen eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun,

Beyoğlu Emniyet Amirliği'nde görev yaptığı dönemde travestileri hortumla dövdüğü iddiaları nedeniyle "Hortum Süleyman" olarak tanınan eski polis müdürlerinden Süleyman Ulusoy,

Hacettepe Üniversitesi öğrencisi Birtan Altınbaş'ın 1991'de gözaltında öldürülmesine ilişkin davanın sanığı olarak yargılanan emekli başkomiser İbrahim Dedeoğlu,

Mafya reisi Sedat Peker'in dört adamına usulsüz silah ruhsatı verdiği iddiasıyla yargılanıp mahkum olan eski Bilecik Valisi Ayhan Çevik,

ASAM Terör ve Çatışma Danışmanı, Bahçeşehir Üniversitesi öğretim üyelerinden Ercan Çitlioğlu,

Ohh bütün faşistler toplanmış neredeyse körlerle sağırlar birbirini ağırlar hesabı.:devil: :mad:

sidarsinan
18.05.2007, 21:35
Gün satiliklari teshir etme günüdür.

Üc milyar yem atildi
Bilmem nereye katildi
Sahte Dedeler satildi
Yine uyanmadin ......

tulay24
18.05.2007, 21:36
açıkcası ben çok şaşırdım olmaması gereken birşeydi kendisinin aleviliginden şüphe ediyor ve kınıyorum

Westside
18.05.2007, 21:40
bütün CEM TV ye mal etmemek lazım bence.

gallep
18.05.2007, 21:42
bu cem vakfı biz alevilerden para toplayıp cem evleri yaptırdı.gidişata göre bizim paramızla yapılan cem evleri ileride mhp nin teşkilat binaları olacak.böyle çıkarcıların bir kaç kişiden oluşmasını umuyorum.bunları destekleyen insanları nereden bulacaklar merak ediyorum.

pamugum
18.05.2007, 22:05
çıkar ve menfaat dünyası insanlar kendi amaçlarını gerçekleştirmek için yapmıycakları şey yok bunu fark ediyoruz artık kimseye güvenilmeyeceğini bidaha anlamış oluyoruz yazık yani şok oldum cem tv yönetim kurulu başkanıda bunu yaparsa artık çok acı diğer sol partiler ne güne duruyo hani bizim değerlerimiz

zafergngr
18.05.2007, 22:19
walla ortalığın çivisi çıktı kime güvencez kime inancaz ?

reqka
18.05.2007, 22:22
ataray diye bir arkadaştan alıntıdır olayı özelercesine bir hikaye anlatıyor paylaşmak istedim..
"bir keklik pazarında kafeste keklik satılıyormuş.Adam sormuş bu keklik ne kadar.?Satıcı 100 lira der.Fazla değilmi der? satıcı da hemen başlar kekliği metetmeye. dağda tuzağı kuracaksın,bu kekliğide yanına koyacaksın. bu yanık yanık öterken diğerleri bunu kurtarmaya gelecek ve bir bir tuzağa düşecekler. der.! alıcı 100 lirayı verip kekliği kafesten çıkarıyorken...satıcı övgüye devam eder ve keklik yanık yanık öterken onun gibi 100 lercesini,1000 lercesini yakalarsınız.... alıcı hemen kekliğin kafasını çekip koparır.. satıcı,neden yaptınız 100 lerce kekliği bunun sayesinde tuzağa düşürecektin der.... alıcıda.kendi soyuna ihanet edenin kafası kopmalı ki; 1000 lercesinin yaşama şansı var olabilsin....

emekci82
18.05.2007, 23:12
bütün CEM TV ye mal etmemek lazım bence.

ben çok şaşırmadım, cem tv'nın duzenin tv'si oldugunu tüm canlar biliyordu zaten sadece kanıtlamış olduk bu kadar

savaşa_son
18.05.2007, 23:17

Bunu neye dayanarak söylediğini paylaşırsan sevinirim.:garibbak:

ibrahim-ch
18.05.2007, 23:28
Ben bir sünni-hanefi olarak cem TV yi severek ve aleviligi ögrenmek icin izliyorum.

Nesimi
18.05.2007, 23:38
Evet tahminlerim doğru çıktı aslında İzzettin doğanın yaşamını incelersek hep sağ partilerle içli dışlıdır Tansu Çillerin sağ kolu olduğu zamanlarda var. Mesela Reha Çamur gibi Alevilik islamın içindedir diyen zihniyetler bugün AKPden aday oluyor.

Cem vakfı tutturmuş Alevilik Türk-İslam sentezidir diyor.

Bu yolun sonu AKP ve MHP zihniyetidir. Aleviler bunları görsünler.

Alevimen
18.05.2007, 23:54
Bu ara Tansu Çiller ile ilgili bir alıntı:
Olay zamanı ve yeri Sivas Madımak Katliamı, o zamanın Başbakanı Tansu Çiller şöyle buyurur:
'Oteli saran vatandaşlarımıza birşey olmamıştır. Kimsenin burnu kanamamıştır'.

vitamin
19.05.2007, 00:06
buara herturlu suprıze hazırım hıcbısey benı şok edemez:))))))

birgül22
19.05.2007, 00:07
içimizde hala fikir ayrılıkları varken kimisi ataistliği kimimiz kominizmi kimimiz
kürtlüğü kimimiz kürt alevilğini savunursak özümüzü bukadar unutup başka yollara girersek olcağı bu şaşırmadım

can sezer
19.05.2007, 00:08
vay hain oğlu hain ...bunası bi iş yaa bu adama ve bunun gibi hainlere izin verecekmiyiz aleviliğin adını anmalarına..bizim boynumuzun borcu olsun bu hain leri dışlamak..cem tv gibi bii kurumdan adam mhp den aday oluyor..bak şu işe yavv..bu işin ucunda kim var bunları belgelerle birlikte alevi vatanaşlarımıza duyurmalı , bilgilendirmeliyiz...kimin ne oldugunu bilip ona göre davranılmalıdır..

gerekirse cem tv yi pretesto etmeliyiz diyorum ben..bişeler yapılmalı bunun gibi bi hainlik görülmemiştir... saygılarımla

Agop
19.05.2007, 00:12
Bunu neye dayanarak söylediğini paylaşırsan sevinirim.:garibbak:

İzzetinin 80 li yıllar ve öncesinde solcu alevileri ispiyonlayıp kontragerillalara nasıl katlettirdiğini hepimiz biliyoruz.

can sezer
19.05.2007, 00:27
bu bilginin kanıtı varmı..yanlış anlamayın ama bunu yapmış olması inanılamaz bi durum..

Garaoglan
19.05.2007, 00:48
besle kargasi oysun gözünü

emekci82
19.05.2007, 00:57
içimizde hala fikir ayrılıkları varken kimisi ataistliği kimimiz kominizmi kimimiz
kürtlüğü kimimiz kürt alevilğini savunursak özümüzü bukadar unutup başka yollara girersek olcağı bu şaşırmadım

can kürt aleviliğini savunmak ne demek, aleviler5 için de kürt de vardır türk de, bır ınsan kurt alevısıyse kurt alevılıgını savunuyor olmaz sadece kurt alevısı olur,ayrıca alevıler dusunen hayatı sorgulayan ınsanlardır ve fıkır ayrılıkları olması cok normaldır, burda her konu konusuluyor sadece komunizm veya kurtluk değil

taylan mahir
19.05.2007, 01:21
Canlar Yapacak Bİr Tek Şeyİmİz Var Oda Halkin Kendİ KurtuluŞu BaŞka KurtuluŞ Yolu GÖrmÜyorum Artik Bu Haberlerİ Duya Duyada Sİnİrlenemİyorum

Dost Zan Ettİklerİmİzİn Attiklari Kaziklardan Biktim Artik Dostu DÜŞmanimizi İyİ Bİlelİm

tykhe
19.05.2007, 02:10
Tüm bunların hepsi aslında bir süredir devam eden bir sürecin sonucudur. Alevi kimliği adı altında Aleviliği satan insanları sürekli olarak bu forumda ve medyada görüyor ve biliyoruz.. Cem Vakfı zaten başından beridir Aleviliği birilerine peşkeş çekmeye çalışıyor bunu da biliyoruz. Önce Hacı Bektaş Vakfı Başkanı şimdide Cem tv ortağı mhp den aday..

bakın size birşey sunmak istiyorum bu yazılar ülkü ocakları sitesinden alıntıdır. size böyle bir siteden örnekle geldiğim için özür dilerim ama bakın alevileri nasıl kendilerine çekmeye çalışıyorlar ve bizim aleviler nasıl bu tuzağa düşüyorlar.

BOZKURTLARIN DİRİLİŞ DESTANI'NDAN

Saz ve söz ehlinden bir garip ozan, milletinin içine ayrılık tohumları ekenleri gördü;

Türk'ün geçmişini, geleceğini, töresini, iymanım... inkâr edip soysuzluğa baş çekenleri gördü;

Alevîlik, Sünnîlik, Kızılbaşlık... diye, Oğuz boylarının ocağına incir ağacı dikenleri gördü.

Düşmanlarca kandırılıp kardaş kanı dökenleri gördü;

Bağırsa duyulmazdı, duyanlar ayılmazdı.

Gönlü ve gözleri doldu; dede yadigârı sazını duvardan aldı

Kendisi bin yıl önceki bir Alp-Eren, sazı da Kopuz oldu;

Gözlerinin ve gönlünün dolusu ile milletine seslenip çaldı çaldı çaldı...

Kanayan yarayı tuzladı, ağladı, sızladı... Oğuz boylarını Oğuzladı, birlik ve dirlik üstüne kopuzladı,
ayrılığı ve gayrılığı topuzladı -

Ta ezelden hür milletiz,
Soyu-sopu gür milletiz,
Kandan, candan bir milletiz,
Bir temel, bir duvar, bir taş

Alevî, Sünnî, Kızılbaş!

Aynı mayadan yoğrulur,
"Türk", "Türkmen" diye çağrılır
Aynı kıbleye doğrulur...
Secdeye konan aynı baş

Alevî, Sünnî Kızılbaş!

Dedemiz bir. Torunlarız,
Dün, bugün, ve yarınlarız
Yüceleriz, derinleriz...
Yunus Emre, Hacı Bektaş

Alevî, Sünnî Kızılbaş!...........

bu şiir böyle devam edip gidiyor ve özellikle şunu belirteyim altını kırmızıyla çizdiğim cümleler kanımı dondurdu..kimdi bize Çorum ve Maraşda katliam yapan zihniyet? ogün kanımızla oynayanlar bugün yine kanımızla siyaset yapıyorlar ve bizim bazı kendini bilmez Aleviler kalkıp onların peşinden gidiyor aklım almıyor inanamıyorum..

ve bu forumdan birileri kalkıp bu cümleyi sarf ediyorki üzüldüğüm tek şey bunları diyen kişi daha 17 yaşında!!!! tehlikenin boyutlarını görmezlikden gelemeyiz. bu yaşdaki çocuklarımız nereye hangi zihniyete çekiliyor..

şimdi bence yapmamız gereken şey şu Cem Vakfının iletişim mailine hep beraber aynı gün içinde aynı metin üzerinde protesto çekelim.. duysunlar sesimizi.. üzerimizde siyaset yapamayacaklarını bilsinler...

ibrahim-ch
19.05.2007, 02:52
PKK terörü Kanimizi akittikca Alevi kardeslerimizin,
MHP saflarina katilmalari cogalacak.
Buna engel olmak istiyorsaniz,
PKK Terörüne engel olmalisiniz.
yani PKK ve terörüne hayir demelisiniz.

guneyyy
19.05.2007, 10:22
mhp yada akp den aday olan aleviler düşkün olmuşlardır..alevi yolundan sapmışlardır...ve bu aday olan şahısların alacakları oy ancak aile cevresinden 3-5 kişiyi gecmez her dönem bu tür ayak oyunları gördük olacagı bu 3-5 oy :)

düdek58
19.05.2007, 10:46
arkadaşlar bizler kendikendimizi tanımıyoruz galiba faşitleri bile içimizde barındıracak kadar kopuk yaşıyoruz. izzettin doğan denilen kişi bile bu insanları içimizde barındıryı göze alıyorsa o kişinin nasıl bizlerin haklarını savunacağından şupe duyarım. ve aklıma şu soru geliyor bizlerin başında izzettin doğan kalmalımı kalmamalımı. ayrıca izzetindoğan cem tv nin sahibi bildiğim kadarıyla

çeşm-i naz
19.05.2007, 11:55

sen ne diyorsun yaa haddini bil artık
izzettin doğan alevi olsa ne olcak olmasa ne olcak onun gidiş hatı zaten belli
biz ne diyoruz evet pkk çoğalsın vatan bölünsün böle bir şey mi var senin dengen iyice bozulmaya başladı!!

kendini bilen alevi asla mhp ye falan geçmez!!

burayı ülkü ocağına adam toplamak için mi kullanıyorsun yanlış yerdesin kardeş burası mhp sempatizanlığı yapma!

pirsu-eda
19.05.2007, 13:10
çesminaz bu güzel düsüncelerinden ötürü seni kutluyorum...

kendini bilen alevi asla mhp ye falan geçmez!! (su cümlen herseyi anlatiyor zaten)

Bir alevinin sag görüslü oldugu nerde görülmüs, düsüncesi bile insanin tüylerini ürpertiyor, o tarz insanlara alevi demekten vazgecmek en mantiklisi bence .........

El_esrari02
19.05.2007, 13:39
Cem TV'nin ortaklarından Bilsa Yazılım Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Çakmak,MHP den aday oldu
kaynak:milliyet
Alevi halkının cem tv nin kime hizmet ettiğini bilmesi lazım.

evet değerli canlar biliyorsunuz geçmiş dönemlerde birlik partisini kurduk ama amacımızdan saptık ve mhp ap msp eğilimli bir siyaset takip ettik buna biz gençlik olarak dur demeliyiz. saygilarımla

El_esrari02
19.05.2007, 13:46
evet bu sahtekarların bizim adımıza karar veremeyecekleri gün gibi ortadadır.biz gerekirse kendi basımızı keser yine de onurumuzu bu satılmışlara emanet etmeyiz. teşekkürler

ibrahim-ch
19.05.2007, 13:48
sen ne diyorsun yaa haddini bil artık
izzettin doğan alevi olsa ne olcak olmasa ne olcak onun gidiş hatı zaten belli
biz ne diyoruz evet pkk çoğalsın vatan bölünsün böle bir şey mi var senin dengen iyice bozulmaya başladı!!

kendini bilen alevi asla mhp ye falan geçmez!!

burayı ülkü ocağına adam toplamak için mi kullanıyorsun yanlış yerdesin kardeş burası mhp sempatizanlığı yapma!

PKK yi elestirseydiniz inanirdim.

çeşm-i naz
19.05.2007, 13:53
PKK yi elestirseydiniz inanirdim.

boş boş konuşma yaa ülkesini seven düşünen tek sensin dimi

saçmalama yaa sanane isteğimi eleştirim istediğimi savurum sana mı sorcam!!

burda mhp konuşuluyor pkk yı ortaya sokan sensin ee sende mhp yanlısısın demek ki mhp pkk ilişkisi sana ait eee bundan da çıkan sonuç ortada kimin savunduğu...

ibrahim-ch
19.05.2007, 13:53
Siz böyle birbirinizi kötüleyerek düskün ilan ettikce daha cok sünnilesme olacak.

Neden düsünmüyorsunuz nerde yanlislik yapiyoruz bu insanlari neden tutamiyoruz diye.

aykudgöksun
19.05.2007, 13:55
ibrahim bey göstermemeye çalışsa da MHP sempatizanlığı giderek ortaya çıkıyor..bir alevi kuruluşunun(!) kurucularından olan birinin MHPden aday olmasını eleştirmiyor bu topikde gidiyor PKKyı ortaya koyuyor..bu tarz düşünceler tamamen MHPye adam çekmeye çalışan insanların düşünceleridir..çünkü ülkücüler de genellikle MHPli olmayan yurtsever gençleri PKK karşıtlığını ön plana çıkararak MHPye yakınlaşmasını sağlamaya çalışırlar..bu pek de uzak olmadığımız bir politika..

DiLkeT-CeZaM
19.05.2007, 13:56
alevilerin mhpden aday olmasi kendisini satmaktan baska bir halt degildir. dününü bilmeyen gelecegine yön veremez!! acaba kac kurusa satilipta mhpden aday gösterilmisler kendini alevi diye gösterenler? yaziklar olsun soyu tükensin onlarin!!! bu yapilan, alevilere yapilan acik bir serefsizliktir! bunu yapanlar cezalarini bulmalilar!!.. allah belasini versin alevi ismini kullanipta secimlere girenlere!!

Nesimi
19.05.2007, 13:57
ibrahim_ch nin bu konuda yazma hakkını iptal ettim.

Yok neymiş koşa koşa mhp'ye katılacakmışız. Her işin bahaneside pkk oluyor bu mhp zihniyetine göre. Eskiden Alevi-Sünni çatışmasını körüklüyorlardı şimdide Kürt-Türk çatışmasını körüklüyorlar.

çeşm-i naz
19.05.2007, 13:58
Siz böyle birbirinizi kötüleyerek düskün ilan ettikce daha cok sünnilesme olacak.

Neden düsünmüyorsunuz nerde yanlislik yapiyoruz bu insanlari neden tutamiyoruz diye.

yaa sen ülkücü ocağına gitsene burda ne işin var boş konuşma kürdüm türküm var mı itirazın senin gibilerini çok gördük hadi layık olduğun yere!!

ceto
19.05.2007, 15:02
sen ne konusuyon git marasta yaptıgınız katliamı anlat ooo mhp denen partiye katılan aleviler artık siz yoldan döndünüz birda aleviyim kelimesini agzınıza almayın ne cabuk unuttunuz marası corumu sivas gazi mahallesi olayların bize kursun sıkan mhp degilmi (simdide mhp basladı yalakalık yapmaya ama daha cok beklerler bilmezlerki gercek aleviler yolunda dönmezler gecmisini unutmazlar )
mhp lilere sesleniyorum hadi baska kabıya:laugh: :lol:

barabar
19.05.2007, 18:27
yazıklar olsun...ülkücüler tarafından öldürülen alevi gençlerin analarının göz yaşları hiç mi içlerini acıtmamış bu insanların :no:

Volcano
19.05.2007, 19:31
Bu demek oluyor ki Cem TV yi izlemicem,izlettirmicem.

fou'te
19.05.2007, 19:42
bu cem tv ile duyduyum ilk kötü haber değil hakkaten bişeyler olduğuna inanmaya başladım.. mhp konusuna gelince bazen alevi kardeşlerin akkılarını yitirdiğini düşünüyorum.zihniyet belli ne istedikleri belli mhp hadi neyse sivasta yakanlara oy vermeyin kendinize gelin.

renas_kurd
20.05.2007, 17:03
ne olacak cem tv fasiztlerin kanalı gittipde ortagı mhp den aday oluyorsa söylenecek tek söz yuhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

nuran
20.05.2007, 17:25
artık söyleyecek söz kalmadı..biz onlardan uzak durmaya çalışırken bizi temsil edenler içlerine içlerine giriyorsa...

Bakır
20.05.2007, 17:46
peki cem tv MHP propogandasına başladı mı?

bizim evde uydu yok da merak ettim...

celik6060
20.05.2007, 17:55
böyle bişey olamaz yazıklar olsun

sausen
20.05.2007, 18:27
Merhaba Canlar,

Bu nasıl bir zihniyet bunlar ne yapmaya çalışıyor anlayamıyorum...
Sinirlenmemek elde değil...
Geçmişimize hiç saygıları kalmadı...
Üzülüyorum...

mursal
20.05.2007, 19:22
şaşırmadım doğrusu çunkü hacı bektaş kültür vakfının elindeki imece tıp merkezide hep mhp lilerin elinde çalışanların çoğuda hızlı faşist hemde biri üniversiteden tanıdığım azılı it

mitralyöz
20.05.2007, 19:29
alevi katliyamlarından etkin rol oynamıs olan mhp ye alevi birisinin katılması cok sacma.bunlar ne biçim alevi anlayamadım.hiç mi utanmıyorlar anlamadım

Westside
20.05.2007, 19:38
Bence yargısız infaz yapıyorsunuz.Bu kadar kolay karalamayın.

seçil sivas
20.05.2007, 21:53
Can saymadıklarımız canımızı yakamıyor... Yapılan büyük bir ayıp olmaktan öteye gitmezz... başarısızlıklarının devemını bekliyoruz...

Devrim_Neferi
20.05.2007, 22:17
arkadaşlar biraz geriye gidelim 1999 seçimleri öncesindede cem vakfı başkanı izzettin doğan tüm alevileri tansu çillerin başkanı olduğu dyp ye oy vermeye davet etmişti. olayın ilginç yanı 93 sivas katliamında devletin başında bu karı vardı. ve katliamdan sonra aynen şunu söyledi.. çok şükür ki olaylarda halkımız ve devletimiz karşı karşıya gelmemiştir ..(YAKANLAR KENDİ HALKI YANANLAR İSE YUNAN SANKİ)

beyduba_60
20.05.2007, 22:19
mhp nin ne tür bi parti olduğunu bilmeyen alevi yoktur sanırım..
mhp nin tek derdi alevi kesimden oy almak..ama avcunu yalayacak

Volcano
20.05.2007, 23:07
peki cem tv MHP propogandasına başladı mı?

bizim evde uydu yok da merak ettim...

Yiyosa başlasınlar

anti-fasist
21.05.2007, 03:35
sevgili canlar ben cem tv yi izlemiyorum ancak bir kisi bu sekilde davrandı diye hemen asırı dozda elestiriler yüklememek lazım???

yani tamam dogru söyluyorsunuz aleviligi yanlıs lanse ediyorlar ama en azndan isim duyuruyorlar.izzettin doganın yaptıgı bu ilk degil kutlu dogum haftası kutlamarıda hepimizi cıldırtmıstı sinirden...

bu da onların bize bir faydası dokunmadıgının bir işareti olsa gerek ancak her insan hata yapar biz bu hataları onlara göstermeye calıssak nasıl olur sizce burda oldukca kalabalıgız??

bir de sizlere biraz daha tarafsız olmanız yolunda bir cagrı yapmak istiyorum cem vakfını hepimiz mail yagmuruna tutalım gerek tv programları grek de diger uygulamalar icin...

fakat su anda shp genel baskanı olan adam eskiden samsun ülküğ ocakları baskanlıgı yapmıs buna nasıl bu kadar güveniyorsunuz ben bunu anlamıyorum??

Kızılırmaklı
21.05.2007, 10:25
Alevilik bu değildir, bunlar artık milletin kuklası olmuş insanlar, yazık...
Sabah sabah deli oldum ve inanamadım... :cursing: Cem tv hakkında birçok şey duymuştum, en son geçen yıl cem tvnin barışa semah dönenler konserinde tepkiliydi insanlar... Ferhat Tunç konsere gelmemişti ve bir çok alevi örgütü (PSAKD gibi) konsere destek vermemişti, mantıksız gelmişti ozamanlar. Şimdi neden olduğunu çok iyi anlıyorum.
Bence cem tv ye eleştiri mailları yağdırmalıyız.
Alevi olmakdan gurur duyan bizler, böyle durumlardada yolunu şaşırmış insanlara tepkilerimizi göstermekden çekinmemeliyiz.
Aleviliğimizi böyle çirkin şeylere alet etmesinler...

onur melis
21.05.2007, 11:11
bence akp den girmelerinden daha şereflidir mhp den girmek

dedeoglu
21.05.2007, 11:48

AKP'nin 'Milli Görüş'ü ile MHP nin 'Türk-İslam Sentezi' arasında nasıl bir şeref farkı var anlamış değilim.

aykudgöksun
21.05.2007, 11:58

bir alevinin MHP'den aday olması hiçbir şeyden şerefli değildir..AKP şimdi tehlikeli göründüğü için böyle sölemiş olabilirsiniz.ancak aleviler için yıllardır en tehlikeli kesim MHP olmuştur olmaya da devam edecektir..

semiha
21.05.2007, 12:14
inanamıyorum ya,kendi çıkarları için aleviliğimizi kullanamaya hakları yokkk.

saki
21.05.2007, 20:44
Bazı sahısların cesıtlı yerlerde aday olmaları, insanları kandırmaları ,insanları kullanmaları vede kendi cıkarını herzaman her yerde üste tutmaları bizleri birbirimize düşürerek bizim toplum olarak bazı degerlerı yıtırmemıze neden oluyo,aman bu oyunlara gelmeyelim...

afyonluhuseyin
22.05.2007, 16:10
cem tv'nin son zamanlardaki yaklaşımlarıda az çok eğilim gösterdiği partileri ve nasıl cem tv'yönetim kurulu oldukları belli saygılar

KızılBant
22.05.2007, 17:33
Bu tarz kayıplar vermemiz doğaldır. 3-5 fire verdiysek çok görmemek lazım her türlü aleviliğe saldırıyorlar. MEdya ile silah ile türlü yöntemlerle. Alevilerin çoğu bu tarz insan(!) lara destek olmayacaktır.

Şoreş
22.05.2007, 17:40
Bu ara Tansu Çiller ile ilgili bir alıntı:
Olay zamanı ve yeri Sivas Madımak Katliamı, o zamanın Başbakanı Tansu Çiller şöyle buyurur:
'Oteli saran vatandaşlarımıza birşey olmamıştır. Kimsenin burnu kanamamıştır'.

Evet..
Tansu Çillerin meşur lafı..
Gerçek yüzünü gösteren bir cümleydi bu Tansu Çiller açısından..

Oteli Saranlar ise Çember Sakallı ve Otel yanarken '' Allahu Ekber - Allah Allah '' naralarıyla aydınlarımızın, sanatçılarımızın ölümü üzerinde İslam-Sevinç çığlıkları atan cahil, medeniyetsiz, İnsanlıktan nasibini almamış Emevi tohumlarıydı. Yavuzun tohumlarıydılar..

İçeride yananlar ise Yazar, Sanatçı, Aydın, Devrimci, Alevi İnançlı İnsanlardı...
Sivaslı Hasret Gültekin / Muhlis Akarsular, Kudanlı Edibe Sularıler, Nesimi Çimenler...

Onlar içeride yanarken, öldürülürken, Tansu Çiller ise Oteli saran katiller hakkında hallka rapor veriyordu..

munzur6262
23.05.2007, 00:18
sürekli bunları dile getirdik.ama sözde alevi olanlar özde ne kadar alevi olduklarını daha net bir şekilde görebilirler.buyrun çok savunduğunuz kişilerin kimlere çalıştığını görün.bu işler çıkıp bayrak sallayarak yada birileri istiyor diye meydanlara çıkıp slogan atmaya benzemiyor.nerde alevilik?? aleviliğe sahip çıkanlar kendi tekellerinde zannedenler nerdesiniz?cem ismini bile siyasi bir amaç için kullanıyorsunuz yuhh sizlere yuh sizin gibi düşünen sözde aydın geçinen aleviler.cem vakfını destekleyen cem tv yi izleyen maddi manevi destek veren tüm alevileri kınıyorum.ve ekliyorum geçmişte olduğu gibi gelecektede o acıların aynısını yaşayacaksınız.çünkü geçmişinden ders çıkarmayan gelecekte geçmişte yaşadığıklarının aynısını yaşamaya mahkumdur.

ali_kaplan
23.05.2007, 00:34
Yapmayın arkadaşlar, lütfen bilip bilmeden konuşmayalım... Zamanın alparslan türkeşi, tek davam alevileri yok etmektir dememişdii hatırlayın yada araştırın maraş katliamının sorunluları tamamiyle milliyetçiler.. Katliamın organizatörü daha dün haberlerde çıktı, mhp den aday olacakmış. Cem tv nin ortaklarında olan arkadaş demekki geçmişini ve aslını pek bilmiyoo, yada Biz alevilerin mupirler hakkında bilmediği bazı gerçekler var... Yada sol partilere kızdığı için bunu yapmış olabilir. Son 55 yılın sol partileri alevilerin oylarını çantada keklik olarak düşündüler ama haklarını hiç vermediler, dolayısıyla türkiye cumhuriyetinden öncede sonrada aleviler ezilen toplum olmuştur. saygılar.

cano62bln
23.05.2007, 00:54
cem tv nin alevi kesimine hitap ettiğini yayın politikasından biliyoruz lakin bu kanalın sahiplerinden biri alevi kesimine düşman bir siyasi düşüncenin içersinde yer alıyor...çok tehlikeli bir çelişki...

CaNCa
23.05.2007, 22:39
alevilerin hepsinin kürt, hepsinin sosyalist ya da hepsinin belirli bir etnik yapı veya görüşün altında olması beklenemez. içlerinde bir kısmı etnik unsurlarını öne çıkartan görüşün, milliyetçi bir ideolojik yapının etkisi altında olabilirler.

türk milliyetçisi olarak bilinen, faşizan bir yaklaşım içerisinde kendi etnik yapısını öne çıkaran bir görüşe hakim bir alevi ile, kürt milliyetçiliği yapan, kürt milliyetçisi bir partinin sempatizanı olmuş bir başka aleviden algıdaki bencilliği, etnik yapıdaki öznelliği açısından herhangi bir farklılık görmüyorum.

evrensel alanı kısıtlı görüşlerin, içe kapanık yapıları içerisinde öne çıkardıkları, ırkları, dinleri veya tabulaştırdıkları ideolojiler kesinlikle 'öteki' kavramına hep zarar vermiştir, verecektirde. bir çok alevi katliamında faşist milliyetçilerinin de etkisi olmuştur. ancak burda merkezi öncelik etnik yapı değil, dogmatik gerici bir din inancıdır. katledilen alevilerin hepsi sistematik, amacından sapmış yoz bir inancın kurbanı olmuşlardır. aleviler inançları için katledilmiştir. örneğin maraş katliamın da sunni türklerin yanısıra, sunni kürtlerinde etkin bir şekilde hakim olduğu, sünni kürt köylerinden gelen katillerin varlığını o dönemi yaşamış kişiler çok iyi bilirler. tarihte daha eskilere inildiğinde, türkmen alevileri(kızılbaşları) şah ismal'in bölgedeki varlığını tehdit görüp, aynı boy'dan geldiği toplulukları öldürten yavuz, kızılbaşları bölgedeki kürt otoritelerin vicdanlarına bırakıp, kürt mollası şeyh idris-i bitlisi’nin önerisi ve planlamasıyla katledilmişlerdir.

tarihte belirli kesitlere odaklandığınızda, karşınızda belirli etnik yapıların, farklı inançlara karşı katliamlarını görebilirsiniz. hümanist felsefik inançlarının etkisiyle bu olaylarda alevilere hep kurban rolü biçilmiştir. ama şu anı yaşamamız gerekirse, alevilik inancına saygılı olduğunu iddia eden, fikirlerin kişilere bireysel olarak uyuştuğu partilerden, her ideolojik yapı içerisinde bir alevinin var olmasının, insanlarına zarardan çok fayda getireceğine inanıyorum. öteki taraftan görüp, hep karşılıklı bir antipati oluşturulması ortadan kaldırabilecektir. akp, sp, bbp gibi direkt dogmatik gerici mezhebi inanç temelli partiler dışındaki her türlü ideolojik görüş içerisinde bir alevinin yönetim kademesinden olmasının alevilik inancının humanist yaklaşımlarına ters düşmesine rağmen, DTP'de olduğu gibi MHP'de de olmasını aynı derecede olağan karşılıyorum.

sonıc
23.05.2007, 23:16
alevi bir vatandaş mhp ile yan yana düşünülemez zira alevilerin en büyük düşmanı mhplilerdir.yıllarca alevileri katleden tıpkı bir sülük gibi alevi kanı içen yırtıcı bir hayvanı kendine sembol edinmiş nazist,faşist,emperyalist gibi her türlü insanlığa zarar veren fikirleriyle girdikleri her toplumda kan dökmüş masum insanlara zarar vermiş insan kılıgında dolasan vampirlerdir.sözde teröre karşıyız sloganıyla vatan sever kılığında iktidara gelmeye çalışıyorlar.hiç bilmediğimiz katliamlar gerçekleştirmişlerdir pkk da katliamlar yapmıştır ama onlarınki ortada ama mhplilerinki faili meçhul.derlerya BİLDİĞİN ŞEYTAN BİLMEDİĞİN ŞEYTANDAN İYİDİR Birde dehaplılar ve mhpliler iki zıt parti olmasına rağmen aralarında ilişki kurdukları düşüncesindeyim sağa sola saldıran mhplileri dehaplılara saldırırken hiç görmedim böyle bişe olsaydı gündeme bomba gibi düşerdi ve o kadar bombalı eylem gerçekleştiren pkknın hiçbir mhpliyi öldürdüğünü yada işlek caddelere bomba yerleştirebilmesine ragmen can düşmanı gibi görünen mhp binasına hiç bombalı saldırıda bulunmamıştır.onun için
GELİN CANLAR BİR OLALIM DİRİ OLALIM SADECE TEK PARTIDE BIRLEŞİP HALKLARIN KARDEŞLİĞİNİ KURALIM::::

Erdem Cavga
24.05.2007, 16:36

Bu milletimize yapılan tamamen saygısızlık ve ihanettir bizim halkımızın HACI BEKTAŞİ VELİ efendimize aşırı bir aşkla bağlıdır soyuna hiç yakışmadı beni gerçekten çook üzdü hebsi çürük kavun gibi çıktı.........:no:

sausen
24.05.2007, 16:56
Ben kendi adıma bu adamdan utanıyorum...

toprak62
24.05.2007, 21:01
ya ne biçim insansınız

daha 1 mayısın sivasın kanı kurumadı siz halen gidip bizi yakıp yıkan partilerden aday oluyorsunuz bu kadar mı küçldünüz bu kadar şerefsiz olmaz insan bir düşün be adam bir düşün geçmişi ejdatlarından utan sen insanmısın be sana onlara dediğim gibi sadece itttt diyebilirim artık itlere ayıp ama olsun ...

karahan
24.05.2007, 22:08
Bence biraz düşünmek lazım,mhp den aday olan birinin önceden ne oldugu nasıl görüş sergiledigi bellidir sanırım.bunu bilebile icimize sokanları nasıl yargılıya biliriz acaba?.. bence şuç onda degil onu aramıza alanlarda...!!!::kapaligöz

ali_naki
25.05.2007, 03:43
duydukça sinirleniyorum, aklım almıyor. bu nasıl bir zihniyettir. ?kime güvenecegimizi şaşırdık malesef. bir yandan cem vakfı bir yandan hacı bektaş-ı veli derneği.. bu işin sonu nereye gider bilmiyorum..

Ferdici_Tekin
25.05.2007, 04:17

boşunamı kardeşim diyorum :biggrin: .MANTIK!-HERZAMAN...

barısarock
25.05.2007, 13:23
dünyanın ve insanların degitigi bir zaman da ve yaşadımız vahşi kaptlizimin, nerelere sürüklediklerini görmekde mümkün sadece cem tv nin sahibi degilki aday olanlar akp den var dp den var, bu partile 1980 öncesi maraş çorum sivas
gazi ümraniye katlıyamlarını yapan partiler ve bu partilere üye olan sözüm on alevi olduklarını düşünen beyinsiz ve ilkesiz insanlar olduklarını düşünüyorum küçücük beyinleri biraz çalışsaydı bu partilerden aday olmazlardı bunlar kendilerini miletvekili olmak için satıyorlar baktımız zaman chp den de sağ partilerden gelmiş ve hiç bir zaman sola alkası olmayan ve bir dönemler soldan nefret eden insanlarda chp den aday oldular yani al birini vur birine bu partilerin ilkesi düşüncesi yok bittmiş,

ayrıca sızlere bir önerim olacak cem tv boyukot edelim ve reklam falan tanıdıklarımız vermesinler,

sarigelin
26.05.2007, 00:53
arkadaslar bazi seylerin cok gereksiz oldugunun farkinda misiniz?
bir alevi mutlaka politik görüsü ile solda mi bulunacak
pkk da cok alevi gencler var, o zaman cogunuz yaziklar olsun diyor musunuz?
kaldi ki nereden cem vakfi ve cem tv nin mhp li oldugunu biliyorsunuz?
ben bir solcu, cem vakfina ait dernegin baskanligini yapan, babanin kiziyim

biraz yavas gidin diyebiliyorum sadece
ne o yani
alevinin tek bir kimligi mi vardir?

biraz bilginmek isteyen arkadaslar icin:
cem tv bir kisiye ait degildir

ici bos mesajlar yazmayin, bizim insanimiza solculuktan önce dogruculuk yakisir

saygilar

Hevinn
26.05.2007, 01:17
çok şaşırmamak lazım çünkü aramızda kendi çıkarları için aleviliği kullanmaya çalışan insanlar olucaktır ama bizim insanımız okadar bilinçli ve zekiki aleviliğe bir şekilde kendi menfaatleri için bir yol gören insanlara asla bu zevki yaşatmıcaklar onlar kullanmak isticeler ama biz kullandırtmıyacağız varsın aday olsun ne olucakki bu onların tam tersine alehine olucak çünkü alevilerin güvenini kaybetmiş olucaklar ve oyda topluyamıyacaklar öyle sap gibi ortada kalıcaklar hepsi bu

siyahgul
26.05.2007, 01:40
bu olayı genel olarak cem tv ye mal edemezsınız!
Ben de cem vakfında bir süre hizmet verdim.Bu olaylara çoğu cem tv ,cem radyo ve cem vakfi çalışanları tepki gösterdi hatta belki farkına vardınız bir süre cem tv ve cem radyo yayınları aksadı işçiler eylem yaptı çünkü bu kuruluşların yayınlarının bir kısmı "onlar" tarafından devr alındı.Hatta bu neden bazı sanatçılar şarkılarını çaldırmadı orada(örneğin sabahat akkıraz).Bu olaylar yaklaşık 1 senedir devam etmektedir.
bana göre bu alevi kesimini dağıtmak için oynanan büyük bir oyundur çünkü baktılarkı aleviler yumağı büyümektedir.
Bu kuruluşlardaki hizmet sahipleri hak için canla başla mücadele ediyorlar arkadaşlar bunu unutmayın lütfen saygılar...

Erdiren
27.05.2007, 01:24
Dostlar bu tür davranıslara sahit oldukca Asagıdaki siiri tekrar tekrar okuyorum. Hınzır 'da PIR SULHAN ABDAL DERGAHINDA yetısti.

Amenna

Yaşayanlar bir gün ölür elbette
Ağaçlarla, balıklarla
Kuşlarla ben amenna

Ağlayanlar bir gün güler elbette
Uyanmakla, Anlamakla
Bilmekle ben amenna

Kısa çöp uzun çöpten hakkını alır elbette
Direnmekle, kurtulmakla
Barışla ben amenna

Öyle bir yerdeyim ki
Ne karanfil, ne kurbağa
Öyle bir yerdeyim ki
Bir yanım mavi yosun
Dalgalanır sularda
Bir yanım çocuk parkı çığlık çığlığa
Öyle bir yerdeyim ki
Anam gider allah allah
Dölüm düşmüş sokağa

Dostum dostum güzel dostum
Bu ne beter çizgidir bu
Bu ne çıldırtan denge
Yaprak döker bir yanımız
Bir yanımız bahar bahçe

Hasan Hüseyin Korkmazgi

ismailgokhan
27.05.2007, 15:33
Çok iyi niyetlisin bu zatın amacı böyle olsa daha kötü hiç etik bir davranış olmaz bu dediğiniz doğru olsa bile bir Alevi'ye yakışmaz Mhp'den ve Akp'den aday olan Alevi'nin kanı bozuktur

aykudgöksun
27.05.2007, 15:47
Çok iyi niyetlisin bu zatın amacı böyle olsa daha kötü hiç etik bir davranış olmaz bu dediğiniz doğru olsa bile bir Alevi'ye yakışmaz Mhp'den ve Akp'den aday olan Alevi'nin kanı bozuktur

aynen öyle..madem meclise girmek amaç..o zaman AKP ve ya CHPden gir..onlar bu seçimde başı çekecekler..yaptığının dediğin mantığa sığar yanı da yok cibril...

haydar.K
27.05.2007, 16:03
artık içimizdeki ayrımcılarıda yavaş yavaş görmeye başladık demek ki iyi pazarlamacı bu kişiler şöyleki kimse durdukları yerde bunlara gelde seni milletvekili yapayım demez demek ki alevilerin oyunu kendi emirlerinde gören zatimuhteremler kendi çıkarları için hemen saf değiştirdiler maşallah. gidebilecekleri en son partilere akın ettiler helal olsun çok çabuk unuttular bu insanların kaç kişini katili olduklarını.

horasan66
27.05.2007, 16:59
buda biyerde kişilik meselesi insan çıkarı uğruna bütün duyguları kullanabiliyor. benim korkum şu yarın bu kişi cem tv ye çıkıp alevilerden oy isteyecek kadar da yüzsüz olmasın?

A-L-E-V-İ
27.05.2007, 23:00
Alevilerin önemli inanç önderlerinden Veliyeddin Ulusoy, MHP'den aday adayı olan Timur Ulusoy'un kendi ailesinden olduğunu, ama aile olarak kesinlikle böyle bir davranışı desteklemediklerini belirtti. Bu Aleviler adına utanılacak bir durumdur diyen Ulusoy, oyunu CHP-DSP ittifakına vereceğini söyledi.

Alevi cemaatinin önemli ruhani önderlerinden olan ve Hacı Bektaşi Veli'nin soyundan geldiği kabul edilen Veliyeddin Ulusoy ise 'Oylar CHP-DSP birlikteliğine' dedi.

Radikal Gazetesine bir röportaj veren Veliyeddin Ulusoy, ailesinden Timur Ulusoy'un MHP'den aday olduğunu ama aile olarak desteklemediklerini belirterek, 'Münferit bir olay. Bu nedenle MHP'den milletvekili ada adayı olmasından çok üzgünüm, sadece üzgünüm. Aleviler adına utanılacak bir durum' dedi.

Veliyeddin Ulusoy, şöyle devam etti: 'Kendisi (Timur Ulusoy) aileden uzak birisiydi zaten. Bu nedenle niye aday olduğunu bilmiyorum. Bunların küçük bir vakfı var, onu kullanarak milletvekili adayı olmuş. Alevi toplumu, sağ partilere gidenlere oy vermeyecektir. Kimsenin oyuna ipotek koymak istemem, fakat oylar, CHP-DSP birlikteliğine gitmek zorunda. Ben oyumu bu birlikteliğe vereceğim.'

BEHZAT MİSER / RADİKAL

dostnursani
30.05.2007, 00:51
Geçen yıl bu zamanlarda cem tv de bazışeyler güzel olsun herşey bizim insanımız için diyerek çalıştık çabaladık ama kimin için ne içinmiş...
izzettin doğanın başageldiği zaman ben ve otuza yakın arkadaşımız biz bu düşünceye hizmet etmeyiz dedik ve istifa ettik...ben bizzat şahit oldum cem tvnın kapısının onunde kafa tokuşturanlar vardı...
ben ve diğer arkadaşlarmın yapmış oldugu duruşta haklı oldugumuz bugun daha ıyı anlasılıyordur umarım... bize siz neden boyle yapıyorsunuz boyle bişye yok dıyenler kendılerıde gorduler olay sadece bır soylentı degıldı...
burdan alevı olupta bu dusunceye hizmet eden (CAN?)lara tek sözüm var.
umarım ilerde kendinizden,yaptıklarınızdan utanmazsınız....

dubleguven
30.05.2007, 10:51
Menfaat herşeyin önüne geçmiş canlar... kimin umrundaki alevilik, sünnilik.. işin içine menfaat girdin mi adam kendi öz babasını dahi tanımaz oldu...

gencsosyalist
30.05.2007, 11:33
şaşıracak ne var arkadaşlar ben zaten böyle bir şeyi bekliyordum.ama izzettin doğanın adaylığını bekliyordum ama o olmadı ortağı oldu.İzzettin doğanın yıllarca demirelin eteğinden ayrılmadığını herkes biliyor(hani şu faşist olan demirel).Bu kişinin aleviler tarafından hala nasıl kabul gördüğünü anlayamıyorum...

PeN_ChE
30.05.2007, 11:44
İzzettin dedeleri bu senede mhp için oy dilenir alevilerden..Bir insan bu kadar karaktersiz olur ancak.. YUH

cibril
05.06.2007, 18:35
maraş da çorumda sırf alevi ve solcu diye yüzlerce insanı katledenler kimdi?onu iyi araştır.mhp li olan bir alevi kimliğini inkar etmiştir.

bunları yeteri kadar bildiğime inanıyorum.şöyle düşün onları onların silahlarıyla vurmak.kimse bir partiden aday oldu diye kimliğini yitirmez.bazı şeyler için fedakarlık gerekir.selçukluda olduğu gibi osmanlıda olduğu gibi.selçuklu tarihini biliyorsan eğer dediğimi anlarsın.ülkenin ve milletin geleceği için birilerinin kendini ateşe atıp hani damgasını yemeyi göze alması gerekir.kim bilir bu da belki tarihin tekerürüdür.panik yapmak yersiz

eldorado
05.06.2007, 18:54
bunları yeteri kadar bildiğime inanıyorum.şöyle düşün onları onların silahlarıyla vurmak.kimse bir partiden aday oldu diye kimliğini yitirmez.bazı şeyler için fedakarlık gerekir.selçukluda olduğu gibi osmanlıda olduğu gibi.selçuklu tarihini biliyorsan eğer dediğimi anlarsın.ülkenin ve milletin geleceği için birilerinin kendini ateşe atıp hani damgasını yemeyi göze alması gerekir.kim bilir bu da belki tarihin tekerürüdür.panik yapmak yersiz

Bir çok gidenin her biri memnun ki yerinden,
Bir çok seneler geçti; dönen yok seferinden.

içimden geldi paylaşayım dedim....

candaş
05.06.2007, 18:57
Bu Foşo partisine kendilerini satanları tüm alevi canlar olarak dışlamalı alevi olarak saymamalıyız...bunlar tam o pir sultanımızın başkaldırdığı hızır paşa ya benzio yaww..yarın bir gün it olur havlarlar ama bize sökmez???

karaşar
05.06.2007, 21:21
bir alevi nasıl mhp li olur anlamakta zorluk çekiyorum. geniş kitlelere yön veren insanlar bunu yaparsa gerisini siz düşünün artık.

belkide milyona varan alevileri kılıçtan geçiren osmanlıyı baş taçı eden ve mehter marşıyla bir ileri iki geri giden bir zihniyetin içinde yer almak bize yakışmaz diye düşünüyorum; siz ne dersiniz.

benim kabem insandır diyen biri nasıl aşırı milliyetçi bir düşüncenin içinde ve onların safında mücadele edebilir biri bana anlatsın lütfen.

yanlış anlamayın insan olarak kimseyi dışlamıyorum. aynı ülkenin insanı olarak herkese kucak açıyorum. ama bu bana onların bayraktarlığını yaptıramaz.

mhp nin içine girmek; aleviliği onlara anlatmak ve alevilik ile ilgili yersiz yada kötü izlenimlerini silmek gibi bir misyonla hareket etmek anlamına gelebilir mi?
BUNDAN daha korkunç bir düşünce olamaz.
fikirlerinizi bekliyorum......

Hüseyin69
05.06.2007, 21:30
oh oh ne iyi ne iyi
(Aleviyim diyen) baglama.
(müslümanmin diyen) def.
(vatanseverimdiyen)zurna.
alsinlar ellerine

inanin bana bir zamanlarin
bremen mizikacilarini bizlere aratmazlar
:thumbup: :clap: :taz:

Funky Caner
05.06.2007, 21:30
Zaten bir alevi kanalı gibi gözüküp aslında devletle alevilerin arasını yumuşak tutmak için kurulmuş kanaldan bu şekilde haberler çıkması şaşırtıcı olmasa gerek.

CaNCa
05.06.2007, 21:43
Ebuzer Özgür Çakmak İzmir 2. bölge 4. sıradan mhp tarafından seçilemeyecek bir yerden aday gösterildi. Diğer 20'nin üzerindeki alevi aday adaylarından hiç biri mhp listelerine bile giremediler.

eldorado
05.06.2007, 21:47
Zaten bir alevi kanalı gibi gözüküp aslında devletle alevilerin arasını yumuşak tutmak için kurulmuş kanaldan bu şekilde haberler çıkması şaşırtıcı olmasa gerek.

...? pek anlamadım ne demek istediğinizi...

Nazlıçiçek
06.06.2007, 18:44
Kapitalist Sitem Çarkının döndüğü her yerde birde kişiler sosyalisr değilse İnsanlar her dönem bir tarafta at koşturur.Çünkü Çıkar denen şey ne şekilde elde edilirse ipi o tarafa çekersiniz.Bu insanları hiç bir zaman kimlik ve din sorunu olmamıştır.Çünkü bunlar her zaman farklı dönemlerde farklı kimliklere bürünmüşlerdir.Bu nedenle bu şahsiyetsiz şahısların hangi kulvarda at koşturduğu bizleri şaşırtmıyor.

shahrud
06.06.2007, 19:07
Ebuzer Özgür Çakmak İzmir 2. bölge 4. sıradan mhp tarafından seçilemeyecek bir yerden aday gösterildi. Diğer 20'nin üzerindeki alevi aday adaylarından hiç biri mhp listelerine bile giremediler.

Bu cok iyi bir haber. Bu da bu duskunlere iyi bir tokat olur. Siz istediginiz kadar dusun ancak onlar yine de kabul etmiyorlar. Bundan daha buyuk bir asagilanma da olamaz herhalde.

Hüseyin69
06.06.2007, 19:32
alevi diye iddia edilen mhpli aday adayin topigi olan bir topige yazacaktim ama orasi bana yasaklandigi icin buraya yazmaktan baska yol bulamadim gereksiz topickte acmak niyetinde degilim
hani bir alvi kizimiz vardi güzelmi güzel mhp aday olmus ha iste oo alplerin kralicesi

bakin usta ne diyor bu hususta :

Bu zati muhterem hanimefendi kim oluyor acaba nereye mensupmus bilgisi olan varmi birde sikayet etmis vax vax ne kadar üzülduk resminin önunde mum yandirasim geldi.Simdi böyle resimleri bu ara dinciler bu yollarda örgutlemek icin guzel kizlari yollara diziyorlar.Buda modaran demokratik bir alevi kiziymis,
yarasalari tanimak gerek unutmamak gerek.

bu alintiyi biryerde buldum
zazaca tükce karisik kelimeler oldugundan dolayi biraz düzeltme yaptim
sizce baska söze gerek varmi ?

kirampali
06.06.2007, 19:42

diğerlerini bilmemde timur ulusoy ismini duyunca çok şaşırdım. seneler önce nevşehire Hacı Bektaş-ı Veli 'ye gitmiştik. bizi evinde misafir etti. sonra ardından o istanbula geldi ve bizde onu evimizde misafir ettik. çok kötü bi urum ya. bu kadarda olamaz...!!!! lanet olsun.

CaNCa
06.06.2007, 22:17
alevi diye iddia edilen mhpli aday adayin topigi olan bir topige yazacaktim ama orasi bana yasaklandigi icin buraya yazmaktan baska yol bulamadim gereksiz topickte acmak niyetinde degilim
hani bir alvi kizimiz vardi güzelmi güzel mhp aday olmus ha iste oo alplerin kralicesi

bakin usta ne diyor bu hususta :

Bu zati muhterem hanimefendi kim oluyor acaba nereye mensupmus bilgisi olan varmi birde sikayet etmis vax vax ne kadar üzülduk resminin önunde mum yandirasim geldi.Simdi böyle resimleri bu ara dinciler bu yollarda örgutlemek icin guzel kizlari yollara diziyorlar.Buda modaran demokratik bir alevi kiziymis,
yarasalari tanimak gerek unutmamak gerek.

bu alintiyi biryerde buldum
zazaca tükce karisik kelimeler oldugundan dolayi biraz düzeltme yaptim
sizce baska söze gerek varmi ?

yukarıda koyu harfle belirtilmiş olan fikirleri yazan kişi daha mı edepli bir insan acaba? o yaktıracağı mumu alsın..

hiç kimse bu kızın faşist bir partiden aday olmasının doğru birşey olduğu iddiasında değil. ama hiç bir demecinde de aleviliği temsil etmek gibi bir iddiası olduğunu görmedik. zazaca ve kürtçe karışık hakaretvari o ironik mesajı yazan kişinin de, hangi ideolojik veya mezhepsel faşist düşüncesinin etkisi altında kaldıki acaba o ironik yazıyı yazarak bahsi geçen kız için değil alevi analarına, bacılarına kadar uzanan o iğrenç iftiranın imasını ederek kinayede bulunuyor.

ugurCemBudak
07.06.2007, 14:41
Ya Allah AŞikina Cem Tv Ne Yapiyor Kİ Zaten, Efendİlerİmİzle Bİle Aralari İyİ DeĞİl, Efendİlerİmİzle Arasi Olmayan Bİr Tv Den Ne Beklerdİk Kİ Zaten. Allah Yolunu Açik Etsİn.

gazili24
08.06.2007, 03:08
yazık çok yazık bizler yani aleviler bu kadar "piyasa" olmamalıydık ne demek merkez sağ ile aleviligin adının anılması hele mhp gibi katilleri barındıran bi partiyle aleviligin anılması..... şüphe ediyorum bunların aleviliginden yazık çok yazık......

sahrut75yagmur
08.06.2007, 04:28

Gerçekten bu bilgi doğrumu diye soracaktım.Benim duyduguma göre ise fısıltı gazetelerinden dyp alacakmış cem tv'yi...:mad:

Funky Caner
11.06.2007, 03:01
...? pek anlamadım ne demek istediğinizi...
Yani şunu demek istedim bana göre cem tv gerçek bir alevi televizyonu değil,devletin bir kolu. Ayrıca ilginize teşekkür ediyorum.

dostgul
11.06.2007, 22:18
bu insanlar ne yapmaya çalışıyor.geçmişimizi bile bile bizim safımızda gibi durup mhp'den nasıl aday olur?inancımızı resmen siyasi bir araç olarak kullanıyorlar.cem tv den böyle bir şey beklemiyordum....

esme
14.06.2007, 01:29

eğer meclise girmek gibi bi amaçsa sadece meclise girecek başka partilerde var.bu kadar uç bi düşünceye akmak gerekmezdi ikinci bişey amaçlara ulaşmak için ilkelerden ne kadar taviz verilmeli sizce hitap ettiğiniz kitleye ne kadar sadik kalınmalı bence düpedüz ilkesizlik yada gerçek ilkeleri buydu biz göremedik görmek istemedik benim görüşüme göre meclise girsede sonra çekilsede etik olmaz ahlaki anlamda unutmayalım ki bi tarihimiz vargeçmişimizden ve geleceğimizden sorumluyuz mantık ne sizce ilkelerden taviz vermekse yada hileye başvurmaksa eğer teoriniz doğruysa amaç sadece meclise girmekse eğer, ne kadar ahlaki yol sizce izlenilen bence hiçde ahlaki değil bence bu tercihin altında başka amaç yatıyo amaç sadece alevilerin oylarını almak.üstelik hangi partiye düşünmesi bile acı ne olur açalım gözümüzü pembe gözlükler çıksın artık alevilerin sesini duyuracak en son partidir mhp

es-es26
14.06.2007, 01:42
Bütün kanallar haber yaptı bizi..Bu sefer Alevilerin ezberi bozuldu..Galiba sağa kayıyorlar diye..bu mhp iktidar olurda itler yine çoşarsa o zaman ben o televizyoncuyu görmek isterim..

Bu arada bu şahsı tanıyan eden var mı..Bulabilen biri fotoğrafını falan koysa güzel olur..Yüzünü görelim meymenetsizin..

saheser
14.06.2007, 01:56
Cem tv kanalini kimler seyrediyor aleviler seyrediyor.Bu durumda bu kanitlandimi en basiti cem tv,ye elvada demekden baska birsey yapilamaz.Ne kadar kizsak bos önemli olan alevilerin akp,ye ve mhp,ye oy vermemesidir bakalim nasil aday oluyor.Secilmezse dönecegi yer yine alevilerin yani olacaktir hangi yüzle bakacak o zaman görecegiz.

dewamade
15.06.2007, 13:21
evet aday olabilir
hatta mhp nin kadrosunda çok önemli görevlerde yapar hem bellimi olur ve muhtemelen che resimli tişört giyen giyen gençleri linç eden kalabalığı mhp li arkadaşlarıyla tv den izlemiştir. Bunlar beni şaşırtmıyor şaşırtmayacakta cem tv şimdi bu adamlakmı yaşıyor cem radyoyu reklam vermek için çağırmıştım allahtan vermemişim.... İNSAN KATİLİNİ BESLER Mİ YAHU

garcia
17.06.2007, 15:25
her zaman söylerim balık hafızalıların çok fazla olduğu ve bu '' balık hafıza '' bulaşıcı hastalığına her gün yeni şahısların yakalandığı bir ülkede,bir toplumda yaşıyoruz. maraşları,çorumları v.b unutan balık hafızalılardan bahsediyorum.sağ partilerin peşinden koşan aleviler bence yalaka,edilgen ve onursuz insanlardır.yüzlerini bile görmek istemiyorum

readme
17.06.2007, 20:47
mhp içerisinde bir hayli ''türkmen alevisi'' var zaten. anadoludaki alevilerde kendilerini milliyetci olarak tanımlıyolar. bundan doğal bir şey olamaz..

garcia
17.06.2007, 22:27
mhp içerisinde bir hayli ''türkmen alevisi'' var zaten. anadoludaki alevilerde kendilerini milliyetci olarak tanımlıyolar. bundan doğal bir şey olamaz..

senin bir hayli dediklerin, balık hafızalı geçmişi unutan onursuz kişiliklerdir.onlarda bir avuçtur...

Hüseyin69
18.06.2007, 05:25
yukarıda koyu harfle belirtilmiş olan fikirleri yazan kişi daha mı edepli bir insan acaba? o yaktıracağı mumu alsın..

hiç kimse bu kızın faşist bir partiden aday olmasının doğru birşey olduğu iddiasında değil. ama hiç bir demecinde de aleviliği temsil etmek gibi bir iddiası olduğunu görmedik. zazaca ve kürtçe karışık hakaretvari o ironik mesajı yazan kişinin de, hangi ideolojik veya mezhepsel faşist düşüncesinin etkisi altında kaldıki acaba o ironik yazıyı yazarak bahsi geçen kız için değil alevi analarına, bacılarına kadar uzanan o iğrenç iftiranın imasını ederek kinayede bulunuyor.
senin edebin nasil bize biraz tarif et bakiyim belki isimize yarar
delikanli sen o yaziyi yazanin ic dünyasini bilemezsin bilmedigin gibide bu sekilde fikirbelirtmen ancak traji komik olur
yaziyi yazan kisinin ideolu mezhebi siyasi durusu yazdigi düsüncesiyle belirtmis zaten
o insan kimsenin anasina bacisina gelmisine gecmisine imali hakaretler yapmamistir
daha dogrusu senin anlayacagin türk degil kürt degil
SEN BUNA ironi de mironi de ama o insanin o anki ruh halini bilmemeni dogal karsiliyorum
bende yaziyi yazan kisiye katiliyor ve en kisa zamanda katillerinin saflarinda o zat in resmini alip mum yakacagim mum yakma senin düsündügün fesatlik mumu degildir
hani entellektüel biri cinayete kurban gittiginde cinayet yerinde hayranlari gelip mum yakarlar iste o sekildir
yaziyi yazan kisi icin o zat fasistlerin saflarina gecmesiyle ölmüstür anmak lazim gerekiyormus anmis

bilir bilmez bu tür mesajlarla topicleri isgal etme
bizim saflarimizdan cikip düsman saflarina gecmis biri icin
bizden davullu zurnali törenler beklemeyin
ben bir topicte mhp ve uzantilari alsinlar ******** diye birsey yazdim topige yazma yasagi yedim
dedigim gibi bunu kutlamak icin biz gidipte kadeh tokusturmuyoruz
etki tepki yi dogurur tepkimizde budur baskalari gibi silaha davranip gidip onu temizlemek gibi bir lüxümüzde yok

erdem_akyurek
18.06.2007, 13:13
arkadaşlar böyle olayların yaşanması bizi çok üzüyor.artık partinin bir önemi kalmadı herkes kendi çıkarının peşinde.kim nereden ne koparırsa o tarafa yöneliyor.saygılarımla...

readme
18.06.2007, 14:37
------------
yanlışlık.

karizma24
22.07.2007, 15:36
kerbelada imama hüseyini de kaderine terk edip gidenler oldu ama alevilik bu çağa kadar varlığın tüm haksızlık ve katlimlara ramen sürdürmüştür ve kaynat varoldukça aleviler ehlibeyte yanlıları var olacakdır

sili_yagmur
24.07.2007, 22:38
bızım ıcımızden böle insanlar cıkıyosaa hele bu daa cem tv gıbı alevılerın gercekten benımsedıgı bı kanalda gorevlı bırıyse bız artık kıme guvenelım kı hıc bılmıyorumm .mhp ya baska bı partı degıl.yaw o ınsanlar sıvasta bızı yaktı ne cabuk unuttuk.maraş katliyamını nasıl unuturuz .ne dıyım kı bılmıyorum...söyleyecek soz yok ki

Nesimi
25.07.2007, 01:00
Seçilmedi sanırım?

CaNCa
25.07.2007, 01:12
Seçilmedi sanırım?

özgür çakmak mhp izmir 2. bölge 4. sıra adayıydı, mhp ancak 2 m.v çıkarınca seçilememiş oldu. ayrıca mhp'nin çoğunlukla son sıralarda aday gösterdiği 20'ye yakın alevi m.v. adaylarından hiç biri seçilemedi.

Nesimi
25.07.2007, 01:18
özgür çakmak mhp izmir 2. bölge 4. sıra adayıydı, mhp ancak 2 m.v çıkarınca seçilememiş oldu. ayrıca mhp'nin çoğunlukla son sıralarda aday gösterdiği 20'ye yakın alevi m.v. adaylarından hiç biri seçilemedi.

Reha Çamur seçilebildi AKP den. Neyseki MHPden Alevi seçilmemesi beni biraz rahatlattı. Zaten seçilecek yere koymazlar birazda taktik yapmışlar oy alabilmek için arka sıraya koymuşlar ama Aleviler belliki oy vermemişler.

CaNCa
25.07.2007, 01:52
Reha Çamur seçilebildi AKP den. Neyseki MHPden Alevi seçilmemesi beni biraz rahatlattı. Zaten seçilecek yere koymazlar birazda taktik yapmışlar oy alabilmek için arka sıraya koymuşlar ama Aleviler belliki oy vermemişler.

mhp, akp'nin çıkardığı kadar(341) milletvekili çıkarsaydı, gösterdikleri adayları içerisinde 15 alevi m. v. adayı seçilmiş oluyordu. yani akp'nin meclisin 3/2si gibi devasal bir çoğunluğunu aldığı bir orantıda 3 alevi m.v'nin seçilmiş olması da yine vitrinden öte bişey değil. çoğunluğu çamuroğlu gibi alevilikle alakası kesilmiş kişiler.

bu arada mhp'nin alevilerden ciddi oranda oy aldığı bölgelerde olmuş. bazı yerleşik orta ve batı anadolu bölgelerindeki alevilerin olduğu bölgelerde oy oranları geçen dönemlere göre bu seçim dönemi kısmen arttığı gözüküyor. bireysel olarak aday olmuşlar veya seçilmişleri kıstas olarak almıyorum ama kitlesel olarak yansıyanlar düşündürücü. örneğin maraş pazarcığın türkmen alevileri 'kılıçlılar' olarak bilinen 9-10 köye dağılan bir kitleden, mhp tarihinde ilkkez ciddi bir oranda o sandıklarda chp'den sonra ikinci parti olarak çıktı. üstelik maraş olaylarının yaşandığı bir coğrafya üzerinde.. mhp'nin maraşta alevi adayı da yoktu. hani onun için kapılmışlar desek, o da değil. anne tarafımdan benimde akrabalarım olan ve zamanında içlerinde büyük devrimcilerinde çıktığı bu kitle üzerinde bile etkili olabilmişlerse, diğer bölgelerde de olmuş olabilir diye düşünüyorum. çorumda akp'e kaymış bir kısım alevi kesiminden bile söz ettiklerini duyduktan sonra bu dönem duyduğum hiç bişeye şaşıramıyorum..

garcia
25.07.2007, 02:21
mhp, akp'nin çıkardığı kadar(341) milletvekili çıkarsaydı, gösterdikleri adayları içerisinde 15 alevi m. v. adayı seçilmiş oluyordu. yani akp'nin meclisin 3/2si gibi devasal bir çoğunluğunu aldığı bir orantıda 3 alevi m.v'nin seçilmiş olması da yine vitrinden öte bişey değil. çoğunluğu çamuroğlu gibi alevilikle alakası kesilmiş kişiler.

bu arada mhp'nin alevilerden ciddi oranda oy aldığı bölgelerde olmuş. bazı yerleşik orta ve batı anadolu bölgelerindeki alevilerin olduğu bölgelerde oy oranları geçen dönemlere göre bu seçim dönemi kısmen arttığı gözüküyor. bireysel olarak aday olmuşlar veya seçilmişleri kıstas olarak almıyorum ama kitlesel olarak yansıyanlar düşündürücü. örneğin maraş pazarcığın türkmen alevileri 'kılıçlılar' olarak bilinen 9-10 köye dağılan bir kitleden, mhp tarihinde ilkkez ciddi bir oranda o sandıklarda chp'den sonra ikinci parti olarak çıktı. üstelik maraş olaylarının yaşandığı bir coğrafya üzerinde.. mhp'nin maraşta alevi adayı da yoktu. hani onun için kapılmışlar desek, o da değil. anne tarafımdan benimde akrabalarım olan ve zamanında içlerinde büyük devrimcilerinde çıktığı bu kitle üzerinde bile etkili olabilmişlerse, diğer bölgelerde de olmuş olabilir diye düşünüyorum. çorumda akp'e kaymış bir kısım alevi kesiminden bile söz ettiklerini duyduktan sonra bu dönem duyduğum hiç bişeye şaşıramıyorum..

evet,kılıçlı türkmenleri duyarlı bir alevi toplulukmuş ve önceleri,çoğunlukla ilerici,devrimci insanların çıktığı köylermiş kılıçlıların yaşadığı yerler.bende gazetede,mhp'ye katılan kılıçlıları okuduğumda şok oldum.k.maraş coğrafyasında yakın bir geçmişte olaylar yaşandı,aleviler katledildi,çoluk-çocuk,yaşlı-genç,kadın-erkek demeden vahşice katledildiler ve ana karnında hançerlenen,annesiyle beraber daha doğmadan katledilen bebeler oldu.şimdi bütün bunlara rağmen k.maraş/pazarcık gibi bir yerde mhp'ye önemli oranda oy çıkması, gerçekten çok sinir bozucu...

can sezer
27.07.2007, 02:01
reha çamuruoğluymuş...
tutup çakıcan iki tane görecek aleviliğin ne oldunu..tutup heryerde bahsediyor alevilikten..

bide metro larda reklamları var.

imge
27.07.2007, 02:45
hımm çok şaşaırmamak lazım bazen böylesi kanalara sızanları tebrik etmek lazım dışlamamalı bu revizyonit bir tavır değil kimine tanımak ve kendi silahlarıyla karşısına çıkmak için bir yolda olabilir....