Orijinalini görmek için tıklayınız : Pakistan: sarıldı diye istifa etmek zorunda kaldı
Alevimen 23.05.2007, 00:03 Biraz evvel güncel bir haber okudum, şaşkınlıkla... Anlam veremiyorum, anlayamıyorum'da... Pakistanın turizm bakanı bayan Nilofar Bakhtiar bir erkeğe kısa sarıldığı için ülkesinde ona yapılan aşırı baskılara ve eleştirelere dayanamayıp istifa etti...
Söz konusu olay şöyle gelişmişti, 2005 sonu Pakistan'daki şiddetli depremi hepimiz hatırlıyoruz, kendi memleketine bağış toplamak için Bakthiar Paris'de bir gösteri için paraşütle atladı. Başarıyla atladıkdan sonra kara'da paraşütcü öğretmenine kısa sarıldı. Fransa'da bu jest ayak'da alkışlandı ama mart ayında görüntüler ortaya çıktı ve Bakthiar eleştirilere ve kötü sözlere dayanamayıp istifa etti!!
Hadi alevilik islamın içinde diye bas bas bağıranlar buyrun meydan sizin...
İslam nerde, şeriat nerde.. alevilik nerde diye size soruyorum?
Siz kendinizi böyle bir toplumun temsilcisi mi görüyorsunuz? Ya islam elden gitti yada elde hiç yoktu..
Nerde gerici, yobaz varsa islam mensuplarından çıkıyor bu sadece çokca rastlanan bir tesadüf müdür?
Kamera ve fotoğraflar olmazsa kadını linç edecekler, şüphem yok!
kaynak: spiegel
halitseyfi 23.05.2007, 00:10 Biraz evvel güncel bir haber okudum, şaşkınlıkla... Anlam veremiyorum, anlayamıyorum'da... Pakistanın turizm bakanı bayan Nilofar Bakhtiar bir erkeğe kısa sarıldığı için ülkesinde ona yapılan aşırı baskılara ve eleştirelere dayanamayıp istifa etti...
Söz konusu olay şöyle gelişmişti, 2005 sonu Pakistan'daki şiddetli depremi hepimiz hatırlıyoruz, kendi memleketine bağış toplamak için Bakthiar Paris'de bir gösteri için paraşütle atladı. Başarıyla atladıkdan sonra kara'da paraşütcü öğretmenine kısa sarıldı. Fransa'da bu jest ayak'da alkışlandı ama mart ayında görüntüler ortaya çıktı ve Bakthiar eleştirilere ve kötü sözlere dayanamayıp istifa etti!!
Siz kendinizi böyle bir toplumun temsilcisi mi görüyorsunuz? Ya islam elden gitti yada elde hiç yoktu..
Nerde gerici, yobaz varsa islam mensuplarından çıkıyor bu sadece çokca rastlanan bir tesadüf müdür?
Sevgil can
Bunların tesadüf olması mümkün değildir. İslamiyetin altın çağı yobaz üretmeye başlayınca bitti. Artık tam bir cahiliye devrini yaşamaya başladı.
insanlar kardeş 23.05.2007, 00:11 İran da devlet başkanı Ahmedi Nejad 70 yaşındaki baştan sona kapalı hatta elleri siyah eldivenli ilkokul öğretmeninin elini öptü diye neredeyse saldırıda bulunacaklardı.Şeriat kuralların ihlal ediyor diye..
Daha nice örnekleri var .....
saygılarımla.....
Dostlar, Canlar değerli Alevimenin söylediği gibi hadi Alevilik İslamın içindedir diyenler buyrun...
Bu tarz gerici yobazlar bizim kültürümüzde olmamıştır olamayacak!
Kesinlikle izin vermeyeceğiz. Anamıza, bacımıza, Akrabamıza, Arkadaşımıza dostça sarılamayacakmıyız? İslama göre dişi olan günahtır malum insanların "şevhet" duygusu var. Lanet olsun böyle işe.
Aleviliğe sahip çıkın İslam gericilikdir. Bunları görelim asimilasyonlara gelmeyelim Aleviliğe değer verelim!
Dostlar, Canlar değerli Alevimenin söylediği gibi hadi Alevilik İslamın içindedir diyenler buyrun...
Bu tarz gerici yobazlar bizim kültürümüzde olmamıştır olamayacak!
Kesinlikle izin vermeyeceğiz. Anamıza, bacımıza, Akrabamıza, Arkadaşımıza dostça sarılamayacakmıyız? İslama göre dişi olan günahtır malum insanların "şevhet" duygusu var. Lanet olsun böyle işe.
Aleviliğe sahip çıkın İslam gericilikdir. Bunları görelim asimilasyonlara gelmeyelim Aleviliğe değer verelim!
Haklısın bıra.
Hayatımda ilk kez bir yaşlı Teyze, sırf abdesti bozulacak diye benden el çektiğinde, çok açık söylüyorum ki yüzüm kızarmıştı ama acı acı gülümsemiştim... İşte o zaman Alevi olmanın farkını çok daha iyi anladım..
Abdal Musa Şenliklerine gidiyorduk.. Geçen sene Temmuz ayında... Ve Dedemiz vardı Otobüsümüzde ve Bacılarımızda vardı.. Dedemiz Otobüse bindi ve Kadın / Erkek ayırmadan tüm Canlar ile tokalaştı, hal ve hatırlarını sordu.. Tüm yolculuk boyunca, bir Alevi din adamı, Aleviliğe yakışır bir şekilde, Kadın Erkek ayırmadan canları ile sohbetler etti, Onlar ile dertleşti... Kadın Erkek ayırmadan...
İşte sevgi budur..
Demişler Sevgi bizim Dinimizdir, başka dine inanmayız..
Görüyorum ki İslam sevgisizliğe itiyor...
Birkaç gün önce bir düğüne konuk olan bir Bayana '' Hoşgeldiniz '' deyip elimi uzattığımda, o kişi elini masanın üstünden kaldırmamış ve başındaki türbanı ile yere doğru bakakalmıştı....
El Tokalaşma ile Abdest bozuldu sananlar,
Köpeğe dokunma ile Abdesti bozulanlar,
Kadınlara özel İslami bisiklet üretmeye kalkan İran,
Namaz sahnesi olmayan dizileri yayından kaldıran İran,
Ramazanda oruç tutmayanları sınır dışı eden Arabistan,
Masum kadınlara recm uygulayan İslam,
Irakta Allah deyip kafa kesen İslam,
Kadınları çarşafa ve körelmeye mahkum eden İslam,
Sanata karşı çıkan İslam...
Bakın diğer Toplumlar sanat alanında yüzyıllar önce ilerleme kaydederken, Anadoluda heykel sanatı 50'li yıllarda başlamıştır. Hakim Kültür olan İslam, Heykelleri günah ilan ediyor ve ilerlemenin önüne geçiyordu...
Mısıra İslam geliyor, eski Mısırın Tarihi eserleri talan ediliyor, yok edilmeye çalışılıyor,
İrana İslam geliyor, Zerdüştleri Kültürü, yazılı kitapları yok edilmeye çalışılıyor....
Bunların tek sorunmlusu malesef ki Kuranı Anasaya alan İslamdır...
Şimdi bazı Aleviler çıkıp diyorlar ki Kuran bizimdir..
Bunu nasıl diyebiliyoruz ?
Milyonlarca Müslüman Kuran Anasaya diyip hareket ediyor, ortaya çıkan Manzara ortada.. Biz gerçekten o yolda olsaydık, İranı şimdiden geçmiştir mollalkta..
Afganistanda tarihi eser olan büyük buda heykelini füzelerle yıkan islamcı şeriatçı talibanlardı. İslam başta medeiyet olmak üzere herşeye karşıdır özellikle kadınları cinsel meta olarak görürüler. Bayan arkadaşlar bu konuda daha duyarlı olmaldır. Kadın özgürlük sembolüdür veya böyle olması gerekiyor.
Aleviler kadın erkek eşit olarak "İNSAN" olarak bir arada ibadet etme anlayışını geliştirdiler tarihde bu olay bir Hristiyanlarda birde Alevilerde mevcuttur. Bunun dışındakiler hep kadını cinsel meta olmakdan öte görmemişlerdir. Aleviler Kadına Hristiyanlardan daha fazla değer vermişlerdir.
Alevi bayanlar özellikle siz önemlisiniz nedeni ise gerciliğe karşı kendi değerlerini koruması gereken sizlersiniz. Bir kaç Alevi bayandan duydum namaz kılarım ramazanda oruç tutarım diyorlar aynı şekilde erkeklerdende bunu yapanlar var. Kendinize mukayet olun Aleviliği önemseyin ya da Aleviyim demeyin. Alevilik çocuk oyuncağı değildir. Namaz kılkarım vs gibi söylemler asimile olmanın kanıtıdır bizi "kirletmeyin". Ben şahsen bir erkek olarak hangi din olursa olsun rahat yaşarım ancak kadınlar bu şekilde rahat olmazlar mantıklı davranın ve Aleviliğe sahip çıkın...
Ama bu yazı aslında pakisatnın gericiliğini değil türkiyenin gericiliğini gösteriyor. Bizim bakanlarımızı hepsi erkek olduğu için böyle bir tepki olmuyor bile. Kadına o kadar değer(!) veriyoruzki onu bakan yapmaya kıyamıyoruz.
Yazıklar olsun bee iranda bile daha fazla kadın siyasetçi var. Asıl geri kalmış bir ülke varsa o da Türkiye.
Afganistanda tarihi eser olan büyük buda heykelini füzelerle yıkan islamcı şeriatçı talibanlardı. İslam başta medeiyet olmak üzere herşeye karşıdır özellikle kadınları cinsel meta olarak görürüler. Bayan arkadaşlar bu konuda daha duyarlı olmaldır. Kadın özgürlük sembolüdür veya böyle olması gerekiyor.
Aleviler kadın erkek eşit olarak "İNSAN" olarak bir arada ibadet etme anlayışını geliştirdiler tarihde bu olay bir Hristiyanlarda birde Alevilerde mevcuttur. Bunun dışındakiler hep kadını cinsel meta olmakdan öte görmemişlerdir. Aleviler Kadına Hristiyanlardan daha fazla değer vermişlerdir.
Alevi bayanlar özellikle siz önemlisiniz nedeni ise gerciliğe karşı kendi değerlerini koruması gereken sizlersiniz. Bir kaç Alevi bayandan duydum namaz kılarım ramazanda oruç tutarım diyorlar aynı şekilde erkeklerdende bunu yapanlar var. Kendinize mukayet olun Aleviliği önemseyin ya da Aleviyim demeyin. Alevilik çocuk oyuncağı değildir. Namaz kılkarım vs gibi söylemler asimile olmanın kanıtıdır bizi "kirletmeyin". Ben şahsen bir erkek olarak hangi din olursa olsun rahat aşarım ancak kadınlar bu şekilde rahat olmazlar mantıklı davranın ve Aleviliğe sahip çıkın...
Teşekkür ederim bıra.
Anadolu Topraklarında yüzyıllarca, Fatihden, Yavuzdan buyana Ataerkil Yapı ile Kadın / Erkek Eşit yapı anlayışı çatışmıştır...
Ataerkil yapıya İslam,
Kadın Erkek ayırmayana ise Alevilik demişler...
Alevilerin bu Topraklarda İnanç olarak çatışmadığı tek halk ERMENİLERDİR...
Ki Ermenilerin İnançları benzerliklerin yanısıra Alevilikten farklı olsada, sonuçta iki ayrı dinden halk ve asla Dini bir çatışma içine girmemiştir...
Hristiyanlık ile asla çatışmayan Alevilik, Ehlibeyt gibi ortak noktası olan İslam ile devamlı çatışmıştır...
Eğer Alevilik İslama ait olsaydı, Alevilik Hristiyanlıkla çatışırdı..
Ama Aleviler Hristiyan olan Ermenilerle asla çatışmazken, Ehlibeyt diyen İslam ile çatışıyorsa, demekki Alevilik İslamdan ayrıdır...
Alevilik tek başına Evrensel bir İnanç demektir...
Bizim Dedelerimiz Dersimlerde, Sivaslarda yüzyıllarca Ermenilerle birlikte yaşamış ve bugün hala Dedelerimiz, Hristiyan olan Ermeniler için '' Onlar bizdendir, onlar Has İnsanlardır '' diyorlarsa, demekki bu İnsanlar, bu İnanç toplulukları her zaman barış içinde yaşamıştır..
Yüzyıllar Önce Sünniler ova ova Alevi avına çıkıyorlardı...
Osmanlı öldür cennete gir diyordu, Sünnilerde Alevileri doğramaya çıkıyorlardı..
Şehirlere İnen Alevileri taşlıyorlar, bakir topraklara mahkum ediyorlardı..
:o
Pakistana kadar gitmeye gerek yok ki, Türkiye'de de var aynı görüntüler. minübüste yaşlı yaşlı adamlar küçük kızların yanına oturmuyor; sebep: abdesti mi bozulur artık, içindeki fesattan mı korkar bilemem ama, İslama sığındığı da belli. ya bir de benim kafamı karıştıran bir şey var. şimdi bunlar bu kadar din/Allah korkusu ile yaşıyorlar ya neden tüm çirkeflik bunlardan çıkıyor? din mi emrediyor acaba ?
Bugün bana çok yakın bir çarşıda, o kadar modern İnsanların içinde gezinen Çarşaflı, Sarıklı, Çember Sakallı, Şalvarlı, Takkeli Zombileri gördükçe bir kez daha utandım.. Ne onlarla aynı dini paylaşırım, nede aynı idolojileri.. Onlar bize uzak olsun, Alevilere uzak olsunlar..
Pakistana kadar gitmeye gerek yok ki, Türkiye'de de var aynı görüntüler. minübüste yaşlı yaşlı adamlar küçük kızların yanına oturmuyor; sebep: abdesti mi bozulur artık, içindeki fesattan mı korkar bilemem ama, İslama sığındığı da belli. ya bir de benim kafamı karıştıran bir şey var. şimdi bunlar bu kadar din/Allah korkusu ile yaşıyorlar ya neden tüm çirkeflik bunlardan çıkıyor? din mi emrediyor acaba ?
Onlar ki ufacık kızları kendilerine vakti zamanında eş edinmiş bir mimarın eseridir ablacım..:)
Harem kuran Zihniyetin takipçileridir onlar..:)
Gerekirse Kabe'yi bombalarız diyenler, Irak Aganistan işgalleri öncesi "haçlı seferleri" hatırlatanlar, Afrika'yı sömüren ve insanlarını kobay olarak kullanan, 2 Bomba ile Japonya'da yünbinlerce insanı öldüren ve devam eden nesillerde milyon kişileri zehirleyen, İslam coğrafyasında bulunan yer altı kaynakları için bu ülkere şiddet pompalayan, İsrail'in her yaptığını kabul edip her filistinli terörist gören, ve daha niceleri.
Bunlar medeni, niye kadın erkek beraber oturuyorlar birbirlerine sarılabiliyorlar, abdestleri bozulmuyor. Biz yobazız niye, inancımıza göre kadın erkek ilişkilerinde hassas olduğumuz için.
Gerekirse Kabe'yi bombalarız diyenler, Irak Aganistan işgalleri öncesi "haçlı seferleri" hatırlatanlar, Afrika'yı sömüren ve insanlarını kobay olarak kullanan, 2 Bomba ile Japonya'da yünbinlerce insanı öldüren ve devam eden nesillerde milyon kişileri zehirleyen, İslam coğrafyasında bulunan yer altı kaynakları için bu ülkere şiddet pompalayan, İsrail'in her yaptığını kabul edip her filistinli terörist gören, ve daha niceleri.
Bunlar medeni, niye kadın erkek beraber oturuyorlar birbirlerine sarılabiliyorlar, abdestleri bozulmuyor. Biz yobazız niye, inancımıza göre kadın erkek ilişkilerinde hassas olduğumuz için.
ben hiçbir şey anlamadım :confused1
yobazlık ile kadın-erkek ilişkilerindeki hassasiyet arasında nasıl bağlantı kurdunuz?
yanlış algılamışsam bağışlayın da, şöyle bir sonuç çıkardım (lütfen yanlışsa düzeltin) medeniyet kadın ile erkeğin yanyana oturması ile mi kanıtlanıyor?
sonra bu medeniyet "tek dişi kalmış canavar" mı hakikaten?
yani kadın ile erkek yan yana masum bir şekilde oturamaz öyle mi? bu konular o yüzden mi hassas?
haremlik/selamlık kurumunun da mantığı bu mu yani?
cangüdaz 23.05.2007, 10:20 2.iran pakistan:-)hayat ne kadar da çok gerizekalıyla doluymuş değil mi canlar?zavallı hasta ruhlular!hepimize güzellikler diliyorum.sevgiyle kalın canlar...
ben hiçbir şey anlamadım :confused1
yobazlık ile kadın-erkek ilişkilerindeki hassasiyet arasında nasıl bağlantı kurdunuz?
yanlış algılamışsam bağışlayın da, şöyle bir sonuç çıkardım (lütfen yanlışsa düzeltin) medeniyet kadın ile erkeğin yanyana oturması ile mi kanıtlanıyor?
sonra bu medeniyet "tek dişi kalmış canavar" mı hakikaten?
yani kadın ile erkek yan yana masum bir şekilde oturamaz öyle mi? bu konular o yüzden mi hassas?
haremlik/selamlık kurumunun da mantığı bu mu yani?
Ben medeni olmak ile yobaz olmak arasında ki tek kıstasın kadın erkek tokalaşması, yanyana oturması vs. gösterilmesine ve bundan dolayı islamiyete yüklenilmesine tepki verdim. Eğer ben yanlış anladıysam, özür dilerim.
Ben medeni olmak ile yobaz olmak arasında ki tek kıstasın kadın erkek tokalaşması, yanyana oturması vs. gösterilmesine tepki verdim. İnsanlar inançları gereği bu konularda hassas olabilirler, ama bu onların yobaz ve çağdısı olduğunu göstermez.
peki o zaman medeniyet nedir? diğer kıstaslar nelerdir?
yaa bu arada gülesim geldi, yanlış anlamayın n'olur. medeniyetin bile ayırımı var yahu :yamukgul:
peki o zaman medeniyet nedir? diğer kıstaslar nelerdir?
yaa bu arada gülesim geldi, yanlış anlamayın n'olur. medeniyetin bile ayırımı var yahu :yamukgul:
Yeterki konusurken gülelim:) Kavga edenlerden olmaktan iyidir. Önceki mesajımda düzeltme yapmıştım. Onu görmeden yazdınız galiba.
Medeniyet; açıklaması zor. Yaşam kalitesidir diyebiliriz ama, her kaliteli yaşayan medenimidir?
Yeterki konusurken gülelim:) Kavga edenlerden olmaktan iyidir. Önceki mesajımda düzeltme yapmıştım. Onu görmeden yazdınız galiba.
Medeniyet; açıklaması zor. Yaşam kalitesidir diyebiliriz ama, her kaliteli yaşayan medenimidir?
yaa ben gene anlamadım, ( hey Allahım ne anlayışsız kızım:p neyseee:innocent: )
şimdi ben cinsiyeti erkek olan arkadaşlarımla tokalaşırken ya da sarılırken vs vs kalitesiz mi yaşamış olurum :blink: olamaz ben kendimi kaliteli sanıyordum :huh: bir şey daha, kaliteli yaşama göre konuşursak ben bir erkeğe sarıldığımda linç edilmem mi gerekir? aman Allahım :crying: Müslüman bir ülkede yaşıyorum, kimseler linç etmeden intihar edeyim ben, tanrım evet beni affet ne olur, ben arkadaşlarıma hep sarılıyorum, biliyorsun içimde herhangi bir artniyet yok ya da arkadaşlarımın da öyle, biz canız dostuz ama sarıldık bir kere, kalitemiz düştü :001_unsur kendi cezamı kendim veririm sen yorulma Allahım :crying:
bu arada evet düzeltmeyi görmedim :)
yaşam kalitesi nedir?
her kaliteli medeni olamazsa; hem kalitesiz hem medeni olunur mu?
nasıl çelişkidir bu?
yaa ben gene anlamadım, ( hey Allahım ne anlayışsız kızım:p neyseee:innocent: )
şimdi ben cinsiyeti erkek olan arkadaşlarımla tokalaşırken ya da sarılırken vs vs kalitesiz mi yaşamış olurum :blink: olamaz ben kendimi kaliteli sanıyordum :huh: bir şey daha, kaliteli yaşama göre konuşursak ben bir erkeğe sarıldığımda linç edilmem mi gerekir? aman Allahım :crying: Müslüman bir ülkede yaşıyorum, kimseler linç etmeden intihar edeyim ben, tanrım evet beni affet ne olur, ben arkadaşlarıma hep sarılıyorum, biliyorsun içimde herhangi bir artniyet yok ya da arkadaşlarımın da öyle, biz canız dostuz ama sarıldık bir kere, kalitemiz düştü :001_unsur kendi cezamı kendim veririm sen yorulma Allahım :crying:
bu arada evet düzeltmeyi görmedim :)
yaşam kalitesi nedir?
her kaliteli medeni olamazsa; hem kalitesiz hem medeni olunur mu?
nasıl çelişkidir bu?
Dur bir nefes alayım:)
Medeniyetsizlik, kalitesiz, linç...
Size karşı en ufak bir ithamım olmadı.
Sizin bana sorduğunuz yaşam kalitesi medeniyet çelişkisini zaten bende sordum.
bende size sorayım o zaman medeniyet nedir?
Anatolianman 23.05.2007, 12:14 Sapla samanı karıştırmaya, işimize geldiğinde tümevarımlara varmaya, karalamaya, kötü göstereni iyi göstermeye ne kadar meraklıyız. Milenyum çağında bu tür sığ mantık yürütmeler bizlere yakışmıyor açıkcası. Haberin referansı batı kaynaklı. Onlardan hasım olarak gördüğü, düşmanlık beslediği islam adına olumlu örnek belirtecek haberlerin verilmesi olağan olmaz zaten.
Ama birde onlara bakalım. Hristiyanlık içerisinde bir çok mezhep ve yol var. Mesela Protestanlık. Avrupada yüzyıl savaşları, otuz yıl savaşları olarak adlandırılan bir çok mücadele ve dinsel ayırımlar yaşanmıştır. Romaya, papaya başkaldırmışlardır. Milyonlarca insan ölmüştür. Birbirlerini acımasızca katletmişlerdir. Ama hangisi protestanlık, kalvanizm yada her ne hristiyanlık yoluna sahipse o şey hristiyanlığın içinde değildir demiştir.
Bu tür bir haber bizim önceden sahip olduğumuz peşin hükümleri destekler mahiyette olduğu için mi önem arz etmiştir, batı bir koz olarak sahiplendiği içinmi, yoksa yeni bir şey mi öğrendik. Verdiğiniz örnekler insanların yorum şeklidir, dinin istediği şeyler değil. müslüman olmak, dindar olmak her şeyden önce ahlaklı olmaktır. müslüman’ı şöyle tarif eder hadis. ‘müslüman, başka insanların elinden, dilinden zarar görmeyecek bir insandır.’ böyle tanımlanıyor, ilk tanım. başka insanlara zarar vermeyeceksiniz. Peki söyler misiniz bunun neresi alevilikle bağdaşmıyor.
Şunu bilmeliyiz ki 1400 yıldır karanlıklar içinde boğulan dünyaya yeni bir soluk, renk ve ışık veren ve inanların içini ışığıyla aydınlatan bir medeniyetten bahsediyoruz.
Ortaçağın boğucu, kısır ve hurafelerle dolu dünyasını aydınlatan bu büyük medeniyet; tarih, kültür, bilim perspektifinden ele alarak irdelemeliyiz.
eğer islamla tanışmadan önce, müslümanlarla tanışsaydım, muhtemelen müslüman olmazdım' şeklinde bir lafı var yusuf islam'ın (cat stevens), Bu habere ilişkin buradan bir takım çıkarımlar yapabilirsiniz.
Ali ve oğullarının mücadelesini yaptığı emeviler ve hariciler de kendilerine göre islamı yaşamıyorlar mıydı?
Bugünde talibanlara, el kaidecilere karşı mücadele eden müslümanlar değilmidir, ama pireye kızıp yorganı yakmadan.
21. yüzyılda kirlenen ve son demlerini yaşayan dünya ve çevre değil sadece, bugün hepimizde fikir kirliliği vardır siyaset kirliliği vardır, ideoloji kirliliği vardır, medya kirliliği vardır laf kirliliği vardır.
Dur bir nefes alayım:)
Medeniyetsizlik, kalitesiz, linç...
Size karşı en ufak bir ithamım olmadı.
Sizin bana sorduğunuz yaşam kalitesi medeniyet çelişkisini zaten bende sordum.
bende size sorayım o zaman medeniyet nedir?
tamam abi alın nefesinizi :)
aldınız mı :D soruma soruyla cevap veriyorsunuz ( yemezler :p) burda felsefe yapmıyoruz :) (hiç sevmem felsefeyi:p)
evet birey olarak bana karşı hiç itham da bulunmadınız kesinlikle öyle bir söylememim olmadı, ben sadece sizin yazdıklarınızla kendimi yargıladım, bir nevi sesli düşündüm, ortaya o cümleler çıktı :)
hem bir şey daha var, yaşam kalitesi ve medeniyeti yazısında ilk ele alan sizsiniz, kalkıp o çelişkiyi bana sormanız mantıksız değil mi :p :yamukgul:
İyi de ben dedimki
Medeniyet ile kadın-erken tokalaşması arasında bağ kurarak, İslamiyete yüklenilmesi yanlıştır. Bu örnek olarakta kadın-erkek tokalaşmasında sakınca görmeyenlerden bazılarının bugüne kadar yaptılarından örnekler yazdım.
Ama kadın-erkek tokalaşmamasını da medeniyetin göstergesi olarak sunmadım. Bu insanların inancına ait bir konudur, dedim.
Felfese nerden çıktı yahu...Bir şeyler yazdım medeniyet hakkında ki sizin sorunuz üzerine, beğenmediniz, bende size döndüm fikrinizi almak istedim.
Şimdiye kadar tüm yazdılarımın bunlardan ibaret haksızmıyım?
leylam medeniyet yaşam kalitesi bir yanada insanlarımız nerede nasıl hangi durumda olursak olalım insan olmayı unutmamalı diye düşünüyorum.zaten insana insanca baktığında medeniyet sahibi olmuşsun demektir.kalite insanın özündedir medeniyette beyin gücünde..
dediniz ki : "Bunlar medeni, niye kadın erkek beraber oturuyorlar birbirlerine sarılabiliyorlar, abdestleri bozulmuyor. Biz yobazız niye, inancımıza göre kadın erkek ilişkilerinde hassas olduğumuz için."
ben de diyorum ki : " eğer inancınız bunu söylüyorsa size yani kadın-erkek ilişkilerinde hassas olun diyorsa, ki siz burda ironi yaptınız, ben tokalaşırken medeniyetsiz mi oldum? hem ondan sonra, hassaslığınız kadın erkeğe sarıldı diye onu kötü görmeye mi itiyor?"
dediniz ki : "Ben medeni olmak ile yobaz olmak arasında ki tek kıstasın kadın erkek tokalaşması, yanyana oturması vs. gösterilmesine ve bundan dolayı islamiyete yüklenilmesine tepki verdim"
ben de diyorum ki : "diğer kıstaslar nedir? medeniyet nedir? tokalaşma ile ilgili hassasiyeti islama bağlamıyor musunuz? gördüğüm o benim, o hassasiyet islam ile bağdaşlaştırılıyor, yalan mı? hem ben tek kıstası erkek-kadın tokalaşmasına da bağlamadım, öyle bir şey yazdığımı hatırlamıyorum.
dediniz ki : "Medeniyet; açıklaması zor. Yaşam kalitesidir diyebiliriz "
sizin yazdıklarınızdan şunu anlıyorum : " kadın-erkek tokalaşmasının medeniyetle alakası yoktur, islam yani dinimiz bize bu konuda hassas olun demiş, biz de hassas yaklaşıyoruz."
ondan sonra medeniyet kaliteli yaşamdır diyor kendinizi kaliteli olarak vurguluyorsunuz. ee siz kaliteli iseniz bu doğrultuda ben kalitesizim !
İyi de ben dedimki
Medeniyet ile kadın-erken tokalaşması arasında bağ kurarak, İslamiyete yüklenilmesi yanlıştır. Bu örnek olarakta kadın-erkek tokalaşmasında sakınca görmeyenlerden bazılarının bugüne kadar yaptılarından örnekler yazdım.
Ama kadın-erkek tokalaşmamasını da medeniyetin göstergesi olarak sunmadım. Bu insanların inancına ait bir konudur, dedim.
Felfese nerden çıktı yahu...Bir şeyler yazdım medeniyet hakkında ki sizin sorunuz üzerine, beğenmediniz, bende size döndüm fikrinizi almak istedim.
Şimdiye kadar tüm yazdılarımın bunlardan ibaret haksızmıyım?
medeniyetten kasıtlarımız farklı ve tabi doğrularımız da, ki doğrular görecelidir. benim medeniyetten anladığım şu: insanın kendine öz güveni ile yaşayışı ve bu doğrultuda iradesi ile hür olması. yani bence medeniyet "tek dişi kalmış canavar" değildir...
ya ondan sonra bir şey daha var, ben erkekle tokalaştıysam ne oldu yani, namusum mu gitti elden :confused1 yok ben kesin intihar edecem :crying:
hem sonra ben inancı eleştirebilirim öyle değil mi? yani benim bir adet beynim var, beyin bu soru işareti çok olur, çok şey sorar, anlamaz bir daha sorar vs. çelişkileri ortadan kaldırıp öğrenmeye çalışır. ben de öğrenmeye çalışıyorum.
evet yaaa felsefe nerden çıktı, burası neresi, ışıkları açın kör oldum :p :biggrin:
Sapla samanı karıştırmaya, işimize geldiğinde tümevarımlara varmaya, karalamaya, kötü göstereni iyi göstermeye ne kadar meraklıyız. Milenyum çağında bu tür sığ mantık yürütmeler bizlere yakışmıyor açıkcası. Haberin referansı batı kaynaklı. Onlardan hasım olarak gördüğü, düşmanlık beslediği islam adına olumlu örnek belirtecek haberlerin verilmesi olağan olmaz zaten.
çok özürdileriz, haklısınız tabi, referans olarak İran alınmalıydı, ya da Arabistan. kusura bakmayın ne olur, bir dahakine referanslara dikkat ederiz :yamukgul:
Ama birde onlara bakalım. Hristiyanlık içerisinde bir çok mezhep ve yol var. Mesela Protestanlık. Avrupada yüzyıl savaşları, otuz yıl savaşları olarak adlandırılan bir çok mücadele ve dinsel ayırımlar yaşanmıştır. Romaya, papaya başkaldırmışlardır. Milyonlarca insan ölmüştür. Birbirlerini acımasızca katletmişlerdir. Ama hangisi protestanlık, kalvanizm yada her ne hristiyanlık yoluna sahipse o şey hristiyanlığın içinde değildir demiştir...
neden kendimizi savunurken ilk yaptığımız şey başkalarının eksilerini gün yüzüne çıkarıp prim yapmak olur hiç anlamam :confused1
Hep aynı manada yazdıklarım.
İnancımız gereği bu konuda hassas isek yobaz olmadığımız gibi, bu konuda bizim gibi düşünmeyenlerde medeniyetsiz değildir. Bir önceki yazımda da benzerini yazmıstım ama gözden kaçırdınız galiba.
Demez olaydım yaşam kalitesi.
Yaşam kalitesini; başkalarının hakkına tecavüz etmeden, özgür ve müreffeh bir hayat, olarak tanımlayabilirmiyiz?
Sizin yaşama şeklinizden benden farklı diye size kalitesiz, medeniyetsiz yada yobaz diyemem. "kadın-erkek tokalaşmamasını da medeniyetin göstergesi olarak sunmadım Bu insanların inancına ait bir konudur" bunu yazan benim.
Ama sizden benim sizden faklı olmama anlayış göstermenizi beklerim.
Bu arada online gözükmeyip te, nasıl anında cevap yazabiliyorsunuz:)
Anatolianman 24.05.2007, 11:03 çok özürdileriz, haklısınız tabi, referans olarak İran alınmalıydı, ya da Arabistan. kusura bakmayın ne olur, bir dahakine referanslara dikkat ederiz :yamukgul:
neden kendimizi savunurken ilk yaptığımız şey başkalarının eksilerini gün yüzüne çıkarıp prim yapmak olur hiç anlamam :confused1
Çoğu kez gerçek yüzünü görüp eleştirdiğimiz emperyal batının söylemiyle ve bakış açısıyla bunu değerlendirmenin yanlış olabileceğini vurgulamıştım.
Bunun prim yapmakla ne alakası var anlayabilmiş değilim doğrusu. Prim yapmak isteyenler nesnel bakış açısına sahip olmayıp genelleme yapanlardır diye düşünüyorum. Bu garpa karşı şarkın , sömürene karşı sömürülenin yanında olabilme ile ilgili.
cemalettin 24.05.2007, 11:30 ...Allah korkusu ile yaşıyorlar ya neden tüm çirkeflik bunlardan çıkıyor? din mi emrediyor acaba ?
din emretmiyor da,fertler çirkefliklerinden dolayı dine sığınıyor ve kendilerine maske ediniyorlar.
bazı gurupların/fertlerin "Atatürkçü"lüğe sığınması veya bazı fertlerin/gurupların demokrasiyi maske edinmesi gibi
bu tipler kendilerini haklı çıkartmak/vicdanlarını rahatlatmak için sığındıkları sistemi kendi kontrollarına almaya ve daha da güç kazanmaya uğraşıyorlar.
başkalarını da kendilerine benzetmeye/taraftar kılmaya uğraşıyorlar.
bu tip insanların bulaştığı/mensup olduğu her türlü sistem,inanç,teşekkül yozlaşıyor.
kişinin sağlıklı olma hali kişiseldir genelde de,bir hastalık taşıyor ise,hele bulaşıcı ise bütün çevresine zarar verir
|
|