Orijinalini görmek için tıklayınız : 3 .AleviForum Fotoğraf Yarışması ( Son Katılım 2 Haziran )

Şoreş
23.05.2007, 12:34
3. AleviForum Fotoğraf Yarışması

Merhaba değerli Canlar..
Geleneksel Şiir yarışmalarımızla birlikte devam eden 3. AleviForum Fotoğraf Yarışmamız da bugün itibariyle başlamıştır.. Fotoğraf Yarışmamızın konusu ;

'' Anadolu ''

http://img442.imageshack.us/img442/9302/10uu4.jpg

Umutlar Ağrı Dağının Zirvesinde,
Munzur Gözelerinde çağlar mücadele gibi..
Dersim'in Dağları, Koçgirinin Yamaçları,
Ekilir Ovalar, Trakyadan Doğuya Ay çiçekleri..
Kar düşer gizlenir umutlar,
Egeden Doğuya Anadolu Köyleri..
Maraş ellerinden kalkar yüküm, Ezbidere gider kervanım.
Fakir evim, Zengin yüreğim,
Teselli eder Toroslardan Bigaya Anadolu beni..
Hasankeyften, Süphan dağına,
Safron Boludan Niksar Ovasına,
İmranlıda Nazmiyeye
Ağıtlarım vardır, bağlar yine Anadolu beni..

Fotoğraf Yarışmamızın Kriterleri şunlardır ;

1 - Yarışmaya katılacak Fotoğraflar kesinlikle sizin kendi çekimleriniz olmalıdır , Fotoğrafların bir yerden alındığı tespiti durumunda yarışmadan elenirsiniz..

2 - Yarışmaya sadece tek bir Fotoğraf ile katılma hakkınız bulunmaktadır.

3 - Yarışmaya katıldığınız Fotoğrafınızın, Yarışma konusuna ve kurallarına kesinlikle uyması gerekmektedir, uymayanlar kabul edilmeyecektir.

4 - Yarışma boyunca Ö.M, Mail ve MSN gibi çeşitli yollarla diğer Üyelerimizden oy istemek kesinlikle yasaktır.Tespit edilmesi durumunda kullanıcının Fotoğrafı yarışmadan elenecektir..

5 - Yarışmaya katılım fotoğrafınız üzerinde, Photoshop gibi resim düzenleme programları kullanarak Fotoğraf üzerinde oynama yapmak yasaktır.

6 - Oylama sürecinde kesinlikle kendi Fotoğrafınıza oy kullanmamalısınız.

7 - Fotoğrafınız kesinlikle daha önce hiç bir yerde gerek forumumuz gerekse diğer Web Sitelerinde yayınlanmamış olmalıdır.

8 - Çektiğiniz Fotoğraflarınızla beraber, Fotoğraf hakkında birkaç Cümlelik bir açıklama, Fotoğrafı çektiğiniz Yer/Mekan ve Tarih bilgilerinide göndermeniz gerekmektedir.Ayrıca Fotoğrafınızın adı olmalıdır.

Yarışma süresi 10 Günlük katılım ve 5 Günlük oylamadan ibarettir.Oylamanın son günü, sizlerin oylarıyla birincilik alan Üyemiz açıklanacaktır.Birinci olan Üyemizin Nicki bir sonraki Fotoğraf Yarışmasına kadar '' Turuncu '' olarak kalacaktır...

Tekrar etmek istiyorum canlar.. Çünkü genellikle unutuluyor.. Fotoğraflarınızı Özel Mesaj ile gönderdiğinizde, muhakkak Mekan Bilgileri, Fotoğrafın teması ile ilgili ufak bir açıklama ve Fotoğrafın muhakkak bir adı olmalıdır.. Tarih bilgileride gerekli..

Tüm katılımcıların 2 Haziran 2007 tarihi akşamına kadar Özel Mesaj yoluyla Fotoğraflarını, Yarışma Kriterlerinde açıkladığım gerekli bilgiler ile şahsıma yollamaları rica olunur. 2 Haziran 2007 tarihinden sonra yapılacak oylamada, Fotoğraflar, yarışmacıların isimleri açıklanmadan sizlerin oylamasına sunulacaktır ve 5 Günlük bir oylama sürecinden sonra Birinci olan Üyemiz açıklanacaktır.. Kendi Fotoğraflarınıza oy vermeniz yasaktır.

Resimlerinizi '' www.imageshack.us 'a '' upload edebilirsiniz.

Konu : Anadolu

http://img527.imageshack.us/img527/5039/kaljr9.jpg

Son Katılım : 2 Haziran

Başvuru : Özel Mesaj ile Şoreş'e

2 Haziran gecesi itibariyle oylama başlayacaktır, Son katılım Tarihini kaçırmayınız.
Katılacak olan arkadaşlarımıza boş şanslar dilerim.

Yönetimdeki arkadaşlarıma, Alevimen ve Nesimi'ye ayrıca teşekkürlerimi sunarım.

Köprü başındaki Hızır sizinle olsun..

Şoreş
23.05.2007, 12:53
Değerli canlar yarışma ile ilgili yorumlarınızı bu Topikte sunabilirsiniz..
Konuyu açık tutuyorum..
Herkese teşekkürler.

seyhunbey
23.05.2007, 12:56
Gerçekten Güzel Resimler olucak şimdiden yarişmaya katilan resimleri görmek için sabirsizlaniyorum bende katilcam :) Şoreş Emeklerin için yürek dolusu teşekürler...

saygilar...

Servan
23.05.2007, 13:06
fotoğraf yarışması gerçekten güzel bir çalışma bra katılmaya çalışacağım.emegine sağlık.

bolşevik
23.05.2007, 13:12
Konu çok hoş, teşekkürler Şoreş...

YezdaN
23.05.2007, 13:13
konu çok güzel ayrıca merak ediyorum hangi yüzler bizi özümüze götürecek.katılan arkadaşlara şimdiden başarılar...

saheser
23.05.2007, 13:18
Resimlerin nerde cekildigini hangi yöreye ait oldugu resmin altinda belirtilirse iyi olur.Simdiden katilanlara basarilar dilerim.

sausen
23.05.2007, 13:21
Merhaba Canlar,

Konu gerçekten çok güzel...
Bende bu yarışmaya katılmak istiyorum...
Şimdiden herkese başarılar...

Soreş can çok teşekkürler...

Şoreş
23.05.2007, 13:22
Canlar gerçekten önemli bir konu...

Resimlerinizle birlikte lütfen Mekan bilgilerinide gönderin ve muhakkak resminizin bir adı olsun..

Agop
23.05.2007, 13:25
Gerçekten çok güzel bir yarışma olacağına eminim. Şimdiye kadar katılan en güzel fotoraflar bu yarışmada olacak. Köylerimiz gibi güzel diyar hiç bir yerde bulunmaz. Şimdiden yarışmaya katılacaklara başarılar dilerim ve bu etkinlikten dolayı ŞOREŞ canoma teşekkür ederim.

Şoreş
23.05.2007, 13:54
Eminim ki hepimizde Anadolunun bir Köyünden, Ovasından resimler vardır...

Anadolu Medeniyetler beşiği, savaşların kıyımların şahididir..

maymay
23.05.2007, 14:40
Konu yine çok güzel çekilmis, elimde fazsaliyla var köy, dag resimleri :D

Şoreş
23.05.2007, 15:42
Konu yine çok güzel çekilmis, elimde fazsaliyla var köy, dag resimleri :D

Dersim, Munzur misali...:)

butterfly_efect
23.05.2007, 18:29
ŞoREş gerçekten çok guzel bir izlenim yapmışsın seni gönülden tesekkür ederim insanların güzel bir iş yapmaları beni gurulandırıyor ve bana özgüvenim gelmesin de yeni bir maceraya atılmama bir neden oluyor seni kutluyorum ve katılan canlara başarılarımı iletiyorum.....:thumbup1: :thumbup1: :thumbup1:

Mansuri
23.05.2007, 18:56
Çok zengin ve anlamlı bir konu. Tebrikler Şoreş.

"ANADOLU

Beşikler vermişim Nuh'a
Salıncaklar, hamaklar,
Havva Ana'n dünkü çocuk sayılır,
********** ben,
Tanıyor musun ?

Utanırım,
Utanırım fıkaralıktan,
Ele, güne karşı çıplak...
Üşür fidelerim,
Harmanım kesat.
Kardeşliğin, çalışmanın,
Beraberliğin,
Atom güllerinin katmer açtığı,
Şairlerin, bilginlerin dünyalarında,
Kalmışım bir başıma,
Bir başıma ve uzak.
Biliyor musun ?

Binlerce yıl sağılmışım,
Korkunç atlılarıyla parçalamışlar
Nazlı, seher-sabah uykularımı
Hükümdarlar, saldırganlar, haydutlar,
Haraç salmışlar üstüme.
Ne İskender takmışım,
Ne şah ne sultan
Göçüp gitmişler, gölgesiz!
Selam etmişim dostuma
Ve dayatmışım...
Görüyor musun ?

Nasıl severim bir bilsen.
Köroğlu'yu,
Karayılanı,
Meçhul Askeri...
Sonra Pir Sultanı ve Bedrettini.
Sonra kalem yazmaz,
Bir nice sevda...
Bir bilsen,
Onlar beni nasıl severdi.
Bir bilsen, Urfa'da kurşun atanı
Minareden, barikattan,
Selvi dalından,
Ölüme nasıl gülerdi.
Bilmeni mutlak isterim,
Duyuyor musun ?

Öyle yıkma kendini,
Öyle mahzun, öyle garip...
Nerede olursan ol,
İçerde, dışarda, derste, sırada,
Yürü üstüne - üstüne,
Tükür yüzüne celladın,
Fırsatçının, fesatçının, hayının...
Dayan kitap ile
Dayan iş ile.
Tırnak ile, diş ile,
Umut ile, sevda ile, düş ile
Dayan rüsva etme beni.

Gör, nasıl yeniden yaratılırım,
Namuslu, genç ellerinle.
Kızlarım,
Oğullarım var gelecekte,
Herbiri vazgeçilmez cihan parçası.
Kaç bin yıllık hasretimin koncası,
Gözlerinden,
Gözlerinden öperim,
Bir umudum sende,
Anlıyor musun ?"

A(h)med Arif

Alevimen
23.05.2007, 20:37
evet tebrikler, yarışma ve anlatımı güzel olmuş. ama genede ufak eleştiri yapacam bu sefer olumsuz yönden :S
Bana yazı stili çok itici geldi, kocaman kocaman harfler ve rengarenk, eminim birçok kişide aynı engele takıldı. Belkide sadece Anadolu konusunda katılım gösteremediğimden kaynaklanıyordur... Anadolu başlığına yakışık bir fotoğraf çekmek batı Türkiye ve Avrupa'da yaşayanlar için oldukça zor olabileceğini düşünüyorum..

Tekrar tebrikler ve teşekkürler, kolay gelsin.
Alevimen

Şoreş
23.05.2007, 21:15
evet tebrikler, yarışma ve anlatımı güzel olmuş. ama genede ufak eleştiri yapacam bu sefer olumsuz yönden :S
Bana yazı stili çok itici geldi, kocaman kocaman harfler ve rengarenk, eminim birçok kişide aynı engele takıldı. Belkide sadece Anadolu konusunda katılım gösteremediğimden kaynaklanıyordur... Anadolu başlığına yakışık bir fotoğraf çekmek batı Türkiye ve Avrupa'da yaşayanlar için oldukça zor olabileceğini düşünüyorum..

Alevimen

Aslında renklerin çeşitliliğini, Anadolunun Halklarına, Farklı Kültürlerine, Geleneklerine, Göreneklerine, Yemeklerine, İklim Çeşitliliğine, kısacası Anadolunun özgün zenginliğine adayabiliriz...:yamukgul: :thumbup1:

Bu arada Teşekkür ederim.. :thumbup1:

Köylerden de çekilmiş Resimler oldukça hoş olacaktır..:thumbup1:

maymay
23.05.2007, 21:21

Alevimen

Evet, ama her konuda böyle "dengesizlik" vardir bence :)
Mesela "Kent yasami" yarismasinda, bir küçük kasabada yasiyan kisinin, Tokyoda yasiyan birisiylen yarismasi zorlasiyor (uydurma bir örnek tabi) :)

cafi
23.05.2007, 21:22
peki dost benim daha önceki tarihlerde çektigim malatya,hatay ve tüncelli de
anadolu resimleri var onlar olurmu...yoksa yenidenmi çekmeleyim....

Şoreş
23.05.2007, 21:24
peki dost benim daha önceki tarihlerde çektigim malatya,hatay ve tüncelli de
anadolu resimleri var onlar olurmu...yoksa yenidenmi çekmeleyim....

Eğer Fotoğraflarınız hiçbiryerde yayımlanmamış ise gönderebilirsiniz..
Tarihi önemli değil.. Yeni çekilmiş olduğu gibi, seneler önce çekilmiş ama hiçbiryerde yayımlanmamış bir resimde olabilir.:o

firariHH
23.05.2007, 21:25
Tesekkürler Sores,Yarismanin Konusu cok güzel.
Cok güzel Fotograflar olacagina eminim.

Şoreş
23.05.2007, 21:33
Tesekkürler Sores,Yarismanin Konusu cok güzel.
Cok güzel Fotograflar olacagina eminim.

Anadolu öyle ki;

Türk, Kürt, Ermeni, Laz, Çerkez, Arap, Süryani, Gürcü, Arnavut, Boşnak gibi Halkların,

Alevilik, Süryani Mezhebi, Ermeni Mezhebi, Yezidilik gibi farklı Kültür ve İnançların,

Karadenizin yağmurlu İklimi, Doğu ve Güney Doğu Anadolunun Kurak ve Sıcak İklimi, Akdenizin kendine özgü havası, İç Anadolunun Kültür geçişleri ile,

Ağrı Dağı, Yıldız Dağı, Amanosları, Kaçkarlar, Küre Dağları, Torosları,

11.000 üzerinde Bitki Çeşidi ile,

110'un üzerinde Memele Hayvan Çeşidi ile,

Türkçesi, Kürtçesi, Ermenicesi, Arapçası, Lazcası, Rumcası ile,

Maraşın Dondurması, Tuncelinin Munzuru, Kızıl Irmağı ile,

Belkide emsalsiz bir diyardır...

tolstoy
23.05.2007, 21:36
Konu olarak anadoluyu secmeniz gercekten cok iyi bir fikir .
Eminim cok güzel resimler ortaya cikacaktir.Katilan arkadaslara basarilar.

Alevimen
23.05.2007, 21:37
Aslında renklerin çeşitliliğini, Anadolunun Halklarına, Farklı Kültürlerine, Geleneklerine, Göreneklerine, Yemeklerine, İklim Çeşitliliğine, kısacası Anadolunun özgün zenginliğine adayabiliriz...:yamukgul: :thumbup1:

Bu arada Teşekkür ederim.. :thumbup1:

Köylerden de çekilmiş Resimler oldukça hoş olacaktır..:thumbup1:

Ben sırf bir kelime yani Anadolu kelimesinden bahsetmiyorum, komple metini kast ettim... ordaki SİZE ne kadar? gene baktım ilk sayfaya gözüm döndü hemen kaçtım... sorry. kolay gelsin.

Şoreş
23.05.2007, 21:39
Ben sırf bir kelime yani Anadolu kelimesinden bahsetmiyorum, komple metini kast ettim... ordaki SİZE ne kadar? gene baktım ilk sayfaya gözüm döndü hemen kaçtım... sorry. kolay gelsin.

Evet biraz fazla büyük oldu Erhan abi:yamukgul:
Bu arada en sonda Kırmızı ve Turuncu bir uyarı var, onu bilerek büyük yaptım :D
Çünkü genellikle resimler gönderilirken isim yada mekan adları eksik gelebiliyor...:D
Umarım bu seferki organizasyonumuzda böyle bir sorun olmaz:thumbup1:

Nesimi
23.05.2007, 21:40
Güzel bir konu. herkesin illaki köyde çektiği bir resim vardır veya Anadoluyu sadece köy kültürü olarak görmeyebiliriz şehirlerde de Anadoluya özgü değerleri yansıtan pek çok fotoğraf çekmek mümkün diye düşünüyorum.

Şoreş
23.05.2007, 21:44
Güzel bir konu. herkesin illaki köyde çektiği bir resim vardır veya Anadoluyu sadece köy kültürü olarak görmeyebiliriz şehirlerde de Anadoluya özgü değerleri yansıtan pek çok fotoğraf çekmek mümkün diye düşünüyorum.

Teşekkür ederim bıra..
Çok şanslıyız..:thumbup1:
Ama malesef ki güzelliklerin yok edildiği bir diyardayız...
İsterdim ki Anadolu '' Anadoluca '' konuşsun..
Ama Anadolu tek bir Kimliğe, Dine kurban ediliyor...

alicem
23.05.2007, 21:58
Soreş çok güzel bir konuda yarışmayı açmıssın tebrikler..

firariHH
23.05.2007, 22:10
Anadoludaniz Biz

Soğuk eser yelimiz
Boz bulanık selimiz
Hak yolu yolumuz
Kutsal değerler için ölenlerdeniz biz

Ordu yürüse üstümüze
Geri adım atmayız biz

Kuru soğan kuru ekmek yeter
Şükür gıdamız
Dünyanın varlığı dünyada
İtibar kaybetmekten korkarız biz

Harmanda savrulur tozumuz
Tane verir özümüz
Yiğidin harman olduğu harmandan
Anaduludanız biz.......

Bu bir kac güzel Kelimeme ile Anadolu ve Biz.

Hevinn
23.05.2007, 23:28
çok güzel bir organizasyon şoreş belki bende katılabilirim böyle bir yarışmayı düzenlediğin için tebrikler soreşcan baya ilgi çekiyor iyiki düzenlemissin emeğine sağlık

alicem_kisas
24.05.2007, 08:48
çok güzel bi konu iyi seçilmiş geçen yarışmada 3. oldum mu olmadım mı bilmiyorum ama bu defa daha güzel resimler olacağına eminim orjinal,emeğine sağlık

huseyn
24.05.2007, 12:23
herkese başarılar diliyorum...

__cem__
24.05.2007, 13:04
yapılan fotograf yarışması beni falasıyla heyecanlandırdı katılmaya çalışacagım diger kardeşlerimize başarılar diliyorum

Şoreş
25.05.2007, 11:53
Şimdiden çok güzel resimler geldi...
Çok çok teşekkür ederim...

Köyünüzden kareler, Anadolunun ovalarından, tarlalarından kareler...
Hepsi olur..

Anadolumuzdan her görüntü..

cem38
25.05.2007, 16:24
konu şahane tam istediğim bir alan saolun LAKİN katılmama olAnak sağlamamanız kötü..

karakartal
25.05.2007, 18:24
Konuyu dağıtmadan aklımda kalan bir resimden bahsetmek istiyorum

Anadolu ve Resim denildiğinde aklıma nette gezinen bir resim geliyor. Bir yerde vardı o resim şimdi bulamıyorum. Kıvırcık saçlı, uzun kirpikli şirin mi şirin bir çocuk, su dolu varilin için de gülümsüyordu. O resim i bilen var mı ?

Şoreş
28.05.2007, 14:20
Konuyu dağıtmadan aklımda kalan bir resimden bahsetmek istiyorum

Anadolu ve Resim denildiğinde aklıma nette gezinen bir resim geliyor. Bir yerde vardı o resim şimdi bulamıyorum. Kıvırcık saçlı, uzun kirpikli şirin mi şirin bir çocuk, su dolu varilin için de gülümsüyordu. O resim i bilen var mı ?

Hatırlayamadım can.

Anadoluya akarsak acının kederin sevincin resmini tek bir karede bile toplayabiliriz..:thumbup1:

alicem_kisas
28.05.2007, 14:57
benim resim geldimi merak ediyorum

Divani
28.05.2007, 21:41
Çok güzel bir yarışma olacak konu ANADOLU olunca çok güzel fotoğrafların olacağına inanıyorum Şoreş'e de teşekürler...

coro
30.05.2007, 21:49
nasıl katılcam?fotoğrafı nereye yüklemem gerekiyor ? yardımcı olursanız sevınırım..

Şoreş
30.05.2007, 21:52
nasıl katılcam?fotoğrafı nereye yüklemem gerekiyor ? yardımcı olursanız sevınırım..

İlk sayfadaki bilgileri dikkatlice okursanız bunu çözebilirsiniz..
Çünkü ne yapmanız gerektiğini anlattım orada..:)

Nurdal
02.06.2007, 19:40
Yarismaya katilan tüm canlara basarilar diliyorum :wink:

Türkü Gözlü Kız
02.06.2007, 19:44
Katilmayi cok istiyorum ama aradigim resmi bulamiyorum. 1 gün uzatilmasina cok sevinmistim ama hala bulamadim resmi. Ne yapalim, birdahaki sefere insallah. Konu cok güzel Sores can, tebrik ederim.

Yarismaya katilan tüm canlara basarilar diliyorum, emekleriniz saglik. Ali yardimciniz, Hizir yoldasiniz olsun :wink:

Şoreş
02.06.2007, 22:29
Değerli canlar..
Oylamamız yarın akşama doğru başlayacaktır.
Teşekkür ederim.

Agop
02.06.2007, 22:35
Baş vuru tarihi 1 hazirandan 2 hazirana uzatılmıştı şimdi 3 haziranamı uzatıldı anlamadım.

Şoreş
02.06.2007, 22:41
Baş vuru tarihi 1 hazirandan 2 hazirana uzatılmıştı şimdi 3 haziranamı uzatıldı anlamadım.

Oylama yarın akşama doğru başlayacaktır rahatsızlığım nedeniyle.

Anlayışınız için hepinize teşekkürlerimi sunarım..

Agop
03.06.2007, 00:02
Evet arkadaşlar katılım süresi dolmuştur. Katılan canlara başarılar, bu yarışmanın Anadolu tadında geçmesini dilerim

Gülom
03.06.2007, 00:18
Oylama yarın akşama doğru başlayacaktır rahatsızlığım nedeniyle.

Anlayışınız için hepinize teşekkürlerimi sunarım..

Gecmis olsun Sores kardes..sen eylesmene bak, oylama mutlaka bir gun olur önemli degil..bana göre..