lethe
28.12.2005, 19:21
Geçen hafta yeni bir şeyler dinleyebilmek için düştüm yollara... Gene bin bir çeşit melodi, söz... Yüzlerce isim.... Bu isimler, çalışmalar arasında biri gözüme ilişti.. 2 cd'den oluşan, 33 türkü içeren bir çalışmaydı bu... Üstüne üstlük geçen haziran ayında kaybettiğimiz değerli ressam Nuri İyem'in de bazı eserleri bu çalışmanın içerisindeydi... "Tüm bunlar iyi hoş... Peki ya türküler, onları seslendirenler kim" diyecek olursanız... Açıkcası türkülerin pek çoğu tanıdık... Seslendirenlere gelince...Tanıdık isimlerin yanı sıra ilk kez sesinin duyduğum isimler de vardi.. Bunlardan beni en çok etkileyen Serhad Raşa oldu... "Mapusun İçinde Üç Ağaç İncir" adlı türküdeki performansını takdir etmemek olmaz, derim ben... Özgür Akdemir de benim ilk kez duyduğum bir sesti.. Ki o da "Kirpiğin Kaşına Değdiği Zaman" adlı türküyü çok hoş seslendirmiş fikrimce... Karadeniz müziğinin önemli isimlerinden Fuat Saka da iki güzel türküyle ses vermiş bizlere... "Karadır Kaşların" ve "Geçti Dost Kervanı"... Böyle böyle pek çok güzel ses ve pek çok güzel türkü var bu çalışmada... Ayrıca bazı türkülerin hikayelerine de yer verilmiş...Uzun lafın kısası ben bu çalışmayı türkü seven dostlara tavsiye ederim... Hatta hiç türkü dinlememiş olanlara da... Kimbilir belki de önayak olur ve türkülerle olan tanışmanız, zamanla bir müptelalığa dönüşür....
dostlukla...
dostlukla...