Orijinalini görmek için tıklayınız : Siyasiler Sinifta Kaldi
Önümüzdeki günleri degerlendirenler genellikle ic aktörlerin davranislarina bakiyorlar ve gelismeleri dar bir acidan analiz ediyorlar
Oysa dünya sartlarindaki gelismeler daha etkiliyici ve belirleyici unsurlar iceriyor.
Ama bizim siyasiler sartlarin olagan yönde oldugunu, herhangi bir degisimin olmayacagi yönünde politikalar yürütmektedirler.
Oysaki dünya ölceginde gerilimlerin artigi , yani basimizdaki ic savaslar , ortadogudaki gerilimin kirilma noktasina geldigi acikca bellidir.
Küresel ekonomi kendine yeni yeni karsitlar yaratmakta. Bu kürelsellesme karsitligi devletler düzeyine gelmis ve destekcileri artmaktadir.
Bunun getirisi olarakta ulusalcilik ve milliyetcilik yükselise gecmistir.
Yani cevremizde depremler olurken biz evimizde rahatca oturuyoruz. Bu depremin bize ne zaman gelecegi mechul ama hic bir hazirlikta yapilmamaktadir.
Yani siyasiler güncelin pesinden kosmayan uzun vadeli politikalar üretmelidirler.
Sizce siyasi partiler nasil politakalar üretmelidirler.
Kesinlikle katılıyorum.Siyasilerimiz günü kurtarmak için yasa çıkarıyorlar sadece.Bunu AKP iktidarında da açıkça görüyoruz.
karakartal 25.05.2007, 15:34 Ne akp si 70 senedir aynı hikaye. Bu nedenle siyasetten tamamen soğudum. Nefret ediyorum popyonlu penguenlerden. Siyaset = sencilik, bencilik. Evet Türkiyede siyaset budur. Bilime ve akademik eğitime yakın insanlar siyasetten oldukça uzakken, sokakta kendi halinde eğitimsiz ve bilinçsiz adamlar milletvekili konumundalar.
Ne akp si 70 senedir aynı hikaye. Bu nedenle siyasetten tamamen soğudum. Nefret ediyorum popyonlu penguenlerden. Siyaset = sencilik, bencilik. Evet Türkiyede siyaset budur. Bilime ve akademik eğitime yakın insanlar siyasetten oldukça uzakken, sokakta kendi halinde eğitimsiz ve bilinçsiz adamlar milletvekili konumundalar.
Kesinlikle.Bu ülkede başa kim geldiyse hep aynı şeyi yaptı.
Devletin bir sey yapmadigi ortada.Türkiye insani ne yapiyor herseye bunada sükür diyenler var.Birde deprem olayi evet devletinde sucu var burda en büyük suc bizim insanlarda evleri kendileri yaptiriyor ucuz olsunda basimi sokacak bir evim olsun ne olursa olsun anlayisi var.Bir iki kat yaptiracagina on katli diktiriyor binayi mutahite veriyor kat karsiligi saglammi cürükmü yapiliyor bilgisi yok.Burda en büyük suc insanlarin bizim insanimiz gidip izin aliyor izin verenlerde parasini aldimi hersey bitti nasil yaparsa yapsin ilgilenmiyorlar.Binada evlerde oturanlar bunlari düsünmesi gerek almanyada yasiyorum burda almanlar veya türkler ev almaya karar verince özel kisi getirtip evin saglammi cürükmü oldugunu hemen ögreniyorlar ve ona göre karar veriyorlar.Bizim devletimizin temelinde insana deger verilmiyor, ülkesine deger verilmiyor,Önem verdikleri kendileri, kendileri icin herseyi yapiyorlar.
eldorado 25.05.2007, 17:52 hangi sınıfta kaldılar? alt sınıfmı,üst sınıfmı?
hangi sınıfta kaldılar? alt sınıfmı,üst sınıfmı?
He heh:clown:
Okuyunca aklıma Can Baba'nın bir şiiri geldi, paylaşmak istedim:
DEĞİŞİM
İnce uzun bir hayvan
Çarpıyor
Çarpıyor
Çarpıyordu kendini taşlara.
Canı mı sıkılıyor
Can mı çekişiyordu yoksa?
Yok efendim dedi yanımdaki adam
Gömlek değiştiriyor yılan
Bu hallerden anlarız dedi az çok
Biz de sınıf değişmiştik bi zaman
Can YÜCEL
Westside 25.05.2007, 18:09 Hic umutlanmayalım. Secim sonucları acıklanınca yine onlar basta olacak.Artık secimlerden umutlu degilim ben.
Devletin bir sey yapmadigi ortada.Türkiye insani ne yapiyor herseye bunada sükür diyenler var.Birde deprem olayi evet devletinde sucu var burda en büyük suc bizim insanlarda evleri kendileri yaptiriyor ucuz olsunda basimi sokacak bir evim olsun ne olursa olsun anlayisi var.Bir iki kat yaptiracagina on katli diktiriyor binayi mutahite veriyor kat karsiligi saglammi cürükmü yapiliyor bilgisi yok.Burda en büyük suc insanlarin bizim insanimiz gidip izin aliyor izin verenlerde parasini aldimi hersey bitti nasil yaparsa yapsin ilgilenmiyorlar.Binada evlerde oturanlar bunlari düsünmesi gerek almanyada yasiyorum burda almanlar veya türkler ev almaya karar verince özel kisi getirtip evin saglammi cürükmü oldugunu hemen ögreniyorlar ve ona göre karar veriyorlar.Bizim devletimizin temelinde insana deger verilmiyor, ülkesine deger verilmiyor,Önem verdikleri kendileri, kendileri icin herseyi yapiyorlar.
Degerli saheser burda bahsedilen deprem cevremizde gelismekte olan siyasi olaylar ve orta dogudaki olaylardir.Galiba yanlis anlasildik
Degerli saheser burda bahsedilen deprem cevremizde gelismekte olan siyasi olaylar ve orta dogudaki olaylardir.Galiba yanlis anlasildik
Belki yanlis anlamisimdir buda hayatin bir parcasi devletin care bulamadigi bir konu hayatimiz deprem icinde geciyor her konuda yasama tutunmak icin bizlerde savrulup gidiyoruz peslerinden beceriksizliginin acicini millet olarak her yönden hepimiz cekiyoruz.Gurur meselesi yapip istifa bile etmiyorlar jopon yapistiricisiyla koltuga yapismislar sanki, bir insan beceriksizse bir sey yapamiyorsa yuhlanacagina basi dik ben basaramadim deyip oturmus oldugu koltugu terk etmesini bilmeli kimse ayiplamaz birde taktir edilir.
Dünyada iki sinif devlet vardir.
Birincisi hem oyunun ne olacagini ve nasil oynanacagini söyleyen devletler.
ikincisi bu sartlara uyarak istenileni oynayan devletlerdir.
Kim hangi sinifta siz karar verin
saygilar.hangi sınıfta kaldılar? alt sınıfmı,üst sınıfmı?
eldorado 25.05.2007, 20:05 Dünyada iki sinif devlet vardir.
Birincisi hem oyunun ne olacagini ve nasil oynanacagini söyleyen devletler.
ikincisi bu sartlara uyarak istenileni oynayan devletlerdir.
Kim hangi sinifta siz karar verin
saygilar.
oyunun ne olacağını ve nasıl oynanacağını söyleyen devletlerin şartlarına uyarak istenileni oynayan ÜST SINIFTIR..ayrıca bunlar bu filmin baş aktörleridir..geriye kalan figüranlarsa alt sınıf gerçi sınıf olmaktan çıktık ama işte söz yerini bulsun diye....
|