Orijinalini görmek için tıklayınız : Öğretmeni sol gözünden vurdular
İsmini 1966 Varto Depremi’nde doğmasından alan Deprem Sarıtaş lise edebiyat öğretmeni Ankara’da sol gözünden tek kurşunla vurularak öldürüldü. Çalıştığı lisenin Eğitim-Sen temsilcisi olan Sarıtaş geçtiğimiz hafta okuldaki ülkücü kadrolaşma ile ilgili müdüre rapor sunmuştu.
ANKARA Yenimahalle’de, Mustafa Kemal Lisesi edebiyat öğretmeni Deprem Sarıtaş (41), okul yolunda henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından tek kurşunla sol gözünden vuruldu. Hastaneye kaldırılan Sarıtaş kurtarılamadı. Görev yaptığı lisede Eğitim-Sen’in temsilcisi olan Sarıtaş’ın, 2004 Haziran ayında ve cinayetten bir hafta önce müdüre, okuldaki "Ülkücü kadrolaşma" ile ilgili iki ayrı rapor sunduğu öğrenildi. Polis, Muşlu Sarıtaş’ın, kan davası nedeniyle öldürüldüğü ihtimali üzerinde de duruyor.
EŞKALİ BELİRLENDİ Dün sabah saat 09.45 sıralarında Mustafa Kemal Lisesi’nin karşı sokağında meydana gelen olayı, polise silah sesi duyan vatandaşlar bildirdi. Polis görgü tanıklarının ifadelerinden cinayeti işleyen zanlının eşkálini belirledi.
SİYASİ BOYUTU Cinayetin ardından Eğitim-Sen’in avukatı Mahmut Eldem, olay yerine gelerek incelemeler yaptı. Eldem, "Okulunda çok sevilen bir öğretmendi. Cinayetin siyasi boyutu da araştırılacak" dedi. Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer de Sarıtaş’ın kaldırıldığı hastanenin önüne gelerek olay hakkında yetkililerden bilgi aldı.
KAFA TOKUŞTURMA Sarıtaş’ın adı, daha önce ülkücülere has selamlaşma şekli olan kafa tokuşturma tartışmalarında geçmişti. Radikal Gazetesi’nde yer alan haberde, Sarıtaş, konuyu 17 Haziran 2004’teki öğretmenler kurulu toplantısına taşıdığını, kafa tokuşturmanın sınıflara kadar indiğini söylemişti.
DEPREMZEDE Öldürülen edebiyat öğretmenin adı da, 19 Ağustos 1966’da Van’da yaşanan ve 3 bin 162 kişinin öldüğü Varto Depremi’nde dünyaya geldiği için "Deprem" konmuştu. Sarıtaş’ın, Düzce’de yaşanan son depremde de 6 katlı bir binanın enkazından sağ kurtarıldığı bildirildi.
Delil topladılar
Edebiyat öğretmeni Deprem Sarıtaş’ın öldürüldüğü yer, polis tarafından şeritle kapatılarak incelendi ve delil toplandı. Polis, olay yerinde bulduğu ve Sarıtaş’a ait olduğunu belirlediği çeşitli siyasi dergiler ile kitaplara el koydu.
Büyük korku ve panik
Saldırının hemen ardından Deprem Sarıtaş’ın öğrencileri ile arkadaşları, okula 50 metre uzaklıktaki olay yerine koştu. Öğrenciler öğretmenlerinin kaldırıldığı Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne de giderek gözyaşı döktü. Sarıtaş’ın eşi Sema Sarıtaş’ın da aynı okulda edebiyat öğretmeni olarak görev yaptığı ifade edildi
YAZAR: ARDA AKIN / ANKARA
www.alevi.com
duyunca şok geçirdim..yiğenim MUstafa Kemal Lisesi 2.sınıf öğrencisi..Ve Deprem Sarıtaş gerçekten mükemmel bir eğitimciydi..çok üzüldümm...Mustafa Kemal lisesinde olan ilk olay bu değil..ama cinayete kadar gitmemişti tabi...yiğenimin okuldan çok rahatsız olduğunu ve sürekli okul değiştirmek istediğini söyleyince müdürle konuşmuştuk veliler olarak..okul çevresinden bu tarz insanların uzaklaştırılmasını çok istedik (ülkücü tayfası)...offf söylecek birşey bulamıyorum..gerçekten çok üzüldüm..
Ülkücü faşistlerin ve İslamcı yobazların saldırıları devam ediyor. Halen korkudan camide namaz kılan Ramazanda oruç tutan veya farklı işler yapan insanlarımıza sormak istiyorum kimliğinizi saklayarak belki bu tarz saldırılardan korunursunuz ama şeref olmadan insan yaşayamaz.
Alevilerin kendisini özgürce ifade etmesinden doğal bir şey yokdur. Alevilerde bu ülkenin vatandaşları bu ülkücü çetelerin saldırılarını görmek gerekiyor halen MHP den aday olan veya oy veren Aleviler veya sağ partilere göz kırpan insanlar varsa kendilerini sorgulamaları gerekiyor.
Kesin ülkücüler yapmistir.Ülkücüler böyle seyleri yapmada ustalar.Onlarin aleyhine bir sey olmasin af etmezler.Kendi yasalarini uygularlar.
seyhunbey 25.05.2007, 15:03 Posta Gazetesi kan davasi nedeniyle öldürüldüğü saniliyor yazmiş.. Ayrica ensesine sıkılan tek kurşunla ağir yarali olarak kalidirildiği hastanede yaşamini yetirmiş... muşta abisininde bir kişiyi öldürdüğünü bu nedenle kan davasi olabileceği belirilmiş..
Lanet olsun .... Bu ülkede silahlar kaldirilsin hiç kimseye verilmesin....
http://img405.imageshack.us/img405/4227/depremdm2.jpg
Bu ülkücüler yani faşistler kendi düşüncesinden olmayana yaşama hakkı tanımıyorlar.Bunlar insan olamazlar.KAHROLSUN FAŞİZM.
kan davası nedeniyle öldürüldüğü yazılmış
Olayları çarpıtmakda ustadır "Posta" "Bulvar" "Tan" "Takvim" tarzı gazeteler. Genelde olayları tam incelemeden bu şekilde yansıtıyorlar. "Kan davası nedeniyle öldürüldüğü sanılıyor" diyerek ortaya bir iddaa atmışlar. Doğrusu ben bu tarz gazetelere güvenmiyorum Paparazzi veya Spor konusunda güvenilir ama bu tarz siyasi özellikle Sol ve Alevi kesimle ilgili haberlerde olayları farklı veriyorlar
Ramazanda tam boy oruç ekleri vs dini sunni islam bilgileri veren bir gazete Alevilikle ilgili hiç bir aktiviteye yer vermiyor buradanda Alevilere bakış açısının nasıl olduğunu kestirmek mümkün.
Ülkücü faşist çetecileri kınıyorum ve onların olumsuz yönlerini yayınlamayarak destek olan bu tarz medya kurumlarınıda.
zannetmiyorum kan davası ile ilgili olabileceğini..kaçış yolunu ne güzelde yansıtmışlar manşetlerine..1 hafta boyunca Mustafa Kemal'in önünde dursunlar bakalım ne olaylar yaşanıyor ülkücü pislikler tarafından..
yagmur12 25.05.2007, 15:13 Utanmadan bir de kan davası nedeniyle öldürüldü denilmiş, yorumdan çok hakareti hak eden bir vak'a bu ama...
Faşist güçlerin terörist eylemleri okul koridorlarına, sınıflara kadar indi. Her tabakada her alanda güç gösterisi sergilemekten çekinmiyorlar! İnsan dışı varlıklar kafa tokuşturur, toslar... LANET OLSUN HEPSİNE!!! ...
Öldürülen kişinin yakınlarına ALLAH sabır versin, mekanı cennet olsun. Bu olayın faillerinin en kısa zamanda bulunmasını ve hak ettikleri cezayı almalarını diliyorum!!!
kimlerin yaptığı belli zaten birde özellikle sol gözünden vurmuşlar bunu yapanlar sağ gözüne bir kurşun istiyor olsa gerek her zaman saldırmayı seviyorlar demokratik aydın insanlar ne çok korkutuyor onları hemen saldırıya geçiyolar adamlar alışmış yakmalara yıkmalara düşünce fikir onlar için birşey ifade etmiyor çünkü simsiyah bir anlayışa sahip olduğundan kendileri bile çıkmaza giriyorlar hemen zorbalığa kalkışıyorlar kendilerini bu şekilde ispatlamaya çalışıyorlar aklın sıra
seyhunbey 25.05.2007, 15:18 Deprem sarkaşin işte o sözleri ;
17 Haziran 2004'teki öğretmenler kurulu toplantısı 'kafa tokuşturma' tartışmasıyla başladı. Öğretmenlerden Deprem Sarıkaş, "Belirli bir siyasi görüşün selamlaşma biçimi olan kafa tokuşturma sınıflara kadar inmiş" diyerek okulda yaşanan rahatsızlığı dile getirdi. Sarıkaş, dönemin okul müdürü Halil Ünsal'ı, "Bu olay içeride oluyorsa bu öğrenci destek almaktadır. Sınıfa giremeyecek duruma gelebiliriz" diyerek uyardı. Müdür ise Sarıkaş'ın diğer öğretmenleri 'suçlar şekilde' konuştuğunu belirterek, "Kimse Atatürk Cumhuriyeti'nin okulunda eğitimi engelleyemez" dedi.
Ülkücü takılan bazı Alevilerin yüzünü görmek isterdim şimdi...
Yeni Nesil '' Bebe '' Ülkücülere, '' Dedeleriniz, Abileriniz Maraşın Sokaklarında kadınları çırılçıplak döve döve dolaştırıyorlardı.. '' dediğimizde, o Bebecikler, şu korku Filmindeki Çaki misali.. Onlara ancak bu yakıştırma yakışır...
Şimdi Ülkücüleri savunan Alevileri görmek isterim..
İşte Faşizm, işte Cem Vakfının Alevileri sürüklemek istediği Faşişzm..
İşte Alevilerin Semahlarını dönen Alevi Katilleri yine meydan da..
Katil Dedeleri Çaldıranda, Anadoluda Alevi kanı akıtırken, onlar bu Kinin yansımalarını, Maraş, Çorum Bağ evlerinde, Sokaklarında ellerinde satır, Kuran-ı Kerim, Piriket, Saçma ve Baltalarla gösteriyorlardı..
Dedeleri nasıl Şeyhülislamlara fetva verdiriyorsa, onlarda Sokak sokak Allah için deyip, Camilerde Aleviler Cami bombaladı diye fetva çıkarıyorlardı...
Ölen Öğretmenimizin eşi hamile, çocuğuda olacaktı...
Bakın Sivas Devrim/Alevi Şehidi, Hasret Gültekinimizde öldüğünde eşi 2 aylık hamile idi !
İşte Faşizm budur.. Faşizm İnsanlık bilmez.. Faşizm yüzyıllar önceki Yavuzun Tohumlarıdır, onlar Evladı Mervandır.. Onlar Evladı Yeziddir..
Onlar ufacık bebekleri ortadan ikiye ayıracak kadar !
Öğretmeni sol gözünden vuracak kadar acizdirler !
Çünkü onların kendini savunma yeteneği yoktur, onlar Silahla konuşur..
Onlar okumaz, onlar tek bir pencereden bakarlar.. Onlar yine silahla konuşur..
Onlar fikir çürütemez, onlar yine silahla konuşur...
Anca öyle susturduk sanalar...
Şimdi Adam öldürdük diye bayram etsinler..
Onların ceddi ki, adam öldürmeye unvan veriyordu..
Şimdi çıksın o ödlekler meydana..
Maraşın Katilleri, Yavuzun tohumları.
sivaslı_sevda 25.05.2007, 15:21 (Kandavası) Ne demelerini bekliyordunuz ki öyle diyecekler tabii bu olaylar ne ilk nede son olacak LANET FAŞİZM ...
Utanmadan bir de kan davası nedeniyle öldürüldü denilmiş, yorumdan çok hakareti hak eden bir vak'a bu ama...
Faşist güçlerin terörist eylemleri okul koridorlarına, sınıflara kadar indi. Her tabakada her alanda güç gösterisi sergilemekten çekinmiyorlar! İnsan dışı varlıklar kafa tokuşturur, toslar... LANET OLSUN HEPSİNE!!! ...
Öldürülen kişinin yakınlarına ALLAH sabır versin, mekanı cennet olsun. Bu olayın faillerinin en kısa zamanda bulunmasını ve hak ettikleri cezayı almalarını diliyorum!!!
Sevgili can bu olayın faillerinin yakalanacağınımı düşünüyorsun.Eğer yakalanacağını düşünüyorsan geçmişe bir bak.Böyle hangi olayda yakalanmışta bu olayda yakalanacak.Şıracının şahidi bozacı misali.
yagmur12 25.05.2007, 15:23 Caniler kan davası bahanesi ile olayın üstünü örtmeye çalışıyor ve satılmış medya da buna destek veriyor! Çok özür dilerim bu ifadeler için ama gerçekler öyle!
Hala MHP'yi destekleyen sempati duyan zihniyeti de anlamış değilim hele ki Alevi olupta özellikle "bunların" savunuculuğunu yapan kişiler kesinlikle Alevi olamaz!
Sevgili can bu olayın faillerinin yakalanacağınımı düşünüyorsun.Eğer yakalanacağını düşünüyorsan geçmişe bir bak.Böyle hangi olayda yakalanmışta bu olayda yakalanacak.Şıracının şahidi bozacı misali.
Aklıma Maraş Katliamında, Sinemayı bombalayıp Aleviler Sinemaya bomba attı diye iftira çıkarılmak için kullanılan Piyon '' Ökkeş Kenger '' geldi..
Oda Katliamdan sonra adını Ökkeş Şendiller yapmış ve İzmirden Millet vekili adayı olmuştu..
Yani bu Ülkede Faşizme ödül veriyorlar..
Kan davasıyla öldürüldü yalanı altına saklamışlar.Bide Muş Varto doğumlu olduğu için kan davalarının çok görüldüğü bir yer herkes inanır diye atılan bir yalan.
Allah cezalarını versin.Hz. Ali "Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum" demiş şu adilerin yaptığına bak.
Öğretmenler bizim geleceğimiz yazıklar olsun böyle yobaz faşist beyinlere.
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
ülkücülerin kendine özgü bir solagani var cogumuz biliyoruz. Alevilerde camiye gitmedigine göre alevilere düsman olduklari bu solaganda anlatiyor.Hic bir zaman alevileri sevmezler belki tek tük vardir.Bir ara okey oynama sitelerine girmistim orda ülkücülerin zehirini nasil akittiklarini okudum cok tehlikeli kisiler.Alevilerin mhp,ye verecekleri oylar ve iktidara gelmesini düsünmek istemiyorum akp,yi bile arariz.
ülkücülerin kendine özgü bir solagani var cogumuz biliyoruz. Alevilerde camiye gitmedigine göre alevilere düsman olduklari bu solaganda anlatiyor.Hic bir zaman alevileri sevmezler belki tek tük vardir.Bir ara okey oynama sitelerine girmistim orda ülkücülerin zehirini nasil akittiklarini okudum cok tehlikeli kisiler.Alevilerin mhp,ye verecekleri oylar ve iktidara gelmesini düsünmek istemiyorum akp,yi bile arariz.
Ezanlar susmaz diyen bir anlayışın Alevilikle ilgisi olamaz...:thumbup1:
Bu idolojiye destek veren Aleviler, yolundan dönmüş, yolunu bilmeyen kişilerdir.
MHP den aday olan veya MHP orgutlenmeleri icerisinde olan Alevilerin yuzune bundan daha buyuk bir tokat olamaz. Biz bu tokatlari daha onceleri cok yedik ama gorunen o ki bazilarini yoldan cikarmak cok kolay.
ALİ NUR SEMAHI
Ali nurdur Ali nur
Muhammed nur, Ali nur
Bunca yıldır, bunca yıl
Muhammed nur, Ali nur
Uyanır mı halkımız
Böyle dur ha böyle dur
Ey bacılar, bacılar
Yetmez mi bu acılar
Derdi veren derman vermez
Beklemeyin bacılar
yagmur12 25.05.2007, 15:54 Sevgili can bu olayın faillerinin yakalanacağınımı düşünüyorsun.Eğer yakalanacağını düşünüyorsan geçmişe bir bak.Böyle hangi olayda yakalanmışta bu olayda yakalanacak.Şıracının şahidi bozacı misali.
Haklısın can ama ben en azından böyle düşünüyorum ve bu insanlıktan nasibini almamışların cezasını en ağır biçimde çekmelerini istiyorum! Sineye çekilemeyecek bir olay bu!
Sol gözünden vurulması bile bir mesaj taşıyor apaçık işte!
Liselerde ,üniversitelerde "reis" vb. isimlerle külhanbey yetiştiriyorlar ve bu gibi faaliyetlerinde kullanıyorlar. 1970'lerde de MHP komando kampları kurmuş ve eli silahlı katiller yetiştirmiştir ve kendi iğrenç faaliyetlerini solcuların, Alevilerin...üstüne atmaya çalışmışlardır. Sizlere sadece birkaç örnek:
....
Zevk alıyorlardı bu tablodan, gencecik insanların parçalanmış bedenlerini seyrederken kadeh tokuşturuyorlardı görevlerini yerine getirmenin mutluluğuyla.
Görevlerini belirlemişti Türkeş; "....bakacaksınız, herhangi bir hareket, söz fikrimize, Türklüğe uygunsa alacaksınız, zarar veriyorsa sileceksiniz..."(MHP İddianamesi-Türkeş'in Yeni Ufuklara Doğru yazısından)
"Silme" harekatı halkın her kesimini kapsadı.
Alevi, Kürt, solcu...
Esnaf, memur, aydın, sanatçı...
Ev kadını, öğrenci veya çocuk...
İşkence yaparak, ırzına geçerek, boğarak, öldürdükten sonra televizyon kutularına koyarak, bombalayarak sindirmeye çalıştılar kendilerinden olmayan herkesi.
Katiller aynı zamanda ırz düşmanıydılar, cinayetlerine ahlaksızlıklarını da eklediler. Soygun için girdikleri evde hiçbir şey bulamayınca "boş çıkmamak için evin kızının ırzına geçerek Başbuğlarının talimatını yerine getirdiler."(Ali Yurtaslan- itiraflar)
Sinemaya bombayı koyanlar dışarıya çıktıklarında "bombayı komünistler attı" dediler.
"ALLAH’ını, peygamberini seven yürüsün, Komünistleri, Alevileri yaşatmayın. Bunları öldüren cennetliktir. Maraş, Alevilere mezar olacak. Müslüman Türkiye, Aleviler Moskova’ya. Sütçü İmam aşkına vurun" sesleri arasında yüzden fazla -kadın, erkek, çocuk, genç, ihtiyar- insan katledildi.
Genç kızlara, kadınlara "Müslümanlık, Türklük aşkına" tecavüz edildi, hamile kadınların karnı deşildi, saldırıya uğrayanların evleri yakıldı. İnsanlara işkence yapıldı, ellerinden ağaçlara çivilendi.
Sinemaya bombayı koyan da, sokağa çıkıp "komünistler attı" diyen de MHP' li faşistlerdi.
Cinayetlerin istihbaratçısı, planlayıcısı, hazırlayıcısı oldu MİT ve polis teşkilatı. Yeter ki, "memleketi komünistlerden kurtarsınlar, istikrarı sağlasınlar"
Ama bu öyle bir istikrar olacaktı ki, emperyalizmin sömürüsü katlanacak ve hızla ilerleyecek, itiraz edenin kafası ezilecekti.
İstikrar için hiçbir şeyi esirgemedi emperyalizm. Kendi adına cinayet işleyecek olan çocuklarını kendi merkezlerinde eğitti.
MHP yalnızca Türkiye topraklarında değil, emperyalizm adına başka ülkelerde de provokasyonlar düzenledi, katliamlar gerçekleştirdi, darbeler tezgâhladı. Bizzat Abdullah Çaltı’nın eğitiminde Azerbaycan’da komando kampı kurulduğu Azerbaycan Devlet Başkanı Aliyev tarafından dile getirildi.
Daha yüzlercesini sıralamak mümkün....
Türkiye'deki bu pislik giderek artıyor. Irkçılık, şövenizm, faşizm yükseliyor. Bu bir yandan kanlı eylemler yaparken, kanlı eylemlerle de yükseliyor.
Ermeni'yi öldürün
Hristiyan'ı öldürün
Kürt'ü öldürün
Kızılbaşı öldürün,
Komünisti öldürün
Liste uzayıp gidiyor!!!!!!!!!!!!!!
Faşizme hayır!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Barbar ve vahşi insanlar, insanlıktan nasibini almamış zavallı mahlukatlar. Farklı düşünceye tahammülleri yok bunların.
İnsan hayat çok ucuz ne yazıkki bu memlette, bazı şeyleri örtbas etmekte çok kolay..
Faşitler yine yaptı yağacağını,bizden ne kadar eksilme olursa o kadar onlar mutlu olacaklar,Yavuz'un ,Türkeş'in peşinden gidenlerden ne beklenir ki?Onlar sadece aciz olduklarını her defasında ispatlıyorlar,bizler de yanlız olduğumuzu ve evlatlarımızın,abilerimizin hunharca öldürülüşlerine tanıklık yapıyoruz.Yazıklar olsun ki böyle bir ülkede yaşıyorum,bu tür olayları görmekten duymaktan sıkıldım,bıktım,benim abim de öğretmen ve Deprem Sarıkaş gibi asla doğrularından ödün vermeyen biri,onun başına da böyle bir durum gelmeyeceği ne malum yazıklar olsun satılan medyaya,ne kadar da saptırmışlar kan davasıymış,tabi biz de yuttuk.
Kahrolsun faşizm,yaşasın halkların kardeşliği
Bir hatirlatma yapmak isterim. Bundan bir kac ay once bir Alevi ogretmen kameralar ve ogrencileri onunde diger bir ogretmen tarafindan oldurulmustu. Daha sonra cinayetin oruc tutma vb siyasi nedenlerden dolayi islendigi yazildi.
Bu da cinayetlerin hicte siradan olmayan bir sekilde sistemli oldugu kuskusunu uyandiriyor. Fasist ve gericiler nereden vuracagini cok iyi biliyor. En iyi beyinler gozlerinden vuruluyor, hem de soldan.
çeşm-i naz 25.05.2007, 18:59 lanet olsun ülkücü faşistlere insan değil bunlar logolarında bulunan bir simge varya aynı onun gibiler işte
ne anlar bunlar öğretmenin yüceliğinden bir de abuk sabuk yakıştırmalar yapmazlar mı insan daha çok sinirleniyor
çok üzüldüm..
bu sıktıları kurşunlar bir gün onlara geri dönecek hadi o tokuşturdukları kafalarına insani duygular olarak...
bundan da anlamazlar ya neyse..
kahrolsun faşizm
hee bu arada aramızda bunun savunanlar ortalıkta yok işte gerçek yüzünüz sizin bu hadi buna da bir yorum yapında görelim bir daha yüzsüzlüğünüzü
bahar duru 25.05.2007, 19:03 Gerçekten hiç yabancı olmayan bir durum bu.Üniversitelerde öğrenciler satırlarla kesildi,öğretmenler dayak yiyip sürgün edildi.Her türlü eziyeti,işkenceyi gururlanarak yaptılar.Bunlar liselerde başlıyorlar beyin yıkamaya belki birazı sonradan ayıkıyor ama kimbilir nasıl kandırıyorlar?Ayrıca diğer canlara katılıyorum kesinlikle ben ülkücü bir alevi düşünemiyorum.Olamaz aslını, neslini inkardır.Ellerinde olsa bizi tamamen yoketmek isteyenlerle birlik olmak onursuzluktur.
Bu tablo değişmez canlar olan gidene olur.Allah rahmet eylesin.
alevi halkı düşmanlarına karşı birlik ve dayanışma içinde olmalıdır.böylece alevi halkına karşı düşmanlarından zarar görme olasılığı azalır hatta yok olur.en kuvvetli halk ben bu kimlikle yaşayacağım gerekirse savaşacağım diyen halkdır.
Merhaba Arkadaşlar..
Ben konuya başka şekilde değinmek istiyorum.Başka yerlerdende bakmak istiyorum.Zira konu içinde alevilerlede ilgili noktalar var.Bu yüzden önce Aleviler diyorum...ama;
Hangi Aleviler...?
Hepsi ayrı bir yol tutturmuş gidiyor...
Hepside kendisine özgürlükçüdür....diğerini siler...kılıç biler.
Hepside kardeşlikten,barıştan,insanlıktan,erkandan,Yoldan dem vurur ama tam tersi olur..bir anlamda aslında başka bir şeylerdir.
Birde çıkarlar Alevilerin yıllar önce kaldıkları katliamları,iftiraları sırf kendi..
Siyasetine yamamaya çalışan insanlar vardır...
İşte bu yüzden hangi aleviler diye sormak gerekir..?
Bunu belli alevi gurup çevrelerine yüklemiyorum...Çünkü;DAR bakmıyorum...
Bunu tüm alevilere yüklüyorum...ama;
Bunun yüklenmeyeceği tek yer...
Şerefiyle,namusuyla gerçek aleviliği yaşayanlardır..
İşte onlar ne kalleşçe adamı arkadan vururlar...
Ne aleviliği bir noktaya çekerler...
Ne aleviliği bir pota içerisinde eritmeye çalışırlar...
Dahada sayamayacağınız bir sürü durumlar..
Sadece alevilikle yananlarda olmaz.
Bu yüzden iğneyi bazılarının birde kendilerine batırması lazım...
Gelelim şimdi......;
MHP'ye gidenlere...DTP'ye gidenlere...AKP'ye gidenlere...
Bunlar alevilerin içindeki gizli hızır paşalardır..
Alevilerin kendi içindeki Mervanlarıdır...Yezidleridir...Ebu Cehilleridir..
Çünkü;aleviliği siyaset sanıp,bu partilerle birleştirmeye çalışırlar..
Oysa benim yolum onurlu ve şereflidir...
İnsan öldürmez..
İnsan haklarına tecavüz etmez..
Hak yemez...
Adildir...
Eşittir...
Yılan bile doğsa yaşamasına izin verir...
Çünkü;evrenseldir..
Bu partilere kayıp ve birde alevi kelimesini bu partilere yamamayı çalışıyorlar..
Konuya değinirsek..
Erken seçimler başladı.Okullarda da "siyaset" başladı.Hemde iki taraflı.Bu yüzden bu sorunlar bitmez.Çünkü;insanlara dayatmalarla bir yere varılamaz.Onlara örnek olarak birşeyler aşılabilir.Yaşanan bu olayı kim doğru buluyor.Bence bazıları doğru buluyor.Bu bizim içimizde bile var.İster bunu bir ülkücü yapsın,isterse devrimci yapsın.Bende bu insanları alevi olarak görmüyorum.Çünkü;aleviliği anlayamamıştır.Sadece zırh olarak kullanırlar.
Her neyse okullarda siyaset dedik.Gerçekten acı değil mi ? Siz nesiniz eğitim görevlisi mi ? Yoksa bir siyasetçi mi ? Öğretmenin verdiği raporu doğru buluyorum.Lakin kendisine yapılan olayı doğru bulmak için herhalde akıl hastası yada başka bir güçlere hizmet etmek gerekir.Bugün okullarda siyaset konuşuluyor.Öğrenciler yarısı derslerini bırakmış.Başka amaçlar ve hedefler peşindeler.Ya bir grupa üye olup kendinden olmayanlara zulm yapacaklar,ya dövecekler,yada başka şeyler...
Yazık gerçekten...
Ülkenin her tarafından her gurupunda her siyasi görüşünde bir faşizanlık aldı başını ilerliyor.Dar ve tek pencereden bakanlar sadece vede sadece kendini görüyor.Bu yüzden pencereni istediğin kadar süsla,zenginleştir...
İçinde bir dirhem...
İnsanlık yoksa...sevgi yoksa....İman yoksa....Vicdan ve merhamet yoksa...
Ben bunlara insan demem....
İşte bir örnegide geçenki patlamaydı....
Olaya gerçekten üzüldüm.Bu duyguları tarif etmek gerçekten zor geliyor.Öyle bir hiddetleniyor ki insan içindeki hırsada,öfkeyede mani olamıyor.Nerden tutarsan tut,nerden bakarsan bak asla doğru değil.Hani haksız yere kıyılan can için ne demişti ALLAh...,umarım tez zamanda cezalarını ALLAH'tan bulurlar.Ailesinede başsağlıgı diliyorum.
Sevgili Canlar...Sonuç olarak:
Konuyaf arklı bakış açısılarıyla değinmek istedim.Çünkü;bunlar bilinen ama kimsenin cesaret edemediği sadece kendisini doğru gördüğü için dile getiremediği gönül şerbetidir.Umuyorum ki içenlere bal olur...Yarar..
İnsanım diyen insanlar bu tür eylemlerden kaçınır..
Tabii bu zamana kadar mevlanalar,hünkarlar,yunuslarda söyledi.
Değişmedi ama genede ben nasihatleri HAS olarak bir hatırlatayım dedim.
Saygılar...
firariHH 25.05.2007, 20:43 Emekci Kardeslerimizi Katletmeye Devam eden Geri Kafali Yobazlar,insanliktan cikmistir.
Bu bir sistemli girisimdir,insanlarin gözleri önünde emekci kardeslerimizin katledilmesini irkci,fasist,örümcekkafali kisilikler olusturuyor.
Bu Yapilan asaglik olay, Türkiye capinda yürütülen hepimizin tanik oldugu Fasizm´in bir parcasidir...Hepsini Lanet ile kiniyorum...
Satirlar, kursunlar, bombalar... kimi zaman bu sistemli faaliyetin unsurları oluyor kimi zaman ise sonuclari....Hedeftekiler ise hic degismiyor : Biz ,İsci ve emekciler ile öncüleri...
Kahrolsun Fasizm
Kahrolsun Örümcek Kafalilar
Kahrolsun Irkcilar
Olayı duyunca üzüldüm çok yazık eşide 2,5 aylık hamileymiş.Allah rahmet etsin eşinede sabır versin.Eğitim kurumlarına kadar siyaset giriyorsa durup düşünmemiz gerekir.
heviznur 25.05.2007, 21:22 Bugün bu acı haberle uyandım,ve koştum.........
Deprem Hoca benim 3 yıl önce Edebiyat hocamdı,dershanede ki zamanlar geldi bugün gözümün önüne,
inandıklarına bağlı biriydi,konuşmalarımız,sohbetlerimiz aklımda hala...
Eğitim-sen'liydi Deprem hoca,çalıştığı okulun müdürüne 2 kere rapor sunmasına rağmen beklenenler yapılmadı yine,son öğretmenler toplantısında öğretmen arkadaşlarına şöyle demişti : "kafa tokuşturmalar sınıfların içlerine kadar girdi."
Ne söylenir?Ne denir?
Eleştirdiği(n)miz bu düzendir,faşist düzendir seni bizden alan
bugün okulundaydık,karanfiller bıraktık senin için;
seni özleyeceğiz DEPREM HOCAM,eminim bize söyleyeceğin,anlatacağın çok şey vardı,
"hiç bir şey yarım kalmış değildir" sözün kulaklarımızda....
bir kez daha faşizmin oyunuyla karşı karşıyayız...çok üzücü bir olay gerçekten...bir hayatı, bir aileyi yok etmek bu kadar basit olamaz olmamlı..bu cahil,barbar,gerici varlıklar daha kaç can alacak kim bilir...kahrolsun faşizm
halitseyfi 25.05.2007, 22:43 Gerici ve faşist güçler gene harekete geçtiler.
Acı bir kayıp. Katillerine lanetler yağdırıyoruz.
Unutmasınlar ki bu saldırıları kimseyi yıldıramayacak, kimseyi yolunda döndüremeyecek. Bizler ayrık otu gibiyizdir, derildikçe çoğalırız. Bir Deprem Öğretmen ölürse yüz Deprem öğretmen yerine yetişir.
Deprem Öğretmenime allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı,sabır dilerim.
cangüdaz 25.05.2007, 22:59 ben bir edebiyat bölümü öğrencisi olarak canımdan bir şeyin koptuğunu söylemek istiyorum.yaşasın depremler!yaşasın depremler!kahrolsun ırkçılar ülkücü geçinen hasta ruhlular!
İşte canlar bir cana kıymak bu kadar kolay işte.Sırf senden farklı düşünüyor diye öldürüp susturmayı herzamanki gibi çare olarak görüyorlar bu faşist zihniyetler.Ama bizler bir ölürüz bin geliriz.Malesef okullarda öğrencilerde bi grubun içinde olmak için böyle kafa tkuşturmak gibi saçma şeyler yapıyorlar.Bunların içinde alevi çocuklarıda var malesef.Umarım o gençlerimiz yol yakınken tehlikenin farkına varırlar.
Bunu yapanlar insan olamazlar,ama hayvanda diyemem.Hayvanlara hakaret etmiş olurum.Bu faşistlere lağım fareleri demeli çünkü;bunlara yakışanda bu.
Bir aydın meslektaşımızı daha kaybettik hepimizin başı sağolsun.Bu bütün aydın öğretmenlere sıkılmış bir kurşundur,bu saldırıyı yapan zihniyeti nefretle kınıyorum.2007 yılı içeisinde bu ikinci aydın öğretmen arkadaşımızın vurulması olayı,nereye kadar bu vahşet?Artık bi şekilde bunun önüne geçilmelidir.
Duyunca bende çok üzüldüm...
Ama elden bir şey gelmiyor.
İşte bu yüzden mücadele vermek lazım.
Daha kaç tane insan ölecek.
KAHROLSUN FAŞİZM!!!
YAŞASIN DİRENEN HALKLARIN MÜCADELİSİ...
öğretmenimin ruhu şad olsun...
bu faşistlere "insanlığı" kim öğretecek.
bu görev "bizim" mi acaba?
ruhullah isa ; yahudi zulmüne karşı, dar ağacına koşmadı mı?
imam ali'm; cehalet kılıcıyla hakka yürümedi mi?
imam hasan;cehaletin zehriyle göçmedi mi?
şehitler şahı imam hüseyin'imiz; arap cehaletine karşı, kerbela'da zulmün ortasında susuz kalmadı mı?
pirsultanlar, deniz gezmişler, depremler...
hepsi de bize mesajlarını bıraktılar:
ZULME BOYUN EĞMEYİN; SONUCU NE OLURSA OLSUN...
Yokmu delikanli birisi istanbulda,saga sola molotof kokteyli atan gencler,gostersinler yuzlerini o lisenin onunde ,iki uc ulkucunun agzini burnunu dagitacak o gelismemis beyinlerini duvarlara carpacak birileri.
AleviKürt 26.05.2007, 02:24 Bu haysiyetsiz ülkücülere ne yapmali artik! Yetmez mi artik ellerinden cektiklerimiz?
Örgütlenmeliyiz artik, haddini bildirmeliyiz. Biz Aleviler olarak Türkiyede büyük bir toplum olusturuyoruz. Islam ici / disi homojenlesmesi yerine, birbirimizi kabul edip bir olmaliyiz.
"Gelin Canlar Bir Olalim"
bosuna demiyoruz...
Black_Love 26.05.2007, 04:03 bu örümcek beyinlilerin beyinlerini ezme vakti geldide geçiyor bile.
Yokmu delikanli birisi istanbulda,saga sola molotof kokteyli atan gencler,gostersinler yuzlerini o lisenin onunde ,iki uc ulkucunun agzini burnunu dagitacak o gelismemis beyinlerini duvarlara carpacak birileri.
Yazgan kardes siddete siddetle karsilik verilmez ülkücülerin arkasinda ve icinde destekleri var bu olayida kapatirlar.Hirsla kalkan zararla oturur bu olayi mhp,nin önüne götürüp koymak gerek alevileri bu konuda daha cok bilgilendirmek mhp,ye aday olan kisilerle görüsüp mhp,den aday olanlar adayligini cekmesi gerektigini anlatmak artik alevileri menfaatleri icin kullanilmasina son verilmeli.Bu yönden birseyler yapilabilinir ve daha fazlasi bir tek alevinin mhp,ye oy vermemesi gerekli bunu anlatmanin yollarini bulun istedikden sonra hersey olur.
aykudgöksun 26.05.2007, 13:46 nedir bu eğitim-sen'li hocalarımıza yapılanlar..hani öğretmen kutsaldı..öğretmenlerimiz bizim ışığımızdır..deprem hocaya çok üzüldüm..umarım yenileri tecelli etmez..
bu toplumun hafızası çok zayıf daha önce kocaelinde öldürülen hüseyin öğretmenin olayını çabucak unnuttuk.orda boyalı basın katilin psikolojik sorunları var deniyordu .amaç katili ve arkasındaki güçleri korumak orda sorun neydi gerici kadroloşmaya ve örgütlenmeye karşı duruş ve tartışmalardan kaynaklı.bu rahatsızlıklar ve tartışmalar biliniyordu.ancak hiç bir önlem alınmadı.hüseyini katleden anlayış dün mustafa kemal lisesinde kendini gösterdi.devrimci demokrat bir arkadaşımızı katletti. bu organize olmuş sistem destekli faşist guruhlar bir korunuyor sahipleniyor üstüne gidilmiyor.yaptıkları yanlarına kalıyor.nice aydın ve yurtseverin katili ortalıkta dolaşıyor.boyalı basın olayı çarpıtarak bilgi kirliliği yaratarak örtbaş etmeye çalışıyor.bu ülkede şiddetin geldiği boyutlara bakın eğitim bir toplumun üst yapı ürünü eğitim kurumlarının geldiği noktaya bakın . eğitim neferleri katlediliyor sistemin duyarsızlığı daha çok yaralıyor.rutin bir olaymış gibi geçiştirilmeye çalışılıyor.Demokratik ve çağdaş bir eğitim ve öğretim vermek için gecesini gündüzüne katan bu arkadaşlarımıza yönelen bu şiddet yarın sırada kimlerin olduğunu düşünmemek eldemi.SAvunmasız insanları öldüren suçları sadece doğruyu ve gerçeği savunan bu arkadaşlarımızın katledilmesi aynı zamanda türkiyede iyide güzelden demokratik yaşamdan ve demokrasiden yana olan insanların yaşam güvencesinin tehlikede olduğunun işareti değilmi. kurumlarda eğitimciler yönelen saldırıyı önlemeyen sistem 1 mayısta aslan kesilebilmektedir.kendisine insanım diyen tüm varlıkların bu şiddet ve zülum politikalarına dur demeli duyarlı olmalı aydın ve yurtsever insanlarımızı sahiplenmeli bu tür faşist eylemlerin son bulması katillerin ve arkasındaki güçlerin ortaya çıkarılması için gereken mucadeleyi yükseltmelidir.şidettin kanın ve baskının bu topluma hiç bir şey kazandırmadığı tam tersi faşizmin ekmeğine yağ sürdüğü bilinmelidir.kaos ortamı yaratarak demokrasi yanlılarını sindirmeyi hedeflemektedir. bu baskıya bu şidet ve katliama dur demek inadına barış inadına barış inadına yaşama özgürlüğü haykırılmalıdır.Neler oluyor kaç gündür aniden fitili çekildişidetin ankarada anafartalara şırnakta birden onlarca ölüme yol açan patlamalar daha tetkikler yapılmadan ilan edilen suçlular savaş ve şiddet naraları. ölen insanların kanları üzerinde yapılan politika içim yanıyor fatura yine halka ve halk çocuklarına kesilecek.neden niçin diye sormadan edemiyor insan .özgür ve mutlu yaşamak herkesin hakkı. bir avuç azınlığın kendi hegemonyasını sürdürme uğruna topluma enjekte ettiği bu kan ve şiddet aşısı ölüm olarak halka ödettiriliyor.yokluk ve yoksulluk ahlaksal çöküntü diz boyu.işsizlik yoksulluk ve işkence bu toplumun kaderi olarak adeta topluma kanıksatılmış. Bu haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı çıkanlar hayatlarıyla ödüyor.nerde demokratlar nerde insan hakları savunucuları nerde demokratik kitle örgütleri son katledilen iki eğitimci arkadaşımızın alevi olması yinede alevi federasyonlarının ilgi alanına girmiyor herhalde .onlar meclise aday sokma hesaplarımı yapıyor yoksa alevi kitlelerini hangi partinin kuyruğuna takarız hesaplarınımı yapıyorlar.ankarada meclisi toplarken attıkları nutukların toplantı sonuç bildirgesinde ortaya çıktı dağ fare doğurdu.takke düştü kel göründü.biz aleviler öğretimizin gereğini yerine getirmek zorundayız evrensel değerlerimize sahip çıkmak zorundayız şiddeti baskıyı ve zülmü mahkum etmenin mucadelesini yükseltmeliyiz.Menşei ne olursa olsun toplumu kaosa götüren eylemlilikleri lanetlemeliyiz.barış seslerini yükseltmeliyiz.barış söylemini barışı yakışır şekilde altını doldurmalıyız.gün bir olmanın pir plmanın ve diri olmanın günü.
Aklıma Maraş Katliamında, Sinemayı bombalayıp Aleviler Sinemaya bomba attı diye iftira çıkarılmak için kullanılan Piyon '' Ökkeş Kenger '' geldi..
Oda Katliamdan sonra adını Ökkeş Şendiller yapmış ve İzmirden Millet vekili adayı olmuştu..
Yani bu Ülkede Faşizme ödül veriyorlar..
ne adayı can bu adam milletvekili oldu vede mecliste kurulan insan hakları komisyonu başkanı yapıldı.katillerin insan hakları komisyon başkanı olduğu bir demokratik yönetime sahibiz.ne kadar demokratik olduğu ne kadar insan haklarına sahip olduğu ökkeş kenger,şendillerin şahsında anlamak mümkün.
Ankara'da Yenimahalle İlçesine Bağlı Okulların Önü Faşistlerin Yuvası Haline Gelmiş Durumda!! Ben Yenimahallede Yaşayan Biri Olarak Daha Görmedim Bir Polis Kontrolünü Pislik Almış Başını Gidiyo ..Hem Neden Kontrol Etsinlerki Kendileri Değilmi Bu Canavarları Yetiştirenler 12 Yaşında Çocuk Kafa Tokuşturuyo Faşist Olsunda Ne Yaparsa Yapsın Zihniyeti Taşıyan İnsanlardan Ne Beklenebilir ki ..
Kahrolsun Faşizm
aykudgöksun 26.05.2007, 16:55 Ankara'da Yenimahalle İlçesine Bağlı Okulların Önü Faşistlerin Yuvası Haline Gelmiş Durumda!! Ben Yenimahallede Yaşayan Biri Olarak Daha Görmedim Bir Polis Kontrolünü Pislik Almış Başını Gidiyo ..Hem Neden Kontrol Etsinlerki Kendileri Değilmi Bu Canavarları Yetiştirenler 12 Yaşında Çocuk Kafa Tokuşturuyo Faşist Olsunda Ne Yaparsa Yapsın Zihniyeti Taşıyan İnsanlardan Ne Beklenebilir ki ..
Kahrolsun Faşizm
sadece yenimahalle değil ki..sincan,etimesgut,mamak,batıkent,kızılay,keçiör en ve daha birçok ankaradaki ilçelerde bulunan liseler adeta ülkü ocakları bölge temsilciliği durumuna geldiler..artık dışarda üniformalı çocukların neredeyse normal selamlaştıklarını görmüyorum..herkes kafa tokuşturuyor..her lisede teşkilatlar kuruluyor..üniversitelerimizi belki koruabilirz ama galiba liseleri kaybettik arkadaşlar...ve insanın fikirlerinin oluştuğu ve en tehlikeli olduğu zamanlar liseli zamanlardır..umarım bu durum böle gitmez..
:cursing: derin devlet dedikleri bu olsa gerek derin mhp..
derin devlet:kendi fikirlerine uymuyorsa karşı düşünce.. bu arkadaşlarıda olsa gözlerini kırpmadan infaz etmek ve olaya öldürme hikayesi uydurmak....
mhp:ülkücülüğü faşist hale getirip kendilerinden olmayanlara kurallarını canice uygulamak..ölme sebebini uyduruk bir hikaye ile örtpas etmek..
zaten böyle bir davranış sizden beklenir..
siz mafya aklıyla insanları sömüren siz
kurallarınızla toplumu işgal eden siz
ahkam kesmekte üstünüze yoktur ama sizin ülkü ocağı dediğiniz yerlerde esrar dan silah tan mafyacılıktan vaz geçilmez..
bu mudur ülkeyi sevmek bölücü olmamak..
madur gençleri bulup aileden ve arkadaş çevresinden dışlanmış gençleri araştırıp ceplerine para sıkıştıp karnını doyurup beyinlerine kendi fikirlerini empoze edip kurma oyuncak gibi kurup insanlığa salan siz insan mısınız?
evet sadece allah ı siz bilir siniz dimi sadece siz
yanılıyorsunuz yazık ki size inanan genc beyinlere..
allah ı sadece mhp liler bilir gerisi imansızdır..deyip okullarda terör estirmekte sizin işiniz olsa gerek.şöyle bakıyorum da mhp lilerin çoğu işsiz avare insanlardan oluşuyor buda sizin ne kadar basit olduğunuzu gösteriyor..
yaşasın emekçi özgürlük
yaşasın komünist düşünce
deprem sarıtaş ölmedi...
yanılıyorsunuz bugüne kadar eğitim verdiği ögrencilerin hepsi deprem sarıtaş siz öldürdüğünüzü zannedin...
Canlar dikkat ederseniz faşistler hep okul önlerinde pinekliyorlar.Ben yaklaşık 30 sene önce lisede okurken bu böyleydi,30 sene sonra yine aynı.Bunu herkes biliyor,ama hiç bir önlem alınmıyor.Bu durum bana biraz düşündürücü geliyor.Bu durum bazılarının işine geliyor yıldırma politikası,ama biz 500 yıldır yılmadık yılmayacağız.KAHROLSUN FAŞİZİM.
kemalist_teist 26.05.2007, 23:55 Allah rahmet eylesin yazık çok yazık olmuş öğretmene,her yerde hizbullahçı,nizamı alemci yetiştirecek eğitim sistemi kurarsa bir ülke sonuçta olacağı budur.Bu sorunların üstesinden ancak güçlü Kemalis bir İhtilal güçlü kemalist bir iktidar gelecektir.
Ne desek az o .......!!!!
Başımız sağ olsun .. Ölüm ölür biz ölmeyiz ...
Teşekkürler ..
Arkadaslar size konunun gercegini anlatayim.
Bu gun eve yani VARTO ya telefon actim ,vede sordum herkese olayin gercegi nedir diye. Bana soyle soylediler. Olen ogretmenin agabeyi vede vartolu safi kurtlerden biri ,karliova (bingol) e gitmisler bir is icin.karliovadayken bunlar safi kurt olan adamin hisimlari bunlari kistirmis vede safi kurdu oldurmusler,bizim alevi ogretmenin kardesi kacmis ,can korkusuylan.Gidip karakola haber vermemis.Arastirmalar sonucu polis bunu yakalamis ve demiski bu olen kisiyle son kez birlikte olan kisi sensin ,sen mi bunu oldurdun diye.(mahkeme halen suruyor)
Tabi buna kizan Vartolu, koyunu tam bilmiyorlar karamese olabilir (safi kurt koyu).
safi kurtler sen bizim adamimizi oldurdun gidip karliovada bizim hisimlara teslim ettin diye adamin olum fermanini cikarmislar.Bizim Alevilerde kan davasi yoktur ,kimseyi kirmazlar, inciltmezler ,vurmazlar bunu bilen safi kurtler eger biz gidip bunlardan birini vurursak ,bunlar gelip intikam almazlar bizden diye cevreye soylenmisler. Yani olan oldu hic bir sey ugruna bir Alevi hemserimizi kaybettik.
olen ogretmen Vartonun tatan (guzelkent) koyune bagli Alevi inancina bagli bir vatandastir .O nu kahpece vuran larda Vartonun safi kurt inancina bagli olan karamesili kurtlerdir.
Kendisine rahmet, Ailesine bas sagligi diliyorum.
allah rahmet eylesin hz ali yoldaşı olsun .. Alevi inancında insan değil yaradılmışı öldürmek yoktur .. Bu şekilde öldürülenlerede ,ölü denmez asıl ölüler öldürenlerki allahtan bi haberler ..Kurandan bi haberler ...Kendilerince yeni tanrı ve dinler yaratmışlardır...İSLAM artık öldürücü vurucu olarak anılmakta ....
Sevgili dostlar Deprem SARITAŞ'ın Ankara'da vurularak öldürülmesi olayının sebebi Ülkücü veya yaptığı bir araştırma değil.Lütfen toplumu yanlış yönlendirmeyelim.Deprem SARITAŞ'ın bir yakını tarafından Varto'da 2006 yılı olsa gerek bir sünni Kürt insanı vurmasından şüphe edilmesi nedeni ile vurulan Kürt insanın yakınlarının güttüğü kan davası sonucu öldürülmüştür.Yani öldürülen Kürt insanın kim yada kimler tarafından vurulduğu bilinmemektedir.Bunu Ülkücülere maletmek doğru değildir.Haaa ülkülerde az katliam yapmadılar ama bu olayda onlar değil,daha önce vurularak öldürülen bir kürt insanın yakınlarının kan davası gütmesi nedeni ile öldürülmüştür.Hatta yanlış hatırlamıyorsam 2006 yazında vurularak öldürülen bu kürt insan nedeni ile ilçe Alevi-Kürt çatışmasının eşiğine gelmiştir.Herkese saygılar.
suyunsesi 31.05.2007, 16:14 Bugün bu acı haberle uyandım,ve koştum.........
Deprem Hoca benim 3 yıl önce Edebiyat hocamdı,dershanede ki zamanlar geldi bugün gözümün önüne,
inandıklarına bağlı biriydi,konuşmalarımız,sohbetlerimiz aklımda hala...
Eğitim-sen'liydi Deprem hoca,çalıştığı okulun müdürüne 2 kere rapor sunmasına rağmen beklenenler yapılmadı yine,son öğretmenler toplantısında öğretmen arkadaşlarına şöyle demişti : "kafa tokuşturmalar sınıfların içlerine kadar girdi."
Ne söylenir?Ne denir?
Eleştirdiği(n)miz bu düzendir,faşist düzendir seni bizden alan
bugün okulundaydık,karanfiller bıraktık senin için;
seni özleyeceğiz DEPREM HOCAM,eminim bize söyleyeceğin,anlatacağın çok şey vardı,
"hiç bir şey yarım kalmış değildir" sözün kulaklarımızda....
Sayın e_pir,
Yukardaki alıntı yaptığım bu arkadaşın öğretmeniyimş Deprem öğretmen
ve ayrıca topikte bir çok kaynak sunulmuş siz bunu hangi kaynağa göre yalanlıyorsunuz açıklama yaparmısınız?
Ölen rahmetli Deprem SARITAŞ'a Allahtan rahmet geride bıraktığı acılı ailesine,yakınlarına ve Varto'ya başsağlığı diliyorum
Sayın Suyunsesi,Rahmetli Deprem SARATIŞ'ın öldürüldüğünü dün aksam öğrendim.Ben kendisinin Güzelkent(Tatan) köyünden olduğunu biliyorum.Çünkü bende Vartoluyum ve arayıp sordum.Rahmetlinin kim yada kimler tarafından öldürüldüğünü yada öldürülmüş olabileceğini ve aldığım yanıt buydu.Ne yazıkki devamınında geleceğinden endişe edilmektedir.
Öldürülen Kürt insanın neden yada niçin kimler tarafından öldürüldüğü kesinlik kazanmamıştır hala ama öldürüldükten sonra memleketle görüstüğümde bana ortamın çok gergin olduğunu ve Alevilerel Kürtler arasında çatışma çıkabileceğinden bahsetmişlerdi.Vartolular bilir yada Vartoyu görenlen Vartoda yukarı çarşı diye adlandırılan yerde Aleviler coğunlukta hatta neredeyse tamamı Alevi ama aşağı çarşıda tam tarse Kürt insanların çoğunlukta olduğu bir ilçe.İlçe merkezinde Aleviler nüfus planlamasına gittikleri için nüfus olarak azınlığa düşmüş olabilirler ama Vartonun Köylerinde büyük çoğunluğunda Aleviler yaşamaktadır.
dewamade 02.06.2007, 19:59 arkadaşlar hepimiz bu insanları tanıyoruz kimi zaman içiçe yaşıyoruz iş ilişkilerimiz var bazen belki çoğumuz şakalaşıyoruz ama şunu bilmekte fayda var ...Bu ülkenin geleceği alevilerdir çağdaş aydınlık insanları alevilerdir
bunu türk halkıda kürt halkıda iyi bilmeli kime sahip çıkacağını çok iyi bilmeli
ülkücülerin çoğu neyi neden yaptığını bilemez..
ve ne yazık ki askerde onlardan poliste onlarda ... şimdi akp şeriat getirecek diye nasılda yapışmışlar alevilere .. nasılda kucaklıyorlar. Bu ordu alevilere değerini vermeli tsk da yeniden erenlere yer verilmeli ...ve bir takım alevi kökenli sol gruplarda artık bu ülkenin geleceğini ele almalı yasadışı gruplar bırakılmalı arkadaşlar.... ya bu ülkenin temel taşları olacağız yada yok olup gideceğiz ....ya yöneteceğiz yada katledileceğiz... yasadığı örgütler kurarak gelecek insa edilemez .... şimdi bu öüretmen olayında eğer bir baş komiser alevi olsaydı bu olayı nasıl soruştururdu bir düşünün .. siz ülkeyi faşistlere bırakırsanız onlarda böyle yapar...bu ülkenin gençleri! artık devrettiğimiz egemenliğimişzi almamızın geleceğe sahip çıkmanın zamanı geldi ....
mademki okuyoruz mademki zekiyiz mademki mademki ülkücülerden daha akıllıyız o zaman neden bu devlette çoğunluk değiliz ... çünkü tek parça değiliz ...15 milyon alevi var öylemi
10 milyon bu gün her partiyi iktidara getirir.... yeterki birlik olalım
o zaman işte bu haberleri okurken yüreğimiz kan ağlamaz elimizden bir şeyler gelir .. alır adamı tıktırırız içeri 10 yılda veririz 100 yılda
Evet olay kan davası deprem abi köylümüzdü.Kardeşinin diğer köydeki birini öldürüp hapishaneye girmesiyle başladı.ve deprem abi hiç alakası olmayan neden yüzünden yaşamını yitirdi ne yazıkki kan davası hala devam ediyo çoğu yörede.yargılama hala devam ederken onlar kandi hükümlerini verip can can dediler.İnşallah kimse deprem abi gibi olmaz.
ibrahim-ch 03.06.2007, 19:21 Birileri yorumlarla haksiz yere suclandi.
Suclama yapan arkadaslarin, vicdanen pisman olduklarindan eminim.
LOLAN ve HORMEK lerin Aydin düsüncelerine Tarihde oldugu gibi günümüzdede her zaman ihtiyacimiz var.
Caniler kan davası bahanesi ile olayın üstünü örtmeye çalışıyor ve satılmış medya da buna destek veriyor! Çok özür dilerim bu ifadeler için ama gerçekler öyle!
Hala MHP'yi destekleyen sempati duyan zihniyeti de anlamış değilim hele ki Alevi olupta özellikle "bunların" savunuculuğunu yapan kişiler kesinlikle Alevi olamaz!
Bunu söyle düsünelim isterseniz.Bir cinayeti işledi diye suçsuz birini cezaevine kapattığınızı düşünün bu ne kadar doğru ise sizin savunduğunuzda bir o kadar doğrudur.Kandavası diyen benim ve ben bunu laf olsun diye yazmadım.Deprem SARITAŞ benim yakın köylümdür ve ben kendi ailemir arayarak gerçek sebebini öğrendim ve bunu paylaşmak istedim.O lafını ettiğiniz düşünce yapısı ile uzaktan yakından ilgim yoktur olamazda.Kimseyi savunmak gibi bir düşüncemde yok.Sadece doğru olan bir şeyi ortaya koymaktı amacım.Önyargılarınız içinde boğulmayın.Katillleni ve katlmiamcıları savunmuyorum.Ama ne yazıkki sergilediğiniz tavır çok tehlikeli kendinizi bu öfkelerden koruyun size tavsiyem.
seçil sivas 06.06.2007, 15:08 ne diyebilirimki ne denilebilirki deprem öğretmen ve onun gibi şehitleri verdik daha bir ay önce bir öğretmenimiz darıcada öğrencilerinin gözü önünde öldürüldü ve gene çarpıtıldı.. ama biiinen tek şey faşistler kanımızı istiyor alıyorda... nerde kaldı inançlar ve allah korkusu nasıl secdeye gelirken ellerinden damlayan kandan utanıorlar nasıl kıyabiliyorlar geleceklere nasıl.....
cinayetin sebebi ister kan davası ister siyasi olsun kaybedilen aydın ilerici bi insandı ki muhtemelen elbetteki olayın arkasından birileri isterse siyasi nedenler çıkacaktır.fakat ne acıdır ki kafatasçı zihniyetin ne ilk nede son olacak bi cinayetidir bu.birkez daha karşıt fikre tahammülsüzlüklerini kan dökerek susturmayı seçmiş ve kafatasçı zihniyetlerini ortaya koymuş ve katliamlarla dolu geçmişlerine bir insanımızı daha katmışlardır malasef fakat ben inanıyorum ki yok olaya mahkumdurlar dünyada hızla kan kaybeden bi ideolojinin caresizlikten son çırpınışlarıdır.bizde aydın ve barışçı insanlar bitmeyecek ve susmayan birileri hep var olacaktır .saygılar
erdem_akyurek 08.06.2007, 01:09 böyle bir olayın yaşanmasına çok üzüldüm...bir insanı kendi düşüncesinden yana olmadıkları için vurmaları çok yanlış bence...hangi devirde yaşıyoruz arkadaşlar... düşünce ve fikir özgürlüğü olan bir ülkede böyle bir olayın yaşanmasına inanamıyorum...saygılarımla..sevgilerimle...
asd.1950 14.06.2007, 00:06 Onlar Alevilerin içindeki Truva atlarıdır. Etrafınıza iyi bakın göreceksiniz ve dikkatli olmalısınız. Onları yola getirmek gafletinde de bulunmayınız. Çünkü hedefe konulursunuz. Yaşadık bunları bir daha yaşatmamak için....
dewamade 15.06.2007, 13:37 operasyonlar sırasında Seyyid Rıza'nın oğullarından Bra İbrahim arabuluculuk için gittiği Elazığ dönüşünde, İstihbarat şefi Binbaşı Şevket'in adamları tarafından öldürüldü. Bunun üzerine Türk yetkililere başvuran Seyyid Rıza oğlunu öldürenlerin kendisine teslim edilmesini istedi. Ancak bu talebi kabul edilmedi ve çatışmalar yeniden başladı. Eylül 1937'de Kürt kaynaklarına göre hükümet yetkilileriyle görüşmek üzere Erzincan'a giden Seyyid Rıza tutuklandı. Yeni Genel Müfettiş İzzettin Paşa kendisine Seyyid Rıza olup olmadığını sorduğunda "Ben Dersim'li Rızo'yum" dedi, "Dersim'de her meşe altında ve her dağ başında binlerce Rızo vardır. Şu halde siz hangi Seyyid Rıza'yı soruyorsunuz?" 14 gün süren mahkeme sonunda ölüme mahkum oldu. 18 Kasım 1937'de, aralarında oğlunun ve kardeşinin de bulunduğu toplam 11 kişi Elazığ'ın Buğday meydanında idam edildi. İdamdan sonre cenazeleri daragaclarindan indirilerek Elazig sokaklarinda halka teshir edildiktan sonar yakildi
HANGİ BİRİNİ ANLATAYIM HANGİ BİRİNİ
BU ALÇAKLARIN ETTİĞİ BİR DEĞİL BİN DEĞİL
Türkiye'yi bu hale getirenler utansın.Bir insanı öldürmeye nasıl eliniz varabiliyor.Dine gelince sahip çıkar gibi yapıyorsunuz ama Allah'ın verdiği canı alıyorsunuz. Bu mu insanlık bu mu müslümanlık.Lanet olsun faşistlere.Aynı zamanda meslektaşım olan Deprem abiye Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum.
kusura bakma arkadaş benim kullandığım alfabede (w) olmadığı için v ile yazdım adını hem bu daha güzel oldu kanımca seyit rızayı yazmışsında eksik olbu be dur ben tamamliyim tabi tamamlamadan öce baştaki yazınnad bir cevap yazayımdemişsinki tsk ve ülkücüler alevilere sarılıyor tabi sen kürt olduğun için tskyı sevmessin ama bizim ordumuz ve her alevide bu orduya sahip çıkar ülkücüler konusunda şunu söylüyim alevi olupta ülkücü olanlar yol düşkünüdür onların aleviliklrinden şüphe duyuyorum gelelim seyit rızaya bu vatandaş nasıl bir dededirki nasıl bir seyittdirki geldiği soydan habersiz olur inkar eder ve kürt olduğunu idda eder bikere anadolu erenlerini
n soyu imam rızaya imam musai kazıma dayanan seyitler kürt olamaz çünkü gelis yerleri horasan tebrizdir anadoluya buradan gelmiştir bu bir.ikincisi seyit rıza ozamanın kürt lideri şafi olan şeh saidle tuncelide bir araya gelir derki sende ayaklanmaya destek ver beraber kürdistana hükmedelim tabi şeh said ingiliz emperyalistlerin ve faşist kürtlerrin bir numaralı adamı seyit rızada onun yandaşı hatta yamağı diyelim daha çok yakışır her neyse olaya dönelim şeh sa it admlarına kesin emir verir kızılbaşların kestikleri kesinlikle yiyilmeyecek seyit rıza yemek hazırletır getirir şah sa it gelen etleri görünce sorar bu kurbanları kim kesti seyit rıza ben kestim der sa i
t o anda derki biz kızılbaşın kestiğini yemeyiz ve kalkarlar bizim seyi bunu göre göre gider onun yamağı olmayı kabuk eder ve hakettiği şekildede ölür. unları direk kaynağından okudum baba mansur seceresi ve hacı kureyşin secereleride yazıyor ben kureşanlıyım sizin gibi benim dedelerim kimseye yamak olmamış benim dedelerim için mecliste karar name çıkarılmış mecliste mevcuttur kureşanlılara dokunulmayacak ve devamlı topluma örnek gösterilecek benim dedelerimi fırına atmışlar ankarada mübrek fırında sakalı buz tutmuş halde çıkmış yolulunu bilenleri düşkün olmayanları hak korur senin seyit dediğin adam madem uluydu kurtaraydı kendini bizim yolumuz ali yolu hak doğruluk yolu ikiliğe baş eğmeyiz ama senin seyit deyip peşinden gittiğin vatandaş kendi kestiğine hakaret eden bir soysuzun peşinden giderek hem oturduğu postu hemde yoluna hakaret etmiştir düşkünlerin peşinden gitmeyin satılmışların peşinden gitmeyin yol ali yolu süreğimiz imam cafer süreği pirimiz hünkarımız hacı beltaşi veli önderimiz atatürk vatanımız türkiye ırkımız türk bunu kabullenmeyenlerin sonu belli yol düşkünü olup gitmek saygılar
gelişme deprem öğretmenin katilleri yakalanmış; konu ile ilgili habermetni ;Ankara Yenimahalle'deki okuluna giderken tabancayla başından vurularak öldürülen edebiyat öğretmeni Deprem Sarıkaş'ın katil zanlıları yakalandı.
Yenimahalle'de bulunan Mustafa Kemal Lisesi'nde görev yapan Deprem Sanıkaş okula giderken kimliği belirsiz bir kişi tarafından tabancayla başından vurularak ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.
Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı çalışmalarda, olayla ilgisi olan Mücahit A., Şirin A. ve Maşallah A. isimli 3 kişiyi Gaziantep'te gözaltına aldı. Sorguda, cinayeti kabul etmeyen zanlılar adliyeye sevk edildi. Zanlılar ile Deprem Sarıkaş arasında kan davası olduğu ve Sarıkaş'ın bu yüzden öldürüldüğü öğrenildi.
2007-06-15 16:35:58
dewamade 23.06.2007, 20:04 --------------------------------------------------------------------------------
kusura bakma arkadaş benim kullandığım alfabede (w) olmadığı için v ile yazdım adını hem bu daha güzel oldu kanımca seyit rızayı yazmışsında eksik olbu be dur ben tamamliyim tabi tamamlamadan öce baştaki yazınnad bir cevap yazayımdemişsinki tsk ve ülkücüler alevilere sarılıyor tabi sen kürt olduğun için tskyı sevmessin ama bizim ordumuz ve her alevide bu orduya sahip çıkar ülkücüler konusunda şunu söylüyim alevi olupta ülkücü olanlar yol düşkünüdür onların aleviliklrinden şüphe duyuyorum gelelim seyit rızaya bu vatandaş nasıl bir dededirki nasıl bir seyittdirki geldiği soydan habersiz olur inkar eder ve kürt olduğunu idda eder bikere anadolu erenlerini
evet kolo bey
varsayalımki senin dedenden duyduğun şey doğrudur
istersen o zaman bize maraş katliamı ve sivas katliamlarını izah et..
ayrıca türk alevileri dediğin insanlar 1517 de çaldıranda yavuz tarafından katledildi ...
derin bilgilerini bizimle paylaşmaya devam edersen sevinirim
ayrıca dewamade nin zazaca bir kelime olduğunu bilmen lazımdı
kürtçe değil
dewamade 28.06.2007, 12:43 kusura bakma arkadaş benim kullandığım alfabede (w) olmadığı için v ile yazdım adını hem bu daha güzel oldu kanımca seyit rızayı yazmışsında eksik olbu be dur ben tamamliyim tabi tamamlamadan öce baştaki yazınnad bir cevap yazayımdemişsinki tsk ve ülkücüler alevilere sarılıyor tabi sen kürt olduğun için tskyı sevmessin ama bizim ordumuz ve her alevide bu orduya sahip çıkar ülkücüler konusunda şunu söylüyim alevi olupta ülkücü olanlar yol düşkünüdür onların aleviliklrinden şüphe duyuyorum gelelim seyit rızaya bu vatandaş nasıl bir dededirki nasıl bir seyittdirki geldiği soydan habersiz olur inkar eder ve kürt olduğunu idda eder bikere anadolu erenlerini
ŞİMDİ SAYIN XOLO
adam molaldır imamdır herşeyi söyler ardından bismallihi rahmanı rahim der
kuran der kitap der bir şeylşer söyler olaydan sıyrılır
sende aynısını yapmışsın ardından şirler yazılan destanlar yazılan dengbejler tarafında diyar diyar söylenen seyit rıza hakkında bu şekilde ithamda bulunmanı arkadaşalrın takdirine bırakıyorum benim ilgilendiğim konu şu sen her bütün bunlardan sonra yolumuz ali yolu deyip durumu kurtarmaya çalışmışsın yazık çok yazık sunnilerdeki gericiler nasıl her katliamdan sonra allhu ekber diye bağırıyorlarsa seninde yaptığın şey aynıdır
milliyetçi diye geçinen insanlar nasıl her cinayetten sonra vatan millet sakarya diyorlarsa senide yaptığın şey aynıdır .
En acısıda onlar kendilerinden olmayanlar için nara atıyorlar
ama sen kendi insanlarının ardından kusuyorsun yazık..çok yazık.
bir kere ezilenden yana olacaksın
yoksa felsefenin bir değeri kalmaz. burda kürtlere kan kusarak bir yere varılmaz.
bunu yapanı gidip sağ gözünden vuracaksın...başka türlü olmaz..peki suçlu kimmiş ve yakalanmışmı???
|
|