Orijinalini görmek için tıklayınız : Diyarbakır Birlik ve Kardeşlik Mitingi 9 Haziran'da!
Merhaba Arkadaşlar..;
İcratlarını ve kendisini pek sevmediğim bir siyasetçi tarafından ve partisinin "diyarbakırda" birlik ve kardeşlik mitingi düzenleyeceklerini okudum.Nerden derseniz..Tabii ki kendi resmi sitelerinde..Bu konuda daha detaylı bilgisi olan varsa bizimle paylaşır diye formumuza aktarmak istedim.
http://www.ip.org.tr/lib/images/haber/651.jpg
Cehennemde bir tek Kürt kalsa, Türk'ün cennete gitmeye hakkı yoktur!
İşçi Partisi'nin çağrısı ile bir araya gelen kitle örgütleri ve sendikalar Diyarbakır'da "BİRLİK ve KARDEŞLİK MİTİNGİ" düzenliyor. 9 Haziran 2007 Cumartesi günü, Saat 11.00’de Urfakapı’da toplanılacak ve İstasyon Meydanı’na yürünecek. Miting Saat 13.00 - 17.00’de İstasyon meydanında gerçekleştirilecek.
İŞÇİ PARTİSİ ve KİTLE ÖRGÜTLERİ DÜZENLİYOR
Diğer mitinglerden farklı olarak bu mitingte İşçi partisi’nin önderlik ve disiplinine kesin ihtiyaç vardır. Bu miting ve yürüyüşü ancak İşçi Partisi’nin kaynaştırıcı siyasetleri ve çelik disiplini sayesinde başarılabilir.
MİTİNGİN AMACI
----- Tandoğan, Çağlayan ve Gündoğdu meydanlarından bütün Türkiye’ye yayılan halk hareketini Diyarbakır’a taşıyarak, milletimizin birleşmesi, vatanın bütünleşmesi ve yurtta barış görevinde tarihî bir sıçramayı gerçekleştirmek.
----- Diyarbakır’ın kişiliğinde milletimizin ayrılmaz parçası olan Kürt yurttaşlarımızı yürekten kucaklamak ve bağrımıza basmak; kardeşliği eylemle gerçekleştirmek.
----- Diyarbakırlı ve bölgede yaşayan yurttaşlarımızın güçlü katılımını sağlayarak Amerika’nın Büyük Ortadoğu Projesi’ne ve Haçlı İrticaya Diyarbakır’ımızdan güçlü bir yanıt vermek.
----- Güneydoğu’nun yoksul ve topraksız köylüsünün toprak ve özgürlük mücadelesini kamuoyuna duyurmak ve bu mücadeleye destek sağlamak.
----- Bölge insanımızın iş ve insanca yaşama talebini ve İşçi Partisi’nin çözümlerini duyurmak.
TÜRKİYE'DEN KATILIM
Türkiyemizin her ilinden, Edirne’den Rize’ye kadar yoğun katılım sağlanacaktır. Yüzlerce ve hatta binlerce otobüs Türkiye otoyollarından Diyarbakır’a akacaktır.
Otobüslerin önlerine:
- Diyarbakırımızı Muğla’dan kucaklamaya geliyoruz
- Rize’den Diyarbakırımıza bin selam gibi kaynaştıran sloganlar yazılacaktır.
Lanetlemeler sergileyen olumsuz tutum değil, kucaklama ve kaynaşmaya yönelik olumlu tutum gösterilecektir.
Diyarbakır’a gidişte bölge halkının gözüne dürten, onlara olumsuzlukları batıran ve tehdit benzeri tavırlara izin verilmeyecektir; Diyarbakır’a sevgimizi ve birlik isteğimizi göstermek için, kucaklamak ve kaynaşmak için gidiyoruz. Kürt yurttaşlarımıza geçmişte yapılan çeşitli haksızlıklar ve eşitsizlikler bugün büyük ölçüde ortadan kaldırılmıştır ve İP iktidarında tamamen ortadan kaldırılacaktır; kökü kazınacaktır.
Detaylı bilgi ve kaynak için tıklayınız..! (http://www.ip.org.tr/lib/pages/detay.asp?goster=haberdetay&idhaber=651)
Yorum;
Bildiğiniz gibi "cumhuriyet" mitingleri yapıldı.Halende yurt içi ve dışında bu tür "mitingler" söz konusu ve yapılacağı biliniyor.Bizimn forumda da dile getirdiğim gibi eğer adı "cumhuriyet" mitingi ise ...
Birleştirici,Bütünleştirici olması lazımdır...
Ayrıştırıcı değil....kaynaştırıcı olması lazımdır...
Bu ülkenin doğusundan batısına...kuzeyinden guneyine...hepsi için geçerlidir.
Cumhuriyet mitinglerinin İzmirde,Ankarada,İstanbulda...yapılmasının önemli oldugunu ancak "tam ses getirecek" bir mitingin diyarbakırda, hakkaride,bingölde,dersimde yapılması dahilinde daha çok ses getireceğini belirtmiştim.
Ne yazık ki beklediğim atak "işçi partisinden" geldi.Bu yüzden bu partiyi her ne kadar sevmesem ve antipati duysamda belki oy avcılığı için belki halkların kardeşliği adına sahneye çıkması ve bu mitingi düzenleyeceğini söylemesi bile gerçekten önemlidir.Tabii işçi partisi ne kadar kale alınacak onuda bilmiyorum.Sanıyorum ki diyarbakırda kardeşlik ve bütünlükten yana olan vatandaşlarımız diyarbakırda da bir araya gelecekler ve ülkenin bir parçası oldugunu göstereceklerdir.
Her neyse...umarım dosta,düşmana güzel cevap verilir..
*Tabii siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
*Yapılacak olan mitingi samimi buluyor musunuz..?
*Sizce çıkar amaçlı mı yapılıyor..?
*...vb sorularıda size bırakıyorum....
Saygılarımla..
Merhaba Canlar,
Bence İşçi Partisinin çıkarları doğrultusunda yeni bir oyunu daha.
Bu partinin ve bu zihniyetin neler yaptığını çok iyi biliyoruz...
Bu düşünce yeni mi gelişti daha önce nerdeydiler...
Ne kendimizi kandıralım ne de başkalarını...
aykudgöksun 26.05.2007, 12:42 allah allah..işçi partisine bakyav..çok değişik bir miting..ancak umarım çatışma çıkmaz..çünkü değişik olduğu kadar da tehlikeli..
sausenin de dediği gibi yine bir oyun peşinde bu İP ama dur bakalım..
allah allah..işçi partisine bakyav..çok değişik bir miting..ancak umarım çatışma çıkmaz..çünkü değişik olduğu kadar da tehlikeli..
sausenin de dediği gibi yine bir oyun peşinde bu İP ama dur bakalım..
Bende ilk baktıgımda şok geçirdim ama böyle bir şeyi ancak işçi partisinden beklerim.Söylediğin gibi umarım çatışma çıkmaz.Ama risk almadan ilerlemek imkansızdır.Bu yüzden her zaman risk almak zorundasın.Eğer ilerlemek istiyorsan bunu yapman lazım....:thumbup1:
DiLkeT-CeZaM 26.05.2007, 14:28 Kürtlerin haksızlığı uğramalarına rağmen ki bunu kendileri de itiraf etmişlerdir neden kendileri şimdiye kadar ortalarda gözükmediler? kürt milletvekilleri silahlı saldırıya uğradıkları zaman neden sokak serserileri gibi başı boş gezmişlerdir!! onca faili meçhul diyorlar ama bunun faili belli ap açık ortada onca ''kayıplar'' varken bunlarla ilgili neden birşey yapmamış? işçi partisinin ne mal olduğu ortadadır; işçi partisinin sesi daha çok ''derin''lerden geliyor yoksa buna derin devletmi demeliydim?. işçi partisinin kimseye hayrı yok herkes bilir bunu o yüzden böyle bir miting düzenlemelerinin pek fazla bir mantığı olmadığını düşünüyorum.
[Bütünleştirici bir mitingin Diyarbekir'de yapılması önemli olabilir ama dikkatimi şu çekti, Cumhuriyet Mitinglerinde Kürt adı ağza alınmazken, Diyarbekir'de söyleminde içinde yer alması riyakarlık değil mi?
Diyarbekir'de çocuklar öldürülürken nerdeydik peki? Kürt halkı mağdur olduğunda sustuk da, seçimler yaklaşınca mı aklımıza geldi?
Bence önceki cumhuriyet mitinglerinde kitlenin sloganlarının içinde halkların kardeşliğine vurgu yapan sloganlar olmalıydı,tam tersine Türklük yüceltildi. Diyarbekir'e gidince mi aklımıza Kürt söylemi geliyor? Bu toprakların insanları sınıf bilinciyle birleşmelidir diye düşünüyorum. Bu insanlığın ve bilimin gereğidir.
Saygılarımla
Mutlaka seçimler olunca bazan farklı taktikler,senaryolar daha doğrusu "oy depoları"na nasıl gidebiliriz diyerekten "oy avcılığı" yapılıyor.
Cumhuriyet Mitinginde bulunamadığım için şuan bir şey söyleyemiyeceğim.Nelerin vurgulandığını sansürlenen "basın'a" bakarak bir şey demek istemiyorum.Cumhuriyet mitinglerinde her türlü Irk,dil,din,renkten insanlar vardı.
"Halkların kardeşliği" bazı arkadaşlarımızca vurgulanmıştır...
Türklüğün yüceltilmesini art niyetli kasıtlı olarak hem kullanan hemde yanlış anlayan insanlar olabilir.Bunun için en doğru cümleleri kullanmaları bakidir.Doğru olan budur.
Ayrımcılık değil,bütünleştiricilik önemlidir.Bu yüzden ben kendi adıma mısak-ı milli sınırları içerisinde Türküm diyorum.Lakin Kürt kökenli oldugumuda belirtiyorum.
Türklükten kasıt IRK değildir...Millettir....yani Türk Milleti (Türk,Kürt,zaza..vb)
Eğer ırk olarak algılanırsa zaten her zaman yanlıştır...bunu kim doğru bulur ki..
Böyle olmadığını bilmemiz gerekir.....
Saygılarımla..
Mutlaka seçimler olunca bazan farklı taktikler,senaryolar daha doğrusu "oy depoları"na nasıl gidebiliriz diyerekten "oy avcılığı" yapılıyor.
Cumhuriyet Mitinginde bulunamadığım için şuan bir şey söyleyemiyeceğim.Nelerin vurgulandığını sansürlenen "basın'a" bakarak bir şey demek istemiyorum.Cumhuriyet mitinglerinde her türlü Irk,dil,din,renkten insanlar vardı.
"Halkların kardeşliği" bazı arkadaşlarımızca vurgulanmıştır...
Türklüğün yüceltilmesini art niyetli kasıtlı olarak hem kullanan hemde yanlış anlayan insanlar olabilir.Bunun için en doğru cümleleri kullanmaları bakidir.Doğru olan budur.
Ayrımcılık değil,bütünleştiricilik önemlidir.Bu yüzden ben kendi adıma mısak-ı milli sınırları içerisinde Türküm diyorum.Lakin Kürt kökenli oldugumuda belirtiyorum.
Türklükten kasıt IRK değildir...Millettir....yani Türk Milleti (Türk,Kürt,zaza..vb)
Eğer ırk olarak algılanırsa zaten her zaman yanlıştır...bunu kim doğru bulur ki..
Böyle olmadığını bilmemiz gerekir.....
Saygılarımla..
O bahsettiğin genel Türklük kavramı bu topraklar kirlenmiştir bana göre.
Çünkü o kavram kullanılarak insanlar üzerinde asimilasyona gidilmiştir.
O bahsettiğin genel Türklük kavramı bu topraklar kirlenmiştir bana göre.
Çünkü o kavram kullanılarak insanlar üzerinde asimilasyona gidilmiştir.
Tarihi olaylarda bazı vakaalar zuhur etmiştir.Buda belki haklı belki haksız müdahale getirmiştir.Yaşanan olayları herkes çekmiştir.Ama "türk" kelimesi neden kirlensin ona anlam veremedim.Bu bütün halklar için söylenir.Yani Genel olarak kabul görülmüştür.Mısak-ı milli sınırları içerisindeki "Halkların Bütünlüğünü" belirtmek için bu vurgulanır.Başka manası ve izahi yoktur.
Yani türk kelimesi adına bir şey yapanlara bakarak nasıl ki TÜRK kelimesini yargılayamazsak....
Kürt kelimesi ve kökenine bakarak bir şey yapanlarıda KÜRT adına yargılamak ve öyle görmek doğru değil.
Bunlar birbirinden ayrı şeylerdir..
Diye düşünüyorum..
Ama sizin daha güzel bir öneriniz varsa paylaşmanızıda isterim...
Peki ne denmeli sizce..?
Başka bir şey mi söylenmeli....
aykudgöksun 26.05.2007, 15:47 eğer gerçek kardeşliği düşünselerdi diğer mitinglerde bunu dile getirirlerdi..diyarbakıra giden herkes böyle ağız kıvırıyor işte..ama batıya dönünce aynı tas aynı hamam devam ediyorlar..türk milliyetçilerinin sahte sevgilerini istemiyor kürt halkı...
Şimdi arkadaş Türk sözcüğü kirlenmiştir demiyorum ben,
Bu topraklar üzerinde yaşayan herkes Türk'tür yargısında geçen Türklük kavramı artık inandırıcılığını yitirmiştir.
Bu kavramın kullanılmasıyla birlikte Kürtler görülmezden gelindi, dağ Türkleri denildi, karda çıkan kart-kurt sesi denildi; işkenceler bile ne Kürt'ü, hepimiz Türk'üz lan şeklinde yapıldı.
O şekildeki Türklük kavramı Kürtleri ezdi, asimile etmeye çalışıldı.
Bu Türklük kavramı, ulus devletin milliyetçilik ve yok sayma şiarıydı.
Milliyetçilik bu işi çözmez, Yaşar Kemal ustamın dediği gibi bu topraklarda milliyetçilik tutmaz. Uygun değil. Milliyetçilik bu toprakları verimsizleştirir, çünkü çok çeşitli bitkiler yetişir bu toprakta, tek bir iklim yoktur. Milliyetçilik-ulusalcılık bölücü niteliktedir ve bölünmeyi tetikler.
Kimlik mi?
Ben bireysel olarak böyle bir kavrama ihtiyaç duymuyorum. Ben bu topraklardanım, ırkımın soyumun önemi yok, çünkü bu topraklardaki kültür beni ben yaptı. Ben hem Türk'üm,hem Kürt'üm, hem Ermeni'yim,hem Arap'ım, hem Laz'ım,Hem Çerkez'im... Dün atalarım Dersim'de o iç ülkede bütün kavimlerle birlikte konuktular, bugün Anadolu'da öyle olmak görevimiz.
Saygılarımla
Düşüncelerini doğru buluyorum..Bende bu tür işkencelere,yaptırımlara karşıyım.
İnsanlar istediği gibi özgür olmalılar..yani bir başka halk tarafından kısıtlanamaz.
Bunu asla doğru bulmam...
Eski olayları,yaşananlarda gerçekten devletin acizlik rolü varmış..vardı.
Ben diyorum ki;
Hz.Muhammed'i nasıl tam anlamadıysa/anlayamadıysa ümmeti...
Mustafa Kemalide öyle anlayamadı kendi halkı...
Bu yüzden bu gibi durumları yaşıyoruz...
Belirtiğin fikirleri doğru buluyorum...bende bu şekilde tarif ediyorum kendimi..
Diğer noktamız sevgili arkadaşım..
Miliiyetçiliği ise başka bir şekilde ele alıyorum...
Çünkü;onuda bitirdiler...yanlış şekilde tanıttırdılar...
Sana burada da hak veriyorum...
Saygılar..,
inannın cem yilmaz bile daha iyisini yapamazdı. su kurtlerin kadersizligine bak cehennemde bile rahat yok su işci partisinden. ama ayrımcılıgın daniskası var sloganda fark ettiniz mi bilmiyorum?
promethe 29.05.2007, 15:09 Gerçekten gerekli bir miting.
Türk-Kürt ayrımına,etnikçi tutumlara karşı " birlik ve kardeşlik"...
birlik ve kardeşliğe ihtiyacımız olduğu kesin fakat bunu işçi partisi gibi nereye kaynaşacağına henüz tam olara karar verememiş bir partinin yapması tutarsızlıktır....
promethe 29.05.2007, 17:00 birlik ve kardeşliğe ihtiyacımız olduğu kesin fakat bunu işçi partisi gibi nereye kaynaşacağına henüz tam olara karar verememiş bir partinin yapması tutarsızlıktır....
Bana kalırsa sıkıntı yapmaya gerek yok.
Sıkıntı, ABD işbirlikçisi yapıların orada cirit atmasıdır.
Miting çağrısında "Amerikan emperyalizmine karşı tekmil millet bayrak göstereceğiz" deniliyor.Endişe etmek yersizdir.
anti-fasist 29.05.2007, 17:34 arkadaslar bu cennet cehennem olayını duyunca aklıma bir fıkra geldi buradaki türk kelimesini lütfen tüm türkler üstüne alınmasın bende türküm yani alınacak olana bırakalım:)))
bir türk ile bir kürt yan yana durmaktadırlar.AZ sonra ikisi de idam edilecektir.
yanlarına yaklasan cellat
onlara son isteklerini sorar...
ilk önce kürte sorar, son istegin ne?
kürt der ki: annemi görmek istiyorum...
sonra cellat ona tamam der, gelir ve türke sorar peki senin son istegin ne?
türk cevap verir: kürt anasını görmesin:))))
işte bu günümüz türkiyesinin vahim hali..İKİ KARDES HALK!!!
Westside 31.05.2007, 14:24 Ben de geliyorum bekleyin beni kardeşlerim Diyarbakır'ı da görecegiz hadi bakalım mitinge:)
DiLkeT-CeZaM 31.05.2007, 14:38 Bakalim İP'li siyasetciler ne söz atipta tutamayacaklar? her gelen birsey söylüyor ama gerisi gelmiyor nedense? eger kürt halkini yanlarinda istiyorlarsa söylemlerinde samimi ve dürüst olsunlar ve akan kani durdursunlar!
Diyarbakir Halki;söylemlerinde samimi olmayan ve oy tüccari Dogu perincek i bagrina basmayacaktir..Bundan eminim...
Olaylar cikmaz umarim..
Tüccar Dogu Perincek ve cephesine ders vermek icin olay cikarmak bile, onlara deymeyecek bir harekettir..
Westside 01.06.2007, 12:03 Diyarbakir Halki;söylemlerinde samimi olmayan ve oy tüccari Dogu perincek i bagrina basmayacaktir..Bundan eminim...
Olaylar cikmaz umarim..
Tüccar Dogu Perincek ve cephesine ders vermek icin olay cikarmak bile, onlara deymeyecek bir harekettir..
Senin o tüccar dedign adam inandıgı degerler ugruna kac yıl hapis yattı biliyor musun sen? Hicbir sey bilmiyorsunuz atıp tutuyorsunuz.Perincek oy tüccarı olsa babası Demokrat Parti genel başkan yardımcısıydı gider oradan aday olur başkan bile olaiblirdi 60 lı yıllarda ama yapmadı.
Senin o tüccar dedign adam inandıgı degerler ugruna kac yıl hapis yattı biliyor musun sen? Hicbir sey bilmiyorsunuz atıp tutuyorsunuz.Perincek oy tüccarı olsa babası Demokrat Parti genel başkan yardımcısıydı gider oradan aday olur başkan bile olaiblirdi 60 lı yıllarda ama yapmadı.
Celallenme hemen bahsi geçen Doğu Perinçek babası değil.Babasının fikirleriyle aynı olmak zorunda değil ki.Bazı şeyler genlerle geçmiyor babadan oğula.Aslında sözü geçen bir parti kişi de değil ya o da ayrı bir mevzu.
Westside 01.06.2007, 14:16 Diyarbakır Birlik ve Kardeşlik Mitingi 9 Haziran'da
DİYARBAKIR BOP'UN DEĞİL, TÜRKİYE'NİN YILDIZIDIR!AMERİKA DEFOL!!!
Diyarbakır Birlik ve Kardeşlik Mitingi 9 Haziran'da
DİYARBAKIR BOP'UN DEĞİL, TÜRKİYE'NİN YILDIZIDIR!AMERİKA DEFOL!!!
Merhaba,
Bu söylemlerle kimi kandıracağınızı zannediyorsunuz...
Daha önce neredeydiniz...
İP zeminli bir kardeşlik öyle mi komik olmayın.
Çıkarınız nedir onu söyleyin...
Kahrolsun Faşizm...
Westside 01.06.2007, 14:25 Merhaba,
Bu söylemlerle kimi kandıracağınızı zannediyorsunuz...
Daha önce neredeydiniz...
İP zeminli bir kardeşlik öyle mi komik olmayın.
Çıkarınız nedir onu söyleyin...
Kahrolsun Faşizm...
Siz paranoyaksanız benim yapabilecek biseyim yok.Bozuk plak gibi tekrarlayın durun özgürlük eşitlik demokrasi faşist ....
Hüseyin69 01.06.2007, 14:37 diyar bakirin bir il beledyesi ile karadenizin bir il beldesi kardes belde olmak icin calismalar yapmak istemis bu calismalara karadenizli il beldesi meclisi karsi cikarak öneriyi red etmisler
nedeni fakli mazeretler olsada kizim sana diyorum gelinim sen anla misali aynanin diger tarafi medyaya pek yansimadi simdiyse sözde vatanseverler diyar bakira kardeslik cicekleri götürüyorlarmis mitingi az biraz tahminle size kisa bir özetini yapayim
vatanseverler bozkurt isaretleri tekbir sesleriyleellerin türk ve cesitli bayraklarla diyarbakir caddelerini pkk yi lanetleyerek inletecekler ardindan biraz arbede cikacak kimbilir belkide birini türkiyeyi kötüledi bahanesiyle linc etmeyede kalkisacak emniyet görevlileri gururlu bir sekilde korteje eslik edecek miting bitince isciler mitingcilerin kirlettigi cevreyi temizleyecek belki sönük belkide muhtesem bir sekilde miting son bulacak
ha unutmadan eger mitingin basinda ip varsa onlarin diyar bakira baris kardeslik mesajlarini götürecegine zerre kadar ihtimal vermiyorum nedenini ne siz sorun neden ben söyliyim söylersem yine pkk damgasi yerim neme lazim bu yastan sonra vatana millete ihanet:gun_banda etmek dimi ama:biggrin:
Siz paranoyaksanız benim yapabilecek biseyim yok.Bozuk plak gibi tekrarlayın durun özgürlük eşitlik demokrasi faşist ....
Ben bu dediklerimi 1 Mayıs'ta alanlarda haykırdım bilmeni isterim...
1 Mayıs'ı polis kortejinin içerisinden kutlamadım...
Gerçi polisler yakından tanıdıklarınız güzel geçmiştir sizin için.
Yanınızda bir MHP eksikti seneye de onu da götürün beraber kutlayın...
Westside 01.06.2007, 14:42 Allah aşkına sadece birşey soracagım siz İp'in hangi mitinginde bozkurt işareti yapan insanlar gördünüz ya da tekbir getirenler merak ediyorum bol keseden atıyorsunuz .Ben 9 Haziran'da oraya gidecegim ben de kürdüm ve kardeşlerimle kucaklaşacagım abd karşıtı slogan atacagım ve hicbir olay cıkmayacak.
Ben bu dediklerimi 1 Mayıs'ta alanlarda haykırdım bilmeni isterim...
1 Mayıs'ı polis kortejinin içerisinden kutlamadım...
Gerçi polisler yakından tanıdıklarınız güzel geçmiştir sizin için.
Yanınızda bir MHP eksikti seneye de onu da götürün beraber kutlayın...
1 Mayıs olay cıkacagını bile bile Taksim' gitmek midir.Tabi siz devrimcisiniz ya biz degiliz illa ki polisten dayak yer devrimciler.Cok komiksiniz yahu.
iBRAHiM KALPAKKAYA´I HAiNLIK YAPIP ARKASINDAN vURAN DOGU PERiNCEK DEGiLMiYDi?
DAGLARA KENDiNi VURUP ABDULLAH ÖCALAN´A EL PENCE DiVAN OLUP,OVAYA iNiP ABDULLAH ÖCALAN i YERDEN YERE VURAN DOGU PERiNCEK DEGiLMiYDi?
CARPIK DÜZENiN BiR SONUCUDUR Ki DOGU PERiNCEK SEHiT ANALARI DERNEGiNDE ÖDÜL ALMIS BU SENE..
YANi ANLAYACAGINIZ PERiNCEK her ipte oynamasini bilen bir cambaz..
FAKAT millet onun ne mal oldugunu biliyor..
bana degerlendirmede usulsüzce bir sekilde hakarette bulunmussun..
terbiyeli ol...
Pek etkili olacaklarını sanmıyorum. sürekli strateji değiştirip iktidar olma yolunu arayan bir lider. Bir bakarsınız Abdullah Öcalan'a çiçek vermiş bir bakarsınız MHP lilerle kızılelma koalisyonu kurmuş. Ne olduğu belli değil doğrusu şu anda Türk milliyetçiliği yaparak prim yapmaya çalışıyor ancak pek etkili olamıyor Genç Parti ile aynı fikriyata sahip hep bu izlenimi görüyorum.
mitinge cagrida gözüme bu slogan CARPTI:
Cehennemde bir tek Kürt kalsa, Türk'ün cennete gitmeye hakkı yoktur!
YAGCILIK KALiTESi COK YÜKSEK BiR SLOGAN..
ACABA BU SLOGANI, DiYARBAKIR DAN BASKA BATI iLLERiNDEDE SÖYLÜYORLAR MI?
YOKSA,BATIDAKiLERE KÜRT YERLERiNDE KEPAB,LAHMACUN YiYiP ALISVERiS YAPMAYIN MI DiYORLAR...
Ülkemizin 4 bir yaninda yapilan mitinglerin sonuncu ayagi diyarbakirda olmasi cok güzel.Televizyondan izleyerek destek verecegim.:surrender
anadolu75 03.06.2007, 20:07 bu mitingi duydugum kadariyla isci partisi organize etmis.kim duzenlerse duzenlesin onemli degil. onemli olan birlik ve beraberligin onemini oradaki halka yansitabilmek.
promethe 03.06.2007, 21:05 Ülkemizin 4 bir yaninda yapilan mitinglerin sonuncu ayagi diyarbakirda olmasi cok güzel.Televizyondan izleyerek destek verecegim.:surrender
Televizyonların ,diğer mitinglerdeki kadar yayın yapacağını sanmıyorum.
İşi kotaran İşçi Partisi olunca ,ellerinden gelen engellemeyi yapacaklardır.
Mızrak çuvala sığmayacak yine de...
zaten diger büyük ulusal kanallarda mitinglere sahip cikmadi.
art,cemtv,kanaltürk,kanalb,ulusalkanal ve habertürk bütüngün canli yayin yapmislardi.Ama sanirim ulusal kanal canli yayin yapacak.Digerlerini bilmiyorum.
pirsultanca 03.06.2007, 21:50 Tamamen provakatif bir miting. Dikkatli olmak lazım.
İşçi Partisi ve benzer anlayışlar MHP'den çok daha tehlikeli örgütlenmeler.
Onların dostluktan ne anladığını çok iyi biliyorum.
suan ulusal kanaldan canli yayinda
Comrat86 09.06.2007, 13:26 http://ulusalkanal.com.tr/canliyayin/canliyayin.html
son zamanlarda İşçi Partisi güzel işler yapıyor.
promethe 09.06.2007, 23:32 kaynak: http://www.ulusalkanal.com.tr/
Büyük kucaklaşma bugün Diyarbakır'da gerçekleşti. İşçi Partisi'nin öncülüğünde düzenlenen Birlik ve Kardeşlik mitingi davul zurnalarla halk oyunlarıyla başladı.
Bismil'in Cumhuriyet köylüleri, Harzo'nun Tercil köylüleri, Çınar'ın Yaprakbaşı ve Kervanpınar köylüleri "Yaşasın Cumhuriyet, Yıkılsın Ağalık" pankartıyla mitingin en önünde yeraldılar. Sadece Diyarbakır'dan değil, Mardin, Bingöl, Siirt ve Batman'dan da gelen köylülerde miting alanında yerlerini aldılar. Köylülerin bayramlık kıyafetleriyle gelmesi dikkat çekti.
Mitingde ilk konuşmayı Diyarbakır'ın Bismil İlçesi Cumhuriyet köyü önderi Muhsin Vural yaptı. Vural konuşmasında Cumhuriyet köyünün ağalığa karşı verdği toprak mücadelesini anlatarak "buradan tüm dünya"ya bayrak gösteriyoruz" dedi. Birlik ve Kardeşlik mitinginde ABD'ye, AB'ye ve BOP eşbaşkanlarına "Bizi kimse bölemez" mesajı verildi.
Köylü önderi Muhsin Vural'ın ardından Türk-İş 7. Bölge Temsilcisi Bahri Karakoç söz aldı. Karakoç konuşmasında birlik ve kardeşliğe vurgu yaparak şöyle konuştu; "yüzyıllardan beri bu coğrafya'da yaşıyoruz kız aldık kız verdik kimse bizi ayıramaz"
Siirt'ten mitinge katılan işçi önderlerinden Bahattin Işık'ta yaptığı konuşmada, "BOP kardeşliği değil, Türk kürt kardeşliği inancımız bayrağımız herşeyimiz bir'' dedi.
Dünya'ya birlik beraberliğimizi gösteriyoruz diyen Akut Başkanı Nasuh Mahruki şunları söyledi. " AKUT cumhuriyetine bağlılığını Tandoğan'da, Çağlayan'da gösterdi. Şimdi Diyarbakır'dan da gösteriyoruz. bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak"
E. Hava Korgeneral, İP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Müjdeci konuşmasında "ABD ve AB'nin oyununu bozacağız" dedi.
Miting alanına "Başbakan Perinçek'' sloganları ile giren İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, Diyarbakırlıları kürtçe selamladı. Perinçek, "ABD'yi Türkiye'yi bölen haritasına gömeceğiz" sözünü verdi.
"Türkiye'ye göz dikenlere karşı beraberliğimizi gösteriyoruz. Dalgalandırın Türk bayraklarını Amerika görsün" diyen Doğu Perinçek konuşmasına şöyle devam etti;
" ABD BOP projesi yapmış, o projeyle Ortadoğu ve ülkemizi parçalamak gibi bir sevdaya kapılmış. ABD kendi mezarını yapmış bu haritaya, Amerika bu haritaya gömülecek"
Kahraman Irak halkı Amerika'yı bu haritaya gömmektedir. Bu direnen kahraman Irak halkına selam gönderiyoruz diyen Perinçek, " Türkiye'yi AB kapısına ABD bağladı ve parçalamak istiyor" dedi.
Konuşması sık sık "Kahraman Perinçek, Başbakan Perinçek, Ne ABD ne AB Tam Bağımsız Türkiye" sloganları ile kesilen İP Genel Başkanı Doğu Perinçek şunları söyledi;
" Diyarbakır Türkiye'yi birleştirecek, bu miting buradan mesaj olsun herkesi vatan savunmasına çağırıyoruz, hepimiz mehmetçiğiz, hepimiz birbirine karışmışız bölmek mümkün değil, biz öz kardeşiz ve tek milletiz"
ABD güdümlü günlerin sonu geldi diyen Perinçek, AB kapısının devrinin bittiğini söyledi.
Doğu Perinçek," bir zamanlar AB'nin yolu Diyarbakır'dan geçer diyorlardı bu büyük yalan bitmiştir. Diyarbakır AB kapısı değil, birleşme kapısıdır" dedi.
Bu mitingin bir kucaklaşma olduğunu söyleyen Doğu Perinçek, "Başka mitinglerin adlarıyla karıştırılmamalıdır. Birlik ve kucaklaşma mitingidir. Halkı kazanan, savaşı kazanır. Diyarbakır, Ankara'nın yoludur. Türkiye'yi birleştiren iktidar olacaktır. İşçi Partisi Türkiye'yi Diyarbakır'da birleştiriyor ve iktidar yolunda yürüyor" diye konuştu.
Perinçek'in ardından sahneye çıkan sanatçı Kadir Demirel, katılımcıları türküleriyle coşturdu.
Mitingde atılan sloganlarsa şöyle:
Birlik, Barış, Kardeşlik!Ne ABD Ne AB Tam Bağımsız Türkiye!
Millete Birlik, Vatana Bütünlük, Köylüye Toprak!
Diyarbakır BOP'un değil, Türkiye'nin Yıldızı!
Amerika Irak'tan Defol!
Türk Kürt Kardeştir, Amerika Kalleştir!
Diyarbakır'ımızı Kucaklıyoruz, Yaraları Saracağız!
Edirne'den Diyarbakır'a Bin Selam!
Yaşasın Cumhuriyet, Yıkılsın Ağalık!
"Cehennemde tek Kürt kalsa, Türkün Cennet'e girmeye hakkı yoktur"
anadolu75 10.06.2007, 00:43 helal olsun kurt kardeslerimizede.artik uyaniyorlar ve amerikanin ve pkknin ne oldugunun farkina variyorlar.aslinda en onemlisi halklar arasinda birlik ve beraberligi gostermekti ve onuda gosterdiler.oralardaki insanlarimizi tebrik ediyorum.
Canlar dün mitinge bende gittim fazla kişi yoktu 2000-3000 kişi vardı ama olan kişilerde çok kararlıydı gözüme bunlar ilişti...Ben de geliyorum bekleyin beni kardeşlerim Diyarbakır'ı da görecegiz hadi bakalım mitinge:)
Mitinge geldinmi?
Dün orda birçok kanal vardı: Kanal D, show, NTV, ulusal, Cihan bildiğim kadarıyla bu kanallar vardı...
Canlar dün mitinge bende gittim fazla kişi yoktu 2000-3000 kişi vardı ama olan kişilerde çok kararlıydı gözüme bunlar ilişti...
Mitinge geldinmi?
Diyarbakır Merkez nufusu 721.463...
Ne kadar çok kişi gelmiş..öyle..
Sanırım hepsi başka illerden (Ankara,izmir,istanbul..vb) gelmişler..
Geriye katılanlarda herhalde az -çok kesimi diyarbakırda bulunan aleviler olsa gerek..
Yani sizin anlayacağınız işte kardeşlik..ne adım atmışlar ama....
Bir bakıma ne kadar takiyyeci olduklarınıda göstermişler....
Yahu bari kendinizi kandırmayın..kimin ne oldugu ortada....
Ellem edip kellem edip oradan buradan kardeşlik savurmanın manası yok..
Geçen yıl görüldü zaten nasıl kardeşlikten bahsettiklerini..
Hatta dükanını açanları kim dövüyordu öyle...
Asker mi.....yoksa pkk yandaşları mı... ?
Hani şöyle bir düşünmek gerek...?
Ayrıca...
Eee tabi halk aç...10 metre ilerdeki mitinge gidemez...:thumbdown
Yani görünen köye rehber gerekmez...bu mitinge bu kadar kişi katılmışsa..
Çok azdır...diyarbakırdan gelenlerde gene sivil örgütleridir..polis eşleridir..
Yani anlayacağınız....her şey net bir şekilde gözüküyor..
Ayan beyan ortada olan bir şeye söz kar eder mi...
Herhalde nevruz olsa...şöyle en az bir 10 bin kişi katılırdı...
Demek ki kimin samimi kimin dürüst oldugu bu mitinglede görüldü...
Bahane aramaya gerek yok yani.....
Saygılar...
aykudgöksun 10.06.2007, 19:50 kendi çocuklarını büyük şehirlere gönderen aileler çocuklarının milliyetçi kesimler tarafından dövüldüğünü duyuyorlar..ve o milliyetçi kesimler diyarbakıra kardeşlik(!) mitingine geliyor..kim gider İP'nin mitingine...newroza tabiki 10.000 hatta 100.000 kişi gidecek..yadırgamanın anlamı yok..newroz kürt milletinin gelneksel bayramıdır..kıyaslama yaparken nitelikleri karşılaştırmak gerekir..farklı nitelikteki şeyleri kıyaslarsak yanılgıya düşeriz..
kürt halkı İP milliyetçileriyle yan yana miting yapmaz..İP'yle ancak ocakçılar,şehir hayatının yeni küçük burjuva sınıfı ve milliyetçi orta burjuvazi miting yapar..
kürt halkı İP milliyetçileriyle yan yana miting yapmaz..İP'yle ancak ocakçılar,şehir hayatının yeni küçük burjuva sınıfı ve milliyetçi orta burjuvazi miting yapar..
Öyle ya...DTP ile yapması lazım....
Yoksa olmaz değil mi....
Ayrıca bahsettiğiniz bahane saçma bir bahane kimse böyle bir bahane söylemez.
Neymiş oraya gelenler milliyetçiymiş...pardon faşistmiş...
Yani sivil örgütler...atatürkçü dernekler boşuna katıldı...öyle ya onlarda faşist..
Adamlar barış diyor..kardeşilik diyor..
Hayvanları bile güldürecek bir bahaneyle mitinge katılmamak herhalde çok saçma olsa gerek.Başka bir bahane mi yok..Eee yakında şunu söylerler..Efem biz Perinçekler aynı ortamda olmak istemiyoruz.Çünkü;o Apo ile beraber terörristlerle beraber çekilmiş fotografları var.Yani...
Sen elimi vermem diyorsun...hani ne oldu daha önce o, uzattığın el'e.....
Demek ki hepsi palavraymış....gerçeçi değillermiş...bir bakıma dürüst değillermiş.
aykudgöksun 10.06.2007, 22:15 Öyle ya...DTP ile yapması lazım....
Yoksa olmaz değil mi....
Yani sivil örgütler...atatürkçü dernekler boşuna katıldı...öyle ya onlarda faşist..
Hayvanları bile güldürecek bir bahaneyle mitinge katılmamak herhalde çok saçma olsa gerek.Başka bir bahane mi yok..Eee yakında şunu söylerler..Efem biz Perinçekler aynı ortamda olmak istemiyoruz.Çünkü;o Apo ile beraber terörristlerle beraber çekilmiş fotografları var.Yani...
Demek ki hepsi palavraymış....gerçeçi değillermiş...bir bakıma dürüst değillermiş.
benim söylediğim bahane değil..İP milliyetçi bir partidir..hatta günlük olaylardan görüyoruz ki üstümüze ocakçılardan daha saldırgan gelmektedirler..eğer orada mitingi ÖDP, SDP, DTP gibi partiler yapsaydı daha çok katılım olurdu..ama ikiyüzlülüğe gerek yok..her diyarbakıra gelen kardeşliği savunuyor..tayyipte bir aralar diyarbakıra gidince kürt-türk kardeşliğini savunmuş ama batıda tepki çekince sözlerini kıvırmıştı..kürt halkına kimsenin yağı gerekmez..eğer barışı savunuyorsan heryerde savunacaksın..sadece doğuda değil..mitinglerin devamıymış..nie öteki mitinglerde hiç kürt halkıyla ilgili bir tek cümle duymadık..ama diyarbakıra gidince ''kürt kardeşler kürt kardeşler''...fazla söze gerek yok..kürt halkı kimin ne olduğunu biliyor..
benim söylediğim bahane değil..İP milliyetçi bir partidir..hatta günlük olaylardan görüyoruz ki üstümüze ocakçılardan daha saldırgan gelmektedirler..eğer orada mitingi ÖDP, SDP, DTP gibi partiler yapsaydı daha çok katılım olurdu..ama ikiyüzlülüğe gerek yok..her diyarbakıra gelen kardeşliği savunuyor..tayyipte bir aralar diyarbakıra gidince kürt-türk kardeşliğini savunmuş ama batıda tepki çekince sözlerini kıvırmıştı..kürt halkına kimsenin yağı gerekmez..eğer barışı savunuyorsan heryerde savunacaksın..sadece doğuda değil..mitinglerin devamıymış..nie öteki mitinglerde hiç kürt halkıyla ilgili bir tek cümle duymadık..ama diyarbakıra gidince ''kürt kardeşler kürt kardeşler''...fazla söze gerek yok..kürt halkı kimin ne olduğunu biliyor..
Türk halkıda biliyor kimin ne oldugunu..bundan emin olabilirsiniz..
Hem el verip hem el çekmek yoktur onlarda...
Hele bahsettiğiniz gerçek kürt halkında böyle davranış hiç yoktur..
Kimsenin kürtlerle ilgili bir sorunu yok..Kendileri (azınlık olanlar) bağırmıyor mu şöyledir,böyledir diye..O zaman onlara ses verildiği zamanda cevap vermeleri gerekiyor.Helede bu ülkede haklarının ihlal edildiğini söyleyenler varsa sesini çıkarması lazımdı.Bu mitinge kayıtsız kalmaması gerekirdi.Mitingin kimin düzenlediği değil..bunun için dünyadan örnekler vermeye gerek yok .Yani olayı şuraya buraya çekmenize gerek yok.Burada da görülüyor ki gene elinin tersiyle barışı ve kardeşliği diyarbakır kendi eliyle etmiştir.Bunun milliyetçilikle felan alakası yok.
Yarın CHP'de miting yapsa onada gelmezler.Yani tavuk ambardaki yemi sever.Yemi kim veriyorsa ona gider.Yani sahibi kimse ona göre vaziyete geçer.Bunu diyarbakırda defalarca gördük.Eminim ki duyarlı çoğu kürt aslında bu mitinge gelmek istiyordu lakin DTP ve onun gibi partiler yüzünden adamlara baskı yapılıyor,dövülüyorlar.Bu yüzden sizin sandıgınız kadar basit bir olay değil gelmeme olayı..Bunun bir sürü nedeni var...Bu yüzden DTP yapsa herkes geliyor diyorsak bir sepepi var.Buda yadsınamaz bir gerçektir.Çoğu kişinin o mitinge canı çıktıgınıda tahmin edebiliyorum.Lakin vitrinde afişe çıkmak istemiyorlar.Sonra başları çok ağrıyor biliyor musun ?
Kısaca miting için değerlendirme yapılırsa...
Yangından mal kaçırmaya gelmez böyle duruşlar,sonra silerler.
Adam gibi kardeşlikten bahsedenler böyle mitinglerde daha fazla yer almalılar..
Almıyorlarsa ikide bir meydanlara çıkıp sahte sloganlarla,şövanist duyguları tekrar etmenin manası yok.Önce dürüst olmak gerekli..
İP partisi yapmıyorsa Atatükrçü derneklerle beraber hareket edersin..
Kaldı ki hepside geldi...!!
Saygılar...
aykudgöksun 10.06.2007, 23:00 tavuk benzetmesi hiç hoş değil..
biz anlaşamayacağız ne diyim..söylediklerime bir karşılık vermemişsiniz..birtakım benzetmelerle günü kurtarıyorsunuz..biz sahte kardeşlikler istemiyoruz işte o kadar..biz abi kardeş değil ikiz kardeşler olmak istiyoruz..benim kardeşlikten anladığım bu değil..eğer sizin buysa buyrun kardeş kardeş yaşayın..
dedeoglu 10.06.2007, 23:07 Öyle ya...DTP ile yapması lazım....
Yoksa olmaz değil mi....
Kürtleri saf zannediyorsunuz herhalde.. Milliyetçi söylemleri olan, batıda ayrı, doğuda ayrı konuşan bir partinin yapmacık, provokasyon amaçlı tertiplediği bir mitinge gidilmemesinden daha doğal ne olabilir ki...
Bunlar reklam kokan hareketler. Perinçek barış ve kardeşlik mitingini, Ahmet Kaya tişörtü giyen iki Diyarbakırlı'nın linç edilmeye çalışıldığı Sakarya'da yapsaydı ya..
tavuk benzetmesi hiç hoş değil..
Haklısın senin görüşündür..Zaten mecaz sanatını kulannınca suç oluyor...kimse anlayamıyor.Oysa en güzel edebiyat çeşitlerinden birisidir..
Hakaret olarak görüyor...yada algılanamıyor...
Mesala devletin kurumlarına yapılan benzetmeler gibi...
biz anlaşamayacağız ne diyim..söylediklerime bir karşılık vermemişsiniz..birtakım benzetmelerle günü kurtarıyorsunuz..biz sahte kardeşlikler istemiyoruz işte o kadar..biz abi kardeş değil ikiz kardeşler olmak istiyoruz..benim kardeşlikten anladığım bu değil..eğer sizin buysa buyrun kardeş kardeş yaşayın..
Ben zaten bugüne kadar bu konularda konuşupta anlaşan insan göremedim.Yani bizim anlaşamamızda normal aslında,saygılı bir şekilde düşünlerimizi belirtiyoruz o kadar..elden başka ne gelir...Zaten türk halkıda bunu istiyor sahte kardeşlik istemiyor.Bunun içinde azınlıkta olsalar azınlık olanlar bence üstlerine düşen ödevi gerçekleştirmeliler.Çünkü bunu yapmadıkları için sorunlar baş gösteriyor.Gelişiyor ve büyüyür.Sonra sadece ahmet kaya tişörtü bile bir bahane olabiliyor.Buda azınlıkların kedi ellerinde olan bir şeydir.
Kürtleri saf zannediyorsunuz herhalde..
Hayır saf değil...cahil zannediyorum....cahil olanları kandırmakta kolay olur.
Güney doğu ve doğu anadoludaki duruma bakarsanız zatan görürsünüz...
Bunun sadece siyasetle alakası yok...nedeni zaten bellidir.
Ha her milletin içinde saf vardır...
Belki İP partisinin genel başkanın daha önce kimle fotograf çektigini bilmeniz gerekiyor.Yani pkk'nın örgütü içine kadar girmiş,dertlerini dinlemiş,röportaj yapmış ve kürtlerin içindeki o azınlık gurupa bu kadar yakın bir şahsiyeti bile siz elinizin tersi ile itiyorsanız daha ne yapsınlar.Yani sizin için illa belli birilerinin yapması,onay vermesi gerekiyor.O zaman nerden kaldı bu kardeşlik..siz kendi aranızda mı / içinizdekiler le mi kardeşlikten bahsediyorsunuz.Çünkü;açıklamanız bunu çağrıştırıyor.
Gerek İp olsun gerek başka bir parti bence diyarbakırlılar buna gereken önemi ve özveriyi göstermeliydiler.Bu onlar için eksi puan olarak duracaktır.Herhalde hepsi gelmiş olsaydı bu sefer ki takındıgınız şekilde değişirdi.Budan adım gibi eminim.İşte biz destek verdik,gördünüz daha ne yapalım..felan diyecektiniz..Ha o zaman benden alkış alacaktı diyarbakır..hak verecektim..Ama yapmadı.Yani niyetleri asla kardeşlik ve bütünlükten yana değil bunun partiyle martiyle alakası yok.Olay mısak-ı milli sınırları içerisindeki durumun bir özetidir.Bunun partisi martisi olmaz.Bilmem anladınız mı...
Bu yüzden bu ülkeye kurşun sıkan bir takım demokrasicilr miting yaptıgında gidiyorlarsa en başta bu mitingede katılmaları gerekiyordu.Herkes gibi bizlerde biliyoruz ki başka niyetler olabilir ama bunuda MİTİNG'de sen gösterecektin.Taşıdıgın pankartlarla cevap verebilirdin...
Misal "Perinçek senin için gelmedik..Türkiye için geldik"...gibi...
Yani bahane kabul edilemez.
Ama yok..çünkü;niyet belli....:thumbup1:
Barış eli uzatılınca o elin nasıl boş kaldıgı belli oldu...
Bir sürü Tv...geldi...
Gereken mesajı verebilirlerdi....
Bilmem anlayabildiniz mi...
Bu yüzden sizde görün artık gerçeği...:thumbup1:
dedeoglu 10.06.2007, 23:34 Türk halkıda biliyor kimin ne oldugunu..bundan emin olabilirsiniz..
Hem el verip hem el çekmek yoktur onlarda...
Hele bahsettiğiniz gerçek kürt halkında böyle davranış hiç yoktur..
Hangi elden bahsediyorsunuz, kim uzatmış, ne zaman uzatmış?.. Bunca yıldır uzatılan hep sopaydı..
Kimsenin kürtlerle ilgili bir sorunu yok..Kendileri (azınlık olanlar) bağırmıyor mu şöyledir,böyledir diye..O zaman onlara ses verildiği zamanda cevap vermeleri gerekiyor.Helede bu ülkede haklarının ihlal edildiğini söyleyenler varsa sesini çıkarması lazımdı.Bu mitinge kayıtsız kalmaması gerekirdi.Mitingin kimin düzenlediği değil..bunun için dünyadan örnekler vermeye gerek yok .Yani olayı şuraya buraya çekmenize gerek yok.Burada da görülüyor ki gene elinin tersiyle barışı ve kardeşliği diyarbakır kendi eliyle etmiştir.Bunun milliyetçilikle felan alakası yok.
Yarın CHP'de miting yapsa onada gelmezler.Yani tavuk ambardaki yemi sever.Yemi kim veriyorsa ona gider.Yani sahibi kimse ona göre vaziyete geçer.Bunu diyarbakırda defalarca gördük.Eminim ki duyarlı çoğu kürt aslında bu mitinge gelmek istiyordu lakin DTP ve onun gibi partiler yüzünden adamlara baskı yapılıyor,dövülüyorlar.Bu yüzden sizin sandıgınız kadar basit bir olay değil gelmeme olayı..Bunun bir sürü nedeni var...Bu yüzden DTP yapsa herkes geliyor diyorsak bir sepepi var.Buda yadsınamaz bir gerçektir.Çoğu kişinin o mitinge canı çıktıgınıda tahmin edebiliyorum.Lakin vitrinde afişe çıkmak istemiyorlar.Sonra başları çok ağrıyor biliyor musun ?
Kısaca miting için değerlendirme yapılırsa...
Yangından mal kaçırmaya gelmez böyle duruşlar,sonra silerler.
Adam gibi kardeşlikten bahsedenler böyle mitinglerde daha fazla yer almalılar..
Almıyorlarsa ikide bir meydanlara çıkıp sahte sloganlarla,şövanist duyguları tekrar etmenin manası yok.Önce dürüst olmak gerekli..
İP partisi yapmıyorsa Atatükrçü derneklerle beraber hareket edersin..
Kaldı ki hepside geldi...!!
Saygılar...
Mitingi düzenleyenlerin elbetteki önemi var. Bu olay AKP ve MHP'nin Alevi aday çıkarmasına benziyor. "Bakın işte el uzatıyorum size, hadi kardeş olalım" demek mi bu?
Ne bayrak, ne kardeşlik ve ne de başka bir değerin arkasına sığınmasın kimse. Bu partiler kafa yapılarını değiştirmedikçe Diyarbakır'ın kapıları onlara kapalı olmaya devam edecektir.
Hangi elden bahsediyorsunuz, kim uzatmış, ne zaman uzatmış?.. Bunca yıldır uzatılan hep sopaydı..
Sen yıllardan bahsediyorun peki bu devlete kim ne elini uzatmış...
Ne zaman uzatmış....
Kimle uzatmış....
Tabiki hangi elden bahsedeceksin...kim uzattı..bilmiyorum..görmedim...:thumbdown
Tabi işinize gelmeyince çevirip duruyorsunuz.Yok sopaydı yok şuydu diye...
Adamlar şehirin göbeğine kadar gelir polis vurur....adamın evi bellidir.
Söyle söylemem..göster göstermem..
Elbette terör örgütünü desteklşeyen kimse ve devlete yardımcı olmuyorsa onu hak edebilir.Yani buda suç ortaklarını konuşturmak için yapılan bir şeydir.Avrupada da var bu sistem...her yerde yapılır.Devlete yardımcı olmayan ve terör örgütlerine yardım edenlere dua etsinler ki sopa uzatıyorlar..
Mitingi düzenleyenlerin elbetteki önemi var. Bu olay AKP ve MHP'nin Alevi aday çıkarmasına benziyor. "Bakın işte el uzatıyorum size, hadi kardeş olalım" demek mi bu?
Olayı bu kadar basite indirgerseniz ve size yanlış gözle bakanlara cevap vermezseniz işte onun kardeşlik olmadığı görülür.Bunun için kahin olmaya gerek yok zaten her şey bu mitinglede görülmüştür...
Ne bayrak, ne kardeşlik ve ne de başka bir değerin arkasına sığınmasın kimse. Bu partiler kafa yapılarını değiştirmedikçe Diyarbakır'ın kapıları onlara kapalı olmaya devam edecektir.
Madem bu kadar savunuyorsun...
Geçen sene olan ve hangi bayrakların alanda oldugunu ban açıkla..
Batmanda,hakkaride,d,iyarbakırda manşetlere takılan daha çoçuk yaştaki bebelerin ellerine ve kadınların ellerinen sözde kürdistan bayragını verenler ve günlerce kenti işğal edenler kimler.İşte onlardı diyarbakırlılar...yani haklısın.Bizler biliyoruz ama bu oyunlarını bozmak için tamam hadi gelin madem uzatıyorsunuz kardeşlik,barış elini bunu diyarbakırda yapalım...ama yok..kimse gelmiyor..O bayrakları kim üretiyor.Şehirler kim sokuyor.O olayların olmasına kim zemin hazırlıyor.Yani bize gazel okumayın..Önce diyarbakırlılar ve diğer iller bir kendilerine bakması laızm.Ne kadar adiliz,doğruyuz diye..
Gerçek kardeşlik isteyen her zaman her yerde isterse İP olsun isterse savaş yaptıgın bir devlet olsun bunu gösterir.Biz bunu görmedik.Yahu çokta önemli değil hani diyarbakır halkı benim için...kendilerine zararları dokunur.Hele böyle bir dönemde yapılan mitinge katılmaları onların çok çok yararına olacaktı.Neyse....
Amed (diyarbakır ve diğer iller) bilir.....
dedeoglu 11.06.2007, 00:25 Haklısın senin görüşündür..Zaten mecaz sanatını kulannınca suç oluyor...kimse anlayamıyor.Oysa en güzel edebiyat çeşitlerinden birisidir..
Hakaret olarak görüyor...yada algılanamıyor...
Mesala devletin kurumlarına yapılan benzetmeler gibi...
Ben zaten bugüne kadar bu konularda konuşupta anlaşan insan göremedim.Yani bizim anlaşamamızda normal aslında,saygılı bir şekilde düşünlerimizi belirtiyoruz o kadar..elden başka ne gelir...Zaten türk halkıda bunu istiyor sahte kardeşlik istemiyor. Bunun içinde azınlıkta olsalar azınlık olanlar bence üstlerine düşen ödevi gerçekleştirmeliler.Çünkü bunu yapmadıkları için sorunlar baş gösteriyor.Gelişiyor ve büyüyür.Sonra sadece ahmet kaya tişörtü bile bir bahane olabiliyor.Buda azınlıkların kedi ellerinde olan bir şeydir.
Kürtler azınlık değildir. Bu ülkenin asli kurucuları ve sahipleridirler.
Ayrıca neymiş azınlıkların(!) yapması gereken ödevler?
Ahmet Kaya tişörtü giymemek mi?
Gündem gazetesi okumamak mı?
DTP'ye oy vermemek mi?
Dilini özgürce konuşmamak mı?
İP'in mitingine katılmak mı?
Geçin bunları..
Hayır saf değil...cahil zannediyorum....cahil olanları kandırmakta kolay olur.
Güney doğu ve doğu anadoludaki duruma bakarsanız zatan görürsünüz...
Bunun sadece siyasetle alakası yok...nedeni zaten bellidir.
Ha her milletin içinde saf vardır...
Belki İP partisinin genel başkanın daha önce kimle fotograf çektigini bilmeniz gerekiyor.Yani pkk'nın örgütü içine kadar girmiş,dertlerini dinlemiş,röportaj yapmış ve kürtlerin içindeki o azınlık gurupa bu kadar yakın bir şahsiyeti bile siz elinizin tersi ile itiyorsanız daha ne yapsınlar.Yani sizin için illa belli birilerinin yapması,onay vermesi gerekiyor.O zaman nerden kaldı bu kardeşlik..siz kendi aranızda mı / içinizdekiler le mi kardeşlikten bahsediyorsunuz.Çünkü;açıklamanız bunu çağrıştırıyor.
İP'in ne olduğu ortada.. Kendi içinde tutarlı olmayan, zikzaklar yaşayan Perinçek'le daldan dala atlıyor. Önce samimi ve dürüst olsun.
Gerek İp olsun gerek başka bir parti bence diyarbakırlılar buna gereken önemi ve özveriyi göstermeliydiler.Bu onlar için eksi puan olarak duracaktır.Herhalde hepsi gelmiş olsaydı bu sefer ki takındıgınız şekilde değişirdi.Budan adım gibi eminim.İşte biz destek verdik,gördünüz daha ne yapalım..felan diyecektiniz..Ha o zaman benden alkış alacaktı diyarbakır..hak verecektim..Ama yapmadı.Yani niyetleri asla kardeşlik ve bütünlükten yana değil bunun partiyle martiyle alakası yok.Olay mısak-ı milli sınırları içerisindeki durumun bir özetidir.Bunun partisi martisi olmaz.Bilmem anladınız mı...
Halen aynı şeyi savunuyorsunuz. Bir yerde başka, diğer yerde başka konuşan birinin samimiyetinden, gerçek niyetinden şüphe duyulması çok normaldir.
Bu yüzden bu ülkeye kurşun sıkan bir takım demokrasicilr miting yaptıgında gidiyorlarsa en başta bu mitingede katılmaları gerekiyordu.Herkes gibi bizlerde biliyoruz ki başka niyetler olabilir ama bunuda MİTİNG'de sen gösterecektin.Taşıdıgın pankartlarla cevap verebilirdin...
Misal "Perinçek senin için gelmedik..Türkiye için geldik"...gibi...
Yani bahane kabul edilemez.
Ama yok..çünkü;niyet belli....:thumbup1:
Barış eli uzatılınca o elin nasıl boş kaldıgı belli oldu...
Bir sürü Tv...geldi...
Gereken mesajı verebilirlerdi....
Bilmem anlayabildiniz mi...
Bu yüzden sizde görün artık gerçeği...:thumbup1:
Yıllardır veriliyor mesajlar. Maalesef TV'ler, gazeteler yer vermiyor. Medya, mitinglerde sadece belli bir grubun attığı olumsuz sloganları, açtığı bayrakları gösterirken, 500 bin kişinin haykırdığı barış sloganlarını, "yaşasın halkların kardeşliği" sloganlarını göstermiyor.
dedeoglu 11.06.2007, 00:33 Çift mesaj gittiğinden dolayı silindi (dedeoglu)
dedeoglu 11.06.2007, 00:57 Sen yıllardan bahsediyorun peki bu devlete kim ne elini uzatmış...
Ne zaman uzatmış....
Kimle uzatmış....
Tabiki hangi elden bahsedeceksin...kim uzattı..bilmiyorum..görmedim...:thumbdown
Tabi işinize gelmeyince çevirip duruyorsunuz.Yok sopaydı yok şuydu diye...
Çevirip durduğum falan yok. Karşı fikir bekliyordum sizden ama neyse.
Devlete kim el uzatmış diyorsunuz. Bu devletin kurulmasında, düşmanlardan temizlenmesinde hep beraber, elele savaşılmadı mı?
Ne oldu da ondan sonra sopa gösterilmeye başlandı. Cumuriyetin kuruluşundan bugüne gelen sürecin sorgulanması, analiz edilmesi gerekmiyor mu? Bu sorunun çözümü için kullanılan "sopa yöntemi" halen geçerli değil mi?
Adamlar şehirin göbeğine kadar gelir polis vurur....adamın evi bellidir.
Söyle söylemem..göster göstermem..
Elbette terör örgütünü desteklşeyen kimse ve devlete yardımcı olmuyorsa onu hak edebilir.Yani buda suç ortaklarını konuşturmak için yapılan bir şeydir.Avrupada da var bu sistem...her yerde yapılır.Devlete yardımcı olmayan ve terör örgütlerine yardım edenlere dua etsinler ki sopa uzatıyorlar..
İyi de söylerse de vurulacak, söylemese de. Ne yapsın bu adam. O zaman devlet bu adamı koruyacak ki konuşsun.
Olayı bu kadar basite indirgerseniz ve size yanlış gözle bakanlara cevap vermezseniz işte onun kardeşlik olmadığı görülür.Bunun için kahin olmaya gerek yok zaten her şey bu mitinglede görülmüştür...
Madem bu kadar savunuyorsun...
Geçen sene olan ve hangi bayrakların alanda oldugunu ban açıkla..
Batmanda,hakkaride,d,iyarbakırda manşetlere takılan daha çoçuk yaştaki bebelerin ellerine ve kadınların ellerinen sözde kürdistan bayragını verenler ve günlerce kenti işğal edenler kimler.İşte onlardı diyarbakırlılar...yani haklısın.Bizler biliyoruz ama bu oyunlarını bozmak için tamam hadi gelin madem uzatıyorsunuz kardeşlik,barış elini bunu diyarbakırda yapalım...ama yok..kimse gelmiyor..O bayrakları kim üretiyor.Şehirler kim sokuyor.O olayların olmasına kim zemin hazırlıyor.Yani bize gazel okumayın..Önce diyarbakırlılar ve diğer iller bir kendilerine bakması laızm.Ne kadar adiliz,doğruyuz diye..
Gerçek kardeşlik isteyen her zaman her yerde isterse İP olsun isterse savaş yaptıgın bir devlet olsun bunu gösterir.Biz bunu görmedik.Yahu çokta önemli değil hani diyarbakır halkı benim için...kendilerine zararları dokunur.Hele böyle bir dönemde yapılan mitinge katılmaları onların çok çok yararına olacaktı.Neyse....
Amed (diyarbakır ve diğer iller) bilir.....
Haklısınız. Kürtlerin de takkeyi önüne alıp düşünmesi, kendilerine bakması gerekiyor. Aslında bunu herkesin yapması gerekiyor. Her iki kesimde de maalesef şahinleri istediği oluyor.
Ama sorunu "azınlıkların yapması gereken ödevlere" indirgerseniz, asıl olayı siz basite indirgemiş olursunuz. Ben de diyorum ki, bu sorunun temel kaynağını bulup orada çözmek gerekir. Çünkü bu sorun 80 yıldır var ve kaynak hep dışarılarda arandı. Halbuki sorun Türkiye'nin içindedir.
vay be bir provakatör ajan,geçmişte devrimcileri aydınlık gazetesinde(12 eylül 1980 öncesi) fişleyen ve onları vahşice katleden pda(proleter devrimci aydınlık) nın günümüzdeki versiyonu ip'in lideri şimdide diyarbakır'a mı koşmuş...vay be acaba gene kimlerden direktif aldı ve ya bir çeşit istihbaratlar aldı(kendiside ekranlarda böyle diyordu) kendilerine türk ulusalcıları diyenlerin, kürt kimliğini yok saydığını kürtlerde biliyor.adamların tek politika malzemesi ''bayrak'' olmuş.ulusal kanal ekranlarında,televizyondan mitinge baktımda,katılımcıların sayısı ''bayrak'' sayısı ile aynıydı(bir kaç bayrak fazladan vardı).
birde bu doğu perinçek'in bir tekstil atölyesi kurmasını,öneri olarak sunabilirsiniz.çünkü ip mitinglerinde en çok bayrak imalatçıları kazanıyor...
Comrat86 12.06.2007, 21:19 Halk'a faşist diyene bak sen!!!
14 Nisan Tandoğan,29 Nisan Çağlayan ve Diyarbakır mitingleri kimleri rahatsız etti bir bakalım.
İslamcıları,
AB'cileri
ABD'yi
İşbirlikçi AKP İktidarını ve yandaşlarını
İkinci cumhuriyetçileri
Dönek solcuları
Emperyalistleri
Kürt Şovenistlerini (PKK ve DTP)
ve üzülerek yazıyorum ''Sosyalistleri ve Komünistleri'' ...
Forumda yazılanlarından bunu çıkartıyorum. Ulusal Kurtuluş mücadelesi vermiş bir ülkenin bireyleri olarak ''Tam bağımsız Türkiye'',''Kahrolsun ABD ve İşbirlikçileri'' diye bağıran halkı, yukarıda kırmızı ile yazdığım koroyla birlikte faşist diye karalamak....
Biraz olsun insanlıkla,sol dürüstlükle,sol ahlakla tanışmadınız mı?
Biraz olsun Küba,SSCB,Venezula ve en önemlisi ülkemizin devrimci tarihi ile hiç yüzleşmediniz mi?
Biraz olsun Deniz Gezmiş'in savunmasını okumadınız mı?
Yazık çok yazık.
|
|