Orijinalini görmek için tıklayınız : Ankara / Karaşar köyü
ankara da beypazar ilçesine bağlı karaşar köyü
bence gelmiş geçmiş en güzel köy
(belkide benim memleket olduğu için:)
ve bir kaç fotoğraf
http://img70.imageshack.us/img70/3356/40tp.th.jpg (http://img70.imageshack.us/my.php?image=40tp.jpg) http://img123.imageshack.us/img123/7263/dsc001101oq.th.jpg (http://img123.imageshack.us/my.php?image=dsc001101oq.jpg)
karasarlı 09.04.2006, 12:10 en güzel köyü de sen bulmusun :)
Köy sanırım komple Alevi.Alevilik nasıl yaşanıyor?cemler oluyor mu?
köyünüz tamamen alevimi acaba?
köyünüz tamamen alevimi acaba?
SANIRIM komple Aleviler sünnilerde azda olsa vardır tahminimce
80 öncesi, solcu köy ögretmenlerini linc edilmekten jandarma-muhtar iletisimi ile gece yarisi jiplerle kurtarilmisti Karasar köyünden.
Bu konuya aciklik getirir misiniz?
Bu gün yobazlarin, köyde etkinligi ne kadardir?
Ya da Beypazari´ndan gelen kafatascilarin kiskirtmasimiydi olaylar.
karaşarda son yıllarda bi yozlaşma söz konusu.eskiden herşey daha güzeldi ama gün geçtikçe insanlar asimile olmaya başladı.buda alevilik kültürüne yeterince önem verilmemesinden ileri geliyor.arkadaşlar biz gençler olarak kültürümüze sımsıkı sarılmalıyız.
Aslında Karasara koy demek olmaz nahiye demek daha dogru olur.karasarda son zamanlarda degişime ugaramıstır maalesef.Baglı koyleri orn. Saray Koyu eskiden alevi olmasına ragmen suanda seriata yonelmiş durumdadır..Bu arada Ugur'un iddia ettigi olayı ben daha önce duymadım beypazarıyla karıstırıo olabilir misiniz acaba..
80 öncesi, solcu köy ögretmenlerini linc edilmekten jandarma-muhtar iletisimi ile gece yarisi jiplerle kurtarilmisti Karasar köyünden.
Bu konuya aciklik getirir misiniz?
Bu gün yobazlarin, köyde etkinligi ne kadardir?
Ya da Beypazari´ndan gelen kafatascilarin kiskirtmasimiydi olaylar.
böyle bir olayı bende daha önce hiç duymadım.sanırım başka biryerle karıştırıyorsunuz.en azından bir kaynak gösterebilirseniiz size daha iyi yardımcı olabilirim...
karaşar kasabası inançlarına sadık, eskiden efeleriyle ünlü, at sürmeyi seven biir alevi merkezidir.
karaşarlı hemşerilerim ve alevi canları merhaba
Bu siteyi karaşarın forum sayfasından aldım. Sen yazmıştın galiba. Tüm erenlere canı gönülden merhaba.
warlord96 07.06.2007, 01:44 bende böle bi olayı daha duymadım
ama arkadaşlarında dediği gibi aleviliğe önem vermedikleri için yozlaşömaya devam ediyolar vede edeceklerdir iyiki bizim gibi düşünenler var.bunun sayesinde yozlaşmayı yavaşlatıyoruz ama durmıcaktır asimile karaşarda
merak edenlere; karaşar tamamen alevi (bektaşi) BİR BELDEDİR. SARAY köyü hakkında aynı endişeleri bende taşıyorum. ama genç nesil arasında bilgili ve kültürlü gençleride var. ben genç nesilden çok umutluyum.
12 eylül sonrası siyasal islamla tanışan bazı üniversite öğrencilerinde kısmi bir değişim olmuştur ama karaşarın yeni neslide bu değişimi kabul etmiyor ve karşı çıkıyor.
karaşar da aleviliğin tüm gerekleri yerine getiriliyor. HALKEVİ (cemevi) yeni binasında faaliyete geçmiştir.
80 öncesi karaşarda öğrenciydim. solcu öğretmenlerle ilgili herhangi bir olay olmadı. ortaokulda 3tana sol görüşlü hocamız vardı. biri 6 yıl kalmıştır. 79 yılında gelen 2 hocamız bir yıl kaldılar. kendileriyle hala telefonlaşırız.
anlatılan olay asılsızdır.
karaşarda yobaz yoktur.
hemşerim merhaba kimlerdensin
hemşerim merhaba kimlerdensin
terzi hasan kara nın oğluyum
karaşarda son yıllarda bi yozlaşma söz konusu.eskiden herşey daha güzeldi ama gün geçtikçe insanlar asimile olmaya başladı.buda alevilik kültürüne yeterince önem verilmemesinden ileri geliyor.arkadaşlar biz gençler olarak kültürümüze sımsıkı sarılmalıyız.
Karaşardaki bu yozlaşma ile ilgili Alevi Araştırmaları Merkezi Başkanı Ali Yıldırım'ın aşağıdaki tesbitleri durumun ciddiyetini anlamak açısından dikkat çekici. Sünni sistemin alevilerin üzerindeki psikolojik baskıları ile yaratılan, özellikle iç anadolu bölgesinde yoğun bir şekilde yaşanan bu sistematik asimilasyon politikaları umarım son bulur.
HIZLA SÜNNİLEŞMEYE DOĞRU
Ankara Beypazarı ilçesi Karaşar bölgesi çok eski bir Alevi yerleşim yeridir. Bu bölgede yaşayan Alevi toplumunun 1950’lerden sonra adım adım bir Sünnileştirmeyi yaşadığı görülmektedir. Bu asimilasyon sürecinin Ankara Valisi Mehmet Menduh’a kadar dayandığı tartışmasızdır. Bugün yörede yalnızca 4 Alevi köyü kalmış ve fakat bunlar da her geçen gün kimliklerini yitirmektedir. Karaşar Köyü’ne bir cami yetmemiş ikincisi inşa edilmiştir. Sünnileştirmede ne denli mesafe alındığı köy muhtarının şu sözlerinden tüm çıplaklığıyla anlaşılmaktadır: Karaşar Dereli Köyü Muhtarı Hasan Demirel “Bizim köy, Karaşar, Saray, Köseler önceleri birliklermiş. Yani kardeş imişler. Hepsi Alevi-Bektaşiymiş… Babam, anam, dedem Alevi-Bektaşi idiler. Alevilikle ilgili inançlarını eksiksiz yerine getirmeye çalışırlardı. Ben Alevi değilim, İslam’ın ve Kuran’ı Kerim’in kurallarına, emirlerine uygun olarak ibadetlerimi yerine getirmeye çalışıyorum.’[6][6] Ankara’nın Alevi düşmanı valisi Mehmet Memduh’un idare alanı içerisinde bulunan Çubuk İlçesi Alevi köyleri de öteden beri yoğun bir Sünnileştirme baskısı altında bulunmaktadır. Çubuk Alevi köylerinin tamamına yakınına son yüzyılda camiler yapılmış (Aşağı Emirler 1880, Yukarı Emirler 1912, Çit 1955, Mahmutoğlan 1936, Sarıkoz 1947, Ovacık 1964) ve sünni imamlar atanmıştır. Bu gün için Çubuk Alevi köylerine yönelik sünnileştirme operasyonunda Ankara Gazi Üniversitesi bazı elamanları özel bir rol üstlenmiş durumdadır. (http://otvav.wordpress.com/2007/04/22/aleviligi-yoketmeye-yonelik-sinsi-plan-asimilasyon/)
merhaba canlar ben yenı katıldım bende karasarlıyım karasar tamamı ıle alevı karasarın aleılıgı tartısılmaz ınsanlar alevı deyınce ne anladıklarına baglı alevılık hepinınıze selamlar
muhtar alevı olmak dın dısımıdır sen dıyorsunkı ben alevı degılım alevı musluman degılmı alevı namaz kılmazmı
|